Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-10-08, 19:19   #1201
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 290
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Dziêkujê Wam wszystkim serdecznie za gratulacje! Dzisiaj ca³y dzieñ chodzê niczym w b³ogostanie .

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka¿ wiadomo¶æ

Mam pytanie..
Nie wiecie czy taka luteina w kapsu³kach wypisywana bez recepty mo¿e mieæ wp³yw na okres ???
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p58-Luteina Je¶li mowa o tej luteinie (potoczna nazwa progesteronu i jego analogów), to owszem. Ale z tego co wiem, lek ten jest polecany dziewczynom, którym po prostu okres z jakich¶ powodów siê spó¼nia, a endometrium wzrasta normalnie jak podczas cyklu. Przy powa¿niejszych problemach z cyklami potrzebna jest terapia estrogenami i analogami progesteronu, czyli farmakologiczna imitacja cykli - aby organizm móg³ na nowo "za³apaæ" odpowiedni tryb.

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka¿ wiadomo¶æ
Poa, GRATULACJE! Ma³o kto zas³ugiwa³ tu na ten prezent tak, jak ty!

U.
I jajecznica z 2 jaj z pomidorkami i szczypiorem, ³y¿eczk± musztardy i ³y¿eczk± pestek z dyni; kromka chleba ¿ytniego s³onecznikowego (a w sumie 1/2 takiej du¿ej) z szynk±, twaro¿kiem, sa³at± i chyba jak±¶ papryk±; Inka na wodzie
II banan
III grahamka z twaro¿kiem, pomidorkiem, sa³at± i plastrem sera morskiego (ten z rodzaju 3x cieñszy, nie trawiê innych)
2h wfu
IV 1/2 woreczka ry¿u parboiled z ³y¿k± pestek s³onecznika; kotlet zgodny z Pani jad³ospisem (matka doda³a do tego pieczarki); 2 solidnie ³ychy buraczków czerwonych
ok. 1 h ³a¿enia po mie¶cie
V deserek sojowy o smaku waniliowym; wafelek czekoladowy Nesquik; 1/2 sporej mandarynki (zosta³o w lodówce)
VI sa³atka ze 100 g pa³eczek surimi, ³y¿ki pestek z dyni, ³y¿eczki oliwy z oliwek, pomidorków, szczypiora, kie³ek cebuli i miksu sa³at z rukol±; 1/2 kromki (ok. 30 g) chleba ¿ytniego s³onecznikowego z serkiem pomidorowym, kie³kami, pomidorkiem i szczypiorem; melisa

Trochê na bia³o, je¶li komu¶ siê chce.
Szczerze mówi±c, zawsze uwa¿a³am, ¿e nastolatki bezkarnie (czyt. pozostaj±c chudym jak szczapa) jedz±ce wieeelkie bu³ki i zagryzaj±cy to batonem to jacy¶ wybrañcy losu... Oty³o¶æ z dzieciñstwa przy nie tak znowu du¿ym jedzeniu chyba zrobi³a swoje i rzuci³a mi siê na g³owê. Teraz nie umiem zrozumieæ, ¿e muszê je¶æ wiêcej...
A moja rodzinka twierdzi, ¿e i tak jem "tyyyyle" i na pewno jestem chora.
Jest ³adnie, ale ci±gle wszystko wydaje siê byæ wyliczane... No i mam wra¿enie, ¿e porcje te¿ nie za du¿e jesz... A mo¿esz sobie pozwoliæ na wiêcej. Podobnie jak Ty dziewczyny jadaj± na R...

Powiem Ci, ¿e "skaza" z dzieciñstwa tak¿e na mnie pozosta³a... Jako dziecko by³am wiêksza od rówie¶ników - szybko ros³am i by³am do¶æ masywna, a gdy dodaæ do tego "grube ko¶ci" i "papu¶n±" twarz - oj, nas³ucha³am siê wyzwisk od g³upich dzieciaków. Po okresie dojrzewania tamta postura siê zmieni³a, ale z biegiem lat chêæ zrewolucjonizowania swojego sposobu od¿ywiania, która doprowadzi³a mnie na manowce - i tak by³a prób± "zemsty" za dawne czasy. Takie "ja wam teraz wszystkim poka¿e jak ma³o umiem je¶æ i jak szczup³o wygl±daæ"...

Dzisiejsze U

I Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: ciemnymi winogronami, orzechami w³oskimi, serkiem homo, musem jab³kowo-brzoskwiniowym i zbo¿owymi chrupkami orzechowo-czekoladowymi
II Grahamka z szynk±, serem emmentaler, rzodkiewk±, sa³at± i sosem tzatziki; jab³ko
III Kanapka z 2 kromek ziarnistego razowca z orzechowym serem brie, pomidorem i sa³at±; jab³ko
Przek±ska: gar¶æ chipsów bananowych
IV Plaster ³opatki wieprzowej sma¿ony bez t³uszczu; kasza kuskus z sosem sojowym; marchew gotowana z mas³em

Do picia: woda ¼ródlana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, zio³owa.

Poa alpina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-08, 19:56   #1202
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 472

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê Wam wszystkim serdecznie za gratulacje! Dzisiaj ca³y dzieñ chodzê niczym w b³ogostanie .

http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p58-Luteina Je¶li mowa o tej luteinie (potoczna nazwa progesteronu i jego analogów), to owszem. Ale z tego co wiem, lek ten jest polecany dziewczynom, którym po prostu okres z jakich¶ powodów siê spó¼nia, a endometrium wzrasta normalnie jak podczas cyklu. Przy powa¿niejszych problemach z cyklami potrzebna jest terapia estrogenami i analogami progesteronu, czyli farmakologiczna imitacja cykli - aby organizm móg³ na nowo "za³apaæ" odpowiedni tryb.

Jest ³adnie, ale ci±gle wszystko wydaje siê byæ wyliczane... No i mam wra¿enie, ¿e porcje te¿ nie za du¿e jesz... A mo¿esz sobie pozwoliæ na wiêcej. Podobnie jak Ty dziewczyny jadaj± na R...

Powiem Ci, ¿e "skaza" z dzieciñstwa tak¿e na mnie pozosta³a... Jako dziecko by³am wiêksza od rówie¶ników - szybko ros³am i by³am do¶æ masywna, a gdy dodaæ do tego "grube ko¶ci" i "papu¶n±" twarz - oj, nas³ucha³am siê wyzwisk od g³upich dzieciaków. Po okresie dojrzewania tamta postura siê zmieni³a, ale z biegiem lat chêæ zrewolucjonizowania swojego sposobu od¿ywiania, która doprowadzi³a mnie na manowce - i tak by³a prób± "zemsty" za dawne czasy. Takie "ja wam teraz wszystkim poka¿e jak ma³o umiem je¶æ i jak szczup³o wygl±daæ"...

Dzisiejsze U

I Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: ciemnymi winogronami, orzechami w³oskimi, serkiem homo, musem jab³kowo-brzoskwiniowym i zbo¿owymi chrupkami orzechowo-czekoladowymi
II Grahamka z szynk±, serem emmentaler, rzodkiewk±, sa³at± i sosem tzatziki; jab³ko
III Kanapka z 2 kromek ziarnistego razowca z orzechowym serem brie, pomidorem i sa³at±; jab³ko
Przek±ska: gar¶æ chipsów bananowych
IV Plaster ³opatki wieprzowej sma¿ony bez t³uszczu; kasza kuskus z sosem sojowym; marchew gotowana z mas³em

Do picia: woda ¼ródlana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, zio³owa.
Niestety link mi siê nie wy¶wieta, ale dziêki za odpowied¼ A Twoje menu przepyszne zw³aszcza ten brie A jad³a¶ moze ten z grzybami ?

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-08, 20:22   #1203
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka¿ wiadomo¶æ
Niestety link mi siê nie wy¶wieta, ale dziêki za odpowied¼ A Twoje menu przepyszne zw³aszcza ten brie A jad³a¶ moze ten z grzybami ?
Wpisz w google wyra¿enie "luteina progesteron" i wyskakuje mnóstwo odno¶ników . Progesteron wi±¿e siê z faz± lutealn± cyklu, st±d ta nazwa.

Jad³am z grzybami i te¿ bardzo lubiê.

Stary 2013-10-08, 20:37   #1204
blax5
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 221

@Poa alpina równie¿ gratulujê

A dzi¶ nie chce i siê przypominaæ co jad³am, wiêc tylko z pytaniami wyskoczê. Szukam:
1) podbijaczy kalorii poza orzechami i suszonymi owocami
2) szybkie ¶niadania (przygotowanie czasowo odpowiadaj±ce kanapkom oko³o) ale nie kanapki i nie nabia³!
Pomo¿ecie?
blax5 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-08, 20:50   #1205
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy

Poa ja tak¿e przy³±czam siê do gratulacji

A swoje dzisiejsze menu przemilczê. Muszê uporaæ siê z niemi³± sytuacj± ¿yciow±, chyba nie prêdko bêdê mia³ g³owê do tego co jem.
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:23   #1206
dezett
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 405

P? stress stress stress.

7.15. Sn. Owsianka (5 lyzek, 5 ca³ych orzechow wloskich, lyzka otrab, lyzka jagód goji, 200ml mleka, 2 proc spory plaster twarogu poltlustego)

Spacer pol h.

11.40 2 sn. Grahamka 65g z 40g tofu, 1/4 awokado, papryk± zielona i czerwona, kawa

Spacer pol h.

15.30 Obiad: 170g dorsza z grila, kasza jeczmienna, polowa woreczka z jakims t³uszczem i sorowka z kiszonej kapusty (restauracja).

Spacer pol h. ( zakupy)

18. Jablko.

20.30 Kolacja: 2 kromki razowca z 45g mozarelli light , 3 duze garscie rukoli, wielki pomidor bazyli±

24.. Serek wiejski ok 200g z pomidorem bazylia i rukola....i pewnie wpadna ze 3 drinki z tequilii z sokiem pomarañczom (w sumie du¿a szklanka) i 100g mlecznej czekolady ritter z orzechami....... posiedze pewnie do 2 w nocy....

I cala butelka wina i cale opakowanie ptasiego pleczka.
poza schemat.

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2013-10-09 o 08:28
dezett jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:18   #1207
eddin
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 415

U

1. Owsianka na mleku 2% z jab³kiem i orzechami laskowymi, kawa z mlekiem
2. Kanapka ze z³o¿onego razowca z serem, kurczakiem i pomidorem
3. Kanapka taka jak wy¿ej, ma³e jab³ko
4. Dwa du¿e pszenne wafle z salami i pomidorem, sa³atka z sa³aty rzymskiej, marchewki i orzechów w³oskich, polana sowicie jogurtem naturalnym (du¿a micha)

Edytowane przez eddin
Czas edycji: 2013-10-08 o 22:19
eddin jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:38   #1208
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 148

dzisiejsze R

7.30 - kawa z mlekiem, 6 ³y¿ek p³atków owsianych górskich na mleku, z cynamonem i ³y¿k± syropu klonowego

herbata zielona

11.30 - zupa fasolowa po w³osku (tak g³osi catering ;p), jab³ko

herbata zielona

14.30 - pier¶ kurczaka ok.150 - 200 g zapiekana z ananasem i papryk±, kasza gryczana pó³ woreczka, surówka z kapusty i marchewki

21.00 - placki z dyni sma¿one (4 sztuki) , 1 kromka razowca ¿ytniego z ¿ó³tym serem

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2013-10-10 o 10:26
agaczini jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-09, 09:12   #1209
buty_na_plaskim
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

Wróci³am trochê m±drzejsza chyba. Po tym jak siê zwa¿y³am 2 dni temu i siê przerazi³am. Dzisiaj wskazywa³o ju¿ trochê wiêcej. Je¶li mam apetyt a wczoraj mia³am caaa³y dzieñ, staram siê go zajadaæ .
P
¦ I owsianka woda/mleko 3,2, 5 ¶liwek, cynamon, ³y¿ka pestek dyni, kawa³ek domowej cha³ki orkiszowej z mas³em

¦ II jab³ko

O 2 ma³e kotlety mielone, 3 ³y¿ki kaszy jaglanej, 2 ogórki kiszone, activia jogurt naturalny

P 2 kawa³ki cha³ki z mas³em gruuuubo mas³a!

K 1/2 makreli wêdzonej, 2 ma³e kromki chleba pe³noziarnistego z mas³em pomidorem i ogórkiem

Gratulujê Poa, dajesz przyk³ad tu dziewczynom a to bardzo du¿o. Trzymaj za mnie kciuki w wolnej chwili.

buty_na_plaskim jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-09, 11:01   #1210
dezett
Zadomowienie

Poprosze o zerknircie na moj jadlospis tu wyzej i na KZ. Bardzo serdecznie dziekuje.

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
poza schemat.
Stary 2013-10-09, 14:05   #1211
airwaves
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 499
GG do airwaves

P:
1. Kasza manna gotowana na rosole z mas³em
2. Kanapka z mas³em, szynk±, jajkiem, pomidorem i ogórkiem
kakao
3. ziemniaki, wo³owina w sosie chrzanowym, marchewka z groszkiem
4. pstr±g z piekarnika, broku³
5. Kanapka z mas³em, twarogiem t³ustym i pomidorem
inka

* wiem, ¿e porcje s± ma³e i nie wygl±da to na P, ale bior±c pod uwagê kilkomiesiêczne nic nie jedzenie to jest to P i wiêcej nie jestem w stanie zmie¶ciæ, poza tym ze wzglêdu na guz na ¿o³±dku nie mogê je¶æ wiêkszych porcji i nie mogê je¶æ sma¿onego itd
airwaves jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 15:58   #1212
Suvienka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 107

Cytat:
Napisane przez dezett Poka¿ wiadomo¶æ
P? stress stress stress.

7.15. Sn. Owsianka (5 lyzek, 5 ca³ych orzechow wloskich, lyzka otrab, lyzka jagód goji, 200ml mleka, 2 proc spory plaster twarogu poltlustego)

Spacer pol h.

11.40 2 sn. Grahamka 65g z 40g tofu, 1/4 awokado, papryk± zielona i czerwona, kawa

Spacer pol h.

15.30 Obiad: 170g dorsza z grila, kasza jeczmienna, polowa woreczka z jakims t³uszczem i sorowka z kiszonej kapusty (restauracja).

Spacer pol h. ( zakupy)

18. Jablko.

20.30 Kolacja: 2 kromki razowca z 45g mozarelli light , 3 duze garscie rukoli, wielki pomidor bazyli±

24.. Serek wiejski ok 200g z pomidorem bazylia i rukola....i pewnie wpadna ze 3 drinki z tequilii z sokiem pomarañczom (w sumie du¿a szklanka) i 100g mlecznej czekolady ritter z orzechami....... posiedze pewnie do 2 w nocy....

I cala butelka wina i cale opakowanie ptasiego pleczka.
Wed³ug mnie tu jest za du¿o nabia³u, masz i mleko, i twaróg, mozzarellê i jeszcze ca³y serek wiejski. Nie wiem czy mieszkasz z rodzicami, facetem czy sama i w jakim stopniu masz kontrolê nad posi³kami, ale bêd±c na przytyciu powinna¶ je¶æ tre¶ciwie - "du¿e" gar¶cie rukoli i "wielki" pomidor s± fajne, ale skup siê raczej na pe³nowarto¶ciowym bia³ku czy nnkt,a nie na zapychaczach w postaci ca³ego opakowania ptasiego mleczka czy czekolady (ja jestem zdania,¿e nawet na przytyciu powinno siê jednak staraæ je¶æ zdrowo i z niczym nie przesadzaæ).
Brakuje mi u Ciebie np. jajek, kanapki wieczorem mog³a¶ zast±piæ tre¶ciw± warzywn± zup± na rosole z miêskiem w ¶rodku. Zamiast czê¶ci tych s³odyczy lepsze by³yby orzechy lub ewentualnie jaki¶ owoc (nie demonizujê oczywi¶cie s³odyczy, ale nie warto z nimi przesadzaæ).

R/U

¶niadanie: kanapka na chlebie ¿ytnim razowym z mas³em, sa³at±, ³ososiem wêdzonym,pomidorem eko i oliwkami, kawa parzona z mlekiem
lunch: na oko 100g makaronu ¿ytniego (m±ka ¿ytnia 1850, woda) z sosem z puszki tuñczyka wsw uduszonego w pomidorach eko z zio³ami (podduszane w oliwie z oliwek)
kawa parzona z mlekiem
obiad: miska zupy broku³owej na roso³ku zabielana ¶mietan± 18% (broku³y dodatkowo przyduszone na ma¶le)
kolacja: tost z kromki ¿ytniego razowca z mas³em i past± z jajek i awokado, jajko na miêkko
po kolacji wychodzê, wiêc wpadn± pewnie 2-3 drinki

Edytowane przez Suvienka
Czas edycji: 2013-10-09 o 16:03
Suvienka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-09, 17:00   #1213
harcereczka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 46

Hej. Jestem tu nowa, proszê o ocenê mojego utrzymania.
I: owsianka (6³. na szklance mleka) z tahini (duuu¿o), syropem klonowym, bananem i bakaliami,
II: grahamka z past± z awokado i ¿ó³tym serem; gruszka,
III: giga pieróg z miêsem, kuskus z warzywami w cukinii, surówka,
IV: domowy budyñ dyniowo-karmelowy ze ¶liwkami (du¿a miska),
bieg; 4km z hakiem, trochê ponad 20 minut,
V: bu³ka razowa na pó³; pó³ z ricott± i miodem, pó³ z d¿emem; kawa zbo¿owa z mlekiem.

Zaznaczam, ¿e jestem po ED, ale wagê ju¿ mam w normie. Chcia³abym siê dowiedzieæ, czy taka ilo¶æ jedzenia to nie za du¿o jak na U przy tym znikomym ruchu.
harcereczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-09, 17:23   #1214
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 325

Cytat:
Napisane przez harcereczka Poka¿ wiadomo¶æ
I: owsianka (6³. na szklance mleka) z tahini (duuu¿o), syropem klonowym, bananem i bakaliami,
V: bu³ka razowa na pó³; pó³ z ricott± i miodem, pó³ z d¿emem; kawa zbo¿owa z mlekiem.

Zaznaczam, ¿e jestem po ED, ale wagê ju¿ mam w normie. Chcia³abym siê dowiedzieæ, czy taka ilo¶æ jedzenia to nie za du¿o jak na U przy tym znikomym ruchu.
Super jedzenie moim zdaniem nie jest za du¿o, ale ja na R jem wiêcej ni¿ niektórzy na U, wiêc nie jestem obiektywna :P a na widok Twojego ¶linka cieknie!

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:11   #1215
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 580

Poa – serdecznie dziêkujê za opiniê. Posi³ki wyliczane nie s± – dopiero tutaj zapisujê, ile czego wziê³am i to tylko, o ile pamiêtam. Ale je¶li chodzi o ma³e porcje... tak, jem ma³o, czy te¿ – jak zawsze, ale za ma³o.
Dobrze wiedzieæ, ¿e nie tylko ja mia³am (mam) takie problemy... U mnie by³a to najpewniej kwestia problemów z tarczyc± (chocia¿ dot±d nikt mi niczego nie udowodni³) i absolutnie zerowej aktywno¶ci ruchowej. Styl ¿ycia siê zmieni³, ¿ywienie... niekoniecznie.

buty_na_p³askim_obcasie – mi siê podoba, jak na pocz±tek! Chocia¿ te 3 ³y¿ki kaszy... I 2 ¶niadanie nieco skromne – jak minê³o ma³o czasu miêdzy ¶niadaniem a obiadem, to wrzuci³abym tu chocia¿ banana.

Airwaves, jak na razie nie jest ¼le. Je¶li nie mo¿esz je¶æ sma¿onego, to wprowadzaj te produkty stopniowo, chocia¿by po ³y¿ce oleju w sa³atce. Po sobie wiem, ¿e to pomaga.
Ale, ale. Wo³owina jest jednak do¶æ ciê¿kostrawna, nic siê nie dzia³o?

Harcereczka, mi wydaje siê, ¿e to sporo, chocia¿ nie ufa³abym swojej opinii... ale grunt, ¿e zdrowo! I ¿e utrzymujesz na tym wagê (20 minut biegu to nie tak znowu ma³o).

Moje U. Testujê sama siebie...

I serek wiejski 150 g (nieodt³uszczony) z 2 ³y¿eczkami pestek dyni, kie³kami cebuli, szczypiorem; 1/2 bu³ki wiejskiej z twaro¿kiem z zio³ami, plastrem szynki z kurczaka i plastrem polêdwicy sopockiej, pomidorem, sa³at±; Inka na mleku 0.5% z kostk± cukru (napój bogów *.*)
II gigantyczna nektarynka
w miêdzyczasie sok 100% marchew-jab³ko
III ma³a miseczka gêstej zupy pieczarkowej (w barze)
IV 1/2 woreczka ry¿u, 2 solidne ³y¿ki czerwonych buraczków, kurczak po chiñsku (razem wyszed³ ca³y du¿y talerz); kubek barszczu czerwonego instant
V jogurt Fantazja z sosem migda³owo-czekoladowym z 3 zgniecionymi orzechami laskowymi
VI (bêdzie) zapewne klasyczna sa³atka z pestkami dyni i oliw± z oliwek + dwie kanapki z szynk± i warzywami + melisa

8 lekcji (bez wfu) + 1.5h spaceru

Lepiej?

Btw, czy to normalne, ¿e nie umiem naje¶æ siê owsiank±? Serio, mogê tam dodaæ musli, otrêbów, orzechów, owoców, zalaæ p³atki na noc i co tylko zrodzi siê w g³owie – choæbym wsta³a od sto³u z ¿o³±dkiem wypchanym jak balon, po 2 h i tak burczy mi w brzuchu...
Shariana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:32   #1216
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

Cytat:
Napisane przez dezett Poka¿ wiadomo¶æ
Poprosze o zerknircie na moj jadlospis tu wyzej i na KZ. Bardzo serdecznie dziekuje.

Oceni³am Twój jad³ospis na poprzedniej stronie, przeczyta³a¶ chocia¿?

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-09, 20:23   #1217
dezett
Zadomowienie

Nie widze

poza schemat.
Stary 2013-10-10, 09:51   #1218
Limonka1987
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 660

Moje ci±¿owe U/P

¦niadanie: owsianka z jab³kiem, szuszonymi ¶liwkami, serkiem wiejskim i przypraw± do piernika, inka z mlekiem i miodem
II ¶niadanie: grahamka z pieczon± piersi± z kurczaka, mas³em, sa³at± i pomidorem
Lunch: sa³atka z tuñczyka wsw, mieszanki sa³at, czerwonej fasoli, papryki, kukurydzy i ogórka kiszonego z sosem na bazie oliwy z oliwek
Podwieczorek: belriso waniliowe, banan
Obiadokolacja: 2 nale¶niki orkiszowe ze szpinakiem, zapieczone z sosem pomidorowym i ¿ó³tym serem
Stary 2013-10-10, 10:25   #1219
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 148

dzisiejszy jad³ospis R

7.30 - kawa z mlekiem, 3 tosty z patelni na oliwie z oliwek z razowca¿ytniego, 3 plasterki sera ¿ó³tego, 3 plasterki domowej wêdliny, 1/3 papryki zielonej

11.00 - pier¶ kurczaka zapiekana, grzyby le¶ne, pó³ woreczka kaszy gryczanej, sa³ata z rzodkiewk± i jogurtem

herbata zielona

14.00 - barszcz ukrain¶ki (niestety ze ¶mietan± ale nie mia³am na to wp³ywu) jab³ko ¶rednie

18.00 - pier¶ kurczaka (150 g), pó³ mango, 3 ³y¿ki komosy ry¿owej

20.00 - trening obwodowy

21.30 - jogurt naturalny z po³ow± mango - koktajl

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2013-10-10 o 10:27
agaczini jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-10, 14:23   #1220
newcat
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 175

Dziewczyny, co powiecie na taki jad³ospis na R ?

I. 11:00 (mogê siê wysypiac )
du¿a kromka pe³noziarnistego chlebka zytniego z plastrami szynki ogonówki, z po³ow± serka wiejskiego lekkiego, 100g fasoli czerwonej konserwowej, plastrami pomidora i gar¶ci± rukoli. Do tego kawa z mlekiem 0,5% bez cukru.

II. 13:00 Koktajl: 250ml mleka (chyba sporo tego mleka pijê :/) + banan + 2 ³y¿eczki siemienia lnianego + ly¿ka kakao

III. 16:00 Kostka mintaja z przyprawami zrobiona na teflonie bez tluszczu z gotowanymi brokulami

IV. 18:00 Pó³ buteleczki kefiru 0% + 2 orzechy w³oskie

V. 21:00
100g wêdzonej makreli z polow± serka wiejskiego, ogórkiem kiszonym i gar¶ci± zieleninki (rukola, pietruszka..)

w sumie wychodzi okolo 1700 kcal. Tej artosci chcialabym siê trzymac.

W ciagu dnia w sumie chcê wypijac 2, max 3 kawy z mlekiem (jestem uzale¿niona... i schodzê z oko³o 6 kaw z mlekiem dziennie), a do tego herbatki zio³owe i owocowe bez cukru i woda

Edytowane przez newcat
Czas edycji: 2013-10-10 o 14:24
newcat jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-10, 14:36   #1221
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy

robiê obiadek i pomy¶la³em ¿e mo¿e warto wstawiæ bo póki co jest chyba nie¼le?

R:

Po przebudzeniu: ciep³a woda z sokiem z cytryny i ³y¿k± miodu lipowego

¦niadanie: owsianka na mleku 1.5% z bananem, ¶liwkami, ziarnami kakao oraz orzechami laskowymi

II ¦niadanie: sa³atka ze szpinakiem, pomidorami ki¶ciowymi, cukini±, czerwon± cebul±, granatem, avocado, quinoa i grillowanym kurczakiem
+ winegret na bazie oleju oleju rzepakowego extra virgine
+ jab³ko
+ jogurt naturalny

Obiad: pe³noziarniste penne z pesto z suszonych pomidorów, pieczon± czerwon± papryk±, tuñczykiem, czarnymi oliwkami, kaparami i natk± pietruszki

Przek±ska: 2 jab³ka, gruszka

Kolacja: chyba bêdzie serek wiejski na rukoli, z jajkiem i warzywami

+ do picia: woda, herbata Winter Time, czarna herbata z cytryn± i miodem, herbatka z lipy, sok jab³ko+seler naciowy+korzeñ selera+limonka

W ¿yciu nie chcia³oby mi siê wstawaæ wcze¶niej i robiæ sa³atkê na drugie ¶niadanie, ale ¿e T¯ ma dzisiaj pierwszy dzieñ w pracy to postanowi³em zrobiæ Jej co¶ po¿ywnego. A ¿e przy okazji i ja na tym skorzysta³em to chyba nawet lepiej?

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2013-10-10 o 14:37
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-10, 15:11   #1222
eddin
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 415

Cytat:
Napisane przez newcat Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, co powiecie na taki jad³ospis na R ?

I. 11:00 (mogê siê wysypiac )
du¿a kromka pe³noziarnistego chlebka zytniego z plastrami szynki ogonówki, z po³ow± serka wiejskiego lekkiego, 100g fasoli czerwonej konserwowej, plastrami pomidora i gar¶ci± rukoli. Do tego kawa z mlekiem 0,5% bez cukru.

II. 13:00 Koktajl: 250ml mleka (chyba sporo tego mleka pijê :/) + banan + 2 ³y¿eczki siemienia lnianego + ly¿ka kakao

III. 16:00 Kostka mintaja z przyprawami zrobiona na teflonie bez tluszczu z gotowanymi brokulami

IV. 18:00 Pó³ buteleczki kefiru 0% + 2 orzechy w³oskie

V. 21:00
100g wêdzonej makreli z polow± serka wiejskiego, ogórkiem kiszonym i gar¶ci± zieleninki (rukola, pietruszka..)

w sumie wychodzi okolo 1700 kcal. Tej artosci chcialabym siê trzymac.

W ciagu dnia w sumie chcê wypijac 2, max 3 kawy z mlekiem (jestem uzale¿niona... i schodzê z oko³o 6 kaw z mlekiem dziennie), a do tego herbatki zio³owe i owocowe bez cukru i woda
Ojejku, tu naprawdê jest 1700kcal?
eddin jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-10, 16:41   #1223
Suvienka
Raczkowanie

R/U

¶niadanie: 2 tosty z ¿ytniego razowca z mas³em z past± z jajka, awokado i cebulki, kawa parzona z mlekiem 3,2
lunch: miska zupy broku³owej na rosole zabielana ¶mietan± 18%
obiad: klopsy wo³owe (wo³owina, jajko, czosnek, przyprawy) uduszone w sosie pomidorowo paprykowym (pokrojone pomidory z uprawy eko, ¿ó³ta i czerwona papryka, oliwa z oliwek, pó³ kubeczka bulionu, przyprawy)
kawa parzona z mlekiem
kolacja: kanapka na chlebie ¿ytnim razowym z sa³at±, pomidorem, ³ososiem i oliwkami
Stary 2013-10-10, 17:01   #1224
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

Cytat:
Napisane przez eddin Poka¿ wiadomo¶æ
Ojejku, tu naprawdê jest 1700kcal?

szczerze w±tpiê, moim zdaniem znacznie mniej

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Suvienka Poka¿ wiadomo¶æ
R/U

¶niadanie: 2 tosty z ¿ytniego razowca z mas³em z past± z jajka, awokado i cebulki, kawa parzona z mlekiem 3,2
lunch: miska zupy broku³owej na rosole zabielana ¶mietan± 18%
obiad: klopsy wo³owe (wo³owina, jajko, czosnek, przyprawy) uduszone w sosie pomidorowo paprykowym (pokrojone pomidory z uprawy eko, ¿ó³ta i czerwona papryka, oliwa z oliwek, pó³ kubeczka bulionu, przyprawy)
kawa parzona z mlekiem
kolacja: kanapka na chlebie ¿ytnim razowym z sa³at±, pomidorem, ³ososiem i oliwkami

bardzo mi siê podoba
a ile masz wzrostu, ze chcesz wa¿yæ 54kg?

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-10, 18:03   #1225
Suvienka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka¿ wiadomo¶æ
szczerze w±tpiê, moim zdaniem znacznie mniej

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

bardzo mi siê podoba
a ile masz wzrostu, ze chcesz wa¿yæ 54kg?
Mam 172 cm wzrostu i waga 58 mi w zupe³no¶ci odpowiada. Ten podpis jest stary, na szczê¶cie w porê siê ogarnê³am (Nie udzielam siê jako¶ du¿o na forum i o nim zapomnia³am ) Teraz chcia³abym zacz±æ regularnie æwiczyæ, ¿eby trochê wyrobiæ sobie sylwetkê i my¶lê,¿e bêdzie ok.
Na takich jad³ospisach nie chudnê, a bardzo dobrze siê czujê (w stosunku do wcze¶niejszego przed redukcyjnego jedzenia ograniczy³am nabia³ i wêglowodany, a zwiêkszy³am t³uszcze), wiêc mam nadziejê, ¿e mo¿e zostaæ jako "utrzymanie".

Edytowane przez Suvienka
Czas edycji: 2013-10-10 o 18:05
Suvienka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-10, 19:24   #1226
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez harcereczka Poka¿ wiadomo¶æ

Równie¿ przy³±czam siê do opinii Psotki87 - to nie jest za du¿o! Piêkny jad³ospis!

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka¿ wiadomo¶æ
Poa – serdecznie dziêkujê za opiniê. Posi³ki wyliczane nie s± – dopiero tutaj zapisujê, ile czego wziê³am i to tylko, o ile pamiêtam. Ale je¶li chodzi o ma³e porcje... tak, jem ma³o, czy te¿ – jak zawsze, ale za ma³o.
Dobrze wiedzieæ, ¿e nie tylko ja mia³am (mam) takie problemy... U mnie by³a to najpewniej kwestia problemów z tarczyc± (chocia¿ dot±d nikt mi niczego nie udowodni³) i absolutnie zerowej aktywno¶ci ruchowej. Styl ¿ycia siê zmieni³, ¿ywienie... niekoniecznie.

Moje U. Testujê sama siebie...

I serek wiejski 150 g (nieodt³uszczony) z 2 ³y¿eczkami pestek dyni, kie³kami cebuli, szczypiorem; 1/2 bu³ki wiejskiej z twaro¿kiem z zio³ami, plastrem szynki z kurczaka i plastrem polêdwicy sopockiej, pomidorem, sa³at±; Inka na mleku 0.5% z kostk± cukru (napój bogów *.*)
II gigantyczna nektarynka
w miêdzyczasie sok 100% marchew-jab³ko
III ma³a miseczka gêstej zupy pieczarkowej (w barze)
IV 1/2 woreczka ry¿u, 2 solidne ³y¿ki czerwonych buraczków, kurczak po chiñsku (razem wyszed³ ca³y du¿y talerz); kubek barszczu czerwonego instant
V jogurt Fantazja z sosem migda³owo-czekoladowym z 3 zgniecionymi orzechami laskowymi
VI (bêdzie) zapewne klasyczna sa³atka z pestkami dyni i oliw± z oliwek + dwie kanapki z szynk± i warzywami + melisa

8 lekcji (bez wfu) + 1.5h spaceru

Lepiej?

Btw, czy to normalne, ¿e nie umiem naje¶æ siê owsiank±? Serio, mogê tam dodaæ musli, otrêbów, orzechów, owoców, zalaæ p³atki na noc i co tylko zrodzi siê w g³owie – choæbym wsta³a od sto³u z ¿o³±dkiem wypchanym jak balon, po 2 h i tak burczy mi w brzuchu...
U mnie zmieni³o siê wiele - i styl ¿ycia, i ¿ywienie. Wiadomo, bêd±c dzieckiem niewiele ode mnie zale¿a³o. Nie potrafiê niczego zarzuciæ moim Ukochanym Rodzicom, moje b³êdy i chore zapêdy (ale¿ rym), które pojawi³y siê z czasem, to by³a tylko i wy³±cznie MOJA wina.

Mo¿e spróbuj ziarna i orzechy odmierzaæ rêk± na oko, zamiast ³y¿eczkami? Zdrowe t³uszcze zawarte w tych produktach naprawdê Ci siê przydadz±. Ogó³em - widzê, ¿e obierasz dobr± drogê. Coraz mniej mo¿na zarzuciæ Twoim jad³ospisom.

Spróbuj zrobiæ owsiankê jajeczn±, albo z jakim¶ bia³ym serem. Do tego jeszcze dodatki takie jak zawsze (tj. orzechy, owoce) i powinno byæ lepiej . Ja taki naprawdê niezno¶ny g³ód odczuwam czasem dopiero po ok. 5 godzinach od zjedzenia mojej owsianki - oczywi¶cie staram siê do takiego stanu burczenia w brzuchu nie doprowadzaæ i nieco wcze¶niej zje¶æ drugie ¶niadanie.

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje ci±¿owe U/P

¦niadanie: owsianka z jab³kiem, szuszonymi ¶liwkami, serkiem wiejskim i przypraw± do piernika, inka z mlekiem i miodem
II ¶niadanie: grahamka z pieczon± piersi± z kurczaka, mas³em, sa³at± i pomidorem
Lunch: sa³atka z tuñczyka wsw, mieszanki sa³at, czerwonej fasoli, papryki, kukurydzy i ogórka kiszonego z sosem na bazie oliwy z oliwek
Obiadokolacja: 2 nale¶niki orkiszowe ze szpinakiem, zapieczone z sosem pomidorowym i ¿ó³tym serem
Jak zawsze - bardzo ³adnie. Ale nie wiem, czy co¶ przeoczy³am - dlaczego P?

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka¿ wiadomo¶æ
robiê obiadek i pomy¶la³em ¿e mo¿e warto wstawiæ bo póki co jest chyba nie¼le?

R:

Po przebudzeniu: ciep³a woda z sokiem z cytryny i ³y¿k± miodu lipowego

¦niadanie: owsianka na mleku 1.5% z bananem, ¶liwkami, ziarnami kakao oraz orzechami laskowymi

II ¦niadanie: sa³atka ze szpinakiem, pomidorami ki¶ciowymi, cukini±, czerwon± cebul±, granatem, avocado, quinoa i grillowanym kurczakiem
+ winegret na bazie oleju oleju rzepakowego extra virgine
+ jab³ko
+ jogurt naturalny

Obiad: pe³noziarniste penne z pesto z suszonych pomidorów, pieczon± czerwon± papryk±, tuñczykiem, czarnymi oliwkami, kaparami i natk± pietruszki

Przek±ska: 2 jab³ka, gruszka

Kolacja: chyba bêdzie serek wiejski na rukoli, z jajkiem i warzywami

+ do picia: woda, herbata Winter Time, czarna herbata z cytryn± i miodem, herbatka z lipy, sok jab³ko+seler naciowy+korzeñ selera+limonka

W ¿yciu nie chcia³oby mi siê wstawaæ wcze¶niej i robiæ sa³atkê na drugie ¶niadanie, ale ¿e T¯ ma dzisiaj pierwszy dzieñ w pracy to postanowi³em zrobiæ Jej co¶ po¿ywnego. A ¿e przy okazji i ja na tym skorzysta³em to chyba nawet lepiej?
Rewelacja! Nic dodaæ, nic uj±æ.

Dzisiejsze U. Kurczê, wypasione bu³ki + jab³ko to najlepszy posi³ek w ci±gu dnia dla trybu ¿ycia jaki teraz prowadzê. Bu³a ma t± niezaprzeczaln± zaletê, ¿e mo¿na j± wszamaæ nawet w biegu i nie zajmuje du¿o miejsca w torebce. No i jab³ko te¿ zawsze mo¿na przegry¼æ w wolnej chwili... I pomy¶leæ, ¿e jeszcze stosunkowo niedawno wyrzeka³am siê wszelkiego pieczywa.

I Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: ciemnymi winogronami, pestkami s³onecznika i dyni, orzeszkami piniowymi, serkiem homo, musem jab³kowo-brzoskwiniowym i zbo¿owymi chrupkami orzechowo-czekoladowymi
II Grahamka z jajem na twardo, rzodkiewkami, sa³at±, mas³em, zio³ami prowansalskimi; jab³ko
III Grahamka z kozim serem, pomidorem i sa³at±; jab³ko
IV Zupa pomidorowa z ry¿em, miêsem z æwiartki kurczaka, w³oszczyzn± i zio³ami (+ 2 dok³adki, nie mog³am siê oprzeæ!)

Do picia: woda ¼ródlana, czarna kawa, 2x zielona herbata.

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2013-10-10 o 19:32
Stary 2013-10-10, 19:56   #1227
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 580

Poa - dziêki za radê odno¶nie owsianki, muszê spróbowaæ. Za wszelkie pozosta³e wskazówki tak¿e. Chyba dopiero rejestrujê, ile cz³owiek potrzebuje "paliwa"...
Jak siê robi tê owsiankê jajeczn±? Wystarczy mi co¶, co nasyci mnie w³a¶nie tak na 3 godziny, pó¼niej i tak zawsze co¶ jem.

Z dzisiaj. U.

I owsianka (3 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿ka otrêbów, 2 suszone morele, 2 ³y¿eczki ¿urawiny, 4 migda³y + 1 podjedzony w miêdzyczasie , 1/2 kubka mleka 0.5%) - ogólnie owsianka z jad³ospisu mojej doktorki, tylko mleko chudsze, bo innego nie by³o; ma³a kromka chleba ¿ytniego s³onecznikowego z polêdwic± sopock± i pomidorem; herbata zielona
I w sumie ca³o¶ciowo wysz³o nawet ciut za du¿o... ale za to nie burcza³o po 2 godzinach.
II jab³ko
w miêdzyczasie sok 100% wielowarzywny
III tajemnicza bu³ka (jasna, pieczywo pó³francuskie (?) z past± a'la szpinakow±)
IV 3 ogórki konserwowe (2 ¶rednie, 1 ma³y), kurczak po chiñsku (trochê mniej, ni¿ wczoraj - ale i tak razem wyszed³ du¿y talerz), sok buraczkowo-jab³kowy (cienka jestem, nie wypi³am ca³ego...)
V wczorajszy super-gêsty koktajl z jogurtu 0% (czy¶cimy lodówkê), 1/2 banana, kiwi i ³y¿ki s³onecznika
VI (bêdzie) 2 kromki + surówka. Mo¿e dla odmiany z ogórkiem konserwowym i ¿ó³tym serem?
Ale pestki i pomidory musz± byæ!

6h w szkole, w tym 1h wyj±tkowo zadowalaj±cego w-fu + godzina morderczych korków + 45 min spaceru

Edytowane przez Shariana
Czas edycji: 2013-10-10 o 19:59
Shariana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-10, 19:56   #1228
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 325

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje ci±¿owe U/P

A czemu ogórek kiszony bez bitej ¶mietany?
Ech, gdybym tak jad³a w ci±¿y to nie musia³abym siê teraz mêczyæ... tak ¿e gratulujê rozs±dku i piêknych posi³ków

Poa alpina, Limonka ma U/P bo w ci±¿y nie mo¿e nie przytyæ

Moje beznadziejne dzisiejsze R (zjad³am 2 paski czekolady ). Ale U by mog³o z tego byæ, co?
1. Jednoporcjowe ciasto jab³kowe (pó³ szkl. m±ki ¿ytniej razowej, ³y¿ka miodu, jab³ko, jajko, trochê mleka, przyprawy) z serkiem homo - 1/4 zjad³ mi synek
2. Pó³ kostki twarogu z jogurtem z ogórkiem i czosnkiem, cienka kanapka domowego chleba z ziarnami z mas³em i miodem
Kawa, pasek 70%
3. Pier¶ kurczaka w szynce parmeñskiej (jeden plaster) w sosie pietruszkowo-¶mietanowym (¶mietana 12%) z makaronem zwyk³ym (razowy mi siê skoñczy³), duuuuu¿o frytek z pietruszki i marchewki
Kawa, pasek 70% i kostka 90%
30d shred lev 2
4. Twaro¿ek jak w 2, kawa³eczek kurczaka z obiadu (ju¿ bez szynki), reszta frytek warzywnych z obiadu.

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-10-10, 21:48   #1229
vikuniaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 054

Moje U

I
Woda z cytryna i miodem
Owsianka (4 ³y¿ki) na mleku 1,5%, z jab³kiem, ³yzeczka miodu i garstka bakalii
Kawa z mlekiem

Przekaska: jasne winogrona (ok 2 garstek) i mamine kruche ciasteczka (4)

II
Kapu¶niak, bez miêsa (ok. 300ml)
Jab³ko

III
Sa³atka z gotowanych broku³ów, kalafiora, jajka, pomidora i kukurydzy niestety z majonezem (ale nie du¿o) kilka li¶ci sa³aty
Kawa z mlekiem 1,5% i do tego cha³wa

IV
Ok.150g twarogu pó³t³ustego z zielona sa³ata

Wszystkie napoje by³y bez cukru, do tego wypi³am oko³o 3l wody

Ruch: trening z Ewa Ch. (Intensywny, 40 minut) i w ciagu dnia spacer ok.6km
Jestem u rodziców, stad drobne grzeszki, bo sama nie przygotowujê posi³ków. Na czas wizyty porzucam R i stawiam na U, po powrocie wròcê do R

I jak mój jad³ospis?

Stary 2013-10-11, 06:03   #1230
piotrek1994
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 506

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Poka¿ wiadomo¶æ
Moje U

I
Woda z cytryna i miodem
Owsianka (4 ³y¿ki) na mleku 1,5%, z jab³kiem, ³yzeczka miodu i garstka bakalii
Kawa z mlekiem

Przekaska: jasne winogrona (ok 2 garstek) i mamine kruche ciasteczka (4)

II
Kapu¶niak, bez miêsa (ok. 300ml)
Jab³ko

III
Sa³atka z gotowanych broku³ów, kalafiora, jajka, pomidora i kukurydzy niestety z majonezem (ale nie du¿o) kilka li¶ci sa³aty
Kawa z mlekiem 1,5% i do tego cha³wa

IV
Ok.150g twarogu pó³t³ustego z zielona sa³ata

Wszystkie napoje by³y bez cukru, do tego wypi³am oko³o 3l wody

Ruch: trening z Ewa Ch. (Intensywny, 40 minut) i w ciagu dnia spacer ok.6km
Jestem u rodziców, stad drobne grzeszki, bo sama nie przygotowujê posi³ków. Na czas wizyty porzucam R i stawiam na U, po powrocie wròcê do R

I jak mój jad³ospis?

Kalorycznie powinno byæ ok.
Za malo pelnowarto¶ciowego bia³ka, a kolacja wygl±da i¶cie redukcyjnie. Zapychanie siê twarogiem i do tego sa³ata?
piotrek1994 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.