Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-17, 16:52   #1201
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III

Soniuska - czyli wizyta z USG 150 zł a bez 100 zł?
Ja jak już jestem na wizycie to zawsze z USG
Stary 2014-10-17, 16:54   #1202
gossip_girl21
Zakorzenienie

Mam pytanie całkiem nie dotyczące ciąży.
Chyba podejmę się zrobienia tych zaproszeń sama... Mam cały arkusz kolorowych kartek zielone, czerwone, niebieskie, różowe, i pastele w tych kolorach, i teraz dylemat bo mogłabym je wykorzystać do zrobienia tych zaproszeń zapakować do zwykłej białej koperty? zaprojektować na kompie wydrukować format a5 złożyć na pół przewiązać wstążką zrobić kokardę
http://projektslub.blogspot.de/2012/...fioletowe.html
podobnie jak tu tylko moje kartki byłyby kolorowe i pytanie do Was co o tym myślicie? czy lepiej zwykła biała kartka? powiedzmy każda rodzina dostałaby w swoim kolorze zaproszenia, nie mieszałabym kolorów tylko co rodzina to inny kolor jakby to zostało odebrane?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 16:56   #1203
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
jesli wizyta z usg to np jak mam samo usg to cena w zal. od tygodnia ciazy.
a jesli wizyta sama bez niczego to nie wiem ile kwotowo:P
ale max 1oozl

a jesli badanie ginekologiczne i jeszcze usg to to +to cena.

dlatego balam sie tego gina bo drogi ,ale jest naprawde fachowcem i ma prawo sie cenic,bo tylko dwoch ginow w moim miescie ma certyfikat i uprawnienia,a tylko on przyjmuje w szpitalu.
poza tym nie zaluje czasu na pacjentow, jest mega mily , wszystko objasnia.
Mojemu M teraz na wizycie zrobil wyklad o badaniu prenatalnym bo on nie wiedzial o co chodzi w ogole.

i M na poczatku nie byl zadowolony bo duze koszty ,ale po wyjsciu od lekarza mowi ze dobrze ze zmienilismy..
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 16:56   #1204
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Chyba podejmę się zrobienia tych zaproszeń sama... Mam cały arkusz kolorowych kartek zielone, czerwone, niebieskie, różowe, i pastele w tych kolorach, i teraz dylemat bo mogłabym je wykorzystać do zrobienia tych zaproszeń zapakować do zwykłej białej koperty? zaprojektować na kompie wydrukować format a5 złożyć na pół przewiązać wstążką zrobić kokardę
podobnie jak tu tylko moje kartki byłyby kolorowe i pytanie do Was co o tym myślicie? czy lepiej zwykła biała kartka? powiedzmy każda rodzina dostałaby w swoim kolorze zaproszenia, nie mieszałabym kolorów tylko co rodzina to inny kolor jakby to zostało odebrane?
My mieliśmy zaproszenia samoróbki drukowane na perłowym papierze kolor ecru wym.A4 składane na 3 i w kopertach takich podłużnych tez w kolorze ecru.
Zwykła biała kartka to chyba nienajlepszy pomysł
Stary 2014-10-17, 16:58   #1205
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
moj byly gin bral 70zl za wizyte z usg, ale on wszystko olewal i mial beznadziejny sprzet.

a i sie nie martwie ze nie bedzie usg co wizyta-bo pielegniarka jak mnie wazy mierzy itd to sprawdza tetno dziecka na usg - czy wszystko ok, wiec zawsze chwilke bede dzidzie widziala i wiedziala ze zyje

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
biala koperta moze byc,ale biale zaproszenia to slabe chyba..ze zswyklej kartki i lepiej mieszac miedzy rodzinami..
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 16:58   #1206
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
kochana nie wiem kiedy wizyta z usg tak szczerze mowiac.
zobaczymy kiedy mi powie i zrobi.
moze za 2 tyg zrobi ale watpie,bo on podobno nie robi tak czesto usg

moze na kolejnej wizycie po tej za 2 tyg - pewnie bedzie kolejna za 4-5 tyg;p
i wtedy
i to bedzie to miedzy 19 a 23 tyg ciazy - polowkowe:P
Aha no to tak normalnie

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 16:58   #1207
rybcia2309
Wtajemniczenie

Kurcze 40 stron, juz was nie nadrabiam, jak ktos źle sie czuje nie ma szans was narobić, przeginacie :/
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 17:07   #1208
gosiak0512
Zakorzenienie

Gossip jak ci sie chce i masz czas to rob ja zamowilam gotowe i tylko wpisywalam kogo prosimy, zeby robic samemu to nie mialam nawet kiedy

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Co do smokow to u nas silikonowe byly i beda. Te kauczukowe jakos mi sie nie podobaja nawet. Ktoras pytala o soki jak to wiekowo idzie? Na opakowaniach podany jest okres uzytkowania w sensie ze od 0 do 3msc jest maly a nastepny jest juz ciut wiekszy.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 17:09   #1209
gossip_girl21
Zakorzenienie

ehhh musze nad tym jeszcze pomysleć czas mam tylko gorzej z dostepnością produktów ale coś wymyslę...

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-10-17, 17:10   #1210
Patusia1711
Rozeznanie

gossip mnie się pomysł podoba Ale wiesz co rodzina to inne podejście... Sama nie wiem jak by moi zareagowali.
My mieliśmy dokładnie takie. A treść:
"Sąd Najmilszy po rozpatrzeniu sprawy
......................... .... i ......................... .......
oskarżonych o miłość wzajemną
uznaje ich winnymi zarzucanego im czynu,
skazując obydwoje na karę
dożywotniego związku małżeńskiego.
Wyrok sądu jest prawomocny
i nie podlega rewizji.
Ogłoszony zostanie
dnia ...................... o godz. ........
w kościele ......................... ......................
Niezdający sobie sprawy
z powagi chwili
Narzeczeni
Niebiorący za nic
odpowiedzialności
Rodzice
Jednocześnie zapraszamy
na przyjęcie weselne,
które odbędzie się w restauracji ......................... ..............."
Wszystkim strasznie się podobało
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Patusia1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 17:18   #1211
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Mi sie bardzo podoba i wydaje mi sie ze nie musisz sie przejmowac kolorami, w koncu nikt nie chodzi.i nie porownuje swoich zaproszen czy byly takie same ... :P

Nasza córcia - Nikola
30.04.15

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-17, 17:32   #1212
gossip_girl21
Zakorzenienie

A muszę kombinować bo przyjedziemy do polski dopiero w grudniu i pasuje nam juz na wtedy miec zaproszenia żeby je wypisać i zapakować na gotowo do wysłania, a dopiero w grudniu bdmy ustalać z księdzem godzinę ślubu i się wkurzyłam i stwierdziłam że zostawię wykropkowane miejsce na o której i w jakim kościele nie wiem czy zrozumiecie ale taki o to miałam dylemat i już mam w nosie jak to będzie

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-10-17, 17:34   #1213
Koperco
Zakorzenienie

hejloł

W końcu mi się udało Was nadrobić

Dzidzia super!
Ciuszki - matko jaka ilość ale jakie śliczne!!Widzę że się rozkręcacie-strach się bać co będzie później

Komodę do pokoju dzieciaków też będę musiała kupić dla najmłodszego. Albo jakąś przemyślaną szafę co będzie można użyć jak będzie starsze..za jakiś czas będę musiała się rozeznać co i jak.
Przy pierwszym miałam przewijak na biurku i świetnie się sprawdził. Teraz nie mam miejsca na biurko i zastanawiam się nad przewijakiem na łóżeczko i takimi kieszonkami wieszanymi na łóżeczko żeby mieć wszystko pod ręką. Ale to dopiero wstępny pomysł, jeszcze porządnie o tym nie myślałam, nie rozglądałam się co jest na rynku.

A mi M zażyczył sobie palcków ziemniaczanych na obiad więc kolektywnie z Wami były dziś na obiad i wyszły przepyszne:P

Smoczki u nas były sylikonowe i takie będą tym razem. Smoczki miałam NUK'a a butelki tomee tipee -sprawdziły się super.

Witam nowe mamusie!! I zdrowia życzę skoro póki co takie okoliczności przyrody niesprzyjające były.

Nie wiem co pominęłam... A ja chłopca??ZNÓW?? Chciałabym mieć parkę i tak wewnętrznie od początku czuję coś że dziewczynka (przy synku od razu wiedziałam że to chłopak będzie) no ale zobaczymy. Drugi rozrabiaka też będzie fajnie
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 17:37   #1214
ametty
Rozeznanie

Cytat:
Wg mnie super pomysl. Z tymi roznymi kolorami tez, bo ulatwi wam to zycie. My mielismy proste bialo-czarne z rysunkową parą, bo wszystkie golebie, kokardki i ornamenty wydawaly nam sie zbyt nadete jak na nas
Stary 2014-10-17, 17:40   #1215
gosiak0512
Zakorzenienie

Ja w tym wierszku na zaproszeniu mialam cos o "przedluzajacym sie narzeczenstwie " i pasowalo bo od 2006 roku sie znamy

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 17:45   #1216
gossip_girl21
Zakorzenienie

Im bliżej do tego wesela tym bardziej mam w nosie co i jak będzie... jesteśmy a tak beznadziejnej sytuacji że szkoda gadać... ale jakos musze zęby zacisnąc i pchać te całe badziewie do przodu ;/

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-10-17, 17:49   #1217
m girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
m girl nie wiem jaki masz przepis ale ja to zawsze oddzielałam miąższ z pestkami od tej twardszej części, obierałam za skóry i kroiłam na kostkę mniej więcej 1 na 1 i go gara, do tego trochę wody żeby się nie przypaliło i co kawałek mieszałam jak się zrobiła papka to przecierałam przez sito i w osobnym garnku gotowałam mleko i oba ciepłe płyny mieszałam a do smaku cukru i podawałam z makaronem. Moje dzieciaki w takiej formie to uwielbiają
Zrobiłam taką raczej na ostro z bulionem, smażonym czosnkiem i imbirem, ale już się nastawiłam, że Twoją zrobię w przyszłym tygodniu.
Zapach zupki był super (a w smaku ok). No i ja zblendowałam ją, a nie przecierałam, bo leń jestem

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
widze ze czytamy te same blogi i mamy te same poglady

ja sie dopisuje do listy ch.jowych pan domu...kurze scieram jak mi sie przypomni...
Cieszę się ,bo czasami czuję się jakbym była jedyną popierającą szczepionki

A ja jestem ch.jową panią domu, ale tż jest perfekcyjnym panem domu i ciągle mamy o to wojnę (główny temat kłótni )
m girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 17:55   #1218
_Madison_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aagatrycze Pokaż wiadomość
Witam
Dlaczego wy zawsze tyle z rana piszecie?? no nadrabiam i nadrabiam
Z tego co pamiętam

Kordelka fajnie że już płeć znasz. Ja już nie mogę doczekać usg połówkowego a będzie to dopiero 14 listopada. Cieszysz się z córuni?

Madison
fajnie że już do domku Cię puszczają

Soniuśka dla Tżta za posprzątanie kuchni może małymi kroczkami dojdziesz do celu

m girl temat szczepionek jest bardzo kontrowersyjny i zapewne nie byłoby problemu, gdyby jednak tych skutków ubocznych nie było. Ja póki co moją małą szczepiłam n wszystko, ale boję się MMR, która jest przewidziana na ok 12 miesiąc. Skutki tej szczepionki podobno potrafią być tragiczne. Skądś jednak przecież ten NOP się przecież wziął...

Niezawsze a ja, a ja jaka płeć u mnie będzie?? (zaznaczam, że chłopiec mile widziany

Fajnie, że sobie kompletujecie wyprawki Ja praktycznie wszystko mam (chyba, że będzie chłopiec, to więcej niebieskiego mi się przyda). Jedynie co, to łóżeczko mi się przyda no i nad wózkiem muszę pomyśleć...

Co do ruchów dziecka to w poprzedniej ciąży poczułam je tak na 100% w 17 tygodniu. Teraz jestem w 16 i niby coś tam czasami czuję, ale to jeszcze nie to co bym chciała

Dziewczyny, które kupują wózki razem z fotelikami samochodowymi tzw 3w1. Polecam poczytać blog http://osiemgwiazdek.blogspot.co.uk/ zwłaszcza posty z początku istnienia blogu. Facet zna się na rzeczy Sama kupiłam taki 3w1 i dopiero po długim czasie się dowiedziałam, że ten fotelik nie jest nic warty...

No i się chwalę Córcia zrobiła mi wczoraj pierwsze kroki bez przytrzymywania się czegokolwiek Co prawda przeszła tylko około 1 metra, ale jaka radocha 10 miesięcy skończy we wtorek
Gratki dla córci sama wiem jak takie pierwsze kroki cieszą *

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Ojej ale super kochana ;* cora zdolna:a co do wyprawki to Ty dobrze ze juz wszystko masz
Co do wozka 3w1 to ja kupie ale z fotelikiem maxi cosi a nie takim firmowym wozka

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

No fakt,bo my placimy za tv i internet. Mamy 30mb internetu i pakiet tv ale nie taki totalnie podstawowy,tylko tak jakby drugi do wyboru i 82zl co miesiac..
Ja też mam tvn style i tlc, ale lepiej nie napiszę ile bulimy :p

Cytat:
Napisane przez agolandia Pokaż wiadomość
Witajcie!
Dzisiaj zaczęłam 14 tydzień, mam termin na 17.04.
Podczytuję was trochę od jakiegoś czasu, ale miałam sporo zawirowań - miałam wypadek samochodowy na samiuteńkim początku, który narobił sporo zamieszania, potem kilka różnych pobytów w szpitalu i operacji także nie sprzyjało w spokojnym delektowaniu się "błogosławionym" stanem. Powoli dochodzę do siebie, według usg ciąża rozwija się prawidłowo, więc odetchnęłam z ulgą.

Mogę prosić o dopisanie do listy na pierwszej stronie?
Witaj!
Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Witaski.
My po wizycie w Medicover,wszystko gra i buczy. Dostałam skierowanie na bad.moczu,motfologia,powt órka toxo i dziś pobrała też próbkę dr.na stopień czystości. Umówiłam też wizytę na usg połówkowe 12.11, ale 27.10 też zobaczymy maluszka
Dziś nie było mojej Pani dr,była inna dr.,młoda, ładna,widać kompetentna osoba,od słowa do słowa doszłyśmy do IVF i okazało się że Pani dr jest po drugim podejściu,zakończonym porażką,leczy się w Gamecie Rzgów i przykro mi się jej zrobiło...Napatrzy się biedna na brzuchy sama walcząc o swój cud.
Wychodzac życzyłam jej sukcesu i stw. cyt "Wysyłam wiruski,niech się Pani dr.zaraża "
Głaski w brzusie przyszłe mamusie,chorowitkom zdróweczka i ściskam Was ciepło.
Fajnie, że wszystko u was dobrze
Szkoda Pani dr, ale i jej się uda. Na pewno!
Cytat:
Napisane przez Patusia1711 Pokaż wiadomość
Ja to samo

O no to fajnie zakup się udał

Ale wcale nie szczepisz czy jak?

Muszę później oblukać co tam jest ciekawego

Ja już swojego edukuję na szczęście grzecznie słucha. A co do zakupów nie ma nic przeciwko. Oboje zgodnie chcemy do końca 7 miesiąca mieć wszystko skompletowane. Jedynie wózek na luty zostaje no ale o to już teściowa zadbała.

Współczuję remontu. Mój Tż na szczęście jutro skończy salon. Pozostanie tylko posprzątać i wnieść meble.

Uwielbiam TLC

za udane zakupy

dla córci teraz to tylko czekać a zacznie Ci biegać

Witaj
Tak ja nie szczepie wogóle dzieciaków.
Widziałam wyprawkę boska.
Szalejecie
Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
wpadam trochę z buta

no i po wszystkim
dziękuje za kciuki, wszystko w jak najlepszym porządku.

Trisomia 21 ryzyko podstawowe wg wieku: 1:967, moje ryzyko: 1:3547
Trisomia 18 ryzyko podstawowe wg wieku: 1:2480, moje: 1:7515
Trisomia 13 ryzyko podstawowe wg wieku: 1:7746, moje: <1:20000

wszystko inne w normie, serducho 158uderzeń na minutę

Schudłam w sumie 6,5kg na szczęscie morfologia dobrze, dzidzia nadrobiła i z 23.04 termin skoczył na 20.04

Maluch nie chciał się dobrze ułożyć, Gin walił głowicą w brzuch a nasze dziecię obróciło twarz do mojego kręgosłupa
i koniec. No i musiałam wraz z mężem przejść się na spacerek do pobliskiej piekarni na coś słodkiego. Po powrocie
z kolei maluch był za bardzo ruchliwy Musiałam spacerować i skakać po gabinecie

Maluch machał łapką i co chwilę wkładał ją sobie do ust

Co do płci powiedział, że nie podejmie się przy tak upartym dzieciu dziś sprawdzać i możemy pogadać na następnej wizycie

Piękne maleństwo
Super, że wszystko dobrze :-*
Cytat:
A ja redsa żurawinowego

Wow, pokaźna kolekcja.
Słyszałyście o tym, że dziecko powinno ssać 1 kształt smoka i nie powinno się zmieniać? I jak sie dziecko przyzwyczai to raczej nie chce innego smoka niż ten co dotychczas.
Ja używałam aventu przy synku i teraz chyba też taki kupię i jakiejś innej firmy na wszelki wypadek

FlightlessBird - pięknie
O a ja bym się napiła Radlerka limonkowego
Co do tego jednego rodzaju smoka to ja tam nic nie wiem Marcel i Natalia zaliczyli chyba wszystkie firmy smokowe
Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
FlightlessBird super ze wszyztko z dzidzia dobrze
Ja juz po wizycie, wszystko udalo sie pomierzyc, wiek z usg jest rowny wiekowi z Om. Dzidzia ma 6,8 cm. Pani probowala ustalic plec bo mowila ze juz moznaby ale dzidzia sie obrucila do nas dupa i koniec ;P jestem przeszczesliwa a mina M nie do opisania. Nastepna wizyta 7.11 zjem sobie wtedy cuksa przed haha zdj dodam pozniej
Dzieki wszystkim za kciuki
Super, że wszystko ok

Robicie smaka tymi plackami gdy ja biedna wsuwam jakąś chorą owsiankę

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Wogóle to fajnie być w domku )
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 17:56   #1219
Koperco
Zakorzenienie

laski podajcie mi jakąś wiarygodną stronkę jaki miesiąc to jakie tygodnie, bo gdzie nie patrzę to jest inaczej
Stary 2014-10-17, 17:57   #1220
_Madison_
Zadomowienie

KOPERCO - zerknij na naszą pierwszą :p tam wsio napisane.
Mi to się gdzie indziej nie chce szukać
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
Stary 2014-10-17, 17:59   #1221
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
swietna sprawa ja wlasnie koncze 17 tc
juz??? Ja dzis 17 to zaczelam dopiero
Cytat:
A nie masz tego wózka Mai?

Mnie nie ma na pierwszej stronie, ale może czas najwyższy się dopisać - podaję termin z OM - 03-04-2014, druga ciąża - niezawsze dopiszesz?
sprzedalismy, szybko poszedl, mamy tylko maclarena spacerowke

Zaraz dopisze

Cytat:
posiedzialam, pomyslalm i od terminu porodu odliczylam 266 dni bo tyle trwa ciaza od samego poczatku i wyszedl jednak lipiec, czyli z kalendarza chinskiego wychodzi dziewczynka. tak jak to przepowiada nasza wrozka samira Niezawsza. tylko czemu ja czuje ze chlopak? aleee po cichutku wierze i chinczykom i Niezawsze. tylko ciii...

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
No niby drugie dziecko rozwija sie szybciej troszke niz pierwsze (tak ludzie mowia i z obserwacji widze ze w wiekszosci sie sprawdza), synek ok 10 miesiecy chodzil za raczke, 11 juz sam. Wiec z tego wynika, ze mloda juz w lutym podreptac bedzie potrzebowala.
Maja zaczelam chodzic jak miala 9 miesiecy i 3 tyg. pierwszy krok jak 8 miesiecy miala, wiec nie wiem kiedy Mila zacznie

Cytat:
ja probuje spac na lewym boku, bo ponoc tak trzeba, ale ciezko mi to wychodzi, ZAWSZE zasypialam na prawym, na brzuchu. coraz ciezej mi, bo brzuch cisnie i ulozyc sie strasznie ciezko.. poprosze chyba meza o poduche kojec na imieniny, moze mi pomoze
tez sie staram, ale chyba tak na przekor wygodniej mi na prawym boku zawsze :/ poduszke mam do spania

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Tak w pepco są super rzeczy

Ja akutat dzieci nie szczepię. W rodzinie męża jedno dziecko po szczepionce zmarło, a drugie jest roslinką. Do mnie argument, że mnie moja matka szczepiła i zyję nie przemawia. No ale każda mama robi po swojemu
straszne, ale jak to po szczepionce tak po prostu zmarla czy jak? Co lekarze na to?

na razie tyle was nadrobilam jeszcze kilka stron zostalo

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 18:01   #1222
_Madison_
Zadomowienie

NIEZAWSZE - tak w nocy dziecko dostało gorączki, dreszczy. Zawieźli do szpitala tam zapadło w śpiączke i już się nie wybudziło.
A lekarze jak to lekarze nopy się zdarzaja i już. Było to po osławionej mmr :/
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF

Edytowane przez _Madison_
Czas edycji: 2014-10-17 o 18:04
Stary 2014-10-17, 18:04   #1223
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
KOPERCO - zerknij na naszą pierwszą :p tam wsio napisane.
Mi to się gdzie indziej nie chce szukać
DZięki Madison. Ale ze mnie pałka..:P

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

ale jaja!!! to wychodzi ze zaczynam 5 miesiąc
Stary 2014-10-17, 18:05   #1224
_Madison_
Zadomowienie

A ja według OM nadal kibluje w czwartym
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
Stary 2014-10-17, 18:07   #1225
boleczka93
Zakorzenienie

A ja chcialam tylko powiedziec ze na pierwszej stronie wkradl sie maly blad i pisze ze witamy w cz. II zamiast III

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Gratki

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2014-10-17, 18:12   #1226
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agolandia Pokaż wiadomość
Witajcie!
Dzisiaj zaczęłam 14 tydzień, mam termin na 17.04.
Podczytuję was trochę od jakiegoś czasu, ale miałam sporo zawirowań - miałam wypadek samochodowy na samiuteńkim początku, który narobił sporo zamieszania, potem kilka różnych pobytów w szpitalu i operacji także nie sprzyjało w spokojnym delektowaniu się "błogosławionym" stanem. Powoli dochodzę do siebie, według usg ciąża rozwija się prawidłowo, więc odetchnęłam z ulgą.

Mogę prosić o dopisanie do listy na pierwszej stronie?
hej!
pewnie zaraz dopisze

Cytat:
Napisane przez m girl Pokaż wiadomość

A poza tym to będę robić zupę dyniową pierwszy raz. Ktoś wie, jak nie otruć rodziny?
posmazam dynie(obrana, bez pestek) na oliwie, gotuje rosolek(kostka moze byc), ziemniaczek, pozniej dodaje ta dynie do rosolku, ziemniaczka, miksuje, przyprawiam curry, sola, pieprzem, mozna dodac smietanke, ja jeszcze wrzucam kawalki mozzarelli i grzanki

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 18:12   #1227
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość

Chyba jeszcze nie. Po skończonym 17 t.c. zaczyna się 5 m-c. U mnie za tydzień
Stary 2014-10-17, 18:17   #1228
rosarioV
Zakorzenienie

No Soniuska życzy sobie ten lekarz
u mnie za badanie + usg 100 zł niezależnie od wieku
badanie + usg +cytologia 120 zł
a usg co byłam dwa razy zawsze robi normalne, czyli chyba 2d i dodatkowo to 3d/4d nie znam się i długo to usg robi wszystko pokolei mi pokazuje nie to co w szpitalu ;/

wciągnęłam trzy gołąbki

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Ooooo w poniedziałek wejdę w 4 miesiąc już jak szybko i jakoś lepiej to brzmi niż 3 :P

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 18:17   #1229
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosariov Pokaż wiadomość
no soniuska życzy sobie ten lekarz
u mnie za badanie + usg 100 zł niezależnie od wieku
badanie + usg +cytologia 120 zł
a usg co byłam dwa razy zawsze robi normalne, czyli chyba 2d i dodatkowo to 3d/4d nie znam się :d i długo to usg robi wszystko pokolei mi pokazuje nie to co w szpitalu ;/

wciągnęłam trzy gołąbki
chce gołąbka!!!!!!!!!!

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2014-10-17, 18:19   #1230
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba jeszcze nie. Po skończonym 17 t.c. zaczyna się 5 m-c. U mnie za tydzień
No to jak to się w końcu liczy bo jestem skonfudowana.. Zaczęte tygodnie czy skończone czy jak? Jezu jestem prawie w połowie DRUGIEJ ciąży i nie ogarniam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości