Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. VI - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-06, 14:55   #1201
Abigaill11
Raczkowanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. VI

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
Hm, akurat w sieciówkach nie powinno być problemu z dostanie mrozmiaru typu 80-85 B, pytanie, czy ładnie podtrzymują i sa wygodne.
No wlaśnie nie ma. Tzn. teoretycznie są dostępne stacjonarnie, ale ich nie ma fizycznie. Nie wiem, czy chodzi o to, że włoszki tyle ich kupują na raz, czy sklepy ich nie zamawiają, ale w galerii w moim mieście wiszą pustae wieszaki. Może gdzieś w Rzymie są dostępne, ale w Bergamo jest tylko jedna wielka galeria, która świeci pustkami w tych tańszych sklepach. A ja nie kupię stanika bez przmierzania go, dlatego pytałam o tą LaPerlę. Nie wiem, czy to kryzys, czy co, ale wiele sklepów teraz nie ma za dużo towaru. Myślałam, żeby poczekac, ale czekać w nieskończoność też nie chce.
Abigaill11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-07, 08:58   #1202
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Abigaill11 Pokaż wiadomość
No wlaśnie nie ma. Tzn. teoretycznie są dostępne stacjonarnie, ale ich nie ma fizycznie. Nie wiem, czy chodzi o to, że włoszki tyle ich kupują na raz, czy sklepy ich nie zamawiają, ale w galerii w moim mieście wiszą pustae wieszaki. Może gdzieś w Rzymie są dostępne, ale w Bergamo jest tylko jedna wielka galeria, która świeci pustkami w tych tańszych sklepach. A ja nie kupię stanika bez przmierzania go, dlatego pytałam o tą LaPerlę. Nie wiem, czy to kryzys, czy co, ale wiele sklepów teraz nie ma za dużo towaru. Myślałam, żeby poczekac, ale czekać w nieskończoność też nie chce.
Jak rozważasz kupno wysyłkowe, to wejdź sobie na balkonetkę.pl czy jakieś inne dobre źródło, zmierz się dobrze, wybierz dobry sklep, który nie robi problemów ze zwrotami (nie musi być polski). Na miseczkę B to robi bardzo fajne staniki Gossard, mają sklep firmowy, wysłają międzynarodowo. Jest też taka ładna marka Huit, trochę z wyższej półki, ale właśnie w twoim zakresie rozmiarowym (tylko pamietaj, że brytyjska rozmiaówka jest trochę inna), zamów sobie np. 3 rozmiary, przymierz, odeślij te, które nie pasują.
Stary 2015-09-03, 10:43   #1203
AnaW77
BAN stały

Hej , przeczytałam kilka wypowiedzi , nie rozumiem czemu dobry oznacza od razu drogi. Sama jestem braffiterką handluje tylko polskimi markami ( nie wspieram przemysłu zagranicznego) i na prawde jestem ze swojego towaru bardzo zadowolona. U mnie najdroższy biustonosz kosztuje max 80 zł.
Niestety Panie w Polsce nie są jeszcze swiadome tego czym jest braffiting i co można na tym zyskać..
Bo chyba każda z was zgodzi się że stracić na tym nie można
AnaW77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 10:53   #1204
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnaW77 Pokaż wiadomość
Hej , przeczytałam kilka wypowiedzi , nie rozumiem czemu dobry oznacza od razu drogi. Sama jestem braffiterką handluje tylko polskimi markami ( nie wspieram przemysłu zagranicznego) i na prawde jestem ze swojego towaru bardzo zadowolona. U mnie najdroższy biustonosz kosztuje max 80 zł.
Niestety Panie w Polsce nie są jeszcze swiadome tego czym jest braffiting i co można na tym zyskać..
A jakie polskie marki sprzedajesz? I przede wszystkim jaka rozmiarówka?
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 12:11   #1205
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Ja kupilam stroj brytyjski, o jakosci wypowiem sie po urlopie, ale jest mega wygodny i trzuma biust
Ja też mam spory biust tzn 70E albo nawet 70F (i do tego sporą asymetrię) i miałam problem ze strojem
Jaki jest Twój:1 czy 2 częściowy?
Ja kupiłam 1 częściowy w jakiejś polskiej firmie z bielizną, dałam chyba niecałe 90zł. Jest ładny, wygodny ale w 100 % nie jestem zadowolona bo ma miseczki usztywniane a przydałoby mi się, gdyby od środka było jeszcze zapięcie jak w zwykłym staniku, żeby dobrze trzymał biust.
Chyba jest coś takiego możliwe?

Ile jesteście w stanie dać za kostium?

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 12:38   #1206
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
Ja też mam spory biust tzn 70E albo nawet 70F (i do tego sporą asymetrię) i miałam problem ze strojem
Jaki jest Twój:1 czy 2 częściowy?
Ja kupiłam 1 częściowy w jakiejś polskiej firmie z bielizną, dałam chyba niecałe 90zł. Jest ładny, wygodny ale w 100 % nie jestem zadowolona bo ma miseczki usztywniane a przydałoby mi się, gdyby od środka było jeszcze zapięcie jak w zwykłym staniku, żeby dobrze trzymał biust.
Chyba jest coś takiego możliwe?

Ile jesteście w stanie dać za kostium?
Kupiłam dwuczęściowy, jednoczęściowych nie mierzyłam nawet.
Sorry, ale jednoczęsciowy bez zapięcia to sobie mogą robić równie dobrze możesz kupić same miski i wszyć do takiego stroju bazarowego za 20zł, efekt podtrzymania ten sam. Porządny jednoczęściowy ma normalne zapięcie, żeby trzymać biust a nie tylko miseczki żeby przykryć sutki. Kupisz taki np Panache http://www.adore.pl/userdata/gfx/683...51bbaf8ec1.jpg
Stary 2015-09-03, 12:48   #1207
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
Sorry, ale jednoczęsciowy bez zapięcia to sobie mogą robić równie dobrze możesz kupić same miski i wszyć do takiego stroju bazarowego za 20zł, efekt podtrzymania ten sam. Porządny jednoczęściowy ma normalne zapięcie, żeby trzymać biust a nie tylko miseczki żeby przykryć sutki. Kupisz taki np Panache http://www.adore.pl/userdata/gfx/683...51bbaf8ec1.jpg
Tylko z tym zapięciem to ja praktycznie nie widzę A w necie sie boję kupić bo wole kilka wzorów przymierzyć...

A takie np typowe na basen kostiumy do pływania to już w ogóle nawet misek nie mają!

Stary 2015-09-04, 09:44   #1208
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko z tym zapięciem to ja praktycznie nie widzę A w necie sie boję kupić bo wole kilka wzorów przymierzyć...

A takie np typowe na basen kostiumy do pływania to już w ogóle nawet misek nie mają!
Dobrych firm zawsze mają, na żywo musisz szukać sklepów z dobrą bielizną np. na stanikowej mapie świata. Niestety stacjonarnie jest drożej, w necie można znaleźć lepsze okazje.

Sprotowe kostiumy do pływania też robią, np. Panache, Freya.

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez AnaW77 Pokaż wiadomość
Interesujące, o jakich markach mowa?
Stary 2015-09-04, 10:25   #1209
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
Ten kostium, który tu wkleiłaś to raczej taki sportowy jest...
A w tych plażowych 1częściowych też będą miski i wewnętrzne zapięcie jak w staniku?

Cytat:
Dobrych firm zawsze mają, na żywo musisz szukać sklepów z dobrą bielizną np. na stanikowej mapie świata. Niestety stacjonarnie jest drożej, w necie można znaleźć lepsze okazje.

Sprotowe kostiumy do pływania też robią, np. Panache, Freya.

Naprawdę w necie taniej? Przecież jeszcze przesyłka dochodzi...
U mnie w mieście niestety nawet sklepu z brafittingiem nie ma( kiedyś był)- no chyba, że liczyć thriumpfa albo esotiq- ale raczej wolę sklepy, które mają asortyment różnych firm

Ja mimo wszystko boję się stanik/kostium kupić przez neta bo sporo muszę mierzyć, żeby dopasować do moich piersi. Niektóre kroje np w ogóle odpadają z powodu asymetrii albo kształtu biustu (np niski mostek bo biust mi środkiem wychodzi, że tak powiem)

Edytowane przez karolinka86
Czas edycji: 2015-09-04 o 10:33
Stary 2015-09-04, 11:05   #1210
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Ten kostium, który tu wkleiłaś to raczej taki sportowy jest...
A w tych plażowych 1częściowych też będą miski i wewnętrzne zapięcie jak w staniku?
Jednoczęściowy to jednoczęściowy. O co ci chodzi z plażowym? Ja wrzuciłam pierwsze z brzegu zdjęcie, żeby pokazać zapięcie z tyłu.
Stary 2015-09-04, 11:09   #1211
nebraska
Zakorzenienie

Hej dziewczyny z Wrocławia, potrzebuje porady.

Chcemy podarować koleżance na wieczór panieński bon na bieliznę + usługę brafitterki. Czy mogłybyscie polecic jakis salon we Wrocławiu, gdzie dobrze zajęto by się naszą przyjaciółką? Dodam, że spodziewa sie ona dziecka

Dzięki za sugestie!

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-04, 11:52   #1212
czarna_kiecka
Zakorzenienie

ja bylam w Only Her i moge polecic tamtejsza usluge brafittingu, ale niech sie inne dziewczyny tez wypowiedza, chetnie poczytam. Nie polece natomiast salonu na hubskiej pod tym wzgledem, Pani kora tam sprzedaje co prawda jest bardzo mila i nie wciska stanikow na sile, ma zarowno tansze i drozsze modele, ale w moim przypadku dobrala biustonosz barzo niewygodny, z duzym pushupem, miseczkami niczym skorupka zolwia i nie jestem zadowolona
Stary 2015-09-06, 23:04   #1213
Yuki no hana
Zadomowienie

Czy może wie ktoś, które firmy mają w swoim posiadaniu staniki z wąskim fiszbinami?
Yuki no hana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-07, 13:40   #1214
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
Jednoczęściowy to jednoczęściowy. O co ci chodzi z plażowym? Ja wrzuciłam pierwsze z brzegu zdjęcie, żeby pokazać zapięcie z tyłu.
Nieraz widzę podział na kostiumy jednoczęściowe pływackie i plażowe. Po prostu na basen to takie bardziej sportowe wzory, kroje a na plażę bardziej elegancki nie wiem jak to wyjaśnić, musiałabym wrzucić zdj żeby pokazać na przykładzie

O tego typu raczej do pływania na basen:
http://www.e-lady.pl/produkt/15325/k...laila-iii.html

Na plażę:
http://heppin.com/kostium_kapielowy_...d_id-12919.htm

http://allegro.pl/kostium-stroj-kapi...html#fotoHover

Oczywiście przykładowe wkleiłam

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Dziewczyny a jakie doświadczenia macie z firmą Change?
Chodzi mi o jakość itp
Koleżanka poleca ale wolę, żeby ocenił ktoś kto zna sie na brafittingu

Stary 2015-09-10, 22:20   #1215
Krutynianka
Rozeznanie

Dobrze, że Was znalazłam

Przychodzę z pytaniem, czy OnlyHer to jeszcze szyje biustonosze, czy się wycofało? Moje wątpliwości pewnie wynikają z niewiedzy, więc chciałam się tu dopytać. Na ich str przy niektórych modelach rozmiarówka jest przebrana i np. mojego rozmiaru nie mogę zamówić. Jest szansa, ze uzupełnią braki i doszyją? Przy niektórych (np. Malibu plunge bez wkładek) jest też informacja, że możliwe jest zamówienie w innych, wymienionych rozmiarach np. 60B-F, których nie można wybrać do koszyka. Domyślam się, że wtedy zamówienie trzeba złożyć mailowo? Ktoś tak u nich zamawiał? Czy wtedy trzeba dopłacać (jak u Ewy Michalak), a jeśli tak to ile? I jak długo trzeba wtedy czekać?
Mam też pewną wątpliwość, co do wyboru rozmiarów w modelach Malibu plunge i Amaretto. Moje wymiary to: 66 ciasno pod biustem i 85 w biuście. Mierzyłam Latte plunge w rozm. 65d i było dramatycznie za małe i za luźne, bo od razu zapięłam się na najściślejszą haftkę, w innych rozmiarach nie bardzo było co mierzyć, więc teoretycznie ten model pasowałby w rozm. 60e, ale jak patrzę w tabelkę na str OH to jestem między e i f. Mierzyłam też Espresso 65dd i rozmiarowo był bardzo ok, przyjemnie ścisły. Więc wychodziłoby na to, ze w modelu Latte/Malibu wychodzi mi 60f... Malibu plunge wygląda na bliźniaczy model do Latte i bardziej mi odpowiada kolorystycznie, dlatego skłaniam się ku niemu. No i Amaretto jest piękne, też chcę, tylko nie wiem, czy przy wyborze rozmiaru sugerować się do Latte? W końcu to inny model. Jaki z obwodem Amaretto, czy jest tak ścisły jak w halfie Espresso czy bardziej rozciągliwy jak w plandżu Latte?

Ktoś poradzi jak tam u nich jest z zamawianiem i doszywaniem brakujących rozmiarów?

Edytowane przez Krutynianka
Czas edycji: 2015-09-10 o 22:21
Krutynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-11, 08:24   #1216
Glodomorek
Zakorzenienie

Niektre wersje kolorystyczne sa limitowane inne doszyja bex problemu. Napisz do nich maila to doradza ci co wybrac

z telefonu
Stary 2015-09-11, 16:00   #1217
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Krutynianka Pokaż wiadomość
Dobrze, że Was znalazłam

Przychodzę z pytaniem, czy OnlyHer to jeszcze szyje biustonosze, czy się wycofało? Moje wątpliwości pewnie wynikają z niewiedzy, więc chciałam się tu dopytać. Na ich str przy niektórych modelach rozmiarówka jest przebrana i np. mojego rozmiaru nie mogę zamówić. Jest szansa, ze uzupełnią braki i doszyją? Przy niektórych (np. Malibu plunge bez wkładek) jest też informacja, że możliwe jest zamówienie w innych, wymienionych rozmiarach np. 60B-F, których nie można wybrać do koszyka. Domyślam się, że wtedy zamówienie trzeba złożyć mailowo? Ktoś tak u nich zamawiał? Czy wtedy trzeba dopłacać (jak u Ewy Michalak), a jeśli tak to ile? I jak długo trzeba wtedy czekać?
Mam też pewną wątpliwość, co do wyboru rozmiarów w modelach Malibu plunge i Amaretto. Moje wymiary to: 66 ciasno pod biustem i 85 w biuście. Mierzyłam Latte plunge w rozm. 65d i było dramatycznie za małe i za luźne, bo od razu zapięłam się na najściślejszą haftkę, w innych rozmiarach nie bardzo było co mierzyć, więc teoretycznie ten model pasowałby w rozm. 60e, ale jak patrzę w tabelkę na str OH to jestem między e i f. Mierzyłam też Espresso 65dd i rozmiarowo był bardzo ok, przyjemnie ścisły. Więc wychodziłoby na to, ze w modelu Latte/Malibu wychodzi mi 60f... Malibu plunge wygląda na bliźniaczy model do Latte i bardziej mi odpowiada kolorystycznie, dlatego skłaniam się ku niemu. No i Amaretto jest piękne, też chcę, tylko nie wiem, czy przy wyborze rozmiaru sugerować się do Latte? W końcu to inny model. Jaki z obwodem Amaretto, czy jest tak ścisły jak w halfie Espresso czy bardziej rozciągliwy jak w plandżu Latte?

Ktoś poradzi jak tam u nich jest z zamawianiem i doszywaniem brakujących rozmiarów?
Niektóre modele były sezonowe, jeśli w szwalni był materiał to można było doszyć. Co do rozmiaru, napisz do nich do sklepu to Ci doradzą, najlepiej wiedzą, który model jest luźniejszy. Dla mnie Amaretto był niesamowicie wygodny, ten sam rozmiar co Espresso, ale jak druga skóra.
Stary 2015-09-11, 21:51   #1218
Krutynianka
Rozeznanie

Cytat:
Niektre wersje kolorystyczne sa limitowane inne doszyja bex problemu. Napisz do nich maila to doradza ci co wybrac
Cytat:
Napisane przez Elessar Pokaż wiadomość
Niektóre modele były sezonowe, jeśli w szwalni był materiał to można było doszyć. Co do rozmiaru, napisz do nich do sklepu to Ci doradzą, najlepiej wiedzą, który model jest luźniejszy. Dla mnie Amaretto był niesamowicie wygodny, ten sam rozmiar co Espresso, ale jak druga skóra.
Ale Latte, Malibu, Amaretto i Espresso to są bazowe modele, prawda? Mam taką nadzieję. A o rozmiary to dopytam już u źródła
Krutynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-12, 10:49   #1219
Glodomorek
Zakorzenienie

Latte amaretto i espresso na pewno, nie wiem jaki malibu

z telefonu
Stary 2015-09-14, 09:21   #1220
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yuki no hana Pokaż wiadomość
Czy może wie ktoś, które firmy mają w swoim posiadaniu staniki z wąskim fiszbinami?
O ile się orientuję, to większość modeli Freyi - przynajmniej te plunge-balconette, Ewa Michalak, pewnie parę innych firm też. Unikaj Curvy Kate i Panache, bo te mają raczej szerokie
Stary 2015-09-14, 11:22   #1221
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
O ile się orientuję, to większość modeli Freyi - przynajmniej te plunge-balconette, Ewa Michalak, pewnie parę innych firm też. Unikaj Curvy Kate i Panache, bo te mają raczej szerokie
Dla mnie Freya ma szerokie fiszbiny, Curvy Kate ma wąskie.
Stary 2015-09-14, 12:55   #1222
karolinka86
Zakorzenienie

O co chodzi z tymi wąskimi czy szerokimi fiszbinami? Jaka różnica w noszeniu?

Dziewczyny znacie taką firmę Change?
Chodzi mi o jakość ich produktów.

Stary 2015-09-14, 17:38   #1223
WildThing
BAN stały

Od zawsze nienawidzę kupować biustonoszy...
Jaki bym nie kupiła to albo cycki wypływają mi górą, albo rozciąga mi się w obwodzie i latają mi luzem... w najlepszym wypadku wypływa mi to paskudztwo koło pachy (drugi srom. :P). Co najlepsze w sklepie wydaje mi się zawsze, że jest ok... ale ma na to wpływ pewnie poirytowanie od przymierzania setnego modelu...

Do tej pory kupowałam 75C, ale jak zauważyłam, że szybko mi się poluzowuje pod biustem, a górą coś wylewa zaczęłam szukać 70D... No i najczęściej takiego rozmiaru w ogóle nie mogę znaleźć. -.-
Przyznaję jednak, że zawsze kupowałam w sieciówkach typu Primark, H&M, Tkmaxx...

Poradzicie coś?

W ogóle to co zrobić żeby stanik nie rozciągał się pod biustem?
Macie jakiś specjalny sposób prania (bo to chyba od tego)?
WildThing jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-14, 17:54   #1224
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WildThing Pokaż wiadomość
Od zawsze nienawidzę kupować biustonoszy...

Jaki bym nie kupiła to albo cycki wypływają mi górą, albo rozciąga mi się w obwodzie i latają mi luzem... w najlepszym wypadku wypływa mi to paskudztwo koło pachy (drugi srom. :P). Co najlepsze w sklepie wydaje mi się zawsze, że jest ok... ale ma na to wpływ pewnie poirytowanie od przymierzania setnego modelu...

Do tej pory kupowałam 75C, ale jak zauważyłam, że szybko mi się poluzowuje pod biustem, a górą coś wylewa zaczęłam szukać 70D... No i najczęściej takiego rozmiaru w ogóle nie mogę znaleźć. -.-

Przyznaję jednak, że zawsze kupowałam w sieciówkach typu Primark, H&M, Tkmaxx...

Poradzicie coś?

W ogóle to co zrobić żeby stanik nie rozciągał się pod biustem?

Macie jakiś specjalny sposób prania (bo to chyba od tego)?

Po pierwsze zmierz się porządnie - pod biustem ciasno i swobodnie w biuście, bo z Twojego opisu wynika tylko że nosisz staniki za luźne w obwodzie i o za małych miskach. Żeby stanik nie rozciągał się w obwodzie rady są dwie - kupić rzecz porządnej jakości w odpowiednim rozmiarze, prać najlepiej ręcznie a na pewno nie używać płynu do zmiękczania tkanin.

Gdzie kupować? Najlepiej znajdź sklep w Twoim mieście na stanikowej mapie

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-14, 18:27   #1225
WildThing
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
Po pierwsze zmierz się porządnie - pod biustem ciasno i swobodnie w biuście, bo z Twojego opisu wynika tylko że nosisz staniki za luźne w obwodzie i o za małych miskach. Żeby stanik nie rozciągał się w obwodzie rady są dwie - kupić rzecz porządnej jakości w odpowiednim rozmiarze, prać najlepiej ręcznie a na pewno nie używać płynu do zmiękczania tkanin.

Gdzie kupować? Najlepiej znajdź sklep w Twoim mieście na stanikowej mapie
Ciasno pod biustem na wydechu wyszło mi 74 cm, a luźno w biuście na wydechu 99 cm.

Kurczę z tym praniem ręcznym to ja mam jakąś fobię nieświeżości...

A z tym płynem to ciekawa uwaga, nie wpadłabym nawet na to.

Dzięki!

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Aha i jeszcze jedno mnie intryguje...
Kształt piersi chyba też ma jakieś znaczenie w kwestii doboru, prawda? Chodzi mi o, jakby to nazwać... szerokość podstawy piersi? W sensie niektórym pierś zajmuje więcej miejsca na klatce piersiowej (i wtedy są ładniejsze (), a są mniej wydatne do przodu. W moim przypadku podstawa piersi nie jest duża. To chyba ma duże znaczenie w przypadku miseczki, no nie?
WildThing jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-15, 09:38   #1226
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WildThing Pokaż wiadomość
Ciasno pod biustem na wydechu wyszło mi 74 cm, a luźno w biuście na wydechu 99 cm.

Kurczę z tym praniem ręcznym to ja mam jakąś fobię nieświeżości...

A z tym płynem to ciekawa uwaga, nie wpadłabym nawet na to.

Dzięki!

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Aha i jeszcze jedno mnie intryguje...
Kształt piersi chyba też ma jakieś znaczenie w kwestii doboru, prawda? Chodzi mi o, jakby to nazwać... szerokość podstawy piersi? W sensie niektórym pierś zajmuje więcej miejsca na klatce piersiowej (i wtedy są ładniejsze (), a są mniej wydatne do przodu. W moim przypadku podstawa piersi nie jest duża. To chyba ma duże znaczenie w przypadku miseczki, no nie?
Tak, to się nazywa po angielsku root a po polsku zwykle się używa podstawa, i w zależności od tego czy są wąskie czy szerokie potrzebujesz wąskich lub szerokich fiszbin. Głębokość miseczki odpowiada "projekcji" piersi.

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Elessar Pokaż wiadomość
Dla mnie Freya ma szerokie fiszbiny, Curvy Kate ma wąskie.
Może to zależy od rozmiaru, ale raczej plandżobalkonetki freyi słyną jako wąskofiszbinowe, w tylu miejscach w necie ludzie piszą o rozginaniu fiszbin.

Kojarzę, że faktycznie w bardzo dużych rozmiarach bywa inaczej, bo konstrukcje są trochę inne.
Stary 2015-09-25, 11:42   #1227
RastaGirl89
Rozeznanie

Dziewczyny, potrzebuję Waszej porady
Do tej pory nosiłam biustonosze w rozmiarze 70I (Ewa Bien), ale teraz chciałabym zamówić coś z Gorsenii z mniejszym obwodem tzn. 65, bo te siedemdziesiątki zapinam od razu po kupieniu najciaśniej, a więc szybko stają się zbyt rozciągnięte. Myślałam, że powinnam wziąć 65J, bo jeden obwód w dół, więc jedna miseczka w górę, ale wg tabeli rozmiarów jest całkiem inaczej i nie wiem, czy powinnam wziąć aż 65L? Czy lepiej 65 K?
W tabeli 70I czyli dobry na mnie rozmiar jest na 98-100 w biuście, natomiat 65J na 95-97, 65K na 97-99, a 65L na 99-101.
RastaGirl89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-25, 13:26   #1228
Hibiku
Zakorzenienie

Z samą rozmiarówką ci nie pomogę, bo przyznam, że średnio się orientuję, jednak z tego co wiem Gorsenie są bardziej ściśliwe niż "ciągutki" od Ewy Bien, więc nie jestem pewna czy będziesz potrzebowała dodatkowego zaniżania
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-25, 13:34   #1229
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez RastaGirl89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, potrzebuję Waszej porady
Do tej pory nosiłam biustonosze w rozmiarze 70I (Ewa Bien), ale teraz chciałabym zamówić coś z Gorsenii z mniejszym obwodem tzn. 65, bo te siedemdziesiątki zapinam od razu po kupieniu najciaśniej, a więc szybko stają się zbyt rozciągnięte. Myślałam, że powinnam wziąć 65J, bo jeden obwód w dół, więc jedna miseczka w górę, ale wg tabeli rozmiarów jest całkiem inaczej i nie wiem, czy powinnam wziąć aż 65L? Czy lepiej 65 K?
W tabeli 70I czyli dobry na mnie rozmiar jest na 98-100 w biuście, natomiat 65J na 95-97, 65K na 97-99, a 65L na 99-101.
Jeśli masz możliwość zamówić kilka rozmiarów to skorzystaj z niej. Sugerowałabym 65J i 65K, jak również 70I. Bo teoretycznie powinno być 65J jako odpowiednik 70I ale inna firma to może wypadać inaczej.
Stary 2015-09-25, 18:37   #1230
karolinka86
Zakorzenienie

Dziewczyny dziwi mnie jedna rzecz jeśli idzie o staniki...
Według zasad brafittingu powinno sie ciasno zmierzyć pod biustem, od tego odjąć 5 cm i wynik w dół zaokrąglić...
Czyli ja mając 78 cm powinnam kupować 70 prawda?
A tymczasem wchodząc na strony internetowe firm i patrząc na tabele rozmiarow wynika zupełnie coś innego tzn jakby wcale nie trzeba było odejmować tych 5 cm! Ba nawet że powinnam brać tyle ile mam
Oto przykład:
http://www.gorteks.com.pl/Tabela-roz...ut-pol-14.html

Wedlug ich tabeli powinnam brać nawet 80! Choć zupelnie mi sie to nie widzi
I jak tu dobrze kupić przez neta ;(

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości