|
|
#1201 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
gratuluję 9 tygodnia Ja oprócz mdłości mam chore gardło, zatkany nos i pobolewają mnie jajniki- raz jeden, raz drugi (nieprzyjemne ukłucia). Rozważam ciepłą kąpiel ![]() Jeszcze jedno pytanie mam... Jestem w sumie nowa w ogóle na forum - jak cytować kilka wiadomości w jednej? ;> wspomoże ktoś? Edytowane przez Miminek Czas edycji: 2013-09-14 o 21:36 |
|
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
miminek pomiedzy cytuj, a odp masz jeszcze jedna ikonke
klikasz ja przy kazdej wiadomosci ktora chcesz zacytowac, a na koniec odpowiedz jak juz chcesz zaczac pisac swoje
|
|
|
|
#1203 |
|
Wtajemniczenie
|
między "cytuj" a "odpowiedz" jest taka niby książeczka, i klikasz na nią za każdym razem gdy chcesz kogoś zacytować, a przy ostatnim poście który chcesz zacytować klikasz "cytuj"
|
|
#1204 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak dalej trzymaj ![]() Mnie dziś ciągle mdli... dopiero teraz jak TŻ przyszedł, to sobie przypomniałam, że wyjątkowo piłam dziś soki zamiast rumianku... ale teraz popijam swój rumianek i mi już przechodzi Co do objawów, to od jakiegoś czasu męczy mnie taki dość wstydliwy... gazy
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, ja wciąż w niedoczasie, więc tylko 2 ost strony doczytam
synek mi 1,5h przepłakał zanim zasnął, za nic nie mogę dojść czemu i się martwię, bo to do niego niepodobne pojutrze usg, zaczynam się denerwować, chociaż wiem, że to w niczym nie pomoże, ale w ogóle nie czuje sie jak w ciąży i zaczynam mieć głupie myśli santom gratuluje, oby tak dalej
|
|
|
|
#1206 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj na śniadanie zrobiłam dla siebie i męża jajecznicę i co? I jajco! Nie mogę tego zjeść śmierdzi mi.---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
Jednym z bardziej wstydliwym mogą być wzdęcia :P (których zresztą sama doświadczam...) a poza tym to nie wiem
|
|||
|
|
|
#1207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Miminek, objaw jest tak wstydliwy, że go ukryłam
odkryjesz go zaznaczając ukryty tekst myszką...tak jak teraz to robisz, ale w poprzednim poście Dziś mnie strasznie mdli... jeszcze się nie modliłam do sedesu, ale to chyba już tylko kwestia czasu... ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- No i mi wczoraj tak biały pieprz śmierdział... robiłam kluski śląskie i jak nim je posypałam, to zagnieść nie mogłam, a zawsze używałam do nich białego Na szczęście jak się ugotowały, to były już ok, ale na rękach to do wieczora go czułam...
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2013-09-15 o 09:27 |
||
|
|
|
#1208 |
|
Wtajemniczenie
|
Vampirka Mam to samo! Masakra! Mdłości na szczęście mam tylko rano i wkrótce przechodzą. Rumianek jest zbawieniem!
Ale jak na razie to nic mi nie śmierdzi. Może mnie to ominie. Albo przyjdzie później
Edytowane przez Iemand Czas edycji: 2013-09-15 o 09:36 |
|
|
|
#1209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() E tam, nic się nie martw Ja ostatnio miałam taką sytuację: pozwoliłam sobie przy małym popuścić co nieco, ale wyszło głośniej niż zamierzałam na co mały krzyczy do mnie: "mama!!! pryt lobiłaś! szybkoooooo! wytrzymaj! biegnij kupe!!" hahah myślałam, że się posikam jak to usłyszałam ![]() Co do modlenia się przy sedesie.... Wczoraj miałam jeden niemiły epizod :/ Edytowane przez Miminek Czas edycji: 2013-09-15 o 09:44 |
|
|
|
|
#1210 |
|
Zadomowienie
|
Hej
ja na razie nie mam żadnych dolegliwości i mam nadzieję, ze tak już pozostanie Ale to jest dopiero sam począteczek, więc wszystko przede mną
|
|
|
|
#1211 |
|
Raczkowanie
|
Hey dziewczyny.
Ja się też jeszcze nie modliłam przy sedesie. Jak do tej pory miałam bezobjawowo ale od paru dni non stop mi się odbija. I jeszcze mi tak dziwnie na żołądku jakbym kaca miała. Dziś jak wstałam z łóżka to prawie zemdlałam. Zrobiłam się blada i zalał mnie zimny pot ale na szczęście na razie przeszło. A mam pytanko do przeziębionych, co wam lekarz pozwolił brać? Bo moja lekarka taka jakaś dziwna i nie wiele mi powiedziała. |
|
|
|
#1212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To chyba na tyle. Czuję się już lepiej ale przedwczoraj było fatalnie.
Edytowane przez Miminek Czas edycji: 2013-09-15 o 10:02 |
|
|
|
|
#1213 |
|
Raczkowanie
|
IeNo wlaśnie mi też nie wiele powiedziała, właściwie to nic. Jedynie co dobre to dała mi zwolnienie na tydzień. Ja biorę jeszcze do ssania tymianek i pidbiał- to mi koleżanka która nyła w dwóch ciążach poleciła, a pani w aptece do ssania mi dała iisla classic porzeczkową. Do tego herbata z miodem i cytryną ale chyba będę musiała zmusić się do mleka z miodem i masełkiem.
A tak z innej beczki, mówiliście już komuś w rodzinie o fasolce? Czy może czekacie do pierwszej wizyty u ginekologa czy do któregoś miesiąca? |
|
|
|
#1214 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
Ja to już niestety pare razy jak z orkiestrą grałam. I nie zawsze udaje mi się dobiedz do łazienki... Aż wstyd gdzieś wyjść do ludzi... ![]() Cytat:
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2013-09-15 o 11:22 |
||||
|
|
|
#1215 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Także korzystaj z libido póki jest ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
...i u mnie chyba to jedyna dolegliwość ![]() Cytat:
Cytat:
Choć w poprzedniej ciąży mdłości zaczęły mi się około 8 tyg ![]() U nas dziś szaro buro Nawet nosa nie chce mi się wyściubiać na zewnątrz...ale musze wyjść bo zmywara zawalona, kolejny zestaw czeka, a brakło mi tabletek My na razie powiedzielismy najbliższym - rodzice, rodzeństwo i przyjaciele. Z Kubusiem dłużej czekaliśmy z ogłoszeniem...teraz, jakoś nie umiałam zatrzymać tej wieści tylko dla siebie
|
||||||||
|
|
|
#1216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
A o ciąży już chyba powiedzieliśmy wszystkim
Nie mogliśmy się powstrzymać
|
|
|
#1217 |
|
Rozeznanie
|
Vampirka, a który tydzień u Ciebie?
|
|
|
|
#1218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Ciężko stwierdzić, ostatni okres był 31lipca, usg jeszcze nie pokazuje bo mam długie cykle... Więc niby przełom 6/7 ale dzidziuś będzie dużo młodszy
Właśnie dzwoniła mama. Przyjedzie do mnie z wizytą i z leczem Muszę szybko zrobić całe mieszkanko na błysk. Koniec leniuchowania...
|
|
|
#1219 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1220 | |
|
Raczkowanie
|
?
Cytat:
![]() A do tego te syn, które miewałam... o maatko! ![]() Mam do Was pytanie- czy znacie jakieś ćwiczenia dla ciężarnych?? Mam lekką nadwagę (pozostałość poprzedniej ciąży, której za chiny zrzucić nie mogłam) i nie chciałabym się utuczyć. Racjonalna dieta oczywiście obowiązkowo
|
|
|
|
|
#1221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
Ja już coraz większej ilości osób się wychlapałam. Jakoś nie mogę wytrzymać. Niektórzy mówią, nie mów aż nie będzie widać (bo ostatnio poroniłam). Ale w sumie co to zmieni? Co ma być to i tak będzie czy bedę mówić czy nie. Radzą mi ukrywać to w pracy, bo po ca mają wiedzieć jakby i tym razem przypadkiem się nie udało. Ale jakby- tfu ftu- się nie udało to i tak się dowiedzą bo wiadomo szpoital, zwolnienie. Więc tak sobie myślę że to trzymanie w tajemnicy jest bez sensu bo i tak nic ni zmieni.
|
|
|
#1222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tutaj link z ćwiczeniami: Prowadząca dość specyficznie uduchowiona... Ale i tak ją lubię
Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2013-09-15 o 13:54 |
|
|
|
|
#1223 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Także zaczęło się U nas wychodzi słońce, a dopiero co wróciliśmy ze spaceru ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
Nitka, to zdjęcia z avatarka to Twoje? Miałaś chustę dla pierwszego? Jestem ciekawa opinii. Ja miałam nosidło i byłam bardzo zadowolona, ale kusi mnie też chusta Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-09-15 o 14:19 |
||
|
|
|
#1224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mam dziś lenia... |
|
|
|
|
#1226 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym do ssania tantum verde napewno i inne ziołowe (neogardin) i gripovita junior napewno takie dzieciaczkowe można, no ale płukanka solna najlepsza ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tylko co z tego jak na działanie sił absolutnie brak, do tego młody zaczął sie w nocy budzić, choć od pół roku przesypiał ![]() A co do ćwiczeń to ja już ściągnęłam ćwiczenia z piłką w ciąży z chomika, ale sama się wstrzymuje do 2 trymestru - z Olafem miałam krwawienia w pierwszym a ćwiczyłam, teraz wolę być ostrożna... A poza tym mądry Tż tak zabezpieczał sieć że ją rozłączył i nie mamy neta, chwilowo się wbiłam na pożyczoną
|
|
#1227 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dwakolory, też uważam, że co ma być to będzie i nie ma co ukrywać przed nikim, bo i tak wszystko się wyda, prędzej czy później. A tak, to ma się od razu wsparcie. Ja się cieszę, że wszystkim rozpowiedziałam, więcej osób trzyma kciuki za mnie i dzidziusia i jest to dla mnie olbrzymie wsparcie, którego potrzebuję... a gdyby tfu, tfu coś się wydarzyło, to tego wsparcia potrzebowałabym nawet bardziej niż teraz Spójrzcie jakie fajne fotki znalazłam: ciąża tydzień po tygodniu w USG 4D https://mamotoja.pl/ciaza_kalendarz.html
|
|
|
#1228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba pomyliło Ci się z herbatą z liści malin, która zalecana jest przed porodem (niewskazana do 36 tyg.) - ma właściwości wzmacniające mięśnie macicy, co usprawnia poród
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-09-15 o 18:45 |
|
|
|
|
#1229 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na szczęście ma mdłości tylko momentami. Co do malin to słyszałam opinie, że zarówno liście jak i sok mogą działać na skurcze macicy. Ja herbatę z sokiem z malin stosowałam całą ciążę i nic się nie działo. Napar z liści stosowałam pod koniec ciąży i raczej też nic nie dało bo przenosiłam ponad tydzień I cała sprawa i tak zakończyła się szybką cc bo młody nie miał wcale tętna ![]() Ja jestem dosłownie chora ja widzę, że mąż zaczyna coś grzebać z netem bo wiem, że skończy się to tak samo jak u Was ![]() Cytat:
-------- Poproszę o podsuszane kabanosy i serek twarogowy z cebulką
Edytowane przez Miminek Czas edycji: 2013-09-15 o 20:16 |
|||
|
|
|
#1230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wczoraj miałam koszmarny dzień, muliło mnie od rana do wieczora non stop... ale, potem, ok 22-giej TŻ zadzwonił do teściowej i ta poradziła bym się mleka napiła... trochę się tego bałam, bo wiadomo mleko może w 2 strony działać, ale pomogło Tak więc mamy nowy sposób na mdłości: mleko Dziś w planach mam spacerek do sklepu po nowy bieżnik na ławę. Wczoraj się zachlapał (świeżo po wypraniu) i znowu przez kilka dni będę musiała czekać aż wyschnie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

gratuluję 9 tygodnia 

śmierdzi mi.
Na szczęście jak się ugotowały, to były już ok, ale na rękach to do wieczora go czułam...

Nawet nosa nie chce mi się wyściubiać na zewnątrz...ale musze wyjść bo zmywara zawalona, kolejny zestaw czeka, a brakło mi tabletek

Na szczęście ma mdłości tylko momentami.