|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Lurker ;)
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Aaaaa wlasnie zamowilam pizze, a jest 22 i wstaje 4 rano do pracy <3 pozdro cale zycie bede gruba ale szczesliwa, ze moge zrec
![]()
#1202 |
Zakorzenienie
|
Little, nie przejmuj sie, my jemy 3cia pizze w ciagu 5 dni :P dzis TZta brat z dziewczyna byli i im sie zachcialo.
Ezzo, Twoj maniak tez oglada wczesniejsze odcinki? :P Jeeej, ale mnie zmoglo. Cos mnie chorobsko lapie, glos mam jakbym lodziła cala noc ![]() Albo co najmniej jak pani żulica ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-01-28 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja wczoraj kubek wody na siebie wylała z ławy. Na 10 sekund wyszłam z pokoju-teraz wiem, że nie można ani na chwilkę... Bokeh opowiadaj jak było. Ewik ale z Ciebie śliczna kobieta! (zdj na face) Zażeram się popkornem ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a za ten tekst o żarciu i byciu szczęśliwym, normalnie wyjęłaś mi to z ust ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
dokładnie, kąpiel daje nowe siły dziecku ![]() moja Agatka dostała 2 razy w życiu neosine to ten sam składnik, bardzo obserwujcie młodego bo potrafi OGROMNIE na zachowanie wpłynąć, u nas pogorszenie od razu prawie, pobudliwość wielka i jakaś taka... histeria, furia. Masakra, więcej tego nie dam. Ale wielu rodziców znajomych daje i jest ok, natomiast MOŻE się zdarzyć tak jak u nas. Cytat:
![]() I ja na oczy to miałam właśnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() --------------- ja w SH dzisiaj legginsy w peppę młodszej dorwałam ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() O boziu, ale Żuliana słodzizna ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Twój tz rozwala system ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wy tu o takich pysznosciach, ze mi ślina leci, a ja na stanie nie mam nic oprócz synusiowych chrupaczy ![]() BOKEH jak było pięknie u Was ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | ||
Zakorzenienie
|
to jednak coś było na rzeczy
![]() pięknie wszystko wyglądało i jaką Hania miała świetną sukienkę i ten sweterek ![]() a prezent - filmik genialny ![]() Cytat:
![]() wyczuł moment Cytat:
![]() co robiła??????????? ![]()
![]() |
#1208 |
Zakorzenienie
|
Post nr 9 powalił mnie na poślady
![]() http://www.babyboom.pl/forum/jedzeni...dziecka-59479/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale bardzo dużo zależy od dziecka. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
jak mam czas to tu cisza panuje, to sie obraziłam własnie i wychodze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Konto usunięte
|
Sylwia, tupnęłaś odpowiednio głośno?
![]() Debrah, jak jedzenie Ami? |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nadal nie śpi, wywala kasety VHS z szuflady ![]() Na wątku grudniówek chłopczyk wylał na siebie herbatę, na twarzy i główce ma oparzenie II stopnia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Misiael, nje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
Ellmi, nic nic, ponioslo mnie :P
Meneq, dziekuje za wyjasnienia. U nas mam wrazenie, ze butla wieczorem niezwykle Kube pobudza... Bokeh, boszzzzz jak pieknie u Was bylo!! Slicznie z Hania wygladacie, bo TZ to jakis wczorajszy, co? ![]() Wiecie co? Chyba bedziemy chrzcic na roczek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44859393]Sylwia, tupnęłaś odpowiednio głośno?
![]() Debrah, jak jedzenie Ami?[/QUOTE] Dziwnie. Przestałam trochę o tym myśleć, no bo co ja zrobię... Wtedy co się chwaliłam dorosłą kupką ![]() Zaczęłam też jej wafle ryżowe dawać, kawałek, codziennie do ręki jabłko (chodzi mi o rzeczy twardsze), żeby się cały czas żucia uczyła... Rozkręciła się trochę z piciem, z przechylaniem kubka też już jej się przeważnie udaje. Chodzi z kubkiem i sobie pije, wodę. Znów próbowałam z sokiem 1:2 z wodą - nie chce, pociągnie jeden łyk - wstręt na twarzy i nie pije dalej. Za jakiś czas znowu łyk, znowu wstręt i nie chce dalej. Także zostajemy na wodzie. Ogólnie widzę, że ona się przy jedzeniu..nudzi. Musi mieć w łapkach coś, bo chce sobie iść, mimo, że by jadła, bo jak przestaje się kręcic to otworzy dzióbek... ale małe porcyjki to są, nie umywają się do Waszych.. Kaszy jeśli zje to maks 100ml, i to jest największa objętość czegokolwiek. Innych rzeczy (zupa, deser) nie zje tyle. Dziś dość dużo tego jogurtowego deserku zjadła - ale za to obiadu nie było (różyczka brokuła jedynie). No kiepsko wciąż. Ale radosna strasznie, chodzi coraz lepiej, długie dystanse, zwinna taka jest, intelektualnie teraz pędzi z rozwojem.. to może i na to jedzenie przyjdzie pora.. ![]() Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-01-28 o 22:08 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam w tm miesiacu juz 3 razy opryszczkę ![]() ![]() Ponawiam pytanie moze akurat którejs wpadnie cos do głowy co mozna na komunie kupic chłopcu, meza chrzesniak Mika jedź Kochana jedź |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
Debrah, pytalas zdaje sie o rodzynki.
Namocz na noc, rano przeplukaj je na sitku pod biezaca woda i przelej wrzatkiem. Dalam dzis Kubie 1.raz mandarynke (wiem, Wy dajecie od 2 lat :P). Ale go wysypalo... Oprocz tego podejrzewam, ze cos z jedzenia go uczula, ale nie moge dojsc co. Ma brzydkie suche czerwone plamy na nozkach i brzuszku (przed mandarynka tez je mial). Jak to jest z testami alergicznymi u roczniaka? Warto robic? Wyjdzie juz cos? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-01-28 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zadomowienie
|
aaa i moja Nati nic prawie nie je
|
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Konto usunięte
|
Debrah, ruszy na pewno
![]() Nawijko, nie ma sensu robić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
szaja, to kiedy?
Pediatra mowila, ze jak te plamy nie zejda w najblizszym czasie to pomyslimy o testach... (i wizycie u alergologa). Wlasciwie od noworodka mamy problem z nimi... |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że Szajka pisała, że w lidlu niesiarkowane są ale ja zamawiałam w online tesco i oczywiście z siarką, to teraz trzeba się pozbyć.. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44859896]Debrah, ruszy na pewno ![]() Nawijko, nie ma sensu robić.[/QUOTE] ![]() Któraś pisała, że linkowałaś księgarnię ze zniżką? Przegapiłam chyba? Jest tam może księga dźwięków? Noce nam się poprawiły. Od kilku nocy jak pójdzie spać w przedziale 19:30 - 20:30 (zależy jak zasnie) to do niemal północy nie budzi się w ogóle (właśnie przed chwilą się obudziła na jedzenie, ale po 10 minutach jestem znów przed kompem ![]() Ale to niebo a ziemia do np. 5 pobudek od pójścia spać do północy + ileśtam pobudek do rana lub tugeza. 2 czy 3 pobudki to ja mogę mieć, to i tak kolosalna różnica! Próbowałam systemu z jedną drzemką, ale chyba troszkę za wcześnie - czasem się to bardzo sprawdza, a czasem wcale. No nie wiem. Teraz na drzemkę zasypia między 11 a 12 : i śpi maksymalnie 1,5h (czasem tylko 40 minut, ale większość to jednak ponad godzina) - szokens! i potem albo nie ma drzemki już wcale, albo jest druga króciutka. Może się samo wyreguluje. Szaja kiedyś pisała, że po roku przeważnie dzieci mają mniej drzemek a dłuższe - i to się chyba sprawdza. Darusia Silver też ostatnio w dzień dłużej śpi - fajnie, lepiej się funkcjonuje przez dzień. Chociaż moja nadak tulić i "faza mama" więc przyleja mi się do nogi, przytula się buzią i próbuje na kolana wdrapac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdrówka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() na wszystko przyjdzie czas, u nas znów kiepsko, czemu tak jest, że najpierw przez tydzień je pięknie i kaszkę i chlebek i jajecznicę i zupkę a za kilka dni parę łyżek kaszki i 1 łyżeczkę zupy? ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Wafel ją mocno ciekawi, trochę gryzie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
a takie rzeczy robi moja była współlokatorka
![]() https://www.facebook.com/ata.szwarc/...0656382&type=1 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakiś sklep ma? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
z tego co wiem, to nie ale prowadzi bloga
http://niezapominatka.blogspot.com/ jak coś to zawsze można zapytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Rozeznanie
|
![]() Poczytała, wpada pomarudzić: Kupiłam dziś mleko babydream. W domu przeczytałam, że ma w składzie syrop glukozowy. ![]() ![]() Z jednej strony chciałam odpuścić już "z tym cukrem" ale nie chcę stworzyć w niedalekiej przyszłości problemu z cyklu jem tylko słodkie rzeczy. Tylko jak się ustrzec przed tym, skoro wszystko wkoło jest słodkie słodkie słodkie... Naprawdę syrop glukozowy jest tak ważny w diecie dziecka że wrzuca się go w wiele rzeczy po 6 miesiącu? Ale żeby w mm? I nie chodzi akurat tylko o to z rossa, bo pewnie w większości mlek z nr 3 jest ![]() koniec marudzenia. Spadam spaciu :P wszystko sobie rozregulowałam tym nocnym przesiadywaniem. Dziecię teraz mi wstaje rano razem z tż i nie śpi aż do pierwszej i ostatniej drzemki koło 12-13, a ja dziś w nocy nie mogłam zasnąć do 4,30 ![]() Chciałam tylko powiedzieć że Yae i Julianka mnie powaliły na kolana ![]() A i jeszcze - wyszłam dziś z domu! Hurra ![]() ![]() Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2014-01-29 o 01:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Aż się boję to pisać ale za nami druga całkowicie przespana noc ![]() Debrah cieszę się że noce Wam się poprawiły. ![]() ![]() Sylwietta bo nie dajesz dziecku cukierków to musiało się samo obsłużyć ![]() Bokeh Śliczny wpis na blogu! Coś kiepsko z moja pamięcią ![]() Dziewczyny Blanka mnie zadziwia każdego dnia ![]() I jeszcze historia z cyklu żłobkowych. Wczoraj wchodzę po Mała już na górę żłobka i słyszę maruda jęczącego,prawie płacze. Pytam czemu Blanka płacze a Pani do mnie "bo kanapka się skończyła" ![]() Lecę Kochane,zbieram się do pracy,zawiane strasznie więc nie wiem ile będę jechać. Udanego dnia! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wracaj bom ciekawa jak Haneczka wygladała, co dostała no i oczywiście dekoracjiii ![]() Cytat:
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-01-29 o 07:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
Bylysmy na plywalni i bawilysmy sie wspaniale. Yae zaliczyla pierwszy skok do wody. Myslalam, ze po powrocie do domu pospi troche, a tu nic - lajza chodzi i wywraca krzesla! Piekna pogoda, to stwoerdzilam, ze niech sie bawi na dworze. Zostalam juz obdarowana 7 patyczkami, 7 suchymi trawkami i liscmi, 4 kamykami i uwaga rarytas - zdechla biedronka tez mi sie trafila. Prezentami podziele sie z dzisiejszymi solenizantkami: Blanko i hope najlepszego wszystkiego!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.