Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 12:29   #1051
lidkaa82
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja naprawdę staram się rozumieć Waszą sytuacje, i wiem ze u mnie nie będzie lekko, naprawdę jestem tego świadoma, mąż również ale wiemy ze sami ją tak rozpiescilismy i to nie jest jej wina ze tak się zachowuje, wszystko zależy od tego jak się psa ułoży, nie możemy pozwolić na to żeby ona cierpiała tylko dlatego ze nie mielismy w rodzinie malutkich dzieci i ona nie wie jak ma się zachować, dlatego jeżeli nasze przypuszczenia okażą się rzeczywiste to zasięgniemy pomocy w poradni psiego psychologa, nie ma innej drogi wyjścia dla nas
Wcale się nie zdziwie jak psinka Cię pozytywnie zaskoczy i np niemowlaczek obudzi w niej instynkt macierzyński. Tak na prawdę nie jesteś w stanie przewidzieć "na sucho" jak to będzie. Mój póki mały był maleńki albo go ignorował albo leżał sobie koło niego, nawet się z nim bawił. Potem Aluś zaczął raczkowac i było już coraz gorzej.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:29   #1052
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
No to witam Lubiniankę! My oboje z tż jesteśmy geologami (tzn. będziemy w czerwcu po obronie ) więc myślę, że dużo łatwiej znajdziemy pracę w okręgu górniczym niż we Wrocławiu Ja w Lubinie mieszkałam, aż poszłam na studia, nawet lubię to miasto 5 lat mieszkam we Wrocławiu i kompletnie mi wystarczy . Początkowo nie było w ogóle mowy, ze wrócę do Lubina, ja zbuntowana 19- latka mam wrócić do tej 'wsi'? Z Wrocławiem kompletnie nie jestem związana, nie lubię tego zgiełku, nie korzystam z jego 'uroków' w postaci galerii, teatrów, imprez itp. W sumie poważniej o powrocie do Lubina zaczęliśmy myśleć jak zaszłam w ciąży. Pojawiła się wizja pracy, mój tż poszedł na praktyki do kghm (ogólnie on jest z Wielkopolski, Lubin poznał dzięki mnie). W Lubinie mam rodziców więc będzie komu podrzucić małą

A Ty aktualnie mieszkasz w Lubinie?
Nie, aktualnie mieszkamy 25 km od Lubina Jakiś sentyment do tego miasta pozostał i nie wiem czy następnego mieszkania nie kupimy w Lubinie właśnie ze względu na to, że mieszkają tam rodzice, teściowie, moja siostra i babcie. Zawsze to wygodniejsze dla dziecka, jeżeli z przedszkola będzie odbierać je wcześniej babcia.
Mój mąż czasem przebąkuje nad przeprowadzką do dużego miasta, ale Wrocław nam się średnio podoba, bardziej Poznań.
Wszystko rozstrzygnie się jak ukończę swoją naukę, zdobędę uprawnienia zawodowe i podejmę decyzję co dalej

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Że tak się wtrącę Głogów pozdrawia :brzyda l:
Do lekarza chodzisz do Głogowa? Bo ja do Polkowic
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:30   #1053
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość

Do lekarza chodzisz do Głogowa? Bo ja do Polkowic
Tak, mam doktorka pod domem
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:43   #1054
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Jesteśmy już po USG...będzie dziewczynka
Wszystko ok...mała waży 590g.
Jedyne co to moja szyjka...trochę się skraca ma 28mm. Jutro mam jeszcze wizytę taką na fotelu i lekarz oceni jak ona tam wygląda i ma zrobić posiew czy nie ma infekcji.
Tak mi wygniótł brzuch tą głowicą od USG, bo mała nie chciała pokazać buźki, że teraz mnie wszystko boli.
za córę, a co z szyjka to daj koniecznie znać.

Shiloh to identycznie jak u mnie- jak się trafią takie dwa dni niemrawe tzn. pewnie dla niej dzień jak dzień, ale ja ją gorzej odczuwam, to potem jak się przekręci to jest dyskoteka małego człowieka Najważniejsze to spokój, bo jak ja się denerwuje to ona też się słabiej rusza.

Mezaga
moi rodzice są jedno ortopedą, a drugie fizjoterapeutą i mówią, że na problemy ze spojeniem, szczególnie w ciąży bliźniaczej, najlepsze są takie majtochy przytrzymujące brzuch dla kobiet ciężarnych, ponieważ zmniejszają nacisk. Oni maja spore doświadczenie w tym temacie, bo pacjentki gin-poł to u nich norma. do najtańszych te gacie nie należą, ale podobno przynoszą ulgę w bólu.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 12:48   #1055
NitkaKitka
Przyczajenie

shiloh, khem khem, chciałam się przypomnieć z przepisem na sernik
NitkaKitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:17   #1056
kefii
Wtajemniczenie

Hej
Jejku jak wy szybko lecicie
Ja niestety nie dam rady do was wrócic jak narazie. Spraw jest bardzo duzo i to na juz do załatwienia a tylko kłody pod nogi podkładają wszędzie.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:17   #1057
The light
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
za córę, a co z szyjka to daj koniecznie znać.

Shiloh to identycznie jak u mnie- jak się trafią takie dwa dni niemrawe tzn. pewnie dla niej dzień jak dzień, ale ja ją gorzej odczuwam, to potem jak się przekręci to jest dyskoteka małego człowieka Najważniejsze to spokój, bo jak ja się denerwuje to ona też się słabiej rusza.

Mezaga
moi rodzice są jedno ortopedą, a drugie fizjoterapeutą i mówią, że na problemy ze spojeniem, szczególnie w ciąży bliźniaczej, najlepsze są takie majtochy przytrzymujące brzuch dla kobiet ciężarnych, ponieważ zmniejszają nacisk. Oni maja spore doświadczenie w tym temacie, bo pacjentki gin-poł to u nich norma. do najtańszych te gacie nie należą, ale podobno przynoszą ulgę w bólu.
Jak mają przynieść ulgę to dlaczego nie? Możesz coś polecić?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 13:18   #1058
Messsuah
Raczkowanie

Dziewczyny wiecie może czy jak jest wskazanie do cc to też robi się badanie na obecność paciorkowca ?

u mnie 30 tc

o i wiecie co rozmawiałam ostatnio z kolezanka mojej koleżanki która jest polozna, mowila do mnie żeby dzieci swoje pilnować bo w większości szpitali podaja noworodkom jakas glukozę jak nie sa przy matce do picia żeby były spokojniejsze w szpitalu (a później zabiera się małego do domu i jest wrzask ze nie chce pic mleka i problemy z kupka itp.)
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:19   #1059
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Idę o 16 na wykład, większość jeszcze nie wie o mojej ciąży więc jak wpadnę z brzuchem to pewnie zrobię niezłe show Mam stresa :P Serio
Ja byłam w zeszłym tygodniu na pierwszym wykładzie w tym roku - wszyscy gapili się jakby mi palma na środku czoła wyrosła. A ja się odziałam w obcisłą kieckę i dumnie wypinałam brzuszek, niech się patrzą! No i nie powiem, z takim brzucholem trochę łatwiej załatwia się różne wydziałowe sprawy. Wykładowcy od razu poszli na rękę z wcześniejszym zdawaniem egzaminów, dziekan też z pewną sprawą nie robił problemów
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:31   #1060
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Pimpulinek śliczny Ja mam dwa koty i psa, uwielbiam zwierzątka, mam nadzieję, że moja córeczka nie będzie uczulona))

Już tak nie narzekajcie na przeziębionych Tż-ów....Mój od wczoraj znowu jest w szpitalu, nie mogę spać ze stresu, choć powinnam się była już nauczyć, to już 33 operacja...ech...także dziś na SR jadę sama a mamy dziś chyba naukę kąpieli...szkoda....babci a moja też w szpitalu, wczoraj była operowana...więc jeżdżę pomiędzy trzema szpitalami ( w trzecim obecnie pracuję)...i mam dość....serio....jestem zmęczona i zła....
le przynajmniej w weekend było fajnie, odwiedziliśmy stare kąty, spotkałam się ze "starymi" znajomymi sprzed lat...i nasłuchałam się, że pięknie wyglądam w ciąży...
TYLKO CZEMU OSOBIŚCIE CZUJĘ SIĘ JAK SŁOŃ?)))hehehe....
Śpię już tylko w rogalu, bez niego ani rusz...a z ciuchami coraz większe problemy mam:P ech, ech, ech...i orzechowca bym zjadła:PPPP
Oj kochana, nie masz różowo .... ale dziś nie będziesz tak całkiem sama, będziemy z TŻ to zawsze jakieś wsparcie - wizażowe rzekłabym
No jak słoń nie wyglądasz, gwarantuję!

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Ja liczyłam, ze od 28 tygodnia, ale to zależy po prostu który podział przyjmiesz-on jest umowny Na pewno za tydzień z całą pewnością będzie to już III trymestr

Ja bym je pewnie spróbowała wysuszyć pastą cynkową.
Pasta cynkowa

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
A to nasz charakterny pupil
Cudny ale ma uszy fajne

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Możecie jeszcze pomyśleć o pomocy specjalisty. Takie zachowanie psa z czegoś wynika. Ja bym sie tak szybko nie poddawała choć wiadomo bezpieczeństwo najważniejsze.

Zgadzam się w 1110000%! Nie mam psa, ale mam koleżankę, która szkoli psy, więc często tłumaczy mi zachowanie psów, co nimi kieruje i dlaczego zachwoują się tak a nie inaczej. Nie zdarzyło się jeszcze, żeby nie miała racji, wystarczyła odpowiednia reakcja i nauka.

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
A ja znów zdołowana dzwonili do mnie ze szpitala i babka kazała przyjechac po wyniki posiewu , powiedziala ze nie są idealne. A to byl chyba posiew w kierunku paciorkowca jutro i tak mialam jechac do lekarza i po te wyniki, oczywiscie musialam dostac teraz telefon... Najchetniej juz bym pedzila po te wyniki i do lekarza do rana zwariuje...
I oczywiscie juz wbijam sobie do glowy, ze te moje skurcze to pewnie od tych bakterii:[
Daj znać jutro.

Cytat:
Jedyne co to moja szyjka...trochę się skraca ma 28mm. Jutro mam jeszcze wizytę taką na fotelu i lekarz oceni jak ona tam wygląda i ma zrobić posiew czy nie ma infekcji.
Tak mi wygniótł brzuch tą głowicą od USG, bo mała nie chciała pokazać buźki, że teraz mnie wszystko boli.
klask i:
Stary 2013-10-08, 13:35   #1061
lidkaa82
Zadomowienie

Dziewczyny poprawcie mnie jeśli sie myle ale czy windy nie powinny miec czujnika ruchu w drzwiach?? Od poniedziałku oddali w moim wieżowcu do użytku nową winde i juz drugi raz byłam świadkiem że drzwi uderzyły dosć mocno w osobę wchodzacą. Jak wsiada jedna osoba to jest ok, ale jak wiecej to drzwi zaczynają sie zamykac i dość mocno uderzają i dopiero jak spotykają opór otwierają sie ponownie. Stresuje mnie to i zawsze bardzo pilnuje Alka bo jakby dostał z takich pancernych drzwi to jakaś krzywda poważna murowana :/
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:40   #1062
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NitkaKitka Pokaż wiadomość
Cześć i czołem

Wczoraj naoglądałam się porodówki na TLC i całą noc śniły mi się porody

Obudził mnie znowu skurcz, twardy jak kamień brzuch, w jednym miejscu taka gula twarda wystająca wielkości małej pięści, przeszło ale pozostało uczucie takie jak po skurczu łydek, co to jest?

Pytałam wczoraj ale nikt mi nie odpisał. Jaki magnez bierzecie, jaka nazwa? Wizytę u gina mam w piątek to zapytam o to twardnienie brzucha bo przyjemne to to nie jest.

PS ile kupujecie sztuk pieluch tetrowych? Zupełnie nie pamiętam z pierwszej ciąży ile się przydało, 10, 15?
Biorę magnezin 500 na ulotce napisane jest też że dla kobiet w ciąży , pieluszek kupiłam 10 tetry i 5 flanelki , ale myślę że z 12 wystarczy, wzięłam kilka z nadrukiem , żeby czasem nie mylić, która czysta , która do spania np.

Przywiozlam mamę zrobilysmy obiad, posprzatalam z mężem i usnelam ...
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:41   #1063
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Ale ma pyszczek fajny
I dopasowany pod kolor dywanu

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

aha- z nowości- zrobiły mi sie dwie duże krosty w pachwinie prawdopodobnie od gumki w gaciach- zatarło się czy coś. Miałam się ogarnąć tam na dole ale nie chcę maszynką grzebać teraz myślicie, że mogę to posmarować jakimś tormentiolem albo inna maścią?
Może sudocrem?
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:51   #1064
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
dla corci
Kurcze krótka szyjka , oszczędzaj się
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:05   #1065
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Jakiś wirus próbował mi się wkraść do laptopa ale włączyłam skan antywirusowy i chyba go załatwiłam
Zauważyłam ze od jakiegoś miesiąca zaczęła mnie głowa pobolewać, chyba cisnienie mi skacze, jestem zmuszona zrezygnować z kawy chyba całkowicie, pare dni piłam inkę i mnie nie bolała głowa a dziś zrobiłam słabą rozpuszczalną i musiałam połknąć paracetamol przed chwilą hehhhh
Stary 2013-10-08, 14:06   #1066
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
shiloh, khem khem, chciałam się przypomnieć z przepisem na sernik
yyy... ale ja nic nie pisałam chyba o żadnym serniku, możesz mi przypomnieć mój post

forester: u mnie jest tak jakoś dziwnie, że jak jesteśmy z TŻ razem to mały nie daje o sobie znać, a jak TŻ wychodzi do pracy to wtedy wieczorem się zaczyna. Może to przez to, że mniej spokojna jestem i jakoś podświadomie to na niego działa?

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-10-08 o 14:10
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:06   #1067
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie może czy jak jest wskazanie do cc to też robi się badanie na obecność paciorkowca ?

u mnie 30 tc

o i wiecie co rozmawiałam ostatnio z kolezanka mojej koleżanki która jest polozna, mowila do mnie żeby dzieci swoje pilnować bo w większości szpitali podaja noworodkom jakas glukozę jak nie sa przy matce do picia żeby były spokojniejsze w szpitalu (a później zabiera się małego do domu i jest wrzask ze nie chce pic mleka i problemy z kupka itp.)
No na każdym kroku trzeba uważać
Stary 2013-10-08, 14:07   #1068
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Ja byłam w zeszłym tygodniu na pierwszym wykładzie w tym roku - wszyscy gapili się jakby mi palma na środku czoła wyrosła. A ja się odziałam w obcisłą kieckę i dumnie wypinałam brzuszek, niech się patrzą! No i nie powiem, z takim brzucholem trochę łatwiej załatwia się różne wydziałowe sprawy. Wykładowcy od razu poszli na rękę z wcześniejszym zdawaniem egzaminów, dziekan też z pewną sprawą nie robił problemów
Ciekawe czy u mnie pójdą na rękę... hm.......... Zobaczymy jak będzie.
Ostatnio jechałam do szkoły autobusem, i stałam przez pół godziny, żaden dżentelmen z gimnazjum, liceum, czy student nie ustąpił mi miejsca. Każdy się tylko odwracał.
A gdy zwolniło się miejsce, od razu jakiś chłopak chciał sobie usiąść, ale koleżanka go zastawiła, i usiadłam ja

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:09   #1069
NitkaKitka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
yyy... ale ja nic nie pisałam chyba o żadnym serniku, możesz mi przypomnieć mój post

Czy to nie Ty miałaś podać przepis na boski sernik ? Coś pomyliłam ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 14:10   #1070
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Ciekawe czy u mnie pójdą na rękę... hm.......... Zobaczymy jak będzie.
Ostatnio jechałam do szkoły autobusem, i stałam przez pół godziny, żaden dżentelmen z gimnazjum, liceum, czy student nie ustąpił mi miejsca. Każdy się tylko odwracał.
A gdy zwolniło się miejsce, od razu jakiś chłopak chciał sobie usiąść, ale koleżanka go zastawiła, i usiadłam ja
Nasza polska młodzież jest beznadziejna w dzisiejszych czasach
Stary 2013-10-08, 14:12   #1071
magnusia
Zakorzenienie

ufff wróciłam z maista
mandat mi darowali trafiłam na przemiłą panią strażniczkę, która podarła mandat i życzyła zdrowia .
Oczywiście potem pojechałam do tesco.... miałam kupić TYLKO spodenki a skończyło się tak jak poniżej
Dziewczynki są bardzo fajne przeceny w tesco- za ten komplet z tygryskiem zapłaciłam 43 zł a rozwaliły mnie te spodenki z wyszytym pupie bodziaki po 8,40 zł- 100% bawełna, niebieskie ogrodniczki 12 zł też bawełna, spodenki po 17 zł, bluzka z tygryskiem z długim rękawem 11 zł, komplet ten żółty spodenki i koszulka 17 zł jestem bardzo zadowolona z zakupów niektóre wzięłam na 68 np te ogrodniczki.
Wstawiłam zupę i biorę się za nadrabianie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0103.jpg (139,5 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0104.jpg (135,2 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0105.jpg (120,6 KB, 50 załadowań)
Stary 2013-10-08, 14:14   #1072
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy to nie Ty miałaś podać przepis na boski sernik ? Coś pomyliłam ?
raczej nie ja chyba pomyliłaś coś
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:15   #1073
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
kombinezon dostałam od kuzynki jest nowiutki, w ogóle nie był noszony, bo już miała zakupiony a drugi dostała w prezencie zresztą widać

sliczne

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Hej, wczoraj byłam na usg
Będzie dziewczynka

Dostaliśmy film z badania i jeszcze wieczorem z mężem oglądaliśmy.
Normalnie w szoku jestem jak ona tam siedzi w tym brzuchu: ze stopami przy twarzy fakt, ze z wyciągniętymi nogami za bardzo by się pewnie dziec nie mieścił

gratuluję córeczki dzieci są baaaaardzo elastyczne- mój Adaś na usg miał zarzucone nogi za głowę- też się zastanawiałam jak mu wygodnie
Stary 2013-10-08, 14:16   #1074
NitkaKitka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
raczej nie ja chyba pomyliłaś coś
Oj to przepraszam

Która chwaliła się fajnym przepisem na sernik ? Chętnie bym zrobiła....
Stary 2013-10-08, 14:16   #1075
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Dzień dobry Kochane!

Właśnie Was nadgoniłam, trochę to zabrało czasu Jestem na L4 do końca tygodnia, bo się przeziębiłam. Jutro mam wizytę u mojego gina i zobaczymy co on jeszcze powie.

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
dziewczyny cudne zwierzaki to i ja sie pochwale
Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Skoro mowa o psach to pokaże tez mojego. Troszkę sie boje jego reakcji na małego ale mam nadzieje ze bedzie ok. Załącznik 5437921Załącznik 5437922Załącznik 5437923
Cytat:
Cudowne zwierzaki

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość

Leonard będzie wiecznie kojarzył mi się z Big Bang Theory. Kocham ten serial
Haha mnie też. Kocham ten serial, niektóre momenty mogę oglądać w nieskończoność

Cytat:
A to moja wredota Niestety jak wyjechałam na studia to został z rodzicami, ale teraz bardzo często go do siebie zabieram Także średnio 4 mies. w roku jest u mnie we Wrocławiu
Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Ja mam psa, i trzy koty. Też się pochwalę :P
[czarny prezent od męża, jeszcze za dawnych czasów,
a dwa ktoś nam podrzucił... i nie mogliśmy znaleźć im innego domu, a więc zostały..]

Załącznik 5438093Załącznik 5438094Załącznik 5438095
Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Jak tak wrzucacie zdjęcia swoich pupili to ja też się pochwalę
Dziewczyny cudowne Wasze zwierzaki Tak bardzo Wam zazdroszczę. Marzę o psie albo o kocie

Cytat:
A ja znów zdołowana dzwonili do mnie ze szpitala i babka kazała przyjechac po wyniki posiewu , powiedziala ze nie są idealne. A to byl chyba posiew w kierunku paciorkowca jutro i tak mialam jechac do lekarza i po te wyniki, oczywiscie musialam dostac teraz telefon... Najchetniej juz bym pedzila po te wyniki i do lekarza do rana zwariuje...
I oczywiscie juz wbijam sobie do glowy, ze te moje skurcze to pewnie od tych bakterii:[
Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku Nie denerwuj się

Cytat:
Gratulacje!! Myśleli ście już o imieniu?

Cytat:
Dziewczyny poprawcie mnie jeśli sie myle ale czy windy nie powinny miec czujnika ruchu w drzwiach?? Od poniedziałku oddali w moim wieżowcu do użytku nową winde i juz drugi raz byłam świadkiem że drzwi uderzyły dosć mocno w osobę wchodzacą. Jak wsiada jedna osoba to jest ok, ale jak wiecej to drzwi zaczynają sie zamykac i dość mocno uderzają i dopiero jak spotykają opór otwierają sie ponownie. Stresuje mnie to i zawsze bardzo pilnuje Alka bo jakby dostał z takich pancernych drzwi to jakaś krzywda poważna murowana :/
U mnie są podobne windy w pracy :/ Ostatnio takie drzwi właśnie mnie uderzyły - zamykają się strasznie gwałtownie - na szczęście nie uderzyły w brzuch. Zgłaszam to za każdym razem i poprawa jest czasowa. Strasznie mnie to denerwuje

Słuchajcie - SUKCES. Zrobiłam dzisiaj zupę - po raz pierwszy w życiu Oczywiście wybór padł na pomidorową. Jest dobra, ale czegoś mi tu jeszcze w smaku brakuje - mąż wróci to może się dowiem o czym zapomniałam

W przyszłym tygodniu mam wizytę u okulisty i dowiem się czy będę miała cc. Ostatnio zauważyłam że pogarsza mi się wzrok - czym dalej stoją ludzie, obiekty, tym bardziej są one dla mnie zamazane. To może być efekt ciąży albo po prostu starzenia.
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:18   #1076
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
No pies i na moje to ewidentnie ma syndrom jedynaka, a w połączeniu z jego charakterkiem robi sie nieprzyjemnie

a myślałaś o behawioryście? to są tacy zwierzęcy psycholodzy i potrafią doradzić jak "wyprowadzić" zwierzę z niechcianych zachowań
Stary 2013-10-08, 14:18   #1077
senira666
Zakorzenienie

też się zaraz za obiad biorę ...
i jutro rano wizyta u gina zobaczymy co będzie
Stary 2013-10-08, 14:18   #1078
maruda80
Zakorzenienie

Magnusia - świetne zakupy.
Może uda mi się męża wyciągnąć w czwartek do tesco.

Co do psów to też się boję jak zareaguje nasz - mamy Dodzie od lipca, jest urocza ale bardzo rozpieszczona (nie ukrywam) przez nas.
Z dziećmi ma kontakt i na razie reaguje dobrze (boi się tylko jak krzyczą i ucieka gdzie może)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00247.jpg (89,6 KB, 27 załadowań)

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:19   #1079
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

ojej może to nić złego- pojedź po te wyniki i już co się będziesz stresować. Przynajmniej dowiesz się co jest nie tak
Stary 2013-10-08, 14:21   #1080
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Paciorkowcem się nie przejmuj. W ciązy i tak się go nie leczy (poza tym i tak nie da się go pozbyć raz na zawsze), zaraz przed porodem dostaje się antybiotyk, żeby dziecko się nie zakaziło. Jeśli są jeszcze inne przesłanki, to robi się cc.

Bardzo rzadko zdarza się, aby paciorkowiec wywołał taką infekcję, która powoduje pęknięcie pęcherza płodowego a przez to zagrozić dziecku.

Mi też wyszedł paciorkowiec w wymazie (choć niby go wyleczyłam w styczniu, po zrobieniu wymazu po porodzie) jako "skąpy", gin stanowczo uspokoił.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-10-08 o 14:26
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości