czy ktoś szuka pracy? - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-15, 14:53   #1201
gregia
Zakorzenienie

Dot.: czy ktoś szuka pracy?

Cytat:
Napisane przez ~~Cinderella~~ Pokaż wiadomość
Jak na pol to jeszcze nie tak zle

nie ,,jeszcze" a ,,tylko"! zobaczysz szybko zleci!
A moze odezwa sie wczesniej?

A co do pracy to szefostwo to malzenstwo, na razie sie z nimi dogaduje.
Jestem na probnym tygodniu a potem jesli dalej zechce pracowac i oni mnie zechca to zostane na dluzej.
Nie bylo tak zle, ludzi nie duzo, mialam szybkie przyuczenie na kase i sprzedawalam ciuchy
Najbardziej nie podoba mi sie to, ze dla nich najwazniejsza jest obsluga klienta - podchodzic i zagadywac w czym pomoc - kto to widzial takie rzeczy?!
Ja jesli ide do ciuchlandu to po to (jak zapewne wiekszosc z was), zeby pobuszowac i wziac to co wpadnie w oko. Chyba nikt nie lubi jesli obsluga ,,przeszkadza"

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

A w ogole to co tu taka ciiiiisza... ?
cinderella wczesniej sie nie odezwa bo to konkurs na staz urzedniczy ogloszony przez sąd wiec czekaja az minie termin składania papierów
to nie ma nic wspolnego ze stazem z PUP wiec mam nadzieje ze pieniazki tez troche wieksze, probowalam poczytac ile mozna dostac ale kazdy podaje inne kwoty, nie wiem moze to zalezy od miasta
gregia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 16:47   #1202
uparta Marti
Zakorzenienie

jak tam bezrobotne weekend minął(bo juz prawie minął ) ? powysyłalyście CV ? ja wykonałam tylko jeden telefon-do puktu lotto,ale praca tylko w zastępstwie na jeden miesiąc. w razie czego mają dzwonic w poniedzialek
Stary 2009-11-15, 21:15   #1203
Ilena
Zakorzenienie

byłam w szkole ale jakoś minęło wysłałam też parę CV teraz zostaje czekanie
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 21:42   #1204
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uparta Marti Pokaż wiadomość
jak tam bezrobotne weekend minął(bo juz prawie minął ) ? powysyłalyście CV ? ja wykonałam tylko jeden telefon-do puktu lotto,ale praca tylko w zastępstwie na jeden miesiąc. w razie czego mają dzwonic w poniedzialek
ja myślę o otwarciu włąsnego punktu lotto na wiosce co by staży ludzie nie musili jeżdzić do miasta tylko po to ale nie wiem czy bedzie aż taki popyt na to;/

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 00:40   #1205
Nadeel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
ja myślę o otwarciu włąsnego punktu lotto na wiosce co by staży ludzie nie musili jeżdzić do miasta tylko po to ale nie wiem czy bedzie aż taki popyt na to;/
Jak nie ma u Ciebie na wsi możliwosci wysyłania lotto, to bedzie szansa na jakiś zarobek Teraz są duze sumy wygranych:P Tylko nie orientuje sie ile sie zarabia w punkcie lotto :P

jeszcze gdybyś jakas reklamę dobra zrobiła, albo kazdemu do skrzynki pocztowej wrzucila ulotkę o otwartym punkcie lotto ( nawet tym z sąsiednich wiosek). na allegro jest mozliwosc taniego zakupu ulotek jak cos:P

u mojej babci na wielkiej wsi w górach jest możliwosc wysyłania lotto w dwóch sklepach spozywczych. Zawsze tam duuuza kolejka jest.
Nadeel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 07:22   #1206
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadeel Pokaż wiadomość
Jak nie ma u Ciebie na wsi możliwosci wysyłania lotto, to bedzie szansa na jakiś zarobek Teraz są duze sumy wygranych:P Tylko nie orientuje sie ile sie zarabia w punkcie lotto :P

jeszcze gdybyś jakas reklamę dobra zrobiła, albo kazdemu do skrzynki pocztowej wrzucila ulotkę o otwartym punkcie lotto ( nawet tym z sąsiednich wiosek). na allegro jest mozliwosc taniego zakupu ulotek jak cos:P

u mojej babci na wielkiej wsi w górach jest możliwosc wysyłania lotto w dwóch sklepach spozywczych. Zawsze tam duuuza kolejka jest.
Bez przesady Jej tam nie zatrudniają jako specjalistę od marketingu punktu lotto, tylko jako osobę do obsługi klienta, więc nie musi latać z ulotkami i się fatygowac by reklamę robić. I bez tego ludzie przychodzą Koleżanka pracowała i... okradli ją, więc dobrze mieć ze sobą tam chociażby gas pieprzowy.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 08:24   #1207
88Ekaterina88
Zakorzenienie

spokojnie dziewczeta
Taki punkt to bym otworzyła w centrym wsi, gdzie jest koło siebie ze 4-5 sklepów, ale i tak bym najpierw musiała postawic jakiegos blaszaka czy coś, bo nie ma żadnego lokalu pod wynajem, tzn. jest jeden ale babka chce tyle za wynajem ze co miech kto inny tam wynajmuje wiec najpierw by trzeba było zainwestowac w mury zeby potem miec ewentualny zysk, a z tym to różnie. bo szybko by sie pewnie nie zwróciło. także jeszcze najpierw trzeba zbadac rynek i popyt n usługi a potem rozplanowac ewentualnie wszystko. bo w spożywczakach u mnie nie ma miejsca na punkt, bo jak to na wiosce w sklepach jest wszytsko i każde miejsce zajęte

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-11-16, 12:49   #1208
souvenir
Zadomowienie

Cytat:
jesteś z okolic Białegostoku?? bo albo widziałam to ogłoszenie albo mi się przyśniło i jakieś deja vu
a co do pracy to u mnie nadal nic
a pomysł z lotto pewnie nie najgorszy, jeżeli ludzie grają w okolicy, chciałabyś samo lotto czy połączone z jakimś kioskiem?
souvenir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 12:52   #1209
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez souvenir Pokaż wiadomość
jesteś z okolic Białegostoku?? bo albo widziałam to ogłoszenie albo mi się przyśniło i jakieś deja vu
a pomysł z lotto pewnie nie najgorszy, jeżeli ludzie grają w okolicy, chciałabyś samo lotto czy połączone z jakimś kioskiem?
jakbym bude postawiła to juz pewnie z czymś, ale z tańszymi rzeczami, bo mamy tu sklepy z gazetami itp. chyba najbardziej konkurencyjne ceny by mogłybyc z papierosami, np. o kilka groszy tansze

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-11-16, 13:08   #1210
souvenir
Zadomowienie

Cytat:
jakbym bude postawiła to juz pewnie z czymś, ale z tańszymi rzeczami, bo mamy tu sklepy z gazetami itp. chyba najbardziej konkurencyjne ceny by mogłybyc z papierosami, np. o kilka groszy tansze
no i zawsze to lepiej kupić fajeczki przelotem, niż iść do sklepu spożywczego gdzie można natknąć się na kolejkę palacze zawsze byli i będą. Życzę Ci powodzenia w realizacji i badaniu rynku
Stary 2009-11-16, 13:10   #1211
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
no i zawsze to lepiej kupić fajeczki przelotem, niż iść do sklepu spożywczego gdzie można natknąć się na kolejkę palacze zawsze byli i będą. Życzę Ci powodzenia w realizacji i badaniu rynku
nie dziękuje musze sie dowiedziec ile taka buda kosztuje i jak to sie ma z tworzeniem działalności pod lotto

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-11-16, 14:15   #1212
kwadrans_po
Raczkowanie

Mamy już połowę listopada, a ja nadal nic nie znalazłam
Kilka rozmów mam za sobą, m.in. na stanowisko 'asystentka przy sesjach zdjęciowych'. Najlepsze jest to, że ja przyjechałam na miejsce (do drugiego miasta) i babeczka oznajmia mi, że to stanowisko już obsadzili!! Ja sobie od razu myślę: 'to dlaczego nikt nie raczył mnie powiadomić, skoro na rozmowę byłam umówiona od kilku dni!!'. Się zbulwersowałam!! Na to dziewczyna (chyba nawet z moim wieku), że może mi zaproponować inną posadę, ale muszę mieć prawo jazdy! Jakby raczyła spojrzeć w moje CV, to by zobaczyła, że prawka nie mam!

Dzisiaj z kolei byłam na rozmowie w 'Centrum odchudzania'. Praca wydaje się dosyć ciekawa, ale jest jeden, jak dla mnie, bardzo duży minus. Zaliczyć to można jako zajęcie dodatkowe a co za tym idzie- mniejsze zarobki.
W środę wieczorkiem mam zadzwonić i dowiedzieć się, czy przeszłam dalej (szukają kilka osób)- także mam czas na zastanowienie się.

Szczerze przyznam, że już powoli opadam z sił.

Myślałam również żeby wybrać się na staż jako grafik. Nawet miałam propozycję, ale... w Urzędzie Pracy nie mają już na to pieniędzy. Może w lutym, może w marcu...
KPINA!

* Piękna jest tylko prawda i tylko ona jest godna miłości *
[Nicolas Boileau-Despréaux]

* Nie ma drogi do pokoju, to pokój jest drogą *
[Gandhi]

...
kwadrans_po jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 14:25   #1213
souvenir
Zadomowienie

ja właśnie dowiedziałam się, że nie mam szans na pracę w sklepie z ciuchami w moim małym mieście, bo ktoś z ich rodziny też poszukuje pracy i dostanie to stanowisko, zapewniali mnie że dobra ze mnie kandydatka, szkoda, nie lubię poniedziałków ...
Stary 2009-11-16, 16:03   #1214
Ilena
Zakorzenienie

i nadal u wszystkich nie za wesoło ja też wysłałam parę Cv telefon milczy
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 18:40   #1215
uparta Marti
Zakorzenienie

Cytat:
jestem z samego Białegostoku

u mnie z lotto nie oddzwonili. dziś ani jednego CV nie wysłałam. coś czuje ze w tym roku nici z pracy bedą jak to mówią " jaki sylwester taki nowy rok".. to sie chyba sprawdza bo sylwka 2008/2009 nie wspominam miło i od lutego mam jakieś problemy z pracą(jak nie zmiana pracy to z szefem było coś nie tak)

Katerina- a może mogłabyś wynając chociaż jakiś skrawek miejsca w jakimś sklepie większym ? zawsze to w trakcie zakupów można wysłać kupon
Stary 2009-11-16, 20:19   #1216
88Ekaterina88
Zakorzenienie

niestety nie ma takiej możliwości.jeden sklep co chwila pisze o umozenie podatku wiec za podnajem kawałka by sobie zarządali znając życie, a reszta to też takie małe sklepiki 5x6 m i tyle

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-11-16, 21:58   #1217
~~Cinderella~~
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gregia Pokaż wiadomość
cinderella wczesniej sie nie odezwa bo to konkurs na staz urzedniczy ogloszony przez sąd wiec czekaja az minie termin składania papierów
to nie ma nic wspolnego ze stazem z PUP wiec mam nadzieje ze pieniazki tez troche wieksze, probowalam poczytac ile mozna dostac ale kazdy podaje inne kwoty, nie wiem moze to zalezy od miasta
Nie wiedziałam Zycze ci tej pracy i wiekszych pieniazkow

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Koleżanka pracowała i... okradli ją, więc dobrze mieć ze sobą tam chociażby gas pieprzowy.
Ja tam zawsze mam w torebce taka mala bron, taki ze mnie troche tchorz

Cytat:
spokojnie dziewczeta
Taki punkt to bym otworzyła w centrym wsi, gdzie jest koło siebie ze 4-5 sklepów, ale i tak bym najpierw musiała postawic jakiegos blaszaka czy coś, bo nie ma żadnego lokalu pod wynajem, tzn. jest jeden ale babka chce tyle za wynajem ze co miech kto inny tam wynajmuje wiec najpierw by trzeba było zainwestowac w mury zeby potem miec ewentualny zysk, a z tym to różnie. bo szybko by sie pewnie nie zwróciło. także jeszcze najpierw trzeba zbadac rynek i popyt n usługi a potem rozplanowac ewentualnie wszystko. bo w spożywczakach u mnie nie ma miejsca na punkt, bo jak to na wiosce w sklepach jest wszytsko i każde miejsce zajęte
Podziwiam twoja odwage i przedsiebiorczosc

Cytat:
Napisane przez kwadrans_po Pokaż wiadomość

Myślałam również żeby wybrać się na staż jako grafik. Nawet miałam propozycję, ale... w Urzędzie Pracy nie mają już na to pieniędzy. Może w lutym, może w marcu...
KPINA!
Masz jakies wyksztalcenie zwiazane z grafika?
U mnie tez w urzedzie nie maja kasy na staze, chyba juz od wrzesnia.

Cytat:
u mnie z lotto nie oddzwonili. dziś ani jednego CV nie wysłałam. coś czuje ze w tym roku nici z pracy bedą jak to mówią " jaki sylwester taki nowy rok".. to sie chyba sprawdza bo sylwka 2008/2009 nie wspominam miło i od lutego mam jakieś problemy z pracą(jak nie zmiana pracy to z szefem było coś nie tak)
Coz pozostaje nam postarac sie aby tegoroczny sylwek byl the best

No i po 2 dniu w pracy. Zostalam z godz dluzej bo trzeba bylo cos pomoc a jutro ide pol godz wczesniej. Ciekawe co bedzie pozniej.
Na razie nie jest zle.

Pozdrawiam
Stary 2009-11-17, 09:51   #1218
gregia
Zakorzenienie

a ja w nerwowym oczekiwaniu na ogloszenie o 2 etapie konkursu na komputerzeboje sie tylko ze konkurs jest z gory jest obstawiony i dupa z mojego trudu i nadziei
Stary 2009-11-17, 10:47   #1219
paulinka_22
Rozeznanie

GG do paulinka_22

ja w ubiegłym tygodniu miałam 3 rozmowy o prace-w tym dwie ustawione Czekam w napięciu drugi dzień na telefon z banku,bo maja w ciągu 7 dni roboczych dac znać czy przeszłam do kolejnego etapu.A jutro mam kolejną rozmowę....

paulinka_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 11:05   #1220
kwadrans_po
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ~~Cinderella~~ Pokaż wiadomość
Masz jakies wyksztalcenie zwiazane z grafika?
U mnie tez w urzedzie nie maja kasy na staze, chyba juz od wrzesnia.
No właśnie chodzi o to, że nie mam- jestem samoukiem... dlatego taki staż byłby dla mnie szansą.
Niestety, nie doszedł do skutku.

* Piękna jest tylko prawda i tylko ona jest godna miłości *
[Nicolas Boileau-Despréaux]

* Nie ma drogi do pokoju, to pokój jest drogą *
[Gandhi]

...
kwadrans_po jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 11:47   #1221
gregia
Zakorzenienie

dziewczyny a jak myslicie ile mozna zarobic pracujac w Levisie? bratowa znalazla oferte pracy wlasnie w Levisie i niby sie dowiedziala ze zarobki w tym sklepie wynosza cos 1700 na reke, ale mnie sie cos wierzyc nie chce, chyba ze to robota od pon do niedzieli po 12 h (sklep miesci sie w centrum handlowym).
Stary 2009-11-17, 11:56   #1222
88Ekaterina88
Zakorzenienie

tego to nie wiem, u mnie w sklepach zarabiaja po 1500-1200 brutto i sie cieszą ale zalezy gdzie jest dany sklep i jakie sa koszta utrzymania i zycia w danym miescie. moze 1700 na reke moze byc prawdą, chociaz tez mi sie to dziwne wydaje.

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-11-17, 12:02   #1223
souvenir
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny a jak myslicie ile mozna zarobic pracujac w Levisie? bratowa znalazla oferte pracy wlasnie w Levisie i niby sie dowiedziala ze zarobki w tym sklepie wynosza cos 1700 na reke, ale mnie sie cos wierzyc nie chce, chyba ze to robota od pon do niedzieli po 12 h (sklep miesci sie w centrum handlowym).
też wydaje mi się że to za dużo, myślę że na cały etat pracując, daliby
2 000 brutto, jeśli na umowę o pracę to dużo z tego się odcina, chyba że umowa zlecenie, chyba że nadgodziny, wtedy 1700zł realne, zapewne jak we wszystkich takich sklepach jest procent od sprzedazy dla pracowników, ale to tylko w okolicach świąt porządniejsza kasa i to nie zawsze. Pracowałam w sklepie w galerii niby fajnie, ale jako że pół etatu i dojazdy zimą, czekanie na pociąg po 2h na stacji jak miałam na popołudnie to zrezygnowałam, było to rok temu a teraz żadnej pracy od lipca, mogę zadać sobie pytanie czy żałuje...
Stary 2009-11-17, 12:39   #1224
gregia
Zakorzenienie

Cytat:
też wydaje mi się że to za dużo, myślę że na cały etat pracując, daliby
2 000 brutto, jeśli na umowę o pracę to dużo z tego się odcina, chyba że umowa zlecenie, chyba że nadgodziny, wtedy 1700zł realne, zapewne jak we wszystkich takich sklepach jest procent od sprzedazy dla pracowników, ale to tylko w okolicach świąt porządniejsza kasa i to nie zawsze. Pracowałam w sklepie w galerii niby fajnie, ale jako że pół etatu i dojazdy zimą, czekanie na pociąg po 2h na stacji jak miałam na popołudnie to zrezygnowałam, było to rok temu a teraz żadnej pracy od lipca, mogę zadać sobie pytanie czy żałuje...
bo jezeli to by byla prawda z tymi zarobkami to po cholere robic studia jak moglam pojsc do zawodowki na sprzedawce i wieksze bym zarobila pieniadze jako sprzedajaca niz podinspektor w UM.
Stary 2009-11-17, 12:44   #1225
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm...trudno uwierzyć, bo byłam kiedyś w Levisie na rozmowie i dawali 1200 zł netto na umowę o pracę/pełny etat, ale wiem, że zatrudniają też na umowę zlecenie. Koleżanka w innym sklepie wychodziła na tym 1400 na rękę, ale wiecie jak jest...harówa niemal dzien w dzien po 12h:-/
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 13:05   #1226
Celebre
Raczkowanie

Pracowałam w butiku w centrum i miałam 4 zł za godz, a robiłam 9h. dziewczyny, które były dłużej miały 5zł...+procent od sprzedaży, także kiepsko wychodziłam, no ale niby zawsze coś teraz to i z tego bym się ucieszyła: /
Mam wrażenie, że im dalej do końca roku tym mniej ogłoszeń. Już 3 dzień nic nie wysłałam
Celebre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 13:48   #1227
Snufki
Rozeznanie

Cytat:
bo jezeli to by byla prawda z tymi zarobkami to po cholere robic studia jak moglam pojsc do zawodowki na sprzedawce i wieksze bym zarobila pieniadze jako sprzedajaca niz podinspektor w UM.
A jaki wydział, bo coś mało z tego wynika jako ten podinspektor.....
Snufki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 16:53   #1228
Hosenka*
Zakorzenienie

Wysłałam dziś rano CV, kilka godzin później dotałam telefon z zaproszeniem na rozmowę. Przez telefon dowiedziałam się co to za firma, poczytałam w internecie i ... na rozmowe nie idę

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 18:35   #1229
Jik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Wysłałam dziś rano CV, kilka godzin później dotałam telefon z zaproszeniem na rozmowę. Przez telefon dowiedziałam się co to za firma, poczytałam w internecie i ... na rozmowe nie idę
Hosenka, tak się nie odzywałaś, że myślałam, że masz już pracę, a tu kiszka...
Co to za firma? Jakaś bardzo wszawa? I jak Twoje poszukiwania? Ja już tylko podczytuję dziewczyny, bo aż mi się nie chce pisać, że kolejne cv wysłane itd. Choć w sumie wstyd się przyznać, ale ostatnio nic nie wysyłam :/
Jik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 20:56   #1230
AsiaW**
Zakorzenienie

Ja wysłałam dzisiaj 2 CV (biuro handlowe i praca ...w lombardzie) biore juz wszystko jak leci. Natomiast juz przez telefon dowiedziałam się, ze tylko w dniu dzisiejszym Ci pracodawcy dostali po kilkadziesiat dokumentów, moje szanse są jak wygrana w totka...czytam Was codziennie, ale też juz nawet nie pisze o moich bezowocnych posuzkiwaniach bo tylko sie bede powtarzać

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości