Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 09:38   #1201
ana909
Erudycja

Dot.: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Witam sie z rana
i jestem w szoku bo mój tż chce mi kupic na urodziny rower
spodziewałam sie czegos za gora 100-200 zł a nie za 1000 ! I troche nie chce zeby tyle pieniedzy wywalił na mnie ale naciska
Bo on sobie sam składa swoje zarobione pieniazki na wesele , jego rodzicow nie stac, nie maja grosza przy d..ie, ja bym wolala zeby sobie odlozyl na konto takie pieniadze a nie taki prezent , ale z drugiej strony fajny pomysl huehuehue , chyba sie mu poprostu doloze
i mamy jechac dzis porozgladac sie i wybrac
nasze kosztowały po 1,5 tys :P
Stary 2013-07-24, 09:39   #1202
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
oj aż tak źle? a co się dzieje?
U mnie momentami nie było lekko, ale byłam na to przygotowana. Pierwszy dział, na który trafiłam był okropny ze względu na stare babcie rodem z PRL'u Codziennie wysłuchiwałam jak to ja nic nie potrafię i robię same byki (później one robiły większe na tej samej zasadzie). Jedyne co mnie motywowało, to że po pół roku będę miała solidne CV. Na szczęście przenieśli mnie na inny dział z super załogą i mam nadzieję, że już nie wrócę na ten pierwszy.

nic, tylko się męczę psychicznie, wolałabym coś robić. Dziewczynka ma straszne fochy, nic jej się nie chce i ciągle marudzi, poza tym jak tylko wchodzę do ich mieszkania to od razu łapię doła, nawet jak idę z pozytywnym nastawieniem... Ale dziś i jutro wolne, potem 5 dni pracy i 2 tyg wolnego... Jedyne moje pocieszenie.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 09:42   #1203
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Szukałam innej pracy, ale łatwo znaleźć nie jest, było tylko to. Mnie bardziej wyczerpuje nuda, i to, że nie jestem tam potrzebna (w sensie- 8latka się sama potrafi sobą zająć ). Bardziej zamiast cukierni chciałabym po prostu "dorabiać" na pichceniu

exist obrzydliwa zabawa - ja bym takiej nie chciała

poznanianka1990 , zazdroszczę, uwielbiam takie małe dzieci...

Isusia91 , mogłabyś mi też przesłać listę zabaw? Byłabym wdzięczna

moooniaaaa , ja mam rękę do małych dzieci, duże mnie wkurzają

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

jak dla mnie ta z 4 zdjęcia wygrywa ale i tak najlepiej byłoby Ciebie w nich zobaczyć
jutro zrobie zdj tej ktora kupie
Stary 2013-07-24, 09:43   #1204
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
jak drogi prezent to napewno przemyślany- i już na lata
no niby tak, ale to jednak duze pieniadze jak na prezent

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
nasze kosztowały po 1,5 tys :P
no mi tez mowil ze widzial po 1,2 tys czy jakos tak

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-07-24, 09:44   #1205
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Panna Izabela Pomyśl, że inni też lekko nie mają Ja np. "męczę" się z gimnazjalistami i naprawdę nie jest łatwo. Bywa, że jest ich 24, bo wtedy jest ich za mało i klas nie dzieli się na grupy na językach. Kokosów też nie dostaję za to jako stażystka, tyle że ja podchodzę bardzo pozytywnie do mojej pracy. Lubię to, co robię. Jestem konsekwentna, ale życzliwa przy tym.
Pracowałam w zawodówce, to był dopiero hardcore, a mimo to po tygodniu się przyzwyczaiłam się i nawet nie narzekałam.

Wmawiaj sobie, że lubisz tę pracę, a dziewczynkę postaraj się czymś zainteresować.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-07-24 o 09:48
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 09:46   #1206
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
My nie mamy z tym problemu (tzn. z domowymi racami) uwielbiam grzebać w rabatach, podcinać żywopłoty, itp. a mój P. biegać z kosiarką tylko jego dołuje to że chwilowo są problemy z kasą i nie będziemy w stanie wybudować domu. Obawiam się, że kupimy działkę materiał i nie będzie pieniędzy np. na wykończenie i wtedy ani własnego kąta ani kasy. A mieszkanie jakbyśmy mieli kupować to około 70, 80 m bo mniejsze w naszym przypadku nie wchodzi w grę. Ehh to życie

jesli by mi teściowa i babka nie staly nad głową to tez bym to lubila :P
Stary 2013-07-24, 09:48   #1207
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Panna Izabela Pomyśl, że inni też lekko nie mają Ja np. "męczę" się z gimnazjalistami i naprawdę nie jest łatwo. Bywa, że jest ich 24, bo wtedy jest ich za mało i klas nie dzieli się na grupy na językach. Kokosów też nie dostaję za to jako stażystka, tyle że ja podchodzę bardzo pozytywnie do mojej pracy. Lubię to, co robię. Jestem konsekwentna, ale życzliwa przy tym.
Pracowałam w zawodówce, to był dopiero hardcore, a mimo to po tygodniu się przyzwyczaiłam się i nawet nie narzekałam.
Ja nie lubię tego, co robię. I wiem, doskonale wiem, że są ludzie, którzy mają dużo gorzej. Ale takie myślenie mi nie pomaga na szczęście mój TŻ mnie wspiera, tak, że jakoś daję radę wstać , iść tam i nie zrezygnować, a przemęczyć się do tej 18.00

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 09:51   #1208
ana909
Erudycja

Cytat:

Wmawiaj sobie, że lubisz tę pracę, a dziewczynkę postaraj się czymś zainteresować.

Podziwiam Cie, po tym jaką sama mialam klase w technikum i gim. nikomu nie zycze takiej przykrej pracy. Moim znajomi byli bardzo wredni i nieprzyjemni zwlaszcza dla nowych nauczycieli i uczniow.
Stary 2013-07-24, 09:58   #1209
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie lubię tego, co robię. I wiem, doskonale wiem, że są ludzie, którzy mają dużo gorzej. Ale takie myślenie mi nie pomaga na szczęście mój TŻ mnie wspiera, tak, że jakoś daję radę wstać , iść tam i nie zrezygnować, a przemęczyć się do tej 18.00
Teraz rozumiem W takim razie życzę znalezienia satysfakcjonującej pracy, a tymczasem wytrwałości i cierpliwości.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Podziwiam Cie, po tym jaką sama mialam klase w technikum i gim. nikomu nie zycze takiej przykrej pracy. Moim znajomi byli bardzo wredni i nieprzyjemni zwlaszcza dla nowych nauczycieli i uczniow.
Są, często się tak zdarza, ale trzeba czasem ich też zrozumieć. Są z różnych rodzin, rekompensują w ten sposób "braki". Jak słyszę, ile w życiu przeszli, z jakich są rodzin...To nie bierze się od tak. Chociaż bywają złośliwcy od tak. Początki były trudne, dopiero dwa lata pracy za mną, dużo przede mną, ale ja naprawdę lubię uczyć.
Myślę, że najtrudniejsza grupa, na jaką trafiłam, to klasa zawodówki - budowlańcy. 28 chłopów i jedyne zainteresowania - sex, kobiety, używki, ale jakoś przebrnęliśmy

Zbieram się na zakupy i do cioci.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:02   #1210
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz rozumiem W takim razie życzę znalezienia satysfakcjonującej pracy, a tymczasem wytrwałości i cierpliwości.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Są, często się tak zdarza, ale trzeba czasem ich też zrozumieć. Są z różnych rodzin, rekompensują w ten sposób "braki". Jak słyszę, ile w życiu przeszli, z jakich są rodzin...To nie bierze się od tak. Chociaż bywają złośliwcy od tak. Początki były trudne, dopiero dwa lata pracy za mną, dużo przede mną, ale ja naprawdę lubię uczyć.
Myślę, że najtrudniejsza grupa, na jaką trafiłam, to klasa zawodówki - budowlańcy. 28 chłopów i jedyne zainteresowania - sex, kobiety, używki, ale jakoś przebrnęliśmy

jak Twój Tż to przetrwał?

Podziwiam dziewczyny opiekujące się dziećmi oraz pracującymi jako nauczyciele. Dla mnie dzieci są ok - byle jak najdalej ode mnie
Mam babcię nauczycielkę i wiem jak ciężka jest to praca.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:20   #1211
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
chyba podkradne pomysl kobietki na pewno docenią przewidywalnosc sytuacji kryzysowych i pomyslowosc młodych co jeszcze mozna do tego dorzucic?
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=128 pod listą rzeczy do zrobienia jest kolejna co można dorzucić do koszyczka
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 10:25   #1212
Opiumalfa
Zakorzenienie

Zaimprowizowalismy i bedziemy miec sejse narzeczenska w czasie nasyzch wakacji w hiszpanii we wrzesniu! Juz nie moge sie doczekac!!!
Ten pan bedzie nas fotografowal: http://www.albertpamiesblog.com/
Mial byc inny, ale zmienily nam sie plany wakacyjne, wiec zmienilismy i fotografa!
Co o nim myslicie?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:28   #1213
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:

Nie dziękuję przyda się

Moja mama uczy w zawodówce i technikum, już kilkanaście lat, podziwiam ją za to, że wytrzymuje (czasem naprawdę chamstwo zdarza się "od tak"), ale ona lubi kontakt z młodzieżą. Coraz bardziej uświadamiam sobie, że atmosfera i lubienie pracy są ważniejsze od wypłaty (lepiej mniej zarabiać, a oszczędzać psychikę).

Jejku jejku, do przyszłego czwartku musimy z TŻem się przeprowadzić, a nie mamy gdzie ! I jak tu myśleć o ślubie...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2013-07-24, 10:34   #1214
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=128 pod listą rzeczy do zrobienia jest kolejna co można dorzucić do koszyczka
WIELKIE dzięki
Stary 2013-07-24, 10:35   #1215
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Zaimprowizowalismy i bedziemy miec sejse narzeczenska w czasie nasyzch wakacji w hiszpanii we wrzesniu! Juz nie moge sie doczekac!!!
Mial byc inny, ale zmienily nam sie plany wakacyjne, wiec zmienilismy i fotografa!
Co o nim myslicie?
O rany!! Cudowne robi zdjęcia.

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:38   #1216
ana909
Erudycja

Cytat:
Nie dziękuję przyda się

Moja mama uczy w zawodówce i technikum, już kilkanaście lat, podziwiam ją za to, że wytrzymuje (czasem naprawdę chamstwo zdarza się "od tak"), ale ona lubi kontakt z młodzieżą. Coraz bardziej uświadamiam sobie, że atmosfera i lubienie pracy są ważniejsze od wypłaty (lepiej mniej zarabiać, a oszczędzać psychikę).

Jejku jejku, do przyszłego czwartku musimy z TŻem się przeprowadzić, a nie mamy gdzie ! I jak tu myśleć o ślubie...
mozecie wynajac mieszkanie?
Stary 2013-07-24, 10:44   #1217
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyno, ale czego Ty chcesz ryczeć?! Zaręczyliście się, planujecie slub, wspólne życie. Wchodzicie w nowy, poważniejszy etap. Powinnaś skakać do góry! A czas randek wcale nie musi bezpowrotnie minąć!

My teraz poważnie zastanawiamy się nad kupnem szeregówki.
U nas szeregówek nie ma więc odpada taka opcja, ale to bardzo ciekawe rozwiązanie. To nie jest tak, że nie skaczę do góry. Cieszę się bardzo, jesteśmy zgraną parą i doskonale się rozumiemy. Więc nie mam wątpliwości w tym temacie. Chodzi o to, że jesteśmy też ludźmi, którzy lubią planować swoje życie. Nigdy nie umieliśmy żyć z dnia na dzień w myśl zasady "jakoś to będzie". To mnie martwi. Obecnie mieszkamy osobno każdy u swoich rodziców, po ślubie zamieszkamy najprawdopodobniej u mnie. Ale jeszcze przed ślubem albo chwilę po chcieliśmy kupić działkę, aby do zimy postawić dom w stanie surowym a od wiosny wznowić prace i może pod koniec roku 2015 wprowadzić się już do naszego domku. Taki był plan "doskonały", który obecnie się komplikuję a mój P. szaleje z tego powodu, bo czasy są jakie są i nie ma na to wpływu... To mnie martwi. Nie samą miłością żyje człowiek - brutalne to ale prawdziwe i nikt mi nie powie, że tak nie jest. Mamy ambitne plany na nasze życie, które się teraz komplikują i to nas bardzo stresuje i dołuje. Dlatego mam takiego doła
Aasikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:00   #1218
Verunka
Zadomowienie

Odp: Jeśli nie chcesz ślubnej zguby, nie sprzeciwiaj mi się Luby! PM2014 cz.16

Tez się już kilka lat opiekuje dziećmi i to wszystko zależy na jaka rodzinę się trafi i na jakie dziecko ale można spoko zarobić mój podopieczny jaś ma teraz 1.5 roku jest mega slodziakiem ale ta praca tez po jakimś czasie meczy ja mam nadzieje ze niedługo skończę.

Tz ma fajną prace w panstwowce za miesiąc kończy mu się umowa i mam nadzieje ze dostanie juz na stałe. Kasa nie jest duża ale masa dodatków, kolonie dla dzieci, trzynasta pensja, dodatki urlopowe i sporo prywatnych fuch. Poza tym bardzo lubi te prace i świetnie się tam czuje. Ja na szczęście dostałam dotacje z unii i zakładam firme, włoże w to masę pracy żeby to się utrzymalo bo chce żeby to było moje docelowe miejsce pracy. A na razie pomieszkamy u teściów i będziemy ciulac grosz do grosza aż nas będzie na domek jakiś stać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:14   #1219
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Obiadek dla TŻ-ta zrobiony
Teraz siedzę i próbuję wymyśleć maila do właściciela hotelu gdzie będzie wesele
Pytałyście w swoich salach czy posiadają jakiś agregat? W razie braku prądu? Wiem że to rzadkość, no ale może się coś takiego zdarzyć przecież... No i nie wiem czy to nie jest głupie pytanie.
i jeśli mogę was jeszcze o coś zapytać. Czy macie w umowie punkt zawierajacy informacje co będzie, jeśli to hotel nie wywiąże się z umowy i nie zrealizuje przyjęcia? No niestety ale wypadki chodzą po ludziach. Pożar, jakieś zalanie, coś... Nie wiem czy jasno piszę...

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 11:25   #1220
anka1897
Wtajemniczenie

ane3kaa znalazłam Twój post KLIK, ja teraz jestem AZ a po ślubie będę AG

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:26   #1221
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Obiadek dla TŻ-ta zrobiony
Teraz siedzę i próbuję wymyśleć maila do właściciela hotelu gdzie będzie wesele
Pytałyście w swoich salach czy posiadają jakiś agregat? W razie braku prądu? Wiem że to rzadkość, no ale może się coś takiego zdarzyć przecież... No i nie wiem czy to nie jest głupie pytanie.
i jeśli mogę was jeszcze o coś zapytać. Czy macie w umowie punkt zawierajacy informacje co będzie, jeśli to hotel nie wywiąże się z umowy i nie zrealizuje przyjęcia? No niestety ale wypadki chodzą po ludziach. Pożar, jakieś zalanie, coś... Nie wiem czy jasno piszę...

ja nie pytałam o agregat ale jeśli to bardzo ważne, zawsze moge zadzwonić a w umowie nie mam takiego punktu, ogólnie mam umowę taką na jedna stronę, Wy tak macie szczegółowo wszystko???
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:30   #1222
KaEs
Wtajemniczenie

ale zrobiłyście smaka 3bitem! Jaa z chęcią dołączę do klubu, ale po ślubie kiedy te przepisy Wasze mi się przydadzą póki co nie gotuję, nie za bardzo mi to wychodzi, choć wkładam w to wiele serca

Była któraś na filmie 3D World war Z? Bo są tanie bilety w kinie i chciałabym zabrać Tż'ta i nie wiem czy warto

Aniu ten koszyczek w moim poście to tylko propozycje co może się w nim znaleźć, sama zdecydujesz co jest najodpowiedniejsze i jeżeli masz jakieś sugestie co jeszcze powinno się znaleźć daj znać to dopiszę

Edit: Króliczku gratki za podpisaną umowę z dj!!! i moniczce_90 pół roku do ślubu, cholerka ależ Ci zazdroszczę że tak mało czasu zostało!

Edytowane przez KaEs
Czas edycji: 2013-07-24 o 11:45 Powód: dopisanie informacji
KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:34   #1223
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
ja nie pytałam o agregat ale jeśli to bardzo ważne, zawsze moge zadzwonić a w umowie nie mam takiego punktu, ogólnie mam umowę taką na jedna stronę, Wy tak macie szczegółowo wszystko???
Ja mam umowę na 3 strony
Jest napisane co będzie jeśli zdezygnuję do pół roku przed, co będzie jeśli zrezygnuję mniej czasu przed. Ale nie ma co będzie jeśli oni się nie wywiążą...
Np w umowie z DJ'em jest zaznaczone, że w razie gdyby nasz Dj nie mógł zagrać z przyczyn losowych, zawsze zostanie nam przydzielony inny DJ - nasz Dj jest z agencji , dlatego mamy to zabezpieczenie

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:37   #1224
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Co o nim myslicie?
boże!!!!!!!!!!! najpiekniejsze zdjęcia jakie w życiu widziałam.... ładniejsze nawet niż Rutko
jak tak patrze na twoje zdjecia jakie bedziesz miała to czuje niedosyt swoim fotografem... ale za drogo by nas to wyniosło gdybysmy wzieli innego....

Dziewczyny nie odzywałam się kilka dni, bo taka jakąś chandrę miałam... czytałam i jestem na bieżąco...

Chciałabym poprzymierzać suknie ślubne z koleżankami, ale po pierwsze żadna nie ma czasu bo albo pracują, albo mają praktyki, a poza tym moja mama jest bardzo na nie, bo uwaza, ze powinno to być niespodzianką dla wszystkich

Tż na pewno nie pokaze sie w sukni przed ślubem, ale on sie chyba domysla jaką chce miec, bo widział ja na modelce na targach ślubnych i widział mój zachwyt nad nią

dzisiaj idziemy ostatni dzień na katechezę przedmałżeńską, ale to zleciało....

jak myslicie - jesli poproszę mojego foto aby podkręcił kontrast na zdjeciach (nasycił kolory) to nie będzie robił problemów?

mam pytanie do myhy... florystyczne
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:38   #1225
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Ja też mam tylko taką krótką umowę - mamy w sumie tylko datę i miejsce wesela, cenę za osobę, zapis o możliwości wzrostu cen (maks. 10%), wysokość zaliczki i terminy wpłat (pozostałe 50% dwa tygodnie przed weselem - wtedy też mamy podać ostateczną liczbę gości i 50% po weselu).

Dopisaliśmy do niej też punkt o noclegach - zarezerwowaliśmy od razu wszystkie miejsca noclegowe przy sali, żeby potem nie okazało się, że ktoś będzie spać na stole

Dodatkowo do umowy jako załącznik dostaliśmy standardowe menu, możemy je modyfikować, ale podoba nam się takie, jak jest. W załączniku pisze też, co jest wliczone w cenę (soki, napoje zimne, woda, kawa, herbata, przywitanie PM chlebem i solą, podstawowe dekoracje sali).

Myślę, że w miarę zbliżania się terminu będziemy konsultować z właścicielem i dopisywać ważne dla nas punkty (np. co w przypadku, gdy ktoś z gości rozbije talerz/szklankę ).
Stary 2013-07-24, 11:40   #1226
alloffkowa
Zakorzenienie

cześc laski!! chciałam tylko powiedzieć że żyję, ostatnio nie miałam humoru na pisanie, kłociłam się ciągle z tżtem, mam ndzieję że jutro, po jutrze dostanę okres i to się w końcu skończy, po drugie mam problem z kręgosłupem., przed wczoraj dźwigałam na ramieniu torbę sportową z 11 kg mięsa i sobie nadwyrężyłam kręgosłup, po 3 mamy w ogrodzie sporo pożeczek i agresu i akurat dojrzewają więc zbieramy na przetwory , po 4 porąbana sąsiadka zarządała żebyśmy w ciągu kilku dni opuścili jej piwnice ( prawnie jest jej, ale od zawsze my ją zajmujemy) a akurat w tej piewnicy znajdował się kiedyś warsztat wujka ( miał firmę budowlaną) a potem składowaliśmy drewno i to wszystko naraz zwaliło się mi na głowę.
no i żyję już urlopem !! równo za mieisąc 24 sierpnia wyjeżdżamy do Bułgarii, a od 23 albo 22 sierpnia będziemy w Poznaniu chwilkę jeszcze odpoczywać
mam nadzieję że dostaję rozgrzeszenie
aaaaaaaaaaaaaj i zostało 409 ndi !!!!
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:41   #1227
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
mozecie wynajac mieszkanie?
cały czas wynajmujemy, z tego, w którym jesteśmy teraz musimy się wynieść do końca sierpnia i dalej nie wiemy co.. dziś oglądamy o 18.00, mam nadzieję, że będzie dobre...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 11:46   #1228
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Ja mam umowę na 3 strony
Jest napisane co będzie jeśli zdezygnuję do pół roku przed, co będzie jeśli zrezygnuję mniej czasu przed. Ale nie ma co będzie jeśli oni się nie wywiążą...
Np w umowie z DJ'em jest zaznaczone, że w razie gdyby nasz Dj nie mógł zagrać z przyczyn losowych, zawsze zostanie nam przydzielony inny DJ - nasz Dj jest z agencji , dlatego mamy to zabezpieczenie
Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Ja też mam tylko taką krótką umowę - mamy w sumie tylko datę i miejsce wesela, cenę za osobę, zapis o możliwości wzrostu cen (maks. 10%), wysokość zaliczki i terminy wpłat (pozostałe 50% dwa tygodnie przed weselem - wtedy też mamy podać ostateczną liczbę gości i 50% po weselu).

Dopisaliśmy do niej też punkt o noclegach - zarezerwowaliśmy od razu wszystkie miejsca noclegowe przy sali, żeby potem nie okazało się, że ktoś będzie spać na stole

Dodatkowo do umowy jako załącznik dostaliśmy standardowe menu, możemy je modyfikować, ale podoba nam się takie, jak jest. W załączniku pisze też, co jest wliczone w cenę (soki, napoje zimne, woda, kawa, herbata, przywitanie PM chlebem i solą, podstawowe dekoracje sali).

Myślę, że w miarę zbliżania się terminu będziemy konsultować z właścicielem i dopisywać ważne dla nas punkty (np. co w przypadku, gdy ktoś z gości rozbije talerz/szklankę ).

my większość obgadaliśmy z właścicielami co będzie zorganizowane przez nich, w razie rezygnacji -zaliczka przepada, planowana ilość gości, a reszta kwota wg umowy ma być wpłacona do dnia przed weselem, ale możemy zapłacić też po weselu osobiście wolałabym przed juz mieć wszsytko zamknięte, I ostateczna liczba gości i menu (które dostaliśmy przykładowe) mamy podać do tygodnia przed weselem
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:46   #1229
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
ane3kaa znalazłam Twój post KLIK, ja teraz jestem AZ a po ślubie będę AG

to się zamienimy xD
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:48   #1230
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam tez na 1 str, bez takich szczegółów, a o agregat miałam pytać, ale ciągle zapominam...

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
U nas szeregówek nie ma więc odpada taka opcja, ale to bardzo ciekawe rozwiązanie. To nie jest tak, że nie skaczę do góry. Cieszę się bardzo, jesteśmy zgraną parą i doskonale się rozumiemy. Więc nie mam wątpliwości w tym temacie. Chodzi o to, że jesteśmy też ludźmi, którzy lubią planować swoje życie. Nigdy nie umieliśmy żyć z dnia na dzień w myśl zasady "jakoś to będzie". To mnie martwi. Obecnie mieszkamy osobno każdy u swoich rodziców, po ślubie zamieszkamy najprawdopodobniej u mnie. Ale jeszcze przed ślubem albo chwilę po chcieliśmy kupić działkę, aby do zimy postawić dom w stanie surowym a od wiosny wznowić prace i może pod koniec roku 2015 wprowadzić się już do naszego domku. Taki był plan "doskonały", który obecnie się komplikuję a mój P. szaleje z tego powodu, bo czasy są jakie są i nie ma na to wpływu... To mnie martwi. Nie samą miłością żyje człowiek - brutalne to ale prawdziwe i nikt mi nie powie, że tak nie jest. Mamy ambitne plany na nasze życie, które się teraz komplikują i to nas bardzo stresuje i dołuje. Dlatego mam takiego doła
doskonale Cię rozumiem...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości