Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-26, 13:43   #1201
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Ja mu kupiłam piękne buciki w hm ale nie dość ze zdejmuje to teraz jest na etapie wywalania wszystkiego za wozek! Także szkoda mi ich

A czy na zlot w krakowie jedzie jakas mamusia spoza klubu? Moze to głupie ale byłoby razniej bo z tego co pisały dziewczyny po wro to sie rozpoznawałyscie po wczesniejszych fotkach no i wiadomo na pewno bardziej zzyte sa dziewczyny udzielajace sie od samego początku.
Ciągle mam niezrealizowane zapro do krakowa do kuzyna, wiec jeśli w najbliższym czasie miałoby nie byc zlotu w poz lub wro to chyba sie kopsne do Was no chyba ze cos sie kroi w wspominanych miastach??
Poziomka, wpadaj do Krakowa! Ja jeszcze z nikim się nie widziałam z forum, więc jestem w takiej sytuacji jak Ty. A to, że wiem bądź nie jak ktoś wyglada to nie ma znaczenia - mogę Ci wysłać moje zdjęcie jeśli ma Ci być dzięki temu raźniej
We wrocławiu było jakoś ostatnio, w poznaniu coś dziewczyny z północy pisały, że chcą się spotkać, więc musisz dopytać moni chyba i bajki?
Tak czy siak wpadaj do krk, dużo nas tam powinno być
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 13:47   #1202
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Pszczoua, normalnie mi się zawekowała. Gotuje zawsze na wodzie. Jak mam chęć zjeść z mlekiem to później z mlekiem podgrzewam
No i wszystko co zawekuje powinno zachować świeżość

Kasiuni_a, ja zawsze prażę kaszę (można płukać wodą bez prażenia, ale wtedy kilka razy) aż poczuję taki lekko orzechowy (?) zapach. Przesypuję na sitko i przelewam raz wrzątkiem. To wszystko po to, żeby nie była gorzka. A później na wrzątek i gotuję ok 15min. Na szklankę kaszy - 3 szklanki wody (czasem ciut więcej). Gotuję zawsze pod przykryciem i na koniec wyłączam gaz i jeszcze zostawiam na jakiś czas. Dodaję trochę oleju kokosowego.
I ja zawsze gotuję w większych ilościach a później do lodówki i mam na 2-3 dni
I musisz pamiętać, że taka nie ugotowana może powodować zaparcia. Zawsze możesz ciut spróbować czy miękka
Miłosz się zajada, ja i Małż. Zuzia nie daje się przekonać ale jestem cierpliwa i jeszcze poczekam

No i jeśli chodzi o krzesełka do karmienia to ja nie zapinam nigdy pasów . Boję się, że w razie wymiotów czy zakrztuszenia nie zdążę odpiąć. Miłek siedzi w krzesełku tylko jak jestem obok. Nie zostawiam samego.

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Poziomkowa wpadaj do Wawy w sobotę
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 13:52   #1203
nephelim89
Rozeznanie

Hejo,
Nadrabiam od rana i jakoś nadal w lesie jestem
Wszystkiego najlepszego dla wczorajszego solenizanta Alka i dla dzisiejszej solenizantki Majeczki

Dziękuję wam za rady odnośnie snu- od 3 dni kładę młodego wcześniej spać bo już o 19/20 i śpi do około 6/7 rano mając tylko jedną drzemkę 2,5-3h w dzień

Pogoda się u nas zepsuła i dziś już pada a jeszcze rano tak ciepło było a mieliśmy z małym iść na miasto po buty dla mnie

Ja- u nas ostatnio nawet BLW idzie słabo i nie wiem czemu mały nie chce jeść nic innego poza mlekiem
Misia- ale na wredne babski trafiłaś - nie przejmuj się pewnie jakas zazdrosna albo co.

Zazdroszczę zlotu!! Też chcę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 13:55   #1204
gorgulek
Zakorzenienie

Aaa własnie!
Ja takie całe jabłko gryzła Pola? Nie dławiła się?
Stary 2014-06-26, 14:08   #1205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Aaa własnie!
Ja takie całe jabłko gryzła Pola? Nie dławiła się?
No całe - i miałą przy tym mega dużo radości Moge pozniej wrzucic fotki jej szczescia do k
Nie dławiła - tak jakby ząbkami zdzierała sobie prawie że mus, czasem jakiś kawałek większy, ale raczej nie ma problemów żeby to przeżuć. Jak ma coś nowego w buzi to zdarzy jej się nie przeżuć dokładnie i wtedy ma ten odruch wymiotny i cofa jedzenie na rączke a później znowu wkłada i przeżuwa dokłądniej. Rzadko się zdarza ale jednak się zdarza. Czytam teraz książke o BLW i to ponoc normalne bo jakis tam osredek jest u dzieci znacznie blizek warg i stad ten odruch krztuszenia - ale on jest zupełnie nie grozny a nawet potrzebny U niektórych dzieci znika bardzo szybko u drugich nawet dopiero po kilku tygodniach.
I co do jabłka to może się ślizgać w ręce więc ja wydrążyłam dziury tak żeby wyjąć pestki i tam sobie wkładała paluszki podtrzymując jabłko. I możesz też najpierw ugryźć jabłko żeby jej było łatwiej - ma wtedy punkt zaczepienia dla ząbków
Stary 2014-06-26, 14:08   #1206
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Poziomkowa, a gdzie Ty dokładniej mieszkasz w tej Wlkp? Bo ja mieszkam w ZG to chyba i tak najbliżej. Jakby co to chętnie się spotkam

A my już po angielskim. Fajnie było, choc powiem Wam, że piosenki takie same jak uczyłam dzieci w przedszkolu, generalnie klasyka, tyle że w spokojnych aranżacjach. No i pokazywanie różnych gestów przy "śpiewaniu". Zuzi się baaardzo podobało, najfajniejsze to były flashcards, chciała je oczywiście zjeść Pacynkę zresztą też. Ogólnie będziemy chodzić, ale dopiero po wakacjach. Jest też opcja chodzenia co tydzień na te zajęcia, w innym miejscu, ale to zobaczę jak będziemy stali z kasą, bo zupełnie inna stawka, więc do przemyślenia, choc chciałabym Zuzka w ogóle nie ma kontaktu z innymi dziećmi, dobrze by jej to zrobiło.
Chyba jestem ciemna bo nie wiem co to ten skrót twojej miejscowości
Ja nieopodal ostrowa to ile km nas dzieli?
Fajne takie zajęcia. U nas nic takiego nie ma

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Poziomka, wpadaj do Krakowa! Ja jeszcze z nikim się nie widziałam z forum, więc jestem w takiej sytuacji jak Ty. A to, że wiem bądź nie jak ktoś wyglada to nie ma znaczenia - mogę Ci wysłać moje zdjęcie jeśli ma Ci być dzięki temu raźniej
We wrocławiu było jakoś ostatnio, w poznaniu coś dziewczyny z północy pisały, że chcą się spotkać, więc musisz dopytać moni chyba i bajki?
Tak czy siak wpadaj do krk, dużo nas tam powinno być

zeby to zadziałalo to ja bym tobie swoje musiała wyslac

Cytat:
[/COLOR]Poziomkowa wpadaj do Wawy w sobotę
Szczerze mówiąc to mnie jeszcze w stolicy nie widzieli jakos mi tam nie po drodze i czasem mogłabym tam zaginac bez śladu

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 14:11   #1207
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba jestem ciemna bo nie wiem co to ten skrót twojej miejscowości
Ja nieopodal ostrowa to ile km nas dzieli?
Fajne takie zajęcia. U nas nic takiego nie ma

zeby to zadziałalo to ja bym tobie swoje musiała wyslac

Szczerze mówiąc to mnie jeszcze w stolicy nie widzieli jakos mi tam nie po drodze i czasem mogłabym tam zaginac bez śladu
hehe - ślij, nie ma problemu
Ale serio, wpadaj do krk Jeśli masz tam nocleg to koniecznie!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 14:11   #1208
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
No całe - i miałą przy tym mega dużo radości Moge pozniej wrzucic fotki jej szczescia do k
Nie dławiła - tak jakby ząbkami zdzierała sobie prawie że mus, czasem jakiś kawałek większy, ale raczej nie ma problemów żeby to przeżuć. Jak ma coś nowego w buzi to zdarzy jej się nie przeżuć dokładnie i wtedy ma ten odruch wymiotny i cofa jedzenie na rączke a później znowu wkłada i przeżuwa dokłądniej. Rzadko się zdarza ale jednak się zdarza. Czytam teraz książke o BLW i to ponoc normalne bo jakis tam osredek jest u dzieci znacznie blizek warg i stad ten odruch krztuszenia - ale on jest zupełnie nie grozny a nawet potrzebny U niektórych dzieci znika bardzo szybko u drugich nawet dopiero po kilku tygodniach.
I co do jabłka to może się ślizgać w ręce więc ja wydrążyłam dziury tak żeby wyjąć pestki i tam sobie wkładała paluszki podtrzymując jabłko. I możesz też najpierw ugryźć jabłko żeby jej było łatwiej - ma wtedy punkt zaczepienia dla ząbków

Spróbuję któregoś dnia
Stary 2014-06-26, 14:12   #1209
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
hehe - ślij, nie ma problemu
Ale serio, wpadaj do krk Jeśli masz tam nocleg to koniecznie!
Jeśli kuzyn mnie przyjmie akurat na ten weekend to wlece! Myślę ze mina leo na tyle bobasow bedzie bezcenna

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-26, 14:18   #1210
xViolet
Raczkowanie

gorgulek jeszcze mi sie przypomniało, ze w Świecie dziecka na al. Krakowskiej jest sporo wózków. Tzn. jak byłam ponad rok temu, to były
Stary 2014-06-26, 14:23   #1211
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a sama zobacz
(ta w fioletowej bluzce z tyłu to kinia)

tassia - jajecznica na parze https://www.youtube.com/watch?v=EVc9Og8lDZQ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 14:31   #1212
ja-ika
Zakorzenienie

Matal, u mnie w szafie wiszą 2 małe sukienki, mogę Ci pożyczyć
Pierwsza to z firmy Pretty Women czarna rozm 40 byłam w niej raz na weselu
Druga turkusowa niebieska z tej samej firmy rozm 36
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1040635.jpg (68,3 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1040636.jpg (63,4 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez ja-ika
Czas edycji: 2014-06-26 o 19:46
ja-ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 14:42   #1213
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
matak - wyubierz cos kobiecego a nie worek!!! moze cos o kroju tulipana jak chcesz ten meeeega brzuch ukryc? a gora kobieca zeby cycki opinało

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

powiem wam ze ogarniecie 3 dzieci samemu nad woda to paranoja: co chwile łapałam lądujaca na plecach natalke, wyciagalam artura z za glebokiej wody albo sciagalam z falochronu albo gonilam kinie ktora przysiadala sie do obcych ludzi w ich grajdołkach... żadne nie bylo zainteresowane moim towarzystwem jakos
przepraszam ale padłam jak to przeczytałam
Stary 2014-06-26, 14:42   #1214
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Wlasnie mialam telefon, ze jestem wybranym szczesliwcem i dostaje markowa wloska bielizne warta 90 zl i place jedynie 19,99 zl za przesylke
Maja moje namiary po wypelnieniu ankiet w szpitalu po porodzie.
Do Was tez dzwonili?
Pewnie to kolejne jakies naciaganie i nie warto
maja do mnie dzwonic po poludniu jeszcze raz.
taaaa, juz 3 raz (3 dziecko) i tym razem tydzien odbierałam i nadal nie chcę bielizny za darmo, ale ze mnie głupek

poszłam na jagody i nie bylo mnie 4h, a wróciłam z litrem poziomek ale znalazłam takie poziomkowisko że szok tylko nadal nie wyczaiłam jagodzin... a kinia wracala jak ostatnio edzik matal - razem z nati w wozku i jeszcze w dodatku spała a ja jej rowerek na wózku i pies w jednej ręce jeszcze nóg nie czuję...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2014-06-26 o 14:44
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 14:54   #1215
nena_milka
Wtajemniczenie

A witam się

jakoś mi tak dwa dni uciekły taka pogoda u nas że jeździmy n wycieczki sobie, nogi mam w tyłku.

Dziś byłyśmy na wizycie, 8960g i 76cm

Ja też szukam kiecki na wesele na wrzesień, nie mam koncepcji w ogóle... takie zestawienie jak matal chce, granat z nude mi się podoba ale kurcze tak ładnie mi w chabrowym zobaczy się
btw matal jak wracasz do sb to do którego etapu 2 fazy? od dwóch tyg próbuję się wbić i nie daję rady dziś było spoko do 15 kiedy to najadłam się krówek

misia też bym sobie znowu poleciała

i w ogóle wam zazdraszczam zlotu.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 14:57   #1216
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
Matal ladna ta sukienka ale tez mysle że za ladną masz figure zeby ją chowac i ubierz cos bardziej obcisłego

ja mam wesele w lipcu...jaki kroj pasuje na małą i grubą osobe?

no wlasnie ostatni raz pisala o tej salmonelii mam nadzieje ze wszystko ok z nimi

w sumie to pocieszylas mnie, nie wiedzialam ze Maciusiowi tez to tak dlugo zajeło

Tassiu co znaczy posuwaj nozkami do przodu ale nie ruszaj nogami?
ja mam jeszcze jedno najprawdopodobniej we wrześniu, mojej przyjaciółki i też musze coś wymyśleć a niestety ja to mam dopiero problem żeby cokolwiek znaleźć, Ty na pewno nie kochana! ja tez wlasnie na to wesele w poprzedni weekend szukałam sukienki i chciałam z większym dołem żeby się ladnie krecila i co?i dupa...kupiłam w kwiaty w hm prostą oczywiście podoba mi się mega ale wolalam cos innego i dupa a na weselu laska miała taka super sukienke wlasnie z dużym dolem w kwiaty ale ale... ona była szczupła..sa na allegro sukienki nawet za 30 zl ale to dla szczuplaków nie dla mnie
Stary 2014-06-26, 15:44   #1217
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
A czy na zlot w krakowie jedzie jakas mamusia spoza klubu? Moze to głupie ale byłoby razniej bo z tego co pisały dziewczyny po wro to sie rozpoznawałyscie po wczesniejszych fotkach no i wiadomo na pewno bardziej zzyte sa dziewczyny udzielajace sie od samego początku.
Ciągle mam niezrealizowane zapro do krakowa do kuzyna, wiec jeśli w najbliższym czasie miałoby nie byc zlotu w poz lub wro to chyba sie kopsne do Was no chyba ze cos sie kroi w wspominanych miastach??
Może Poznań będzie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
No wlasnie na 11, umawialam sie pod drzemki Wiki, zeby chociaz z niewyspania nie marudzila, bo i tak znajdzie sobie 100 innych powodów
Myślałam, ze przełoże na inny termin, ale ma wolne odległe, a boje sie czy z ubraneka nie bedą za małe.
Także moze jeszcze bedzie kiedys zlot w Wawie, to sie zalapiemy
W każdym bądź razie życzę udanego spotkania i wielu nowych umiejętności dla watkowych maluszków.
No to może oo sesji?
Możesz mi wysłać swój numer, to Ci wyśle mój i dasz znać oo, to Ci napisze, czy jeszcze jesteśmy

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Matal, u mnie w szafie wiszą 2 małe sukienki, mogę Ci pożyczyć
Pierwsza to z firmy Pretty Women czarna rozm 40 byłam w niej raz na weselu
Druga turkusowa niebieska z tej samej firmy rozm 36
Zaraz obyczaje, bo na tel jestem
Tylko ja to 36 albo małe 38 szukam, dobije do września do tego rozmiaru

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
A witam się

jakoś mi tak dwa dni uciekły taka pogoda u nas że jeździmy n wycieczki sobie, nogi mam w tyłku.

Ja też szukam kiecki na wesele na wrzesień, nie mam koncepcji w ogóle... takie zestawienie jak matal chce, granat z nude mi się podoba ale kurcze tak ładnie mi w chabrowym zobaczy się
btw matal jak wracasz do sb to do którego etapu 2 fazy? od dwóch tyg próbuję się wbić i nie daję rady dziś było spoko do 15 kiedy to najadłam się krówek

Chciałam do 1 tygodnia {1 skrobia, jednen owoc}, ale wychodZi mi 1-2 skrobie, 1-2 owoce

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 16:18   #1218
butterfly20
Zakorzenienie

aleście popisały...

ciężko mi nadrabiać póki Tusia na chodzie, ale znowu nas prawie cały dzionek w domu nie było

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
A wiecie jaki ja mam patent na pilot, telefon itp? Daje mu bez problemu byle do buzi nie brał, interesowało go to ze dwa dni i dla niego to już nic ciekawego skoro tak łatwo można to dostać

u nas się to nie sprawdza, bo wszystko dostaje i co?po chwili znowu chce too jeść

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wogóle to już mnie trochę trafia. Jesteśmy jedynymi lokatorami w bloku którzy mają klucz do klatki. Jedyni wynajmujemy mieszkanie od normalnej agencji. I kilka razy w miesiącu po 5 rano pukają nam w szybę żeby im drzwi otworzyć. Wczoraj było to samo ale dziś to już baba przegieła bo zaczęła nam okropnie głośnym domofonem dzwonić i obudziła małego. TŻ już dostał nerwów i ją opier.dolił i powiedział że ostatni raz jej drzwi otwiera. Jedni z góry to bez przerwy w ciągu dnia pod klatką stali póki nie szłam gdzieś ale dorobili sobie klucz. Ech
masakra..................

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 16:44   #1219
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
A witam się

Nena czy ja potrzebuje zgody męża na podróż z dzieckiem ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 17:14   #1220
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Mam apel
Jeśli któraś z podczytujących mamuś jest z południowej wielkopolski to proszę o odzew, chciałabym tu miec jakiegos ziomka bo serio do każdego mam mega daleko
Angelikada a my tez chyba spory kawał mamy do siebie?

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-26, 17:22   #1221
rollercoaster_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Kornelito waży 7730, mierzy 71,5 cm, jego głowka ma 43,5 i podobno za mała. Mamy obserwować. Za dużo mleka je nasze dziecko i w ogóle chyba jestem do kitu matką.

Była nowa pielęgniara, taki niemiluch, że aż mi słabo sie robiło. I jeszcze śmiała skomentować, że jestem w ciąży.
Dlaczego niektórzy są tak niemili do obcokrajowców
Co za babsko! Misia nie przejmuj się, to jakaś nieszcześliwa, zakompleksiona kobieta, która wyładowuje swoja frustrację :-/

Antosia z 8 października i ma obwód główki 44 cm, wagę pewnie podobną. Tylko, że u nas, Tosia je za dwoje, za to przemiane materii ma niezłą. Czasami mi się wydaje, że co zje, to za chwile wydali

Cytat:
Fajne przepisy i rady z BLW jeśli ktoś praktykuje:
http://dziecisawazne.pl/5-praktyczny...-poczatek-blw/
Fajne przepisy, dzięki

Cytat:
Pojechałam dzis za tym albumem maluszka ale same głupie były albo jakies religijne za to kupiłam leosiowi w końcu obuw juz dosyć mialam tych tekstów ze zapomniałam mu buty zapodać przymierzyłam mu wszystkie papcie w mieście i oczywiście tylko najbrzydsze pasują. Sprzedawcy zalamywali ręce na jego wysoka stopę. A ponieważ ciągle zdejmuje skarpety i w sklepach również juz miał zdjęte to wynajdywały z jakimiś fes zapieciami. Niestety te pasujące sa na rzep wiec czarno to widze.

Ja zawsze kupuję koleżankom na baby shower taki album w empiku. Zawsze mają kilka do wyboru
rollercoaster_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 17:28   #1222
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Roller dzięki za cynk w niedziele bede miala okazję obczaić.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-26, 17:32   #1223
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

ja co 4h wybudzałam młodego na cyca na początku- masakra
My na początku mieliśmy pobudki co dwie godziny.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 17:35   #1224
kaska87
Zakorzenienie

ja: ) no ja już tak mam, że co chwilę inny plan ale staremu ostatnio powiedziała, o tym weekendzie, a on dzisiaj mówi, że wycisnął kierownika i ma wolne, a ja ups

Matal nie wiem jak innym ale mi niedziela też pasuje

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 17:39   #1225
passion80
Zakorzenienie

eh, pomimo szczerych chęci chyba nei dam rady być na bieżąco
Stary 2014-06-26, 17:41   #1226
misia332
Zakorzenienie

Dziewczyny podróżując z dzieckiem po UE, bez ojca dziecka muszę mieć jakąś zgodę, bo spanikowałam, ze mi potrzebna

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
nie musisz byc na bieżąco, wystarczy jedna strona

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 17:43   #1227
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
e tam nie musisz nadrabiać, jak jesteś to wbijaj i tyle

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-26, 17:44   #1228
rusałka_1
Zakorzenienie

hej,

badania powtórzone, czekamy na wyniki.

własnie ciekawe jak Natala?

Cytat:
kurde, to już nie pierwszy raz takie coś, jakiś czas temu koleżanka

się burzyła, że ją usunęłam

przypomniało mi sie Kaśka o Twoich urodzinac, że za niedługo i zajrzałam

u nas wszystko gra, dzień po chrzcinach wypatrzyłam ząbka, mamy już dwa, tydzień temu zaczęła

siadać, pełza, tfu tfu, wszystko gra

nie będę pytać co u Was, po prostu będe czytać
gratulacje dla Mai za nowe umiejętności!

Cytat:
pojawia.

ja jestem ciekawa co u dirty.
ja tez o niej myslałam ostatnio

Cytat:
a sama zobacz
(ta w fioletowej bluzce z tyłu to kinia)
ależ tam u Was cudnie!

Cytat:

powiem wam ze ogarniecie 3 dzieci samemu nad woda to paranoja: co chwile łapałam lądujaca na

plecach natalke, wyciagalam artura z za glebokiej wody albo sciagalam z falochronu albo gonilam

kinie ktora przysiadala sie do obcych ludzi w ich grajdołkach... żadne nie bylo zainteresowane

moim towarzystwem jakos
brzmi hardcorowo

Cytat:
Ten pilot nieźle się prezentuje - chyba sprawie Poli bo musze chować przed

nią ten prawdziwy od TV
mamy ten pilot i ... niestety nie równa się prawdziwemu pilotowi, który Jasiek woli nie da się oszukac

Cytat:
no najgorsze, że jako ciężarna z małym dzieckiem na rękach, głodna i

niewyspana nie mogłam wejść pierwsza, tylko czekałam na pobranie 45 minut.
Teraz zjadłam na szczęście i mi lepij.

Byłam tylko na pobraniu krwi, 1 lipca mam USG
to juz niedługo
przykre ze nikt Was nie przepuścilł

Cytat:
Kornelito waży 7730, mierzy 71,5 cm, jego głowka ma 43,5 i podobno za

mała. Mamy obserwować. Za dużo mleka je nasze dziecko i w ogóle chyba jestem do kitu matką.

Była nowa pielęgniara, taki niemiluch, że aż mi słabo sie robiło. I jeszcze śmiała skomentować,

że jestem w ciąży.
brawo za wagę Korna Jaśka, mojego niejadka, pięknie goni.
komentarzami sie nie przejmuj

Cytat:
Ale mam dzis przeboje z pobraniem moczu. Teraz to juz mi

laboratorium zamykają pierwszy woreczek zamiast nasikac to kupa. Drugi to samo. Trzeci założyłam

to ten chce spać. Polozyłam go. Obudzil sie, w worku pusto. Za chwilę czuje ze ciepła pielucha,

patrzę a nasikal poza worek.
I tak za każdym razem tyle ceregieli
ja nie lubię tych woreczkow. Pobieram teraz Jaskowi zupełnie inaczej - bezpośrednio do jałowego pojemniczka na mocz. po prostu rozebrałam Jaska i czatowalam z pojemniczkiem

Cytat:
A i mamy dwa kolejne ząbki liczę, że nocki będą lepsze dwie jedynki na

górze się przebiły, razem 6!

Cytat:
Muszę pochwalić Korna, zjadł prawie całą miseczkę 250 g spaghetti.
wow!
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Wiecie co Emilka robi przy jedzeniu wychyla się za stołeczek, pluje i

patrzy gdzie spadnie pół biedy jak pies jest w domu, to posprząta ale dziś go nie było i trzeba

było ścierać

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
P
A my już po angielskim. Fajnie było, choc powiem Wam, że piosenki takie same jak uczyłam dzieci w

przedszkolu, generalnie klasyka, tyle że w spokojnych aranżacjach. No i pokazywanie różnych

gestów przy "śpiewaniu". Zuzi się baaardzo podobało, najfajniejsze to były flashcards, chciała je

oczywiście zjeść Pacynkę zresztą też. Ogólnie będziemy chodzić, ale dopiero po wakacjach. Jest

też opcja chodzenia co tydzień na te zajęcia, w innym miejscu, ale to zobaczę jak będziemy stali

z kasą, bo zupełnie inna stawka, więc do przemyślenia, choc chciałabym Zuzka w ogóle nie ma

kontaktu z innymi dziećmi, dobrze by jej to zrobiło.
fajnie brzmia takie zajęcia, no i konakt z rówieśnikami na pewno dużo daje

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 17:53   #1229
nephelim89
Rozeznanie

Właśnie wróciliśmy ze spaceru,mimo że pada to mały się domagał wyjścia.
ja - podsunęłaś mi pomysł z tym całym jabłkiem i dałam dziś tak Wikusiowi zjadł większe pół i poprawił truskawkami I te ślady maluśkich ząbków na jabłku
ja-ika- Wikul też pluje jedzeniem czasem i wygląda czy pies zjadł
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 18:05   #1230
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Kornelito waży 7730, mierzy 71,5 cm, jego głowka ma 43,5 i podobno za mała. Mamy obserwować. Za dużo mleka je nasze dziecko i w ogóle chyba jestem do kitu matką.

Była nowa pielęgniara, taki niemiluch, że aż mi słabo sie robiło. I jeszcze śmiała skomentować, że jestem w ciąży.
brawo za wymiary!

Cytat:
że takie 15 miesięczne dziecko potrzebuje uwagi, a jak ja sobie dam radę przy dwójce.
a co ją to obchodzi? pewnie stara prukwa i jej się nudzi...

Cytat:
a jak ktośma bliźnięta to..?jedno do domu dziecka? głupia baba,nie przejmuje się
trafne spostrzeżenie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam!
Noc koszmar Julek zasnął przed 20, a pierwsza pobudka była już o 23. Może to rzeczywiście z głodu (już dziś wprowadziłam zmiany do Julkowego jadłospisu ), ale też zauważyłam, że idą mu dwie górne jedynki (mamy tylko dwie na dole), więc pewnie to go doprowadza do takiej histerii
Nie uwierzycie! Ok. 2 w nocy to ja niechcący obudziłam dziecko, bo..... spadłam z łóżka! Razem z kołdrą, na kolana jak do raczkowania Ale się zdziwiłam!

ja jednak pasuję

ja również dziękuję za info, bo sama miałam pytać
Ps. Ale do jajecznicy dajecie całe jajko w sensie z białkiem?!

dawałam kleik kuku z Nestle, a wczoraj poszły dwie miareczki zdrowego brzuszka z lipą. W nocy były pobudki, ale bez popierdywanka

oglądałam to świetne porównanie
całe jajko, według nowych zaleceń można juz po 7 mż

Cytat:
A i mamy dwa kolejne ząbki liczę, że nocki będą lepsze dwie jedynki na górze się przebiły, razem 6!

I zawekowałam na sobotę kaszę jaglaną z owocami, żeby ułatwić sobie życie Jeszcze zrobię dziś zupkę jakąś z mięskiem też do słoika
brawo!!!
u nas dalej pusto

Cytat:
wyjdź i zamknij drzwi za sobą

brawo za ząbki- my mamy 4

ja: ) super wózek, no i dobrze, że kupiłaś bo są super, a dla drugiego dziecka też pewnie zostanie bo są wytrzymałe
ja póki co się waham czy w ogóle kupować spacerówkę bo mura jest ok, poza tym teraz wszystko odkładam bo ten remont a szkoda mi z konta 1000 podebrać

Miki właśnie na drugie śniadanko miał jajecznicę i chlebek
u nas dziś to samo

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości