|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie.. Los jest czasem niesprawiedliwy Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
Super! ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
Nie mam pojecia ![]() A Ty sie nie stresuj kobito urodziłaś jedno to i drugie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1205 |
Rozeznanie
|
U nas to mój TŻ palił jak smok ale nigdy w domu. Zawsze wychodził na balkon. Aż do niedawnej choroby i 40 stopni gorączki gdzie nie był w stanie wyjść na mróz. Rzucił z dnia na dzień
![]() ![]() Caramel super wieści ![]() Zuzia to mi zaraz zrobi w brzuchu dziurę, albo wyjdzie przez pępek... Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-02-03 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja- dlatego się zaczynam stresować, bo już jeden poród mam za sobą i wiem, co mnie czeka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
Zakorzenienie
|
Kiedys tak wieczorem gadaliśmy z M i się zastanawialiśmy czy teściowa paliła w ciąży...ale głupio się nam bylo zapytać...
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
Moja teściowa zawsze mówiła że jak młodszy brat M rzuci to ona tez. Darek nie pali juz prawie 5 lat a jak teściowej sie o tym mówi to twierdzi ze sie wszyscy na nią uwzięli... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Rozeznanie
|
Ja do tej pory pamiętam moje gigantyczne wyrzuty sumienia w ciąży z Michałem... Dość późno się zorientowałam, bo w 9 tc i byliśmy w tym czasie na wakacjach ze znajomymi. Impreza za imprezą, alkohol, papierosy. Do samego końca byłam w gigantycznym stresie że zrobiłam mu krzywdę
![]() Aga moja teściowa paliła w obu ciążach... Otwarcie się przyznaje. Jedyny postęp taki że teraz przerzuciła się na elektronicznego. Przynajmniej nie śmierdzi.... Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-02-03 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie przejmuj się jeśli ma dzwonić z litości i tylko Cię denerwować niech w ale nie dzwoni Ty dasz sobie radę a Twoje pociechy wszystko wynagradzaja ![]() Cytat:
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
Lamia moja siostra byla w ciąży i w lipcu byli na weselu a ona na poczet sierpnia sie dowiedziała ze jest w 23 tyg ciąży...a popila ze uhhhh
|
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Zakorzenienie
|
Nana widocznie można...ona wiecznie nie ma czasu na Tel....przeżyje bez jej tel...tylko szkoda ze jak byśmy my nie jeździli do nich to by dzieci miesiącami nie widziała. Moja mama zawsze jak nie ma M to przyjeżdża do nas...bo jak M jest to my w rozjazdach...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zadomowienie
|
Ja uważam że te początki jak się jeszcze nie wie to nie tak źle jak się polo czy paliło bo zarodek jeszcze nie jest taki zależny od matki dopiero jak łożysko się wytworzy i zaczynają się organy ważne kształtować to już jest duże ryzyko.
---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Aga smutne to takie ze rodzina a nie zainteresuje się co się dzieje ale ja mówię że wszystko wraca do nas i kiedyś będzie żałować ze się nawet nie odezwała i sama będzie chciała zainteresowania którego nie dostanie...
#1214 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ja tez sie boje ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 |
Zadomowienie
|
No to już jest świństwo poprostu jak dorosłe osoby wiedząc o krzywdzi która mogą wyrządzić dziecku świadomie korzystają z używek. Ja cała ciążę nie tyka alkoholu mimo że miałam ochotę na lampkę wina i wiele osób mi mówiło a ypin nie zaszkodzi ci to dobre na krwinki itp ale zawsze odpowiadałam ze jestem dorosła osoba która rozumuje i potrafię sobie odmówić wszystkiego dla dobra Maleństwa i kończyła temat.
#1217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra z tych niczym się nie przejmujących...co tam dla niej piwo w ciąży czy fajka... ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
Ja potwierdzam ze łatwiejszy 😊 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jakoś obawiam się chyba najbardziej tego momentu samego rozpoczęcia porodu, ze nie będe wiedział, ze to już, że będzie w nocy, a tu moja mała jeszcze ciąga nosem, teściowa chora i w ogóle ![]() Trudno, damy radę i za jakiś czas pewnie te nasze obawy będą nam się wydawały śmieszne. ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wierzę Ci na słowo ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
![]() Mi też się zamarzył szampan na sylwka, ale co tam, piccolo też smaczne ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
M ma beznadziejnego neta i nawet pogadać się nie da 😞
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Wtajemniczenie
|
Siemka
![]() Nadrobiłam- Agacior- ja spałam z Małą do jej 2 roku życia (teraz we wrześniu dostała normalną wersalkę i śpi sama chociaż są nocki gdzie do mnie przychodzi ale ja wtedy sama się ewakuuje na jej łóżko). Karmiłam piersią 23 miesiące i z czystej wygody było mi dobrze z nią spać. Teraz będę próbowała odstawiać Maluszka do łóżeczka bo jw. szogun przychodzi i we trójkę to jednak bym się bała. Magdzińska- przede wszystkim trzeba dużo pić wody na pokarm. Z jedzeniem to podejrzewam, że nie będziesz miała problemów bo organizm sam się dopomina. Z mojej strony odradzam mleko. Wcale nie będzie więcej Twojego. kaasi, elena- gratuluję dzisiejszych wizyt !!! Byłam u wróżbity. Jak zwykle "Pani przyjdzie za tydzień" ale uwaga- zrobił USG. Maluszek waży ok. 3400 +/-10%. Ponadto ja mam +18 kg. Mam też dodatniego gbs-a i przepisał mi AMOTAKS. Żeby nie było, że się zaprzyjaźniłam z wróżbitą i jest cacy po dzisiejszej wizycie- w 2 aptekach uznali, że dzisiejsza recepta jest nieważna (ja wysłałam TŻ-ta i nie wiem jaka data była) dopiero w trzeciej Pani ją jakoś uznała ale stwierdziła, że 3 x 1 dziennie to zdecydowanie za dużo. Więc Was pytam- te co mają pasażerów na gapę- w jakiej ilości to zażywacie/zażywałyście. Ponadto farmaceutka dodała dicoflor na osłonę. Nie wierzę mu temu palantowi.
#1222 |
Zakorzenienie
|
Badzia tez mam "pasażera na gapę" jak to ujęłaś ale nie dostałam na to żadnych leków. Gin mówił tylko o podaniu antybiotyku podczas porodu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
Wróżbita jednak zrobił usg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Wtajemniczenie
|
Badzia- wróżbita rozwala, ale usg zrobił
![]() ![]() Za to dicoflor jest the best, nie tylko jako osłona, na biegunki i wymioty też najlepiej się sprawdza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie tak coś pamiętałam, że pisałyście, że przy porodzie się podaje antybiotyk.
Masakra... Może na kaszel pomoże bo jeszcze od czasu do czasu mnie dusi, a antybiotyk swoją drogą w trakcie porodu mi dadzą...
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
Największe gaduły poszły rodzic/urodziły i cisza na wątku
![]() Aninis, Figa, Aga - wszytko w Waszych rekach ![]() Ja ide w kime. Jutro ktg i wizyta mam nadzieje ze zajrzy co tam słychać i da jakieś wieści np urodzi Pani za tydzien ![]() ![]() Dobrej nocy ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Dziewczynki, a tak odbiegając od tematu porodu... Co kupujecie swoim mężusiom na walentynki ? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1230 | ||
Rozeznanie
|
Hej!
Trochę poczytałam, ale kiepsko u mnie z czasem ostatnio. Mała w sumie grzeczna, ale w dzień chyba więcej śpi niż w nocy... Teraz czekam aż się obudzi, choć oczy już mam ciężkie ![]() Młody dalej ma kaszel i katar...gorączka też wraca po kilku godzinach, także jutro znowu do lekarza ![]() ![]() Żeby tylko Martusia nie załapała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.