![]() |
#1201 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2
Cześć dziewczyny, czytam was od jakiegoś czasu miałam dołączyć jeszcze w poczekalni ale dwa miesiące przed terminem trafiłam do szpitala. Mój maluszek urodził się 11.07. w 36. tygodniu. Tomasz ważył 2400 i miał 49 cm i bardzo szybko nadrobił "zaległości". Mam nadzieję, że mnie przygarniecie mimo, że już jesteście mocno zaprzyjaźnione
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1202 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie pomogę, bo moja córa urodzona 2 tyg po terminie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja podawałam żelazo, nie jestem mamą wcześniaka ale hemoglobina nam wyszła niska. Ja rozpuszczałam proszek dosłownie w 5-10ml mleka i podawałam łyżeczką...a potem szybko karmiłam żeby się to dobrze rozpuściło. Tylko na początku musiałam dziecko nauczyć jeść z łyżeczki a to nie jest łatwe tym bardziej, że mleczko jest rzadkie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1205 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() opowiedz cos o sobie, ile masz lat, co porabiasz, które to dziecko i w ogóle. co lubisz czego nie lubisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1208 |
Zakorzenienie
|
ja po prostu podawałam Idze już tyle różnych rzeczy że musiałam ją łyżeczki nauczyć. w sumie tym sabem ją nauczyłam a potem to juz jakos poszło. z tym żelazem był problem bo to rzadkie więc najpierw dodawałam troche saba do tego żeby ją zmylic i zarazem zagęścić. i jakos już teraz idzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 | ||
Zadomowienie
|
gosia wow, jestem pod wrażeniem twoja gwiazda nie to że dziewczyna, młodsza od mojego syna, później urodzona to jeszcze wiecej waży :P Jestem w szoku
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
ja małemu podawałam wszystkie leki łyżeczką, tylko z moim mlekiem,bez problemu połykał i buźkę otwierał, mały lekoman :P ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
ja małemu podawałam wszystkie leki łyżeczką, tylko z moim mlekiem,bez problemu połykał i buźkę otwierał, mały lekoman :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1210 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do zupek, to bede wprowadzac pierwsze kaszki po 6 miesiacu zycia, poki karmie nie ma potrzeby wczesniej, a zupki bede robila sama, po co kupowac skoro wystarczy blender i dzidzia ma domowy obiadek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1212 |
Raczkowanie
|
Szukałam na stronie gerbera ubranek. Nic nie ma. Dostałam kilka body od siostry mojego męża i są rewelacyjne. Ma któraś z Was? Tylko coś na allegro i to jeszcze w archiwum...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1213 |
Zakorzenienie
|
Ubranka gerbera? Pierwsze słyszę...
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
Ja tez dawałam małej sab simplex łyżeczka i nie było problemu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1215 |
Przyczajenie
|
dziękuję za podpowiedzi jesteśmy już po i udało się zjadł całość teraz tylko odczekać żeby nie wróciło
![]() Mam 31 lat i to moje pierwsze dzieciątko bardzo długo wyczekiwane, jestem teraz na rocznym macierzyńskim, swoją drogą myślałam,że to tak duuuużo czasu a tu już prawie piąty miesiąc zleciał nie wiadomo kiedy. Każdy dzionek dopasowany do rytmu Tomka i jakoś moje zainteresowania zeszły na tak odległy plan, że trudno mi nawet napisać co lubię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1217 |
Przyczajenie
|
Pracuje w bankowości - na szczęście mogę wrócić trafiłam na dobrego pracodawcę i nikt mi nie robił żadnych wyrzutów mimo, że bardzo szybko musiałam iść na zwolnienie ze względu na zagrożoną ciążę. Mam nadzieję, że nic się w firmie nie zmieni do mojego powrotu. Ale muszę zacząć dodatkowo troszkę od czasu do czasu "odświeżyć" głowę bo czuję, że się uwsteczniam przez to siedzenie w domu. Któraś z dziewczyn pisała o akademii PARP - pozwoliłam sobie zajrzeć tam mam nadzieję, że uda mi się skorzystać z jakiegoś szkolenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj okupilam mala w sloiczki
![]() ![]() Jesli malej posmakuje babydream to bedziemy go kupowac bo jest tanszy, sloiczki sa wieksze no i wiekszy wybor od hippa ![]() ![]() ![]() Ogolnie kupilam chyba z 30 sloiczkow, do teg deserki i soczki:P Takze rozszerzanie pelna geba ![]() Dzisiaj byla sliwka i od razu kupa ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- A no i kupilam z bobovity brokul, kalafior i groszek bo z innych firm nie ma a wole najpierw osobno kazde warzywko sprawdzic niz zupke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo Mela dopiero próbowała jabłka, sliwki i marchewki, tak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1220 |
Raczkowanie
|
Ja też byłam bardzo zdziwiona a jednak. Wczoraj jak rozbierałam małą do szczepienia nawet nasza pediatra oprócz standardowego "ojej, jak dobrze , że nic nie muszę tłumaczyć, pani jest fizjoterapeutą to wszystko wie" - czym doprowadza mnie do szału - też zwróciła uwagę na to body, że się nie spotkała z odzieżą z Gerbera. Chyba jakieś unikaty mam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie masz z Ameryki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
Karoseria mysle ze te bardziej skomplikowane dania podam dopiero kolo Swiat
![]() Mela jadla juz marchewke, marchewke z ziemniakiem, jablko i sliwke ![]() ![]() To jest tak, ze ja wprowadzam jedna rzecz na przyklad marchewke, jak jest ok to daje marchewke z ziemniakiem albo dynia na przyklad ![]() ![]() Nie ma tragedii jesli nawet sie wprowadza 2 nowe rzeczy jednego dnia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- No i ja sloiczek daje przez 2-3 dni a pozniej jak nic sie nie dzieje to wprowadzam cos nowego ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mela jak narazie nie miała żadnych przebojów po tym jedzeniu? ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Nie kłam, pewnie masz z Ameryki ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Zuken a takie dania w torebkach z ryżem, owocami itd dajesz? Bo też niby sa od 4 m-ca. To są deserki, czy co to jest? Cos takiego: http://www.boots.com/en/HiPP-Organic...s-70g_1481421/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
Karoseria jakbym miała każdy produkt tydzień wprowadzać to Mela cały czas byłaby na etapie marchewki a gdzie dalej
![]() Jak większość z Was dopiero zacznie wprowadzać produkty w 4 miesiącu to jakby wszystko miało być podawane przez tydzień to do 5 miesiąca wprowadziłoby się tylko 4 rzeczy a to jednak trochę mało ![]() Mela póki co wszystko znosi dobrze, chociaż ja jestem alergikiem odpukać jej nic nie jest ![]() U nas z owoców jest takie coś tylko: http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idea...owa-chwila-61/ to pewnie to samo tylko inne opakowanie, dzisiaj kupiłam, na dniach będziemy próbować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas "remontowi" sąsiedzi w końcu zamilkli ale jeszcze udarkiem na dobranoc nas poczęstowali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1228 | |
Raczkowanie
|
Mój Maluszek chyba przebił wszystkich - jesteśmy już po pierwszym nocnym karmieniu
![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Masakra, zatłukłabym. Zwłaszcza, że Łukaszek ostatnio coraz wcześniej chodzi spać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja kp i okresu jeszcze nie mialam Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.