Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-17, 13:53   #1141
gosiak0512
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.III

A mnie znow glowa boli

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 13:55   #1142
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Doczytam was w domu tylko opowiem moj sen - mi sie snilo ze Tzet zdradzal mnie z Beata Kozidrak ;p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wygralas w konkursie na najglupszy sen normalnie sie moge przestac sie smiac

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli któraś zainteresowana znowu jest akcja allegro z kuponami rabatowymi za zakupy przez aplikacje mobilną.

Madison a jeśli można wiedzieć jaki jest w ogóle rzeczywisty koszt takiego jednego zabiegu?

jak skorzystać z tych kuponow? Nie mam w ogole tej aplikacji.

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
O matko haha
spojrzałam w sennik co oznaczają moje rekiny iii "oddam się rozpuście co moja rodzina będzie mocno krytykować" haha no nie

rozpusta w ciąży o taaaa

Cytat:
Napisane przez m girl Pokaż wiadomość
Hej,

Ja odnośnie szczepionek. Ponieważ osobiście uważam, że szczepienie dzieci jest BARDZO ważne (chociaż nie pracuję w żadnym koncernie farmaceutycznym) napiszę kilka moich argumentów za:

1. Nas tu wszystkie szczepiono za komuny, gdzie żadne zagraniczne koncerny nie przedawały szczepionek i na pewno te szczepionki były gorsze (bardziej zanieczyszczone) a mimo to autyzmu nie było (dopiero teraz wzrasta liczba zachorowań.
2. Zapytajcie dziadków ile ich rodzeństwa przeżyło wiek dziecięcy a ile umarło na dziecięce choroby.
3. Nie szczepi się na choroby których nie ma (na razie tylko czarna ospa została wyeliminowana dzięki szczepionkom) Te choroby są, tylko rzadkie. Jak nie będzie szczepień to będą powszechne.
4 Niektórzy nie szczepią, bo dziecko choruje po szczepionce ( w końcu tam są zarazki). Skoro choruje po małej wyselekcjonowanej dawce zarazków, to lepiej jak zachoruje ciężko po nieograniczonej dawce zarazków od nosiciela?
5. Argument: moje dziecko nie szczepiłam a jest zdrowe (bo inne dzieci są szczepione i choroby dziecięce są w zaniku, ale to może się zmienić).
6. Koncerny zarabiają na szczepionkach - owszem, ale na lekach zarabiają po 100 kroć więcej. I na chorych dzieciach to by dopiero zarobiły.

A tu link do Pana, który w zabawny sposób rozprawia się z różnymi argumentami przytaczając wyniki badań KLINICZNYCH.
http://blogdebart.pl/2014/03/12/dokt...-znowu-nadaje/
http://blogdebart.pl/2014/07/17/rtec...odcinek-setny/

I nie mówię, każdy zabieg powinien być wytłumaczony, sprawdzony i generalnie zbadany, bo zawsze mogą być powikłania.

Odnośnie koncernów: przecież koncerny nie zarabiają dużo na szczepionkach (chociaż może kwoty są duże) ani nie zarabiają na antybiotykach (nawet nie chcę prowadzić badań nad nowymi) - tylko na lekach przeciwgrypowych, przeciwbólowych, odchudzaczach, suplementach diety i witaminach.

Np.: moja sąsiadka twierdzi że jej syn nie mówi, bo przestał mówić po szczepionce jak miał 2 latka. A później powiedziała, że pierwszy raz powiedział "mama" jak miał 1,5 roku. A przecież to o wiele za późno, czyli już wcześniej miał opóźnienia.

widze ze czytamy te same blogi i mamy te same poglady

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
bardzo lubie Pepco, dawno mnie tam nie bylo, ale jak juz pojde to tzt mnie bedzie chyba sila wyciagal :0 a on wie co sie kroi bo do tej pory go jeszcze nie moge namowic, ale ja juz bede wiadziala plec, to nie ma bata- nie popuszcze

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

wycierasz kurze codziennie? łoo matko, powiedzcie mi, ze nie robicie tego! wstyd by mi bylo cie do domu zaprosic

ja sie dopisuje do listy ch.jowych pan domu...kurze scieram jak mi sie przypomni...

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!!
Zyję i nie zadepatli mnie w LIDLU ale jakaś miazga była - przyszłam o 8.15 to było słabo, to co było na otwarcie sklepu??!!
Majka-odziwo kupiłam wszystko co chciałam

Od wczoraj próbuje Was nadrobić, ale sie nie da!! Jeszcze robie przetwory to już w ogóle jestem w tyle...Może do wieczora zdążę choć wątpię bo dziś jestem bez auta a i zakupy i Młodego odebrać z przedszkola trzeba;]

Sonia- dzidzia piękna
A ciuszki z łowów normlanie cudne!

tak sie dlugo nie odzywalas ze naprawde sie balam tego zadeptania...

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Witaski.
My po wizycie w Medicover,wszystko gra i buczy. Dostałam skierowanie na bad.moczu,motfologia,powt órka toxo i dziś pobrała też próbkę dr.na stopień czystości. Umówiłam też wizytę na usg połówkowe 12.11, ale 27.10 też zobaczymy maluszka
Dziś nie było mojej Pani dr,była inna dr.,młoda, ładna,widać kompetentna osoba,od słowa do słowa doszłyśmy do IVF i okazało się że Pani dr jest po drugim podejściu,zakończonym porażką,leczy się w Gamecie Rzgów i przykro mi się jej zrobiło...Napatrzy się biedna na brzuchy sama walcząc o swój cud.
Wychodzac życzyłam jej sukcesu i stw. cyt "Wysyłam wiruski,niech się Pani dr.zaraża "
Głaski w brzusie przyszłe mamusie,chorowitkom zdróweczka i ściskam Was ciepło.
Super ze wszystko ok

Jedziemy niedlugo na warsztaty Bezpieczny Maluch, opowiem Wam potem jak bylo
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 13:56   #1143
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agolandia Pokaż wiadomość
mam 26 lat, pierwsze dziecko, płci jeszcze nie znamy, bo na każdym usg mocno się zasłania.
Mam zwolnienie ze wskazaniem do leżenia od samego początku- najpierw było to l4 z racji wypadku... Zatem leżę i np. dzisiaj - udzielam się na wizażu

Nie mam żadnego zwierzaka w domu, nad czym bardzo boleję, bo teraz siedząc całe dnie w domu (leżąc, leżąc ), byłoby mi weselej...

Dziękuję za miłe przyjęcie! Aż mi to poprawiło nastrój
uuuuu leżenie to kurcze nie ciekawie ;/ zobaczysz jak sie wdrożysz w nas to będziesz tu cały dzień przesiadywała dosłownie, z przerwą na amu i pipi

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 14:03   #1144
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Witaski.
My po wizycie w Medicover,wszystko gra i buczy. Dostałam skierowanie na bad.moczu,motfologia,powt órka toxo i dziś pobrała też próbkę dr.na stopień czystości. Umówiłam też wizytę na usg połówkowe 12.11, ale 27.10 też zobaczymy maluszka
Dziś nie było mojej Pani dr,była inna dr.,młoda, ładna,widać kompetentna osoba,od słowa do słowa doszłyśmy do IVF i okazało się że Pani dr jest po drugim podejściu,zakończonym porażką,leczy się w Gamecie Rzgów i przykro mi się jej zrobiło...Napatrzy się biedna na brzuchy sama walcząc o swój cud.
Wychodzac życzyłam jej sukcesu i stw. cyt "Wysyłam wiruski,niech się Pani dr.zaraża "
Super ze wszystko ok

Cytat:
mam 26 lat, pierwsze dziecko, płci jeszcze nie znamy, bo na każdym usg mocno się zasłania.
Mam zwolnienie ze wskazaniem do leżenia od samego początku- najpierw było to l4 z racji wypadku... Zatem leżę i np. dzisiaj - udzielam się na wizażu

Nie mam żadnego zwierzaka w domu, nad czym bardzo boleję, bo teraz siedząc całe dnie w domu (leżąc, leżąc ), byłoby mi weselej...

Witamy nowa mamusie
Ja juz czekam na wizyte ale znowu sie poprzeciagalo jak wyjde tylko to zaraz do was napisze
AHA Z TEGO WSZYSTKIEGO ZAPOMNIALAM! SONIUSKA snilas mi sie dzisiaj tez tylko nie pamietam co robilysmy haha. Dziewczynki jak snicie mi sie juz ktoras noc z zrzedu to juz nie jest dobrze :P

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 14:06   #1145
rosarioV
Zakorzenienie

boleczka kciuki i ogranicz spożywanie wizażu bo Tż na odwyk zmuszony będzie Cię wysłać

Stary 2014-10-17, 14:06   #1146
kar0ola
Rozeznanie

No i masz ! Stało się Obiecałam sobie, ze dopoki nie poznam płci, nie kupie ani jednej rzeczy dla dzidzi.. Ale nosz musialam wejsc do tego lumpka jak koło niego przechodzilam, nie moglam się powstrzymać :P... Wydałam całe 17 zł A jestem zakochana w tych rzeczach Wszystkie od 6 miesiecy do okolo roczku jezeli chodzi o rozmiarówke i oczywiście wszystkie babskie... Nie było nic ładnego pomiedzy, albo dla chłopca takze albo bede miała dziewczynke, albo ktoś dostanie bardzo ładne rzeczy

W ogole gdybyście widziały minę TŻ jak mu pokazalam przez kamerke (aktualnie szykuje nam domek w DE ) bluzeczke z napisem 'I love daddy' .. Ah bezcenne chwile
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg page.jpg (84,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7727.jpg (89,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7726.jpg (96,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7724.jpg (144,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7722.jpg (98,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7721.jpg (123,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7717.jpg (112,3 KB, 12 załadowań)
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 14:14   #1147
Patusia1711
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Soniuska- Ty jesteś Perfekcyjną Panią Domu a ja to raczej wręcz przeciwnie -chu...owa pani domu
Zrobiłam pazurki na łapkach
Ja to samo
Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
o mamo

hehe daj spokoj, ja za to mam brzydkie paznokcie;p

ja ostatnio jak byla promka kupilam 5 bodziakow na dlugi rekaw za 20zl;p
wiec da sie cos upolowac
O no to fajnie zakup się udał
Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Tak w pepco są super rzeczy

Ja akutat dzieci nie szczepię. W rodzinie męża jedno dziecko po szczepionce zmarło, a drugie jest roslinką. Do mnie argument, że mnie moja matka szczepiła i zyję nie przemawia. No ale każda mama robi po swojemu
Ale wcale nie szczepisz czy jak?
Cytat:
moj tez nie chce jeszcze nic kupowac, mowi ze dolaczy sie jak uzna ze juz czas.
do pepco tez sie musze wybrac i do takiej naszej hurtowni
hehe, nie ale co dwa dni ogolem dom sprzatam hahahha
wiem, chora jestem :P

lapcie link do tanich rzeczy dla dzieciaczkow z allegro - to ta hurtownia o ktorej wyzej pisze
http://allegro.pl/dzieciece-polspioc...654500889.html
jak wejdziecie w inne to jest duzo innych rzeczy ktore sprzedaja w naprawde fajnej cenie
Muszę później oblukać co tam jest ciekawego
Cytat:
no zeby mi te wszystkie torby z zakupami nosil!

moj tez po chwili odchodzi, albo chce wychodzic, nie da sie z nim jeszcze nic ogladac. a tak teraz pomyslalm ze chce go nauczyc cos jest co czyli body kaftanik spiochy polspiochy rampersy, juz widze jego mine

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

uwielbiam cie! jestes nawiedzona!

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

SONIU podajac mi linka do allegro popelnilas blad.. czemu ja na to jeszcze nie wpadlam? tzt sie przezegna :P se se se
Ja już swojego edukuję na szczęście grzecznie słucha. A co do zakupów nie ma nic przeciwko. Oboje zgodnie chcemy do końca 7 miesiąca mieć wszystko skompletowane. Jedynie wózek na luty zostaje no ale o to już teściowa zadbała.
Cytat:
Matko mnie czeka remont łazienki po nowym roku i remont pokoiku dzieciecego a jeszcze w tym roku remont sypialni bo przenosimy... a salon tylko trzeba odmalować choć chcemy w aneksie kuchennym meble wymienić i płytki na płyty zamienić boję się już tego i nie wiem czy nam na to wszystko starczy
Współczuję remontu. Mój Tż na szczęście jutro skończy salon. Pozostanie tylko posprzątać i wnieść meble.
Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
ja tez pochłonęłam 3 kanapki a od rana juz z 7 :P na obiad za wcześnie trzeba sobie dawkować przyjemności :P ja tez czasem oglądnę szkołe szpital ale dlaczego ja lub trudne sprawy nieee musiało by chyba nic innego nie być w TV osobiście lubię oglądać TLC albo na tvn style supernianie
ale sonia Aniołem mnie przekonała :P
Uwielbiam TLC
Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!!
Zyję i nie zadepatli mnie w LIDLU ale jakaś miazga była - przyszłam o 8.15 to było słabo, to co było na otwarcie sklepu??!!
Majka-odziwo kupiłam wszystko co chciałam

Od wczoraj próbuje Was nadrobić, ale sie nie da!! Jeszcze robie przetwory to już w ogóle jestem w tyle...Może do wieczora zdążę choć wątpię bo dziś jestem bez auta a i zakupy i Młodego odebrać z przedszkola trzeba;]

Sonia- dzidzia piękna
A ciuszki z łowów normlanie cudne!
za udane zakupy
Cytat:
Napisane przez aagatrycze Pokaż wiadomość
Witam
Dlaczego wy zawsze tyle z rana piszecie?? no nadrabiam i nadrabiam
Z tego co pamiętam

Kordelka fajnie że już płeć znasz. Ja już nie mogę doczekać usg połówkowego a będzie to dopiero 14 listopada. Cieszysz się z córuni?

Madison fajnie że już do domku Cię puszczają

Soniuśka dla Tżta za posprzątanie kuchni może małymi kroczkami dojdziesz do celu

m girl temat szczepionek jest bardzo kontrowersyjny i zapewne nie byłoby problemu, gdyby jednak tych skutków ubocznych nie było. Ja póki co moją małą szczepiłam n wszystko, ale boję się MMR, która jest przewidziana na ok 12 miesiąc. Skutki tej szczepionki podobno potrafią być tragiczne. Skądś jednak przecież ten NOP się przecież wziął...

Niezawsze a ja, a ja jaka płeć u mnie będzie?? (zaznaczam, że chłopiec mile widziany )

Fajnie, że sobie kompletujecie wyprawki Ja praktycznie wszystko mam (chyba, że będzie chłopiec, to więcej niebieskiego mi się przyda). Jedynie co, to łóżeczko mi się przyda no i nad wózkiem muszę pomyśleć...

Co do ruchów dziecka to w poprzedniej ciąży poczułam je tak na 100% w 17 tygodniu. Teraz jestem w 16 i niby coś tam czasami czuję, ale to jeszcze nie to co bym chciała

Dziewczyny, które kupują wózki razem z fotelikami samochodowymi tzw 3w1. Polecam poczytać blog http://osiemgwiazdek.blogspot.co.uk/ zwłaszcza posty z początku istnienia blogu. Facet zna się na rzeczy Sama kupiłam taki 3w1 i dopiero po długim czasie się dowiedziałam, że ten fotelik nie jest nic warty...

No i się chwalę Córcia zrobiła mi wczoraj pierwsze kroki bez przytrzymywania się czegokolwiek Co prawda przeszła tylko około 1 metra, ale jaka radocha 10 miesięcy skończy we wtorek
dla córci teraz to tylko czekać a zacznie Ci biegać
Cytat:
Witajcie!
Dzisiaj zaczęłam 14 tydzień, mam termin na 17.04.
Podczytuję was trochę od jakiegoś czasu, ale miałam sporo zawirowań - miałam wypadek samochodowy na samiuteńkim początku, który narobił sporo zamieszania, potem kilka różnych pobytów w szpitalu i operacji także nie sprzyjało w spokojnym delektowaniu się "błogosławionym" stanem. Powoli dochodzę do siebie, według usg ciąża rozwija się prawidłowo, więc odetchnęłam z ulgą.
Mogę prosić o dopisanie do listy na pierwszej stronie?
Witaj
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Patusia1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 14:21   #1148
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Witaski.
super!
Cytat:
haha kurde no przegapie! musze isc sie wziac za siebie, bo jeszcze w lozku leze. a tu obiad, umalowac sie, troche zejdzie
hehe ja sie nie maluje, juz chyba 2 dni bez makijazu chodze;p
a co tam

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Pojechalismy z Tz do manufaktury po kurtke dla niego i tak lazimy, szukamy a ja z telefonem w reku i wizaz przewijam uzaleznienie normalnie
Poszlabym poogladac dzieciece ciuszki bo tu duzo sklepow dla dzieciakow ale kurcze tej plci nie znam jeszcze i nie wiem w co celowac :/

Sonia-mi z mojego kalendarzyka owu tez wychodzila 31 lipca ale moze sie przesunela? jakby zaplodnienie bylo w lipcu jescze to kalendarz chinski typuje dziewczynke a w sierpniu to juz chlopaka no i badz tu madra :P

Agolandia-witaj opowiedz cos o sobie
hehe
ja mam potwierdzona owulacje, bo tempka na to wskazywala i w ogole wszystko dookola, co prawda niestety u gina nie bylam sie tego upewnic, ale sluz,tempka i testy owu - wszystko wskazywalo na owulke tedy
Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
Witam nowa mamusie
Kordelkagratulacje córeczki

nadrobilam Was, ale dzis jakos brak weny na wszystko....
ucieszyly mnie tylko smoki ktore moja sis dostala od kolezanki i ze mna sie podzielila wiec mam juz 14 roznych smoczkow
ta kolezanka pracuje w formie gdzie produkuja smoki i ma ich bardzo duzo.....
ale zazdro
ja nie mam zadnego:P
hehehe
ale trzeba bedzie sie powoli zaopatrywac
Cytat:
oj no racja trzeba się wreszcie podnieść też muszę sie uczesac i doprowadzić do porządku bo chyba pójdę do mamy zamiast do szkoły tż mnie z domu wygania bo chce posprzątać całą chatę, a ja podobno tylko przeszkadzam
kochana chcialabym zeby ktos mnie z domu wygonil zeby mi posprzatac:brzyda l:
Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Super ze wszystko ok

Witamy nowa mamusie
Ja juz czekam na wizyte ale znowu sie poprzeciagalo jak wyjde tylko to zaraz do was napisze
AHA Z TEGO WSZYSTKIEGO ZAPOMNIALAM! SONIUSKA snilas mi sie dzisiaj tez tylko nie pamietam co robilysmy haha. Dziewczynki jak snicie mi sie juz ktoras noc z zrzedu to juz nie jest dobrze :P
szkoda ze nie pamietasz kochana co rbobilysmy
moze robilas mi pazurki:P
Cytat:
Napisane przez Patusia1711 Pokaż wiadomość
Ja to samo

O no to fajnie zakup się udał

Ale wcale nie szczepisz czy jak?

Muszę później oblukać co tam jest ciekawego

Ja już swojego edukuję na szczęście grzecznie słucha. A co do zakupów nie ma nic przeciwko. Oboje zgodnie chcemy do końca 7 miesiąca mieć wszystko skompletowane. Jedynie wózek na luty zostaje no ale o to już teściowa zadbała.

Współczuję remontu. Mój Tż na szczęście jutro skończy salon. Pozostanie tylko posprzątać i wnieść meble.

Uwielbiam TLC

za udane zakupy

dla córci teraz to tylko czekać a zacznie Ci biegać

Witaj
ja ogladam wlasnie salon sukien slubnych a pozniej bedzie masterchef gordon ramsay :P
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 14:32   #1149
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie!
Dzisiaj zaczęłam 14 tydzień, mam termin na 17.04.
Podczytuję was trochę od jakiegoś czasu, ale miałam sporo zawirowań - miałam wypadek samochodowy na samiuteńkim początku, który narobił sporo zamieszania, potem kilka różnych pobytów w szpitalu i operacji także nie sprzyjało w spokojnym delektowaniu się "błogosławionym" stanem. Powoli dochodzę do siebie, według usg ciąża rozwija się prawidłowo, więc odetchnęłam z ulgą.

Mogę prosić o dopisanie do listy na pierwszej stronie?
Witaj

Cytat:
Ale pokaze Wam psiaczka jak byl malutki-mial 3mce
Cytat:
a to moj, kiedys niestety jest u mamy, bo nie mialam serca ich rozdzielac kiedy sie wyprowadzilam i mysle, ze oboje sa mi za to wdzieczni
Słodziaki
Ja mam pieska shar-peia, ma 6 lat

Cytat:
Witaski.
Fantastycznie, ze wszystko w porządku
Szkoda tej pani dr, ale na pewno niedługo i ona stanie po drugiej stronie usg

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
no właśnie czasu by tez na psiaka nie było :/ nauczyłam się żyć już z tą pustką :P dziewczyny zaraz szkoła na TVN
No nie wytrzymam z Wami

Cytat:
Ja to samo

Ufff
Jak czytam wpisy Soniuski to myślałam, że moze wszystkie jesteście takie perfekcyjne. Codziennie świeży obiadek, posprzątane, poprane i poprasowane

Ja lubię program "Dopasowani", leci na MTV, teraz drugi sezon
Stary 2014-10-17, 14:34   #1150
ametty
Rozeznanie

A ja bym chciała, żeby mi ktoś posprzątał, jak jestem w pracy. I ugotował obiad. Ech jeszcze godzinka i wracam do domciu ogarniać mieszkanie.

Ruchów chyba nie czuję, a zaraz mi stuknie 5 miesiąc... Czasem coś mi pyknie jakby w brzuchu, ale nie wiem, czy yo nie jelita... Czekam na solidne karatekid, żeby nie było wątpliwości
Stary 2014-10-17, 14:36   #1151
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

Słodziaki

No nie wytrzymam z Wami

Ufff
Jak czytam wpisy Soniuski to myślałam, że moze wszystkie jesteście takie perfekcyjne. Codziennie świeży obiadek, posprzątane, poprane i poprasowane

o psiaczek slodki

a ja bym wolala kochana nie byc tak pedantyczna a wiecej byc samolubna i soba sie zajmowac
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 14:50   #1152
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
ja juz czekam z niecierpliwoscia na kolejne przeceny ciekawe czy na stronie tesco o nich informuja. ktoras cos wie?

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

jak będą przeceny to Ktoras napewno tu napisze

Cytat:
Owulacja w cyklu, w którym zaszłam w ciążę była najprawdopodobniej na samym początku cyklu- przy założeniu, że trwałby 20 dni, to by się pokryło z wymiarami na usg i tym, kiedy mogło do poczęcia dojść (będąc szczerą po wypadku, leżąc w szpitalu byłoby ciężko coś zmajstrować )

Ale rzeczywiście dzisiaj mam 14 tydzień 0 dni, czyli nie liczy się zakończonymi tygodniami, tylko rozpoczętymi?

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Jak tak was czytam, to widzę, że już sporo macie pokupowanych rzeczy. My się jeszcze nie wzięliśmy za to... Od niedawna jestem w domu, więc chyba powoli będę musiała wgryźć się w te wszystkie tematy.
Hej umknął mi twój pierwszy post Ale witam sedecznie, ja mam termin na 18 kwietnia takze idziemy rowno
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 14:53   #1153
Patusia1711
Rozeznanie

Cytat:
moj w pazdzierniku bedzie mial juz 4 latka
Moja Yoreczka w listopadzie będzie miała 2 lata. (mamy urodziny tego samego dnia) Tylko zastanawiam się co będzie jak Dominik będzie z nami już w domu bo ona taka strasznie przez nas rozpieszczona jest.
Cytat:
Witaski.
za udaną wizytę. Szkoda mi tej lekarki ale i ona w końcu "zarazi się ciążowymi wiruskami"
Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Pojechalismy z Tz do manufaktury po kurtke dla niego i tak lazimy, szukamy a ja z telefonem w reku i wizaz przewijam uzaleznienie normalnie
Poszlabym poogladac dzieciece ciuszki bo tu duzo sklepow dla dzieciakow ale kurcze tej plci nie znam jeszcze i nie wiem w co celowac :/

Sonia-mi z mojego kalendarzyka owu tez wychodzila 31 lipca ale moze sie przesunela? jakby zaplodnienie bylo w lipcu jescze to kalendarz chinski typuje dziewczynke a w sierpniu to juz chlopaka no i badz tu madra :P

Agolandia-witaj opowiedz cos o sobie
Kochana moja rada zacznij kupować unisex na pewno humor Ci się poprawi
Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
Witam nowa mamusie
Kordelkagratulacje córeczki

nadrobilam Was, ale dzis jakos brak weny na wszystko....
ucieszyly mnie tylko smoki ktore moja sis dostala od kolezanki i ze mna sie podzielila wiec mam juz 14 roznych smoczkow
ta kolezanka pracuje w formie gdzie produkuja smoki i ma ich bardzo duzo.....
Podziel się ja jeszcze żadnego nie mam i jeszcze ni wiem jakiej firmy mam kupować butelki, smoczki itp...
Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
A mnie znow glowa boli
Mnie codziennie głowa boli A jeszcze mi dziś jakoś tak ciężko... źle się czuję... Nawet ciężko mi się oddycha
Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Super ze wszystko ok

Witamy nowa mamusie
za wizytę
Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
No i masz ! Stało się Obiecałam sobie, ze dopoki nie poznam płci, nie kupie ani jednej rzeczy dla dzidzi.. Ale nosz musialam wejsc do tego lumpka jak koło niego przechodzilam, nie moglam się powstrzymać :P... Wydałam całe 17 zł A jestem zakochana w tych rzeczach Wszystkie od 6 miesiecy do okolo roczku jezeli chodzi o rozmiarówke i oczywiście wszystkie babskie... Nie było nic ładnego pomiedzy, albo dla chłopca takze albo bede miała dziewczynke, albo ktoś dostanie bardzo ładne rzeczy

W ogole gdybyście widziały minę TŻ jak mu pokazalam przez kamerke (aktualnie szykuje nam domek w DE ) bluzeczke z napisem 'I love daddy' .. Ah bezcenne chwile
śliczne te ubranka
Cytat:
super!

hehe ja sie nie maluje, juz chyba 2 dni bez makijazu chodze;p
a co tam

hehe
ja mam potwierdzona owulacje, bo tempka na to wskazywala i w ogole wszystko dookola, co prawda niestety u gina nie bylam sie tego upewnic, ale sluz,tempka i testy owu - wszystko wskazywalo na owulke tedy

ale zazdro
ja nie mam zadnego:P
hehehe
ale trzeba bedzie sie powoli zaopatrywac

kochana chcialabym zeby ktos mnie z domu wygonil zeby mi posprzatac

szkoda ze nie pamietasz kochana co rbobilysmy
moze robilas mi pazurki:P

ja ogladam wlasnie salon sukien slubnych a pozniej bedzie masterchef gordon ramsay :P
Ja od kiedy jestem na zwolnieniu też się nie maluję jedynie jak do miasta jadę to fluid, cień i tusz do rzęs...
Cytat:
Witaj

Słodziaki

No nie wytrzymam z Wami

Ufff

Oj nie, do perfekcji to mi bardzo wiele brakuje
Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
A ja bym chciała, żeby mi ktoś posprzątał, jak jestem w pracy. I ugotował obiad. Ech jeszcze godzinka i wracam do domciu ogarniać mieszkanie.

Ruchów chyba nie czuję, a zaraz mi stuknie 5 miesiąc... Czasem coś mi pyknie jakby w brzuchu, ale nie wiem, czy yo nie jelita... Czekam na solidne karatekid, żeby nie było wątpliwości
Ja wczoraj wreszcie poczułam takie prawdziwe, realne szturchnięcie.
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Stary 2014-10-17, 14:53   #1154
blackberry89
Zakorzenienie

Najadlam się placków i pekam
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-10-17, 14:56   #1155
gossip_girl21
Zakorzenienie

Zjadłam rybkę.. dziewczyny jeszcze z 3 bym pożarła takie pyszne!!! kocham go za te połowy jeszcze bardziej

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 15:10   #1156
Patusia1711
Rozeznanie

No i porobiłam zdjęcia większości moich wczorajszych łupów A zdjęcie reklamówek obrazuje ile jeszcze muszę Wam pokazać+ jeszcze jedna półka w regale
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10743783_808216589229548_790890577_n.jpg (110,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10743438_808216715896202_1313690425_n.jpg (122,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10743390_808216409229566_616267908_n.jpg (141,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10743305_808216575896216_428844879_n.jpg (109,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10735965_808216639229543_1597943298_n.jpg (124,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10735851_808216549229552_1655000866_n.jpg (105,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10735741_808216609229546_280896598_n.jpg (117,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10735703_808216435896230_401597639_n.jpg (115,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10733650_808216462562894_806500017_n.jpg (142,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10728901_808216495896224_2126538477_n.jpg (135,4 KB, 10 załadowań)
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Stary 2014-10-17, 15:12   #1157
Patusia1711
Rozeznanie

ciąg dalszy zdjęć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10728532_808216659229541_711783174_n.jpg (138,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10723439_808216755896198_1803639528_n.jpg (138,6 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10723299_808216352562905_1828664497_n.jpg (109,4 KB, 6 załadowań)
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Stary 2014-10-17, 15:12   #1158
gossip_girl21
Zakorzenienie

Ło matko ile ubrań ja to nic nie mam jeszcze nie pozwalają mi kupić nic ale spokojnie ja się wyżyję w grudniu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 15:16   #1159
rosarioV
Zakorzenienie

No zabijcie mnie miałam poczekać z zakupami do poniedziałku ale otworzyli nowy sklep z odzieżą niemiecka myslalam że to normalny sklep a to lump no i noe mogłam kupilam ;D body za 1 zł a to drugie niech mi ktoś powie jak się nazywa za 2 zł ogolnie jest bardziej seledynowe hihi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1413555275261.jpg (75,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1413555351203.jpg (66,1 KB, 15 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-17, 15:17   #1160
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
ciąg dalszy zdjęć
Superanckie ciuszki!

Ja w pierwszej ciąży kupowałam najpierw ubranka po cichaczu. Potem coś pokazywałam i Tż nie mógł się połapać ile tego już jest
Stary 2014-10-17, 15:32   #1161
FlightlessBird
Zakorzenienie

wpadam trochę z buta

no i po wszystkim
dziękuje za kciuki, wszystko w jak najlepszym porządku.

Trisomia 21 ryzyko podstawowe wg wieku: 1:967, moje ryzyko: 1:3547
Trisomia 18 ryzyko podstawowe wg wieku: 1:2480, moje: 1:7515
Trisomia 13 ryzyko podstawowe wg wieku: 1:7746, moje: <1:20000

wszystko inne w normie, serducho 158uderzeń na minutę

Schudłam w sumie 6,5kg na szczęscie morfologia dobrze, dzidzia nadrobiła i z 23.04 termin skoczył na 20.04

Maluch nie chciał się dobrze ułożyć, Gin walił głowicą w brzuch a nasze dziecię obróciło twarz do mojego kręgosłupa
i koniec. No i musiałam wraz z mężem przejść się na spacerek do pobliskiej piekarni na coś słodkiego. Po powrocie
z kolei maluch był za bardzo ruchliwy Musiałam spacerować i skakać po gabinecie

Maluch machał łapką i co chwilę wkładał ją sobie do ust

Co do płci powiedział, że nie podejmie się przy tak upartym dzieciu dziś sprawdzać i możemy pogadać na następnej wizycie

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 15:34   #1162
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
wpadam trochę z buta

no i po wszystkim

Schudłam w sumie 6,5kg na szczęscie morfologia dobrze, dzidzia nadrobiła i z 23.04 termin skoczył na 20.04

Maluch nie chciał się dobrze ułożyć, Gin walił głowicą w brzuch a nasze dziecię obróciło twarz do mojego kręgosłupa
i koniec. No i musiałam wraz z mężem przejść się na spacerek do pobliskiej piekarni na coś słodkiego. Po powrocie

Co do płci powiedział, że nie podejmie się przy tak upartym dzieciu dziś sprawdzać i możemy pogadać na następnej wizycie

Super że wszystko ok i dzidzia piękna
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-10-17, 15:37   #1163
gosiak0512
Zakorzenienie

patusia mnie też ostatnio codziennie głowa boli

rosario śpioszki

a ja się wzięłam i sprzątnęłam w łazience, potem ogarnełam kuchnię i pomyłam te szafki co mieliśmy bo teściowa bierze je jednak do kotłowni żeby wisiały no to ma już gotowe do powieszenia..

napiła bym się wina..

Stary 2014-10-17, 15:37   #1164
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
wpadam trochę z buta

no i po wszystkim

super !!! a z tym skakaniem to niezłe hihi dobrze, że wszystko w porządku

Patusia o matko ile tego ? ciekawe ile ja kupie ciuszków, mam akurat na kilogram podobno jedna reklamówka hihi

Gosiak dzięki Ci czyli to są śpioszki ok musze poszperać w necie na temat ciuszków co czym jest

Edytowane przez rosarioV
Czas edycji: 2014-10-17 o 15:38
Stary 2014-10-17, 15:37   #1165
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

bo my jestesmy bardzo mile i grzeczne zawsze prawda?

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 15:38   #1166
czajelka
Rozeznanie

proszę;p dziele sie z Wami :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg smoki.jpg (31,5 KB, 22 załadowań)

II kreseczki 30.07.2014

Czekamy na nasza Malutką Miłość
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 15:38   #1167
gosiak0512
Zakorzenienie

no i zapomniałam dodać że śliczne ubranka pokupowałyście kochane

Stary 2014-10-17, 15:38   #1168
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Jedziemy niedlugo na warsztaty Bezpieczny Maluch, opowiem Wam potem jak bylo
czekamy na wiesci

JAŚ

Stary 2014-10-17, 15:40   #1169
aagatrycze
Raczkowanie

Rosario toż to śpioszek jest

FlightlessBird super maluszek
Stary 2014-10-17, 15:41   #1170
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość

dawno cie nie bylo...

JAŚ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości