|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
niech się szybko skończy ![]() Chemy zobaczyć brzuszek Super, że bryka wybrana, trochę nie w moim guście ale najwazniejsze, że Ty jestes w nim zakochana ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41953940]Heloł Byłam dziś na badaniu glukozy, wynik to 71 i 85 po 2h- chyba w normie??? Nasiedziałam się w laboratorium, ale nie było źle- pielęgniarka młodziutka, młodsza ode mnie co chwilkę pytała jak się czuję ![]() Zrobiłam tez morfologię i ob- wszystko w normie, tylko w moczu wyszły mi liczne kryształki i teraz się zastanawiam co się dzieje? Bo jak kryształy to nerki- a ja w poprzedniej ciąży miałam w 23 tygodniu właśnie taki atak bólu nerki, że trafiłam na tydzień do szpitala. Na szczęście już za tydzień wizyta u pani i dr i pokażę jej te wyniki. Hitem dnia jest to, że znalazłam fotelik-nosidełko, nowe za 40zł! Jak się później dowiedziałam przez telefon- pani ma komis dziecięcy, który jest przez wakacje zamknięty, ale w środę otworzy go dla nas i możemy wybrać co tam chcemy za dobre wyniki i oby nerki nie dokuczały ![]() Świetnie Cytat:
Cytat:
Gratuluję dziewuszki żeby serduszko się unormowało Cytat:
![]() Fajnie, fajnie czekamy na relację i zdjęcia z sesji nie dziwię się, że wygrałaś
|
||||
|
|
|
#1202 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja mam już 2 chłopców więc tym większa nasza radość ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
Będzie Zasia Marysia, łucja, Zuzia - nie możemy się zdecydować każdy chce inaczej więc musimy dojść do porozumienia z chłopaczkami. Chyba będzie losowanie A moja siostra jak się dowiedziała że dziewczynka to się ucieszyła i spytała kiedy na zakupy wyruszamy
|
||
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilkę
![]() Zapomniałam rano napisać,dziś 24 tydzień Co do szczepionek to nie wiem sama,może jeszcze po drodze spotkam jakąś mądrą duszę która doradzi co zrobić. A Wy mamusie szczepiłyście? Rybko ![]() Kyte Kupiłam piłkę i maskotkę hipcia przecenioną z 29,90 na 7,90.Pierdółka,a mała się będzie cieszyć na pewno. Basiaaa Żeby z małą było ok ![]() budowniczko Dzięki za pomysł ale to droga zabawka, a to raczej drobnostka miała być Paznokcie piękne ,ale nie do użytku jak dla mnie Nie umiałabym z takimi funkcjonować Dzastin,Coral Fajnie że glukoza ok metka Gratki za 6 miesiąc Lineczko Chyba chodziło Ci o lateks a nie akryl ![]() W WBK jest konto za darmo do 30 lat, przynajmniej było
|
|
|
|
#1204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do łóżeczka, to my mamy zamiar kupić jakoś pod koniec sierpnia,a złożyć je pod koniec września. Wcale się nie dziwię,że wygrałaś ![]() Super to napisałaś ![]() Newtrend, ojj to musiałam z którąś mamuśką Cię pomylić Nemosek za 24 tydzień!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku
i przynoszę wieści z dwóch qizyt ![]() 1) 23.07 - kontrolna - wszystko ladnie, piękne,.,,cos gin zauwazyl,ze dynda, wiec CHLOPAK do sprawdzenia na polowkowym, które miałam dziś, a dziś....nie wiem czy chłopak jest taki oczywisty - dziś nie było widać miał na chwile rozkraczone nozki i nie było nic ![]() ale serducho, kregoslup i wszystko inne - wzorowe ![]() posłuchaliśmy serca - lezki poleciały i buzke miał zasłoniętą, gin zaczal smyrac brzuch, to powoli zaczal odkrywac oczka i zrobil "Brawo" ![]() cos pięknego! i "rozmiar buta" ma 31 mm bo akurat stópki wysunął![]() wazy 450 gram ![]() ogólnie jest slodziakiem wiem, jaram się jak gupia
|
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Brawa za wizyty
i poznanie płci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
Koala Dobrze że już w porządku
A wcześniej miałaś spinanie brzucha jak dobrze pamiętam?Lineczka Ostatnio jak oglądałam wózki (czy to u mnie w mieście czy w Krakowie)i prosiłam o radę to babeczki robiły wielkie oczy.Nieraz nie potrafiły powiedzieć słowa o danym wózka.To ja im podpowiadałam co maja mówić,a one tylko Kurcze dla samej siebie bym coś poczytała,żeby się nie kompromitować przy klientach.Chociaż jakieś podstawowe wiadomości. Niunia Niezły wynik -20 kg
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za wizyte
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cekamy aż jeszce sie potwierdzi ![]() Cytat:
czasem się zastanawiam skąd Ci ludzie się biorą i co na to ich pracodawcy? ja bym sobie nie pozwoliła na taki cos... dziewczyny, ogarnia mnie strach przed tym wszystkim. Zostało mi 84dni bodajże do porodu, a coraz częsciej boję się że urodzę chorego dzidziusia, albo że coś się stanie.. ten lęk mnie przeraża, nie umiem sobie poradzić ile podkładów kupujecie? bo ide do rossa pokupować tak jak wam wspomniałam, ile mniejwiecej tych rzeczy porodowych-podkłady,podpaski itd będę potrzebowac?
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dopuszczaj do siebie takich myśli ![]() ![]() ![]() wszystko będzie ok z dzidzią, na pewno! ja na początek kupiłam 2 opakowania podkładów, i chyba więcej niż 3-4 nie będę kupować. najwyżej mąż dokupi
|
|
|
|
|
#1211 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie, wczoraj wyrwałam kleszcza z nogi dziś przy kapieli zauwazylam czerwona (niezbyt duza, ale jednak jest) obwodke.
Pytanie jechac do przychodni całodobowej? |
|
|
|
#1212 |
|
Rozeznanie
|
wg mnie powinnaś pojechać na wszelki wypadek.. różnie może być, a borelioza jest groźną chorobą..
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
musisz obserwować to na pewno. ale czy na przychodnie jechac? nie wiem, ja jestem panikara pod względem ugryzienia czegokolwiek co powoduje potem rózne choroby ( jak np. kleszcze czy niektóre pająki) więc pewnie pojechałabym dla świętego spokoju. lepiej sprawdzić niż potem cierpieć całe życie ... pewnie zrobiłabym badanie na boreliozę. No ja jednak bym pojechała
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję córuni i trzymam kciuki za serducho |
|
|
|
|
#1215 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawa za dziewczykę Cytat:
za tygodnietak tak o lateks mi chodziło, już się poprawiłam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
podkładów nie wiem ile kupić, nie zastanawiałam się nad tym jeszcze ![]() a co do pań i fotelików... jak powiedziałam TŻ to się zaczął śmiać Cytat:
któraś pytała kiedy kupujemy łóżeczko (przepraszam nie pamiętam która) ja tak myślałam żeby łóżeczko przywieźć dopiero w październiku jestem dzisiaj padnięta dosłownie...
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||||
|
|
|
#1216 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Fajne są takie skromne śluby w gronie najbliższych a nie weselicha na 200 osób gdzie i tak innym nie dogodzi :/Cytat:
![]() Cytat:
za tydzień ![]() Cytat:
Czyli że nadal nie wiesz tak na 100% kto kryje się w Twoim brzuszku
|
||||
|
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TŻ idzie ze mną na wizytę do ginka za tydzień
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ktosiula zazywam magnez 4x2 tabletki. Głownie leże jem tez mnostwo owoców. Dzieki za mile slowa dziewczyny
|
|
#1220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo proszę a to TŻ jeszcze nie był z Tobą na żadnej wizycie ?![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1221 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale faktycznie może tak się wydarzyć...w sumie ja mam dopiero 25 tydz...A materac myśle gryka pianka kokos.[ Cytat:
Cytat:
Laska wychodzi z domu i zrzuca fatałaszki a pod spodem seksowne wdzianko heheCytat:
brawo za twórczość![]() Cytat:
Cytat:
W ogóle od 2 dni coś malutka mniej mi się rusza
|
||||||
|
|
|
#1222 |
|
Zadomowienie
|
Powariowaly Babole. Dwa dni mnie nie ma i 41 stron????
I jak ja mam to nadrobic? Oj chyba trzeba prace rzucic ;-) |
|
|
|
#1223 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() NO wózek pierwsza klasa. I pokaż nam Twoje brzucho bo chcemy zobaczyć ![]() Zapomniałam napisac jak zawsze byliśmy zdziwieni że tak ja krótko trzymia rodzice , a np. ; mój brat może u niej spać . I wiecie co się okazało ? Że oni udawali przed jej rodzicami że on jest gejem Cytat:
Gratulacje Cytat:
ja tu na pewno się jako ostatnia przyczyniam do tego że ten wątek tak mknie Jakbym teraz w robocie siedziała , to nie ma szans zebym nadrobiła A co do konkursu , to ja się nie dziwię że wygrałaś Dla wstydnisia Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym poszła , ale ja to panikara jestem .
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie miał okazji być bo nie mógł wolnego wziąć, a że teraz ganiają żeby wykorzystywali urlopy, a poza tym musimy do banku jechać to załatwimy jednego dnia i będzie mógł ze mną być ![]() może po prostu ma takie dni zobaczysz, rozbryka się
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-25 o 21:07 |
|
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1227 |
|
Wtajemniczenie
|
A macie też takie uczucie jakby brzuch się mocno napinał?Na dole?Kilka razy dziennie mam takie uczucie, ginekolog mi powiedziała że nawet kilka razy dziennie mogą się pojawić takie skurcze, ale jakoś tak nie wiem..zaczynam się temu mocniej przyglądać.
|
|
|
|
#1228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj w ogóle trącał mój brzuch i stwierdził że się bawi Nelą ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
a miałam się zapytać Was jak Wy odczuwacie spianie się brzucha? bo ja chyba czegoś takiego nie mam narazie
||
|
|
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Lekarz powiedział mi że nie ma powodów do obaw i że jeśli mi brzuch stwardnieje to mam zażywać nospę.A co do tego twardnienia... wczoraj TŻ przytulił mi się do brzucha, pogłaskał, pocałował Jaśka a nagle popukał i pyta takim smutnym głosem "syneczku czemu Ty nam tak twardniejesz?" Nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać... |
|
|
|
|
#1230 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Budowniczka nie zacytowało mi -bardzo podobają mi się paznokcie!Jak zobaczyłam co potrafisz stworzyć to okiem krytycznym spojrzałam na swoje dzisiejsze dzieło
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
jakby tam w brzuchu coś ...nie wiem.,..puchło?---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- A teraz coś z innej beczki ![]() http://www.pudelek.tv/video/Mezczyzn...ZPILKACH-2875/ |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

heheh
niech się szybko skończy 

za dobre wyniki i oby nerki nie dokuczały
Rodzina zadowolona mieliśmy czas porozmawiać, wszyscy się najedli 

klask i:
A wcześniej miałaś spinanie brzucha jak dobrze pamiętam?

jakby tam w brzuchu coś ...nie wiem.,..puchło?