|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł![]() ![]() |
|||
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
2 | 3,51% |
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
19 | 33,33% |
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
24 | 42,11% |
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
25 | 43,86% |
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
6 | 10,53% |
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
0 | 0% |
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
3 | 5,26% |
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
3 | 5,26% |
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
9 | 15,79% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
![]() Żeby doszło do konfliktu krwinki dziecka Rh+, muszą się przedostać do krwi matki Rh- (co tak jak piszesz najczęśniej dzieje się w trakcie porodu, lub innego uszkodzenia łożyska). Krwinka dziecka jest rozpoznawana we krwi matki jak obca i są wytwarzane przeciwcia które ją niszczą, niestety te p/ciała przechodzą potem przez łożyko i zacznają też niszczyć krwinki płodu i powodują te straszne rzeczy które Ciebie spotkały. P/ciała można wykryć w teście Coombsa (PTA) który robi się w ciązy jak pisałam 3x, tylko nie wiem czy wszystkim czy tylko Rh-. Przepraszam za przydługi wykład ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() byłam tylko godzinę na ogródku - z okna wyglądało, że jest ciepło, a jest o wiele chłodniej niż np.wczoraj. Musiałbym kurtkę ubrać, a nie tylko ciepły sweter. Przewietrzyłam siebie i Aniulkę w brzuszku, a teraz zabieram się za gotowanie. Dzisiaj: zupa krem z brokułów, kotlet z pieczarkami i serem żółtym, surówka i kompot. Po obiedzie planuję spacer.
![]() |
#1204 |
Rozeznanie
|
witam się i uciekam na miasto
![]() Piękna pogoda ![]() Pozdrawiam!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Do nas dzisiaj przychodzą panowie zrobić pomiary pod projekt kuchni. Cieszę się, ze w końcu zaczynamy ją robić i martwię bo nie znoszę remontów. Trzeba będzie elektryka już teraz wezwać bo może być problem z mocą jak te wszystkie sprzęty zaczną hulać. Mam nadzieję, że nie będzie dużo kucia i obędzie się bez problemów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Po wczorajszych porządkach wyszło mi, że na rozmiar 56 mam (tak orientacyjnie bo bez metek było mi ciężko określić rozmiar): 1 sweterek 2 sukienki letnie 2 pary legginsów 1 spodnie takie lżejsze 1 krótkie spodenki 3 półśpiochy 3 kaftaniki zapinane na guziczki 1 rampersy 11 body na krótki rękaw 13 body długi rękaw 4 śpioszki 5 pajacyków 2 pajacyki z polaru i na 62: 2 sweterki 2 pary jeansów 2 pary spodni 2 bluzki z długim rękawem 2 kaftaniki zapinane 1 rampersy 13 body krótki rękaw 11 body długi rękaw 6 pajacyków 7 polarowych pajacy Reszta ciuszków jest już większa ![]() ![]() A no i kombinezon na zimę mam jeden w rozmiarze 68 a jeden 80 i nie wiem czy ten pierwszy będzie dobry na jesień/zimę czy nie będzie za duży?? A drugi jak mała będzie miała ponad roczek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Rozeznanie
|
Nareszcie udalo mi sie wszystko przeczytac! Ale sie rozpisalyscie!
![]() Poruszylyscie tyle tematow, ze mam metlik w glowie ![]() Co do boli brzucha, to od dwoch dni mam takie pobolewanie w dole plecow i tak jakbym miala dostac miesiaczke! Bylam wczoraj na wizycie i lek. powiedzial, ze nie widzi nic niepokojacego, bylam przestraszona, ze zaraz polozy mnie do szpitala! ![]() Jesli chodzi o proszki do prania, to wystarczy poczytac i porownac sklady kilku roznych specyfikow. Musze przyznac, ze te drozsze niczym sie nie roznia jesli mowimy o dawkach i skladzie. Ja przy coreczce uzywalam Dzidziusia,bo pieknie dla mnie pachnial. Moja mala nie jest alergikiem, wiec moglam uzywac tego specyfiku ![]() Dziewczyny ja do 5 miesiaca karmilam coreczke piersia, pozniej stracilam pokarm i musialam przejsc na sztuczny pokarm. Na poczatku uzywalam Bebilonu, ale pozniej porownalam z Bebikiem sklad i okazalo sie, ze jest identyczny (ten sam producent), roznica jest tylko w cenie i w opakowaniu, bo jedno jest w puszce a drugie w pudelku! A roznica cenowa ogromna!!! Jaki wniosek warto studiowac etykiety! Niech zyje nam Pani Bosacka ![]() ![]() Co do ilosci poscieli, to ja mialam trzy komplety. Czesc kupilam tutaj i bylam zadowolona, teraz tez skorzystam tym bardziej, ze moge podjechac do nich bezposrednio i nie doplacac za przesylke ![]() Warto miec min., dwa komplety, bo czasem dzidzius potrafi przesikac jeden ![]() ![]() Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-04-02 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jestem zła bo niedość, że zjawili się o 11 dopiero, rozumiem małe spóźnienie ale godzina ![]() ![]() Łazienka nieczynna od prawie 3 godzin, syf nieziemski i jeszcze nie skończyli... Ja obiadu nie mam dla tż-ta bo nie chce się krzątać po kuchni jak oni tu są(nie mamy drzwi do kuchni) Tż jeszcze dzwoni i pyta czy im kawę zrobiłam a ja, że nie i się wielce dziwi ![]() Właścicielka mieszkania wpadła na chwilę bo się spieszyła do pracy a ja jestem uziemiona ![]() Jakby to było moje mieszkanie, moi fachowcy to bym miała satysfakcję a tak to mnie już wkurzają i chce, żeby już sobie poszli ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Poza tym jest jeden jakiś śmierdzący dziadek i dwóch jakiś uczniów i on cały czas ich opierdziela i wyzywa od najgorszych, poza tym zachowuje się jakby za karę tutaj był ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ty zawsze robisz dwa dania? Jakbym ja tak robiła to miałabym juz z 10kg na plusie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
Planujecie nosić dzieci w chuście? Ja bardzo chcę, przeglądam w necie opinie i za nic nie mogę zdecydować, czy lepsza będzie elastyczna, czy tkana... macie jakieś koleżanki, które chustowały i mogłyby podzielić się opinią?
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na dodatek nie spuscil wody ze starego bojlera tylko odkrecil rurke i zalal mi cala lazienke, zauwazylam to jak woda wyplynela na przedpokoj, przez sciane do sypialni ( wszedzie mam wykladziny ). Wbiegalam do niego i sie pytam czy wszystko ok, a on caly mokry i trzymal rekami wyciek wody ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupilam nosidelko, chuste odrzucilam, poniewaz bedziemy nosidelka uzywac wlasnie na wycieczki lub do samolotu, gdzie bylby problem z zawiazywaniem chusty. Przy nosidelku dziecko jest w nim caly czas, robisz klik i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() ja dziś jestem przedostatni dzień w pracy, jutro robię pożegnanie ![]() ![]() ![]() Wczoraj odebrałam wyniki morfologii i znów mam mało hemoglobiny i teraz mam stresa, bo ostatnio moja gin powiedziała, że jeśli nie poprawię wyników to mnie położy do szpitala i będę dostawać zastrzyki z żelazem. A ja nie chcę do szpitala... ![]() Ja o chuście nie myślałam, chociaż słyszałam wiele pozytywnych opinii. A powiedzcie mi dziewczyny czy robicie jakieś ćwiczenia dla ciężarnych? ![]()
#1217 |
Rozeznanie
|
Chusty mnie przerazaja. Ja sie nie zdecyduje. Nie dosc ze wyglada to strasznie i niebezpiecznie to jeszcze ten wiazania.
Tez uwazam ze nosidelko lepsze i zdecydowanie bezpieczniejsze. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
#1218 |
Zakorzenienie
|
Ja czytałam opinie fizjoterapeutów i wszyscy mówią, że chusty są lepsze niż nosidełka, bo w pierwszych równomiernie rozkłada się ciężar dziecka, a w nosidłach cały ciężar spoczywa na kroczu i głowa nie ma podparcia.
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Rozeznanie
|
Zuken - Porody leca na polsat cafe. To Ty mowilas o tym programie? Ja patrze ale tu pokazuja CC a to mnie przeraza! Ja jestem dziwna bo porod SN mnie nie przeraza a CC tak...
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
#1221 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie uwinęli się w 3,5 h ![]() ![]() A powiedz mi jakie nosidełko kupiłaś ![]() ![]() Cytat:
Ćwiczeń żadnych nie robię a chciałabym tylko nie wiem co ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super, że córeczka dobrze się rozwija ![]() Też niedługo czeka mnie picie glukozy :/ Mysia, spóxnione sto lat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sara, oszczędzaj się! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój synek pierwszą zimę "chodził" w kombinezonie 68, ale był to taki śpiworek więc nie przeszkadzało, że był większy a mnie się go lepiej ubierało. Typowy kombinezon doprowadzał mnie do szaleństwa ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() albo włączyłam, tż mówi że zamyka oczy bo idzie spać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Rozeznanie
|
Zuken cesarke pokazuja. Wiec tz moze patrzec. Masakra te cesarki ja nie chce!
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
#1225 |
Zakorzenienie
|
jestem taka obolala
strasznie boli mnie biodro mam nadzieje ze nie siadzie mi kregoslup pod koniec ciazy bo zawsze mialam z nim problemy a juz mi ciezko |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż ja mam zamiar jakoś koło 32 tygodnia mieć już wszystko bo jednak nigdy nic nie wiadomo, zawsze może urodzić się wcześniej i wolałabym być przygotowana ![]() A ten kombinezon jest właśnie taki typowy... To nie będzie za duży? Najwyżej później dokupię mniejszy jak dzidzia będzie za malutka ![]() Dostałam jeszcze taki kombinezon-śpiworek też właśnie ![]() A powiedzcie mi do samochodu do fotelika macie jakiś stelaż czy nie? Jak ten fotelik przypiąć pasami żeby było bezpiecznie ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
Ja tam się nie boję ani porodu sn ani cesarki ale wolałabym sn bo jednak szybciej dochodzi się do siebie i można od razu się zająć dzieciątkiem bez problemu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- A co do wpinania, to podobno te foteliki wpinane w pasy dą najmniej bezpieczne, na bezpiecznym maluchu mówili, że tylko 20% ludzi dobrze to robi Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() wiadomo, że dla mojego bąbelka zrobię wszystko, ale liczę, że mnie ominie ten szpital. Wiadomo, że to nic przyjemnego. Jutro się okaże.
![]() |
#1229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, ta dziurka w tym kombinezonie-śpiworku to na pasy do fotelika ![]() My mamy fotelik maxi cosi cabrio fix z bazą, która jest montowana do isofix i jest na stałe w aucie. Potem tylko wpina się w nią fotelik z dzieckiem. ![]() ![]()
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-04-02 o 14:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.