|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zawsze łakoma.
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII
Dziewczyny jesteście takie pomocne, więc zadam Wam jeszcze jedno pytanie. Po definitywnym spłukaniu włosów jak i w co wycieracie włosy?
#1202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
po płukaniu ostatecznym, zawijam w kapturek z mikrofibry, chodzę z 15 min, później Joanna bs makowa plus żel/krem. Ewentualnie kropla oleju na końcówki ale to musi mi się baaardzo chcieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Konto usunięte
|
Ja daje koszulke bawełnianą, potem wgniatam krem. Po wyschnięciu co rano daje na nie mythic oil.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Raczkowanie
|
Ja nakładam najpierw gluta lnianego na ociekające wodą włosy, ugniatam je rękoma, robię ręcznikowanie pieluchą, po jakimś czasie ściągam i susze suszarką z dyfuzorem.
![]() |
#1206 |
Zadomowienie
|
Hej, szukam jakiejs termoochrony do wlosow bez sylikonow, znalazlam cos takiego czy moze ktos mi sprawdzic ten sklad wydaje sie byc ok,ale nie znam sie zbyt...
Ingredients: Aqua, Sodium PEG-40 maleate/Styrene sulfonate copolymer, PEG-40 Hydrogenated castor oil, Jojoba wax PEG-120 esters, Glycerin, Betaine, Parfum, Panthenol, Dicaprylyl ether, Lauryl alcohol, Tocopheryl acetate, Adansonia digitata (baobab) seed oil, Acacia farnesiana (acacia) flower extract, Cereus grandiflorus (cactus) flower extract, Aloe barbadensis leaf extract, Sodium hydroxymethylglycinate, Citric acid, Potassium sorbate, Sodium benzoate, Benzyl salicylate, Amyl cinnamal, Linalool, Hydroxycitronellal, Eugenol, Geraniol, Citronellol, Benzyl benzoate. z gory dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Moderator
|
Nie zawiera silikonów, ale zawiera peg (emolienty) oraz humektanty - glicerynę i betainę - przy kontakcie z prostownicą czy lokówką może ewentualnie powodować wysuszenie włosów przez zwiększenie odparowywania wody (wysoka temperatura+suchość powietrza powoduje że humektanty oddają wodę), ale są przed zapachem czyli pewnie w nie aż tak wysokim stężeniu. Powinno spełniać swoją funkcję, peg są rozpuszczalne w wodzie więc z metodą CG powinno być zgodne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Raczkowanie
|
Ech kiedys probowalam z tym podpinaniem juz i dupa byla. Dzisiaj to samo... Doslownie po 30 minutach oklaply.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Moderator
|
Bo to jest metoda na włosy podatne i sztywniejsze - niektórzy mają włosy jak drucik, można go modelować jak tylko sie zechce. Ja takie mam i często już po 5 minutach zmieniają formę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
Ja mam elastyczne, giętkie, ale skłonne do modelowania. Mówię o tych u nasady, czyli moich zdrowych naturalkach, a nie suchych rozjaśnianych.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Raczkowanie
|
Mhm wlasnie ! Moze wina moich odrostow, ogolnie teraz tak mysle calkiem inaczej zachowuja sie moje wlosy farbowane, a inaczej odrosty. Odrosty to takie cieple kluchy haha, farbowane sa takie elastyczne, sprezyste, i da sie z nimi zrobic cos, a te naturalne takie ciensze jakby sa, niby cos sie da tam wykombinowac ale nie na dlugo. Odnosze wrazenie tak jakby wlosy byly za ciezkie, i je ciagly w dol.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Moderator
|
Generalnie chodzi mi o włosy, które są albo sztywniejsze (ale zdrowe) albo mocne, takie twardsze ale gładkie - bo jak np. są włosy rozjaśniane to lubią być wiotkie i nie trzymają wtedy. Moje jak się wysuszą to też masakra, fruwają, są wiotkie, takie delikatne okropnie ale jak są akurat lepiej nawilżone to końce są 'ostre', a same włosy bardzo podatne na układanie i jednocześnie gładkie.
Miałam takie ostatnie 2 dni, aż w codziennik wrzuciłam bo nie mogłam się nacieszyć. że tak dobrze wyglądają. Dzisiaj już tak nie jest, ale 2 dni to i tak sukces xD |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Raczkowanie
|
Cos wiem o tym jak to wlosy potrafia byc wybredne, mam to samo. Ostatnio mam gladziutkie ale to jest oszukanstwo, bo mam ta wlasnie odzywke z garniera z olejkiem migdalowym i to jest jej sprawka, a nie wlosow
![]() Ogolnie mowi sie ze jak wlosy sa wystopniowane, to gora ladnie powinna sie ukladac, i tak tez czasami jest u mnie. Przewaznie te gorne partie, "wbijaja" sie w te dolne i nawet nie widac ze mam wycieniowane wlosy... Jakos nie chca sie odbic, i bardziej pokrecic (chociaz czasami pokazuja ze potrafia). Nie wiem od czego to zalezy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja, odkąd zaczęłam zapuszczać naturalne (5,5 cm! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz nie wiem, wydaje mi się że nie, jak wisze glowa w dol nad wanna to odzywke daje dopiero od tej dlugosci gdzie wlosy sobie swobodnie wisza, tak żebym mogla dlonie zlozyc je jak do modlitwy i jechac w dol z odzywka xD |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 |
Konto usunięte
|
Karlii to za wysoko z tym wjezdzasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
No to ja nakładam z 7-8 cm niżej dopiero. I przejeżdżam palcami z wierzchu z tylu głowy, starając się nie dotrzeć do skóry głowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Raczkowanie
|
Czyli gore wlosow musialabym wg omijac, ewentualnie tylko troche na konce dawac, tak ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |
Raczkowanie
|
Ja wspominałam o tym garnierze https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...migdalowy.html
Akurat byłam we włosowym dołku, a ta odzywka okazala się super dla mnie, szkoda tlyko ze mało tego olejku migdałowego tam jest, bo myslalam ze to może przez niego, ale jednak nie. Cytat:
Aaa ten zapach ! <3 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Moderator
|
No to efekt typowo przy quanterniunm, Kasia na przykład pisała wiele razy że nie przepada za tym składnikiem bo lubi rozprostowywać czy obciążać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Także sandrek bierz elseve skoro taka fajna. Sama się chyba też skuszę, kiedyś jej używalam ale to jeszcze przed przygoda z forum ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Moderator
|
Mnie ona pachnie z opakowania jak guma balonowa, ale jak rozsmaruję na dłoniach to pachnie jak męski zapach JOOP różowy, którego używa mój tż i który uwielbiam, pewnie sam mi zacznie tę odżywkę podkradać bo jego się kończy xD
Tyle że to nie jest odżywka na co dzień, to odżywka raz na kilka myć ze względu na to że łatwo się może przejeść humektantami i włosięta się puszą. Ale raz na kilka myć, idealna. Moc olejków ma dobre recenzje na kwc, ale chyba tylko dlatego że rozdawali za darmo na wizażu do testów. Zapewne gdy recenzentka sama wyda pieniądze na coś to oczekuje czegoś dobrej jakości, no a jeśli dostaniemy za darmo i jest średnie to 'użyć można, nie zaszkodzi, do tego ładnie pachnie to dam 5 gwiazdek'.Zawsze tak jest, produkty testowe mają wysokie oceny i bardzo liczne. Ogólnie mam w posiadaniu 4 odżywki Elseve i jestem zadowolona ze wszystkich. Tyłka nie urywa, ale są porządne jak na drogeryjne zwyklaki i warto spróbować. Ciekawostkowo polecam ten wpis, ciekawy bardzo http://kokardka-mysi.blogspot.co.uk/...osy-xxl_3.html Odkryłam dzisiaj, że lunatykuję z otwartymi oczami prawdopodobnie i lunatykując wyłączam aplikacje na laptopie, samego laptopa i lampkę. Byłam bardzo wystraszona rano bo wszystko było powyłączane, a nie wyłączałam. Już nie pierwszy raz tak się stało, więc widać muszę lunatykować ![]() Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-06-30 o 22:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weź nie strasz hahah. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zadomowienie
|
Czy ktoś moze mi polecić lakier do wlosow bez silikonów?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Konto usunięte
|
To lakiery do wlosow zawieraja sililon
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Moderator
|
Ja się nigdy nie spotkałam z lakierem z silikonem. Jak już to bym szukała takiego bez alkoholu i innych wysuszających składników. Wujek google pomoże w tym na pewno.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.