| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2013-07-25, 19:27 | #1201 | ||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat: 
  niech się szybko skończy  Chemy zobaczyć brzuszek  Super, że bryka wybrana, trochę nie w moim guście ale najwazniejsze, że Ty jestes w nim zakochana  [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41953940]Heloł  Byłam dziś na badaniu glukozy, wynik to 71 i 85 po 2h- chyba w normie??? Nasiedziałam się w laboratorium, ale nie było źle- pielęgniarka młodziutka, młodsza ode mnie co chwilkę pytała jak się czuję  Zrobiłam tez morfologię i ob- wszystko w normie, tylko w moczu wyszły mi liczne kryształki i teraz się zastanawiam co się dzieje? Bo jak kryształy to nerki- a ja w poprzedniej ciąży miałam w 23 tygodniu właśnie taki atak bólu nerki, że trafiłam na tydzień do szpitala. Na szczęście już za tydzień wizyta u pani i dr i pokażę jej te wyniki. Hitem dnia jest to, że znalazłam fotelik-nosidełko, nowe za 40zł! Jak się później dowiedziałam przez telefon- pani ma komis dziecięcy, który jest przez wakacje zamknięty, ale w środę otworzy go dla nas i możemy wybrać co tam chcemy   [/QUOTE]  za dobre wyniki i oby nerki nie dokuczały  Świetnie  w takim razie czekamy na foteczki zakupów. Cytat: 
  Cytat: 
  Gratuluję dziewuszki   żeby serduszko się unormowało  Cytat: 
  Fajnie, fajnie czekamy na relację i zdjęcia z sesji   nie dziwię się, że wygrałaś   | ||||
|     | 
|  2013-07-25, 19:35 | #1202 | ||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-04 
				 | 

Cytat: 
 A ja mam już 2 chłopców więc tym większa nasza radość ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat: 
 Będzie Zasia Marysia, łucja, Zuzia - nie możemy się zdecydować każdy chce inaczej więc musimy dojść do porozumienia z chłopaczkami. Chyba będzie losowanie A moja siostra jak się dowiedziała że dziewczynka to się ucieszyła i spytała kiedy na zakupy wyruszamy   | ||
|     | 
|  2013-07-25, 19:36 | #1203 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: Tarnów 
				 | 

Ja tylko na chwilkę   Zapomniałam rano napisać,dziś 24 tydzień  Co do szczepionek to nie wiem sama,może jeszcze po drodze spotkam jakąś mądrą duszę która doradzi co zrobić. A Wy mamusie szczepiłyście? Rybko  Kyte Kupiłam piłkę i maskotkę hipcia przecenioną z 29,90 na 7,90.Pierdółka,a mała się będzie cieszyć na pewno. Basiaaa Żeby z małą było ok  budowniczko Dzięki za pomysł ale to droga zabawka, a to raczej drobnostka miała być  Paznokcie piękne ,ale nie do użytku jak dla mnie    Nie umiałabym z takimi funkcjonować  Dzastin,Coral Fajnie że glukoza ok  metka Gratki za 6 miesiąc  Lineczko Chyba chodziło Ci o lateks a nie akryl  W WBK jest konto za darmo do 30 lat, przynajmniej było   | 
|     | 
|  2013-07-25, 19:43 | #1204 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-10 Lokalizacja: Wlkp 
				 | 

Cytat: 
  Co do łóżeczka, to my mamy zamiar kupić jakoś pod koniec sierpnia,a złożyć je pod koniec września. Wcale się nie dziwię,że wygrałaś  Super to napisałaś  Newtrend, ojj to musiałam z którąś mamuśką Cię pomylić  Nemosek  za 24 tydzień! 
				__________________ Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty...  Kamilek  ur 18.10.13 17.05.2014- Nasz Dzień  | |
|     | 
|  2013-07-25, 19:44 | #1205 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: mazury 
				 |  Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 

Witam się w nowym wątku    i przynoszę wieści z dwóch qizyt  1) 23.07 - kontrolna - wszystko ladnie, piękne,.,,cos gin zauwazyl,ze dynda, wiec CHLOPAK  do sprawdzenia na polowkowym, które miałam dziś, a dziś.... nie wiem czy chłopak jest taki oczywisty - dziś nie było widać  miał na chwile rozkraczone nozki i nie było nic  ale nie wiemy nadal,bo później je zakleszczył i huk - nic nie pokazal  ale serducho, kregoslup i wszystko inne - wzorowe  posłuchaliśmy serca - lezki poleciały   :lov e: i buzke miał zasłoniętą, gin zaczal smyrac brzuch, to powoli zaczal odkrywac oczka i zrobil "Brawo"  cos pięknego! i "rozmiar buta" ma 31 mm  bo akurat stópki wysunął  wazy 450 gram  ogólnie jest slodziakiem   :l ove:  wiem, jaram się jak gupia   | 
|     | 
|  2013-07-25, 19:49 | #1206 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: Tychy 
				 | 

Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Brawa za wizyty   i poznanie płci  Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. | 
|     | 
|  2013-07-25, 19:49 | #1207 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: Tarnów 
				 | 

Koala Dobrze że już w porządku   A wcześniej miałaś spinanie  brzucha jak dobrze pamiętam? Lineczka Ostatnio jak oglądałam wózki (czy to u mnie w mieście czy w Krakowie)i prosiłam o radę to babeczki robiły wielkie oczy.Nieraz nie potrafiły powiedzieć słowa o danym wózka.To ja im podpowiadałam co maja mówić,a one tylko  lub  Kurcze dla samej siebie bym coś poczytała,żeby się nie kompromitować przy klientach.Chociaż jakieś podstawowe wiadomości. Niunia Niezły wynik -20 kg   | 
|     | 
|  2013-07-25, 19:59 | #1208 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-10 Lokalizacja: Wlkp 
				 | 

Cytat: 
   za wizyte 
				__________________ Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty...  Kamilek  ur 18.10.13 17.05.2014- Nasz Dzień  | |
|     | 
|  2013-07-25, 20:05 | #1209 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-08 Lokalizacja: Śląsk :) 
				 | 

Cytat: 
  cekamy aż jeszce sie potwierdzi  Cytat: 
  mąż się na nią popatrzał i wybuchł śmiechem. tego samego dnia oglądaliśmy leżaczek i byl taki mało stabilny jak dla nas ale gość zachwycał bo wszyscy biorą i w ogóle.. tylko ze jak ołożyłam torebkę do środka to się przewrócił więc ... czasem się zastanawiam skąd Ci ludzie się biorą i co na to ich pracodawcy? ja bym sobie nie pozwoliła na taki cos... dziewczyny, ogarnia mnie strach przed tym wszystkim. Zostało mi 84dni bodajże do porodu, a coraz częsciej boję się że urodzę chorego dzidziusia, albo że coś się stanie.. ten lęk mnie przeraża, nie umiem sobie poradzić   ile podkładów kupujecie? bo ide do rossa pokupować tak jak wam wspomniałam, ile mniejwiecej tych rzeczy porodowych-podkłady,podpaski itd będę potrzebowac? 
				__________________ .. | ||
|     | 
|  2013-07-25, 20:21 | #1210 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: mazury 
				 | 

Cytat: 
 nie dopuszczaj do siebie takich myśli    wszystko będzie ok z dzidzią, na pewno! ja na początek kupiłam 2 opakowania podkładów, i chyba więcej niż 3-4 nie będę kupować. najwyżej mąż dokupi   | |
|     | 
|  2013-07-25, 20:27 | #1211 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2011-05 
				 | 

Mam pytanie, wczoraj wyrwałam kleszcza z nogi dziś przy kapieli zauwazylam czerwona (niezbyt duza, ale jednak jest) obwodke. Pytanie jechac do przychodni całodobowej? | 
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2013-07-25, 20:29 | #1212 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-07 Lokalizacja: Dolny Śląsk 
				 | 

wg mnie powinnaś pojechać na wszelki wypadek.. różnie może być, a borelioza jest groźną chorobą..

__________________  LEONOWELOVE  | 
|     | 
|  2013-07-25, 20:31 | #1213 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-08 Lokalizacja: Śląsk :) 
				 | 

musisz obserwować to na pewno. ale czy na przychodnie jechac? nie wiem, ja jestem panikara pod względem ugryzienia czegokolwiek co powoduje potem rózne choroby ( jak np. kleszcze czy niektóre pająki) więc pewnie pojechałabym dla świętego spokoju. lepiej sprawdzić niż potem cierpieć całe życie ... pewnie zrobiłabym badanie na boreliozę. No ja jednak bym pojechała

__________________ .. | 
|     | 
|  2013-07-25, 20:31 | #1214 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: Lbn 
				 | 

Cytat: 
  gratuluję córuni i trzymam kciuki za serducho   | |
|     | 
|  2013-07-25, 20:47 | #1215 | ||||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-06 
				 | 

Cytat: 
  brawa za dziewczykę Cytat: 
  za tygodnie tak tak o lateks mi chodziło, już się poprawiłam Cytat: 
  to Ci dziecko psikusa robi Cytat: 
  Cytat: 
  nie martw się, będzie wszytsko w porządku! podkładów nie wiem ile kupić, nie zastanawiałam się nad tym jeszcze  a co do pań i fotelików... jak powiedziałam TŻ to się zaczął śmiać  ie no to już jest kompletna bzdura co oe opowiadały... jak może nie być ważne czy fotelik wypadkowy czy nie  Cytat: 
  tak nawet na wszelki wypadek któraś pytała kiedy kupujemy łóżeczko (przepraszam nie pamiętam która) ja tak myślałam żeby łóżeczko przywieźć dopiero w październiku  materac oczywiście kupimy wcześniej  o i dyskutowaliśmy o wózku kiedy do domu weźmiemy i doszliśmy do wniosku, że kupimy go może nawet na początku sierpnia (w zależości kiedy kredyt dostaniemy, bo z tych pieniędzy chcemy go kupić) i przetrzymają go w sklepie a my odbierzemy gdzieś też na początku października  żeby przeszedł zapachem domu jestem dzisiaj padnięta dosłownie...   
				__________________ "Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13   | ||||||
|     | 
|  2013-07-25, 20:54 | #1216 | ||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-04 
				 | 

Cytat: 
  . Fajne są takie skromne śluby w gronie najbliższych a nie weselicha na 200 osób gdzie i tak innym nie dogodzi :/ Cytat: 
    Cytat: 
   za tydzień  Cytat: 
  Czyli że nadal nie wiesz tak na 100% kto kryje się w Twoim brzuszku   | ||||
|     | 
|  2013-07-25, 20:56 | #1217 | |
				 | 

Cytat: 
  TŻ idzie ze mną na wizytę do ginka za tydzień  nie wiem czy USG będę miała, ale chociaż serduszka posłucha   
				__________________ "Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13   | |
|     | 
|  2013-07-25, 20:56 | #1218 | ||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
   | ||
|     | 
|  2013-07-25, 20:57 | #1219 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-11 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Cytat: 
 ktosiula zazywam magnez 4x2 tabletki. Głownie leże jem tez mnostwo owoców. Dzieki za mile slowa dziewczyny   
				__________________ 27.10.2013 na świat przyszła Basia     | |
|     | 
|  2013-07-25, 20:59 | #1220 | ||
				 | 

Cytat: 
  Ooo proszę  a to TŻ jeszcze nie był z Tobą na żadnej wizycie ?  ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat: 
   | ||
|     | 
|  2013-07-25, 20:59 | #1221 | ||||||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: Zachodniopomorskie 
				 | 

Cytat: 
  Ale faktycznie może tak się wydarzyć...w sumie ja mam dopiero 25 tydz...A materac myśle gryka pianka kokos. [ Cytat: 
  Cytat: 
  Laska wychodzi z domu i zrzuca fatałaszki a pod spodem seksowne wdzianko hehe Cytat: 
  brawo za twórczość  Cytat: 
 Cytat: 
 W ogóle od 2 dni coś malutka mniej mi się rusza   | ||||||
|     | 
|  2013-07-25, 21:01 | #1222 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-06 Lokalizacja: Dublin 
				 | 

Powariowaly Babole. Dwa dni mnie nie ma i 41 stron???? I jak ja mam to nadrobic? Oj chyba trzeba prace rzucic ;-) | 
|     | 
|  2013-07-25, 21:01 | #1223 | |||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-11 Lokalizacja: Londyn 
				 | 

Cytat: 
  NO wózek pierwsza klasa.  I pokaż nam Twoje brzucho bo chcemy zobaczyć  Zapomniałam napisac jak zawsze byliśmy zdziwieni że tak ja krótko trzymia rodzice , a np. ; mój brat może u niej spać . I wiecie co się okazało ? Że oni udawali przed jej rodzicami że on jest gejem   Cytat: 
   Gratulacje   Cytat: 
  ja tu na pewno się jako ostatnia przyczyniam do tego że ten wątek tak mknie   Jakbym teraz w robocie siedziała , to nie ma szans zebym nadrobiła  A co do konkursu , to ja się nie dziwię że wygrałaś    Dla wstydnisia   Cytat: 
  Cytat: 
 Ja bym poszła , ale ja to panikara jestem . 
				__________________ Majeczka   KCIUKI DLA ANI  | |||||
|     | 
|  2013-07-25, 21:02 | #1224 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2013-07-25, 21:03 | #1225 | |
				 | 

Cytat: 
  nie miał okazji być bo nie mógł wolnego wziąć, a że teraz ganiają żeby wykorzystywali urlopy, a poza tym musimy do banku jechać to załatwimy jednego dnia i będzie mógł ze mną być  może po prostu ma takie dni  moja też się ostatnio nie ruszała a potem za 2 czy 3 dni kopała jak szalona  zobaczysz, rozbryka się   
				__________________ "Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13   Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-25 o 21:07 | |
|     | 
|  2013-07-25, 21:10 | #1226 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2013-07-25, 21:12 | #1227 | 
				 | 

A macie też takie uczucie jakby brzuch się mocno napinał?Na dole?Kilka razy dziennie mam takie uczucie, ginekolog mi powiedziała że nawet kilka razy dziennie mogą się pojawić takie skurcze, ale jakoś tak nie wiem..zaczynam się temu mocniej przyglądać.

| 
|     | 
|  2013-07-25, 21:14 | #1228 | ||
				 | 

Cytat: 
 dzisiaj w ogóle trącał mój brzuch i stwierdził że się bawi Nelą    ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat: 
  a miałam się zapytać Was jak Wy odczuwacie spianie się brzucha? bo ja chyba czegoś takiego nie mam narazie   
				__________________ "Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13   | ||
|     | 
|  2013-07-25, 21:16 | #1229 | |
				 | 

Cytat: 
  . Ogólnie dość często twardnieje mi brzuchol, widocznie za mało odpoczywam  . Lekarz powiedział mi że nie ma powodów do obaw i że jeśli mi brzuch stwardnieje to mam zażywać nospę. A co do tego twardnienia... wczoraj TŻ przytulił mi się do brzucha, pogłaskał, pocałował Jaśka a nagle popukał i pyta takim smutnym głosem "syneczku czemu Ty nam tak twardniejesz?" Nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać... | |
|     | 
|  2013-07-25, 21:20 | #1230 | ||
				 | 

Budowniczka nie zacytowało mi -bardzo podobają mi się paznokcie!Jak zobaczyłam co potrafisz stworzyć to okiem krytycznym spojrzałam na swoje dzisiejsze dzieło  ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat: 
  jakby tam w brzuchu coś ...nie wiem.,..puchło? ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat: 
  ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- A teraz coś z innej beczki  http://www.pudelek.tv/video/Mezczyzn...ZPILKACH-2875/ | ||
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.

klask  i:
klask  i: