![]() |
#1201 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja oprócz mdłości mam chore gardło, zatkany nos i pobolewają mnie jajniki- raz jeden, raz drugi (nieprzyjemne ukłucia). Rozważam ciepłą kąpiel ![]() Jeszcze jedno pytanie mam... Jestem w sumie nowa w ogóle na forum - jak cytować kilka wiadomości w jednej? ;> wspomoże ktoś? Edytowane przez Miminek Czas edycji: 2013-09-14 o 20:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
miminek pomiedzy cytuj, a odp masz jeszcze jedna ikonke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Wtajemniczenie
|
między "cytuj" a "odpowiedz" jest taka niby książeczka, i klikasz na nią za każdym razem gdy chcesz kogoś zacytować, a przy ostatnim poście który chcesz zacytować klikasz "cytuj"
![]() |
#1204 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie dziś ciągle mdli... dopiero teraz jak TŻ przyszedł, to sobie przypomniałam, że wyjątkowo piłam dziś soki zamiast rumianku... ale teraz popijam swój rumianek i mi już przechodzi ![]() Co do objawów, to od jakiegoś czasu męczy mnie taki dość wstydliwy... gazy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, ja wciąż w niedoczasie, więc tylko 2 ost strony doczytam
synek mi 1,5h przepłakał zanim zasnął, za nic nie mogę dojść czemu i się martwię, bo to do niego niepodobne pojutrze usg, zaczynam się denerwować, chociaż wiem, że to w niczym nie pomoże, ale w ogóle nie czuje sie jak w ciąży i zaczynam mieć głupie myśli santom gratuluje, oby tak dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj na śniadanie zrobiłam dla siebie i męża jajecznicę i co? I jajco! Nie mogę tego zjeść ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
Jednym z bardziej wstydliwym mogą być wzdęcia :P (których zresztą sama doświadczam...) a poza tym to nie wiem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | ||
Zakorzenienie
|
Miminek, objaw jest tak wstydliwy, że go ukryłam
![]() tak jak teraz to robisz, ale w poprzednim poście ![]() Dziś mnie strasznie mdli... jeszcze się nie modliłam do sedesu, ale to chyba już tylko kwestia czasu... ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- No i mi wczoraj tak biały pieprz śmierdział... robiłam kluski śląskie i jak nim je posypałam, to zagnieść nie mogłam, a zawsze używałam do nich białego ![]()
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2013-09-15 o 08:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Wtajemniczenie
|
Vampirka Mam to samo! Masakra! Mdłości na szczęście mam tylko rano i wkrótce przechodzą. Rumianek jest zbawieniem!
Ale jak na razie to nic mi nie śmierdzi. Może mnie to ominie. Albo przyjdzie później ![]()
Edytowane przez Iemand Czas edycji: 2013-09-15 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() E tam, nic się nie martw ![]() Ja ostatnio miałam taką sytuację: pozwoliłam sobie przy małym popuścić co nieco, ale wyszło głośniej niż zamierzałam ![]() ![]() Co do modlenia się przy sedesie.... Wczoraj miałam jeden niemiły epizod :/ Edytowane przez Miminek Czas edycji: 2013-09-15 o 08:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Raczkowanie
|
Hey dziewczyny.
Ja się też jeszcze nie modliłam przy sedesie. Jak do tej pory miałam bezobjawowo ale od paru dni non stop mi się odbija. I jeszcze mi tak dziwnie na żołądku jakbym kaca miała. Dziś jak wstałam z łóżka to prawie zemdlałam. Zrobiłam się blada i zalał mnie zimny pot ale na szczęście na razie przeszło. A mam pytanko do przeziębionych, co wam lekarz pozwolił brać? Bo moja lekarka taka jakaś dziwna i nie wiele mi powiedziała. |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Miminek Czas edycji: 2013-09-15 o 09:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Raczkowanie
|
IeNo wlaśnie mi też nie wiele powiedziała, właściwie to nic. Jedynie co dobre to dała mi zwolnienie na tydzień. Ja biorę jeszcze do ssania tymianek i pidbiał- to mi koleżanka która nyła w dwóch ciążach poleciła, a pani w aptece do ssania mi dała iisla classic porzeczkową. Do tego herbata z miodem i cytryną ale chyba będę musiała zmusić się do mleka z miodem i masełkiem.
A tak z innej beczki, mówiliście już komuś w rodzinie o fasolce? Czy może czekacie do pierwszej wizyty u ginekologa czy do któregoś miesiąca? |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() Ja to już niestety pare razy jak z orkiestrą grałam. I nie zawsze udaje mi się dobiedz do łazienki... Aż wstyd gdzieś wyjść do ludzi... ![]() Cytat:
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2013-09-15 o 10:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U nas dziś szaro buro ![]() ![]() My na razie powiedzielismy najbliższym - rodzice, rodzeństwo i przyjaciele. Z Kubusiem dłużej czekaliśmy z ogłoszeniem...teraz, jakoś nie umiałam zatrzymać tej wieści tylko dla siebie ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
A o ciąży już chyba powiedzieliśmy wszystkim
![]() Nie mogliśmy się powstrzymać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Rozeznanie
|
Vampirka, a który tydzień u Ciebie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Ciężko stwierdzić, ostatni okres był 31lipca, usg jeszcze nie pokazuje bo mam długie cykle... Więc niby przełom 6/7 ale dzidziuś będzie dużo młodszy
Właśnie dzwoniła mama. Przyjedzie do mnie z wizytą i z leczem ![]() Muszę szybko zrobić całe mieszkanko na błysk. Koniec leniuchowania...
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Raczkowanie
|
?
Cytat:
![]() A do tego te syn, które miewałam... o maatko! ![]() Mam do Was pytanie- czy znacie jakieś ćwiczenia dla ciężarnych?? Mam lekką nadwagę (pozostałość poprzedniej ciąży, której za chiny zrzucić nie mogłam) i nie chciałabym się utuczyć. Racjonalna dieta oczywiście obowiązkowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
Ja już coraz większej ilości osób się wychlapałam. Jakoś nie mogę wytrzymać. Niektórzy mówią, nie mów aż nie będzie widać (bo ostatnio poroniłam). Ale w sumie co to zmieni? Co ma być to i tak będzie czy bedę mówić czy nie. Radzą mi ukrywać to w pracy, bo po ca mają wiedzieć jakby i tym razem przypadkiem się nie udało. Ale jakby- tfu ftu- się nie udało to i tak się dowiedzą bo wiadomo szpoital, zwolnienie. Więc tak sobie myślę że to trzymanie w tajemnicy jest bez sensu bo i tak nic ni zmieni.
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tutaj link z ćwiczeniami: Prowadząca dość specyficznie uduchowiona... Ale i tak ją lubię ![]() Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2013-09-15 o 12:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas wychodzi słońce, a dopiero co wróciliśmy ze spaceru ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]() Nitka, to zdjęcia z avatarka to Twoje? Miałaś chustę dla pierwszego? Jestem ciekawa opinii. Ja miałam nosidło i byłam bardzo zadowolona, ale kusi mnie też chusta ![]() Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-09-15 o 13:19 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale mam dziś lenia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do ćwiczeń to ja już ściągnęłam ćwiczenia z piłką w ciąży z chomika, ale sama się wstrzymuje do 2 trymestru - z Olafem miałam krwawienia w pierwszym a ćwiczyłam, teraz wolę być ostrożna... A poza tym mądry Tż tak zabezpieczał sieć że ją rozłączył i nie mamy neta, chwilowo się wbiłam na pożyczoną ![]()
![]() |
#1227 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dwakolory, też uważam, że co ma być to będzie i nie ma co ukrywać przed nikim, bo i tak wszystko się wyda, prędzej czy później. A tak, to ma się od razu wsparcie. Ja się cieszę, że wszystkim rozpowiedziałam, więcej osób trzyma kciuki za mnie i dzidziusia i jest to dla mnie olbrzymie wsparcie, którego potrzebuję... a gdyby tfu, tfu coś się wydarzyło, to tego wsparcia potrzebowałabym nawet bardziej niż teraz ![]() Spójrzcie jakie fajne fotki znalazłam: ciąża tydzień po tygodniu w USG 4D ![]() https://mamotoja.pl/ciaza_kalendarz.html
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-09-15 o 17:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do malin to słyszałam opinie, że zarówno liście jak i sok mogą działać na skurcze macicy. Ja herbatę z sokiem z malin stosowałam całą ciążę i nic się nie działo. Napar z liści stosowałam pod koniec ciąży i raczej też nic nie dało bo przenosiłam ponad tydzień ![]() ![]() Ja jestem dosłownie chora ja widzę, że mąż zaczyna coś grzebać z netem bo wiem, że skończy się to tak samo jak u Was ![]() Cytat:
-------- Poproszę o podsuszane kabanosy i serek twarogowy z cebulką ![]() Edytowane przez Miminek Czas edycji: 2013-09-15 o 19:16 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wczoraj miałam koszmarny dzień, muliło mnie od rana do wieczora non stop... ale, potem, ok 22-giej TŻ zadzwonił do teściowej i ta poradziła bym się mleka napiła... trochę się tego bałam, bo wiadomo mleko może w 2 strony działać, ale pomogło ![]() Tak więc mamy nowy sposób na mdłości: mleko Dziś w planach mam spacerek do sklepu po nowy bieżnik na ławę. Wczoraj się zachlapał (świeżo po wypraniu) i znowu przez kilka dni będę musiała czekać aż wyschnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.