![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu
A mnie babcia kroiła chleb jak byłam mała, nazywało się to "wagoniki"
![]() ![]()
![]() |
#1202 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() Jablka z tego powodu tez jej teraz kroje na 4 bo inaczej nie jest w stanie dobrac sie do nich ![]() Staram sie, zeby moje dzieci byly jak najbardziej samodzielne w roznych drobnych codziennych czynnosciach. Wracajac do tematow wczesniej poruszonych, zawsze mowilam dzieciom, ze np. wychodze do kuchni, lazienki, wstawic pranie I ze zaraz wroce. Robilam to nawet jak mialy tylko kilka dni. Dzieci bardzo szybko zaczynaja (na swoj sposob) rozumiec rozne rzeczy a poza tym odrobina szacunku tez im sie nalezy ![]() Widze, ze zdania na temat przeniesienia watku sa podzielone, wiec jeszcze chwile sie wstrzymam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
Mnie dzisiaj ciśnienie podniósł ten wywiad:
http://www.kongreskobiet.pl/pl-PL/ne...a_to_nie_zawod No ta pani z pewnością nie ma OZM. Przestaję popierać wszelkie Kongresy Kobiet jak takie głupoty na stronie publikują, zwróćcie uwagę na fragmenty o karmieniu co 3h, a nie wtedy kiedy noworodkowi "wydaje się", że jest głodny i żeby szybko spadać do roboty, bo dzieciak się do mamy (!) przyzwyczaja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 |
Konto usunięte
|
Też to czytałam, fragment o przyzwyczajaniu mnie rozwalil. Nie znoszę skrajności...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1205 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, co jest bardziej rozwalające, to o przyzwyczajeniu czy o karmieniu.
Myślałam, że karmienie co 3h to relikt komuny, przecież nawet mm karmi się teraz na żądanie. Kto to w ogóle teraz stosuje, dziecko płacze z głodu, a mama patrzy na zegarek!? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
Fragment o tym, że starali się, żeby dziecko nie zasnęło za szybko tez jest przerażający... co oni robili, żeby noworodek nie zasnął?
![]()
![]() |
#1208 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe, tak, kobiety bezdzietne są przeważnie miłe z charakteru ![]() Cytat:
![]() Zadziwiające, że "wolnosciowe" środowisko liberalne chciałoby ze wszystkich zrobić roboty - robole żyjące w jeden słuszny sposób: pracą. Nie można wybrać innej drogi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to jest jeden z tych przypadków kiedy się zastanawiam: po co im dziecko?
![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
wytresowane od maleńkości
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak go nieźle wytresowała w koncu, założę się, że przed skonczeniem roku mały będzie sikał o określonych godzinach.
![]() |
![]() |
#1212 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak sobie myślę, jak to łatwo się ocenia innych. I mam na myśli i matki i nie-matki. Jakoś tak narodowościowo mamy wpisane w geny ocenianie innych na podstawie bardzo powierzchownych obserwacji. I jako matka mogę powiedzieć jedno, macierzyństwo wyleczyło mnie z oceniania i wydawania kategorycznych wyroków. Przed dziećmi mi to łatwiej przychodziło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1213 |
Zakorzenienie
|
żal mi tego Jasia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi jedna rzecz: gdyby ktoś tak traktował dorosłego,załóżmy niepełnosprawnego ,czyli karmił go wtedy kiedy sam uzna za słuszne a nie kiedy podopieczny sygnalizuje głód,nie pozwalał mu zasnać,kiedy jest śpiący to sprawa skończyłaby się uznaniem tego za znęcanie się. A z dzieckiem mozna wszystko.
![]() |
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-11-14 o 20:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle dla mnie tak kobieta to jakiś sztuczny twór ,sytuacja z mężem, który jeden raz poprosił ją by go wyręczyła również mnie rozwala
![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
Hehe, wiedziałam dziewczyny, że też was to ruszy
![]() Już teraz wiem, czemu ogół społeczeństwa nie lubi Magdaleny Środy i tych całych Kongresów Kobiet - bo są oderwane od rzeczywistości i realiów przeciętnej kobiety. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
według mnie problem polega na tym,ze w ich przypadku ideologia stoi wyzej niż czlowiek,coś co z nazwy i załozenia ma kobiety 'wyzwalać' wpycha je w inną 'niewolę'
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiam, co będzie jak dziecko przestanie przesypiać noce (moje w tym wieku też ładnie spało), bo się zaczną ząbki, bo zacznie przeżywać emocje związane z poruszaniem się, zechce się bawić i takie tam. Dzieci przecież się często "psują", człowiek cieszy się, ze noce przespane, a tu niespodzianka. I co wtedy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i są w imię wyższych celów zwyczajnie okrutne Cytat:
albo odda do żłobka całotygodniowego
![]() |
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
chyba te wynalazki (zlobki tygodniowe) już nie istnieją? ...mam nadzieję
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
TŻ stwierdził, że ja źle wychowuję nasze dziecko, skoro w wieku 4 miesięcy nie jadło co 3h i spało kiedy chciało.
Ma rację, i teraz nam wyrósł taki poganiacz niewolników ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1224 |
kobieta za ladą
|
przeczytalam i wiecie co zrobiło mi się smutno ,że są takie matki
![]() |
#1225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
kobieta za ladą
|
UWAGA CYTUJE
![]() Ale czasu - fizycznie - będziesz miała mniej. Myślisz, że da się połączyć wszystkie role? Szczęśliwie mam taką sytuację, że mój partner się zajmuje dzieckiem. To on bierze urlop rodzicielski. Więc wiem, że opieka nad dzieckiem nie będzie wyłącznie moim zadaniem. Podzieliliście obowiązki? Nie było takiej potrzeby. Jedyna zasada, którą wprowadziliśmy, jest taka, że do pierwszego budzenia (teraz to jedyne budzenie nad ranem albo rano), niezależnie o której godzinie by ono nie było, wstaje partner i to on karmi dziecko. I nigdy z tego nie zrezygnowaliśmy. Pamiętam jak raz poprosił mnie, żebym to ja wstała, bo miał za sobą męczący dzień. Odpowiedziałam mu, że ja codziennie mam męczący dzień. Tak się skończyła dyskusja. Zresztą on sam wie, ile dane czynności wymagają czasu i zaangażowania. Wspiera mnie. Czy widzisz sytuację, w których twój partner może nie dać sobie rady? Pewnie, że tak. Szczególnie, że dziecko rośnie, wymaga coraz więcej uwagi i opieki, i lada moment nie będzie go można zostawić nawet na chwilę. Jednak cieszę się, że zobaczy, jak to jest spędzać cały czas z dzieckiem, ile tak naprawdę jest rzeczy do zrobienia. Teraz mamy układ, że on zajmuje się synem w soboty. Jest zachwycony. I pewnie, że jest fajnie, tyle, że na razie ma pod opieką tylko dziecko bez domu. A połączenie tych obowiązków nie będzie takie proste. Ale nie ma co ukrywać - będziemy również korzystać ze wsparcie opiekunki. wraca do pracy na cały etat bo partner z dzieckiem zostaje cieszy sie ze partner zobaczy jak to jest być z dzieckiem(które potem wiadomo będzie bardziej mobilne więc więcej uwagi poświęcać małemu trzeba będzie) tatuś wstaje w nocy i zajmuje sie w soboty no i będą mieli opiekunkę ja powiem tak nie dość ze sobie dziecko niejako wytresowała to jeszcze niezle ustawiła se tego partnera ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
W ogóle to jakoś tak dziwnie brzmi ten podział obowiązków z "partnerem", jakby to jakiś projekt był. Jakoś nie lubię tego określenia. Ja mam też może miękkie serce, ale o ile podział obowiązków jest ok, to ciekawa jak sama by się poczula, gdyby była styrana po pracy, a "partner" mimo prośby nie przejął wyjątkowo jej obowiązku. To tak wygląda to "partnerstwo"?
Naprawdę już bardziej ciekawie prezentują się jak dla mnie rodziny z frondy czy wielodzietnych.org niż taki partner z partnerka i "temat" dziecko. I nikt się przecież nie czepia, ze pani wraca do pracy, ale podejścia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
Konto usunięte
|
Luba to wtedy zrobi to, co znajoma Stokrotki - zamknie w pokoju, bo przecież w tym wieku już POWINNO przesypiać noce.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.