Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-20, 12:55   #1201
gojka24
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Tak mnie boli jajnik że nie mogę chodzić,aż mnie kolka łapie momentami. Nie wiecie co to za cholerstwo może być?
Ja mam tak czasem przy owulacji lub przy torbielach. Ale doczytalam ze tabletki bierzesz to chyba torbiele sie wtedy nie towrza?
Cytat:
Meneq-owulacja odpada,biorę tabletki.

Misia-przykro mi z powodu babci. Niech szybko wraca do zdrowia.
Wczoraj robiłam schab w panierce ziemniaczanej,do tego surówka z pomidorów,ogórków kiszonych,sałaty,rzodkiew ki,posypane ziarnami słonecznika i skropione sokiem z cytryny (ostatnio cały czas to jem a najlepsze jest to że nie wiem skąd mi się taki skład wziął,nie wiem czy taka mieszanka istnieje bo po prostu z dnia na dzień miałam na to ochotę i zrealizowałam tylko Ale dobre ). Później został mi farsz ziemniaczany to nasmażyłam placków ziemniaczanych. Dla Oskara osobny obiad więc dodatkowy czas przy garach a później robiłam jeszcze koktajle owocowe. Drugie pół dnia myłam po tym gary

Ale pizgawa za oknem
Dawaj przepis na ten schab w panietce z ziemniakami bos mnie strasznie zaciekawila.
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 12:57   #1202
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Meneq-owulacja odpada,biorę tabletki.

Misia-przykro mi z powodu babci. Niech szybko wraca do zdrowia.
Wczoraj robiłam schab w panierce ziemniaczanej,do tego surówka z pomidorów,ogórków kiszonych,sałaty,rzodkiew ki,posypane ziarnami słonecznika i skropione sokiem z cytryny (ostatnio cały czas to jem a najlepsze jest to że nie wiem skąd mi się taki skład wziął,nie wiem czy taka mieszanka istnieje bo po prostu z dnia na dzień miałam na to ochotę i zrealizowałam tylko Ale dobre ). Później został mi farsz ziemniaczany to nasmażyłam placków ziemniaczanych. Dla Oskara osobny obiad więc dodatkowy czas przy garach a później robiłam jeszcze koktajle owocowe. Drugie pół dnia myłam po tym gary

Ale pizgawa za oknem
Daj spokój ropbiłam placki w sobotę. Jak przewracąłm jednego spadł mi do patelni. Tłuszcz opryskał mi całą bluzkę i na nieszczęście twarz. Mam jedno małe poparzenie na policzku i dość duży bombel na powiece. Jak się poryczałam; bardziej ze strachu chiociaz bolało jak cholera. Oko spuchło, posmarowałam od razu maścią co miałam jak Oliwka miała nóżkę poparzoną. Teraz wyglądam w miarę ok ale co rano zapominam i jak przecieram oczy to zdzieram strupka na nowo.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 13:24   #1203
mala_19kw
Zakorzenienie

Gojka- tu masz przepis. Właściwie to konkretniej schabowy http://www.mytaste.pl/click/index/4150767/

Ifwka-dlatego ja nienawidzę smażyć,robię to tylko jak muszę. Mam złe doświadczenie z poparzeniem się tłuszczem,ból pamiętam do dziś i blizny też są,a było to parę lat temu.

Ból ustąpił... Uff.
Idę gotować żurek chociaż moje kubki smakowe bardziej domagały by się dziś barszczu

Jeny u nas straszny huragan,oby nic z tego nie było większego. W domu aż gwiżdże.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 14:22   #1204
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
czyli znieczulica lekarska działa nawet w Jp, myślałam,że tylko u nas takie rzezy

przepraszam,wiem,że Ci nie jest do śmiechu
kurcze przydałby Ci się jakiś dobry poradnik , może Debrah coś podpowie

Mala wez no spe jak nie pomoże to idz do gina, kurcze trzymam żeby nie bolało

Wsółczuje Wam pogody u nas cały czas slońce, wiatr wieje ale tragedii nie ma,wiadomo na tę porę roku mogłoby być lepiej

Z dwojga zlego znieczulice wole niz przewrazliwienie
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 14:33   #1205
elllmi
Zakorzenienie

hej

Fifi stoi przede mną na golasa i gmera przy siusiaku:

F: "Mama, popać jaki majutki siusiak, taki śkujćony"
ja: "No rzeczywiście malutki"
gmera dalej
F:"Mama, popać jaki tejaź duzi. Wisi jak nietopeź"
ja:
F: "Mama, siusiak wygjonda jak wujek Źbysiek"
ja:

mam nadzieję, że przy wujku tego nie powtórzy

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
DELI,poka firanki!
Ja tez szukam, zwyklych prostych tiulowych i d*pa - wszedzie wzorkowane.
ja też szukałam i na all znalazłam wybierasz, czy chcesz na żabki czy przelotki, dopasowujesz sobie rozmiar i obszywają; bałam się, ze jakaś tandeta będzie, ale fajne są nie wiem, czy cena dobra, bo nigdy firanek nie kupowałam, ale zadowolona jestem; poszukam i wrzucę linka

znalazłam:http://allegro.pl/woal-gladki-bialy-...265399092.html ; nie wiem, czy aukcja i cena była taka sama, bo jakoś przed świętami to kupowałam; ale na pewno ten sprzedawca

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
moja "niezniszczalna" babcia miała zawał w szpitalu leży, nawet Jej odwiedzić nie mogę
zdrowia dla babci

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem padłam z niej:
ja: co ci poczytać na dobranoc?
Mycha: Biblie.
ja: ??? Co??
Mycha: BIBLIE, mama.
Potem skojarzyłam, że ma taką obrazkową, dostała na chrzest. Jezus wygląda jak rysunkowy Brad Pitt, to pewnie dlatego. No i czytałyśmy o Noe i nazywałyśmy zwierzaki z arki
no konkretna lektura w końcu

Edytowane przez elllmi
Czas edycji: 2015-04-20 o 14:46
elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 14:37   #1206
Delicjanka
Zakorzenienie

U nas tez mocno pizga, tak mocno, że nie dam rady wyjsc grabić.. tzt zwałą czemu nie grabie;] no sama to bym moze jeszcze poszła, ale nie z A. Ajjj lipa,bo trawa przyszła i chcielismy zasiać;p

Meneq, współczuje Ci, ale .. no nie wiem,moze faktycznie ją odstaw .. ja nie wierzyłam, ale jest miliard razy lepiej bez kp. Nie warto chyba się też trzymać nogami i ręcami kp, skoro jest się też wykonczonym, tymbardziej że druga dzidzia sie zbliza, jestem mega fanką kp, same wiecie jak mi było cięzko przestać, ale w koncu przeginka była, Dwa dni marudy ale jakos sie udało.

Marsi, popieram Twoją wypowiedz wcześniejszą o RB w sensie o intuicji a jak czytam niektóre wpisy na grupie fb o rb to smiech na sali.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 14:43   #1207
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dzień dobry!

tralalala, od wczoraj jestem na bieżąco, może uda mi się do was trochę wbić?

Meneq - współczuję, my nie kp, ale tż tez mi nie pomaga. A Ania sama nie umie się odstawic od nocnego karmienia butelką, mam już tego dość i zdecydoawliśmy z tżem ją oduczyć. Tłumaczyłam przed snem że mleczka już w nocy nie będzie, że się kończyło itd. W nocy oczywiście płacz, ale jaki! histeria, w jakie moje dziecko raczej nie wpada, 3h noszenia, bujania, tłumaczenia, w końcu nie wytrzymałam, obudziłam tża bo ten oczywiście nie słyszał (tjaaaa, jasne, umerłego ten wrzask by obudził ) i co? wstał , zrobił mleko i poszedł spać ;] od tamtej pory nie oduczam

ellmi - fifi miszcz!

ifka, ultra - my też już mamy plac zabaw - mały trochę, ale huśtawka, zjeżdżalnia, piaskownica są.zabawa nieziemska, Ania ma taaaką uciechę że szok. W maju jeszcze chcemy dokupić trampolinę, na lato mamy już z zeszłego roku basen i Ania wakacje ma jak się patrzy

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 15:06   #1208
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
U nas tez mocno pizga, tak mocno, że nie dam rady wyjsc grabić.. tzt zwałą czemu nie grabie;] no sama to bym moze jeszcze poszła, ale nie z A. Ajjj lipa,bo trawa przyszła i chcielismy zasiać;p

Meneq, współczuje Ci, ale .. no nie wiem,moze faktycznie ją odstaw .. ja nie wierzyłam, ale jest miliard razy lepiej bez kp. Nie warto chyba się też trzymać nogami i ręcami kp, skoro jest się też wykonczonym, tymbardziej że druga dzidzia sie zbliza, jestem mega fanką kp, same wiecie jak mi było cięzko przestać, ale w koncu przeginka była, Dwa dni marudy ale jakos sie udało.

Marsi, popieram Twoją wypowiedz wcześniejszą o RB w sensie o intuicji a jak czytam niektóre wpisy na grupie fb o rb to smiech na sali.

Probowalam odstawic, ale nie udaje sie nam. Potrzebuje kogos do pomocy, bo ani jej nosic nie moge, ani karmic; bedzie wyc a o spaniu nie bedzie mowy, Dla mnie nawet ten jeden dzien histerii zamiast jako takiego snu to jest za duzo. Tu juz nie chodzi o samo kp a mozliwosc odpoczynku

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Dziekuje Wam za rady, ale odstawic nie potrafie. Nie ma szans - Yae zasypia albo przy piersi, albo w samochodzie. Nikt inny tez jej nie uspi, zostawiona sama sobie tylko sie nakreca i choc slaniac sie bedzie, to nie zasnie. Ja teraz duzo odpoczynku potrzebuje, pomocy od nikogo nie mam, nosic nie moge a nie bede usypiac w samochodzie, bo w nim musialybysmy do rana spac. Takze zdaje sie na bieg wydarzen. Yae od zawsze slabo spala, ale kp jest w tej chwili jedyna gearancja, ze choc troche odpoczac moge
Stary 2015-04-20, 15:10   #1209
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Probowalam odstawic, ale nie udaje sie nam. Potrzebuje kogos do pomocy, bo ani jej nosic nie moge, ani karmic; bedzie wyc a o spaniu nie bedzie mowy, Dla mnie nawet ten jeden dzien histerii zamiast jako takiego snu to jest za duzo. Tu juz nie chodzi o samo kp a mozliwosc odpoczynku

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Dziekuje Wam za rady, ale odstawic nie potrafie. Nie ma szans - Yae zasypia albo przy piersi, albo w samochodzie. Nikt inny tez jej nie uspi, zostawiona sama sobie tylko sie nakreca i choc slaniac sie bedzie, to nie zasnie. Ja teraz duzo odpoczynku potrzebuje, pomocy od nikogo nie mam, nosic nie moge a nie bede usypiac w samochodzie, bo w nim musialybysmy do rana spac. Takze zdaje sie na bieg wydarzen. Yae od zawsze slabo spala, ale kp jest w tej chwili jedyna gearancja, ze choc troche odpoczac moge
Współczuje Ci, ale na pocieszenie Ci powiem jedno. Mialam to samo, tzn wiesz co, może,odkąd nie jestem kp to się troche zmieniło, ale to też dlatego że moja A. jest mega zzyta z tatą, tatuś jest dla niej baaaaaaardzo ważny, mają swoje sprawy no i Amelka teraz dużo z nim robi rzeczy, czasem usnie mu na ramieniu. Ale... jak ja byłam KP, to nie dawało rady za nic w swiecie, ja nie mogłam nawet na chwile usiąść(dlatego zdecydowałam odstawić) bo zaraz dorywała się do moich UU...

Bosh, jaki syf, od 3 dni nie sprzątałąm i jest masakra jeszcze gosci mielismy od piątku ;p jajajaaaaaaaaaaaaaaaa

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2015-04-20, 15:11   #1210
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Gojka- tu masz przepis. Właściwie to konkretniej schabowy http://www.mytaste.pl/click/index/4150767/

Ifwka-dlatego ja nienawidzę smażyć,robię to tylko jak muszę. Mam złe doświadczenie z poparzeniem się tłuszczem,ból pamiętam do dziś i blizny też są,a było to parę lat temu.

Ból ustąpił... Uff.
Idę gotować żurek chociaż moje kubki smakowe bardziej domagały by się dziś barszczu

Jeny u nas straszny huragan,oby nic z tego nie było większego. W domu aż gwiżdże.
Dziekuje za przepis. Wydaje sie ciekawy. Przy najblizszej okazji wyprobuje. Mowilam juz ze uwielbiam gotowac? Hehe

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry!

tralalala, od wczoraj jestem na bieżąco, może uda mi się do was trochę wbić?

Meneq - współczuję, my nie kp, ale tż tez mi nie pomaga. A Ania sama nie umie się odstawic od nocnego karmienia butelką, mam już tego dość i zdecydoawliśmy z tżem ją oduczyć. Tłumaczyłam przed snem że mleczka już w nocy nie będzie, że się kończyło itd. W nocy oczywiście płacz, ale jaki! histeria, w jakie moje dziecko raczej nie wpada, 3h noszenia, bujania, tłumaczenia, w końcu nie wytrzymałam, obudziłam tża bo ten oczywiście nie słyszał (tjaaaa, jasne, umerłego ten wrzask by obudził ) i co? wstał , zrobił mleko i poszedł spać ;] od tamtej pory nie oduczam

ellmi - fifi miszcz!

ifka, ultra - my też już mamy plac zabaw - mały trochę, ale huśtawka, zjeżdżalnia, piaskownica są.zabawa nieziemska, Ania ma taaaką uciechę że szok. W maju jeszcze chcemy dokupić trampolinę, na lato mamy już z zeszłego roku basen i Ania wakacje ma jak się patrzy
Zazdroszcze tego placu zabaw. Mam nadzieje ze i my kiedys dla dziefiakow zrobimy

Tz dostal kolejna propozycje pracy za granica. Wczoraj pojechal jego kolega. Jesli faktycznie okaze sie ze jest jak mowi to tz jedzie. Ale dzieki temu w przeciagu 3 lat mamy swoj domek no moze troche dluzej bo jak bedziemy go we dwoje budowac to moze potrwac to troche dluzej zobaczymy za miesiac.
Stary 2015-04-20, 15:21   #1211
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Dziekuje za przepis. Wydaje sie ciekawy. Przy najblizszej okazji wyprobuje. Mowilam juz ze uwielbiam gotowac? Hehe

Zazdroszcze tego placu zabaw. Mam nadzieje ze i my kiedys dla dziefiakow zrobimy

Tz dostal kolejna propozycje pracy za granica. Wczoraj pojechal jego kolega. Jesli faktycznie okaze sie ze jest jak mowi to tz jedzie. Ale dzieki temu w przeciagu 3 lat mamy swoj domek no moze troche dluzej bo jak bedziemy go we dwoje budowac to moze potrwac to troche dluzej zobaczymy za miesiac.
co za job?

Powiem Wam, że mój tzt ost taki nerwowy...ale co się dziwić, 4 budowy na karku ma, uczelnia i jeszcze teraz robi prawko na C i E.. aj.

W ogóle zdecydowałam się na lampy do kuchni hektar z ikei;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2015-04-20 o 15:23
Stary 2015-04-20, 15:43   #1212
elllmi
Zakorzenienie

wystarczył jeden raz i cały dom wyposażysz w ikeowe rzeczy

Stary 2015-04-20, 15:47   #1213
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
wystarczył jeden raz i cały dom wyposażysz w ikeowe rzeczy
no akurat nad tymi lampami jjuż od dawna się zastanawałam, ale chciałąm je na żywo zobaczyć. :P

myśle, że tak, większość będę nabywać w ikei ale tera jak mam firanki wieciejak przytulnie

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2015-04-20, 16:13   #1214
elllmi
Zakorzenienie

u nas po malowaniu przez ponad 4 miesiące chyba nie było firanek i jak załozyłam w końcu, to tak samo

Stary 2015-04-20, 16:14   #1215
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
u nas po malowaniu przez ponad 4 miesiące chyba nie było firanek i jak załozyłam w końcu, to tak samo
postanowilam też, że jednak salon będzie turkusowy ale jeszce nie wiem jaki odcien;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2015-04-20, 16:43   #1216
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
co za job?

Powiem Wam, że mój tzt ost taki nerwowy...ale co się dziwić, 4 budowy na karku ma, uczelnia i jeszcze teraz robi prawko na C i E.. aj.

Budowlanka oczywiście. Nie chcę być nieskromna, ale mój tż jest w tym perfekcyjny Kocha to i to brdzo widać, ta praca sprawia mu ogromną przyjemność. Swego czasu pracował za biurkiem, pieniądze złe nie były, ale biedaczek tak się męczył.. Fajnie, że robi to co lubi

Jakoś dziwnie mój wizaż na komputerze wygląda. Tak biało tu, i czcionka masakryczna. Co oni znowu kombinuja???
Stary 2015-04-20, 16:47   #1217
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
postanowilam też, że jednak salon będzie turkusowy ale jeszce nie wiem jaki odcien;p
ale całe ściany? chyba bym się trochę bała, że mi się znudzi i wtedy znowu malowanie

Stary 2015-04-20, 17:02   #1218
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
ale całe ściany? chyba bym się trochę bała, że mi się znudzi i wtedy znowu malowanie

No chyba tak, tzn kusi mnie zeby z szarym połączyć, ale jakimś ciepłym szarym, np my elewacje mamy szarą wpadający w błękit, ale widziałam też wpadający w brąz:p .. teraz mamy beże i już mi niedobrze od tego koloru, cale zycie taki kolor.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2015-04-20, 17:17   #1219
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 17:48   #1220
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
No chyba tak, tzn kusi mnie zeby z szarym połączyć, ale jakimś ciepłym szarym, np my elewacje mamy szarą wpadający w błękit, ale widziałam też wpadający w brąz:p .. teraz mamy beże i już mi niedobrze od tego koloru, cale zycie taki kolor.
ja bym asekuracyjnie zrobiła szary i jedną ścianę turkusową

ogladała może któraś z Was wczoraj film "Chłopiec w pasiastej piżamie"? ale się spłakałam

Edytowane przez elllmi
Czas edycji: 2015-04-20 o 17:54
Stary 2015-04-20, 17:59   #1221
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Coś się szykuje??? Czy tak z ciekawości?
to i to

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Wszystko ok, Ola od września nie choruje
Ja od miesiąca pracuję, bardzo mnie ta praca pochłania, lubię ją no ale mało jestem w domu, wieczory z Ola, a wstaje bardzo wcześnie więc czasu jak na lekarstwo...
Cieszę się, że jesteś zadowolona

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Bob w klubie prosze o opinie :P
ścinaj

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Heja, zrobilam tooooo!!!!!! 42,195 w nogach, masakra
klask i:

Cytat:
DELI,poka firanki!
Ja tez szukam, zwyklych prostych tiulowych i d*pa - wszedzie wzorkowane.
Ja kupowałam w Biedrze białe, na szelki, obszyte, 12,99 zł sztuka

Cytat:

moja "niezniszczalna" babcia miała zawał w szpitalu leży, nawet Jej odwiedzić nie mogę
zdrowia dla babci

Cytat:
hej

Fifi stoi przede mną na golasa i gmera przy siusiaku:

F: "Mama, popać jaki majutki siusiak, taki śkujćony"
ja: "No rzeczywiście malutki"
gmera dalej
F:"Mama, popać jaki tejaź duzi. Wisi jak nietopeź"
ja:
F: "Mama, siusiak wygjonda jak wujek Źbysiek"
ja:

mam nadzieję, że przy wujku tego nie powtórzy

Cytat:
co za job?

u mnie też TZ robi C i E plus wkładka

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Iwfka ja na razie jestem na rozmiarze 38, czasem 40 z bluzek kupuję, bo się bardziej komfortowo czuję

Jakajaka za dziewczynki

Ewulko brawo dla Ani

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:

ogladała może któraś z Was wczoraj film "Chłopiec w pasiastej piżamie"? ale się spłakałam
przedwczoraj oglądałam ... też strasznie się zryczałam

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 20:56   #1222
Debrah
Zakorzenienie

Cześć
Podczytywałam nieco, na pisanie czasu brak dziś.

Tak mi przyszło do głowy w kontekście tego co o emocjach pisała ostatnio Mika, Nawijka, Marsi , i o tym artykule z Coachingu - może, któraś chce, jeśli nie czytała a chciałaby fotki z "Dziecka z bliska" z rozdziału na temat emocji i ich regulacji? mogę zrobić.

Dokupiłam dzisiaj ostatnie jakie było podwójne opakowanie puzzli z Biedry, młoda zwariowała, układamy cały dzień
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 21:13   #1223
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nafiqa- usiedział jakieś 1,5 h, potem już się nie dało
Szok szok!!

Cytat:
Ojjj duzo zdrowka dla babci!!

Cytat:
ja też szukałam i na all znalazłam wybierasz, czy chcesz na żabki czy przelotki, dopasowujesz sobie rozmiar i obszywają; bałam się, ze jakaś tandeta będzie, ale fajne są nie wiem, czy cena dobra, bo nigdy firanek nie kupowałam, ale zadowolona jestem; poszukam i wrzucę linka
Wydaje sie fajna, ale ja chce cos takiego: http://www.dekoria.pl/offer/product/...-z-podwiazkami

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-20, 21:26   #1224
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
to i to

Cieszę się, że jesteś zadowolona

ścinaj

klask i:

Ja kupowałam w Biedrze białe, na szelki, obszyte, 12,99 zł sztuka

zdrowia dla babci rosi:

u mnie też TZ robi C i E plus wkładka

Iwfka ja na razie jestem na rozmiarze 38, czasem 40 z bluzek kupuję, bo się bardziej komfortowo czuję

Jakajaka za dziewczynki

Ewulko brawo dla Ani

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

przedwczoraj oglądałam ... też strasznie się zryczałam rosi:
Fajnie. Ale macie jakies konkretne plany czy jeszcze nie? Chcialabym jeszcze raz ten dzien przezyc

Wciagnela mnie ksiazka o hospicjum. Zorkownia tytul. Juz sie nie moge doczekac kiedy poloze sie do lozka i bede czytala. Do tego jutro dermatolog znowu, wiec godzina oczekiwania w kolejce.. Czyli godzina spokojnej randki ja i ksiazka wczoraj skonczylam czytac Wnuczkozonke Hanny Bakuły. Tez mi sie fajnie czytało takze 13 ksiazka w tym roku leci

Oo wlasnie. Ciagle zapominam zapytac. P zrobily sie takie suche placki na brodzie i policzkach. Czym najlepiej to posmarowac? Mam z alantan dermoline masc z witamina a+e chyba bedzie najlepszy na to?
Stary 2015-04-20, 22:05   #1225
marsi11
Zakorzenienie

Meneq a jak sobie wyobrazasz rozlake z Yae na czas szpitala?Bardzo Ci wspolczuje sytuacji musisz czuc sie cholernie samotna w tym wszystkim.Ja osobiscie nie wyobrazam sobie braku wsparcia.

Gojka mowisz ze fajna Bakula? Lubie ja bardzo i wlasnie koncze jej ksiazke Moja firma portretowa.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 22:35   #1226
Ultra81
Rozeznanie

Ellmi przy "Chłopcu w pasiastej..." płakałam bardzo. Oglądałam jeszcze przed ciążą, teraz chyba bym wyła. Jakoś odkąd jest Julia dużo szybciej i częściej się rozklejam.
A Fifek jak zawsze rozwala system swoimi tekstami

Deli - turkus ekstra, ale nie boisz się przytłoczenia przez taki mocny kolor? Tak tylko pytam, bo sama chciałam turkus w jadalni, ale ostatecznie stanęło na turkusowych dodatkach tylko.

Gojka - nieźle ciśniesz z książkami. Brawo! Ja niestety trochę się zaniedbałam w tym temacie. Ostatnio czytam głównie książki Mychy + moje "służbowe".

Fewciu - hej
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-20, 23:28   #1227
elllmi
Zakorzenienie

ale tutaj dzisiaj ciszaaaaaa

jakie łóżko dla młodego brać: 160 cm czy 180? chyba za duże to 180

Cytat:
Wydaje sie fajna, ale ja chce cos takiego: http://www.dekoria.pl/offer/product/...-z-podwiazkami

aaa, no to co innego; myślałam, że takie proste, zwykłe, z góry na dół

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Ellmi przy "Chłopcu w pasiastej..." płakałam bardzo. Oglądałam jeszcze przed ciążą, teraz chyba bym wyła. Jakoś odkąd jest Julia dużo szybciej i częściej się rozklejam.
A Fifek jak zawsze rozwala system swoimi tekstami
ja to zawsze beksa byłam, ale teraz to już sama siebie nie ogarniam

Edytowane przez elllmi
Czas edycji: 2015-04-20 o 23:32

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-21, 01:06   #1228
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Meneq a jak sobie wyobrazasz rozlake z Yae na czas szpitala?Bardzo Ci wspolczuje sytuacji musisz czuc sie cholernie samotna w tym wszystkim.Ja osobiscie nie wyobrazam sobie braku wsparcia.

Gojka mowisz ze fajna Bakula? Lubie ja bardzo i wlasnie koncze jej ksiazke Moja firma portretowa.

Sama rozlaka nie jest dla mnie problemem. Ba, czekam na nia, w szpitalu sobie odpoczne. Ale ale z racji, ze nie mam pewnej opieki dla Yae na ten czas, wybralam szpital, w ktorym Yae moze byc przy mnie non stop
Stary 2015-04-21, 07:21   #1229
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Ból ustąpił... Uff.
Zaczęłam się poważnie zastanawiać czy nie smażyć od dzisiaj w okularach ochronnych takich jak w pracy mam
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

To u mnie też zjeżdżalnia, huśtawka podwójna, piaskownica osobno, n i pod zjeżdżalnią w planach domek z kuchnia ale to nie wiem kiedy.
Cytat:
co za job?

Mój też ostatnio nerwowy ale to trochę przez teściowa, trochę przez brak czasu pewnie też.
Cytat:
Jakoś dziwnie mój wizaż na komputerze wygląda. Tak biało tu, i czcionka masakryczna. Co oni znowu kombinuja???
U mnie to samo. Ale mi wczoraj coś tu w pracy konfigurowali system i myślałam ze to przez to.
Cytat:

Ja planuje jedną turkusową, na jednej mam tapetę biało czarną, no i dwie ściany białe.
Ogladałam kiedyś, też się spłakałam.
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Eeee to moja z czasów jak 34 nosiłam.
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Sama rozlaka nie jest dla mnie problemem. Ba, czekam na nia, w szpitalu sobie odpoczne. Ale ale z racji, ze nie mam pewnej opieki dla Yae na ten czas, wybralam szpital, w ktorym Yae moze byc przy mnie non stop
Ale odpoczniesz z Yae w szpitalu. No ale faktycznie jak nie masz nikogo z kim mogła by zostać to nieciekawie.

Oliwka jakoś tak strasznie przeżywa wszystko ostatnio. Wczoraj podczas kąpieli śpiewam jej "Z popielnik na WOjtusia" i spiewam "płacze Wojtuś...." a on w płacz, nie mogłam jej uspokoić, płakała bo Wojtuś płakał.
Tż późno wrócił wczoraj i jeszcze od progu mnie krytykował i trochę się ścięliśmy ale ostatecznie ok.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 08:14   #1230
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz to pierwsza jej ksiazka jaka przeczytalam. Znam ja z felietonow ze skarbu rossmanowskiego lezac jeszcze w ciazy w szpitalu w ddtvn bylo o tej ksiazce i jakos tak postanowilan ja przeczytac. Bardzo lekko i przyjemnie mi soe ja czytalo. A skoro piszesz, ze ja lubisz to kysle, ze ksiazka ta tez Ci sie spodoba
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości