|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narz璠zia |
|
|
#1201 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 290
|
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
Dzi瘯uj Wam wszystkim serdecznie za gratulacje!
.Cytat:
Cytat:
Powiem Ci, 瞠 "skaza" z dzieci雟twa tak瞠 na mnie pozosta豉... Jako dziecko by豉m wi瘯sza od r闚ie郾ik闚 - szybko ros豉m i by豉m do嗆 masywna, a gdy doda do tego "grube ko軼i" i "papu郾" twarz - oj, nas逝cha豉m si wyzwisk od g逝pich dzieciak闚 . Po okresie dojrzewania tamta postura si zmieni豉, ale z biegiem lat ch耩 zrewolucjonizowania swojego sposobu od篡wiania, kt鏎a doprowadzi豉 mnie na manowce - i tak by豉 pr鏏 "zemsty" za dawne czasy. Takie "ja wam teraz wszystkim poka瞠 jak ma這 umiem je嗆 i jak szczup這 wygl康a" ...Dzisiejsze U I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: ciemnymi winogronami, orzechami w這skimi, serkiem homo, musem jab趾owo-brzoskwiniowym i zbo穎wymi chrupkami orzechowo-czekoladowymi II Grahamka z szynk, serem emmentaler, rzodkiewk, sa豉t i sosem tzatziki; jab趾o III Kanapka z 2 kromek ziarnistego razowca z orzechowym serem brie, pomidorem i sa豉t; jab趾o Przek御ka: gar嗆 chips闚 bananowych IV Plaster 這patki wieprzowej sma穎ny bez t逝szczu; kasza kuskus z sosem sojowym; marchew gotowana z mas貫m Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, zio這wa.
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 88 472
|
Cytat:
A jad豉 moze ten z grzybami ?
|
|
#1203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Progesteron wi捫e si z faz lutealn cyklu, st康 ta nazwa.Jad豉m z grzybami i te bardzo lubi
|
|
#1204 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 221
|
@Poa alpina r闚nie gratuluj
A dzi nie chce i si przypomina co jad豉m, wi璚 tylko z pytaniami wyskocz. Szukam: 1) podbijaczy kalorii poza orzechami i suszonymi owocami 2) szybkie 郾iadania (przygotowanie czasowo odpowiadaj帷e kanapkom oko這) ale nie kanapki i nie nabia! Pomo瞠cie? |
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Poa ja tak瞠 przy陰czam si do gratulacji
A swoje dzisiejsze menu przemilcz. Musz upora si z niemi陰 sytuacj 篡ciow, chyba nie pr璠ko b璠 mia g這w do tego co jem. |
|
|
|
#1206 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 405
|
P? stress stress stress.
7.15. Sn. Owsianka (5 lyzek, 5 ca造ch orzechow wloskich, lyzka otrab, lyzka jag鏚 goji, 200ml mleka, 2 proc spory plaster twarogu poltlustego) Spacer pol h. 11.40 2 sn. Grahamka 65g z 40g tofu, 1/4 awokado, papryk zielona i czerwona, kawa Spacer pol h. 15.30 Obiad: 170g dorsza z grila, kasza jeczmienna, polowa woreczka z jakims t逝szczem i sorowka z kiszonej kapusty (restauracja). Spacer pol h. ( zakupy) 18. Jablko. 20.30 Kolacja: 2 kromki razowca z 45g mozarelli light , 3 duze garscie rukoli, wielki pomidor bazyli 24.. Serek wiejski ok 200g z pomidorem bazylia i rukola....i pewnie wpadna ze 3 drinki z tequilii z sokiem pomara鎍zom (w sumie du瘸 szklanka) i 100g mlecznej czekolady ritter z orzechami....... posiedze pewnie do 2 w nocy.... I cala butelka wina i cale opakowanie ptasiego pleczka. Edytowane przez dezett Czas edycji: 2013-10-09 o 09:28 |
|
|
|
#1207 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 415
|
U
1. Owsianka na mleku 2% z jab趾iem i orzechami laskowymi, kawa z mlekiem 2. Kanapka ze z這穎nego razowca z serem, kurczakiem i pomidorem 3. Kanapka taka jak wy瞠j, ma貫 jab趾o 4. Dwa du瞠 pszenne wafle z salami i pomidorem, sa豉tka z sa豉ty rzymskiej, marchewki i orzech闚 w這skich, polana sowicie jogurtem naturalnym (du瘸 micha) Edytowane przez eddin Czas edycji: 2013-10-08 o 23:19 |
|
|
|
#1208 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 148
|
dzisiejsze R
7.30 - kawa z mlekiem, 6 造瞠k p豉tk闚 owsianych g鏎skich na mleku, z cynamonem i 造磬 syropu klonowego herbata zielona 11.30 - zupa fasolowa po w這sku (tak g這si catering ;p), jab趾o herbata zielona 14.30 - pier kurczaka ok.150 - 200 g zapiekana z ananasem i papryk, kasza gryczana p馧 woreczka, sur闚ka z kapusty i marchewki 21.00 - placki z dyni sma穎ne (4 sztuki) , 1 kromka razowca 篡tniego z 鄴速ym serem
Edytowane przez agaczini Czas edycji: 2013-10-10 o 11:26 |
|
|
|
#1209 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 79
|
Wr鏂i豉m troch m康rzejsza chyba. Po tym jak si zwa篡豉m 2 dni temu i si przerazi豉m. Dzisiaj wskazywa這 ju troch wi璚ej. Je郵i mam apetyt a wczoraj mia豉m caaa造 dzie, staram si go zajada
.P I owsianka woda/mleko 3,2, 5 郵iwek, cynamon, 造磬a pestek dyni, kawa貫k domowej cha趾i orkiszowej z mas貫m II jab趾o O 2 ma貫 kotlety mielone, 3 造磬i kaszy jaglanej, 2 og鏎ki kiszone, activia jogurt naturalny P 2 kawa趾i cha趾i z mas貫m gruuuubo mas豉! K 1/2 makreli w璠zonej, 2 ma貫 kromki chleba pe軟oziarnistego z mas貫m pomidorem i og鏎kiem Gratuluj Poa, dajesz przyk豉d tu dziewczynom a to bardzo du穎. Trzymaj za mnie kciuki w wolnej chwili.
|
#1210 |
|
Zadomowienie
|
Poprosze o zerknircie na moj jadlospis tu wyzej i na KZ. Bardzo serdecznie dziekuje.
Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1211 | |
|
Wtajemniczenie
|
P:
1. Kasza manna gotowana na rosole z mas貫m 2. Kanapka z mas貫m, szynk, jajkiem, pomidorem i og鏎kiem kakao 3. ziemniaki, wo這wina w sosie chrzanowym, marchewka z groszkiem 4. pstr庵 z piekarnika, broku 5. Kanapka z mas貫m, twarogiem t逝stym i pomidorem inka * wiem, 瞠 porcje s ma貫 i nie wygl康a to na P, ale bior帷 pod uwag kilkomiesi璚zne nic nie jedzenie to jest to P i wi璚ej nie jestem w stanie zmie軼i, poza tym ze wzgl璠u na guz na 穎陰dku nie mog je嗆 wi瘯szych porcji i nie mog je嗆 sma穎nego itd
|
|
|
#1212 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 107
|
Cytat:
Brakuje mi u Ciebie np. jajek, kanapki wieczorem mog豉 zast徙i tre軼iw warzywn zup na rosole z mi瘰kiem w 鈔odku. Zamiast cz窷ci tych s這dyczy lepsze by造by orzechy lub ewentualnie jaki owoc (nie demonizuj oczywi軼ie s這dyczy, ale nie warto z nimi przesadza). R/U 郾iadanie: kanapka na chlebie 篡tnim razowym z mas貫m, sa豉t, 這sosiem w璠zonym,pomidorem eko i oliwkami, kawa parzona z mlekiem lunch: na oko 100g makaronu 篡tniego (m彗a 篡tnia 1850, woda) z sosem z puszki tu鎍zyka wsw uduszonego w pomidorach eko z zio豉mi (podduszane w oliwie z oliwek) kawa parzona z mlekiem obiad: miska zupy broku這wej na roso趾u zabielana 鄉ietan 18% (broku造 dodatkowo przyduszone na ma郵e) kolacja: tost z kromki 篡tniego razowca z mas貫m i past z jajek i awokado, jajko na mi瘯ko po kolacji wychodz, wi璚 wpadn pewnie 2-3 drinki
Memory is deceptive because it is colored by today's events. Edytowane przez Suvienka Czas edycji: 2013-10-09 o 17:03 |
|
|
|
|
#1213 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 46
|
Hej.
Jestem tu nowa, prosz o ocen mojego utrzymania.I: owsianka (6. na szklance mleka) z tahini (duuu穎), syropem klonowym, bananem i bakaliami, II: grahamka z past z awokado i 鄴速ym serem; gruszka, III: giga pier鏬 z mi瘰em, kuskus z warzywami w cukinii, sur闚ka, IV: domowy budy dyniowo-karmelowy ze 郵iwkami (du瘸 miska), bieg; 4km z hakiem, troch ponad 20 minut, V: bu趾a razowa na p馧; p馧 z ricott i miodem, p馧 z d瞠mem; kawa zbo穎wa z mlekiem. Zaznaczam, 瞠 jestem po ED, ale wag ju mam w normie. Chcia豉bym si dowiedzie, czy taka ilo嗆 jedzenia to nie za du穎 jak na U przy tym znikomym ruchu.
|
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 325
|
Cytat:
|
|
#1215 |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 580
|
Poa – serdecznie dzi瘯uj za opini. Posi趾i wyliczane nie s – dopiero tutaj zapisuj, ile czego wzi窸am i to tylko, o ile pami皻am. Ale je郵i chodzi o ma貫 porcje... tak, jem ma這, czy te – jak zawsze, ale za ma這.
Dobrze wiedzie, 瞠 nie tylko ja mia豉m (mam) takie problemy... U mnie by豉 to najpewniej kwestia problem闚 z tarczyc (chocia dot康 nikt mi niczego nie udowodni) i absolutnie zerowej aktywno軼i ruchowej. Styl 篡cia si zmieni, 篡wienie... niekoniecznie. buty_na_p豉skim_obcasie – mi si podoba, jak na pocz徠ek! Chocia te 3 造磬i kaszy... I 2 郾iadanie nieco skromne – jak min窸o ma這 czasu mi璠zy 郾iadaniem a obiadem, to wrzuci豉bym tu chocia banana.Airwaves, jak na razie nie jest 幢e. Je郵i nie mo瞠sz je嗆 sma穎nego, to wprowadzaj te produkty stopniowo, chocia瘺y po 造盧e oleju w sa豉tce. Po sobie wiem, 瞠 to pomaga. Ale, ale. Wo這wina jest jednak do嗆 ci篹kostrawna, nic si nie dzia這? Harcereczka, mi wydaje si, 瞠 to sporo, chocia nie ufa豉bym swojej opinii... ale grunt, 瞠 zdrowo! I 瞠 utrzymujesz na tym wag (20 minut biegu to nie tak znowu ma這). Moje U. Testuj sama siebie... I serek wiejski 150 g (nieodt逝szczony) z 2 造瞠czkami pestek dyni, kie趾ami cebuli, szczypiorem; 1/2 bu趾i wiejskiej z twaro磬iem z zio豉mi, plastrem szynki z kurczaka i plastrem pol璠wicy sopockiej, pomidorem, sa豉t; Inka na mleku 0.5% z kostk cukru (nap鎩 bog闚 *.*) II gigantyczna nektarynka w mi璠zyczasie sok 100% marchew-jab趾o III ma豉 miseczka g瘰tej zupy pieczarkowej (w barze) IV 1/2 woreczka ry簑, 2 solidne 造磬i czerwonych buraczk闚, kurczak po chi雟ku (razem wyszed ca造 du篡 talerz); kubek barszczu czerwonego instant V jogurt Fantazja z sosem migda這wo-czekoladowym z 3 zgniecionymi orzechami laskowymi VI (b璠zie) zapewne klasyczna sa豉tka z pestkami dyni i oliw z oliwek + dwie kanapki z szynk i warzywami + melisa 8 lekcji (bez wfu) + 1.5h spaceru Lepiej? Btw, czy to normalne, 瞠 nie umiem naje嗆 si owsiank? Serio, mog tam doda musli, otr瑿闚, orzech闚, owoc闚, zala p豉tki na noc i co tylko zrodzi si w g這wie – cho熲ym wsta豉 od sto逝 z 穎陰dkiem wypchanym jak balon, po 2 h i tak burczy mi w brzuchu... |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 6 855
|
Cytat:
Oceni豉m Tw鎩 jad這spis na poprzedniej stronie, przeczyta豉 chocia?
|
|
#1217 |
|
Zadomowienie
|
Nie widze
![]() Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 7 660
|
Moje ci捫owe U/P
好iadanie: owsianka z jab趾iem, szuszonymi 郵iwkami, serkiem wiejskim i przypraw do piernika, inka z mlekiem i miodem II 郾iadanie: grahamka z pieczon piersi z kurczaka, mas貫m, sa豉t i pomidorem Lunch: sa豉tka z tu鎍zyka wsw, mieszanki sa豉t, czerwonej fasoli, papryki, kukurydzy i og鏎ka kiszonego z sosem na bazie oliwy z oliwek Podwieczorek: belriso waniliowe, banan Obiadokolacja: 2 nale郾iki orkiszowe ze szpinakiem, zapieczone z sosem pomidorowym i 鄴速ym serem
|
#1219 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 148
|
dzisiejszy jad這spis R
7.30 - kawa z mlekiem, 3 tosty z patelni na oliwie z oliwek z razowca篡tniego, 3 plasterki sera 鄴速ego, 3 plasterki domowej w璠liny, 1/3 papryki zielonej 11.00 - pier kurczaka zapiekana, grzyby le郾e, p馧 woreczka kaszy gryczanej, sa豉ta z rzodkiewk i jogurtem herbata zielona 14.00 - barszcz ukrain鄂i (niestety ze 鄉ietan ale nie mia豉m na to wp造wu) jab趾o 鈔ednie 18.00 - pier kurczaka (150 g), p馧 mango, 3 造磬i komosy ry穎wej 20.00 - trening obwodowy 21.30 - jogurt naturalny z po這w mango - koktajl
Edytowane przez agaczini Czas edycji: 2013-10-10 o 11:27 |
|
Okazje i pomysy na prezent
|
|
#1220 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 175
|
Dziewczyny, co powiecie na taki jad這spis na R ?
I. 11:00 (mog si wysypiac ) du瘸 kromka pe軟oziarnistego chlebka zytniego z plastrami szynki ogon闚ki, z po這w serka wiejskiego lekkiego, 100g fasoli czerwonej konserwowej, plastrami pomidora i gar軼i rukoli. Do tego kawa z mlekiem 0,5% bez cukru. II. 13:00 Koktajl: 250ml mleka (chyba sporo tego mleka pij :/) + banan + 2 造瞠czki siemienia lnianego + ly磬a kakao III. 16:00 Kostka mintaja z przyprawami zrobiona na teflonie bez tluszczu z gotowanymi brokulami IV. 18:00 P馧 buteleczki kefiru 0% + 2 orzechy w這skie V. 21:00 100g w璠zonej makreli z polow serka wiejskiego, og鏎kiem kiszonym i gar軼i zieleninki (rukola, pietruszka..) w sumie wychodzi okolo 1700 kcal. Tej artosci chcialabym si trzymac. W ciagu dnia w sumie chc wypijac 2, max 3 kawy z mlekiem (jestem uzale積iona... i schodz z oko這 6 kaw z mlekiem dziennie), a do tego herbatki zio這we i owocowe bez cukru i woda Edytowane przez newcat Czas edycji: 2013-10-10 o 15:24 |
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
robi obiadek i pomy郵a貫m 瞠 mo瞠 warto wstawi bo p鏦i co jest chyba nie幢e?
R: Po przebudzeniu: ciep豉 woda z sokiem z cytryny i 造磬 miodu lipowego 好iadanie: owsianka na mleku 1.5% z bananem, 郵iwkami, ziarnami kakao oraz orzechami laskowymi II 好iadanie: sa豉tka ze szpinakiem, pomidorami ki軼iowymi, cukini, czerwon cebul, granatem, avocado, quinoa i grillowanym kurczakiem + winegret na bazie oleju oleju rzepakowego extra virgine + jab趾o + jogurt naturalny Obiad: pe軟oziarniste penne z pesto z suszonych pomidor闚, pieczon czerwon papryk, tu鎍zykiem, czarnymi oliwkami, kaparami i natk pietruszki Przek御ka: 2 jab趾a, gruszka Kolacja: chyba b璠zie serek wiejski na rukoli, z jajkiem i warzywami + do picia: woda, herbata Winter Time, czarna herbata z cytryn i miodem, herbatka z lipy, sok jab趾o+seler naciowy+korze selera+limonka W 篡ciu nie chcia這by mi si wstawa wcze郾iej i robi sa豉tk na drugie 郾iadanie, ale 瞠 T ma dzisiaj pierwszy dzie w pracy to postanowi貫m zrobi Jej co po篡wnego. A 瞠 przy okazji i ja na tym skorzysta貫m to chyba nawet lepiej?
Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-10-10 o 15:37 |
|
|
|
#1222 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 415
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1223 |
|
Raczkowanie
|
R/U
郾iadanie: 2 tosty z 篡tniego razowca z mas貫m z past z jajka, awokado i cebulki, kawa parzona z mlekiem 3,2 lunch: miska zupy broku這wej na rosole zabielana 鄉ietan 18% obiad: klopsy wo這we (wo這wina, jajko, czosnek, przyprawy) uduszone w sosie pomidorowo paprykowym (pokrojone pomidory z uprawy eko, 鄴速a i czerwona papryka, oliwa z oliwek, p馧 kubeczka bulionu, przyprawy) kawa parzona z mlekiem kolacja: kanapka na chlebie 篡tnim razowym z sa豉t, pomidorem, 這sosiem i oliwkami
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 6 855
|
szczerze w徠pi, moim zdaniem znacznie mniej ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
bardzo mi si podoba a ile masz wzrostu, ze chcesz wa篡 54kg?
|
|
#1225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(Nie udzielam si jako du穎 na forum i o nim zapomnia豉m ) Teraz chcia豉bym zacz望 regularnie 獞iczy, 瞠by troch wyrobi sobie sylwetk i my郵,瞠 b璠zie ok.Na takich jad這spisach nie chudn, a bardzo dobrze si czuj (w stosunku do wcze郾iejszego przed redukcyjnego jedzenia ograniczy豉m nabia i w璕lowodany, a zwi瘯szy豉m t逝szcze), wi璚 mam nadziej, 瞠 mo瞠 zosta jako "utrzymanie".
Memory is deceptive because it is colored by today's events. Edytowane przez Suvienka Czas edycji: 2013-10-10 o 19:05 |
|
|
|
|
#1226 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
), kt鏎e pojawi造 si z czasem, to by豉 tylko i wy陰cznie MOJA wina.Mo瞠 spr鏏uj ziarna i orzechy odmierza r瘯 na oko, zamiast 造瞠czkami? Zdrowe t逝szcze zawarte w tych produktach naprawd Ci si przydadz. Og馧em - widz, 瞠 obierasz dobr drogSpr鏏uj zrobi owsiank jajeczn, albo z jakim bia造m serem. Do tego jeszcze dodatki takie jak zawsze (tj. orzechy, owoce) i powinno by lepiej . Ja taki naprawd niezno郾y g堯d odczuwam czasem dopiero po ok. 5 godzinach od zjedzenia mojej owsianki - oczywi軼ie staram si do takiego stanu burczenia w brzuchu nie doprowadza i nieco wcze郾iej zje嗆 drugie 郾iadanie .Cytat:
. Ale nie wiem, czy co przeoczy豉m - dlaczego P?Cytat:
Dzisiejsze U. Kurcz, wypasione bu趾i + jab趾o to najlepszy posi貫k w ci庵u dnia dla trybu 篡cia jaki teraz prowadz .I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: ciemnymi winogronami, pestkami s這necznika i dyni, orzeszkami piniowymi, serkiem homo, musem jab趾owo-brzoskwiniowym i zbo穎wymi chrupkami orzechowo-czekoladowymi II Grahamka z jajem na twardo, rzodkiewkami, sa豉t, mas貫m, zio豉mi prowansalskimi; jab趾o III Grahamka z kozim serem, pomidorem i sa豉t; jab趾o IV Zupa pomidorowa z ry瞠m, mi瘰em z 獞iartki kurczaka, w這szczyzn i zio豉mi (+ 2 dok豉dki )Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, 2x zielona herbata.
od 10.7.2005 - T od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR IN ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2013-10-10 o 20:32 |
||||
|
|
|
#1227 |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 580
|
Poa - dzi瘯i za rad odno郾ie owsianki, musz spr鏏owa.
Za wszelkie pozosta貫 wskaz闚ki tak瞠. Chyba dopiero rejestruj, ile cz這wiek potrzebuje "paliwa"...Jak si robi t owsiank jajeczn? Wystarczy mi co, co nasyci mnie w豉郾ie tak na 3 godziny, p騧niej i tak zawsze co jem. ![]() Z dzisiaj. U. I owsianka (3 造磬i p豉tk闚 owsianych, 造磬a otr瑿闚, 2 suszone morele, 2 造瞠czki 簑rawiny, 4 migda造 + 1 podjedzony w mi璠zyczasie , 1/2 kubka mleka 0.5%) - og鏊nie owsianka z jad這spisu mojej doktorki, tylko mleko chudsze, bo innego nie by這; ma豉 kromka chleba 篡tniego s這necznikowego z pol璠wic sopock i pomidorem; herbata zielonaI w sumie ca這軼iowo wysz這 nawet ciut za du穎... ale za to nie burcza這 po 2 godzinach. ![]() II jab趾o w mi璠zyczasie sok 100% wielowarzywny III tajemnicza bu趾a (jasna, pieczywo p馧francuskie (?) z past a'la szpinakow) IV 3 og鏎ki konserwowe (2 鈔ednie, 1 ma造), kurczak po chi雟ku (troch mniej, ni wczoraj - ale i tak razem wyszed du篡 talerz), sok buraczkowo-jab趾owy (cienka jestem, nie wypi豉m ca貫go...) V wczorajszy super-g瘰ty koktajl z jogurtu 0% (czy軼imy lod闚k), 1/2 banana, kiwi i 造磬i s這necznika VI (b璠zie) 2 kromki + sur闚ka. Mo瞠 dla odmiany z og鏎kiem konserwowym i 鄴速ym serem? Ale pestki i pomidory musz by! 6h w szkole, w tym 1h wyj徠kowo zadowalaj帷ego w-fu + godzina morderczych kork闚 + 45 min spaceru
Edytowane przez Shariana Czas edycji: 2013-10-10 o 20:59 |
|
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 325
|
Cytat:
Ech, gdybym tak jad豉 w ci捫y to nie musia豉bym si teraz m璚zy... tak 瞠 gratuluj rozs康ku i pi瘯nych posi趾闚 ![]() Poa alpina, Limonka ma U/P bo w ci捫y nie mo瞠 nie przyty ![]() Moje beznadziejne dzisiejsze R (zjad豉m 2 paski czekolady ). Ale U by mog這 z tego by, co?1. Jednoporcjowe ciasto jab趾owe (p馧 szkl. m彗i 篡tniej razowej, 造磬a miodu, jab趾o, jajko, troch mleka, przyprawy) z serkiem homo - 1/4 zjad mi synek 2. P馧 kostki twarogu z jogurtem z og鏎kiem i czosnkiem, cienka kanapka domowego chleba z ziarnami z mas貫m i miodem Kawa, pasek 70% 3. Pier kurczaka w szynce parme雟kiej (jeden plaster) w sosie pietruszkowo-鄉ietanowym (鄉ietana 12%) z makaronem zwyk造m (razowy mi si sko鎍zy), duuuuu穎 frytek z pietruszki i marchewki Kawa, pasek 70% i kostka 90% 30d shred lev 2 4. Twaro瞠k jak w 2, kawa貫czek kurczaka z obiadu (ju bez szynki), reszta frytek warzywnych z obiadu.
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 4 054
|
Moje U
I Woda z cytryna i miodem Owsianka (4 造磬i) na mleku 1,5%, z jab趾iem, 造zeczka miodu i garstka bakalii Kawa z mlekiem Przekaska: jasne winogrona (ok 2 garstek) i mamine kruche ciasteczka (4) II Kapu郾iak, bez mi瘰a (ok. 300ml) Jab趾o III Sa豉tka z gotowanych broku堯w, kalafiora, jajka, pomidora i kukurydzy niestety z majonezem (ale nie du穎) kilka li軼i sa豉ty Kawa z mlekiem 1,5% i do tego cha逕a IV Ok.150g twarogu p馧t逝stego z zielona sa豉ta Wszystkie napoje by造 bez cukru, do tego wypi豉m oko這 3l wody Ruch: trening z Ewa Ch. (Intensywny, 40 minut) i w ciagu dnia spacer ok.6km Jestem u rodzic闚, stad drobne grzeszki, bo sama nie przygotowuj posi趾闚. Na czas wizyty porzucam R i stawiam na U, po powrocie wròc do R ![]() I jak m鎩 jad這spis? ![]() Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1230 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 506
|
Cytat:
Za malo pelnowarto軼iowego bia趾a, a kolacja wygl康a i軼ie redukcyjnie. Zapychanie si twarogiem i do tego sa豉ta? |
|
|
![]() |
Nowe w徠ki na forum Dietetyka
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

.
. Po okresie dojrzewania tamta postura si zmieni豉, ale z biegiem lat ch耩 zrewolucjonizowania swojego sposobu od篡wiania, kt鏎a doprowadzi豉 mnie na manowce - i tak by豉 pr鏏 "zemsty" za dawne czasy. Takie "ja wam teraz wszystkim poka瞠 jak ma這 umiem je嗆 i jak szczup這 wygl康a"
A jad豉 moze ten z grzybami ?
. Progesteron wi捫e si z faz lutealn cyklu, st康 ta nazwa.

), kt鏎e pojawi造 si z czasem, to by豉 tylko i wy陰cznie MOJA wina.
)
). Ale U by mog這 z tego by, co?