![]() |
#1201 |
Przyczajenie
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
jestem umówiona z lekarzem.
dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Raczkowanie
|
hej dziewczynki, chyba mam problem
![]() ![]()
#1203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1205 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Konto usunięte
|
W którym dniu od rozpoczęcia zażywania tabletek z pierwszego opakowania ( w 1 dniu cyklu) można uprawiać seks bez prezetwatywy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
Zakorzenienie
|
[1=9cfdbdf4a8633c241406c59 618b1b1f07a8603a7_62eda0f 28d492;14050351]W którym dniu od rozpoczęcia zażywania tabletek z pierwszego opakowania ( w 1 dniu cyklu) można uprawiać seks bez prezetwatywy?[/QUOTE]
Przeczytaj ulotke to sie dowiesz.
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
[1=9cfdbdf4a8633c241406c59 618b1b1f07a8603a7_62eda0f 28d492;14050351]W którym dniu od rozpoczęcia zażywania tabletek z pierwszego opakowania ( w 1 dniu cyklu) można uprawiać seks bez prezetwatywy?[/QUOTE]
założyłaś temat, pytałaś o zabezpieczenie, dostałaś odpowiedź - czego chcieć więcej? wystarczy przeczytać i zapamiętać |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | |
Zakorzenienie
|
[1=9cfdbdf4a8633c241406c59 618b1b1f07a8603a7_62eda0f 28d492;14057942]Czytałam kilka razy, gdybym znalazła tam odpowiedź, to nie pytałabym o to.[/QUOTE]
jakie tabletki bierzesz? juz znalazlam. oto cytat z ulotki Sylvie 20 z internetu: Antykoncepcja hormonalna nie była stosowana w poprzednim miesiącu Pierwszą tabletkę należy przyjąć w pierwszym dniu miesiączki. Przyjmowanie złożonych doustnych środków antykoncepcyjnych można także rozpocząć w 2-5. dniu naturalnego cyklu; w tym przypadku przez pierwsze 7 dni przyjmowania tabletek należy stosować mechaniczne metody zapobiegania ciąży. a to cytat z uniwersalnej ulotki naszego forum: 1.Jeżeli w ostatnim miesiącu nie przyjmowano doustnych środków antykoncepcyjnych Pierwszą tabletkę preparatu, oznaczoną danym dniem tygodnia, powinna Pani przyjąć pierwszego dnia cyklu, czyli w dniu wystąpienia krwawienia miesiączkowego. Np. jeśli miesiączka rozpocznie się u Pani w piątek, należy przyjąć tabletkę oznaczoną "Pt", a następnie przyjmować tabletki oznaczone kolejnymi dniami tygodnia. Możne Pani również rozpocząć stosowanie preparatu od 2. do 5. dnia cyklu, ale wówczas przez pierwsze 7 dni należy stosować dodatkowe metody antykoncepcyjne (metody mechaniczne). Jeśli z tego nie potrafisz wywnioskować odpowiedzi na swoje pytanie, to oznacza, że niezbyt nauczyli Cię w szkole czytania ze zrozumieniem, albo jakiegokolwiem rozumienia..
Edytowane przez Neciak89 Czas edycji: 2009-09-03 o 14:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Konto usunięte
|
czytać ze zrozumieniem potrafię, ale faktycznie nie zauważyłam, że jest napisane, przepraszam
![]() Taka długa ta ulotka, że nie mogłam znaleźć ![]() Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |
Zakorzenienie
|
[1=9cfdbdf4a8633c241406c59 618b1b1f07a8603a7_62eda0f 28d492;14061933]czytać ze zrozumieniem potrafię, ale faktycznie nie zauważyłam, że jest napisane, przepraszam
![]() Taka długa ta ulotka, że nie mogłam znaleźć ![]() Dzięki ![]() dlatego wlasnie ulotke powinno sie czytac powoli ;p ale rozumiem, ze da sie pominac. choc ja juz tyle razy czytalam ze jedyne czego nie wiem, to skutki uboczne, bo nie chcialo mi sie wszystkich czytac ;p
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() i było jasno napisane, bo w dużej tabelce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
tak, ale na wszelki wypadek nie przekraczać dziennej dawki paracetamolu 3000mg (przekraczanie jej przez kilka dni może powodować podwyższenie stężenia ee z tabletek co później, przy odstawieniu, może teoretycznie być odebrane przez organizm jako zapomnienie tabletki - ale to tak czysto teoretycznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Raczkowanie
|
![]()
Znowu potrzebuje pomocy
![]() Wzięłam pierwsze opakowanie Jasminu, po odstawieniu dostalam w 4 dniu miesiaczkę. Teraz wybralam 2 opakowanie ale w trakcie brania łykałam orungal przeciwgrzybiczny... odstawilam jasmin we wtorek i do tej pory nie mam miesiaczki. Czy orungal moze miec wplyw na opóźnienie się okresu?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie!
mam pytanko. za pare tygodni zaczne brac Cilest. Wiem ze pierwszą tabletke mam przyjac jak wystąpi u mnie krwawienie, pierwszego dnia tego krwawienia...ale mam pytanie czy jesli dostane okres np o 17 i przyjme od razu tabletke, to czy mogę na drugi dzień przyjąc ją np o 8 rano (najwygodniejsza dla mnie pora)? bedzie to mialo jakies znaczenie, wpływ na coś? Prosze o wyrozumiałość, z gory dziekuje. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1221 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Przyczajenie
|
no tak ale wydawał mo sie ze jednak powinna byc jakas systematycznośc...ok bardzo dziekuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
A właśnie, na jakiej podstawie ginekolog stwierdza jaka antykoncepcja będzie odpowiednia? Bez odpowiednich badań to stwierdzi? I tak nawiasem mówiąc to są tylko badania krwi czy coś jeszcze?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
Chociaż ja jak poszłam do gina, po tabletki nie zostałam w ogóle zbadana.. Nawet mi skierowania na żadne badania nie dał, ogólnie widać było, że gin do ![]() Przepisał mi harmonet, powiedzial 'a to takie dobre pigułki dla młodych kobiet'. zapytał się mnie, czy palę - owszem - ooojjj to będzie musiała pani przestać. I na razie. Na szczęście, Harmonet był strzałem w dziesiątkę, żadnych skutków ubocznych, wszystko chodzi jak w zegarku. Jednakże dopiero przy innych wizytach u innych lekarzy zostałam dokładnie zbadana. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Raczkowanie
|
dziewczyny mam najprawdopodobniej najglupsze i oczywiste pytanie na świecie; ale czytam i czytam o tym w kółko i już niewiem co jest prawdą!
zazywam tabletki anty i chcę isc zrobić sobie cytologię ale jak wiadomo do tego badania mozna podejsc w okreslonych dniach cyklu (10-20 dc dobrze rozumiem?) i teraz moje pytanie: 1 dzien cyklu to dzien wystapienia krwawienia po skonczeniu opakowania czy po wzieciu 1 tabletki z opak? ![]()
#1226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wybieram się w tym tygodniu do gina i chciałabym zapytać jaka będzie dla mnie odpowiednia bo wiadomo są różne formy. A tabletek jeszcze bym nie chciała bo współzyć puki co nie współżyję więc zastanawiałam sie jak oni to dobierają. Chcę tylko zaspokoić moją ciekawość ![]() To faktycznie gin sie nie popisał.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Raczkowanie
|
dziewczyny jak to jest z "dodatkowym" zabezpieczeniem kiedy: zapomnialam 19tej tabletki z opakowania, ostatnie 2 z blistra wzielam jak nalezy, potem 7dni przerwy i teraz juz jestem przy 3ciej z blistra... chce wiedziec czy to "7dni dodtakowego zabezpieczenia" skonczylo sie w czasie 7dniowej przerwy czy musze "uwazac" jeszcze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Wtajemniczenie
|
Wizażanki, potrzebuje pomocy
![]() Od grudnia 2008 do czerwca 2009 stosowalam regularnie tabletki Yasminelle. Okres idealnie co do dnia i godziny, nic mnie nie bolalo, nie tylam, cera w doberj formie - czasami cos tam malego wyskoczylo, ale to normalne jest. Od czerwca do wrzesnia (2009) nie stosowalam zadnych tabletek. Pod koniec sieepnia bylam na kontroli u ginekologa. Dostalam kolejne recepty, aczkolwiek tym razem na Microgynon 21 (podejrzewam ze ze wzgledu na ich cene). Lekarz zapewnil mnie ze ich dzialanie bedzie takie samo. Od 4dni przyjmuje te tabletki. Pierwsze 2dni to byl koszmar! Czulam sie strasznie wzdeta, bolal mnie brzuch, bylo mi niedobrze, jakbym sie zatrula czyms i miala jednoczesnie kaca. Ponadto dostalam takiego strasznego tradziku, jakiego jeszcze nie mialam ![]() ![]() I tu moje pytanie, czy jest mozliwosc zeby zaprzestac, po tych 4dnia, brania Microgynon 21? Mam zamiar isc do ginekologa niedlugo i wrocic do Yasminelle. Barszo prosze o odpowiedz, bo juz nie wiem co mam robic, a za 2 tygodnie ide na studia i chcialabym wygladac normalnie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.