Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIV - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 1 3,23%
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! 12 38,71%
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią 0 0%
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! 3 9,68%
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe 0 0%
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. 3 9,68%
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. 1 3,23%
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. 0 0%
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. 3 9,68%
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. 2 6,45%
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. 4 12,90%
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. 2 6,45%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-24, 11:38   #1201
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Wiem, że coś takiego istnieje, ale jak dla mnie hardcore zostawić Olę z obcą kobietą, jak ona nawet babcię widzi z raz na miesiąc i musi się kilka godzin przyzwyczajać
Papalinko, bardziej chodziło mi o to, żeby znaleźć sobie taką nianię i właśnie do niej Olę przyzwyczaić - żeby miała jedna osobę, z którą zostaje za każdym razem, kiedy potrzebujecie ją zostawić.
W sumie im większe bedzie dziecko, tym pewnie bardziej będzie się Tobie/Wam chciało gdzieś wyjść, więc może warto się rozejrzeć i na spokojnie kogoś takiego znaleźć?

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:44   #1202
kama1987
Rozeznanie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Kama a nie lepiej rodzic w innym szpitalu niz "na wszelki wypadek" cc? Skoro nie masz wskazan do cc to nie rozumiem po co ja robic?
Lula, jeśli będę w ciąży to ja napewno będę rodzić w innym szpitalu Wskazania miałam, tzn miałam przepuklinę pępkową, która chyba mi jeszcze trochę została i chirurg mi powiedział że jeżeli chce to mi da skierowanie na cc, ale nic się nie powinno dziać bo mała jest. A więc nie wzięłam, a potem na porodówce błagałam o ccAle było już 8 cm i szybko się skończyło

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

Wiesz co u nas było to samo z piciem. Bardzo długo ola piła ze smoczka natomiast spróbowałam pierw z butelki zdrojek ona jest 0.3 wiec fajna malutka ale jest to kapek i zawsze musiałam mieć ręczniki papierowe żeby podkladac bo tak to cała bluzeczka mokra i to był pierwszy etap żeby przeszła dalej na co innego między czasie próbowałam z ustnikiem z Kubusia waterrr on jest fajny bo niekapek ale skoro nie leciało samo to Ola nie wiedziała że trzeba ciągnąć ale po czasie się nauczyła między czasie tez próbowałam z rurka ale nie wychodziło a pewnego dnia po prostu zaczęła pić musiała chyba do tego dorosnąć teraz nawet te musy Kubusia ładnie ciągnie. Nawet z niekapka tommy tippiee tego po 4mcu teraz umie pić chyba tez zrozumiała to ze mówię chcesz pić? I dawałam jej butelki czy bidon i juz wiedziała że trzeba pić i jakoś to wyszło. Wiec daj Zuzi czas, próbuj raz na parę dni albo nawet raz na tydzień ja tak robiłam
ooo zapomniałam o wodach z Kubusia może tym będzie jej lepiej a musy wciąga bez problemu Ostatnio zgarneła z półki w Rossmannie bo na wysokości wózka są i chciała je już jeść

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Kama, ja też miałam zielone wody i z tego co wiem, to robili Miłoszowi jakieś badania dodatkowe z tego powodu. Ale teraz to ja w życiu nie pamiętam/nie wiem co to było, z resztą mój mózg pracował wtedy na innych falach.

Tyle, że w moim przypadku to było długo po tp i w sumie nie wiadomo czy wody nie były wynikiem podania oxy. Tak czy siak, to jeśli jakimś cudownym cudem zdecyduję się na drugie dziecko, to zwyczajnie nie zgodzę się aby tak długo przetrzymywać ciążę.
Poza tym przez te wody, to i poród miałam gorszy.
Mój mózg tez inaczej pracował i nie wiem czemu nie wysłałam TZ żeby zażądał badań Ale teraz nieważne, ważne że z Zuzką wszystko ok.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:46   #1203
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Papalinko, bardziej chodziło mi o to, żeby znaleźć sobie taką nianię i właśnie do niej Olę przyzwyczaić - żeby miała jedna osobę, z którą zostaje za każdym razem, kiedy potrzebujecie ją zostawić.
W sumie im większe bedzie dziecko, tym pewnie bardziej będzie się Tobie/Wam chciało gdzieś wyjść, więc może warto się rozejrzeć i na spokojnie kogoś takiego znaleźć?
Wiesz co, jakoś nie jestem przekonana do takiego rozwiązania teraz. może jak Ola będzie większa i będzie więcej rozumieć. Ona na razie jest tylko ze mną i tżtem, więc taka niania chyba by musiała przychodzić codziennie przez 2 tygodnie, żeby Ola się przyzwyczaiła i później chociaż ze 2 razy w tygodniu, więc raczej odpada. Nie wyobrażam sobie wyjść gdzieś z tżtem i zostawić zestresowane dziecko, przerażone, itp. zresztą niedługo będzie drugie dziecko, to i tak nie będziemy za bardzo wychodzić sami. Trudno. Bardziej mi chodzi o takie sporadyczne sytuacje, jak ten pogrzeb, czy np. fajnie by było jakby mógł ze mną mąż pójść na któreś usg albo co z jego obecnością przy porodzie, bo przecież nie mam gwarancji, że urodzę w terminie. Ot takie sobie rozkminy, wiem, że nie ma dobrego rozwiązania na razie. Ale dzięki i tak

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2014-09-24 o 11:48
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 11:49   #1204
passion80
Zakorzenienie

Papalinka a gdzie macie rodzinę?

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-09-24, 11:56   #1205
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, jakoś nie jestem przekonana do takiego rozwiązania teraz. może jak Ola będzie większa i będzie więcej rozumieć. Ona na razie jest tylko ze mną i tżtem, więc taka niania chyba by musiała przychodzić codziennie przez 2 tygodnie, żeby Ola się przyzwyczaiła i później chociaż ze 2 razy w tygodniu, więc raczej odpada. Nie wyobrażam sobie wyjść gdzieś z tżtem i zostawić zestresowane dziecko, przerażone, itp. zresztą niedługo będzie drugie dziecko, to i tak nie będziemy za bardzo wychodzić sami. Trudno. Bardziej mi chodzi o takie sporadyczne sytuacje, jak ten pogrzeb, czy np. fajnie by było jakby mógł ze mną mąż pójść na któreś usg albo co z jego obecnością przy porodzie, bo przecież nie mam gwarancji, że urodzę w terminie. Ot takie sobie rozkminy, wiem, że nie ma dobrego rozwiązania na razie. Ale dzięki i tak
Rozumiem
Tak podrzuciłam, bo u moich znajomych się to sprawdziło, ale fakt, ich synek to "cygańskie dziecko", no i na świetną babkę trafili

WYMIENIĘ

Stary 2014-09-24, 11:58   #1206
gorgulek
Zakorzenienie

Laryska, tak jak Inwersja pisze - zdania sa podzielone. Jak widzę stopy dzieci to myślę ze dobrze z Zuzia robilam. Tak jak zalecił mi ortopeda. Na boso - piach, trawa, kamienie. Tam gdzie płasko - obuwie. Nie kupować ortopedycznego obuwia jak nie ma potrzeby. I Zuzia do 4 roku życia nie nosiła butów typu japonki. Wszystkie miały zapietki, nawet letnie sandały. Jak widziałam jak latała jej noga w sanadalach bez piety to podziekowalam. Teraz nosi juz wszystko.
Wiadomo ze każdy zrobi jak uważa. Na razie Miłosz chodzi w skarpetkach ale w żłobku w bucikach. Do domu tez muszę kupić.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:02   #1207
ladanseuse14
Zakorzenienie

kama ja trochę drastycznie, bo wyjęłam "ochronkę", która powoduje niekapek, dałam jej się napić, włożyłam z powrotem i zapamiętała, że leciało i pociągnęła. Tak samo nauczyłam ją pić z 360, z którego teraz pije na spacerach. W domu pije z rurki - sama zatrybiła, nic nie uczyłam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 12:02   #1208
passion80
Zakorzenienie

Moja mama meczyla bule o buty i zaczęłam zakładać. Widzę, że jak zwykle miała rację :P

Dziewczyny, w j a kim banku najlepiej konto oszczędnościowe, dsrmowr

Stary 2014-09-24, 12:07   #1209
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Hahaha bajka rodzice w pozycji przyjaciół to tez patologia
mowisz ze zaufanie, mozliwosc rozmowy o wszystkim, wsparcie, zrozumienie i troska to patologia? to ja chyba na innym swiecie zyje

wspolczuje nocki

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Laryska, tak jak Inwersja pisze - zdania sa podzielone. Jak widzę stopy dzieci to myślę ze dobrze z Zuzia robilam. Tak jak zalecił mi ortopeda. Na boso - piach, trawa, kamienie. Tam gdzie płasko - obuwie. Nie kupować ortopedycznego obuwia jak nie ma potrzeby. I Zuzia do 4 roku życia nie nosiła butów typu japonki. Wszystkie miały zapietki, nawet letnie sandały. Jak widziałam jak latała jej noga w sanadalach bez piety to podziekowalam. Teraz nosi juz wszystko.
Wiadomo ze każdy zrobi jak uważa. Na razie Miłosz chodzi w skarpetkach ale w żłobku w bucikach. Do domu tez muszę kupić.
ja postepowalam tak samo i niestety Blanka piety koslawi :/
tego sie w genach nie przekazuje? bo ja i tz tez koslawimy

kurcze Amelka ma rozwolnienie chyba przez zeby
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:11   #1210
ladanseuse14
Zakorzenienie

Lulcia ma takie po domku i do żłobka:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buciki.jpg (15,6 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2014-09-24 o 12:12
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:16   #1211
kama1987
Rozeznanie

Dzięki za odp odnośnie picia

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
mi wczoraj lekarka też tak powiedziała, że najlepiej do domu w skarpetkach, a jedynie jak gdzieś będzie Zuzia chodziła to buty. No i nie ortopedyczne, tylko Zuzka ma mieć buty które mają stabilny zapiętek, no i dowiedziałam się, żeby podeszwa była miększa niż w Befado. Gdzie ja takie buty kupię za rozsądną cenę

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

hehe ja też koślawię, Zuzka zaczynała, ale na rehabilitacji ją plastrują, także jej już prawie przeszło
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 12:22   #1212
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Dzięki za odp odnośnie picia

mi wczoraj lekarka też tak powiedziała, że najlepiej do domu w skarpetkach, a jedynie jak gdzieś będzie Zuzia chodziła to buty. No i nie ortopedyczne, tylko Zuzka ma mieć buty które mają stabilny zapiętek, no i dowiedziałam się, żeby podeszwa była miększa niż w Befado. Gdzie ja takie buty kupię za rozsądną cenę

hehe ja też koślawię, Zuzka zaczynała, ale na rehabilitacji ją plastrują, także jej już prawie przeszło
Mnie Zawitkowski mówił, że i na zewnątrz jeśli znamy teren to na bosaka. No ale teraz to wiadomo, nie sezon na takie harce.
Stary 2014-09-24, 12:22   #1213
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

vea ja bym zalozyla chyba granatowa marynarke i wtedy pasowalyby czarne zlote lub srebrne buty i wtedy dobralabys bizuterie jak nie masz i nie lubisz zlotej to srebrna
a makijaz... hmm moze zwykly cielisty i jakas kreska fajna ?
ja lubie tak pomalowac oko, ze ciemna kredka do polowy oka na gorze i na dole,rzcieram lekko, w kaciku biala kreska zaznaczam oko staje sie duze, a przed kreskami naloz jakis fajny roswietlajacy cien

passion ja mam w ing i jestem zadowolona
hehe myslalam ze chodzi o zwykle ale oszczedosciowe tez mi zalozyli kiedys ale coz tego

Aleksander

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2014-09-24 o 12:26
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:25   #1214
inwersja
dryfuję słowami

Używa któraś boomboxa? Możecie coś polecić? Firmy jakieś... Chciałabym taki co ma radio, na którym można stacje zakodować, odtwarza mp3 i ma gniazdo USB. I dźwięk żeby wydawał taki, żeby uszy nie bolały. Sporo tego jest i już głupieję.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Moja mama meczyla bule o buty i zaczęłam zakładać. Widzę, że jak zwykle miała rację :P

Dziewczyny, w j a kim banku najlepiej konto oszczędnościowe, dsrmowr

w takim, w którym najwyższe % dają
http://www.ekontobankowe.pl/ranking-...czednosciowych

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-09-24 o 12:28
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 12:36   #1215
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Używa któraś boomboxa? Możecie coś polecić? Firmy jakieś... Chciałabym taki co ma radio, na którym można stacje zakodować, odtwarza mp3 i ma gniazdo USB. I dźwięk żeby wydawał taki, żeby uszy nie bolały. Sporo tego jest i już głupieję.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

w takim, w którym najwyższe % dają
http://www.ekontobankowe.pl/ranking-...czednosciowych
http://www.sklepy24.pl/sklep/anmar-m...-bb10-bk/76913

ja mam taki i jestem zadowolona.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-09-24, 12:41   #1216
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
vea ja bym zalozyla chyba granatowa marynarke i wtedy pasowalyby czarne zlote lub srebrne buty i wtedy dobralabys bizuterie jak nie masz i nie lubisz zlotej to srebrna
a makijaz... hmm moze zwykly cielisty i jakas kreska fajna ?
ja lubie tak pomalowac oko, ze ciemna kredka do polowy oka na gorze i na dole,rzcieram lekko, w kaciku biala kreska zaznaczam oko staje sie duze, a przed kreskami naloz jakis fajny roswietlajacy cien

passion ja mam w ing i jestem zadowolona
hehe myslalam ze chodzi o zwykle ale oszczedosciowe tez mi zalozyli kiedys ale coz tego
Bardzo dziękuję za podpowiedzi

Na granatowym żakiecie raczej stanie, natomiast buty nadal są zagwozdką. No bo tak:
- mogę ubrać czarne, ale wtedy biżu musiałaby być czarna albo srebrna, a wtedy będzie albo zimno albo ciemno;
- mogę ubrać srebrne, i wtedy biżu srebrna, czerwona albo granatowa - chyba w kolczyki tylko pójdę - srebrne i czerwone mam, granatowe musiałabym sobie zrobić. Tylko tak, jeśli granat, to i makijaż bym sobie machnęła w granacie (jako dodatek do jasnego cienia i ciemnej kreski), tylko nie do końca jestem przekonana jak to będzie wyglądało, kiedy zdejmę żakiet;
- mogę ubrać złote, ale wtedy biżu i makijaż musiałyby być generalnie w ciepłych odcieniach, czyli z tego co mam w domu to czerwone ew. czerwono pomarańczowe - złota nie mam, nie nosze i nie lubię
Makijaż w takich odcieniach umiem zrobić, natomiast wydaje mi się, że za dużo czerwieni by było.

A w ogóle do tej kiecy chyba najlepszy byłby rzeczywiście klasyczny albo z mocną kreską albo mocnymi ustami makijaż - i właśnie takiego nie umiem

WYMIENIĘ

Stary 2014-09-24, 13:04   #1217
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ja też włączam do zasypiania nianię
Stary 2014-09-24, 13:16   #1218
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Papalinka a gdzie macie rodzinę?

Ja w Kaliszu, a tż w Świebodzinie (lubuskie)

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 13:17   #1219
misia332
Zakorzenienie

Dziękuję za życzenia dla Korna.

Tassia zdrowia dla Maciusia, cokolwiek go meczy.
Vea wyglądasz slicznie.

Kama zielone wody płodowe swiadczą o tym, ze dziecko przed porodem na skutek zwolnienia tętna płodu ( nie niedotlenienia ) wydaliło smólkę. Ile trwał poród od czasu odejścia wód ? To jakie p/bólowe dostałaś nie jest aż tak wazne. A badania krwi często robi sie po prostu, żeby sprawdzić poziom hemoglobiny.
A może warto zastanowić się na zmianą szpitala, a nie cc ? Co do Bonifratrów miałam tam praktyki jak była stara kadra, i było super. Ale teraz nie wiem jak tam jest. Wiem, że oddziałowa to młoda dziewczyna.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-24, 13:18   #1220
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w Kaliszu, a tż w Świebodzinie (lubuskie)
Aha

Misia jak nastrój dzisiaj?

Stary 2014-09-24, 13:30   #1221
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
to ty maszw sumie tak emocjonalnie blisko tylko tża i Julcia? masz kogoś bliskiego jeszcze, kto ci daje ciepełko w razie czego? sorki, że tak drąże, ale jakoś się wczułam w ciebie, nic już nie musisz pisać
Kochana jesteś Ja jestem w ogóle strasznie ekstrawertyczna, mam świetny kontakt z kilkoma bliższymi koleżankami i jest super

Cytat:

Dola mam bo sprawdzilo sie to czego sie spodziewalam. Tz zlal moje urodziny. (...)
Endzi przepraszam ze go zamieściła.
Ale bardziej chodzi tu o pokazanie mechanizmu który może się wytworzyć przy nie sprzyjających warunkach. (...)
Vea pięknie napisała wszystko to co mi się kołatało po czaszce a nie umiałam tego wyrazić. Nie ma co do tego wracać.
Nie mam do Ciebie absolutnie żadnego żalu, daj spokój.

A co do urodzin to bardzo współczuję i powiem Ci, że w moim środowisku to aktualnie temat na tapecie. Doszłyśmy do wniosku, że faceci są autentycznie durni w tym temacie. Nie zdają sobie sprawę jakie to dla nas ważne i zachowują się jakby zlądowali z Neptuna To nie jest kwestia złej woli tylko głęboko zakorzenione niedoinformowanie i brak umiejętności przyswajania informacji o urodzinowych oczekiwaniach.
Mam nadzieję, że jak atmosfera się rozluźni to powiesz tż co Cię zabolało i jak to powinno inaczej wyglądać.

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
(...)
jestem pela podziwu za to jaka osoba teraz jestes... naprawde
Wiesz co, tak zobojętniałam mocno po prostu. Mam mnóstwo żalu, ale już nawet kompletnie nic nie mówię. Troszkę się poużalam nad sobą a potem zapominam i robię coś, co poprawi humor

Boże, szukałam na All kurteczki dla Jula i licytuję kilka cudowności, z których żadna nie jest kurteczką...

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Passion nie jestem mocno wgryziona w temat, ale na moim oszczędnościowym w ING rośnie mniejszy procent niż na oszczędnościowym w mBanku tż. Musisz porównać oferty.

Vea, pięknie wyglądasz w tej sukience Ja przy czerwonej idę w klasykę - kreska i mocne rzęsy i usta albo czerwone, albo neutralne.
Stary 2014-09-24, 13:32   #1222
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Duzo w pl brakuje to fakt ale nie zgadzam sie ze cała reszta jest zła. Widzę wiele dobrych rZeczy. Z perspektywy życia 3 lat za granica. No ale to juz był wałkowany temat wiec go nie drażmy

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

U rodziców mega zimno. Zimny dom to jest. Ale pali sie w piecu od wieczora wiec jest przyjemnie. A w mieszkaniu mam ukrop nawet bez grzania i nawet przy takiej pogodzie 22 stopnie. Dla mnoe za ciepło i wietrze cały dzien

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

U mnie tez ale dla mnie w sam raz tylko wieczorem sie chłodno zrobiło.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Idę w kime bo chyba sie czymś strulam i żołądek mnie boli okropnie. Jak nie urok to straczka wiecznie cos.
Dobrej nocy dziewczyny

ja też wczoraj chorowałam na szczescie w miare szybko przeszło po mojej magicznej miętowej herbatce ale flaki mnie tak bolały że szok i wizyta długaaa w wc murowana
Stary 2014-09-24, 13:33   #1223
tassia
Zakorzenienie

Nie wiem co z tym maciuchem. Bardzo dużo dziś śpi. Od rana wypił tylko 90ml mleka i totalnia odmawia jedzenia. Z uszu od dawna ma dużo wydzieliny i dopiero w październiku mamy laryngologa, ale jak uciskam mam uszy to nie płacze. Brzuszek miękki. Wyczulam pod palcami wszystkie cztery trójki i jedna przebita juz czwórkę.
Buzka cala obsypana kropeczkami malutkim i jak potowka czy uczulenie. Temperatury nie ma.

Kama mój złapał rurkę a loci 360 to dla niego czarna magia. Natomiast mój ojciec kupił mi odpowiednik lovi z aventa. I wprawdzie za pierwszy razem oblał się totalnie to pod koniec juz roKminil co i jak i wypił ok pol kubka.

A dziś usmialam się na maksa.
Bawie się z nim i pokazuje mu: żabką, mama, maciek. I tak w kółko mu przedstawiam. Pytam gdzie jest żabką? Gdzie maciek a gdzie mama.
I zrobilam mu zamianę i pokazuje ba macka mowie żabką, pokazuje na mnie mowie Maciek, pokazuje na zabke i mowie mama.
A Maciej na to: " EE " ; " nieeeee" : "nenenene" i wresz ryk frustracja i złość ze mu takie głupoty opowiadam.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 13:40   #1224
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziś Pierwszy Roczek świętuje:

Wikuś

Wszystkiego Najlepszego dla Solenizanta

Sto Lat Chłopaku-Przystojniaku

a 11 miesięcy kończą:
Lencia i Kornelek

Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantów

wszystkiego naj bobaski ;*
i dziękuje za zyczenia dla Lenki ;*

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
to i to

a ja tam chodzilam do zlobka chyba od 11 miesiaca zycia i nawet cos nie cos pamietam ogladajac zdjecia a z rodzicami mam zarabisty kontakt, gdzie ogolnie rodzina w sumie patologiczna bo ojca wiecznie nie bylo, bo w rejsach. ale jak widac powielam ten schemat, chociaz nieswiadomie bo tz poczatkowo w polszy dzialal tak wiec brak ojca na codzien i zlobek nie popsuly naszych relacji, wrecz uwazam ze malo jest takich rodzin w ktorych gada sie wrecz doslownie o wszystkim, nawet o bzykaniu to oczywiscie po osiagnieciu przeze mnie wieku odpowiedniego nie no moi rodzice sa poprostu moimi przyjaciolmi.
córeczka ?

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Aha, no tak wlaśnie czułam, że coś motam

Też się cieszę... w sumie z obu tak samo

Dziękuję za informację Ciekawe czy jak zadzwonię do Sanepidu, to mi powiedzą co i czy dostarczą... chyba tak?

U nas jest jeśli dziecka nie było dłużej niż trzy dni

Kieca
super kieca
Stary 2014-09-24, 13:41   #1225
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
mowisz ze zaufanie, mozliwosc rozmowy o wszystkim, wsparcie, zrozumienie i troska to patologia? to ja chyba na innym swiecie zyje

wspolczuje nocki

kurcze Amelka ma rozwolnienie chyba przez zeby
Bajka napisalam to w formie żartu.
Po drugie napisała ze rodzic w pozycji przyjaciela to pato. A nie zaufanie itd
Zresztą ja się nie odzywam chyba juz w ogóle. I wracam do glasiu oklaskow i sto lat

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-24, 13:54   #1226
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Bajka napisalam to w formie żartu.
Po drugie napisała ze rodzic w pozycji przyjaciela to pato. A nie zaufanie itd
Zresztą ja się nie odzywam chyba juz w ogóle. I wracam do glasiu oklaskow i sto lat
jak by chyba nie spojrzec to wszystko w dzisiejszych czasach to patologia

ja-ika a moze sie synek trafi nie, zmiany nie dotycza powiekszania rodziny nie w tym wcieleniu
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-09-24, 14:52   #1227
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Anutka ja wys z łam ze szpitala 3 go no i za każdym razem lez a l a m na I II piętrze.

a ja wtedy akurat na IV, bo III bylo w remoncie.
z reszta dwukrotnie w trakcie ciazy lezalam na III na podtrzymaniu.
Stary 2014-09-24, 15:07   #1228
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
a ja wtedy akurat na IV, bo III bylo w remoncie.
z reszta dwukrotnie w trakcie ciazy lezalam na III na podtrzymaniu.
raz bylam na III i więcej nie chce
Stary 2014-09-24, 15:17   #1229
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
raz bylam na III i więcej nie chce
na perinatologii, czy na matczyno-plodowym?
Stary 2014-09-24, 15:47   #1230
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

ja-ika a moze sie synek trafi nie, zmiany nie dotycza powiekszania rodziny nie w tym wcieleniu
hehe fajnie, że mi odpisujesz, ale to nie ja pisałam tego posta Pamiętam, że ktoś pytał coś Ciebie, ale już nie pamiętam kto
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości