Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-14, 20:33   #1201
Miminek
Raczkowanie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
hej

oj, jak to dobrze, ze nie jestem sama z mdlosciami jedyne pocieszenie wchodza mi jedynie kanapki z philadephia i pomidorem. po tym na chwile mdlosci przechodza, zeby za godzine wystartowac od nowa

a tak w ogole to dzis zaczynam 9 tydzien nigdy tak daleko nie doszlam
mam mdlosci, piersi dalej bola, wiekszych boli nie mam, wiec co dziewczyny, chyba tym razem moja dzidzia jest silna co?
kurcze, nadal takie nierealne mi sie to wydaje, ze u mnie w brzuszku taka kijaneczka sobie plywa i mnie smyra po jelitach, ze mamcia sie od tygodnia jak na wiecznym kacu czuje
gratuluję 9 tygodnia u nas dopiero 6. Co do mdłości... ja mam takie napady. Trzyma mnie z 2-3h, przechodzi na jakiś czas i znowu od początku... Dzidzia jest silna i nie martw się na zapas!

Ja oprócz mdłości mam chore gardło, zatkany nos i pobolewają mnie jajniki- raz jeden, raz drugi (nieprzyjemne ukłucia).
Rozważam ciepłą kąpiel

Jeszcze jedno pytanie mam... Jestem w sumie nowa w ogóle na forum - jak cytować kilka wiadomości w jednej? ;> wspomoże ktoś?

Edytowane przez Miminek
Czas edycji: 2013-09-14 o 20:36
Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 20:42   #1202
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

miminek pomiedzy cytuj, a odp masz jeszcze jedna ikonke klikasz ja przy kazdej wiadomosci ktora chcesz zacytowac, a na koniec odpowiedz jak juz chcesz zaczac pisac swoje

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 20:44   #1203
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Jeszcze jedno pytanie mam... Jestem w sumie nowa w ogóle na forum - jak cytować kilka wiadomości w jednej? ;> wspomoże ktoś?
między "cytuj" a "odpowiedz" jest taka niby książeczka, i klikasz na nią za każdym razem gdy chcesz kogoś zacytować, a przy ostatnim poście który chcesz zacytować klikasz "cytuj"

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 21:10   #1204
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
hej

oj, jak to dobrze, ze nie jestem sama z mdlosciami jedyne pocieszenie wchodza mi jedynie kanapki z philadephia i pomidorem. po tym na chwile mdlosci przechodza, zeby za godzine wystartowac od nowa

mam mdlosci, piersi dalej bola, wiekszych boli nie mam, wiec co dziewczyny, chyba tym razem moja dzidzia jest silna co?
kurcze, nadal takie nierealne mi sie to wydaje, ze u mnie w brzuszku taka kijaneczka sobie plywa i mnie smyra po jelitach, ze mamcia sie od tygodnia jak na wiecznym kacu czuje
i tak dalej trzymaj

Mnie dziś ciągle mdli... dopiero teraz jak TŻ przyszedł, to sobie przypomniałam, że wyjątkowo piłam dziś soki zamiast rumianku... ale teraz popijam swój rumianek i mi już przechodzi

Co do objawów, to od jakiegoś czasu męczy mnie taki dość wstydliwy... gazy

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-14, 22:02   #1205
muffinka90
Zakorzenienie

hej dziewczyny, ja wciąż w niedoczasie, więc tylko 2 ost strony doczytam
synek mi 1,5h przepłakał zanim zasnął, za nic nie mogę dojść czemu i się martwię, bo to do niego niepodobne

pojutrze usg, zaczynam się denerwować, chociaż wiem, że to w niczym nie pomoże, ale w ogóle nie czuje sie jak w ciąży i zaczynam mieć głupie myśli

santom gratuluje, oby tak dalej

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 07:48   #1206
Miminek
Raczkowanie

Cytat:
miminek pomiedzy cytuj, a odp masz jeszcze jedna ikonke klikasz ja przy kazdej wiadomosci ktora chcesz zacytowac, a na koniec odpowiedz jak juz chcesz zaczac pisac swoje
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
między "cytuj" a "odpowiedz" jest taka niby książeczka, i klikasz na nią za każdym razem gdy chcesz kogoś zacytować, a przy ostatnim poście który chcesz zacytować klikasz "cytuj"
O jaaaa dzięki Fajne to

Dzisiaj na śniadanie zrobiłam dla siebie i męża jajecznicę i co? I jajco! Nie mogę tego zjeść śmierdzi mi.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
A co to za objaw? ;>
Jednym z bardziej wstydliwym mogą być wzdęcia :P (których zresztą sama doświadczam...) a poza tym to nie wiem
Stary 2013-09-15, 08:33   #1207
VwVampirka
Zakorzenienie

Miminek, objaw jest tak wstydliwy, że go ukryłam odkryjesz go zaznaczając ukryty tekst myszką...

tak jak teraz to robisz, ale w poprzednim poście

Dziś mnie strasznie mdli... jeszcze się nie modliłam do sedesu, ale to chyba już tylko kwestia czasu...

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

No i mi wczoraj tak biały pieprz śmierdział... robiłam kluski śląskie i jak nim je posypałam, to zagnieść nie mogłam, a zawsze używałam do nich białego Na szczęście jak się ugotowały, to były już ok, ale na rękach to do wieczora go czułam...

Oscar Wilde

Edytowane przez VwVampirka
Czas edycji: 2013-09-15 o 08:27

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-15, 08:34   #1208
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Vampirka Mam to samo! Masakra! Mdłości na szczęście mam tylko rano i wkrótce przechodzą. Rumianek jest zbawieniem!

Ale jak na razie to nic mi nie śmierdzi. Może mnie to ominie. Albo przyjdzie później

Edytowane przez Iemand
Czas edycji: 2013-09-15 o 08:36
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 08:42   #1209
Miminek
Raczkowanie

Cytat:
Miminek, objaw jest tak wstydliwy, że go ukryłam odkryjesz go zaznaczając ukryty tekst myszką...

tak jak teraz to robisz, ale w poprzednim poście

Dziś mnie strasznie mdli... jeszcze się nie modliłam do sedesu, ale to chyba już tylko kwestia czasu...

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

No i mi wczoraj tak biały pieprz śmierdział... robiłam kluski śląskie i jak nim je posypałam, to zagnieść nie mogłam, a zawsze używałam do nich białego Na szczęście jak się ugotowały, to były już ok, ale na rękach to do wieczora go czułam...
Hahaha, ale widzisz nie przeczytałam tego a zgadłam!!
E tam, nic się nie martw
Ja ostatnio miałam taką sytuację:
pozwoliłam sobie przy małym popuścić co nieco, ale wyszło głośniej niż zamierzałam na co mały krzyczy do mnie: "mama!!! pryt lobiłaś! szybkoooooo! wytrzymaj! biegnij kupe!!" hahah myślałam, że się posikam jak to usłyszałam

Co do modlenia się przy sedesie.... Wczoraj miałam jeden niemiły epizod :/

Edytowane przez Miminek
Czas edycji: 2013-09-15 o 08:44
Stary 2013-09-15, 08:53   #1210
nitka_88
Zadomowienie

Hej ja na razie nie mam żadnych dolegliwości i mam nadzieję, ze tak już pozostanie Ale to jest dopiero sam począteczek, więc wszystko przede mną

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 08:55   #1211
anna_588
Raczkowanie

Hey dziewczyny.
Ja się też jeszcze nie modliłam przy sedesie. Jak do tej pory miałam bezobjawowo ale od paru dni non stop mi się odbija. I jeszcze mi tak dziwnie na żołądku jakbym kaca miała.
Dziś jak wstałam z łóżka to prawie zemdlałam. Zrobiłam się blada i zalał mnie zimny pot ale na szczęście na razie przeszło.
A mam pytanko do przeziębionych, co wam lekarz pozwolił brać? Bo moja lekarka taka jakaś dziwna i nie wiele mi powiedziała.
anna_588 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 08:59   #1212
Miminek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anna_588 Pokaż wiadomość
A mam pytanko do przeziębionych, co wam lekarz pozwolił brać? Bo moja lekarka taka jakaś dziwna i nie wiele mi powiedziała.
Ja nawet nie szłam do lekarza bo spodziewałam się, że odpowiedź będzie żadna. Ja na ból gardła, który jest u mnie naprawdę dość silny stosuję płukankę z soli (bardzo ciepła woda + łyżka soli, ohydne ale skuteczne). Oprócz tego ciepła herbatka z sokiem malinowym i czyszczę sobie nos wodą morską To chyba na tyle. Czuję się już lepiej ale przedwczoraj było fatalnie.

Edytowane przez Miminek
Czas edycji: 2013-09-15 o 09:02
Stary 2013-09-15, 09:20   #1213
anna_588
Raczkowanie

IeNo wlaśnie mi też nie wiele powiedziała, właściwie to nic. Jedynie co dobre to dała mi zwolnienie na tydzień. Ja biorę jeszcze do ssania tymianek i pidbiał- to mi koleżanka która nyła w dwóch ciążach poleciła, a pani w aptece do ssania mi dała iisla classic porzeczkową. Do tego herbata z miodem i cytryną ale chyba będę musiała zmusić się do mleka z miodem i masełkiem.

A tak z innej beczki, mówiliście już komuś w rodzinie o fasolce? Czy może czekacie do pierwszej wizyty u ginekologa czy do któregoś miesiąca?
anna_588 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 10:14   #1214
VwVampirka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Hahaha, ale widzisz nie przeczytałam tego a zgadłam!!
E tam, nic się nie martw
Ja ostatnio miałam taką sytuację:
pozwoliłam sobie przy małym popuścić co nieco, ale wyszło głośniej niż zamierzałam na co mały krzyczy do mnie: "mama!!! pryt lobiłaś! szybkoooooo! wytrzymaj! biegnij kupe!!" hahah myślałam, że się posikam jak to usłyszałam

Co do modlenia się przy sedesie.... Wczoraj miałam jeden niemiły epizod :/

a to wesoło miałaś

Ja to już niestety pare razy jak z orkiestrą grałam. I nie zawsze udaje mi się dobiedz do łazienki... Aż wstyd gdzieś wyjść do ludzi...

Cytat:
Hey dziewczyny.
Ja się też jeszcze nie modliłam przy sedesie. Jak do tej pory miałam bezobjawowo ale od paru dni non stop mi się odbija. I jeszcze mi tak dziwnie na żołądku jakbym kaca miała.
Dziś jak wstałam z łóżka to prawie zemdlałam. Zrobiłam się blada i zalał mnie zimny pot ale na szczęście na razie przeszło.
Niedawno czytam artykuł o chorowaniu w ciąży. Podstawa to leżenie i wygrzanie wszystkich wirusów. Napisali też, że bez obaw możesz się kurować starymi babcinymi sposobami: mlekiem z masłem i miodem, syropem z cebuli, czosnkiem, inhalacjami z rumianku, herbatą z malin lub naparem z koszyczku lipy

Oscar Wilde

Edytowane przez VwVampirka
Czas edycji: 2013-09-15 o 10:22
Stary 2013-09-15, 10:20   #1215
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Później nadrobie,ale teraz takie szybkie pytanko bo wróciło libido dzisiaj!!
Co z tym seksem w 1 trymestrze?
można?
Spokojnie, jeśli ciąża nie jest zagrożona to można Także korzystaj z libido póki jest

Cytat:
Hej hej. Myślałam już, że będzie bezobjawowo a wczoraj wieczorem napadły mnie paskudne mdłości. Całą noc przewracałam się z boku na boku, ale.mdłości były tam silne że jedynie drzemki wchodziły w grę. Dodatkowo okrutny ból gardła...

Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
Współczuję
Cytat:
Przyłączam się do Twoich nadziei ;-) też marzą mi się dziewczyńskie ciuszki

Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
I ja, i ja!

Cytat:

Gratki za 9 tydzień u mnie dopiero 5...

Cytat:
Ja oprócz mdłości mam chore gardło, zatkany nos i pobolewają mnie jajniki- raz jeden, raz drugi (nieprzyjemne ukłucia).
Rozważam ciepłą kąpiel
Zdrówka!

Cytat:
i tak dalej trzymaj

Mnie dziś ciągle mdli... dopiero teraz jak TŻ przyszedł, to sobie przypomniałam, że wyjątkowo piłam dziś soki zamiast rumianku... ale teraz popijam swój rumianek i mi już przechodzi

Mnie też ...i u mnie chyba to jedyna dolegliwość

Cytat:

A mi biały pieprz śmierdzi i bez ciąży

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Hej ja na razie nie mam żadnych dolegliwości i mam nadzieję, ze tak już pozostanie Ale to jest dopiero sam począteczek, więc wszystko przede mną
Ja też Choć w poprzedniej ciąży mdłości zaczęły mi się około 8 tyg

U nas dziś szaro buro Nawet nosa nie chce mi się wyściubiać na zewnątrz...ale musze wyjść bo zmywara zawalona, kolejny zestaw czeka, a brakło mi tabletek

My na razie powiedzielismy najbliższym - rodzice, rodzeństwo i przyjaciele. Z Kubusiem dłużej czekaliśmy z ogłoszeniem...teraz, jakoś nie umiałam zatrzymać tej wieści tylko dla siebie
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-15, 10:21   #1216
VwVampirka
Zakorzenienie

Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

A o ciąży już chyba powiedzieliśmy wszystkim
Nie mogliśmy się powstrzymać

Oscar Wilde
Stary 2013-09-15, 10:32   #1217
Magdi555
Rozeznanie

Vampirka, a który tydzień u Ciebie?
Stary 2013-09-15, 10:49   #1218
VwVampirka
Zakorzenienie

Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Ciężko stwierdzić, ostatni okres był 31lipca, usg jeszcze nie pokazuje bo mam długie cykle... Więc niby przełom 6/7 ale dzidziuś będzie dużo młodszy

Właśnie dzwoniła mama. Przyjedzie do mnie z wizytą i z leczem
Muszę szybko zrobić całe mieszkanko na błysk. Koniec leniuchowania...

Oscar Wilde
Stary 2013-09-15, 11:07   #1219
Magdi555
Rozeznanie

Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Ciężko stwierdzić, ostatni okres był 31lipca, usg jeszcze nie pokazuje bo mam długie cykle... Więc niby przełom 6/7 ale dzidziuś będzie dużo młodszy

Szczęściara
Stary 2013-09-15, 11:56   #1220
Miminek
Raczkowanie

?
Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Spokojnie, jeśli ciąża nie jest zagrożona to można Także korzystaj z libido póki jest (...)

My na razie powiedzielismy najbliższym - rodzice, rodzeństwo i przyjaciele. Z Kubusiem dłużej czekaliśmy z ogłoszeniem...teraz, jakoś nie umiałam zatrzymać tej wieści tylko dla siebie
Co do libido - o matko, ja w pierwszej ciąży to myślałam, że do seksuologa będę musiała pójść :p mój mąż czuł się molestowany wręcz
A do tego te syn, które miewałam... o maatko!

Mam do Was pytanie- czy znacie jakieś ćwiczenia dla ciężarnych?? Mam lekką nadwagę (pozostałość poprzedniej ciąży, której za chiny zrzucić nie mogłam) i nie chciałabym się utuczyć. Racjonalna dieta oczywiście obowiązkowo

Stary 2013-09-15, 12:11   #1221
dwakolory1
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Hey dziewczyny.
Mi kazała brać rutinoscorbin i paracetamol na gorączkę. POmogło, bo już mi lepiej.
Cytat:
A tak z innej beczki, mówiliście już komuś w rodzinie o fasolce? Czy może czekacie do pierwszej wizyty u ginekologa czy do któregoś miesiąca?
Ja już coraz większej ilości osób się wychlapałam. Jakoś nie mogę wytrzymać. Niektórzy mówią, nie mów aż nie będzie widać (bo ostatnio poroniłam). Ale w sumie co to zmieni? Co ma być to i tak będzie czy bedę mówić czy nie. Radzą mi ukrywać to w pracy, bo po ca mają wiedzieć jakby i tym razem przypadkiem się nie udało. Ale jakby- tfu ftu- się nie udało to i tak się dowiedzą bo wiadomo szpoital, zwolnienie. Więc tak sobie myślę że to trzymanie w tajemnicy jest bez sensu bo i tak nic ni zmieni.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 12:52   #1222
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
?

Co do libido - o matko, ja w pierwszej ciąży to myślałam, że do seksuologa będę musiała pójść :p mój mąż czuł się molestowany wręcz

Mam do Was pytanie- czy znacie jakieś ćwiczenia dla ciężarnych?? Mam lekką nadwagę (pozostałość poprzedniej ciąży, której za chiny zrzucić nie mogłam) i nie chciałabym się utuczyć. Racjonalna dieta oczywiście obowiązkowo
Oj tak, potwierdzam że sny w ciąży to mega pornosy!

A tutaj link z ćwiczeniami:

Prowadząca dość specyficznie uduchowiona... Ale i tak ją lubię

www.NiciutKa.pl

Edytowane przez nitka_88
Czas edycji: 2013-09-15 o 12:54
Stary 2013-09-15, 13:17   #1223
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
?

Pamiętam też mnie 'męczyły'...w tej, jeden już miałam Także zaczęło się

U nas wychodzi słońce, a dopiero co wróciliśmy ze spaceru

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Mi kazała brać rutinoscorbin i paracetamol na gorączkę. POmogło, bo już mi lepiej.

Ja już coraz większej ilości osób się wychlapałam. Jakoś nie mogę wytrzymać. Niektórzy mówią, nie mów aż nie będzie widać (bo ostatnio poroniłam). Ale w sumie co to zmieni? Co ma być to i tak będzie czy bedę mówić czy nie. Radzą mi ukrywać to w pracy, bo po ca mają wiedzieć jakby i tym razem przypadkiem się nie udało. Ale jakby- tfu ftu- się nie udało to i tak się dowiedzą bo wiadomo szpoital, zwolnienie. Więc tak sobie myślę że to trzymanie w tajemnicy jest bez sensu bo i tak nic ni zmieni.
Dokładnie

Nitka, to zdjęcia z avatarka to Twoje? Miałaś chustę dla pierwszego? Jestem ciekawa opinii. Ja miałam nosidło i byłam bardzo zadowolona, ale kusi mnie też chusta

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-09-15 o 13:19

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-15, 15:45   #1224
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:

Nitka, to zdjęcia z avatarka to Twoje? Miałaś chustę dla pierwszego? Jestem ciekawa opinii. Ja miałam nosidło i byłam bardzo zadowolona, ale kusi mnie też chusta
Tak. Miałam chustę tkaną i nosidło ergonomiczne Manduca. Na chustę szybko zrobił się zbyt ciężki, a nosidła używam do tej pory i to wcale nie rzadko. Dla drugiego dzieciaczka chciałabym mieć na początek chustę kołową

www.NiciutKa.pl
Stary 2013-09-15, 16:42   #1225
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Tak. Miałam chustę tkaną i nosidło ergonomiczne Manduca. Na chustę szybko zrobił się zbyt ciężki, a nosidła używam do tej pory i to wcale nie rzadko. Dla drugiego dzieciaczka chciałabym mieć na początek chustę kołową
Dziękuję za odp. Ja mam nosidło Tuli Byłam z niego bardzo zadowolona Muszę poczytać o tych chustach.

Ale mam dziś lenia...
Stary 2013-09-15, 16:59   #1226
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
i tak dalej trzymaj

mówicie że rumianek pomaga na mdłości?? To muszę spróbować, bo ja mam 24 h dosłownie;/ nic z picia mi nie podchodzi, nawet woda

Cytat:
Hey dziewczyny.
Ja mam teraz większe doświadczenie dzięki młodemu - nasz lekarz przypisuje mu homeopatyczne leki więc na katar euphorium a na kaszel drosetux choć oba cholerstwa drogie Poza tym do ssania tantum verde napewno i inne ziołowe (neogardin) i gripovita junior napewno takie dzieciaczkowe można, no ale płukanka solna najlepsza

Cytat:
Ja nawet nie szłam do lekarza bo spodziewałam się, że odpowiedź będzie żadna. Ja na ból gardła, który jest u mnie naprawdę dość silny stosuję płukankę z soli (bardzo ciepła woda + łyżka soli, ohydne ale skuteczne). Oprócz tego ciepła herbatka z sokiem malinowym i czyszczę sobie nos wodą morską To chyba na tyle. Czuję się już lepiej ale przedwczoraj było fatalnie.
O właśnie sól. Choć maliny to ja się boję, chociaż to pod koniec ciąży nie zalecana :p

Cytat:

a ja powiem bleee

Cytat:
?

Ojej u mnie też jakieś takie sny tylko co z tego jak na działanie sił absolutnie brak, do tego młody zaczął sie w nocy budzić, choć od pół roku przesypiał

A co do ćwiczeń to ja już ściągnęłam ćwiczenia z piłką w ciąży z chomika, ale sama się wstrzymuje do 2 trymestru - z Olafem miałam krwawienia w pierwszym a ćwiczyłam, teraz wolę być ostrożna...

A poza tym mądry Tż tak zabezpieczał sieć że ją rozłączył i nie mamy neta, chwilowo się wbiłam na pożyczoną

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 17:00   #1227
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
...
A tutaj link z ćwiczeniami:

Prowadząca dość specyficznie uduchowiona... Ale i tak ją lubię
Dzięki, też skorzystam

Dwakolory, też uważam, że co ma być to będzie i nie ma co ukrywać przed nikim, bo i tak wszystko się wyda, prędzej czy później. A tak, to ma się od razu wsparcie. Ja się cieszę, że wszystkim rozpowiedziałam, więcej osób trzyma kciuki za mnie i dzidziusia i jest to dla mnie olbrzymie wsparcie, którego potrzebuję... a gdyby tfu, tfu coś się wydarzyło, to tego wsparcia potrzebowałabym nawet bardziej niż teraz

Spójrzcie jakie fajne fotki znalazłam: ciąża tydzień po tygodniu w USG 4D
https://mamotoja.pl/ciaza_kalendarz.html

Oscar Wilde
Stary 2013-09-15, 17:43   #1228
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

O właśnie sól. Choć maliny to ja się boję, chociaż to pod koniec ciąży nie zalecana :p
A czemu boisz się soku malinowego Chyba pomyliło Ci się z herbatą z liści malin, która zalecana jest przed porodem (niewskazana do 36 tyg.) - ma właściwości wzmacniające mięśnie macicy, co usprawnia poród A sok malinowy, jak najbardziej można pić, zwłaszcza teraz w okresie jesiennym

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-09-15 o 17:45
Stary 2013-09-15, 19:14   #1229
Miminek
Raczkowanie

Cytat:
Pamiętam też mnie 'męczyły'...w tej, jeden już miałam Także zaczęło się
Cytat:
Oj tak, potwierdzam że sny w ciąży to mega pornosy!
Noooo tak... Na dodatek (nie wiem jak u Was) moje sny były takie mega realistyczne. I to było tylko i wyłącznie w ciąży. Gdzieś kiedyś słyszałam (chyba w tv) jak jakiś specjalista wypowiadał się, że to kwestia JAK ZWYKLE działania hormonów. Kochane- korzystajmy

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
O właśnie sól. Choć maliny to ja się boję, chociaż to pod koniec ciąży nie zalecana :p (...) a ja powiem bleee
Ojej u mnie też jakieś takie sny tylko co z tego jak na działanie sił absolutnie brak, do tego młody zaczął sie w nocy budzić, choć od pół roku przesypiał
(...)
A poza tym mądry Tż tak zabezpieczał sieć że ją rozłączył i nie mamy neta, chwilowo się wbiłam na pożyczoną
Taaak tak jak pisałam- dla mnie sól najlepsza. Naprawdę, po 2ch dniach naprawdę bardzo dużo poprawa. Szczerze mówiąc większa niż po jakichkolwiek tabletkach. Aczkolwiek jak ma się 24godzinne mdłości to nie wiem czy ta metoda przejdzie. Mi bez mdłości wszystko się podnosiło Na szczęście ma mdłości tylko momentami.
Co do malin to słyszałam opinie, że zarówno liście jak i sok mogą działać na skurcze macicy. Ja herbatę z sokiem z malin stosowałam całą ciążę i nic się nie działo. Napar z liści stosowałam pod koniec ciąży i raczej też nic nie dało bo przenosiłam ponad tydzień I cała sprawa i tak zakończyła się szybką cc bo młody nie miał wcale tętna

Ja jestem dosłownie chora ja widzę, że mąż zaczyna coś grzebać z netem bo wiem, że skończy się to tak samo jak u Was

Cytat:
Dzięki, też skorzystam

Dwakolory, też uważam, że co ma być to będzie i nie ma co ukrywać przed nikim, bo i tak wszystko się wyda, prędzej czy później. A tak, to ma się od razu wsparcie. Ja się cieszę, że wszystkim rozpowiedziałam, więcej osób trzyma kciuki za mnie i dzidziusia i jest to dla mnie olbrzymie wsparcie, którego potrzebuję... a gdyby tfu, tfu coś się wydarzyło, to tego wsparcia potrzebowałabym nawet bardziej niż teraz
ja wychodzę z tego samego założenia. Niby dużo osób mówi żeby poczekać przynajmniej do końca 2 miesiąca, ale na dobrą sprawę jak coś ma się stać to i tak się stanie bez względu na to czy to będzie 4 czy 34 tc.

--------

Poproszę o podsuszane kabanosy i serek twarogowy z cebulką

Edytowane przez Miminek
Czas edycji: 2013-09-15 o 19:16
Stary 2013-09-16, 07:29   #1230
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam

Wczoraj miałam koszmarny dzień, muliło mnie od rana do wieczora non stop... ale, potem, ok 22-giej TŻ zadzwonił do teściowej i ta poradziła bym się mleka napiła... trochę się tego bałam, bo wiadomo mleko może w 2 strony działać, ale pomogło
Tak więc mamy nowy sposób na mdłości: mleko

Dziś w planach mam spacerek do sklepu po nowy bieżnik na ławę. Wczoraj się zachlapał (świeżo po wypraniu) i znowu przez kilka dni będę musiała czekać aż wyschnie

Oscar Wilde
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości