|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXVIII
Miałam tylko możliwość napisania smsa (wiem porażka), ale ma zepsuty głośnik, a nie znam innego numeru do kogoś od niego. Napisałam mu w nocy, że ten kontakt chyba nie ma sensu, bo do niczego nie prowadzi, a ja nie potrafie czekać na nic, bo na dzień dzisiejszy to tak wygląda.
Nie odpisal ani nic. Pewnie kurde teraz sobie pomyślał, że wróciłam do ex, bo był świadkiem ekscesów tamtego :/ Co teraz? Pomóżcie Nie gadajcie, że trafiłam na kolejnego debila...---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1202 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
LOL. To ja chyba nie mam pytań :/
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1203 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prędzej chodzi o fakt, że miasto jest biedne. Nie ma pracy, nie ma fajnych rozrywek, nie ma gdzie iść + sporo patologii. To mi właśnie przeszkadza.Cytat:
|
|
#1204 |
|
Raczkowanie
|
Mam takie pytanie do Was, co zrobić żeby już o tym, o nim zapomnieć?
Mija już dwa miechy od rzucenia, kontaktu nie utrzymuje, postanowiłam że już nie wchodzę na jego Facebooka itp., mam zajęcie: od 7 do 15 mam praktyki a później 0d 17 do 20 angielski dwa razy w tygodniu. Ćwiczę co drugi dzień około 30-40 min. Wychodzę jak jest okazja, rozmawiam z ludźmi. Staram się myśleć pozytywnie o przyszłości, że dobrze że się tak stało teraz, że nie był dobry. Mimo tego wszystkiego co napisałam dalej się pojawiają wspomnienia, jest mi przykro że się tak zachował, że go nie ma już, że jestem sama, że nikt mnie nie przytuli jak będę tego potrzebować i w ogóle takie przyziemne sprawy. Myślałam że jakiś przełom już będzie ale dalej dupa. Myślę żeby sobie zrobić taką listę co mi w nim nie opowiadało, jak się zachowywał czasami. I jak mnie najdą takie myśli to czytać to aż przejdą. Może wy macie jeszcze jakieś pomysły? |
|
|
|
#1205 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#1206 |
|
Raczkowanie
|
Powiem Wam, że jestem tym wszystkim przerażona..
u mnie minął dopiero tydzień, a nie wyobrażam sobie co będzie ze mną jak będę w takim stanie dłużej cały czas się zastanawiam czy faceci też tak mają? czy oni w ogóle myślą? Bo tak łatwo im przychodzi zrywanie kontaktu, że zaczynam już w to wątpić |
|
|
|
#1207 |
|
Raczkowanie
|
u mnie tez minal dopiero tydzien, raz lepiej i raz gorzej. mam nadzieje ze za 2 miesiace mi przejdzie
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- mysle ze jesli chociaz troche kiedys im na ans zalezalo to mysla, tylko radza sobie z tym zdecydowanie lepiej niz my |
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj miałam cudowny dzień. Uśmiech mi z twarzy nie schodził. Wszystko sobie elegancko ogarnęłam i co?
Wieczorem zupełnie przypadkiem natknęłam się na zdjęcie eksa z tą panienką. I to zdjęcie miesiąc po naszym rozstaniu... Kuuuuurwa, jak boli. |
|
|
|
#1209 |
|
BAN stały
|
A dlatego,ze mam przykład moja koleżanka sama mieszka,i nie ma co do gara włożyć bo jej nie starczy pieniędzy.Dlatego nie wyobrażam sobie żeby w Polsce samej sie utrzymać.Ale myśle o wyjeździe za granice tam bym sie nie musiała martwić o to żeby sie samej utrzymać.
|
|
|
|
#1210 |
|
Nie depcze krokusów
|
Mieszkam sama i nie bieduję.
|
|
#1211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak człowiek chce się usamodzielnić, to się usamodzielni i nie będzie szukać pretekstów, by tego nie zrobić. Bo każda wymówka jest w pewnym sensie dobra.
|
|
#1212 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1214 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie no, sama w końcu przecież decydujesz o swoim życiu i kontaktach międzyludzkich. Tylko nie bardzo kumam po co najpierw nas pytasz o sens i logistykę związku na odległość, poniekąd ustalasz z nami, że trzeba z gościem porozmawiać o tym jakie macie oboje wizje dalszego kontaktu, po czym jednak się okazuje, że w pupie masz rozmowę i jakiekolwiek pytanie go o cokolwiek, bo sama ustalasz, że jednak kończysz tą znajomość.
A potem jeszcze bezczelnie nam się tu zastanawiasz czy trafiłaś na debila, bo nie odpisał na tego Twojego świńskiego smsa. No litości, już nie będę pokazywać palcem kto się jak debil zachował.
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja przyjaciółka wynajmuje sama 2-pokojowe mieszkanie w Warszawie (co prawda w kiepskiej dzielnicy), spokojnie stać ją na imprezy i wakacje, a zarabia mniej niż 3 tys. netto. Długo szukała mieszkania z tak niskim czynszem, ale udało się. Ja póki co mam nieregularne dochody, więc nie mogę sobie pozwolić na samodzielne mieszkanie, ale próbuję to zmienić i ew. w przyszłym roku poszukać czegoś, bo chociaż kocham moją rodzinę, to ostatnio mam ich dość. Wiadomo, że najbardziej chciałabym zamieszkać z facetem, bo i taniej i przyjemniej ale póki co rokujących kandydatów brak, zresztą nawet ich nie szukam.Wstawiłam na fb zdjęcia z wakacji i już się cieszę na myśl jak mój eks się wkurzy jak je zobaczy Wiem, że to dziecinada, ale co tam, niech wie jak mi dobrze bez niego
|
|
#1216 |
|
histoire abracadabrante
|
To ja nie rozumiem, dlaczego ta koleżanka wynajmuje sama, skoro jej na to absolutnie nie stać. To po pierwsze. Pomyślunku trochę
![]() Jak kogoś nie stać na wynajem mieszkania dla siebie to wynajmuje się pokój i dzieli mieszkanie z innymi. No, trudno się mówi, ale nie ogarniam sytuacji, gdy ktoś narzeka na swój los, a sam jest sobie winien. Dzielę dwupokojowe mieszkanie ze współlokatorką, każda ma swój pokój. Mnie dopisało szczęście, mój pokój ma 20 metrów, wcześniej dzieliłam go z jedną dziewczyną, ale wyniosła się i właścicielka zgodziła się na wynajmowanie go jako jedynki. Moja współlokatorka utrzymuje się sama od kilku lat, zarabia ponad 2 tys netto. Ja pracuję odkąd skończyłam 19 lat, akurat za wynajem pokoju płaci mój ojciec w ramach alimentów, więc o to się nie martwię. Do tej pory pracowałam na pół etatu, ale jakoś dawałam radę, czasem musiałam zacisnąć pasa, ale wszystko w ramach rozsądku. |
|
|
|
#1217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tym niemniej wyjście jest. Mając nawet tę najniższą krajową można poszukać taniego pokoju i wynajmować z kimś, wyniesie to coś ok. 600 zł. Za resztę da się przeżyć i to jeszcze o tyle łatwiej, bo wtedy koszta żarcia i środków czystości rozkładają się na kilka osób. Z tego co wiek, jesteś z okolic Bydgoszczy, a tam jest już nie najgorzej z pracą. I tak na marginesie książka o Kobietach, które kochają za bardzo, jest szczególnie dla Ciebie
|
|
#1218 |
|
Raczkowanie
|
Muszę się komuś wygadać...
Jeszcze miesiąc temu byłam z moim eksiem nad morzem. Trzy tygodnie temu zostawił mnie, bo stwierdził że się wypalił, swoje schudłam, przepłakałam też. Po kilku dniach przyjechal (ciagle dzwonil, pisal ale zlewalam), zaplakany, na kolanach, mowie OK - damy rade. Po kilku dniach dowiedzialam sie ze jak nie byl ze mna, przemacal jakas 15 (tak, PIETNASTOLATKĘ). Zarzekal sie ze nie ma z nia kontaktu, powiedzialam zeby wywalil ja ze znajomych na pewnym popularnym serwisie spolecznosciowym, chcialam sprawdzic czy to zrobi. Zrobil. Zapomnial sie jednak ze mam dobry, baaardzo dobry kontakt z jego rodzina, i zwierzal sie kuzynce ze jestem glupia, tepa, ze ma mnie dosyc, smial sie jak latwo idzie mu robienie mnie w ch***. Ze ma ja zapisana pod jakims meskim imieniem w telefonie. Przyjechal do mnie z 1,5 tyg po calej akcji. Rozeszlismy sie, prosil zeby go nie skreslac itp. I co, na drugi dzien paradowal ze swoją hot pietnasią. Niewazne. Odezwal sie po 3 dniach, co u mnie, jak leci, ze mial wypadek. Ze musimy sie spotkac na kawe, ze mu glupio. Dzis z nim rozmawialam. Potem dowiedzialam sie tego co gadal na mnie swojej kuzynce, a nie bylo tego malo. I wiecie co? Doszlam do wniosku ze czlowieka ktorego kochalam juz nie ma, on juz nie zyje. Od kiedy dowiedzialam sie o tym i tak mysle - przestalam plakac. Wygarnelam to cwelowi przez smsa - nawet nie odpowiedzial. Dodam, ze bylismy ze soba 2 lata, i planowalismy slub. Ogolnie do czasu (miesiac wstecz?) bylo cudownie. C U D O W N I E. Gdyby ktos wtedy powiedzial mi o tym, nie uwierzylabym. Jeszcze miesiac temu zarzekal sie ze jestem tą jedyną, najlepszym co go w zyciu spotkala. Juz chyba nigdy, nikomu nie zaufam |
|
|
|
#1219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end. The cost of not following your heart is spending the rest of your life wishing you had. Bieganie i ćwiczenia moją nową miłością.
Książki przeczytane od 07.2014: 40 Edytowane przez Olvnia Czas edycji: 2013-09-04 o 15:42 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na pewno fakt, że dorosły facet interesuje się dzieckiem źle o nim świadczy - chociażby o tym, że skoro lubi z nią spędzać czas to też jest na poziomie intelektualnym nastolatka. Wypłacz swoje, bo na pewno płakać jeszcze będziesz, to niestety nie mija ot tak. Naprawdę nie rozumiem jak można być takim człowiekiem, oszukiwać najbliższą osobę, dla mnie to wciąż niepojęte
|
|
#1221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą przerażają mnie Wasze historie,tracę wiarę w istnienie prawdziwej miłości,takiej na zawsze. To co faceci wyrabiają przechodzi ludzkie pojęcie.Dopiero w czasie i po rozstaniu wychodzi na jaw,z kim się było przez tyle lat i okazuje się,że ta osoba jest całkiem obca. Przerażające.
Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end. The cost of not following your heart is spending the rest of your life wishing you had. Bieganie i ćwiczenia moją nową miłością.
Książki przeczytane od 07.2014: 40 Edytowane przez Olvnia Czas edycji: 2013-09-04 o 15:59 |
|
|
|
|
#1222 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez nie rozumiem, uwierz.. nikt nie rozumie, teraz cala jego rodzina jest przeciwko niemu - poza jego ojcem, moja zreszta tez. rozmawiam czasem z jego mamą, ona placze. wiecie co mnie boli? to ze poznalam tyle super ludzi.. cala rodzine, pierwsze slowo jego chrzesnicy to bylo moje imię! akurat w wigilie.. tyle czasu spedzilismy razem.. mam z nimi kontakt, tzn czasem telefon, czasem pojde do jego kuzynki, pogadamy... ale to tak cholernie boli. jakby ktos wyrwal kawal mnie. jakby kazda moja czasteczka rozpierala mnie od srodka w inna strone. ostatnio, to nawet chcialam sie zabic.. Cytat:
dla mnie tez, a nasz zwiazek byl naprawde IDEALNY. swietnie sie dogadywalismy, nie wstydzilismy sie siebie, robilismy WSZYSTKO razem.. moze to przez to tak wyszlo... ja dalej nie moge w to wszystko uwierzyc.. |
||
|
|
|
#1223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie w tej historii co jest najpaskudniejsze to świadomość, że tak naprawdę nigdy nie będzie można być pewną swego partnera. Że choćby nie wiem jak był cudny i jakie dowody miłości i oddania nie prezentował, może z dnia na dzień okazać się chujem. niestety to znacznie utrudnia poszukiwania nowego chłopa, a w zasadzie skutecznie zniechęca.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a to, to mialo byc na zawsze. zdjelam pierscionek.. a w tym tygodniu ma mi przyjsc 60 zdj, ktore dawalismy ostatnio do wywolania, z naszych wakacji, wyjazdow weekendowych.. chyba peknie mi serce czuje, ze nie mam po co zyc |
|
|
|
|
#1225 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Otworzysz jakieś TeŻetówki i atmosfera będzie zupełnie inna.
|
|
|
#1226 |
|
Konto usunięte
|
Hohoho a jednak sie postaral
|
|
|
|
#1227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie tak,ale część tych Tżówek i tak tutaj trafi. Rozumiem to,że romantycznych historii na tym wątku nie poczytam,ale zanim tu trafiłam wydawało mi się,że są jakieś granice chamstwa i bezczelności,ale byłam w wielkim błędzie.
Książki przeczytane od 07.2014: 40 |
|
|
|
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
Ja wiem ze nie wolno.. Ale to tak ciezko..
Wlasnie mam spotkac sie jutro z jego chrzestna i malutka chrzesnica.. Oni wszyscy są za mną, ale już nawet oni mówią że nie warto czekać, zeby sobie odpuscic. Nikt nie wie co sie z nim dzieje. Naprawde, nasz zwiazek do czasu byl tak idealny, ze to glowa mala. A przeciez mielismy razem sie zestarzec.. Miesiac temu bylam najszczesliwsza. Usmiechnieta, wesola.. A teraz? wygladam jak wrak czlowieka, wielkie wory pod oczami, nic nie jem, a co zjem to wymiotuje.. Przed tygodniem mialam o 10 kg mniej niz wczesniej a i tak bylam szczupla, a teraz wole nie wiedziec.. |
|
|
|
#1229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
NIGDY czegoś takiego bym się nie spodziewała. Mogę Cię jedynie pocieszyć tym,że z czasem ból jest mniejszy
Książki przeczytane od 07.2014: 40 |
|
|
|
|
#1230 |
|
Raczkowanie
|
co się dzieje na tym świecie
w niektóre historie to aż się nie chce wierzyć .. dla pocieszenia, powiem Wam, że idę w sobotę na wesele i będę musiała bawić się z moim eks. Robiłam co mogłam żeby do tego nie doszło, ale jednak sytuacja mnie przerosła. Ale dzisiaj jestem już pewna, że to wszystko nie miałoby sensu. Nie mam już nadziei, nie mam złudzeń. Damy rade !!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

Pomóżcie
Nie gadajcie, że trafiłam na kolejnego debila...

)