|
|
#1201 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Piszecie, że puchną nogi i jesteście zmęczone. Ja zaczynam to odczuwać ale jak sobie przypomnę ostatnie 2 miesiące poprzedniej ciąży to wiem, że jeszcze wszystko przede mną! Trochę to puchnięcie może być spowodowane temperaturą. Paprika współczuję z tym brzuchem, który przeszkadza w schylaniu! Ja pamiętam , że chodziłam w rozwiązanych butach
) bo nie byłam w stanie ich zawiązać Ale spoko, dopóki dużo się nie wrzuci na wadze to powinno być wszystko do zniesienia ![]() Cytat:
A jakby było bardzo źle kup sobie czopki glicerynowe w aptece, przydadzą się też po porodzie! ![]() Cytat:
Ja też mam dzisiaj wizyte u mojej ginki.Cytat:
![]() Cytat:
Synek nie będzie mieć brata ale córka będzie mieć siostrzyczkę Fajnie!Ja wczoraj robiłam sobie badanie moczu i też mi po wynikach wyszła jakaś infekcja w układzie moczowym :/ Ciekawe co mi przepisze ... Dzisiaj idę to się dowiem. Oczywiście przeczytałam sobie w internecie co mogą oznaczać moje wyniki no i wyszło że zagrożenie przedwczesnym porodem, zapalenie nerek a nawet rak... nienawidzę googlować objawów ... :/Dobrze, że dzisiaj lekarz! W poprzedniej ciązy też brałam antybiotyk na infekcje moczową, ale wtedy to był hardkor nie mogłam się wysikać normalnie przez 2 tygodnie chyba. Ja tam uwielbiam ciążowe ciuchy! są mega wygodne! Kupiłam sobie dwie pary spodni w HM takich materiałowych, długich i uwielbiam je! Do tego noszę sukienki. Zastanawiam się czy nie kupić haremek i długiej sukienki/spódnicy ale mam podobne obawy co część z was - że mnie pogrubi i skróci
|
|
#1202 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Miałam super weekend z mężem na Kaszubach, jezioro, gofry, lody, grill, hamak i radler 0% bardzo odpoczęłam. Ale znów powrót do pracy ![]() Nabijam 16tydzień Brzuchol już fajny.Jestem na etapie rozglądania się za wózkami. Ten temat pewnie był? Ale tak czy siak zapytam jeszcze raz, bo nie przebrnę przez 150stron w poszukiwaniu odpowiedzi ![]() Sugerując się opiniami w necie wybrałam 3wózki: - Mura 4 Plus - Symbio Graco - Muum Reverse Jane Czy któraś z Was ma? Mogłybyście któryś polecić, odradzić? |
|
|
|
#1203 |
|
Rozeznanie
|
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() fajna ta sukienka chociaż ja pewnie wyglądałabym w niej jak balon obkupiłam się dziś w biedronce jak głupia 2 koszulki ciążówki sobie kupiłam po 15 zl sukienkę i kocyk dla małego i jeszcze skoczyłam na rynek i wzięłam sobie długo cieniutką spódnice chociaż nigdy nie przepadałam za bardzo ale teraz mam w dupie to że wyglądam jak szafa 3drzwiowa :P ważne, że się dobrze czuję ![]() od mamuśki dostałam tyle warzyw, że ja nie wiem co ja z nimi zrobię, macie jakieś pomysły co z cukinią można zrobić prócz smażenia jej ? |
|
|
|
#1204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z cukinie można nafaszerować jakimś mięskiem i warzywami albo zrobić leczo. Ja nawet hurtem robię leczo, pakuję do słoików i mam szybki obiad na potem (tylko jak do słoików to bez kiełbaski i cebuli - to można dodać później). Sasia- gratuluję
|
|
#1205 |
|
Rozeznanie
|
Melduje się po wizycie
No więc stało się - JEST SYNEK! <3 Wszystko jest w normie, troche starszy wg usg niz wg om, waży 150 g, kostki pomierzone i jest dobrze ładnie się ruszał, ale jeszcze go nie czuje. Mogę odstawić luteinę i duphaston tylko witaminki łykać Ale jestem happy a mój Mąż to myślałam, że padnie ze szczęścia, taki dumny że będzie synek
|
#1206 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam wizytę o 16
|
|
#1207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1208 |
|
Rozeznanie
|
maczuma - dziękuję i trzymam kciuki za Twoją wizytę
|
#1209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam wizytę za tydzień w czwartek, tez już siedze jak na szpilkach
|
|
#1210 |
|
Rozeznanie
|
![]() Nama gratuluje udanej wizyty. A od początku była mowa, że będzie chłopczyk? Ja się boję, że u mnie zmieni się płeć, a ja tak bardzo chcę moją dziewczynkę ![]() Ja mam wizyte dopiero 24.07, nie wiem jak to wytrzymam. Dzisiaj chyba dużo wizyt, trzymam kciuki
|
|
|
|
#1211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1212 |
|
Wtajemniczenie
|
Sasia Gratuluje ruchow
Ja tez zaczynam wyczuwac,i wczoraj takie dosc wyrazne byly Ale jeszcze czekam zeby powiedziec TZ bo jakos niedociera to do mnie ze to juz ze to to,Chociaz nie mogloby to byc nic innego Roksape Gratulacje coreczki ! Naamah Gratulacje wymarzonego synusia Duzo wizzyt dzisiaj Czekamy na wiadomosci ![]() Pogoda sie u mnie super zrobila,jest czym oddychac az sie chce gotowac ! Ziemniaczki z koperkiem,mielone i marchewka z groszkiem
|
#1213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1214 |
|
Zadomowienie
|
Namah - gratulacje widze ze my teraz nadrabiamy te wszystkie dziewczynki ;-)
Roksape - gratulacje coreczki ![]() Inka - u mnie panuja istne tropiki takze dzisiaj zjemy na obiad cos na zimno. Moze jakas salatke zrobie? Jak jest tak goraco nie chce mi sie w ogole jesc :-/ Nie wiem czy pisalam ale powiedzialam w pracy o ciazy. Nie bylo najgorzej. Nie moge sie doczekac weekendu. Mam nadzieje ze ladna pogoda sie utrzyma i pojedziemy nad wode :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1215 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja czekam wlasnie do przyszlego tygodnia zeby w koncu dowiedziec sie juz pewniej plci i potem bede was tu namawiala zeby zaktualizowac liste na pierwszej stronie o plec dziecka
Bo az jestem ciekawa czy rzeczywiscie tych dziewczynek jest wiecej
|
#1216 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cudownie, ze maz sie tak cieszy
|
|
#1217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2 lekarzy powiedziało, że wg nich to jest dziewczynka, ale mój TŻ wmawia mi, że to może chłopczyk, bo niby świetnie wyglądam Szkoda, że nigdy nie mówi mi tego rano, tylko dopiero jak się pomaluję
|
|
|
|
|
#1218 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
Ach dziewczynka, cudownie!
|
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz tez po wizycie naczekalam sie ale bylo warto zrobili mi w szpitalu gdzie chodze do pradni polowkowe na gorze maja bardzo dobry sprzet. No i malenka wazy 414 gram wszystkie przeplywy ma w normie wszystko cacy. Troche leniwa byla bo raczek nie chciala pokazac ale sie udalo. No i zostanie Amelia
|
|
|
#1220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w pierwszej ciąży też dobrze wyglądałam (moje pomijając ostatni miesiąc ), a dziewczynkę mam i to piękną
|
|
#1221 |
|
Rozeznanie
|
alekaz, mają taki sprzęt jak na sw wojciecha? zrobili Ci za darmo?
ja już nie wiem o co chodzi, dlaczego niby za darmo mają tylko kobiety po 35rż lub z wadami genetycznymi w rodzinie, a niektóre dziewczyny piszą, że im lekarze robią bez żadnych opłat na wizytach z nfz ![]() albo już wszystko namieszkałam |
|
|
|
#1222 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez juz sie doczekac nie moge usg, mam nadzieje, ze dzidzia sie ujawni. Jak nie to bedzie klops bo wiecej nie przewiduja, chyba, ze pojde prywatnie.
Trzymam mocno kciuki za wszystki wasze wizyty ![]() Co do dlugich spodnic to mam jedna i uwielbiam, mega wygodna, trzeba tylko mierzyc bo niby podobne, ale fasonow jest wiele.
|
#1223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja mówię do TZ, że nasza niunia już jest taka śliczna, że nie musi zabierać mi urody hihi ![]() ![]() Nati a ile u Ciebie kosztuje prywatna wizyta z usg? ja nie wytrzymam i na pewno będę chodzić prywatnie poza szpitalem. Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-07-09 o 12:15 |
|
|
|
|
#1224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1228 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Masz wyspiarskie podejście nawet zazdraszczam takiego luzu ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1229 |
|
Zadomowienie
|
Tak wlasnie myslalam ;-) chociaz podobno corki sa dla ojcow a synowie dla matek. Takze przekonamy sie niedlugo czy to prawda.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1230 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, idę odebrać wyniki moczu i morfologii. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze.
Pogoda dzisiaj lepsza u mnie, niż wczoraj. Dlatego dzisiaj czuję się naprawdę nieźle |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.

) bo nie byłam w stanie ich zawiązać
Ale spoko, dopóki dużo się nie wrzuci na wadze to powinno być wszystko do zniesienia 
D Cieszę, się, ale i żal poczułam, bo Maciek bardzo chciał małego braciszka, obiecywał, że będzie się z nim bawił i wszystkim dzielił, ale teraz już nic nie mówi
nienawidzę googlować objawów ... :/

2 lekarzy powiedziało, że wg nich to jest dziewczynka, ale mój TŻ wmawia mi, że to może chłopczyk, bo niby świetnie wyglądam