|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
zobaczymy czy ja się zmieszczę w jedną małą dla siebie ;P reszte jak coś to doniesie tż. Mamy 5 minut do szpitala więc mogą mi podrzucać rzeczy
|
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Co do pakowania toreb do szpitala to tutaj jest zasada dwoch toreb, jedna na sale porodowa z koszula recznikiem rzeczami do mycia itd a druga juz na oddzial z reszta rzeczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() __ Melduję się i ja po wizycie ![]() ![]() ![]() ![]() a i odkleił się "dzwoneczek" ![]() ![]() ![]() ![]()
Nasze Szczęście ![]() "Tam jest Ci najlepiej, wiem. Cicho... ciepło... ciemno... I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną. Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia. A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia." |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Również witam się po USG, Mały według długości kości udowej ma 32 tygodnie (wg OM 29 + 4) i waży 170) g. No i hit - MA WŁOSY ![]()
![]() |
#1205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale zaskoczyło mnie, że można to zobaczyć na USG ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mamaya gratulacje czupryny ![]() Joanna, Roksanka wy nie szalejcie z wypróbowaniem laktatora bo stymulacja sutków w ten sposób pobudza macice do skurczow, daje "znak-sygnał" że już czas... także dziolchy po 1 laktator mozna sprawdzić poprzez wlozenie palca np, a po 2 siare każda z nas będzie mieć, bez obaw! Przy czym doradczyni laktacyjna na warsztatach, jak pisałam ostatnio, mówiła że ilości siary są bardzo małe (i jest bardzo ważna dla dzidzi). Dla porównania u mnie w 1szej ciąży siara pojawiła się gdzie w połowie ciąży i juz do końca zaznaczala symbolicznie swoją obecność na staniku, w tej ciąży pojawiła się w minimalnych ilościach może ze 2 razy do tej pory... Także nie ma reguły, wcale nie musi jej być w ciąży, musi być po porodzie ![]() Roksanka a poza tym gratki dobrych wieści ![]() Dzwonił spec od remontu na 90% w środę wkraczają do akcji ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje udanych wizyt
![]() Dlugich szyjek, dzwoneczka i włosów ![]() W tytule kolejnej czesci powinno byc cos o szyjce, bo ostatnio u nas to temat przewodni ![]() Wpisalam i ja w wyszukiwarke czop sluzowy, zeby porownac ze swoim osobistym, ktory widzialam ![]() ![]() ![]() agnes a mnie nie przenosili na inna sale, moze sie nie oplacalo a moze inne zwyczaje... |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
rybka no u nas przenosza z porodowki na sale ogolna z innymi mamami i wlasni zalecaja na porodowke zabrac rzeczy tylko na porod a druga torbe z reszta juz na oddzial. A torbe z porodowki mozna oddac tz do zawiezieni do domu. Pewnie co szpital to inne obyczaje choc dziwnw ze z porodowki nie przeniesli. Rodzilas i pozniej lezalas na tej samej?
debesciara no jakies rozwiazanie to jest niektorzy pakuha 3 torby jedna na porodowke jedna dla dziecka jdna dla mamy ale jak wloze dzieciece rzeczy np do jednej reklamowki i to do torby to przeciez mi sie nie wymiesza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | |||||
Zakorzenienie
|
Czytam Was prawie od rana
![]() byłam już na bieżąco, nie odpisałam bo mnie coś odwołało, wróciłam a tu 3 strony do czytania ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do 2 to w poprzednich ciążach chodziłam do pani gin i ona robiła mi zawsze nawet jak 2 tygodnie minęły od poprzedniej wizyty teraz chodzę do jej męża i na początku robił na każdej wizycie (mam co ok 3 tyg) ale ostatnio 2x nie zrobił, tylko bicie serca... mam mieszane uczucia - teraz na pewno będę miała bo 30tc będzie i mówił że wtedy powinno być, ale nie wiem jak później - jeśli nie, to sama go poproszę (chodzę prywatnie i on bierze 20zł więcej jak z USG), bo np u synka wykryto hipotrofię właśnie dzięki USG... akurat synek był po prostu malutki i jego niska waga/wzrost urodzeniowy nie były wynikiem żadnych problemów, ale to nigdy nie wiadomo więc cieszę się że miałam te USG... z drugiej strony i tak było wtedy już widać wcześniej (ok 30tc na pewno), że jest malusi, więc może po prostu wtedy dlatego mi kazała tak często przychodzić i za każdym razem robiła USG, żeby mieć kontrolę czy rośnie (z tego co mówiła, to jeśli przyrost jest stały, to nie ma co panikować jeśli chodzi o wielkość, choć dobrze jest wtedy obserwować) Cytat:
Cytat:
oczywiście mówi jeszcze niewyraźnie i jak ktoś jej chwilę nie posłucha to nie bardzo rozumie co ona mówi, ale po chwili idzie zrozumieć większość, bo ma takie standardowe błędy językowe jak t,d zamiast k,g itp - większość małych dzieci tak ma, więc da się zrozumieć ![]() co do wierszyków, to ona uwielbia po prostu i sama nosi książeczki, nie wiem czy bym ją uczyła na pamięć, ale z dzieckiem "na pół" to się dużo fajniej czyta, niż tysięczny raz samemu ten sam wierszyk (mnie np takie coś strasznie nudzi, a w interakcji z dzieckiem już nie) - Ola ma kilka ulubionych i te w kółko czytamy (lokomotywa np) + pojedyncze nowe głównie dla Jeremka, bo on ostatnio lubi wszystko nowe... Ale Jeremi jak skończył 2 lata to raptem 3 normalne słowa mówił: mama, kwiatek i dziura (nie pytaj czemu akurat te ![]() ![]() Cytat:
![]() w ogóle to a propo siły mam nadzieję że mąż i ja się do jutra nie rozłożymy, bo mi obiecał wycieczkę do ikei - potrzebuję podest dla synka, żeby mógł w końcu sam siadać na ubikację - odkąd Ola zajmuje nocnik, to on robi tylko na sedes, ja go tam wsadzam, ale już nie mam na to siły niestety, a sam jest za niski... zresztą myślę że już czas żeby niektóre potrzeby załatwiał na stojąco ![]() co prawda gdyby przełożyć wycieczkę na środę, to miałabym szanse sobie pooglądać co jeszcze możnaby kupić ![]() ![]()
![]() |
#1212 |
Wtajemniczenie
|
KTG jest niezłe skurcze minimalne około 10-15 ale i tak przeciekam. Trzymajcie kciuki coby sie szyjka obnizyla
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zakorzenienie
|
Celebrinfea
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Raczkowanie
|
Celebrinfea -
![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |||
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana
![]() ![]() ![]() ![]() Dziś na 14.00 usg więc zobaczę niunię ![]() Mamaya moja córa urodziła się czarna i z dosyć długimi włosami , które zachodziły jej na szyjkę . Miłego dnia laseczki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. Edytowane przez joanna2228 Czas edycji: 2014-05-06 o 05:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie próbuj nawet ![]() ![]() Cytat:
W ogóle teraz jest dużo promocji na pampki wszędzie. Ciekawe czy jak urodzę też tak będzie ![]() Cytat:
To co w końcu będzie skoro "odkleił się dzwoneczek"? Chłopak czy dziewczynka? No i super, że szyjka trzyma się twardo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Melduję się z rana w bombowym nastroju, bo jakieś pół godziny- może godzinę temu urodził nam się brzdąc w rodzinie. W zasadzie to mój kuzyn ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Ale moja dziecina sobie dzisiaj pływa uhuhu ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
![]() Celebrinfea ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj nie odniosłam się już do żadnego postu, więc dzisiaj zbiorowo napiszę, że gratuluję udanych wizyt, długich, zwartych i zamkniętych szyjek i w ogóle ![]()
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana, mi się dzisiaj znowu poród śnił - tym razem cc
![]() Roksanka super że wizyta ok - no i super że synek ale teściowa może nadal będzie miała nadzieje na córeczke :P Celebrinfea - ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Celebribfea trzymam kciuki, skurczy masz brak więc jest szansa, że się uspokoi wszystko, u mnie zatrzymali skurcze które dochodziły do 40 ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Wtajemniczenie
|
Hej z rana..
![]() Gratulacje za wszystkie wizyty oby tak dalej Mamaya ![]() Zapytam ginke na następnym usg.. ![]() ![]() Celebrinfea kciuki ![]() Jestem do tyłu i nie pamietam juz co miałam napisać ![]() A co do obwodu pasa to u mnie od półtora miesica 103 się trzyma i 10+ wiec chyba nie jest źle ![]() Teraz jak się niunio przekręcił i nogami wywija to wiem co to kopniaki, lepej bylo jak po dole kopał ![]() Wiercioch nieziemski jest.. ![]() Mój tż tez na poczatku nie chciał słyszeć o byciu przy porodzie..ale ostatnio się dogadaliśmy, że będzie ze mną na początku i będzie mi pomagał i patrzył na ręce! A jak akcja się rozkręci i nie bedzie chciał patrzeć to wyjdzie za drzwi.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Raczkowanie
|
Witam i ja porannie ogarnęłam moją chorowitkę i poleguję.
U mnie obwód brzucha 100 a jeszcze tydzień temu przed wizytą 94, od wizyty przybrałam też 1,5kg i się tak zastanawiam czy to nie od luteiny. Gin mi kazała brać 2x2 100mg tabletki. Boję się że po tych dawkach będę wyglądać jak słoń i urodzę w 42tc ![]() Moja Nadusia urodziła się z ciemnymi włoskami jako roczniak miała jasne blond loczki a teraz ma ciemny blond, loków brak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój synek lubi wyciągać nogi wysoko na brzuchu, wtedy go głaszczę w te guziki, a on je przesuwa. Świetnie wyglądają takie wędrujące guzy. Mój tż przy porodzie ma być, a nawet aktywnie uczestniczyć w oddychaniu i ćwiczeniu. Po szkole rodzenia przyznał, że nie spodziewał się, że to tak będzie wyglądało i chce pomóc przez to przejść. Edytowane przez Nautiz Czas edycji: 2014-05-06 o 08:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
a jak tam Twoje łozysko, przesuneło się do góry??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, a u Was w szpitalu nie dają pieluch na początek ![]() ------------- Dzień dobry ![]() Zjedliśmy śniadanko i zaraz zmykamy na zakupy, a potem na cały dzień na działkę nad jezioro. Wczoraj w Lidlu w koszu z przecenami znalazłam komplecik na 50/56 bluzeczka i ogrodniczki za 4 zł ![]()
T. 16.1.12 ![]() Z. 30.6.14 ![]() A. 7.2.17 ![]() G. 9.1O.18 ![]() Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2014-05-06 o 08:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Rozeznanie
|
tak, tak jak gin mówił, miało jeszcze czas i jest na właściwym miejscu
![]() bambusiek w szpitalu w którym leżałam, dawali pieluchy, wypożyczali rożki, nawet były smoczki do butelek i o dziwo szpital państwowy, ale wiadomo, że poza pampersami lepiej mieć wszystko swoje ![]() Edytowane przez sunfire Czas edycji: 2014-05-06 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Gratuluje wszystkich wizyt ![]() Ja odwiedzilam rano diabetologa i dostalam insuline :/ 2 x dziennie. Juz mam pierwsze klucie za soba :/ Wczoraj w koncu wygrzebalam ze strychu rzeczy po synku, wypralam posciel, kolderke, wszystkie dodatki lozeczkowe i znalazlam rozek, a myslalam ze go gdzies posialam. Dzisiaj piore ciuszki, typowo chlopiece wystawie na allegro (choć mam obawy czy się z kingusi jakis maly chłopczyk nie zrobi) |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |||||
Raczkowanie
|
Nom
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się w ten piękny poranek ![]() Dzisiaj pogoda Nas porozpieszcza, nareszcie! Wczoraj tyle się działo, że nie miałam już siły wieczorem pisać ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny im bliżej do porodu, tym więcej o tym myślę i tym bardziej zaczynam się go bać ![]()
![]() |
#1228 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry Wszystkim!
![]() Spałam dziś jak zabita i męczyły mnie sny. Śniło mi się, że rodzę, a to wszystko pewnie przez wczorajsze zajęcia w SR. Celebrinfea ![]() W ogóle gratuluję wszystkich wizyt i USG ![]() ![]() Dzisiaj wyślę Wam materiały z wczorajszych zajęć. Omawialiśmy etapy porodu, sposoby łagodzenia bólu, pozycje porodowe i techniki oddechowe no i rolę osoby towarzyszącej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Wtajemniczenie
|
![]() Wstałam dopiero bo się jeszcze położyłam ![]() ![]() Lecę jakiś prysznic wziąć i wszamać śniadanko , a potem do szkoły po córkę i na usg bo jedzie z nami ![]() Miłego dnia brzuchatki ![]() Odezwę się później papapapa ![]() Ah co do pieluch w szpitalu to pytałam i mają wszystko tylko trzeba wziąć ze sobą chusteczki do pupy i wsio ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Przyczajenie
|
siemanko
![]() Karolinek_ czyżbyś dostała zaproszenie na wizytę do ZUSu?? Tak się składa ze ja ide jutro rano na wezwanie, ale to chyba dlatego ze ogólnie na L4 jestem od sierpnia 2013 najpierw od chirurga, a potem ciaglosc od ginekologa i wlasnie konczy mi się przyzwolony termin chorowania 9mc-y na L4, a ze wypisałam wniosek o świadzcenie rehabilitacyjne (płatne do dnia porodu tak jakbym byla na L4) to chyba chca sprawdzic czy np nie udaję ciąży ![]() Czy wy też macie problemy ze spaniem w nocy? i tu nie chodzi mi o to że dzieciaczki w brzuszku się wiercą czy cos tylko obudze sie np o 1 w nocy i dwie godziny nie moje-nie moge zasnąć.... i tak od kilkunastu dni... masakra, a rano jak zadzwoni budzik i mam wstac to sie czuje jakby mi ktos w pysk strzelił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.