Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-21, 12:02   #1201
superhuman
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Ja tez dziś planowałam pospać dłużej ale po 8 już nie byłam w stanie dużej trzymać pęcherza na wodzy i jak wstałam to już nie było opcji by wrócić do łóżka.

U mnie dziś istny dom wariatów. I dzieci i zwierzęta powariowaly - wszystkie jakieś hiperaktywne. Oliwia młodemu puszczała od rana "Let it go" z Frozen a ten szaleństwa do tego uprawia, ze chyba wbrew oczekiwaniom taty tancerzem zostanie a tata już klub sportowy wybrał

Jutro TZ jedzie na ryby wiec dziś misje odkurzanie generalne sypialni

Mam pytanie. Czy Wam tez położne/lekarze mierzą brzuchy?

W piątek mi zmierzyła i powiedziała, ze 27 cm i ze w granicach normy. Nie zapytałam jaka jest norma bo uznałam, ze skoro usg wykazało ze młody jest dwa tygodnie do przodu to i brzuch pewnie tez.

Weszłam sobie na tutejsze forum i dziewczyny maja w tym samym tygodniu po 29 a nawet 31 cm.

Wiec już zgłupiałam. Na siatce centylowej młody był blisko tej 3 linii co wskazuje na duże dziecko. A brzuch jednak nie?

Wody płodowe sa ok, bo tez sprawdzali.

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Ah! Wiecie co doskonale obniża cukier? Kapusta kiszona! Ja mam niestety ograniczony dostęp, ale Wy macie pole do popisu))

Mi nigdy nie mierzyli brzucha... Nawet nie wiedziałam ze tak sie robi

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Chyba nie zdążę do 30 tc z moim tempem kupowania wyprawki. Też myślałam o końcu lipca, no ale coraz częściej widzę i słyszę podpowiedzi, żeby to było jednak trochę wcześniej, więc może przyspieszę.

Ja tak samo myślałam, żeby to zrobić w lipcu ale po wypłacie Zrobię zamowienie na gemini i jak przyjdzie to chyba sie spakuje niech leży...

Wstałam o 12 TZ w pracy to co tu robić jutro z samego rana może wybierzemy sie do ikei po komodę i zobaczyć łóżeczka w końcu...jak jeszcze ludzi nie będzie. I szklanki trzeba kupić bo ciążowe rozluźnienie więzadeł spowodowało, ze wczoraj poszła przed ostatnia szklanka z kompletu a dzisiaj raczej lezing cały dzień - o kurde właśnie sobie uświadomiłam, ze nie wyjęłam ryby żeby sie rozmroziła :ściana: UPS
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 12:15   #1202
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
My chyba komodę kupimy nową To już masz kupę roboty za sobą!
no my w nowym mieszkaniu nie mamy prawie nic oprócz kuchni z wyposażeniem więc też będzie wszystko nowe jak starczy funduszy. Komode już mamy (ogólnie pokój malutkiej będziemy mieć cały wyposażony- gorzej z naszym )

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 13:04   #1203
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki!
Wczoraj miałam dwie wtopy: po śniadaniu i po obiedzie wysoki cukier. Ale już powtórzyłam śniadanie na tym samym chlebie z Biedry, tylko kanapka była z czymś innym i po tym cukier ok. Bardzo się ucieszyłam, że ten chleb daje radę. I obiad też powtórzę taki sam, tylko bez ziemniaków, bo one mi podniosły może tak (stwierdziłam, że spróbuję 2 małe ziemniaki, skoro są w jadłospisie, który mi dała pielęgniarka, ale czułam, że to taki średni pomysł), ugotuję sobie kaszę. Poza tym inne pomiary w normie, może nie będzie źle.

To mam nadzieję, że któryś ze sposobów zadziała.
Odkąd mam wizję spotkania z glukometrem po przebudzeniu, coś nie mogę się wyspać. :P
to i tak nieźle jak na sam początek..dwie wtopy.. mam nadzieję,że szybko się z cukrem "dogadacie" i dieta nie będzie zbyt restrykcyjna..u Ciebie te normy chyba też nie były jakoś drastycznie przekroczone, co raczej napawa nadzieją..

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Oj, a często twardniał?
Nie martw się bo to nie pomaga

Jedziemy dziś na urodziny, 120km w jedną stronę... będzie też moja znajoma, która ma termin na lipiec więc cieszę się

Krefetko dzięki za namiary na film, obejrzeliśmy wczoraj z mężem "moje córki krowy"

Miłego dnia dziewczyny!!
twardniał przy wstawaniu do toalety.. dziś trochę pomarudziłam mężowi i mi lepiej

fajnie tak spotkać kogoś w podobnej sytuacji..udanej imprezki

my z mężem wczoraj też oglądaliśmy,ale ja szybko odpadłam a mąż mówi,że zasypiał 5 razy w trakcie, więc dziś mamy zamiar dokończyć..

dzięki.. Tobie również miłego...

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Swoją droga te pojemniki mogłyby mieć jakieś lepsze/szczelniejsze zamknięcie. Zawsze boje się ze w drodze do labu rozleje
mojemu mężowi się rozlało w torbie jak wiózł moje siuśkinieduzo,ale śniadanie było obok do pracy

Cytat:
U mnie dziś istny dom wariatów. I dzieci i zwierzęta powariowaly - wszystkie jakieś hiperaktywne. Oliwia młodemu puszczała od rana "Let it go" z Frozen a ten szaleństwa do tego uprawia, ze chyba wbrew oczekiwaniom taty tancerzem zostanie a tata już klub sportowy wybrał 😜

W piątek mi zmierzyła i powiedziała, ze 27 cm i ze w granicach normy. Nie zapytałam jaka jest norma bo uznałam, ze skoro usg wykazało ze młody jest dwa tygodnie do przodu to i brzuch pewnie tez.
Weszłam sobie na tutejsze forum i dziewczyny maja w tym samym tygodniu po 29 a nawet 31 cm.
Wiec już zgłupiałam. Na siatce centylowej młody był blisko tej 3 linii co wskazuje na duże dziecko. A brzuch jednak nie?

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Ah! Wiecie co doskonale obniża cukier? Kapusta kiszona! Ja mam niestety ograniczony dostęp, ale Wy macie pole do popisu))
hehe niezłe wariactwo macie..
mi nikt nie mierzył,ale mój brzuch nie należy do pokaźnych...

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
ja rozmiary 56- 62 mam już wszystkie poprane, poprasowane i spakowane w pudełko są też tam beciki poprane, pieluszki itp.
wow..szybka jesteś... ja dziś wrzuciłam prześcieradła i ręczniki spadkowe po siostrzeńcu,ale w zwykłej kapsułce,żeby tylko przełożyć do szafy i wliczyć na listę "już mam"..

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Wstałam o 12 TZ w pracy to co tu robić jutro z samego rana może wybierzemy sie do ikei po komodę i zobaczyć łóżeczka w końcu...jak jeszcze ludzi nie będzie. I szklanki trzeba kupić bo ciążowe rozluźnienie więzadeł spowodowało, ze wczoraj poszła przed ostatnia szklanka z kompletu a dzisiaj raczej lezing cały dzień - o kurde właśnie sobie uświadomiłam, ze nie wyjęłam ryby żeby sie rozmroziła :ściana: UPS
aleś pospała..
jak brzuch dzisiaj? boli? twardnieje?

ja leżę na balkonie z kotem, mąż obok maluje łóżeczko..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 13:11   #1204
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

aleś pospała..
jak brzuch dzisiaj? boli? twardnieje?

ja leżę na balkonie z kotem, mąż obok maluje łóżeczko..

Ostatnio budzę sie z nim rano jak wstaje do pracy tj przed 5 i pózniej kręcę sie do 6-7 i dopiero zasypiam...

Dzisiaj, tfu tfu nie boli stwardniał raz jak wstawałam na pierwsze siku i jak kładłam sie na kanapę. Młoda za to wariuje i czasami mnie zaboli jak mnie kopnie. Coraz mocniejsze te ruchy są aż brzuch podskakuje pod kocem. Tak sie zastanawiam czy tymi bólami nie ma związku położenie dziecka bo np właśnie wczoraj i przed była bardzo nisko bo nawalala mnie cały czas po pęcherzu i spojeniu a dziś już buszuje przy pępku i po bokach brzucha.

To sobie leniuchujesz... a jak u Ciebie dzisiaj brzucho?
Stary 2016-05-21, 13:28   #1205
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio budzę sie z nim rano jak wstaje do pracy tj przed 5 i pózniej kręcę sie do 6-7 i dopiero zasypiam...

Dzisiaj, tfu tfu nie boli stwardniał raz jak wstawałam na pierwsze siku i jak kładłam sie na kanapę. Młoda za to wariuje i czasami mnie zaboli jak mnie kopnie. Coraz mocniejsze te ruchy są aż brzuch podskakuje pod kocem. Tak sie zastanawiam czy tymi bólami nie ma związku położenie dziecka bo np właśnie wczoraj i przed była bardzo nisko bo nawalala mnie cały czas po pęcherzu i spojeniu a dziś już buszuje przy pępku i po bokach brzucha.

To sobie leniuchujesz... a jak u Ciebie dzisiaj brzucho?
u mnie też lepiej..
ja bardziej czuję taki dyskomfort przy przesuwaniu się Małej,jak się wypina to też odczuwam..a ruchy to prawda coraz mocniejsze..u mnie też potrafi się podnieść ubranie..
możliwe,że pobolewał Cię od jakiegoś innego ułożenia dziecka..ja nie lubię jak córcia jest bardzo nisko bo wtedy też brzuch bardziej boli...czytałam o przyklejaniu taśm-plastrowaniu w ciązy..na wizycie chcę zapytac lekarza co o tym sądzi i jak będe miała zielone światło to jadę podkleić brzuch od dołu
Stary 2016-05-21, 13:30   #1206
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie też lepiej..
ja bardziej czuję taki dyskomfort przy przesuwaniu się Małej,jak się wypina to też odczuwam..a ruchy to prawda coraz mocniejsze..u mnie też potrafi się podnieść ubranie..
możliwe,że pobolewał Cię od jakiegoś innego ułożenia dziecka..ja nie lubię jak córcia jest bardzo nisko bo wtedy też brzuch bardziej boli...czytałam o przyklejaniu taśm-plastrowaniu w ciązy..na wizycie chcę zapytac lekarza co o tym sądzi i jak będe miała zielone światło to jadę podkleić brzuch od dołu
Podobno to plastrowanie świetnie działa na rozciągające boleśnie więzadła i ogólnie wspiera duży brzuszek Ale czy zadziała przy niewygodnej pozycji dziecka to nie wiem
Stary 2016-05-21, 13:47   #1207
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno to plastrowanie świetnie działa na rozciągające boleśnie więzadła i ogólnie wspiera duży brzuszek Ale czy zadziała przy niewygodnej pozycji dziecka to nie wiem
nie na niewygodna pozycję dziecka.. ja chciałabym ze względu na twardnienie, bo czytałam,że przy skurczach jest zalecane, zapobiega ewentualnym rozstępom i odciąża dolne partie brzucha..a wieczorami czasami mam takie uczucie ciągnięcia,mam dośc mały brzuch i ogólnie szczuplas jestem i czuje już teraz ciężar Malutkiej, mimo ,że jej gabaryty pewnie też nie są duże..a co będzie potem?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-21, 14:14   #1208
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Czasami trzeba sie porządnie wylenić

A jakie pijesz to siemię? Mielone w ziarnach czy takie zupełnie zmielone na pył? Bo ja mam lekko ziarna zmielone wrzucam dwie łyżeczki zalewam szklankę gorąca woda przykrywam na chwile i wypijam ale napój sam w sobie nie zmienia konsystencji dalej jest woda tylko ziarna jak sie zaparza maja taka otoczkę śliska ale nie jest to jakoś mega obrzydliwe.
Ja mam całe ziarna. Może za dużo siemienia daje. Po jak jest gotowe to wygląda jak kisiel :-P

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Dzięki!
Wczoraj miałam dwie wtopy: po śniadaniu i po obiedzie wysoki cukier. Ale już powtórzyłam śniadanie na tym samym chlebie z Biedry, tylko kanapka była z czymś innym i po tym cukier ok. Bardzo się ucieszyłam, że ten chleb daje radę. I obiad też powtórzę taki sam, tylko bez ziemniaków, bo one mi podniosły może tak (stwierdziłam, że spróbuję 2 małe ziemniaki, skoro są w jadłospisie, który mi dała pielęgniarka, ale czułam, że to taki średni pomysł), ugotuję sobie kaszę. Poza tym inne pomiary w normie, może nie będzie źle.

To mam nadzieję, że któryś ze sposobów zadziała.
Odkąd mam wizję spotkania z glukometrem po przebudzeniu, coś nie mogę się wyspać. :P
Na śniadanie najlepiej nie jeść nabiału. Za to jajka bdb sprawdzają, czy to jajecznica czy na twardo dowiedziałam się od dziewczyn z fb z grupy "słodkie mamy" i u mnie też podziałalo do każdego posiłku mnóstwo zielonych warzyw a na obiad ja zamiast ziemniaków zjadam brokule czasem nawet połowę i mięsko/rybkę gotowana na parze.
U mnie cukier podwyższony jest na czczo, czasem 90-98.
Śniadania: od czasu, gdy je zmieniłam i wprowadzilam chleb pro body, mam w normie.
Po obiedzie zawsze 89-100.
Po lodach (sorbetach) i po kawie z cukrem mam maks 105.
Ale jak zjem coś z mąki pszennej np.jedna kluske to od razu 160 :-(

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Witam się w piękną sobótke!
Dzisiaj grillujemy z rodzinką! W końcu.. od grudnia za mną chodzi kiełbaska

Ewidentnie ginka Cię naciąga Ja chodzę co 4 tyg., bo moja ginka uważa, że nie ma sensu częściej, jak wszystko jest w porzadku L4 też wypisuje mi na max 4 tyg. dłużej nie może.
za zakupy!

Od baaardzo dawna grzecznie stosuję się do zaleceń Póki co bakterie liczne miałam tylko raz.. reszta próbek 'czyściutka'

Tylko nie wiedziałam, że wystarczy 4 godz. przed wstaniem oddać mocz Do tej pory myślałam, że musi byc te minimum 8 godz i wstrzymywałam

Beatko, ale pędzicie z Kruszynką Tak ten czas leci
Mnie teź od 2 dni zaczęły męczyć zaparcia Do tej pory nigdy nie mialam.. hemoroidów chyba nie uniknę
Spróbuję metodę z suszonymi śliwkami

Też łudzę się, że ich brak odziedziczę po mamie
Moja mama urodzila szóstkę dzieci i ani jednego rozstępu!! Ma ładniutki brzuszek:brzyda l:

Co do zaparć.. mnie ostatnio też to dziwiło i zaczęlam się nawet cieszyć .. ale wczoraj mój optymizm prysłteż mńie to dopadło..

Co do ruchów.. Zuzankę czuję głównie po prawej stronie i nad spojeniem albo jak kopie mnie bezczelnie po pęchęrzu
Moja Kruszynka kopie po środku brzuszka. Jak nie rusza się dłużej to odsłaniam brzuch kładę się na kanapie i od razu robi się impreza. Jeszcze nigdy kopniak mnie zabolal, nigdy nie kopnął w pęcherz :-P co jest???
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj

Edytowane przez BeataAmelka
Czas edycji: 2016-05-21 o 14:11
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 14:29   #1209
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Smacznego grillowania.

Ja zauważyłam, że jak wytrwam z sikaniem do rana, to potem wyniki są trochę lepsze np. ten najlepszy kolor, ale ten trochę gorszy nigdy nie został skomentowany przez lekarza, więc czasem chodzę po 4 h.

To powodzenia na wizycie, napisz potem koniecznie co lekarz powiedział.

Też się boję, że rozleję jak idę do labu i niosę to z wielką ostrożnością.

Zaryzykuję z kaszą pęczak w małej ilości.
Właśnie czytałam, że sprawdzone śniadanie może się nie sprawdzić drugi raz, jestem przygotowana na ewentualne rozczarowanie.
Z owoców na razie tylko jabłko się odważyłam i było spoko, zamierzam dziś kupić jakieś inne na próbę.

Będzie ogór do tej kaszy, na ziemniaki nie poradził nic, zobaczymy jak teraz wyjdzie.
U mnie jabłko sprawdza się dobrze, ale po kiwi cukier 160 :'( próbowałam śliwke jedna i tez było ok.
Sniadanje jem monotonne raczej, ale cukier jest ok, wiec nie kombinuje, bo mi smakują

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Ja tez dziś planowałam pospać dłużej ale po 8 już nie byłam w stanie dużej trzymać pęcherza na wodzy i jak wstałam to już nie było opcji by wrócić do łóżka.

U mnie dziś istny dom wariatów. I dzieci i zwierzęta powariowaly - wszystkie jakieś hiperaktywne. Oliwia młodemu puszczała od rana "Let it go" z Frozen a ten szaleństwa do tego uprawia, ze chyba wbrew oczekiwaniom taty tancerzem zostanie a tata już klub sportowy wybrał 😜

Jutro TZ jedzie na ryby wiec dziś misje odkurzanie generalne sypialni

Tak, zapomniałam dodać, że ja 5 dni w tygodniu zjadam kapustę kiszona do drugiego dania :-D dodaje marchewkę i papryke i smakuje bdb

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Właśnie zrobiłam to tak na oko, ale wagę mam i następnym razem jak będzie coś niepewnego sprawdzę. Myślę, żeby dać jeszcze szansę ziemniaczkowi w mniejszej ilości np. 1 mały, ale to jak mi przerażenie po wczorajszym wyniku minie.
Ziemniaki najlepsze podobno w mundurkach :-P :-P :-P

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
dziewczyny kiedy macie zamiar się pakować do szpitala bo wczoraj miałam szkołę rodzenia i pani położna mówiła, że najlepiej jakby do 30 tc była już spakowana ja planowałam pod koniec lipca ale wg jej wskazówek wychodzi że to za późno i sama nie wiem
Jejku to ja powinnam być juz spakowana a tu ani torby nie mam ani nie wiem co pakować :-P :-P :-P
Musze po weekendzie temat ogarnąć

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Pierniczku mój brzuch przestał twardniec po wizycie u dr
Chyba wyluzowalam jak mnie uspokoił, że wszystko jest w porzadku magnez biorę 3x2 Chela-mag, potas 2x1 chociaż nie wiem czy on ma wpływ na zmniejszenie twardnienia i jedna luteine na noc.
Popijam dziennie 2 l wody, teraz chce ilość zwiększyć do 3 litrów
Przyznam, że ja mało odpoczywam, mało lezakuje, ponieważ nie mam na to czasu :-( ciągle pracuje a jestem też osobą żywa i ciężko mi tak leżeć z 15-30 min :-P :-P :-P
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 14:46   #1210
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
u mnie też lepiej..
O! Chyba tez zapytam w takim razie o to mojego gina. Widziałam dzisiaj albo wczoraj łaskę w ciąży z takim plastrem na brzuchu i zastanawiałam do czy w ciąży to jest bezpieczne i po co jej to a tu proszę.... Nie słyszałam o tym wcześniej muszę zapoznać sie z tematem
Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
U mnie jabłko sprawdza się dobrze, ale po kiwi cukier 160 :'( próbowałam śliwke jedna i tez było ok.
Sniadanje jem monotonne raczej, ale cukier jest ok, wiec nie kombinuje, bo mi smakują

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Tak, zapomniałam dodać, że ja 5 dni w tygodniu zjadam kapustę kiszona do drugiego dania :-D dodaje marchewkę i papryke i smakuje bdb

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Ziemniaki najlepsze podobno w mundurkach :-P :-P :-P

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Jejku to ja powinnam być juz spakowana a tu ani torby nie mam ani nie wiem co pakować :-P :-P :-P
Musze po weekendzie temat ogarnąć

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Chyba wyluzowalam jak mnie uspokoił, że wszystko jest w porzadku magnez biorę 3x2 Chela-mag, potas 2x1 chociaż nie wiem czy on ma wpływ na zmniejszenie twardnienia i jedna luteine na noc.
Przyznam, że ja mało odpoczywam, mało lezakuje, ponieważ nie mam na to czasu :-( ciągle pracuje a jestem też osobą żywa i ciężko mi tak leżeć z 15-30 min :-P :-P :-P

Ja sie tez właśnie zastanawiam czy to sie noe nasila od moich schizowych myśli i obserwowaniu sie non toper i dotykaniu tego brzucha. Bo jak rozmawiałam ze swoim ginem przed wejściem na IP to powiedział mi nospa przede wszystkim i sie uspokoić wyluzować bo nakręcanie sie wzmaga. A ja niestety mam skłonności do hipochondrii i panikarstwa i płynów tez z mało pije. TZ mi przynosi zgrzewkę raz w tygodniu ale ja sie coś ostatnio obijam
Stary 2016-05-21, 15:01   #1211
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
nie na niewygodna pozycję dziecka.. ja chciałabym ze względu na twardnienie, bo czytałam,że przy skurczach jest zalecane, zapobiega ewentualnym rozstępom i odciąża dolne partie brzucha..a wieczorami czasami mam takie uczucie ciągnięcia,mam dośc mały brzuch i ogólnie szczuplas jestem i czuje już teraz ciężar Malutkiej, mimo ,że jej gabaryty pewnie też nie są duże..a co będzie potem?
Rozumiem

Cytat:
Moja Kruszynka kopie po środku brzuszka. Jak nie rusza się dłużej to odsłaniam brzuch kładę się na kanapie i od razu robi się impreza. Jeszcze nigdy kopniak mnie zabolal, nigdy nie kopnął w pęcherz :-P co jest???
Grzeczne dziecko masz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-21, 15:12   #1212
agnieszkaruta1
Raczkowanie

Dziewczyny moze mam glupie pytanie ale co tam, od rana mam sluz na wkladce taki brazowy. Rano bylo go wiecej teraz troche mniej, brzuch mi twardnieje ale mam wrazenie ze nie jakos wiecej niz normalnie. Bobo sie rusza.

Dzwonilam do mojego gina, ale on powiedzial ze przez tel nic nie doradzi tylko zeby jechac na IP. Troche mnie tym wystraszyl;(
Co robic?
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 15:15   #1213
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaruta1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny moze mam glupie pytanie ale co tam, od rana mam sluz na wkladce taki brazowy. Rano bylo go wiecej teraz troche mniej, brzuch mi twardnieje ale mam wrazenie ze nie jakos wiecej niz normalnie. Bobo sie rusza.

Dzwonilam do mojego gina, ale on powiedzial ze przez tel nic nie doradzi tylko zeby jechac na IP. Troche mnie tym wystraszyl;(

Co robic?

Jak bym zobaczyła u siebie plamienie to bym pojechala nawet bez telefonu do gina...
Stary 2016-05-21, 15:16   #1214
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Co robic?
Lepiej podjechać na IP i się przestać martwić My Ciebie możemy tutaj zapewniać, że jest wsio ok, a jednak żadna z nas tego nie widzi. Pewnie to nic niepokojącego, ale wiadomo, że lepiej sprawdzić
Stary 2016-05-21, 15:18   #1215
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Co robic?
jakie głupie pytanie? jedź sprawdzić na Ip..może tez ostatnio jakies przytulasy mieliście i to od tego..ale mimo wszytsko sprawdź i koniecznie daj nam znać
Stary 2016-05-21, 15:21   #1216
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

Co robic?

Ej nie pytaj sie nas Twój gin podał juz Tobie rozwiazanie. Jedz na IP i daj znać co tam orzekli.
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 15:22   #1217
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

rozumiem..czekałam na odpowiedź od Ciebie

to ja mam jak Superhuman panikarstwo,stres,nadwraż liwość..pewnie wzmaga twardnienie
fajnie,że możesz prowadzić taki aktywny tryb, ja zdecydowanie lepiej się czułam i mniej schizowałam jak mogłam normalnie funkcjonować..

Cytat:
O! Chyba tez zapytam w takim razie o to mojego gina. Widziałam dzisiaj albo wczoraj łaskę w ciąży z takim plastrem na brzuchu i zastanawiałam do czy w ciąży to jest bezpieczne i po co jej to a tu proszę.... Nie słyszałam o tym wcześniej muszę zapoznać sie z tematem

Ja sie tez właśnie zastanawiam czy to sie noe nasila od moich schizowych myśli i obserwowaniu sie non toper i dotykaniu tego brzucha. Bo jak rozmawiałam ze swoim ginem przed wejściem na IP to powiedział mi nospa przede wszystkim i sie uspokoić wyluzować bo nakręcanie sie wzmaga. A ja niestety mam skłonności do hipochondrii i panikarstwa i płynów tez z mało pije. TZ mi przynosi zgrzewkę raz w tygodniu ale ja sie coś ostatnio obijam
no właśnie wczoraj czy przedwczoraj o tym czytałam, miałam nawet pisać,ale wypadło mi z głowy.. to czekam na info od Twojego gina bo masz pierwsza wizytę..
to mamy podobne podejście

Cytat:
Rozumiem

Grzeczne dziecko masz
a masz Tija jakieś info na temat tych tejpów w ciąży?
Stary 2016-05-21, 15:26   #1218
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Nie za duże Wiem tylko, że świetnie odciążają kręgosłup, mogą też zminimalizować ucisk na przeponę (zależy gdzie i jak się naklei). Znam jedną położną co klei
Stary 2016-05-21, 15:28   #1219
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
rozumiem..czekałam na odpowiedź od Ciebie

to ja mam jak Superhuman panikarstwo,stres,nadwraż liwość..pewnie wzmaga twardnienie
fajnie,że możesz prowadzić taki aktywny tryb, ja zdecydowanie lepiej się czułam i mniej schizowałam jak mogłam normalnie funkcjonować..

no właśnie wczoraj czy przedwczoraj o tym czytałam, miałam nawet pisać,ale wypadło mi z głowy.. to czekam na info od Twojego gina bo masz pierwsza wizytę..
to mamy podobne podejście

Ja tez zdecydowanie lepiej sie czułam bo teraz mam wrażenie ze co bym nie zrobiła to będzie złe a na IP mi powiedzieli "nie musi pani leżeć ale nie dźwigać nie chodzić po zakupy itd"
Muszę sobie w notatkach zapisać bo zawsze mam pełno pytań do giną i cześć zapominam i dam znać ma pewno

Gulasz sie robi (knorr z torebki) TZ jedzie dopiero do domu. Pewnie zje i padnie i co ja będę robić? Hmm... Moi rodzice przyjeżdzają do nas na dzień dziecka i mamy rozmawiać o weselu - planujemy wstępnie sierpień przyszły rok tylko ciekawa jestem jak terminy sal u nas w mieścinie... Jeśli zdecydujemy ze ogarniemy to i damy radę odłożyć kasę to czeka nas dużo pracy i ogarniania ale myśle ze jest to do zrobienia...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-21, 15:34   #1220
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Nie za duże Wiem tylko, że świetnie odciążają kręgosłup, mogą też zminimalizować ucisk na przeponę (zależy gdzie i jak się naklei). Znam jedną położną co klei
no to coś wiesz jednak.. pewnie też trochę efekt placebo wywołują..

Cytat:
Ja tez zdecydowanie lepiej sie czułam bo teraz mam wrażenie ze co bym nie zrobiła to będzie złe a na IP mi powiedzieli "nie musi pani leżeć ale nie dźwigać nie chodzić po zakupy itd"
Muszę sobie w notatkach zapisać bo zawsze mam pełno pytań do giną i cześć zapominam i dam znać ma pewno

Gulasz sie robi (knorr z torebki) TZ jedzie dopiero do domu. Pewnie zje i padnie i co ja będę robić? Hmm... Moi rodzice przyjeżdzają do nas na dzień dziecka i mamy rozmawiać o weselu - planujemy wstępnie sierpień przyszły rok tylko ciekawa jestem jak terminy sal u nas w mieścinie... Jeśli zdecydujemy ze ogarniemy to i damy radę odłożyć kasę to czeka nas dużo pracy i ogarniania ale myśle ze jest to do zrobienia...
ja też mam zamiar zapisać na kartce..
mi lekarz też dał takie zalecenia jak Tobie na IP

hehe poszalalaś z łobiadem..poznańskie pyrki do tego?
najważniejsze ze ślubem,żeby było tak jak Wy chcecie..
Stary 2016-05-21, 16:37   #1221
ziuta.
Rozeznanie

Witam
Nadrabiam was powoli.

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj zona zostaje wiec pokorzystam z ostatnich chwil wolnosci i przespie sie jeszcze z godzine :P
Gratulacje i wszystkiego dobrego.

Cytat:
Dzień dobry :-*
w 30 tygodniu 0 dniu stawiam soczek z powodu okrągłego tygodnia :-*
Oj dawno nie pisałam...cukry wstępnie ogarnięte, wiem co mogę a czego nie mogę jeść.
My czujemy się dobrze, brzuszek przestał twardniec, ale po zmianie diety pojawiły się u mnie ogromne zaparcia!!! Coś nieprawdopodobnego...jest bardzo ciężko, walczę, ale póki co przegrywam i kończy się godzinna wizyta w toalecie wrą z łzami itp. Takie uroki mojej spokojnej ciąży :-(
za 30 tc
To dziwne bo jak przeszłam na dietę cukrzycową to zaparć mam mniej pewnie przez zwiększoną porcję błonnika z warzyw.

Cytat:
Dzięki!
A który chleb z biedry jest dobry na cukier?

znowuzapomnialamhasla Pytałaś o tatę. Ogólnie to ok bo wyniki ma dobre, ale jest bardzo słaby zawsze zaraz po wyjściu i dopiero jak ma już wracać na oddział to trochę sił nabiera. Ale teraz dostał dłuższy "urlop" bo do 6.06 to może trochę się tym wolnym nacieszy.

Chyba już wspominałam że kiedyś pracowałam w laboratorium. Więc co do poboru moczu to moja sugestia jest taka żeby z TŻem nie harcować w noc przed. Bo potem w próbce moczu mogą pojawić się plemniki i panie z labu mają ubaw!

Ja zaraz będę zajadać tartę z truskawkami i kremem mascarpone

Tija głupie pytanie, jak zaczyna się poród to najpierw są skurcze a potem te wody odchodzą? Czy wody odchodzą i potem skurcze? Bo kiedyś czytałam na jakimś blogu jak autorka opisała że jej wody odeszły w salonie przy gościach Czy to czuć że się zbliża, czy tak z zaskoczenia bardziej?
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 17:08   #1222
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Tija głupie pytanie, jak zaczyna się poród to najpierw są skurcze a potem te wody odchodzą? Czy wody odchodzą i potem skurcze? Bo kiedyś czytałam na jakimś blogu jak autorka opisała że jej wody odeszły w salonie przy gościach Czy to czuć że się zbliża, czy tak z zaskoczenia bardziej?
Wypowiem się a co
ja jak czytam opisy porodów na innych wątkach to często dziewczyny piszą że np. obudziło je w nocy uczucie mokrego więc niektórym wody odchodzą najpierw Ale z drugiej strony często piszą też że miały skurcze a wody nic, i dopiero w szpitalu przebijali pęcherz
Wniosek taki że każdy poród inny i zależy (a właściwie nie zależy ) od kobiety jak się zacznie

Czekamy co Tija nam powie na ten temat bo też ciekawa jestem

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 17:14   #1223
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Witam
Nadrabiam was powoli.

Gratulacje i wszystkiego dobrego.

za 30 tc
To dziwne bo jak przeszłam na dietę cukrzycową to zaparć mam mniej pewnie przez zwiększoną porcję błonnika z warzyw.

A który chleb z biedry jest dobry na cukier?

znowuzapomnialamhasla Pytałaś o tatę. Ogólnie to ok bo wyniki ma dobre, ale jest bardzo słaby zawsze zaraz po wyjściu i dopiero jak ma już wracać na oddział to trochę sił nabiera. Ale teraz dostał dłuższy "urlop" bo do 6.06 to może trochę się tym wolnym nacieszy.

Chyba już wspominałam że kiedyś pracowałam w laboratorium. Więc co do poboru moczu to moja sugestia jest taka żeby z TŻem nie harcować w noc przed. Bo potem w próbce moczu mogą pojawić się plemniki i panie z labu mają ubaw!

Ja zaraz będę zajadać tartę z truskawkami i kremem mascarpone

Co do tych plemników....spotykałam się kiedyś z kimś i moi rodzice o tym nie wiedzieli. Nie było to nic poważnego, więc nie widziałam powodu by ich o tym informoować
No i moja mama odbierała wyniki badań moich a tam była informacja o tych plemnikach:P Ale mi później głupio było

U mnie wody odeszły niespodziewanie i bez zapowiedzi. Nie miałam nawet jednego skurczu przepowiadającego. I po prostu chlupnęły, nie że się sączyły, po prostu jeden wielki chlust.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-21, 17:17   #1224
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Co do tych plemników....spotykałam się kiedyś z kimś i moi rodzice o tym nie wiedzieli. Nie było to nic poważnego, więc nie widziałam powodu by ich o tym informoować
No i moja mama odbierała wyniki badań moich a tam była informacja o tych plemnikach:P Ale mi później głupio było
a to dobre

kurczę nie wiedziałam że je w moczu widać

Stary 2016-05-21, 17:29   #1225
tija93
Zakorzenienie

Za 2-3 tygodnie ta pchełka będzie u nas!

Cytat:
no to coś wiesz jednak.. pewnie też trochę efekt placebo wywołują..
Powiem tak, ja używałam plastry na biodro (mam przewlekłe zapalenie kaletki maziowej krętarza większego) i uwaga pomagało Więc kto wie, może na brzuszek też pomogą

Cytat:
W teorii w 100% perfekcyjnym porodzie wody odchodzą przy pełnym rozwarciu. Ale jakąś komplikacją nie jest jak poród zacznie się od odejścia wód, albo w trakcie rozwierania. Stosuje się też przebicie pęcherza płodowego jako metodę indukcji porodu. Przy przebiciu pęcherza w trakcie porodu dość duża ilość rodzących skarży się na nasilenie bólu. W PL przyjmuje się, że jak wody odejdą to ciężarna ma 24h na urodzenie dziecka. Średnio po 6h gdy nic się nie zadzieje to podają oksytocynę.
Stary 2016-05-21, 17:36   #1226
TinkerrBell
Zadomowienie

Tija jesteś pewna co do liczenia tej wagi dziecka? Tak się przeraziłam tym 2 kg Że zaczęłam szukać siatki centylowej i tam wychodzi jakieś 0,5 kg mniej))

http://www.pi.nhs.uk/growth/example.htm

Aż mnie głowa rozbolała jak myślałam o tym dwa kilo....wszystkie tutaj piszą na tym etapie 1-1,400 a u tu by była taka różnica:P
Stary 2016-05-21, 17:37   #1227
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Za 2-3 tygodnie ta pchełka będzie u nas!

o-o-o miziałabym

Stary 2016-05-21, 17:40   #1228
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Tija jesteś pewna co do liczenia tej wagi dziecka? Tak się przeraziłam tym 2 kg Że zaczęłam szukać siatki centylowej i tam wychodzi jakieś 0,5 kg mniej))

http://www.pi.nhs.uk/growth/example.htm

Aż mnie głowa rozbolała jak myślałam o tym dwa kilo....wszystkie tutaj piszą na tym etapie 1-1,400 a u tu by była taka różnica:P
To jest liczenie według skali Johnsona i jak wiadomo wszystkie skale mogą być zawodne Siatki centylowe robione są na podstawie jakiejś grupy ludzi. Więc spoko luz nie przejmuj się, młode rośnie i to najważniejsze
Stary 2016-05-21, 17:43   #1229
Fantasmagori
Zakorzenienie

A jak to się mierzy? Brzuch od spojenia ale dokąd? i normalnie centymetrem krawieckim?

Stary 2016-05-21, 17:45   #1230
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
To jest liczenie według skali Johnsona i jak wiadomo wszystkie skale mogą być zawodne Siatki centylowe robione są na podstawie jakiejś grupy ludzi. Więc spoko luz nie przejmuj się, młode rośnie i to najważniejsze
Mojej szwagierki córka była takim klopsem. Poliki jej oczy zasłaniały chyba do 2 rż
Tomek mi opowiadał jak mu serdelki z talerza kradła

No przeraziło mnie to

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
A jak to się mierzy? Brzuch od spojenia ale dokąd? i normalnie centymetrem krawieckim?
Znalazłam po ang bo nie wiedziałam jak to się nazywa po pl, google nie chciało mi pomóc:
http://www.open.edu/openlearnworks/m...40&printable=1
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości