Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-11-27, 20:03   #1201
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
A gdzie j±☠mo¿na dostaæ? Ani tej od¿ywki ani mleczka do krêconych nie widzia³am .
Ja to mleczko Mariona kupi³am na allegro ale z moimi w³osami nie robi niczego specjalnego.Trochê siê rozczarowa³am.

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-27, 20:21   #1202
Nieszka__
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 020

Cytat:
Napisane przez BlueDecoria Poka¿ wiadomo¶æ
Mam ten problem, ¿e rano gdy wychodzê w³osy wygl±daj± super, widaæ wyra¼ne skrêty loków, a po 2 h zaczynaj± siê puszyæ i szybko lecê zrobiæ warkocza... Kupi³am ostatnio tê od¿ywkê bia³± z Marion do krêconych i widzê po kilku u¿yciach, ¿e jest nieco lepiej. Jest nadzieja.
Równie¿ mam ten problem. I sama dzisiaj spina³am warkocza, w dodatku w Rossmannie - gdy zobaczy³am swoje odbicie w lustrze.
Nieszka__ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-27, 20:23   #1203
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Poka¿ wiadomo¶æ
Równie¿ mam ten problem. I sama dzisiaj spina³am warkocza, w dodatku w Rossmannie - gdy zobaczy³am swoje odbicie w lustrze.
W lustrach w Rossmanie nawet Miss ¦wiata wygl±da³aby ¼le. Ja nawet nie chce w nie patrzeæ.
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-27, 20:51   #1204
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 401

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
No dok³adnie. Zreszt± dok³adnie te rzeczy widzê bez pytania u dziewczyn z prostymi w³osami. I to, ¿e loki/fale utrzymuj± siê na przyk³ad (robione lokówk±) przez 1-2h i oklapuj± i znowu s± proste.
Ja przynajmniej mogê mieæ w³osy, jakie tylko chcê. Jak zrobiê na wa³ki/papiloty, to bêdê mieæ baranka i bêdzie mi siê trzyma³. Ugniotê, to mam fale i te¿ siê trzymaj±. Wysuszê na prosto, to te¿ mi siê proste trzymaj±, jak dam odpowiedni± od¿ywkê.
To, jak d³ugo siê trzymaj± ró¿ne fryzury zale¿y od konkretnych w³osów, a nie tego, czy s± krêcone, czy proste. Przynajmniej tak wynika z moich obserwacji
Stary 2014-11-27, 21:05   #1205
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Poka¿ wiadomo¶æ
To, jak d³ugo siê trzymaj± ró¿ne fryzury zale¿y od konkretnych w³osów, a nie tego, czy s± krêcone, czy proste. Przynajmniej tak wynika z moich obserwacji
Z moich wynika, ¿e na prosty zdecydowanie du¿o gorzej wszystko siê trzyma, ka¿da moja "prosta" kole¿anka na to narzeka. Mo¿e ³atwiej im robiæ jakie¶ sploty bo wiadomo, ¿e loki to jednak trudniej rozdzieliæ ale to w sumie tyle.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-11-27 o 21:10
Stary 2014-11-27, 21:14   #1206
Chatul
ma zielone pojêcie

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
Z moich wynika, ¿e na prosty zdecydowanie du¿o gorzej wszystko siê trzyma, ka¿da moja "prosta" kole¿anka na to narzeka. Mo¿e ³atwiej im robiæ jakie¶ sploty bo wiadomo, ¿e loki to jednak trudniej rozdzieliæ ale to w sumie tyle.
Ja jako dziecko mia³am proste w³osy, a wszystkie fryzury trzyma³y siê na nich a¿ do mycia w³osów. Parê moich znajomych ma podobnie. Dlatego my¶lê, ¿e to nie kwestia tego, czy w³osy s± proste, falowane czy krêcone.
Stary 2014-11-27, 21:22   #1207
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Ja jako dziecko mia³am proste w³osy, a wszystkie fryzury trzyma³y siê na nich a¿ do mycia w³osów. Parê moich znajomych ma podobnie. Dlatego my¶lê, ¿e to nie kwestia tego, czy w³osy s± proste, falowane czy krêcone.
Pewnie, ¿e to nie tylko kwestia tego ale ale na pewno to jeden z wa¿niejszych czynników. Ja mo¿e na si³ê te "parê" osób te¿ bym znalaz³a ale jednak ogólna tendencja przeze mnie zauwa¿ona jest zupe³nie inna. Jak pisa³a martakow - nie muszê nawet pytaæ, to widaæ.

Czas edycji: 2014-11-27 o 21:24

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-11-27, 21:35   #1208
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Widzisz, ja jako dziecko te¿ mia³am proste w³osy i, tak jak mówisz, wszystko siê na nich trzyma³o. Byæ mo¿e zale¿y wiêc to od rodzaju w³osa, ale ten rodzaj, na których siê trzymaj± fryzury, raczej bym przypisywa³a do fal lub do w³osów z takimi sk³onno¶ciami. Na pewno te¿ nie do mocno krêconych, bo takie pewnie proste by siê nie utrzyma³y.
W ka¿dym razie delikatne fale czasem mylone s± z prostymi, bo suszone byle jak, mocnym nawiewem wychodz± proste. My¶lê, ¿e jako dzieci nie zastanawia³y¶my siê nad tym, czy lepiej wysuszyæ byle jak, czy z dyfuzorem, czy ugniataæ, czy te¿ nie.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-27, 21:52   #1209
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Cytat:
Widzisz, ja jako dziecko te¿ mia³am proste w³osy i, tak jak mówisz, wszystko siê na nich trzyma³o. Byæ mo¿e zale¿y wiêc to od rodzaju w³osa, ale ten rodzaj, na których siê trzymaj± fryzury, raczej bym przypisywa³a do fal lub do w³osów z takimi sk³onno¶ciami. Na pewno te¿ nie do mocno krêconych, bo takie pewnie proste by siê nie utrzyma³y.
W ka¿dym razie delikatne fale czasem mylone s± z prostymi, bo suszone byle jak, mocnym nawiewem wychodz± proste. My¶lê, ¿e jako dzieci nie zastanawia³y¶my siê nad tym, czy lepiej wysuszyæ byle jak, czy z dyfuzorem, czy ugniataæ, czy te¿ nie.
Ja w podstawówce (gdzie¶ do 5 klasy, bo potem zrezygnowa³am z grzywki xD) codziennie rano przed szko³± podkrêca³am grzywkê na lokówce. Bo mi siê potwornie wywija³a na boki, a chcia³am ¿eby by³a g³adka i równa. xD
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-27, 22:28   #1210
Chatul
ma zielone pojêcie

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
Pewnie, ¿e to nie tylko kwestia tego ale ale na pewno to jeden z wa¿niejszych czynników. Ja mo¿e na si³ê te "parê" osób te¿ bym znalaz³a ale jednak ogólna tendencja przeze mnie zauwa¿ona jest zupe³nie inna. Jak pisa³a martakow - nie muszê nawet pytaæ, to widaæ.
Ja ogólnie nie ma w otoczeniu du¿o osób z w³osami, które d³ugo trzymaj± nadany im kszta³t. Zwykle jednak w³osy wracaj± do swojego pierwotnego kszta³tu bardzo szybko. Dlatego te¿ tych parê prostow³osych, u których siê fryzura d³ugo trzyma, to nie jest ma³o

Cytat:
Co¶ w tym jest. Zwykle osoby, u których fryzury siê d³ugo trzymaj±, maj± taki hmm dzieciêcy typ w³osa – w³os jest miêkki i delikatny. A taka faktura w³osa jest charakterystyczna dla niektórych w³osów prostych i w³osów falowanych. Silne loki i afro maj± ju¿ zazwyczaj inn± fakturê. Tak samo ciê¿kie proste w³osy.

Cytat:
To swoj± drog±
Stary 2014-11-27, 22:59   #1211
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Cytat:
Co¶ w tym jest. Zwykle osoby, u których fryzury siê d³ugo trzymaj±, maj± taki hmm dzieciêcy typ w³osa – w³os jest miêkki i delikatny. A taka faktura w³osa jest charakterystyczna dla niektórych w³osów prostych i w³osów falowanych. Silne loki i afro maj± ju¿ zazwyczaj inn± fakturê. Tak samo ciê¿kie proste w³osy.
Potwierdzam. Jak ustawie w³osy, tak zostan± dopóki ich nie zmieniê, czy s± proste czy falowane czy akurat mi siê afro zamarzy. S± miêciutkie i delikatne, zwykle s³yszê, ze jak u dziecka i maj± zupe³nie inn± fakturê ni¿ du¿o mocniejszy skrêt mojej mamy.
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-28, 05:31   #1212
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Wesz³am na stronê H&M'u i zobaczy³am co¶ takiego.
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-28, 08:05   #1213
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka¿ wiadomo¶æ
Wesz³am na stronê H&M'u i zobaczy³am co¶ takiego.
Oczywi¶cie w³osy s± tutaj naturalne

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-28, 09:22   #1214
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
Oczywi¶cie w³osy s± tutaj naturalne
Przede wszystkim to chyba jest perukabrzydal:.N awet lew nie ma takie grzywy.

Dzisiaj na noc da³am olej sezamowy pierwszy raz solo i ciekawa jestem efektu.Takie brzydkie te moje w³osiska ostatnio,¿e noszê non stop czapkê.Marzy mi siê to co mia³am na g³owie w maju,w czerwcu.Nie mogê doczekaæ siê wiosny.

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-28, 10:08   #1215
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ

Dzisiaj na noc da³am olej sezamowy pierwszy raz solo i ciekawa jestem efektu.Takie brzydkie te moje w³osiska ostatnio,¿e noszê non stop czapkê.Marzy mi siê to co mia³am na g³owie w maju,w czerwcu.Nie mogê doczekaæ siê wiosny.
No jasne, ¿e peruka, Gaga s³ynie z zami³owania do sztucznych k³aczków, co nie zmienia faktu, ¿e s± przepaskudne.

Oj, ja te¿ muszê podolejowaæ w³osy trochê, tyle dobroci kupi³am ostatnio, a nie mam jako¶ czasu po nie siêgn±æ. Spróbowa³am tylko sezamowego, ale mia³am niespokojny sen i ciê¿ko mi by³o oceniæ efekt rano.
Stary 2014-11-28, 13:58   #1216
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ

Oczywi¶cie siê zgodzê, ¿e ta z h&m to peruka, ale nie mów hop.
Dziewczyna z za³±cznika ma naturalne w³osy .
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (31,7 KB, 48 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (39,8 KB, 54 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (44,0 KB, 36 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (39,4 KB, 38 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (54,1 KB, 40 za³adowañ)

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-28, 15:06   #1217
vidia9
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 368

Cytat:
piêkne, ale jak dla mnie to chyba ju¿ przesada, w³osy przes³aniaj± sylwetkê, ca³y obraz cz³owieka
królewna_smieszka - by³a¶ piêkn± ¦nie¿k± ¿a³ujê, ¿e ja nigdy nie mia³am okazji wzi±æ udzia³u w takiej 'przebieranej' imprezie
vidia9 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-28, 16:48   #1218
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Poka¿ wiadomo¶æ
piêkne, ale jak dla mnie to chyba ju¿ przesada, w³osy przes³aniaj± sylwetkê, ca³y obraz cz³owieka
królewna_smieszka - by³a¶ piêkn± ¦nie¿k± ¿a³ujê, ¿e ja nigdy nie mia³am okazji wzi±æ udzia³u w takiej 'przebieranej' imprezie
Na mnie zrobi³a wra¿enie, jak wstawia³a zdjêcia samej twarzy itd. , ale w³a¶nie ju¿ z ca³± sylwetk± mi siê nie podobaj±, za d³ugie . Ale da siê!

Stary 2014-11-28, 18:15   #1219
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Znam j± z pinteresta, okropno¶æ. Jak wyobra¿am j± sobie na basenie czy jak siê myje to mi s³abo, dla mnie te w³osy to za du¿o, nasuwaj± mi niemi³e skojarzenia, te peruki Gagi to samo.

Czas edycji: 2014-11-28 o 18:21

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-28, 20:27   #1220
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
O niee, to zdecydowana przesada!
Ciekawe, czy jej ci±¿± te w³osy, przecie¿ to trochê pewnie wa¿y.
Stary 2014-11-28, 21:59   #1221
Iwonalodz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 970

Cytat:
ale zim± jak ma ciep³o i w g³owê i w plecy

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDÊ piszemy NAPRAWDÊ ³±cznie!
Iwonalodz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-28, 22:39   #1222
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
O niee, to zdecydowana przesada!
Ciekawe, czy jej ci±¿± te w³osy, przecie¿ to trochê pewnie wa¿y.
Ostatnio pisa³a na instagramie, ¿e zazwyczaj je nosi upiête, bo nie ma si³y rozczesywaæ .
Zawsze siê w takich momentach zastanawiam - po co w takim razie mieæ a¿ tak d³ugie w³osy? Sama mia³am takie do bioder i w którym¶ momencie stwierdzi³am, ¿e wiêcej z nimi problemów i w zasadzie to nie podobaj± mi siê a¿ tak d³ugie, wiêc ¶ciê³am . Z tym ¿e ja mam ich znacznie mniej, znacznie ciensze i skrêt 3a/3b.
Ostatnio w ogóle mi siê zbyt d³ugie w³osy nie podobaj± ...

No, ale dziewczyna jest przyk³adem na to, ¿e nawet jak siê ma niemal¿e afro to mo¿na zapu¶ciæ d³ugie w³osy i to tak d³ugie, jak tylko siê chce .

Stary 2014-11-28, 23:53   #1223
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Ja lubiê w³osy do ³opatek i maks takie kawa³ek przed pupê. Akurat w³osy tej dziewczyny nie podobaj± mi siê, wygl±daj± jak takie dredowate... na falach czy grubych lokach wygl±da³oby to lepiej zdecydowanie. Chocia¿ lubiê te¿ krótsze w³osy, np. ¶ciête na boba.
Mam wysyp bejbików, a¿ siê nie mogê doczekaæ a¿ mi podrosn± bo wygl±daj± na zdrowe, a nie takie liche jak rok temu wyros³y. I wypadanie po¿egna³am na dobre, jest sza³ Tylko ta pielêgnacja taka monotonna, proteiny fe, humektanty teraz te¿ nie, tylko emolienty. Ach ta zimowa pogoda, nied³ugo czapki bêdzie trzeba zacz±æ nosiæ to tylko przyklap stulecia pozostanie.
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-29, 13:22   #1224
april_20
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 018

Witajcie dziewczyny dawno siê nie odzywa³am ale ca³y czas Was czytam Mia³a która¶ z Was ten ¿el https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...rizzo-gel.html ???
Czy jest on zgodny z cg? Kole¿anka takie piêkne loki po nim ma a¿ zachêci³a mnie ja jego kupno, tylko bojê siê czy jest zgodny a ja sk³adach kompletnie siê nie znam
april_20 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-29, 14:05   #1225
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez april_20 Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie dziewczyny dawno siê nie odzywa³am ale ca³y czas Was czytam Mia³a która¶ z Was ten ¿el https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...rizzo-gel.html ???
Czy jest on zgodny z cg? Kole¿anka takie piêkne loki po nim ma a¿ zachêci³a mnie ja jego kupno, tylko bojê siê czy jest zgodny a ja sk³adach kompletnie siê nie znam
Czy zgodny to nie wiem, bo na sk³adach ¿eli i pianek siê nie znam, ale na pewno na drugim miejscu (zaraz po wodzie) ma alkohol denat., czyli stosowany regularnie mo¿e wysuszaæ.
Je¶li faktycznie jest taki super, to na specjalne okazje nie zaszkodzi, ale na co dzieñ bym go raczej nie u¿ywa³a.

Edytowane przez martaakow
Czas edycji: 2014-11-29 o 14:07
Stary 2014-11-29, 15:19   #1226
magda1706
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 27 465
GG do magda1706

Dziewczyny mam hebe w Rzeszowie
Co radzicie kupiæ? Bo skoñczy³am kolejn± (hurra!!) od¿ywkê i kolejn± mam na wykoñczeniu i szampon i tak zacieram r±czki do zakupów Olej te¿ siê koñczy ale to u Myszki podpatrzê jaki tym razem
tylko ja muszê mieæ wy³±cznie co¶ emolientowego - bez protein
magda1706 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-29, 15:23   #1227
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Cytat:
Napisane przez magda1706 Poka¿ wiadomo¶æ
Co radzicie kupiæ? Bo skoñczy³am kolejn± (hurra!!) od¿ywkê i kolejn± mam na wykoñczeniu i szampon i tak zacieram r±czki do zakupów Olej te¿ siê koñczy ale to u Myszki podpatrzê jaki tym razem
W hebe maj± zawsze ¶wietne promocje biovaxów
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-29, 15:28   #1228
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Ogólnie z Hebe polecam Serical Latte (zwany potocznie Kallosem Latte) i Kallos Keratin i Silk z tym, ¿e one s± protewinowe. Nie wiem czy maj± tam co¶ wiêcej, ja tam ma³o rzeczy do w³osów kupuje, g³ównie te Kallosy.

Cytat:
Czy zgodny to nie wiem, bo na sk³adach ¿eli i pianek siê nie znam, ale na pewno na drugim miejscu (zaraz po wodzie) ma alkohol denat., czyli stosowany regularnie mo¿e wysuszaæ.
Je¶li faktycznie jest taki super, to na specjalne okazje nie zaszkodzi, ale na co dzieñ bym go raczej nie u¿ywa³a.
Nie jest zgodny bo ma Polyquaternium-16 i Polyquaternium-11.

Czas edycji: 2014-11-29 o 15:31
Stary 2014-11-29, 15:43   #1229
magda1706
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 27 465
GG do magda1706

yhym tylko te kallosy? ogl±da³am je i co¶ tam protein niektóre mia³y, a wiêkszo¶æ mia³a silikony
hmm.. poczekam na promocjê
magda1706 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-29, 16:08   #1230
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
yhym tylko te kallosy? ogl±da³am je i co¶ tam protein niektóre mia³y, a wiêkszo¶æ mia³a silikony
hmm.. poczekam na promocjê
No szczerze mówi±c ja nigdy tam do w³osów nic nie kupi³am poza tym. Jest pe³no Dove i innych tego typu firm, ale to mo¿na dostaæ wszêdzie Maj± ¶wietn± kolorówkê (Essence i Catrice) i to tylko po to tam chodzê.
Te Kallosy chyba wszystkie albo prawie wszystkie maj± silikony oprócz tego Serical Latte.
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.