Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal.

Zamknij w徠ek

Narz璠zia
Stary 2013-10-08, 20:19   #1201
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 290
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

Dzi瘯uj Wam wszystkim serdecznie za gratulacje! Dzisiaj ca造 dzie chodz niczym w b這gostanie .

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka wiadomo嗆

Mam pytanie..
Nie wiecie czy taka luteina w kapsu趾ach wypisywana bez recepty mo瞠 mie wp造w na okres ???
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p58-Luteina Je郵i mowa o tej luteinie (potoczna nazwa progesteronu i jego analog闚), to owszem. Ale z tego co wiem, lek ten jest polecany dziewczynom, kt鏎ym po prostu okres z jakich powod闚 si sp騧nia, a endometrium wzrasta normalnie jak podczas cyklu. Przy powa積iejszych problemach z cyklami potrzebna jest terapia estrogenami i analogami progesteronu, czyli farmakologiczna imitacja cykli - aby organizm m鏬 na nowo "za豉pa" odpowiedni tryb.

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka wiadomo嗆
Poa, GRATULACJE! Ma這 kto zas逝giwa tu na ten prezent tak, jak ty!

U.
I jajecznica z 2 jaj z pomidorkami i szczypiorem, 造瞠czk musztardy i 造瞠czk pestek z dyni; kromka chleba 篡tniego s這necznikowego (a w sumie 1/2 takiej du瞠j) z szynk, twaro磬iem, sa豉t i chyba jak捷 papryk; Inka na wodzie
II banan
III grahamka z twaro磬iem, pomidorkiem, sa豉t i plastrem sera morskiego (ten z rodzaju 3x cie雟zy, nie trawi innych)
2h wfu
IV 1/2 woreczka ry簑 parboiled z 造磬 pestek s這necznika; kotlet zgodny z Pani jad這spisem (matka doda豉 do tego pieczarki); 2 solidnie 造chy buraczk闚 czerwonych
ok. 1 h 豉瞠nia po mie軼ie
V deserek sojowy o smaku waniliowym; wafelek czekoladowy Nesquik; 1/2 sporej mandarynki (zosta這 w lod闚ce)
VI sa豉tka ze 100 g pa貫czek surimi, 造磬i pestek z dyni, 造瞠czki oliwy z oliwek, pomidork闚, szczypiora, kie貫k cebuli i miksu sa豉t z rukol; 1/2 kromki (ok. 30 g) chleba 篡tniego s這necznikowego z serkiem pomidorowym, kie趾ami, pomidorkiem i szczypiorem; melisa

Troch na bia這, je郵i komu si chce.
Szczerze m闚i帷, zawsze uwa瘸豉m, 瞠 nastolatki bezkarnie (czyt. pozostaj帷 chudym jak szczapa) jedz帷e wieeelkie bu趾i i zagryzaj帷y to batonem to jacy wybra鎍y losu... Oty這嗆 z dzieci雟twa przy nie tak znowu du篡m jedzeniu chyba zrobi豉 swoje i rzuci豉 mi si na g這w. Teraz nie umiem zrozumie, 瞠 musz je嗆 wi璚ej...
A moja rodzinka twierdzi, 瞠 i tak jem "tyyyyle" i na pewno jestem chora.
Jest 豉dnie, ale ci庵le wszystko wydaje si by wyliczane... No i mam wra瞠nie, 瞠 porcje te nie za du瞠 jesz... A mo瞠sz sobie pozwoli na wi璚ej. Podobnie jak Ty dziewczyny jadaj na R...

Powiem Ci, 瞠 "skaza" z dzieci雟twa tak瞠 na mnie pozosta豉... Jako dziecko by豉m wi瘯sza od r闚ie郾ik闚 - szybko ros豉m i by豉m do嗆 masywna, a gdy doda do tego "grube ko軼i" i "papu郾" twarz - oj, nas逝cha豉m si wyzwisk od g逝pich dzieciak闚. Po okresie dojrzewania tamta postura si zmieni豉, ale z biegiem lat ch耩 zrewolucjonizowania swojego sposobu od篡wiania, kt鏎a doprowadzi豉 mnie na manowce - i tak by豉 pr鏏 "zemsty" za dawne czasy. Takie "ja wam teraz wszystkim poka瞠 jak ma這 umiem je嗆 i jak szczup這 wygl康a"...

Dzisiejsze U

I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: ciemnymi winogronami, orzechami w這skimi, serkiem homo, musem jab趾owo-brzoskwiniowym i zbo穎wymi chrupkami orzechowo-czekoladowymi
II Grahamka z szynk, serem emmentaler, rzodkiewk, sa豉t i sosem tzatziki; jab趾o
III Kanapka z 2 kromek ziarnistego razowca z orzechowym serem brie, pomidorem i sa豉t; jab趾o
Przek御ka: gar嗆 chips闚 bananowych
IV Plaster 這patki wieprzowej sma穎ny bez t逝szczu; kasza kuskus z sosem sojowym; marchew gotowana z mas貫m

Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, zio這wa.

Poa alpina jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-08, 20:56   #1202
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 88 472

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka wiadomo嗆
Dzi瘯uj Wam wszystkim serdecznie za gratulacje! Dzisiaj ca造 dzie chodz niczym w b這gostanie .

http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p58-Luteina Je郵i mowa o tej luteinie (potoczna nazwa progesteronu i jego analog闚), to owszem. Ale z tego co wiem, lek ten jest polecany dziewczynom, kt鏎ym po prostu okres z jakich powod闚 si sp騧nia, a endometrium wzrasta normalnie jak podczas cyklu. Przy powa積iejszych problemach z cyklami potrzebna jest terapia estrogenami i analogami progesteronu, czyli farmakologiczna imitacja cykli - aby organizm m鏬 na nowo "za豉pa" odpowiedni tryb.

Jest 豉dnie, ale ci庵le wszystko wydaje si by wyliczane... No i mam wra瞠nie, 瞠 porcje te nie za du瞠 jesz... A mo瞠sz sobie pozwoli na wi璚ej. Podobnie jak Ty dziewczyny jadaj na R...

Powiem Ci, 瞠 "skaza" z dzieci雟twa tak瞠 na mnie pozosta豉... Jako dziecko by豉m wi瘯sza od r闚ie郾ik闚 - szybko ros豉m i by豉m do嗆 masywna, a gdy doda do tego "grube ko軼i" i "papu郾" twarz - oj, nas逝cha豉m si wyzwisk od g逝pich dzieciak闚. Po okresie dojrzewania tamta postura si zmieni豉, ale z biegiem lat ch耩 zrewolucjonizowania swojego sposobu od篡wiania, kt鏎a doprowadzi豉 mnie na manowce - i tak by豉 pr鏏 "zemsty" za dawne czasy. Takie "ja wam teraz wszystkim poka瞠 jak ma這 umiem je嗆 i jak szczup這 wygl康a"...

Dzisiejsze U

I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: ciemnymi winogronami, orzechami w這skimi, serkiem homo, musem jab趾owo-brzoskwiniowym i zbo穎wymi chrupkami orzechowo-czekoladowymi
II Grahamka z szynk, serem emmentaler, rzodkiewk, sa豉t i sosem tzatziki; jab趾o
III Kanapka z 2 kromek ziarnistego razowca z orzechowym serem brie, pomidorem i sa豉t; jab趾o
Przek御ka: gar嗆 chips闚 bananowych
IV Plaster 這patki wieprzowej sma穎ny bez t逝szczu; kasza kuskus z sosem sojowym; marchew gotowana z mas貫m

Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, zio這wa.
Niestety link mi si nie wy鈍ieta, ale dzi瘯i za odpowied A Twoje menu przepyszne zw豉szcza ten brie A jad豉 moze ten z grzybami ?

Ksi捫ki potrzebuj nowego domu

Ervisha jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:22   #1203
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka wiadomo嗆
Niestety link mi si nie wy鈍ieta, ale dzi瘯i za odpowied A Twoje menu przepyszne zw豉szcza ten brie A jad豉 moze ten z grzybami ?
Wpisz w google wyra瞠nie "luteina progesteron" i wyskakuje mn鏀two odno郾ik闚 . Progesteron wi捫e si z faz lutealn cyklu, st康 ta nazwa.

Jad豉m z grzybami i te bardzo lubi.

Stary 2013-10-08, 21:37   #1204
blax5
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 221

@Poa alpina r闚nie gratuluj

A dzi nie chce i si przypomina co jad豉m, wi璚 tylko z pytaniami wyskocz. Szukam:
1) podbijaczy kalorii poza orzechami i suszonymi owocami
2) szybkie 郾iadania (przygotowanie czasowo odpowiadaj帷e kanapkom oko這) ale nie kanapki i nie nabia!
Pomo瞠cie?
blax5 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-08, 21:50   #1205
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 5 640
GG do DudiBoy

Poa ja tak瞠 przy陰czam si do gratulacji

A swoje dzisiejsze menu przemilcz. Musz upora si z niemi陰 sytuacj 篡ciow, chyba nie pr璠ko b璠 mia g這w do tego co jem.
DudiBoy jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-08, 22:23   #1206
dezett
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 405

P? stress stress stress.

7.15. Sn. Owsianka (5 lyzek, 5 ca造ch orzechow wloskich, lyzka otrab, lyzka jag鏚 goji, 200ml mleka, 2 proc spory plaster twarogu poltlustego)

Spacer pol h.

11.40 2 sn. Grahamka 65g z 40g tofu, 1/4 awokado, papryk zielona i czerwona, kawa

Spacer pol h.

15.30 Obiad: 170g dorsza z grila, kasza jeczmienna, polowa woreczka z jakims t逝szczem i sorowka z kiszonej kapusty (restauracja).

Spacer pol h. ( zakupy)

18. Jablko.

20.30 Kolacja: 2 kromki razowca z 45g mozarelli light , 3 duze garscie rukoli, wielki pomidor bazyli

24.. Serek wiejski ok 200g z pomidorem bazylia i rukola....i pewnie wpadna ze 3 drinki z tequilii z sokiem pomara鎍zom (w sumie du瘸 szklanka) i 100g mlecznej czekolady ritter z orzechami....... posiedze pewnie do 2 w nocy....

I cala butelka wina i cale opakowanie ptasiego pleczka.
poza schemat.

Edytowane przez dezett
Czas edycji: 2013-10-09 o 09:28
dezett jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-08, 23:18   #1207
eddin
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 415

U

1. Owsianka na mleku 2% z jab趾iem i orzechami laskowymi, kawa z mlekiem
2. Kanapka ze z這穎nego razowca z serem, kurczakiem i pomidorem
3. Kanapka taka jak wy瞠j, ma貫 jab趾o
4. Dwa du瞠 pszenne wafle z salami i pomidorem, sa豉tka z sa豉ty rzymskiej, marchewki i orzech闚 w這skich, polana sowicie jogurtem naturalnym (du瘸 micha)

Edytowane przez eddin
Czas edycji: 2013-10-08 o 23:19
eddin jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-09, 09:38   #1208
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 148

dzisiejsze R

7.30 - kawa z mlekiem, 6 造瞠k p豉tk闚 owsianych g鏎skich na mleku, z cynamonem i 造磬 syropu klonowego

herbata zielona

11.30 - zupa fasolowa po w這sku (tak g這si catering ;p), jab趾o

herbata zielona

14.30 - pier kurczaka ok.150 - 200 g zapiekana z ananasem i papryk, kasza gryczana p馧 woreczka, sur闚ka z kapusty i marchewki

21.00 - placki z dyni sma穎ne (4 sztuki) , 1 kromka razowca 篡tniego z 鄴速ym serem

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2013-10-10 o 11:26
agaczini jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:12   #1209
buty_na_plaskim
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 79

Wr鏂i豉m troch m康rzejsza chyba. Po tym jak si zwa篡豉m 2 dni temu i si przerazi豉m. Dzisiaj wskazywa這 ju troch wi璚ej. Je郵i mam apetyt a wczoraj mia豉m caaa造 dzie, staram si go zajada .
P
I owsianka woda/mleko 3,2, 5 郵iwek, cynamon, 造磬a pestek dyni, kawa貫k domowej cha趾i orkiszowej z mas貫m

II jab趾o

O 2 ma貫 kotlety mielone, 3 造磬i kaszy jaglanej, 2 og鏎ki kiszone, activia jogurt naturalny

P 2 kawa趾i cha趾i z mas貫m gruuuubo mas豉!

K 1/2 makreli w璠zonej, 2 ma貫 kromki chleba pe軟oziarnistego z mas貫m pomidorem i og鏎kiem

Gratuluj Poa, dajesz przyk豉d tu dziewczynom a to bardzo du穎. Trzymaj za mnie kciuki w wolnej chwili.

buty_na_plaskim jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-09, 12:01   #1210
dezett
Zadomowienie

Poprosze o zerknircie na moj jadlospis tu wyzej i na KZ. Bardzo serdecznie dziekuje.

Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
poza schemat.
Stary 2013-10-09, 15:05   #1211
airwaves
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 499
GG do airwaves

P:
1. Kasza manna gotowana na rosole z mas貫m
2. Kanapka z mas貫m, szynk, jajkiem, pomidorem i og鏎kiem
kakao
3. ziemniaki, wo這wina w sosie chrzanowym, marchewka z groszkiem
4. pstr庵 z piekarnika, broku
5. Kanapka z mas貫m, twarogiem t逝stym i pomidorem
inka

* wiem, 瞠 porcje s ma貫 i nie wygl康a to na P, ale bior帷 pod uwag kilkomiesi璚zne nic nie jedzenie to jest to P i wi璚ej nie jestem w stanie zmie軼i, poza tym ze wzgl璠u na guz na 穎陰dku nie mog je嗆 wi瘯szych porcji i nie mog je嗆 sma穎nego itd
airwaves jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-09, 16:58   #1212
Suvienka
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 107

Cytat:
Napisane przez dezett Poka wiadomo嗆
P? stress stress stress.

7.15. Sn. Owsianka (5 lyzek, 5 ca造ch orzechow wloskich, lyzka otrab, lyzka jag鏚 goji, 200ml mleka, 2 proc spory plaster twarogu poltlustego)

Spacer pol h.

11.40 2 sn. Grahamka 65g z 40g tofu, 1/4 awokado, papryk zielona i czerwona, kawa

Spacer pol h.

15.30 Obiad: 170g dorsza z grila, kasza jeczmienna, polowa woreczka z jakims t逝szczem i sorowka z kiszonej kapusty (restauracja).

Spacer pol h. ( zakupy)

18. Jablko.

20.30 Kolacja: 2 kromki razowca z 45g mozarelli light , 3 duze garscie rukoli, wielki pomidor bazyli

24.. Serek wiejski ok 200g z pomidorem bazylia i rukola....i pewnie wpadna ze 3 drinki z tequilii z sokiem pomara鎍zom (w sumie du瘸 szklanka) i 100g mlecznej czekolady ritter z orzechami....... posiedze pewnie do 2 w nocy....

I cala butelka wina i cale opakowanie ptasiego pleczka.
Wed逝g mnie tu jest za du穎 nabia逝, masz i mleko, i twar鏬, mozzarell i jeszcze ca造 serek wiejski. Nie wiem czy mieszkasz z rodzicami, facetem czy sama i w jakim stopniu masz kontrol nad posi趾ami, ale b璠帷 na przytyciu powinna je嗆 tre軼iwie - "du瞠" gar軼ie rukoli i "wielki" pomidor s fajne, ale skup si raczej na pe軟owarto軼iowym bia趾u czy nnkt,a nie na zapychaczach w postaci ca貫go opakowania ptasiego mleczka czy czekolady (ja jestem zdania,瞠 nawet na przytyciu powinno si jednak stara je嗆 zdrowo i z niczym nie przesadza).
Brakuje mi u Ciebie np. jajek, kanapki wieczorem mog豉 zast徙i tre軼iw warzywn zup na rosole z mi瘰kiem w 鈔odku. Zamiast cz窷ci tych s這dyczy lepsze by造by orzechy lub ewentualnie jaki owoc (nie demonizuj oczywi軼ie s這dyczy, ale nie warto z nimi przesadza).

R/U

郾iadanie: kanapka na chlebie 篡tnim razowym z mas貫m, sa豉t, 這sosiem w璠zonym,pomidorem eko i oliwkami, kawa parzona z mlekiem
lunch: na oko 100g makaronu 篡tniego (m彗a 篡tnia 1850, woda) z sosem z puszki tu鎍zyka wsw uduszonego w pomidorach eko z zio豉mi (podduszane w oliwie z oliwek)
kawa parzona z mlekiem
obiad: miska zupy broku這wej na roso趾u zabielana 鄉ietan 18% (broku造 dodatkowo przyduszone na ma郵e)
kolacja: tost z kromki 篡tniego razowca z mas貫m i past z jajek i awokado, jajko na mi瘯ko
po kolacji wychodz, wi璚 wpadn pewnie 2-3 drinki

Edytowane przez Suvienka
Czas edycji: 2013-10-09 o 17:03
Suvienka jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:00   #1213
harcereczka
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 46

Hej. Jestem tu nowa, prosz o ocen mojego utrzymania.
I: owsianka (6. na szklance mleka) z tahini (duuu穎), syropem klonowym, bananem i bakaliami,
II: grahamka z past z awokado i 鄴速ym serem; gruszka,
III: giga pier鏬 z mi瘰em, kuskus z warzywami w cukinii, sur闚ka,
IV: domowy budy dyniowo-karmelowy ze 郵iwkami (du瘸 miska),
bieg; 4km z hakiem, troch ponad 20 minut,
V: bu趾a razowa na p馧; p馧 z ricott i miodem, p馧 z d瞠mem; kawa zbo穎wa z mlekiem.

Zaznaczam, 瞠 jestem po ED, ale wag ju mam w normie. Chcia豉bym si dowiedzie, czy taka ilo嗆 jedzenia to nie za du穎 jak na U przy tym znikomym ruchu.
harcereczka jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:23   #1214
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 325

Cytat:
Napisane przez harcereczka Poka wiadomo嗆
I: owsianka (6. na szklance mleka) z tahini (duuu穎), syropem klonowym, bananem i bakaliami,

Zaznaczam, 瞠 jestem po ED, ale wag ju mam w normie. Chcia豉bym si dowiedzie, czy taka ilo嗆 jedzenia to nie za du穎 jak na U przy tym znikomym ruchu.
Super jedzenie moim zdaniem nie jest za du穎, ale ja na R jem wi璚ej ni niekt鏎zy na U, wi璚 nie jestem obiektywna :P a na widok Twojego 郵inka cieknie!

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-09, 19:11   #1215
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 580

Poa – serdecznie dzi瘯uj za opini. Posi趾i wyliczane nie s – dopiero tutaj zapisuj, ile czego wzi窸am i to tylko, o ile pami皻am. Ale je郵i chodzi o ma貫 porcje... tak, jem ma這, czy te – jak zawsze, ale za ma這.
Dobrze wiedzie, 瞠 nie tylko ja mia豉m (mam) takie problemy... U mnie by豉 to najpewniej kwestia problem闚 z tarczyc (chocia dot康 nikt mi niczego nie udowodni) i absolutnie zerowej aktywno軼i ruchowej. Styl 篡cia si zmieni, 篡wienie... niekoniecznie.

buty_na_p豉skim_obcasie – mi si podoba, jak na pocz徠ek! Chocia te 3 造磬i kaszy... I 2 郾iadanie nieco skromne – jak min窸o ma這 czasu mi璠zy 郾iadaniem a obiadem, to wrzuci豉bym tu chocia banana.

Airwaves, jak na razie nie jest 幢e. Je郵i nie mo瞠sz je嗆 sma穎nego, to wprowadzaj te produkty stopniowo, chocia瘺y po 造盧e oleju w sa豉tce. Po sobie wiem, 瞠 to pomaga.
Ale, ale. Wo這wina jest jednak do嗆 ci篹kostrawna, nic si nie dzia這?

Harcereczka, mi wydaje si, 瞠 to sporo, chocia nie ufa豉bym swojej opinii... ale grunt, 瞠 zdrowo! I 瞠 utrzymujesz na tym wag (20 minut biegu to nie tak znowu ma這).

Moje U. Testuj sama siebie...

I serek wiejski 150 g (nieodt逝szczony) z 2 造瞠czkami pestek dyni, kie趾ami cebuli, szczypiorem; 1/2 bu趾i wiejskiej z twaro磬iem z zio豉mi, plastrem szynki z kurczaka i plastrem pol璠wicy sopockiej, pomidorem, sa豉t; Inka na mleku 0.5% z kostk cukru (nap鎩 bog闚 *.*)
II gigantyczna nektarynka
w mi璠zyczasie sok 100% marchew-jab趾o
III ma豉 miseczka g瘰tej zupy pieczarkowej (w barze)
IV 1/2 woreczka ry簑, 2 solidne 造磬i czerwonych buraczk闚, kurczak po chi雟ku (razem wyszed ca造 du篡 talerz); kubek barszczu czerwonego instant
V jogurt Fantazja z sosem migda這wo-czekoladowym z 3 zgniecionymi orzechami laskowymi
VI (b璠zie) zapewne klasyczna sa豉tka z pestkami dyni i oliw z oliwek + dwie kanapki z szynk i warzywami + melisa

8 lekcji (bez wfu) + 1.5h spaceru

Lepiej?

Btw, czy to normalne, 瞠 nie umiem naje嗆 si owsiank? Serio, mog tam doda musli, otr瑿闚, orzech闚, owoc闚, zala p豉tki na noc i co tylko zrodzi si w g這wie – cho熲ym wsta豉 od sto逝 z 穎陰dkiem wypchanym jak balon, po 2 h i tak burczy mi w brzuchu...
Shariana jest offline Zg這 do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 19:32   #1216
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 6 855

Cytat:
Napisane przez dezett Poka wiadomo嗆
Poprosze o zerknircie na moj jadlospis tu wyzej i na KZ. Bardzo serdecznie dziekuje.

Oceni豉m Tw鎩 jad這spis na poprzedniej stronie, przeczyta豉 chocia?

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-09, 21:23   #1217
dezett
Zadomowienie

Nie widze

poza schemat.
Stary 2013-10-10, 10:51   #1218
Limonka1987
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 7 660

Moje ci捫owe U/P

好iadanie: owsianka z jab趾iem, szuszonymi 郵iwkami, serkiem wiejskim i przypraw do piernika, inka z mlekiem i miodem
II 郾iadanie: grahamka z pieczon piersi z kurczaka, mas貫m, sa豉t i pomidorem
Lunch: sa豉tka z tu鎍zyka wsw, mieszanki sa豉t, czerwonej fasoli, papryki, kukurydzy i og鏎ka kiszonego z sosem na bazie oliwy z oliwek
Podwieczorek: belriso waniliowe, banan
Obiadokolacja: 2 nale郾iki orkiszowe ze szpinakiem, zapieczone z sosem pomidorowym i 鄴速ym serem
Stary 2013-10-10, 11:25   #1219
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 148

dzisiejszy jad這spis R

7.30 - kawa z mlekiem, 3 tosty z patelni na oliwie z oliwek z razowca篡tniego, 3 plasterki sera 鄴速ego, 3 plasterki domowej w璠liny, 1/3 papryki zielonej

11.00 - pier kurczaka zapiekana, grzyby le郾e, p馧 woreczka kaszy gryczanej, sa豉ta z rzodkiewk i jogurtem

herbata zielona

14.00 - barszcz ukrain鄂i (niestety ze 鄉ietan ale nie mia豉m na to wp造wu) jab趾o 鈔ednie

18.00 - pier kurczaka (150 g), p馧 mango, 3 造磬i komosy ry穎wej

20.00 - trening obwodowy

21.30 - jogurt naturalny z po這w mango - koktajl

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2013-10-10 o 11:27
agaczini jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-10, 15:23   #1220
newcat
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 175

Dziewczyny, co powiecie na taki jad這spis na R ?

I. 11:00 (mog si wysypiac )
du瘸 kromka pe軟oziarnistego chlebka zytniego z plastrami szynki ogon闚ki, z po這w serka wiejskiego lekkiego, 100g fasoli czerwonej konserwowej, plastrami pomidora i gar軼i rukoli. Do tego kawa z mlekiem 0,5% bez cukru.

II. 13:00 Koktajl: 250ml mleka (chyba sporo tego mleka pij :/) + banan + 2 造瞠czki siemienia lnianego + ly磬a kakao

III. 16:00 Kostka mintaja z przyprawami zrobiona na teflonie bez tluszczu z gotowanymi brokulami

IV. 18:00 P馧 buteleczki kefiru 0% + 2 orzechy w這skie

V. 21:00
100g w璠zonej makreli z polow serka wiejskiego, og鏎kiem kiszonym i gar軼i zieleninki (rukola, pietruszka..)

w sumie wychodzi okolo 1700 kcal. Tej artosci chcialabym si trzymac.

W ciagu dnia w sumie chc wypijac 2, max 3 kawy z mlekiem (jestem uzale積iona... i schodz z oko這 6 kaw z mlekiem dziennie), a do tego herbatki zio這we i owocowe bez cukru i woda

Edytowane przez newcat
Czas edycji: 2013-10-10 o 15:24
newcat jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-10, 15:36   #1221
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 5 640
GG do DudiBoy

robi obiadek i pomy郵a貫m 瞠 mo瞠 warto wstawi bo p鏦i co jest chyba nie幢e?

R:

Po przebudzeniu: ciep豉 woda z sokiem z cytryny i 造磬 miodu lipowego

好iadanie: owsianka na mleku 1.5% z bananem, 郵iwkami, ziarnami kakao oraz orzechami laskowymi

II 好iadanie: sa豉tka ze szpinakiem, pomidorami ki軼iowymi, cukini, czerwon cebul, granatem, avocado, quinoa i grillowanym kurczakiem
+ winegret na bazie oleju oleju rzepakowego extra virgine
+ jab趾o
+ jogurt naturalny

Obiad: pe軟oziarniste penne z pesto z suszonych pomidor闚, pieczon czerwon papryk, tu鎍zykiem, czarnymi oliwkami, kaparami i natk pietruszki

Przek御ka: 2 jab趾a, gruszka

Kolacja: chyba b璠zie serek wiejski na rukoli, z jajkiem i warzywami

+ do picia: woda, herbata Winter Time, czarna herbata z cytryn i miodem, herbatka z lipy, sok jab趾o+seler naciowy+korze selera+limonka

W 篡ciu nie chcia這by mi si wstawa wcze郾iej i robi sa豉tk na drugie 郾iadanie, ale 瞠 T ma dzisiaj pierwszy dzie w pracy to postanowi貫m zrobi Jej co po篡wnego. A 瞠 przy okazji i ja na tym skorzysta貫m to chyba nawet lepiej?

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2013-10-10 o 15:37
DudiBoy jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-10, 16:11   #1222
eddin
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 415

Cytat:
Napisane przez newcat Poka wiadomo嗆
Dziewczyny, co powiecie na taki jad這spis na R ?

I. 11:00 (mog si wysypiac )
du瘸 kromka pe軟oziarnistego chlebka zytniego z plastrami szynki ogon闚ki, z po這w serka wiejskiego lekkiego, 100g fasoli czerwonej konserwowej, plastrami pomidora i gar軼i rukoli. Do tego kawa z mlekiem 0,5% bez cukru.

II. 13:00 Koktajl: 250ml mleka (chyba sporo tego mleka pij :/) + banan + 2 造瞠czki siemienia lnianego + ly磬a kakao

III. 16:00 Kostka mintaja z przyprawami zrobiona na teflonie bez tluszczu z gotowanymi brokulami

IV. 18:00 P馧 buteleczki kefiru 0% + 2 orzechy w這skie

V. 21:00
100g w璠zonej makreli z polow serka wiejskiego, og鏎kiem kiszonym i gar軼i zieleninki (rukola, pietruszka..)

w sumie wychodzi okolo 1700 kcal. Tej artosci chcialabym si trzymac.

W ciagu dnia w sumie chc wypijac 2, max 3 kawy z mlekiem (jestem uzale積iona... i schodz z oko這 6 kaw z mlekiem dziennie), a do tego herbatki zio這we i owocowe bez cukru i woda
Ojejku, tu naprawd jest 1700kcal?
eddin jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-10, 17:41   #1223
Suvienka
Raczkowanie

R/U

郾iadanie: 2 tosty z 篡tniego razowca z mas貫m z past z jajka, awokado i cebulki, kawa parzona z mlekiem 3,2
lunch: miska zupy broku這wej na rosole zabielana 鄉ietan 18%
obiad: klopsy wo這we (wo這wina, jajko, czosnek, przyprawy) uduszone w sosie pomidorowo paprykowym (pokrojone pomidory z uprawy eko, 鄴速a i czerwona papryka, oliwa z oliwek, p馧 kubeczka bulionu, przyprawy)
kawa parzona z mlekiem
kolacja: kanapka na chlebie 篡tnim razowym z sa豉t, pomidorem, 這sosiem i oliwkami

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2013-10-10, 18:01   #1224
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 6 855

Cytat:
Napisane przez eddin Poka wiadomo嗆
Ojejku, tu naprawd jest 1700kcal?

szczerze w徠pi, moim zdaniem znacznie mniej

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Suvienka Poka wiadomo嗆
R/U

郾iadanie: 2 tosty z 篡tniego razowca z mas貫m z past z jajka, awokado i cebulki, kawa parzona z mlekiem 3,2
lunch: miska zupy broku這wej na rosole zabielana 鄉ietan 18%
obiad: klopsy wo這we (wo這wina, jajko, czosnek, przyprawy) uduszone w sosie pomidorowo paprykowym (pokrojone pomidory z uprawy eko, 鄴速a i czerwona papryka, oliwa z oliwek, p馧 kubeczka bulionu, przyprawy)
kawa parzona z mlekiem
kolacja: kanapka na chlebie 篡tnim razowym z sa豉t, pomidorem, 這sosiem i oliwkami

bardzo mi si podoba
a ile masz wzrostu, ze chcesz wa篡 54kg?

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-10, 19:03   #1225
Suvienka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka wiadomo嗆
szczerze w徠pi, moim zdaniem znacznie mniej

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

bardzo mi si podoba
a ile masz wzrostu, ze chcesz wa篡 54kg?
Mam 172 cm wzrostu i waga 58 mi w zupe軟o軼i odpowiada. Ten podpis jest stary, na szcz窷cie w por si ogarn窸am (Nie udzielam si jako du穎 na forum i o nim zapomnia豉m ) Teraz chcia豉bym zacz望 regularnie 獞iczy, 瞠by troch wyrobi sobie sylwetk i my郵,瞠 b璠zie ok.
Na takich jad這spisach nie chudn, a bardzo dobrze si czuj (w stosunku do wcze郾iejszego przed redukcyjnego jedzenia ograniczy豉m nabia i w璕lowodany, a zwi瘯szy豉m t逝szcze), wi璚 mam nadziej, 瞠 mo瞠 zosta jako "utrzymanie".

Edytowane przez Suvienka
Czas edycji: 2013-10-10 o 19:05
Suvienka jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-10, 20:24   #1226
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez harcereczka Poka wiadomo嗆

R闚nie przy陰czam si do opinii Psotki87 - to nie jest za du穎! Pi瘯ny jad這spis!

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka wiadomo嗆
Poa – serdecznie dzi瘯uj za opini. Posi趾i wyliczane nie s – dopiero tutaj zapisuj, ile czego wzi窸am i to tylko, o ile pami皻am. Ale je郵i chodzi o ma貫 porcje... tak, jem ma這, czy te – jak zawsze, ale za ma這.
Dobrze wiedzie, 瞠 nie tylko ja mia豉m (mam) takie problemy... U mnie by豉 to najpewniej kwestia problem闚 z tarczyc (chocia dot康 nikt mi niczego nie udowodni) i absolutnie zerowej aktywno軼i ruchowej. Styl 篡cia si zmieni, 篡wienie... niekoniecznie.

Moje U. Testuj sama siebie...

I serek wiejski 150 g (nieodt逝szczony) z 2 造瞠czkami pestek dyni, kie趾ami cebuli, szczypiorem; 1/2 bu趾i wiejskiej z twaro磬iem z zio豉mi, plastrem szynki z kurczaka i plastrem pol璠wicy sopockiej, pomidorem, sa豉t; Inka na mleku 0.5% z kostk cukru (nap鎩 bog闚 *.*)
II gigantyczna nektarynka
w mi璠zyczasie sok 100% marchew-jab趾o
III ma豉 miseczka g瘰tej zupy pieczarkowej (w barze)
IV 1/2 woreczka ry簑, 2 solidne 造磬i czerwonych buraczk闚, kurczak po chi雟ku (razem wyszed ca造 du篡 talerz); kubek barszczu czerwonego instant
V jogurt Fantazja z sosem migda這wo-czekoladowym z 3 zgniecionymi orzechami laskowymi
VI (b璠zie) zapewne klasyczna sa豉tka z pestkami dyni i oliw z oliwek + dwie kanapki z szynk i warzywami + melisa

8 lekcji (bez wfu) + 1.5h spaceru

Lepiej?

Btw, czy to normalne, 瞠 nie umiem naje嗆 si owsiank? Serio, mog tam doda musli, otr瑿闚, orzech闚, owoc闚, zala p豉tki na noc i co tylko zrodzi si w g這wie – cho熲ym wsta豉 od sto逝 z 穎陰dkiem wypchanym jak balon, po 2 h i tak burczy mi w brzuchu...
U mnie zmieni這 si wiele - i styl 篡cia, i 篡wienie. Wiadomo, b璠帷 dzieckiem niewiele ode mnie zale瘸這. Nie potrafi niczego zarzuci moim Ukochanym Rodzicom, moje b喚dy i chore zap璠y (ale rym), kt鏎e pojawi造 si z czasem, to by豉 tylko i wy陰cznie MOJA wina.

Mo瞠 spr鏏uj ziarna i orzechy odmierza r瘯 na oko, zamiast 造瞠czkami? Zdrowe t逝szcze zawarte w tych produktach naprawd Ci si przydadz. Og馧em - widz, 瞠 obierasz dobr drog. Coraz mniej mo積a zarzuci Twoim jad這spisom.

Spr鏏uj zrobi owsiank jajeczn, albo z jakim bia造m serem. Do tego jeszcze dodatki takie jak zawsze (tj. orzechy, owoce) i powinno by lepiej . Ja taki naprawd niezno郾y g堯d odczuwam czasem dopiero po ok. 5 godzinach od zjedzenia mojej owsianki - oczywi軼ie staram si do takiego stanu burczenia w brzuchu nie doprowadza i nieco wcze郾iej zje嗆 drugie 郾iadanie.

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Poka wiadomo嗆
Moje ci捫owe U/P

好iadanie: owsianka z jab趾iem, szuszonymi 郵iwkami, serkiem wiejskim i przypraw do piernika, inka z mlekiem i miodem
Lunch: sa豉tka z tu鎍zyka wsw, mieszanki sa豉t, czerwonej fasoli, papryki, kukurydzy i og鏎ka kiszonego z sosem na bazie oliwy z oliwek
Obiadokolacja: 2 nale郾iki orkiszowe ze szpinakiem, zapieczone z sosem pomidorowym i 鄴速ym serem
Jak zawsze - bardzo 豉dnie. Ale nie wiem, czy co przeoczy豉m - dlaczego P?

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka wiadomo嗆
robi obiadek i pomy郵a貫m 瞠 mo瞠 warto wstawi bo p鏦i co jest chyba nie幢e?

R:

Po przebudzeniu: ciep豉 woda z sokiem z cytryny i 造磬 miodu lipowego

好iadanie: owsianka na mleku 1.5% z bananem, 郵iwkami, ziarnami kakao oraz orzechami laskowymi

II 好iadanie: sa豉tka ze szpinakiem, pomidorami ki軼iowymi, cukini, czerwon cebul, granatem, avocado, quinoa i grillowanym kurczakiem
+ winegret na bazie oleju oleju rzepakowego extra virgine
+ jab趾o
+ jogurt naturalny

Obiad: pe軟oziarniste penne z pesto z suszonych pomidor闚, pieczon czerwon papryk, tu鎍zykiem, czarnymi oliwkami, kaparami i natk pietruszki

Przek御ka: 2 jab趾a, gruszka

Kolacja: chyba b璠zie serek wiejski na rukoli, z jajkiem i warzywami

+ do picia: woda, herbata Winter Time, czarna herbata z cytryn i miodem, herbatka z lipy, sok jab趾o+seler naciowy+korze selera+limonka

W 篡ciu nie chcia這by mi si wstawa wcze郾iej i robi sa豉tk na drugie 郾iadanie, ale 瞠 T ma dzisiaj pierwszy dzie w pracy to postanowi貫m zrobi Jej co po篡wnego. A 瞠 przy okazji i ja na tym skorzysta貫m to chyba nawet lepiej?
Rewelacja! Nic doda, nic uj望.

Dzisiejsze U. Kurcz, wypasione bu趾i + jab趾o to najlepszy posi貫k w ci庵u dnia dla trybu 篡cia jaki teraz prowadz. Bu豉 ma t niezaprzeczaln zalet, 瞠 mo積a j wszama nawet w biegu i nie zajmuje du穎 miejsca w torebce. No i jab趾o te zawsze mo積a przegry潭 w wolnej chwili... I pomy郵e, 瞠 jeszcze stosunkowo niedawno wyrzeka豉m si wszelkiego pieczywa.

I Owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: ciemnymi winogronami, pestkami s這necznika i dyni, orzeszkami piniowymi, serkiem homo, musem jab趾owo-brzoskwiniowym i zbo穎wymi chrupkami orzechowo-czekoladowymi
II Grahamka z jajem na twardo, rzodkiewkami, sa豉t, mas貫m, zio豉mi prowansalskimi; jab趾o
III Grahamka z kozim serem, pomidorem i sa豉t; jab趾o
IV Zupa pomidorowa z ry瞠m, mi瘰em z 獞iartki kurczaka, w這szczyzn i zio豉mi (+ 2 dok豉dki, nie mog豉m si oprze!)

Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, 2x zielona herbata.

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2013-10-10 o 20:32
Stary 2013-10-10, 20:56   #1227
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 580

Poa - dzi瘯i za rad odno郾ie owsianki, musz spr鏏owa. Za wszelkie pozosta貫 wskaz闚ki tak瞠. Chyba dopiero rejestruj, ile cz這wiek potrzebuje "paliwa"...
Jak si robi t owsiank jajeczn? Wystarczy mi co, co nasyci mnie w豉郾ie tak na 3 godziny, p騧niej i tak zawsze co jem.

Z dzisiaj. U.

I owsianka (3 造磬i p豉tk闚 owsianych, 造磬a otr瑿闚, 2 suszone morele, 2 造瞠czki 簑rawiny, 4 migda造 + 1 podjedzony w mi璠zyczasie , 1/2 kubka mleka 0.5%) - og鏊nie owsianka z jad這spisu mojej doktorki, tylko mleko chudsze, bo innego nie by這; ma豉 kromka chleba 篡tniego s這necznikowego z pol璠wic sopock i pomidorem; herbata zielona
I w sumie ca這軼iowo wysz這 nawet ciut za du穎... ale za to nie burcza這 po 2 godzinach.
II jab趾o
w mi璠zyczasie sok 100% wielowarzywny
III tajemnicza bu趾a (jasna, pieczywo p馧francuskie (?) z past a'la szpinakow)
IV 3 og鏎ki konserwowe (2 鈔ednie, 1 ma造), kurczak po chi雟ku (troch mniej, ni wczoraj - ale i tak razem wyszed du篡 talerz), sok buraczkowo-jab趾owy (cienka jestem, nie wypi豉m ca貫go...)
V wczorajszy super-g瘰ty koktajl z jogurtu 0% (czy軼imy lod闚k), 1/2 banana, kiwi i 造磬i s這necznika
VI (b璠zie) 2 kromki + sur闚ka. Mo瞠 dla odmiany z og鏎kiem konserwowym i 鄴速ym serem?
Ale pestki i pomidory musz by!

6h w szkole, w tym 1h wyj徠kowo zadowalaj帷ego w-fu + godzina morderczych kork闚 + 45 min spaceru

Edytowane przez Shariana
Czas edycji: 2013-10-10 o 20:59
Shariana jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-10, 20:56   #1228
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 325

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Poka wiadomo嗆
Moje ci捫owe U/P

A czemu og鏎ek kiszony bez bitej 鄉ietany?
Ech, gdybym tak jad豉 w ci捫y to nie musia豉bym si teraz m璚zy... tak 瞠 gratuluj rozs康ku i pi瘯nych posi趾闚

Poa alpina, Limonka ma U/P bo w ci捫y nie mo瞠 nie przyty

Moje beznadziejne dzisiejsze R (zjad豉m 2 paski czekolady ). Ale U by mog這 z tego by, co?
1. Jednoporcjowe ciasto jab趾owe (p馧 szkl. m彗i 篡tniej razowej, 造磬a miodu, jab趾o, jajko, troch mleka, przyprawy) z serkiem homo - 1/4 zjad mi synek
2. P馧 kostki twarogu z jogurtem z og鏎kiem i czosnkiem, cienka kanapka domowego chleba z ziarnami z mas貫m i miodem
Kawa, pasek 70%
3. Pier kurczaka w szynce parme雟kiej (jeden plaster) w sosie pietruszkowo-鄉ietanowym (鄉ietana 12%) z makaronem zwyk造m (razowy mi si sko鎍zy), duuuuu穎 frytek z pietruszki i marchewki
Kawa, pasek 70% i kostka 90%
30d shred lev 2
4. Twaro瞠k jak w 2, kawa貫czek kurczaka z obiadu (ju bez szynki), reszta frytek warzywnych z obiadu.

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-10-10, 22:48   #1229
vikuniaa
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 4 054

Moje U

I
Woda z cytryna i miodem
Owsianka (4 造磬i) na mleku 1,5%, z jab趾iem, 造zeczka miodu i garstka bakalii
Kawa z mlekiem

Przekaska: jasne winogrona (ok 2 garstek) i mamine kruche ciasteczka (4)

II
Kapu郾iak, bez mi瘰a (ok. 300ml)
Jab趾o

III
Sa豉tka z gotowanych broku堯w, kalafiora, jajka, pomidora i kukurydzy niestety z majonezem (ale nie du穎) kilka li軼i sa豉ty
Kawa z mlekiem 1,5% i do tego cha逕a

IV
Ok.150g twarogu p馧t逝stego z zielona sa豉ta

Wszystkie napoje by造 bez cukru, do tego wypi豉m oko這 3l wody

Ruch: trening z Ewa Ch. (Intensywny, 40 minut) i w ciagu dnia spacer ok.6km
Jestem u rodzic闚, stad drobne grzeszki, bo sama nie przygotowuj posi趾闚. Na czas wizyty porzucam R i stawiam na U, po powrocie wròc do R

I jak m鎩 jad這spis?

Stary 2013-10-11, 07:03   #1230
piotrek1994
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 506

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Poka wiadomo嗆
Moje U

I
Woda z cytryna i miodem
Owsianka (4 造磬i) na mleku 1,5%, z jab趾iem, 造zeczka miodu i garstka bakalii
Kawa z mlekiem

Przekaska: jasne winogrona (ok 2 garstek) i mamine kruche ciasteczka (4)

II
Kapu郾iak, bez mi瘰a (ok. 300ml)
Jab趾o

III
Sa豉tka z gotowanych broku堯w, kalafiora, jajka, pomidora i kukurydzy niestety z majonezem (ale nie du穎) kilka li軼i sa豉ty
Kawa z mlekiem 1,5% i do tego cha逕a

IV
Ok.150g twarogu p馧t逝stego z zielona sa豉ta

Wszystkie napoje by造 bez cukru, do tego wypi豉m oko這 3l wody

Ruch: trening z Ewa Ch. (Intensywny, 40 minut) i w ciagu dnia spacer ok.6km
Jestem u rodzic闚, stad drobne grzeszki, bo sama nie przygotowuj posi趾闚. Na czas wizyty porzucam R i stawiam na U, po powrocie wròc do R

I jak m鎩 jad這spis?

Kalorycznie powinno by ok.
Za malo pelnowarto軼iowego bia趾a, a kolacja wygl康a i軼ie redukcyjnie. Zapychanie si twarogiem i do tego sa豉ta?
piotrek1994 jest offline Zg這 do moderatora  
Zamknij w徠ek

Nowe w徠ki na forum Dietetyka

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.