|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Ja chyba najmniej się boję porodu. Jedyne co to boję się, że nie będę wiedziała że to już, albo będę za wcześnie i zacznę panikować. Ale najbardziej boję się tego że nie poradzę sobie jak już będzie z nami dziecko. I że połamię mu rączki jak będę ubierać!
|
|
|
|
#1202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio byliśmy u znajomych i nasz kolega mówi do mojego TŻ "uwierz mi stary CHCECIE tego zzo"
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-10-08 o 22:10 |
|
|
|
|
#1204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
Już pare razy słyszałam ze po cc wystąpiły komplikacje, znajoma jest już 2 tydz po cc w szpitalu z małym bo rana jej się otwiera, nie może karmić...trochę mnie to przeraziło
|
#1207 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1208 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam się wreszcie po kolacji i wypełnieniu wszystkich Kopciuszkowych prac
![]() nogi mi wchodzą w tyłek, kostek prawie nie widać, w tyłku rwa hula... a najzabawniejsze, że poza grzybami i obiadem (no bo jednak tylko ja byłam w domu to nie miałabym odwagi prosić kogoś o niego ) to reszta na moją własną prośbę i praktycznie tylko dla mnie, a jeszcze będę to dojadać wszystko przez blisko tydzień no ale sezon jest teraz i wyszłam z założenia, że skoro mam smaka na dynię to muszę jeść, póki nie minie![]() --- zapomniałam napisać, że fajne macie te zwierzaczki- ja swojego (mamy) też chcę wrzucić, ale zobaczę jak się wyrobię z gonieniem Was ![]() --- Cytat:
brawo za dziewczynkę mam nadzieję, że ta szyjka przystopuje a brzuch szybko minie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
jakoś jeszcze w ciąży nie miałam okazji przetestować, ale jednak człowiekowi zmieniają się priorytety i "nie zrobić z siebie widowiska" jest teraz mniej ważne niż "przy dziecku każda postana chwila jest jak godzina"![]() i drugą naukę mi dawał, że nawet jeżeli jestem z nim i mamy pełny wózek to też mi się to pierwszeństwo należy, bo czy z mężem czy bez, czy z jedną rzeczą czy z całym wózkiem to i tak kasa jest specjalnie dla mnie do tego mam mieszane uczucia, jednak na razie i tak nie testuję (jestem za to zachwycona zakupami przez internet, więc supermarkety i kasy z pierwszeństwem zostawiam Wam )uwielbiam ten widok (to znaczy w swoim brzuchu ) myślę że właśnie przez to wgapianie się albo macanie ruchów tak dużo czasu mi przelatuje przez palce![]() Cytat:
![]() EVI07 dużo zdrówka, lepiej antybiotyk i zwalczyć to bydle szybciej, niż się męczyć i osłabiać, szczególnie w Twojej sytuacji Cytat:
)Cytat:
Cytat:
|
|
#1209 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam niedawno z wizyty. Usg mnie uspokoiło - mały jest cały, zdrowy, waży 700g. Szyjka się nie skróciła, ma 43 mm. Dostałam skierowanie na badania: morfologia i mocz, posiew z moczu.
Dziś czuję się jeszcze gorzej - rwie mnie brzuch powodując garbienie się i jest wyraźnie bolesny. Ledwo wyszłam z domu, od razu się zmęczyłam. No i przez ten bolesny brzuch zrobił mi się kaczy chód ![]() Dziewczyny, Wy też musicie brać tyle prochów...? Bo ja tak normalnie łykam femibion, magnez, nospę, luteinę i cyclo3fort. Dzisiaj lekarz dorzucił mi duphaston, jakieś dodatkowe kwasy nienasycone (mimo iż łykam ten droższy femibion, już z kwasami), no i w razie twardnień mam brać scopolan w czopkach. Normalnie cała apteka Na ulotce tego ostatniego jest napisane, żeby nie zażywać w ciąży, chyba że jest to bezwzględnie koniecznie. Jak powiedziałam lekarzowi, że brzuch twardnieje mi codziennie po kilka godzin łącznie, to stwierdził, że te czopki mam brać codziennie.... No zwariował chyba
|
|
#1210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czasem mam wrażenia, że robi nam na złość, ma swoje humory, jak nie ma ochoty na spotkanie to chowa się do domu, innym razem zabiega o uwagę. Jej milością jest kolowrotek, na którym przez noc potrafi wybiegać.. uwaga... 12 kilometrów specjalnie zamontowaliśmy licznik rowerowy do kołowrotka, zmierzyliśmy ile wynosi jeden obrót kołowrotka, ustawiliśmy licznik i rano był szok
|
|
|
#1211 |
|
Zadomowienie
|
Hej, nie wiem, czy się uda, ale próbuję wrzucić zdjęcia swojego brytana
|
#1212 |
|
Zadomowienie
|
Ehh czytam czytam wątki mam listopadowo - grudniowych i one jeszcze robią zakupy... fridy, laktatory ,pieluszki...chyba przystopuje z zakupami... a ja dziś zestaw emolium kupiłam, patyczki , płatki, wodę morską , nozyczki i inne duperele...co ja się będę robić na zwolnieniu?? A poza tym muszę za szafę raczej popierdulke zapłacić 700 zł w tym miesiącu, wizytę u gina 150 i badania glukoza , toxo itp pewnie kolejna 100, a jeszcze ponad 20 dni do wypłaty.
|
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja biorę tylko witaminy- ten femibion. Nic innego nie kazał mi gin brać- ew. nospę jak coś się dzieje a że się nie dzieje to nie biorę (brałam może ze 2-3 razy od początku ciąży).Strasznie dużo Ci ten Twój lekarz dał tych prochów...
|
|
|
#1214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() OMG!!! Ile leków z leków codziennych biorę w sumie tylko magnez (bo inaczej skurcze w łydkach by mnie wykończyły) i żelazo przez tą hemoglobinę. Witamin nie łykam codziennie. Nospę biorę tylko wtedy gdy pojawiają sie skurcze lub twardnienie długo nie mija. Nigdy nie rozumiem brania luteiny i duphastonu naraz. Zawsze myślałam że tylko jedno albo drugie O tych czopkach to pierwsze słyszę
|
|
#1215 |
|
Raczkowanie
|
osz losie losie!!!
nie piszcie już bo do jutra nie nadrobie |
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę strasznie duzo tych leków Twardnieje Ci tez jak duzo lezysz? Ja biorę tylko zelazo (z kwasem foliowym i witaminą C).
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-08 o 22:48 |
|
|
|
|
#1218 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
I tak w ogóle, dowiedziałam się, że budzenie się z twardym i przykurczonym brzuchem nie jest normalne. Ja od długiego czasu budzę się tylko tak (czasem pomaga zwykłe wstanie z łóżka i prysznic), a z tego co wiem, to kilka dziewczyn na forum ma tak samo....
|
|
|
#1219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1220 | ||
|
Gang Iren
|
Fajne!!
Miałam podobną bardzo do tej brązowo-czarnej. Ale pierwsza moja świnka,ta najukochańsza to była biała z czerwonymi oczami. Może i pięknością nie był (bo to był chłopczyk) ale nadrabiał charakterem w 100 %. Próbowałaś kiedyś gazu? Nic nie działał? Bo na mnie nawet tak,tzn nie na ból,ale miałam głupawkę i język mi się plątał. Ja to brałam wszystko co dawali i zzo i gaz ![]() Cytat:
No to ładna biegaczka z Haliny .---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
Ja tak mam,ale mi z kolei mówią,że to normalne i nic na to nie biorę. Z Erykiem też tak miałam i było OK wszystko. Więc nie wiem kto ma rację czy ci co faszerują lekami,czy ci co twierdzą,że to natura i nic robić nie trzeba...
|
|
#1221 |
|
Rozeznanie
|
Już nie wiem co myśleć.... Dzieć zdrowy, moja szyjka się nie skraca, nie miałam w mojej wielkiej rodzinie przypadków przedwczesnych porodów. Jeżeli jutrzejsze badania wyjdą ok, to po prostu chrzanię to - widać taka moja uroda w ciąży. Nie będę się tymi wszystkimi prochami faszerować. Jak coś się mocno nasili, to pójdę do innego lekarza - niech potwierdzi ewentualną potrzebę brania tych wszystkich leków....
Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-10-08 o 23:02 |
|
|
|
#1222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też wezmę wszystko co dadzą, zaznaczę że chcę zzo, ale jak nie będę aż tak świrować z bólu to zdecyduję się na zastrzyk. A gazem i tak zamierzam się inhalować w trakcie. Wszystkie alternatywy biorę pod uwagę. |
|
|
|
|
#1223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bardzo sceptycznie podchodzę do leków i dlatego nawet nospę która podobno w ciąży nie szkodliwa biorę tylko jak muszę (no po prostu na zdrowy rozum wydaje mi się, że lek nie rozkurcza tylko moich mięśni a też mięśnie małej-a czy jej to potrzebne?). Daj znać jak Ci ten mocz wyjdzie-u mnie wyleczenie pęcherza na prawdę przyniosło ogromną ulgę. Poza tym mam wrażenie, że Twój lekarz daje Ci trochę leki "na wszelki wypadek" , ale czy powiedział jaka przyczyna tych twardnień których być nie powinno i na co ten duphaston? (ps. a czemu Ty w ogóle luteinę łykasz?).
|
|
#1224 |
|
Raczkowanie
|
a miałam dziś o 21 sen śnic..
![]() jestem na bieżąco i powiem szczerze mam nadzieję że temat kotów umrze bo ja się boje kotów przeogromnie, jakoś mnie zniechęcają, odstraszają itp choć wakacje spędzałam na wiesi u dziadków i do czynienia z tymi stworzonkami miałam to jednak miłość do nich pozostawiam innym ![]() ale piesa gdy się ogrodzimy to chcemy ![]() ze zwierząt to mieliśmy na wiosnę w garażu kreta, ekologiczny jakiś mieszkał w posortowanych śmieciach, dokładnie plastikach, innych nie tykał się, ale gdy zrobiło się ciepło to się wyprowadził. Mąż nazwał go Jarek i w sumie przyzwyczaiłam się że biegał pod nogami gdy coś szukaliśmy w garażu ![]() Sladczyca gratuluję
|
|
|
|
#1225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak byliśmy z mężem w sklepie dzieciowym (jechaliśmy 40 km do Opola ale załatwialiśmy tam jeszcze inne sprawy) to nic nie chciał oglądać, przez 10 minut miał minę mordercy a później poszedł do samochodu bo go głowa bolała... |
|
|
|
|
#1226 |
|
Raczkowanie
|
kukurydziana rzeczywiście dużo tego.. na sam początek tez zastanowiło mnie po co luteine i duphaston razem? też wydawało mi się że albo to albo to
![]() i dziękuję dziewczynie która dała linka do bloga niejakiej sroki ![]() ![]() wycieło mi ponad godzinę z wieczora na przeglądanie a przecież w międzyczasie chciałam nadrobić przepis na życie i grey'sów bo przecież ruszył nowy sezon a ja zapomniałam
|
|
|
|
#1227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do luteiny... też nie wiem po co ją biorę - nigdy nie miałam żadnych krwawień ani plamień, nie było nawet mowy o tym, że ciąża może być w jakiś sposób zagrożona. Generalnie olałabym to, gdyby nie fakt, że w 17 tc byłam na przedwyjazdowych konsultacjach u innego lekarza (z dobrą opinią) i on też mi zalecił luteinę (oczywiście nie wiedząc zupełnie, że lekarz prowadzący już to zrobił). Albo rzeczywiście ze mną jest coś nie tak, albo mam takie szczęście do lekarzy
Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-10-08 o 23:25 |
|
|
|
|
#1228 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Superaśne macie te zwierzaczki
![]() Cytat:
wie, że 2 maskotki są jego i może robić z nimi co chce a jak zniszczy to reperuję, a jak już się nie da pacjenta naprawić to kupuję w ikei dokładnie tą samą i mu podmieniam i jest przeszczęśliwy mój też ma 4 lata![]() Obiecuję , ze jutro wieczorkiem wrzucę, bo na razie z czasem to krucho ![]() Cytat:
ot taka pomoc w segregacji śmieci ![]() Cytat:
3 lata to nie tak mało... nie wyobrażam sobie oddać mojego psiaka, to takie nasze pierwsze dziecko na razie nie ma w domu dzieci, więc też do końca nie wiem jak się zachowa, ale często nas odwiedzają i jest dla nich milutki, a wręcz opiekuńczy, choć jak na stałe zamieszka konkurencja to też może być zazdrosny. Wydaje mi się że to tak jak ze starszym dzieckiem, nie będziemy mogli nagle go odtrącić czy poświęccać mu mniej uwagi, a gdy zauważamy jakiś niefajny odruch w kierunku Malucha to go skarcimy. Może spróbuj go zabrać jeszcze na szkołę. Nie poddawaj się i życzę wytrwałości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja w sumie teraz nic nie biorę, jedynie do 4 miesiąca miałam właśnie luteinę ( pierwsze brała duphaston, który przepisała mi inna lekarka, a mój gin zamienił mi na luteinę bo po pierwsze jeszcze większe po nim miałam mdłości a po drugie ze względu na cenę). Nawet witamin nie biorę, bo powiedział mi, że i tak mało co z tego się wchłania, a przy moich dalszych dolegliwościach żołądkowych, tylko by to pogłębiło.
|
||||||
|
|
|
#1229 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ogólnie olewam takie rzeczy i na poważnie tego nigdy nie brałam, ale widać, że to nadal bardzo popularny pogląd siedzący w głowach i kobiet i mężczyzn.
|
|
#1230 |
|
Raczkowanie
|
Magnusia brawo za odwagę przy kasie
ja wczoraj też poszłam tak w carefourze i jakaś dziewczynka do mnie wyjechała że wszyscy czekają więc bardzo grzecznie jej odpowiedziałam że czekają w złym miejscu bo to kasa uprzywilejowana i wtedy badawczo spojrzała na mój brzuch i uznała że nic więcej nie powie.Byłam parę miesięcy temu też świadkiem jednej dziwnej sceny... miejsce: apteka udział wzięli: staruszki, panie w ciąży i mamy z dzieckiem (w tej roli ja) razem ok 15os. Pierwszeństwo w tej kolejce jak uznał mój mąż miały starsze panie w ciąży z dzieckiem a że takich nie było to postanowiłam czekać cierpliwie (cho\c mąż przyznal mi 2ptk na 3 za dziecko i ciąże )Wchodzi dziewczyna i od wejścia oznajmia że jest w ciąży (nie specjalnie widać, pewnie początek) i że się jej należy pierwszeństwo hmmm.. szkoda że nie zauważyła ze oprócz niej w ciąży były 2 inne (ciąże zaawansowane) babcie i dziadkowie najmniej ok70 i osoba z ok rocznym maluchem na ręku (no dobra ok 1,4 ) no i zrobiła z siebie trochę przedstawienie bo myślę że gdyby powiedziała że jest w ciąży i źle się czuje to by wszyscy ją przepuścili a tak z pozycji należy mi się nie ugrała wiele
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

16.06.2012 

brawo za dziewczynkę

klask i:
TŻ mnie zabije, dopiero co programator wymienialiśmy i 4 tygodnie bez pralki byliśmy, jutro jak pójdzie do pracy będę walczyć 

Na ulotce tego ostatniego jest napisane, żeby nie zażywać w ciąży, chyba że jest to bezwzględnie koniecznie. Jak powiedziałam lekarzowi, że brzuch twardnieje mi codziennie po kilka godzin łącznie, to stwierdził, że te czopki mam brać codziennie.... No zwariował chyba 

z leków codziennych biorę w sumie tylko magnez (bo inaczej skurcze w łydkach by mnie wykończyły) i żelazo przez tą hemoglobinę. Witamin nie łykam codziennie. Nospę biorę tylko wtedy gdy pojawiają sie skurcze lub twardnienie długo nie mija. Nigdy nie rozumiem brania luteiny i duphastonu naraz. Zawsze myślałam że tylko jedno albo drugie

3 lata to nie tak mało... nie wyobrażam sobie oddać mojego psiaka, to takie nasze pierwsze dziecko
) no i zrobiła z siebie trochę przedstawienie bo myślę że gdyby powiedziała że jest w ciąży i źle się czuje to by wszyscy ją przepuścili a tak z pozycji należy mi się nie ugrała wiele