|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Gruszki, sliwki do koszyka a wrzesniowkom czas umyka! Wrzesien 2016
Cytat:
szczerze mówiąc on mi po ceremonii pokazał, że miał naklejki i dopiero wtedy je zobaczyłam dokładnie ![]() Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
Moich znajomych okradli w trakcie ich własnego ślubu. Wynieśli z domu wszystko co się dało... my w związku z tym nie będziemy raczej przystrajac domu, zresztą u nas się tego nie praktykuje.
|
|
|
|
#1203 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiecie jeszcze o czym pomyślałam ? :P o rozjaśnieniu zebów :P heheh
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez o tym mysle
|
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
a chcesz profesjonalnie w salonie czy kupić jakieś w aptece ? ?Ja szukam narazie opinii czegoś pozytywnego do kupienia samemu ale narazie nic nie znalazłam wartego uwagi ;/ podobno bardzo dobra była biała perła ale 2 lub 3 lata temu bo teraz ma zmieniony skład i niby nie działa ;/ to wyczytałam w internecie ale też mi dziewczyny mówiły
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- patrzcie co znalazłam klik masakra :P
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś używałam pasków blend-a-med ale wycofali je. Nie wiem czy znajdę coś podobnego. I musze zorientować się ile kosztuje wybielanie w salonie
|
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze zapomniałam powiedzieć, że wczoraj byliśmy na dniach otwartych naszej restauracji w której będzie wesele, muszę Wam powiedzieć, że to świetny pomysł był że tam poszliśmy
Mogliśmy popróbować zup, żeby potem mieć większe rozeznanie i szybciej podjąć decyzję którę, próbowaliśmy dań gorących, przystawek, deserów, jeśli chodzi o dania gorące to ciszymy się bardzo że spróbowaliśmy bo stawialiśmy na schab bo ja uwielbiam ale sprobowaliśmy policzków i jakiejś rolady i te policzki były genialne, choć sama ta nazwa dla mnie brzmi okropnie i musiałam się zmusić do spróbowania ich :P ale jesteśmy teraz za dwoma daniam a schab odpada bo był taki zwyczajny w smaku w porównaniu do innych oglądaliśmy różne przystrojeniach stołów gości, stołów pary młodej, zauroczyliśmy sie jednym obrusem, mają prawdopodobnie ściągnąć w kolorze który do naszej sali będzie pasował to wtedy pradopodobnie go weźmiemy bo był boski
|
#1209 |
|
Wtajemniczenie
|
Policzki wołowe mmmm... super delikatne mięso jeśli dobrze przyrządzone.
Pozdrawiam po delegacji. Uff
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
no dokładnie.. takie mięciutkie i rozwalające się przy krojeniu jakby rozpływające sie w ustach
![]() no i jak było na delegacji ?
|
#1211 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja właśnie w trakcie wybielania kupiłam zestaw w salonie od dentysty! 😀
|
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalnka, jakiej firmy i za ile?
|
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie ja też ciekawa
|
#1214 |
|
Raczkowanie
|
Opalescence kupiłam u dentysty miałam robione wyciski i dostałam szyny w które aplikuje preparat, drogo bo 1200zl, ale dentystka mi opowiadała i przestrzegala przed zakupem w internecie bo miała pacjentów, którzy chcieli zaoszczędzić i kupili w ten sposób i mają zeby jak marmur a z tym już nic nie da się zrobić...
|
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Przestrzega, bo jej pieniążkinuciekają
ale z drugiej strony, faktycznie, kupujemy coś w necie co nie ma żadnej gwarancji,mże działa. W najlepszym przypadku nie pomoże. Nie zmienia to faktu, ze mnie nie stac na taki biznes u dentysty
|
|
|
|
#1216 |
|
Raczkowanie
|
No ja juz mam kuzynke co ma na zębach kropki więc nie polecam
|
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
eee to strasznie dużo, to niestety dla mnie odpada ... ale powodzenia !
|
#1219 |
|
Raczkowanie
|
Pod okiem dentysty nie boję się,ale na własną rękę byłabym się
|
|
|
|
#1220 |
|
Wtajemniczenie
|
Też nie zdecydowałabym się na wybielanie (za 1200 zł). Pasty wybielające też mogą dać niezły efekt - np. Biała Perła (i cena do 30 zł o ile pamiętam). Zabieg wybielania dentystycznego też nie jest raz na zawsze - zabieg trzeba powtarzać co 2-3 lata, nie?
Chyba nie dam się zwariować przed ślubem - odchudzanie, wybielanie, itp. Nie dla mnie ![]() Delegacja bardzo udana, acz bardzo męcząca... Liczę na chwilę oddechu i odpoczynku, ufff. Nie mniej jednak ciężko będzie odpocząć, bo staram się o awans w pracy i przygotowuję się do rozmów Szkoda, że święta takie krótkie.Kiedy planujecie zamawiać kwiaciarkę i tort?
|
#1221 |
|
Raczkowanie
|
Ja zawsze chciałam wybielic a teraz była okazja, żeby to w końcu zrobić 😛 to jest do końca życia jedynie raz w roku można dobielic koszt 100zl.
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Kwiaciarnia 3 miesiące przed a tort to najmniejszy problem bo cukiernie życzą sobie zamówić tort 2'tyg wcześniej do miesiąca 😀więc ja się z tym nie spieszę ☺ |
|
|
|
#1222 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
Florystkę mam już dawno a cukiernia koniec lipca |
|
|
|
|
#1223 |
|
Raczkowanie
|
kwiaciarkę mam już zamowioną do strojenia koscioła, ale żadne dekoratorki,florystki,po prostu pani z kwiaciarni;d mysle ze bedzie mozna jej zaufac
a tort jeszcze nie wiemy kiedy i skad;d ale mysle ze jeszczed czas.czerwiec i lipiec to chyba będą najgorętsze miesiące nie tylko ze względu temperatury..
|
|
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja o tym jeszcze nie myślę, myślę że z 2/3 miesiące przed się tym zajmę
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kwiaciarke w kwietniu zaczynam ogarniać bo nie wiem czy się z Panią dogadam. Mam dwie rozbieżne opinie o niej:p jak się nie dogadam to zmienię
a kwiaty robi ładne więc mam nadzieję, że jednak osiągniemy konsensus.Dużo utrudnia to, że nie wiem jakie kwiaty chce:p |
|
|
|
#1226 |
|
Rozeznanie
|
Piszecie o wybielaniu zębów... kiedyś gdzieś czytałam (albo może w Galileo to mówili), że wybielanie zębów domową metodą nic nie daje. A podobno długotrwałe i bez przerwy stosowanie pasty wybielającej sprawia, że zęby robią się sine (i tu akurat prawda. Przykład - moja szefowa). Powinno się je stosować na zmianę z inną pastą, np na dziąsła bądź na oddech. Chociaż podejrzewam, że przy wydaniu ponad 1k złotych na wybielanie, to musi dać efekt, a tym bardziej pod okiem dentysty i tylko raz do roku
osobiście nie wybielam, rok temu ściągnęłam aparat na zęby i wtedy ortodontka je wypiaskowała i kolor jest super. Jak chodzi o kwiaciarnie to mam problem, bo mam dwa typy i oba poza miejscowością TŻta (on mieszka 25 km ode mnie) więc nie wiem jak ze strojeniem samochodu. A tej babce z jego wsi boję się zaufać ;P Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wybielania, to takie naprawdę dobre wybielanie najlepiej zrobić u stomatologa. Ani domowymi sposobami, ani pastami nie wybieli się zębów, można je jedynie dobrze wyczyścić. A to dlatego, że taki jaki mamy kolor kości, taki mamy kolor naturalny zębów. Więc jeśli ktoś ma żółtawe kości, takie naturalnie są zęby i bez zabiegów chemicznych wybielających u dentysty się nie obejdzie.
Ale szkoda by mi było 1200 zł na wybielanie - chyba, że miałabym naprawdę żółte zęby Ja kwiaciarnie załatwiam w kwietniu. Mam już wybraną więc nie ma problemu. Chciałam początkowo żeby dekoracje kwiatowe robiła mi inna Pani ale ona mi zaśpiewała 300 zł za sam bukiet z kwiatów dostępnych we wrześniu
Edytowane przez Lady Audrey Czas edycji: 2016-03-23 o 13:49 |
|
|
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj będę zamawiać zaproszenia
Bardzo ładne i w całkiem dobrej cenie 3,30 zł /sztuka , na fb można znaleźć Papierowy Ptak A i w końcu podjęłam decyzję w sprawie koloru sukni , co prawda przymierzałam w kolorze jasne ecru ale będę zamawiać białą. Chyba miałabym wyrzuty sumienia jak bym nie poszła w białej sukni do ślubu z resztą mam ciemniejszą karnację, ciemne włosy i biała wydaje mi się lepszym rozwiązaniem bo w ecru to jakoś tak się wszystko zlewa A wy dziewczyny jaki kolor sukni wybrałyście?
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez przymierzalam ecru ale wybrałam biała. Kwiaciarni nie załatwiam, musze spotkać się z dziewczyną która mi będzie robić bukiety a kwiaty kupie we własnym zakresie albo przez znajomego. Tort zamawiam w okolicy kwietnia/maja bo w tej cukierni co chce zamawiać każą ok 3 miesięcy wcześniej rezerwować termin. Dostałam juz zdjęcie zaproszeń i juz do mnie jada
|
|
|
|
#1230 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
ja bede 1 kwietnia wybierac suknie i jej kolor
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

:roll eyes: