|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Ja chyba najmniej się boję porodu. Jedyne co to boję się, że nie będę wiedziała że to już, albo będę za wcześnie i zacznę panikować. Ale najbardziej boję się tego że nie poradzę sobie jak już będzie z nami dziecko. I że połamię mu rączki jak będę ubierać!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio byliśmy u znajomych i nasz kolega mówi do mojego TŻ "uwierz mi stary CHCECIE tego zzo" ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-10-08 o 21:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
Już pare razy słyszałam ze po cc wystąpiły komplikacje, znajoma jest już 2 tydz po cc w szpitalu z małym bo rana jej się otwiera, nie może karmić...trochę mnie to przeraziło
![]()
#1207 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | ||||||||
Zadomowienie
|
Witam się wreszcie po kolacji i wypełnieniu wszystkich Kopciuszkowych prac
![]() nogi mi wchodzą w tyłek, kostek prawie nie widać, w tyłku rwa hula... a najzabawniejsze, że poza grzybami i obiadem (no bo jednak tylko ja byłam w domu to nie miałabym odwagi prosić kogoś o niego ![]() ![]() ![]() --- zapomniałam napisać, że fajne macie te zwierzaczki- ja swojego (mamy) też chcę wrzucić, ale zobaczę jak się wyrobię z gonieniem Was ![]() --- Cytat:
![]() ![]() mam nadzieję, że ta szyjka przystopuje a brzuch szybko minie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() i drugą naukę mi dawał, że nawet jeżeli jestem z nim i mamy pełny wózek to też mi się to pierwszeństwo należy, bo czy z mężem czy bez, czy z jedną rzeczą czy z całym wózkiem to i tak kasa jest specjalnie dla mnie ![]() ![]() uwielbiam ten widok (to znaczy w swoim brzuchu ![]() ![]() Cytat:
![]() EVI07 dużo zdrówka, lepiej antybiotyk i zwalczyć to bydle szybciej, niż się męczyć i osłabiać, szczególnie w Twojej sytuacji Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#1209 |
Rozeznanie
|
Wróciłam niedawno z wizyty. Usg mnie uspokoiło - mały jest cały, zdrowy, waży 700g. Szyjka się nie skróciła, ma 43 mm. Dostałam skierowanie na badania: morfologia i mocz, posiew z moczu.
Dziś czuję się jeszcze gorzej - rwie mnie brzuch powodując garbienie się i jest wyraźnie bolesny. Ledwo wyszłam z domu, od razu się zmęczyłam. No i przez ten bolesny brzuch zrobił mi się kaczy chód ![]() Dziewczyny, Wy też musicie brać tyle prochów...? Bo ja tak normalnie łykam femibion, magnez, nospę, luteinę i cyclo3fort. Dzisiaj lekarz dorzucił mi duphaston, jakieś dodatkowe kwasy nienasycone (mimo iż łykam ten droższy femibion, już z kwasami), no i w razie twardnień mam brać scopolan w czopkach. Normalnie cała apteka ![]() ![]()
![]() |
#1210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1211 |
Zadomowienie
|
Hej, nie wiem, czy się uda, ale próbuję wrzucić zdjęcia swojego brytana
#1212 |
Zadomowienie
|
Ehh czytam czytam wątki mam listopadowo - grudniowych i one jeszcze robią zakupy... fridy, laktatory ,pieluszki...chyba przystopuje z zakupami... a ja dziś zestaw emolium kupiłam, patyczki , płatki, wodę morską , nozyczki i inne duperele...co ja się będę robić na zwolnieniu?? A poza tym muszę za szafę raczej popierdulke zapłacić 700 zł w tym miesiącu, wizytę u gina 150 i badania glukoza , toxo itp pewnie kolejna 100, a jeszcze ponad 20 dni do wypłaty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Strasznie dużo Ci ten Twój lekarz dał tych prochów...
![]() |
#1214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() OMG!!! Ile leków ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1215 |
Raczkowanie
|
osz losie losie!!!
nie piszcie już bo do jutra nie nadrobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawdę strasznie duzo tych leków ![]() Twardnieje Ci tez jak duzo lezysz? Ja biorę tylko zelazo (z kwasem foliowym i witaminą C).
![]() |
#1217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-08 o 21:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
I tak w ogóle, dowiedziałam się, że budzenie się z twardym i przykurczonym brzuchem nie jest normalne. Ja od długiego czasu budzę się tylko tak (czasem pomaga zwykłe wstanie z łóżka i prysznic), a z tego co wiem, to kilka dziewczyn na forum ma tak samo....
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1220 | ||
Gang Iren
|
Fajne!!
Miałam podobną bardzo do tej brązowo-czarnej. Ale pierwsza moja świnka,ta najukochańsza to była biała z czerwonymi oczami. Może i pięknością nie był (bo to był chłopczyk) ale nadrabiał charakterem w 100 %. Próbowałaś kiedyś gazu? Nic nie działał? Bo na mnie nawet tak,tzn nie na ból,ale miałam głupawkę i język mi się plątał. Ja to brałam wszystko co dawali i zzo i gaz ![]() Cytat:
No to ładna biegaczka z Haliny ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
Ja tak mam,ale mi z kolei mówią,że to normalne i nic na to nie biorę. Z Erykiem też tak miałam i było OK wszystko. Więc nie wiem kto ma rację czy ci co faszerują lekami,czy ci co twierdzą,że to natura i nic robić nie trzeba...
![]() |
#1221 |
Rozeznanie
|
Już nie wiem co myśleć.... Dzieć zdrowy, moja szyjka się nie skraca, nie miałam w mojej wielkiej rodzinie przypadków przedwczesnych porodów. Jeżeli jutrzejsze badania wyjdą ok, to po prostu chrzanię to - widać taka moja uroda w ciąży. Nie będę się tymi wszystkimi prochami faszerować. Jak coś się mocno nasili, to pójdę do innego lekarza - niech potwierdzi ewentualną potrzebę brania tych wszystkich leków....
![]()
![]() Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-10-08 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też wezmę wszystko co dadzą, zaznaczę że chcę zzo, ale jak nie będę aż tak świrować z bólu to zdecyduję się na zastrzyk. A gazem i tak zamierzam się inhalować w trakcie. Wszystkie alternatywy biorę pod uwagę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1224 |
Raczkowanie
|
a miałam dziś o 21 sen śnic..
![]() jestem na bieżąco i powiem szczerze mam nadzieję że temat kotów umrze bo ja się boje kotów przeogromnie, jakoś mnie zniechęcają, odstraszają itp choć wakacje spędzałam na wiesi u dziadków i do czynienia z tymi stworzonkami miałam to jednak miłość do nich pozostawiam innym ![]() ale piesa gdy się ogrodzimy to chcemy ![]() ze zwierząt to mieliśmy na wiosnę w garażu kreta, ekologiczny jakiś ![]() ![]() Sladczyca gratuluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak byliśmy z mężem w sklepie dzieciowym (jechaliśmy 40 km do Opola ale załatwialiśmy tam jeszcze inne sprawy) to nic nie chciał oglądać, przez 10 minut miał minę mordercy a później poszedł do samochodu bo go głowa bolała... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Raczkowanie
|
kukurydziana rzeczywiście dużo tego.. na sam początek tez zastanowiło mnie po co luteine i duphaston razem? też wydawało mi się że albo to albo to
![]() i dziękuję dziewczynie która dała linka do bloga niejakiej sroki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do luteiny... też nie wiem po co ją biorę - nigdy nie miałam żadnych krwawień ani plamień, nie było nawet mowy o tym, że ciąża może być w jakiś sposób zagrożona. Generalnie olałabym to, gdyby nie fakt, że w 17 tc byłam na przedwyjazdowych konsultacjach u innego lekarza (z dobrą opinią) i on też mi zalecił luteinę (oczywiście nie wiedząc zupełnie, że lekarz prowadzący już to zrobił). Albo rzeczywiście ze mną jest coś nie tak, albo mam takie szczęście do lekarzy ![]()
![]() Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-10-08 o 22:25 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 | ||||||
Raczkowanie
|
Superaśne macie te zwierzaczki
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Obiecuję , ze jutro wieczorkiem wrzucę, bo na razie z czasem to krucho ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1230 |
Raczkowanie
|
Magnusia brawo za odwagę przy kasie
![]() Byłam parę miesięcy temu też świadkiem jednej dziwnej sceny... miejsce: apteka udział wzięli: staruszki, panie w ciąży i mamy z dzieckiem (w tej roli ja) razem ok 15os. Pierwszeństwo w tej kolejce jak uznał mój mąż miały starsze panie w ciąży z dzieckiem a że takich nie było to postanowiłam czekać cierpliwie (cho\c mąż przyznal mi 2ptk na 3 za dziecko i ciąże ![]() Wchodzi dziewczyna i od wejścia oznajmia że jest w ciąży (nie specjalnie widać, pewnie początek) i że się jej należy pierwszeństwo hmmm.. szkoda że nie zauważyła ze oprócz niej w ciąży były 2 inne (ciąże zaawansowane) babcie i dziadkowie najmniej ok70 i osoba z ok rocznym maluchem na ręku (no dobra ok 1,4 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.