|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.3
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Raczkowanie
|
Dostalalam z mezem antybiotyk na 16 dni pozniej na 7 dni tez razem jakis inny lek i zobaczymy chociaz dr powiedzial ze to ciezkie do wyleczenia a z tym nie ma szans na transfer
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Raczkowanie
|
kamilamimila Jak zaczęłam chodzić do dr P, to wybrałam się na wymazy bakteriologicznej, tj chlamydia, ureaplasma itp. I tam mi wyszła ureaplasma w wysokim mianie. Nie mam zielonego pojęcia kiedy tą bakterię nabyłam (ja czy mąż) i od kiedy ją mamy, bo nie mieliśmy całkowicie żadnych objawów! Dr mówił, że rozwija się w ciepłym, wilgotnym środowisku, że np na basenie nie, ale już w saunie tak.
Potem leczyłam ją 8 miesięcy aż pod koniec sierpnia wyszło, że jej nie ma. Zaczęliśmy się starać, ciąza, poronienie i dr kazał potwórzyć. Może to znowu ona. Nmonia5, urea wyklucza chyba z jakichkolwiek zabiegów. Trzymam kciuki za szybką kurację! WIem, że urea jest do wyleczenia nawet w kilka dni. Moja bakteria zaczęła się wraz z leczeniem uodparniać na leki, musieliśmy zmieniać, potem podnosiliśmy dawki.
#1204 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, co wy piszecie. . Ureaplasma to bakteria która przenoszona jest droga płciową. Należy do chorób wenerycznych , i nie rozwija się w saunie, owszem tam jest gorąco wiec ma dobre środowisko do przetrwania, ale nie można jej tam nabyć. Dr P mi tłumaczył, że nabyć urea w saunie czy na solarium to tak Ja by trafić szóstkę w totka. Ktoś kto jest nosicielem tej bakterii musiałby gołym tyłkiem ściąsc w saunie, zostawić tam swoją wydzielinę i potem ktoś inny w tym samym miejscu gdyby usiadł no to może się zarazić. To są słowa dr. Bakteria przenosi się GŁÓWNIE droga płciową.
Ważne jest podczas leczenia, aby powstrzymać się od "serduszkowania ", aby mieć pewność że u dwóch osób bakteria została wyleczona i ponownie się nie przeniesie. Kamila skoro miałaś inv, to miałaś robione wymazy, urea z pewnością też. Gdybyś miała ta bakterie nie podeszłabyś do zabiegu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I Dr własnie tak mi powiedział, że mogliśmy się zarazić w saunie albo jakiejś wspólnej łaźni. Mój mąż był w delegacji w Norwegii i przez 3 miesiące mieszkał z 4 facetami na mieszkaniu. Dr powiedział, że największym prawdopodobieństwem jest, że on ją przywiózł ze wspólnej łazienki, którą mieli. Również w sytuacji gdy ona nam zniknęła i się pojawiła ponownie, dr powiedział, że mogła się rozwijać, np na gąbce. Wszędzie tam gdzie wilgotno i ciepło. Nie znam się, nie wiem, pierwszy raz się z tym spotkałam. Na pewno ani ja ani mąż nie przynieśliśmy tego dr płciową, bo nie mieliśmy innych partnerów. A to znalazłam w sieci: "Sama infekcja bakterią nie jest jednak kwalifikowana jako choroba przenoszoną drogą płciową, gdyż źródło zakażenia może stanowić również krew oraz ślina chorego, a także droga kropelkowa. "
23.10.2013 Aniołek 23.10.2014 Aniołek 17.10.2015 Aniołek Listopad 2016 Syn <3 Wrzesień 2018 Syn <3 15.08.2019 Aniołek Edytowane przez malinowa1986 Czas edycji: 2015-10-23 o 12:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Raczkowanie
|
Sama jestem zdziwiona skad to mam bo jestem juz z mezem prawie 18 lat i tez nie mialam nikogo na boku nie sadze zeby moj maz mial wyskok ale dr.P mi powiedzial to co tobie ze moj m mogl przywlec to z ubikacji lub z kabiny jak wyjezdza chyba ze z samolotu z ubikacji moze ktos sobie dobrze robil i ....... ja w publicznych toaletach zalatwiam sie z lotu ptaka a zreszta i tak nie dojde skad mam to dziadowstwo i nie wiem czy wczesniej tego nie mialam jak poronilam bo wtedy nie robilam tych wymazow a przed ta udana ciaza mialam i wszystko bylo idealnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Konto usunięte
|
Bardzo często przebiega bezobjawowo, także dużo ludzi ja ma a nawet nie jest tego świadomym. Myślę że nie musisz robić ponownie wymazow, ureaplasmą nie zarazisz się jak ktoś kichnie.
Edytowane przez 201801291006 Czas edycji: 2015-10-23 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Raczkowanie
|
U mnie nie bylo zadnych objawow
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Raczkowanie
|
U mnie ureaplasma wyszła po szpitalu. Przed wcześniejszymi podejściami robiłam 2 razy wymazy i żaden zwierzak mi nie wyszedł. Po szpitalu Dr zasugerował zrobić wymazy, bo stamtąd często można coś przywlec, nie myślałam tylko, że takie dziadostwo mi wyjdzie. Na szczęście to był początek także jeden antybiotyk wystarczył, potem jod i na koniec coś na odbudowanie flory.
#1211 |
Konto usunięte
|
BeataAmelka co u Ciebie? Jak sie czujesz Kochana? Masz już jakiś plan działania, co dalej? Rozmawiałas z dr?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Ureoplasmą można zarazić się na basenach i gorących źródłach czego sama jestem przykładem. W poprzednie wakacje zanim trafiłam do dr P pojechałam z koleżankami na Węgry. I kiedy pod koniec wakacji miałam pierwszą wizytę u dr wtedy zlecił wymazy i wyszło, że ją mam. Była całkowicie bezobjawowa! Moje zdziwienie było ogromne, kiedy dr powiedział, że to choroba weneryczna! Ale kiedy już skojarzyłam gdzie mogłam ją " nabyć" stwierdził, że to całkiem prawdopodobne, bo ureoplazma potrzebuje ciepła i wilgoci. I że w tych gorących źródłach to tylko skacze po ludziach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Rozeznanie
|
faustynka77 A kiedy Ty swojego maluszka na świecie powitasz??? Chyba już niebawem coo?
![]()
#1214 |
Konto usunięte
|
Kto się orientuje, ile cykli można mieć stymulację lametta +ovitrelle?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak!!! Jak dotrwam to cesarka 3 listopad!!! Już nie mogę się doczekać! W ogóle w ciąży osiągnęłam dziwny jak na mój charakter buddyjski spokój ![]() Lula tobie też życzę jak i każdej dziewczynie na tym forum, aby swoją przygodę zakończyć radością i szczęściem!!!! A z innej bajki! Za 2 dni wybory! Pamiętajcie, aby dobrze wybrać! Żebyśmy nadal mogli liczyć na państwo w pomocy finansowej przy ivf! no i żeby oszołomy nie wsadzili naszego doktora do pierdla tylko dlatego, że pomaga innym!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Rozeznanie
|
faustynka77 O Jeziu Jeziu jak masz fajnie!!! A jak się czujesz ogólnie? Nie puchniesz? pytam bo ja jestem w 24 tyg a mam cale nogi spuchniete i rece i ten straszny zespol ciesni nadgarsta no masakra!!! Nie moge prowadzic samochodu, z rak mi wszystko leci::/ Faustynka to jak on teraz przybiera po 100 gram na tydzien to juz wazy spokojnie 3 kg
![]() ![]() Hubercik to imie dla mojego 2 przyszłego synka własnie się zastanawiałam nad Erneścikiem albo Hubercikiem ![]() Co do głosowania to mam cicha nadzieje ze jednak nie jest nic przesadzone i nie wygra ten kto mysle! Na prawde ludzie ktorzy nie maja pojecia co my przechodzimy beda decydowac o naszym sumieniu i naszego kochanego dr no okropne to jest na prawde! ![]()
Starania od 2012->18.11.2015 Erneścik ![]() ![]() ![]() Edytowane przez lula80 Czas edycji: 2015-10-23 o 22:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy jest jakis limit,ja mialam ich mnóstwo,przez 1,5 roku,co cykl,a ze cykle mam raczej krótsze,to by sie ich nazbieralo trochę.
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Rozeznanie
|
Kamila Własnie ja tego nie rozumiem, a wyobraźcie sobie że u mnie w mieście robili głosowanie takie w szkołach ponadgimnazjalnych i młodzież we wszystkich! szkołach głosowała przede wszystkim na PIS a na drugim miejscu byl Kukiz, no po prost nie wiem czy to wpływ rodziców, dziadków, czy Bóg wie kogo, że może myśla że pójdą wcześniej na emeryture jasne...
#1221 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie w niewielkim miasteczku na podkarpaciu też robili wybory w szkołach i wygrał Kukiz a potem Pis! To masakra jakaś! Młodzi ludziie przed którymi przyszłość, którzy mogą wyjeżdżać, zobaczyć jak żyje się w innych krajach wybierają największe zło! Niestety cofniemy się obyczajowo, kulturowo, i zostaniemy zaściankiem Europy! Aż strach pomyśleć!! lula- a słyszałaś o tym, że od listopada pracownicy USC będą wiedzieć czy dziecko jest z ivf? Dokładnie nie wiem jak to ma wyglądać, ale mają zacząć to ewidencjonować! nie wiem czy przy wydawaniu aktu urodzenia nie wypełnia się jakiś dokumentów. Ale nie chcę siać plotek. Zobaczymy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Raczkowanie
|
Też słyszałam o tym nowym przepisie. Ma to niby na celu uniemożliwić kobietom samotnym i parom homo korzystanie z metody in vitro.
Tak z czystej ciekawości, jeśli chcecie o tym pisać, to powiedzcie dziewczyny jak to u Was jest. Kto w Waszym kręgu wie o in vitro, czy to jest owiane tajemnicą i czy chcecie aby Wasze dziecko o tym wiedziało? Pytam z czystej ciekawości. Mnie ten temat teraz nie dotyczy, ale kto wie co kiedyś... Rozmawiałam kiedyś z mężem na temat ivf i on powiedział, że zgodziłby się gdyby była taka potrzeba, ale nie chciałby o tym nikomu mówić by dziecko kiedyś w przyszłości nie miało z tego powodu problemów. Wiecie, ludzie gadają, dzieci się śmieją itp... A dziecku jest przykro. Ja jestem przeciwniczką tajemnic, nie wstydzę się tego co robię, więc nie mam problemów, żeby o tym inni wiedzieli, ale może rzeczywiście on miał rację w tym przypadku.
#1223 |
Raczkowanie
|
Kamilka
Musiałam to złapać albo w szpitalu albo w jakiejś toalecie. Sam Dr był zdziwiony, bo zlecając mi te wymazy na pewno nie tego się spodziewał. Malinowa W moim otoczeniu wie tylko mama, siostra i 2 koleżanki (z małopolski). Teraz mieszkam na wsi (podkarpackie), gdzie w wyborach PiS uzyskał 98% więc jakaś tragedia i tutaj kompletnie nikt nic nie wie. Moim zdaniem dziecko powinno znać prawdę, ale w odpowiednim czasie. Mam pytanie czy po transferze powinnam odstawić Glucophage, a nadal brać Dostinex? Kurcze nie zapytałam Dr-a.
05.2014 - I wizyta u Dr-a, PCOS, niedocz. tarczycy, hiperprl, asthenozoospermia, 11.2014 endometrioza, III podejścia do IFV-MZ ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Betty3131 Czas edycji: 2015-10-24 o 10:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Raczkowanie
|
hey.Dziewczyny jak idzie sie do dr P na 1 wizyte jak sie jest juz w ciazy to jaka jest cena takich wizyt przez te 3 miechy.
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Betty mi kazano odstawic dostinex po pozytywnej becie. ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- a tak to sie go po transferze bierze |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Raczkowanie
|
magit
Dziękuję, wolałam dopytać, bo np. poprzednio odstawiłam Eutyrox i TSH skoczyło mi do 4,4 więc już wiem, że mam go brać dożywotnio ![]()
#1226 |
Konto usunięte
|
Betty ja bym podeszła do dr na monitoring zapytać. Jednak każdy organizm jest inny, a szkoda by było robić coś co może okazać się błędne, może w Twoim przypadku powinnaś go brać, może nie, uważam że lepiej mieć pewność na 100%
|
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Raczkowanie
|
ja u Dr jestem na 4 cyklu z tym (raz dołożył clostobegyt) i pamiętam, że poprzednia lekarka stymulowała mnie dwa razy - każdy raz wyglądał tak: trzy cykle, przerwa, trzy cykle, przerwa - potem stwierdziła, że nie chce mnie stymulować w nieskończoność, że lepiej jak ma stymulować to zrobić inseminację. Potem poszłam właśnie do Dr i też zaczął stymulować i mówił z kolei, że będziemy tak robić dopóki ja dam radę...
#1228 |
Raczkowanie
|
Migotka
Napisałam Dr-owi sms-a ponieważ do Tarnowa mamy 120 km, ale jak mi nie odpowie to jutro podjedziemy. Widzę, że ten sam rocznik ![]()
#1229 |
Konto usunięte
|
Paulina ja jestem po pierwszym cyklu stymulowanym, i dr P rozmawiał z moim mężem, że teraz zrobimy przerwę 2 miesiące... Nie wiem czy on dobrze pamięta że to było moje pierwsze podejście z lametta
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Betty jeśli masz nr do dr to pewnie ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Tak,rocznik ten sam, i tez mam endometrioze. Po 30 czas strasznie pędzi... okropnie!!! Edytowane przez 201801291006 Czas edycji: 2015-10-24 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Rozeznanie
|
magit ja za każdą ciążową wizytę płace w Tarnowie 100 zł. W tym jest dokładne USG, zdjęcia, nagranie na płytce itp.
![]()
03.05.2016r. ![]() ![]() Edytowane przez renata3_ Czas edycji: 2015-10-24 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.