|
|
#1201 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)
Czarownica
Razem podejmiecie słuszna decyzję ![]() Ridja Nie musisz talerza po sobie myć. Co do chodzenia zależy od placówki. U mnie te co nakazu lezenia nie miały to chodziły po terenie szpitala. Ale w innym szpitalu już nie by zarazków nie naniesc.
|
|
#1202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak bardzo ci zależy na naturalnym porodzie, bo jeśli zależy to faktycznie czekanie ma sens. Ale zapewne masz już serdecznie dość i cc to jedyna opcja. Cytat:
Oooo dopisz mnie tam też! |
||
|
|
|
#1203 |
|
Wtajemniczenie
|
Owieczkaa
Ja sama się po 2 dniach wypisalam bo oni mimo że wszystko było ok musieli by jeszcze dzień mnie potrzymac a właściwie dwa bo w niedziele nie wypisuja od tak.
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem dziś słaba jak mucha...
Cytat:
![]() Talerza nie zdarzało mi się zmywać w szpitalu. Wychodzić możesz chyba, tym bardziej jak Ci nic nie dolega. Obiad nie powinien Cię ominąć, bo salowa chyba widzi, że łóżko jest zajęte
Edytowane przez Rybulka Czas edycji: 2015-08-31 o 10:34 |
|
|
|
|
#1205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez taki mogę mieć ![]() Cytat:
A zalecenia powinnaś dostać od lekarza, czy możesz chodzić czy masz leżeć itd... Jak możesz chodzić to możesz się poruszać po terenie szpitala, ale ja pierwszego dnia głównie leżałam na sali żeby wybadać godziny posiłków, obchodów itd. U mnie nie było WiFi...
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba wynika z tego że szpital ma inaczej refundowany pobyt jak jest powyżej 3 dni. Nie znam szczegółów ale słyszałam o czymś takim.
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy mi przede wszystkim na Małej. Ale rownież na moim zdrowiu psychicznym. Pewnie ze poród sn jest lepszy ale meczenie mnie tyle czasu jest straszne.
Nie mam znajomosci w warszawskiej ginekologii dlatego czekam na info od przyjaciółki z innego miasta co i jak. Na razie zaproponowano mi psychologa i leki na uspokojenie.
|
#1208 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za spacerek, i karmienie. A tatuś został ochrzczony Cytat:
szok. Nie wiem co wiecej napisać bo mi słów brak.Cytat:
Powiodzenia. Daj znać. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1209 |
|
Wtajemniczenie
|
Owieczkaa
Tak, mają inaczej liczone.
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dostaniesz wątkową nagrodę za wytrwałość
|
|
#1212 |
|
Rozeznanie
|
W ogóle czarownico ja bym się wypisała ale do domu i poczekała. Może poprószy miałaś pózniej owulacje i termin jest poźniejszy. jeszcze Rozumiem spotkanie z psychologiem ale leki to przesada.
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Mam poinformować mojego gina ze jestem w szpitalu?
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#1214 |
|
Konto usunięte
|
czarownica przekazuję moc kciuków, żeby Ala zechciała już wyjść! Trzymajcie się tam
|
|
|
|
#1215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki!! Co za noc! 2 razy na siku, później nie mogłam usnąć, komar mnie atakował, głodna się zrobiłam, gorąco.. Dobrze, że rano udało mi się odespać! Wczoraj wieczorem zastanawiałam się czy w nocy będzie się coś działo bo się oczyszczałam cały dzień, dziecko jakieś spokojniejsze i dupa. Dziś zapowiedziałam Tż, że go zmolestuję jak sam po dobroci się nie odda będzie masował sutki do upadłego! jak
|
|
#1216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
A tak z innej beczki, kilka osób już mnie pytalo co chciałabym z okazji narodzin i potem na chrzciny, myślę intensywnie co mogłoby mi się przydać, ale mam mało pomysłów, zastanawialyście się nad tym? Macie takie listy życzeniowe zrobione?...
Bo ja póki co wymyśliłam motylka pod główkę, metkowiec, a na chrzciny krzesełko do karmienia i więcej nie mam pomysłów...
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie położna robiła kilka razy w czasie porodu... Darłam się jak zarzynana świnia
To był taki krzyk, którego nie moglam mogłam powstrzymać w żaden sposób
|
|
|
|
#1219 |
|
Raczkowanie
|
=czarownica_tea;52596776]Zależy mi przede wszystkim na Małej. Ale rownież na moim zdrowiu psychicznym. Pewnie ze poród sn jest lepszy ale meczenie mnie tyle czasu jest straszne. Nie mam znajomosci w warszawskiej ginekologii dlatego czekam na info od przyjaciółki z innego miasta co i jak. Na razie zaproponowano mi psychologa i leki na uspokojenie.[ QUOTE ]Czarownica to jakaś żenada jest po prostu! Na karowej w marcu rodziła żona brata ciotecznego mojego męża i miała wywoływany poród ze względu na hipotrofie małego, ale dwa razy spadło mu tętno (zła reakcja na oxy) i mówili, że jeszcze raz mu spadnie i robią cc, na co ona zrobiła raban, ze skoro tak to ona już chce i nei będzie czekac do następnego spadku, zadzwoniła do swojej gin (dr Teliga) i ona przybiegła do niej i miała za chwilę cc robione. Może zadzwoń do tej swojej lekarki jednak, hm? Jeju, ja niby też mam zamiar rodzić na Karowej, bo mam stamtąd prowadzącą ciążę i już byliśmy na spotkaniu z położną nawet, ale nachodzą mnie jakieś wątpliwości teraz....
|
|
|
|
#1220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Ridja, ja bym zadzwoniła do swojego lekarza
Party_girl, ja nie mam takiej listy, ale przy drugim dziecku jest ciężej coś wymyślić Pierwszy syn dostał właśnie na chrzest krzesełko do karmienia, zaproszenie na sesję zdjęciową i pieniądze, które wydałam na bieżące potrzeby dla malucha, przede wszystkim na ciuszki |
|
|
|
#1222 |
|
Raczkowanie
|
=party_girl7;52596971]A tak z innej beczki, kilka osób już mnie pytalo co chciałabym z okazji narodzin i potem na chrzciny, myślę intensywnie co mogłoby mi się przydać, ale mam mało pomysłów, zastanawialyście się nad tym? Macie takie listy życzeniowe zrobione?... Bo ja póki co wymyśliłam motylka pod główkę, metkowiec, a na chrzciny krzesełko do karmienia i więcej nie mam pomysłów...[ QUOTE ]Też mam taką listę, bo mnie wszyscy pytają I ja mam na niej matę edukacyjną, leżaczek bujaczek Tiny love, karuzelkę do łóżeczka, misia szumisia, kocyk cooton classic kremowy (kosztuje około 100 zł i mi szkoda kasy na niego ), kostkę sensoryczną, nianię elektroniczną, zabawki firmy lamaze, gryzak żyrafa sophie Duża ta lista i wiem, ze wszystkiego nie dostaniemy, ale są to rzeczy w różnym przedziale cenowym, poza tym znajomi od męża czy ode mnie z pracy czy kolezanki ze studiów robią zrzutke, więc już nam powiedzieli, że możemy zaszalec z jakimś wiekszym prezentem, co nas ucieszyło mocno |
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Co do listy to ja poszłabym w praktyczność. Ale nie w pieluchy i chusteczki
bo to przesada ale otulacz, kocyk, śpiworek do wózka, ręcznik bambusowy coś w tym stylu.Ja jako takiej listy nie mam bo raczej nie będzie okazji na dostawanie takich prezentów, chrztu nie mamy w planach, dopiero święta i wtedy już chyba będę wiedzieć co by się przydało. |
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Psychologa i leki zaproponowała mi moja lekarka :/. Cc to wg nich zło straszne i nie robi sie cc na zadanie bo pacjentka jest zmęczona. Indukcje były za szybko jedna po drugiej a ze badania bolą to moje fanaberie bo poród boli bardziej. To wszystko słowa mojej dr. Wg niej bede miała problemy po cc w drugiej ciąży (taaaa jakiej drugiej) a jak sie wypisze do domu to wzrasta ryzyko zgonu wewnatrzmacicznego. Nic nie robimy ale Cię straszymy żebyś została.
|
#1225 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam sie po weekendzie
![]() Dzis mam wizyte ciekawe jak tam moj bąk 😉 Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie nie pomyślałam o tym że wypisanie się ze szpitala grozi zgonem wewnątrzmacicznym, przecież to naukowo udowodnione! Oby ta Twoja znajoma coś załatwiła bo ja to bym zwiewała stamtąd. |
|
|
|
|
#1227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1228 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarownica
Toż to żenada jakaś!!!!!!!! Mam nadzieję, że uda się koleżance załatwić cc.
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za podpowiedzi
tyle ze ja juz w wiele rzeczy się zaopatrzylam, głównie z olx lub mam pożyczone, tzn mam już mate edukacyjna, karuzele, nianie, leżaczek bujaczek, otulaczek, rożek, kocyki... Ale poogladam jeszcze te rzeczy które jeszcze wypisalyscie
Edytowane przez party_girl7 Czas edycji: 2015-08-31 o 11:02 |
|
|
|
#1230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

żałuję że w ogóle przyjechałam. Panikara. Chce do domu 

ale co zjadła to się zaraz zesrała i tak 2 razy, czyli kicha pusta, kicha musi być zapełniona
Ale przecież mu mówiłam, że jeszcze nie skończyła, to ma za swoje 
szok. Nie wiem co wiecej napisać bo mi słów brak.