|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
|
|
|
|
|
#1052 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakiś sentyment do tego miasta pozostał i nie wiem czy następnego mieszkania nie kupimy w Lubinie właśnie ze względu na to, że mieszkają tam rodzice, teściowie, moja siostra i babcie. Zawsze to wygodniejsze dla dziecka, jeżeli z przedszkola będzie odbierać je wcześniej babcia. Mój mąż czasem przebąkuje nad przeprowadzką do dużego miasta, ale Wrocław nam się średnio podoba, bardziej Poznań. Wszystko rozstrzygnie się jak ukończę swoją naukę, zdobędę uprawnienia zawodowe i podejmę decyzję co dalej ![]() Do lekarza chodzisz do Głogowa? Bo ja do Polkowic
|
|
|
|
|
#1053 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za córę, a co z szyjka to daj koniecznie znać.Shiloh to identycznie jak u mnie- jak się trafią takie dwa dni niemrawe tzn. pewnie dla niej dzień jak dzień, ale ja ją gorzej odczuwam, to potem jak się przekręci to jest dyskoteka małego człowieka Najważniejsze to spokój, bo jak ja się denerwuje to ona też się słabiej rusza. Mezaga moi rodzice są jedno ortopedą, a drugie fizjoterapeutą i mówią, że na problemy ze spojeniem, szczególnie w ciąży bliźniaczej, najlepsze są takie majtochy przytrzymujące brzuch dla kobiet ciężarnych, ponieważ zmniejszają nacisk. Oni maja spore doświadczenie w tym temacie, bo pacjentki gin-poł to u nich norma. do najtańszych te gacie nie należą, ale podobno przynoszą ulgę w bólu. |
|
|
|
|
#1055 |
|
Przyczajenie
|
shiloh, khem khem, chciałam się przypomnieć z przepisem na sernik
|
|
|
|
#1056 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Jejku jak wy szybko lecicie Ja niestety nie dam rady do was wrócic jak narazie. Spraw jest bardzo duzo i to na juz do załatwienia a tylko kłody pod nogi podkładają wszędzie. |
|
|
|
#1057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1058 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wiecie może czy jak jest wskazanie do cc to też robi się badanie na obecność paciorkowca ?
![]() u mnie 30 tc o i wiecie co rozmawiałam ostatnio z kolezanka mojej koleżanki która jest polozna, mowila do mnie żeby dzieci swoje pilnować bo w większości szpitali podaja noworodkom jakas glukozę jak nie sa przy matce do picia żeby były spokojniejsze w szpitalu (a później zabiera się małego do domu i jest wrzask ze nie chce pic mleka i problemy z kupka itp.) |
|
|
|
#1059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i nie powiem, z takim brzucholem trochę łatwiej załatwia się różne wydziałowe sprawy. Wykładowcy od razu poszli na rękę z wcześniejszym zdawaniem egzaminów, dziekan też z pewną sprawą nie robił problemów
|
|
|
|
|
#1060 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.... ale dziś nie będziesz tak całkiem sama, będziemy z TŻ to zawsze jakieś wsparcie - wizażowe rzekłabym ![]() No jak słoń nie wyglądasz, gwarantuję! ![]() Cytat:
Cudny ale ma uszy fajne ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#1061 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny poprawcie mnie jeśli sie myle ale czy windy nie powinny miec czujnika ruchu w drzwiach?? Od poniedziałku oddali w moim wieżowcu do użytku nową winde i juz drugi raz byłam świadkiem że drzwi uderzyły dosć mocno w osobę wchodzacą. Jak wsiada jedna osoba to jest ok, ale jak wiecej to drzwi zaczynają sie zamykac i dość mocno uderzają i dopiero jak spotykają opór otwierają sie ponownie. Stresuje mnie to i zawsze bardzo pilnuje Alka bo jakby dostał z takich pancernych drzwi to jakaś krzywda poważna murowana :/
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przywiozlam mamę zrobilysmy obiad, posprzatalam z mężem i usnelam ... |
|
|
|
|
#1063 |
|
Konto usunięte
|
Ale ma pyszczek fajny
![]() I dopasowany pod kolor dywanu ![]() Może sudocrem? |
|
|
|
#1064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze krótka szyjka , oszczędzaj się |
|
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiś wirus próbował mi się wkraść do laptopa ale włączyłam skan antywirusowy i chyba go załatwiłam
![]() Zauważyłam ze od jakiegoś miesiąca zaczęła mnie głowa pobolewać, chyba cisnienie mi skacze, jestem zmuszona zrezygnować z kawy chyba całkowicie, pare dni piłam inkę i mnie nie bolała głowa a dziś zrobiłam słabą rozpuszczalną i musiałam połknąć paracetamol przed chwilą hehhhh
|
#1066 |
|
Wtajemniczenie
|
yyy...
ale ja nic nie pisałam chyba o żadnym serniku, możesz mi przypomnieć mój post ![]() forester: u mnie jest tak jakoś dziwnie, że jak jesteśmy z TŻ razem to mały nie daje o sobie znać, a jak TŻ wychodzi do pracy to wtedy wieczorem się zaczyna. Może to przez to, że mniej spokojna jestem i jakoś podświadomie to na niego działa? Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-10-08 o 15:10 |
|
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio jechałam do szkoły autobusem, i stałam przez pół godziny, żaden dżentelmen z gimnazjum, liceum, czy student nie ustąpił mi miejsca. Każdy się tylko odwracał. A gdy zwolniło się miejsce, od razu jakiś chłopak chciał sobie usiąść, ale koleżanka go zastawiła, i usiadłam ja
|
|
#1069 |
|
Przyczajenie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
ufff wróciłam z maista
![]() mandat mi darowali Oczywiście potem pojechałam do tesco.... miałam kupić TYLKO spodenki a skończyło się tak jak poniżej ![]() Dziewczynki są bardzo fajne przeceny w tesco- za ten komplet z tygryskiem zapłaciłam 43 zł a rozwaliły mnie te spodenki z wyszytym pupie bodziaki po 8,40 zł- 100% bawełna, niebieskie ogrodniczki 12 zł też bawełna, spodenki po 17 zł, bluzka z tygryskiem z długim rękawem 11 zł, komplet ten żółty spodenki i koszulka 17 zł jestem bardzo zadowolona z zakupów niektóre wzięłam na 68 np te ogrodniczki.Wstawiłam zupę i biorę się za nadrabianie
|
|
#1072 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczne ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
gratuluję córeczki ![]() dzieci są baaaaardzo elastyczne- mój Adaś na usg miał zarzucone nogi za głowę- też się zastanawiałam jak mu wygodnie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1074 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1075 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry Kochane!
Właśnie Was nadgoniłam, trochę to zabrało czasu Jestem na L4 do końca tygodnia, bo się przeziębiłam. Jutro mam wizytę u mojego gina i zobaczymy co on jeszcze powie.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie denerwuj się Gratulacje!! ![]() Myśleli ście już o imieniu?Cytat:
![]() Słuchajcie - SUKCES. Zrobiłam dzisiaj zupę - po raz pierwszy w życiu Oczywiście wybór padł na pomidorową. Jest dobra, ale czegoś mi tu jeszcze w smaku brakuje - mąż wróci to może się dowiem o czym zapomniałam ![]() W przyszłym tygodniu mam wizytę u okulisty i dowiem się czy będę miała cc. Ostatnio zauważyłam że pogarsza mi się wzrok - czym dalej stoją ludzie, obiekty, tym bardziej są one dla mnie zamazane. To może być efekt ciąży albo po prostu starzenia. |
||||||
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a myślałaś o behawioryście? to są tacy zwierzęcy psycholodzy i potrafią doradzić jak "wyprowadzić" zwierzę z niechcianych zachowań
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
też się zaraz za obiad biorę ...
i jutro rano wizyta u gina zobaczymy co będzie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - świetne zakupy.
Może uda mi się męża wyciągnąć w czwartek do tesco. Co do psów to też się boję jak zareaguje nasz - mamy Dodzie od lipca, jest urocza ale bardzo rozpieszczona (nie ukrywam) przez nas. Z dziećmi ma kontakt i na razie reaguje dobrze (boi się tylko jak krzyczą i ucieka gdzie może)
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej może to nić złego- pojedź po te wyniki i już co się będziesz stresować. Przynajmniej dowiesz się co jest nie tak
|
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo rzadko zdarza się, aby paciorkowiec wywołał taką infekcję, która powoduje pęknięcie pęcherza płodowego a przez to zagrozić dziecku. Mi też wyszedł paciorkowiec w wymazie (choć niby go wyleczyłam w styczniu, po zrobieniu wymazu po porodzie) jako "skąpy", gin stanowczo uspokoił.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-08 o 15:26 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

My oboje z tż jesteśmy geologami (tzn. będziemy w czerwcu po obronie
) więc myślę, że dużo łatwiej znajdziemy pracę w okręgu górniczym niż we Wrocławiu 
za córę, a co z szyjka to daj koniecznie znać.

.... ale dziś nie będziesz tak całkiem sama, będziemy z TŻ
to zawsze jakieś wsparcie - wizażowe rzekłabym 
klask i:
prawdopodobnie od gumki w gaciach- zatarło się czy coś. Miałam się ogarnąć tam na dole ale nie chcę maszynką grzebać teraz 
16.06.2012