Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-26, 16:06   #1201
zuziaz2
Przyczajenie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2

Cześć dziewczyny, czytam was od jakiegoś czasu miałam dołączyć jeszcze w poczekalni ale dwa miesiące przed terminem trafiłam do szpitala. Mój maluszek urodził się 11.07. w 36. tygodniu. Tomasz ważył 2400 i miał 49 cm i bardzo szybko nadrobił "zaległości". Mam nadzieję, że mnie przygarniecie mimo, że już jesteście mocno zaprzyjaźnione Czy któraś z was ma wcześniaka i kp? Mam podawać małemu żelazo ale kiepsko nam to idzie kropelek nie toleruje a proszku nie mam jak mu podawać bo nie umie pić z butelki. czy któraś z was dostała takie zalecenie przy kp?
zuziaz2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 16:15   #1202
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez zuziaz2 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, czytam was od jakiegoś czasu miałam dołączyć jeszcze w poczekalni ale dwa miesiące przed terminem trafiłam do szpitala. Mój maluszek urodził się 11.07. w 36. tygodniu. Tomasz ważył 2400 i miał 49 cm i bardzo szybko nadrobił "zaległości". Mam nadzieję, że mnie przygarniecie mimo, że już jesteście mocno zaprzyjaźnione Czy któraś z was ma wcześniaka i kp? Mam podawać małemu żelazo ale kiepsko nam to idzie kropelek nie toleruje a proszku nie mam jak mu podawać bo nie umie pić z butelki. czy któraś z was dostała takie zalecenie przy kp?
Hello
Ja nie pomogę, bo moja córa urodzona 2 tyg po terminie
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 16:17   #1203
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
A jeest. Głowa 41 klatka piersiowa 44 ciemiączko 2/2

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Ale ona ma tą skłonność PO MNIE! Do czwartego roku życia byłam takim pulpetem, że mi się nóżki do środka uginały jak stałam...
to wymiarowo nie jest duża tylko ta waga to klatę tez ma w sumie sporą
Cytat:
Hej Zuza!
ja podawałam żelazo, nie jestem mamą wcześniaka ale hemoglobina nam wyszła niska. Ja rozpuszczałam proszek dosłownie w 5-10ml mleka i podawałam łyżeczką...a potem szybko karmiłam żeby się to dobrze rozpuściło. Tylko na początku musiałam dziecko nauczyć jeść z łyżeczki a to nie jest łatwe tym bardziej, że mleczko jest rzadkie.
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 16:19   #1204
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę, że musisz odciągnąć trochę swojego mleka, wymieszać z proszkiem i podać np strzykawką, nawet możesz próbować jednocześnie przy piersi tą strzykawkę wciskać - koleżanka ma wcześniaka i podaje w ten sposób na serce, co prawda karmi butelką, ale lekarstwo jest zbyt gęste, żeby przeszło przez smoczek. Podtyka tą strzykawkę jakoś razem ze smoczkiem od butelki.
Stary 2014-11-26, 16:22   #1205
zuziaz2
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
to wymiarowo nie jest duża tylko ta waga to klatę tez ma w sumie sporą

Hej Zuza!
ja podawałam żelazo, nie jestem mamą wcześniaka ale hemoglobina nam wyszła niska. Ja rozpuszczałam proszek dosłownie w 5-10ml mleka i podawałam łyżeczką...a potem szybko karmiłam żeby się to dobrze rozpuściło. Tylko na początku musiałam dziecko nauczyć jeść z łyżeczki a to nie jest łatwe tym bardziej, że mleczko jest rzadkie.
a podawałaś actiferol? Z łyżeczka raczej nie będzie problemu bo Tomkowi podoba się jedzenie łyżeczką - podaję mu tak espumisan to może spróbuję tak zrobić z żelazem
Stary 2014-11-26, 16:27   #1206
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
a podawałaś actiferol? Z łyżeczka raczej nie będzie problemu bo Tomkowi podoba się jedzenie łyżeczką - podaję mu tak espumisan to może spróbuję tak zrobić z żelazem
tak, dlatego troszke tego mleczka trzeba bo proszku jest sporo. Albo tak jak pisze Gosia, strzykawką. Ja akurat próbowałam i u nas nie wyszło bo Mała ssała strzykawkę Ja też podawałam Saba łyżeczką dlatego Mała nie miała jakiegoś dużego problemu z akceptacją. Teraz to nawet lubi tą swoją łyżeczkę różową
opowiedz cos o sobie, ile masz lat, co porabiasz, które to dziecko i w ogóle. co lubisz czego nie lubisz
Stary 2014-11-26, 16:31   #1207
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
tak, dlatego troszke tego mleczka trzeba bo proszku jest sporo. Albo tak jak pisze Gosia, strzykawką. Ja akurat próbowałam i u nas nie wyszło bo Mała ssała strzykawkę Ja też podawałam Saba łyżeczką dlatego Mała nie miała jakiegoś dużego problemu z akceptacją. Teraz to nawet lubi tą swoją łyżeczkę różową
opowiedz cos o sobie, ile masz lat, co porabiasz, które to dziecko i w ogóle. co lubisz czego nie lubisz
Ja próbowałam podawać kropelki na łyżeczce i dla mnie to jakaś masakra. Do dziś podaję na smoczku

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-26, 16:33   #1208
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Ja próbowałam podawać kropelki na łyżeczce i dla mnie to jakaś masakra. Do dziś podaję na smoczku
ja po prostu podawałam Idze już tyle różnych rzeczy że musiałam ją łyżeczki nauczyć. w sumie tym sabem ją nauczyłam a potem to juz jakos poszło. z tym żelazem był problem bo to rzadkie więc najpierw dodawałam troche saba do tego żeby ją zmylic i zarazem zagęścić. i jakos już teraz idzie.
Stary 2014-11-26, 16:49   #1209
Moni 26
Zadomowienie

gosia wow, jestem pod wrażeniem twoja gwiazda nie to że dziewczyna, młodsza od mojego syna, później urodzona to jeszcze wiecej waży :P Jestem w szoku Mój miał 2 tyg temu główke o 1 cm wieksza, a klatkę o 2 cm mniejsza od twojej Adelki

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
ja po prostu podawałam Idze już tyle różnych rzeczy że musiałam ją łyżeczki nauczyć. w sumie tym sabem ją nauczyłam a potem to juz jakos poszło. z tym żelazem był problem bo to rzadkie więc najpierw dodawałam troche saba do tego żeby ją zmylic i zarazem zagęścić. i jakos już teraz idzie.

ja małemu podawałam wszystkie leki łyżeczką, tylko z moim mlekiem,bez problemu połykał i buźkę otwierał, mały lekoman :P

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:

ja małemu podawałam wszystkie leki łyżeczką, tylko z moim mlekiem,bez problemu połykał i buźkę otwierał, mały lekoman :P
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 16:52   #1210
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gatita Pokaż wiadomość
Gosia super! odsypiasz

hmm... kupię i będę szukać

U mnie też przy kp okresu ni chu chu.
Dobrze, że masz wsparcie córeczki

Ale mnie wkurzają ulotkarzechodzi taki jeden i zawsze dzwoni do mnie! I średnio dwa z trzech przypadków właśnie mi Młody próbuje usnąć! Mówię do niego jak do człowieka, że mam małe dziecko i mi go budzi i że ma jeszcze 20 innych mieszkań do wyboru, żeby nie dzwonił do mnie (już pomijając to, że pojemnik na ulotki jest na zewnątrz!), a ten za parę dni znowu! Nosz!
Oj mam to samo, non stop do nas dzwonia... gdy slysze domofon i tekst ulotki, mam ochote ryczec, zeby przestali mi budzic dziecko!

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Witaj

Ja dostałam plamienie 2 tygodnie temu trwało 5 dni
może to był okres ?
Nie wiem a tabletek antykoncepcyjnych nie biore
Witaj

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
ooo dawno Cię nie było Jeśli chodzi o miesiączkę to ja też jeszcze nie miałam i pasuje mi to Chociaż od jakiegoś czasu mam długie nocne przerwy między karmieniami, więc myślę, że niebawem może się okres pojawić. Bo z tego co się orientuję to dużo zależy od częstotliwości karmień.
Witaj, no ja juz nie pamietam jak to bylo przy corce... jednak pamiec bywa ulotna...

Cytat:
Sie ostatnio zastanawialam co u ciebie...ja tez mam zlosnice niestety bardzo glosn daje do zrozumienia ze robie cos nie po jej mysli. Okresu nie ma, oby jak najdluzej
Czesc Mamy zlosnikow laczmy sie

Co do zupek, to bede wprowadzac pierwsze kaszki po 6 miesiacu zycia, poki karmie nie ma potrzeby wczesniej, a zupki bede robila sama, po co kupowac skoro wystarczy blender i dzidzia ma domowy obiadek
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 16:53   #1211
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-26, 16:58   #1212
Ksandi
Raczkowanie

Szukałam na stronie gerbera ubranek. Nic nie ma. Dostałam kilka body od siostry mojego męża i są rewelacyjne. Ma któraś z Was? Tylko coś na allegro i to jeszcze w archiwum...
Ksandi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 17:03   #1213
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ksandi Pokaż wiadomość
Szukałam na stronie gerbera ubranek. Nic nie ma. Dostałam kilka body od siostry mojego męża i są rewelacyjne. Ma któraś z Was? Tylko coś na allegro i to jeszcze w archiwum...
Ubranka gerbera? Pierwsze słyszę...
Stary 2014-11-26, 17:05   #1214
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Ja tez dawałam małej sab simplex łyżeczka i nie było problemu

Nasze szczescie
Stary 2014-11-26, 17:05   #1215
zuziaz2
Przyczajenie

dziękuję za podpowiedzi jesteśmy już po i udało się zjadł całość teraz tylko odczekać żeby nie wróciło
Mam 31 lat i to moje pierwsze dzieciątko bardzo długo wyczekiwane, jestem teraz na rocznym macierzyńskim, swoją drogą myślałam,że to tak duuuużo czasu a tu już prawie piąty miesiąc zleciał nie wiadomo kiedy. Każdy dzionek dopasowany do rytmu Tomka i jakoś moje zainteresowania zeszły na tak odległy plan, że trudno mi nawet napisać co lubię jestem troszkę uziemiona przez to, że oprócz piersi Tomasz nic innego nie wcina ale myślę że za niedługo zaczniemy mu podawać jakieś jedzonko to może czasem wyrwę się gdzieś na dłużej niż godzinkę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-26, 17:16   #1216
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję za podpowiedzi jesteśmy już po i udało się zjadł całość teraz tylko odczekać żeby nie wróciło
Mam 31 lat i to moje pierwsze dzieciątko bardzo długo wyczekiwane, jestem teraz na rocznym macierzyńskim, swoją drogą myślałam,że to tak duuuużo czasu a tu już prawie piąty miesiąc zleciał nie wiadomo kiedy. Każdy dzionek dopasowany do rytmu Tomka i jakoś moje zainteresowania zeszły na tak odległy plan, że trudno mi nawet napisać co lubię jestem troszkę uziemiona przez to, że oprócz piersi Tomasz nic innego nie wcina ale myślę że za niedługo zaczniemy mu podawać jakieś jedzonko to może czasem wyrwę się gdzieś na dłużej niż godzinkę
Czym się wcześniej zajmowalas?

Nasze szczescie
Stary 2014-11-26, 17:48   #1217
zuziaz2
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Czym się wcześniej zajmowalas?
Pracuje w bankowości - na szczęście mogę wrócić trafiłam na dobrego pracodawcę i nikt mi nie robił żadnych wyrzutów mimo, że bardzo szybko musiałam iść na zwolnienie ze względu na zagrożoną ciążę. Mam nadzieję, że nic się w firmie nie zmieni do mojego powrotu. Ale muszę zacząć dodatkowo troszkę od czasu do czasu "odświeżyć" głowę bo czuję, że się uwsteczniam przez to siedzenie w domu. Któraś z dziewczyn pisała o akademii PARP - pozwoliłam sobie zajrzeć tam mam nadzieję, że uda mi się skorzystać z jakiegoś szkolenia
Stary 2014-11-26, 18:37   #1218
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja dzisiaj okupilam mala w sloiczki kupilam z Hippa i z Babydream bo niby z bio upraw wiec mam nadzieje ze lepsze
Jesli malej posmakuje babydream to bedziemy go kupowac bo jest tanszy, sloiczki sa wieksze no i wiekszy wybor od hippa w szoku jestem bo sa sloiczki od 4 miesiaca z mieskiem juz, kupilam malej z kurczaczkiem i sloik spaghetti
Ogolnie kupilam chyba z 30 sloiczkow, do teg deserki i soczki:P
Takze rozszerzanie pelna geba
Dzisiaj byla sliwka i od razu kupa

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

A no i kupilam z bobovity brokul, kalafior i groszek bo z innych firm nie ma a wole najpierw osobno kazde warzywko sprawdzic niz zupke
zuken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 18:40   #1219
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj okupilam mala w sloiczki kupilam z Hippa i z Babydream bo niby z bio upraw wiec mam nadzieje ze lepsze
Jesli malej posmakuje babydream to bedziemy go kupowac bo jest tanszy, sloiczki sa wieksze no i wiekszy wybor od hippa w szoku jestem bo sa sloiczki od 4 miesiaca z mieskiem juz, kupilam malej z kurczaczkiem i sloik spaghetti
Ogolnie kupilam chyba z 30 sloiczkow, do teg deserki i soczki:P
Takze rozszerzanie pelna geba
Dzisiaj byla sliwka i od razu kupa

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

A no i kupilam z bobovity brokul, kalafior i groszek bo z innych firm nie ma a wole najpierw osobno kazde warzywko sprawdzic niz zupke
No właśnie ja tez widziałam, że są różne dania od 4 m-ca a przeciez najpierw powinno sie wprowadzać pojedycze produkty i biorąc pod uwagę, że trwa to trochę, to jak to od razu wskoczyć na takie danie z kurczakiem, czy ryżem itd? JAk Ty to będziesz robić?
Bo Mela dopiero próbowała jabłka, sliwki i marchewki, tak?
Stary 2014-11-26, 18:42   #1220
Ksandi
Raczkowanie

Cytat:
Ubranka gerbera? Pierwsze słyszę...
Ja też byłam bardzo zdziwiona a jednak. Wczoraj jak rozbierałam małą do szczepienia nawet nasza pediatra oprócz standardowego "ojej, jak dobrze , że nic nie muszę tłumaczyć, pani jest fizjoterapeutą to wszystko wie" - czym doprowadza mnie do szału - też zwróciła uwagę na to body, że się nie spotkała z odzieżą z Gerbera. Chyba jakieś unikaty mam nic, poszperam po sieci, pewnie coś znajdę
Stary 2014-11-26, 18:46   #1221
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Ja też byłam bardzo zdziwiona a jednak. Wczoraj jak rozbierałam małą do szczepienia nawet nasza pediatra oprócz standardowego "ojej, jak dobrze , że nic nie muszę tłumaczyć, pani jest fizjoterapeutą to wszystko wie" - czym doprowadza mnie do szału - też zwróciła uwagę na to body, że się nie spotkała z odzieżą z Gerbera. Chyba jakieś unikaty mam nic, poszperam po sieci, pewnie coś znajdę
http://www.gerberchildrenswear.com/

Pewnie masz z Ameryki
Stary 2014-11-26, 18:49   #1222
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Karoseria mysle ze te bardziej skomplikowane dania podam dopiero kolo Swiat
Mela jadla juz marchewke, marchewke z ziemniakiem, jablko i sliwke jutro moze beda ziemniaczki ze szpinakiem
To jest tak, ze ja wprowadzam jedna rzecz na przyklad marchewke, jak jest ok to daje marchewke z ziemniakiem albo dynia na przyklad potem ziemniaka z czymstam itd
Nie ma tragedii jesli nawet sie wprowadza 2 nowe rzeczy jednego dnia byleby nie 5

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

No i ja sloiczek daje przez 2-3 dni a pozniej jak nic sie nie dzieje to wprowadzam cos nowego nie ma co za dlugo sie szczypac jak po 2-3 dniach nic sie nie dzieje to po tygodniu tez nie bedzie
Stary 2014-11-26, 18:49   #1223
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam jednego pajaca z gerbera. Nie mam pojęcia skąd.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 18:56   #1224
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Karoseria mysle ze te bardziej skomplikowane dania podam dopiero kolo Swiat
Mela jadla juz marchewke, marchewke z ziemniakiem, jablko i sliwke jutro moze beda ziemniaczki ze szpinakiem
To jest tak, ze ja wprowadzam jedna rzecz na przyklad marchewke, jak jest ok to daje marchewke z ziemniakiem albo dynia na przyklad potem ziemniaka z czymstam itd
Nie ma tragedii jesli nawet sie wprowadza 2 nowe rzeczy jednego dnia byleby nie 5

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

No i ja sloiczek daje przez 2-3 dni a pozniej jak nic sie nie dzieje to wprowadzam cos nowego nie ma co za dlugo sie szczypac jak po 2-3 dniach nic sie nie dzieje to po tygodniu tez nie bedzie
Aaaa... Rozumiem... Ja gdzies tam przeczytałam, że cały tydzień albo nawet dwa dawać jeden produkt i dlatego tak pomyslałam
Mela jak narazie nie miała żadnych przebojów po tym jedzeniu?

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja mam jednego pajaca z gerbera. Nie mam pojęcia skąd.
Nie kłam, pewnie masz z Ameryki

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Zuken a takie dania w torebkach z ryżem, owocami itd dajesz? Bo też niby sa od 4 m-ca. To są deserki, czy co to jest?
Cos takiego:
http://www.boots.com/en/HiPP-Organic...s-70g_1481421/
Stary 2014-11-26, 19:22   #1225
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Karoseria jakbym miała każdy produkt tydzień wprowadzać to Mela cały czas byłaby na etapie marchewki a gdzie dalej
Jak większość z Was dopiero zacznie wprowadzać produkty w 4 miesiącu to jakby wszystko miało być podawane przez tydzień to do 5 miesiąca wprowadziłoby się tylko 4 rzeczy a to jednak trochę mało

Mela póki co wszystko znosi dobrze, chociaż ja jestem alergikiem odpukać jej nic nie jest

U nas z owoców jest takie coś tylko: http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idea...owa-chwila-61/
to pewnie to samo tylko inne opakowanie, dzisiaj kupiłam, na dniach będziemy próbować
Stary 2014-11-26, 19:34   #1226
Gatita
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam Oczywiście, że z Ameryki - szwagierka nam sprezentowała. Są śliczne i takie fajne szczupłe, a długie - w sam raz na mojego synka. Tylko oczywiście dawno ze wszystkiego wyrósł Ale w styczniu ma przylecieć znowu szwagierka, to może coś nawiezie
Gatita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 19:47   #1227
Ksandi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gatita Pokaż wiadomość
Ja mam Oczywiście, że z Ameryki - szwagierka nam sprezentowała. Są śliczne i takie fajne szczupłe, a długie - w sam raz na mojego synka. Tylko oczywiście dawno ze wszystkiego wyrósł Ale w styczniu ma przylecieć znowu szwagierka, to może coś nawiezie
To wszystko wyjaśnia Mam ciotke w Hameryce więc pewnie od niej
U nas "remontowi" sąsiedzi w końcu zamilkli ale jeszcze udarkiem na dobranoc nas poczęstowali
Stary 2014-11-26, 19:56   #1228
Gatita
Raczkowanie

Mój Maluszek chyba przebił wszystkich - jesteśmy już po pierwszym nocnym karmieniu

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
To wszystko wyjaśnia Mam ciotke w Hameryce więc pewnie od niej
U nas "remontowi" sąsiedzi w końcu zamilkli ale jeszcze udarkiem na dobranoc nas poczęstowali
To pewnie tak. W sumie jakoś ich nie szukałam, ale szkoda, że u nas nie można kupić. Rzeczywiście jedne z fajniejszych były.
Masakra, zatłukłabym. Zwłaszcza, że Łukaszek ostatnio coraz wcześniej chodzi spać.
Gatita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 20:55   #1229
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Witajcie mamuski

Troche mnie nie bylo, ale nie mialam sily pisac o tym, ze nie mam czasu siedziec i czytac a co dopiero pisac Maly jest mega zlosnikiem i jak cos mu nie pasuje, to wrzeszczy na cale gardlo! Ot taki wrzeszczypolec mi sie przytrafil. Moja corcia jest mega kochana, nie mam w niej ani odrobimy zazdrosci i jest fantastyczna siostra! Jesli chodzi o mnie, to waga stoi w miejscu i stracilam nadzieje, ze wroce do swojej poprzedniej figury... zaczelam robic brzuszki, przysiady itp., ale zaprzestalam, bo zaczela mnie bardzo bolec blizna po cc... wrazenie szczypania i ciagniecia.
Nadal karmie piersia co 3 godziny i w zwiazku z tym mam pytanie do karmiacych tylko piersia mam... czy dostalyscie juz miesiaczke?? Bo u mnie ani widu, ani slychu...

Ja kp i okresu jeszcze nie mialam

Cytat:
A czasem hipp nie jest lepszy?

My po wizycie. Adelka waży... 7675 i wyszła poza siatkę. Wzrostu nie zmierzyli. Mierzyła główkę i klatkę ale mi nie powiedziała ile.
Zaszczepiliśmy na WZW.
Adelka zniosła to lepiej niż ja..
Wooow ale waga brawo

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Aaaa... Rozumiem... Ja gdzies tam przeczytałam, że cały tydzień albo nawet dwa dawać jeden produkt i dlatego tak pomyslałam
Mela jak narazie nie miała żadnych przebojów po tym jedzeniu?

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Nie kłam, pewnie masz z Ameryki

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Zuken a takie dania w torebkach z ryżem, owocami itd dajesz? Bo też niby sa od 4 m-ca. To są deserki, czy co to jest?
Cos takiego:
http://www.boots.com/en/HiPP-Organic...s-70g_1481421/
A wiesz ze do tego sa specjalne lyzeczki
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 21:01   #1230
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
Ja kp i okresu jeszcze nie mialam

Wooow ale waga brawo

A wiesz ze do tego sa specjalne lyzeczki
Jak to specjalne łyżeczki? Why?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości