![]() |
#1201 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
Cytat:
![]() że jechałyśmy kolejką, ale całą drogę się do siebie nie odzywałyśmy,bo się wstydziłyśmy ![]() ale resztę pamiętam jak przez mgłę, nie wiem co robiłyśmy ani co jadłyśmy ![]() dobra podnoszę tyłek mam full sprzątania prasowanie , układanie w szafie łazienka i podłoga męzowi zostawię mopa i umycie kabiny jutro gość w dom, to nie może być syfu ![]()
![]() |
#1202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chociaż ciekawe... ![]() Ale jak nie mogłaś pamiętać co jadłyśmy? ![]() ![]() Haaa ja też musze dupke ruszyć bo nawet Mała mnie kopie żebym wstała, se mysli jaka matka leniwa... Jak tak dalej pójdzie to nie wyrobie się do gina... A to nie łatwo tak ogarnąć się w 5 min w łazience ![]() ![]()
![]() |
#1203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czytałam też o czasie pracy -ale to nie ma większego znaczenia, czy 20 , czy 40 minut, bo i tak inhalujesz się 10-15 minut (po tym czasie płyn, roztwór się zwyczajnie kończy) Maseczki są różne- ustniki, wkładki do nosa- zależy, czego potrzebujesz. Mi zależało, zeby maseczka miała gumkę- nakładam ją i nic nie muszę trzymać ![]() I warto przed rozpoczęciem inhalacji przepłukać nos solą fizjologiczną (lub roztworem wody z solą morską), aby zwiększyć efektywność. Czytałam też o tym, co można wciągać- różne zioła na różne dolegliwości ![]() ALUNIA- ja dostałam kiedyś w prezencie bambusowe ręczniki i z mojego punktu widzenia są bardziej miękkie, szybciej schną. I po 5 latach używania wyglądają znacznie lepiej niż te, które dostaliśmy z frotte- ale to może być też kwestia firmy, jakości itd. Cieszę się, że dobrze się czujesz ![]() tak sobie wyobraziłam, że może fizjoterapeutą, albo arteterapeutą i nosisz łóżko lub walizę z gadżetami (taką na kółkach ) ![]() MAMA ZUZI- Mąż rano namoczył fasolę, więc podejrzewam, że u mnie fasolka będzie robiona jutro ![]() Dzisiaj jedziemy na warsztaty Bezp. Maluch, a potem ma szkolenie z pracy online, więc chyba nie zrobi ![]() Z sesją zdjęciową zaczynam się zastanawiać... Na razie robiliśmy kilka razy zdjęcia nam i potem Mąż chce to jakoś fajnie zgrać. To tak jak u mnie dzień, jak co dzień ![]() ![]() MACIEJKA- u mnie oprócz rajstopek były jeszcze klapki z hello kitty, miseczki i poduszki turystyczne, żadnych ciążowych rzeczy. A podobno fajne te rzeczy. LUI- u mnie pomogło złożenie kilku skarg w oddziale poczty i dostarczają już wszystko ![]() ![]() Dziękuję za zestawienie sprzedawców allegro- może wrzucić je na pierwszą stronę? Ja mam zaznaczonego jeszcze sprzedawcę: r_p77 bo miał sporo rzeczy, którymi ja byłam zainteresowana w dobrych cenach, ale nie wiem, jak z jakością i czy te same Wy chcecie zamawiać. BUU- ja przybrałam obecnie 4kg- wczoraj się ważyłam po glukozie ![]() I też w butach (cięższych niż sandały z początku ciąży), czy swetrze zamiast letniej sukienki. Lekarz mówił, że jeśli dziecko rośnie i przybiera prawidłowo, to swoją wagą należy się przejmować tylko gdy jest jej za wiele, a nie za mało. Przy założeniu, że dobrze się odżywiamy oczywiście ![]() Ja staram się dalej jeść tak, jak jadłam wcześniej- czytam składy na opakowaniach, jem dużo kaszy, staram się nie jeść kupnych słodyczy, ale ciasto Teściowej zjadam z wielką chęcią ![]() Mąż ostatnio, jak dotykał brzucha to załapał się akurat na totalną zmianę pozycji dziecka z fikołkiem, i powiedział, że chyba mu tam ciasno trochę i może gdybym miała większy brzuch, to byłoby wygodniej ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | ||
Raczkowanie
|
Też się cieszę, nie będę w niej taka szeroka
![]() Bo powoduje hipoglikemię. Biorąc Metformin nie jest się zagrożonym hipoglikemią (niedocukrzeniem). W UK Metformin to zawsze lek pierwszoplanowy w każdej cukrzycy poza 1. Przy moim guzie to niebezpieczne, bo mnie się słabo robi i bez Insuliny. Cytat:
Cytat:
Jak widać są różnice w leczeniu w Polsce i UK. Tak samo Pyralgina. W Polsce kupi się bez recepty, a tutaj jest zabroniona jej produkcja od lat 90, bo może być dla człowieka zabójcza. Ja mam nadzieję, że mnie cukrzyca ominie, aczkolwiek jestem przygotowana na nią. Przed ciążą HbA1C miałam 35 mmol/mol, więc bardzo dobra (42-48 stan przedcukrzycowy, powyżej 48 cukrzyca). Okaże się za tydzień. Dobrze, że nie podają tu glukozy w proszku. Wiele lat temu miałam krzywą cukrzycową w Polsce. Nie słodziłam wtedy herbaty. Podali mi kranówkę z glukozą. Nie mogłam wypić, bo mnie zbierało na wymioty hhhh. Tu podają Glutole, napój glukozowy o smaku coca-coli. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Wtajemniczenie
|
HOPE- ja byłam dzisiaj na rehabilitacji w przychodni i przypomniałam sobie o odebraniu wyników dopiero pod domem... Niby to kawałeczek drogi tylko, ale nie chciało mi już wracać. Jak będziemy jechać na warsztaty to może odbierzemy, bo ciekawość mnie zżera
![]() Myślę, że są nieodkryte pokładu strachu w każdym człowieku... I często to niezależne od nas ![]() ![]() u mnie wyszły ciała ketonowe w którymś badaniu moczu, co prawda w małej ilości, która jest "normą". Ale późniejszy posiłek, rzeczywiście zniwelował je, bo na razie ich nie mam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
Jakie były te normy po glukozie ? (na czczo-1h-2h)?
bo mam wyniki :/
#1207 |
Wtajemniczenie
|
Iskra teraz rozumiem
![]() Ja też nie słodzę. Dziś robię kluski na parze, jakieś liche mi wyszły. Ciekawe co będzie po ugotowaniu. Lubicie? Z czym jecie? Ja jutro będę gotować fasolkę, kupiłam dzisiaj żeby namoczyć na noc, ale była tylko mała a już byłam w 3 sklepie i nie chciało mi się dalej szukać i teraz się zastanawiam czy taka może być hmmm. Zawsze robiłam z tą Jaś a ta jest taka tyci tyci.
#1208 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Konto usunięte
|
A jakie masz wyniki?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Ją wiem tylko jakie ją mam i że są złe. Po godz 11.46 po 2 10.7 Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Wtajemniczenie
|
Uwaga! Dzwonili do mnie z genetyki iiii WYNIK JEST PRAWIDŁOWY!!! Nie ma żadnych odchyleń! I znów rycze..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
Czesc babeczki
Założyłam sobie konto na belly i wyliczyło mi termin porodu na 5 lutego. Mam 105 dni do porodu... Szok ![]() Duszona biedaku trzymaj sie, oby Cię juz nie bolało. Buu wracaj nam do zdrowia. Ja dzis rano Wstawalam z cora do przedszkola to mowię Wam czarna noc była... Hardkor. Pogoda fatalna.
#1212 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
Kasiulka masz ten sam dzień porodu co ja... czyli dzis zaczynamy 26 tydzień
Alunia ja tez sie popłakałam... jeju dobrze ze wyniki prawidłowe
#1215 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie znalazłam wytyczne dot. nowych norm. Cukrzycę ciążową diagnozuje się (czyli poniżej jest w normie) przy wynikach (mg/dl): na czczo: 92-125 (5,1-6,9 mmol/l) po 1 h: 180 i więcej (powyżej 10 mmol/l) po 2h: 153-199 (8,5-11,0 mmol/l) czyli inaczej normy to: na czczo: poniżej 92 po 1h: poniżej 180 po 2h: poniżej 153 przy stwierdzonej cukrzycy i badaniach glukometrem nalezy zachowywać wartości: na czczo: 60-90 mg/dl po 1h po posiłku: poniżej 120 mg/dl ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() cieszę się razem z Tobą!! ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Kasiulka, Mala - mamy ten sam termin ![]() Edytowane przez Panna Migotka 86 Czas edycji: 2014-10-23 o 14:11 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
to kto jeszcze 5 lutego rodzi... jeju zeby tak człowiek wiedział ze to na bank 5 luty a to sie moze okazac masa innych dni
zjadłam własnie rzodkiewke i gruszke na to i młoda mi dyskoteke w brzuchu urzadza
#1217 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zadomowienie
|
Emdzik i jak Twoje wyniki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
Alu !!!!!!!!! Łzy mi popłynęły ze szczęścia kochana cudowne wiadomości ! Wierzyłam w Twoją córę cały czas, że to głupia pomyłka, tyle nerwów jak dorbze, że wszystko jest w porządku !!
#1220 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Wtajemniczenie
|
Alunia wiedziałam wiedziałam po prostu. Strasznie się cieszę że jest wszystko dobrze i że to już za Wami. Kamień z serducha. Ah łzy lecą
![]()
#1223 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
ALUNIA
![]() ![]() ![]() ![]() Migotka z tego co mówisz to mam niby ok.. ale jak to zobaczyłam to się przeraziłam jakie wielkie wyniki... Mam na czczo 72, po 1h 163, po 2h 139 ...
#1225 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
Ale 139 to po 2h norma nawet stara (do 140) więc możesz jeść słodkie dalej
![]() ![]() Zjadłam kilka pierogów z mięsem, robię herbatę i idę dalej sprzątać. Mąż wrócił i stwierdził, że śmierdzi jak na basenie ![]() Ale ja uwielbiam domestosem myć prysznic ![]() mam wrażenie, że odkażam wtedy wszystko,co jest do odkażenia ![]()
#1227 | |
Zadomowienie
|
Alunia - super! Oj, kamień z serca - pewnie jutro to do Ciebie bardziej dotrze
![]() Jeszcze niech tylko Mlebi zamelduje się spokojnie z domku i będzie jak dawniej: z małymi bolączkami ale już bez takich stresów ![]() Emdzik - pamiętaj, że piłaś glukozę, to cukry poszybowały (rzadko kiedy przecież aż tyle cukru masz w zwykłym posiłku) ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
To kamień z serca... bo w pierwszym momencie mnie przeraziły te wyniki...
![]() Mocz na szczęscie czysty... W morfologii tylko jakieś mpv podwyższone.. Aga ja mogę oddać, tylko widzisz że przy starej normie wyszło na styk ![]() zobaczymy co jeszcze gin powie ![]() choć bardziej boję się tych przepływów :/
#1229 |
Wtajemniczenie
|
emdzik kiedy kontrola?
moja ciężarówka poszła spać ![]()
#1230 |
Wtajemniczenie
|
Emdzik nie stresuj się! Ja widzę, że my lubimy się zamartwiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.