![]() |
#1201 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
Mi nigdy nie mierzyli brzucha... Nawet nie wiedziałam ze tak sie robi Cytat:
Ja tak samo myślałam, żeby to zrobić w lipcu ale po wypłacie Zrobię zamowienie na gemini i jak przyjdzie to chyba sie spakuje niech leży... Wstałam o 12 ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
no my w nowym mieszkaniu nie mamy prawie nic oprócz kuchni z wyposażeniem więc też będzie wszystko nowe jak starczy funduszy. Komode już mamy (ogólnie pokój malutkiej będziemy mieć cały wyposażony- gorzej z naszym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() fajnie tak spotkać kogoś w podobnej sytuacji..udanej imprezki ![]() my z mężem wczoraj też oglądaliśmy,ale ja szybko odpadłam a mąż mówi,że zasypiał 5 razy w trakcie, więc dziś mamy zamiar dokończyć.. dzięki.. Tobie również miłego... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
mi nikt nie mierzył,ale mój brzuch nie należy do pokaźnych... Cytat:
Cytat:
jak brzuch dzisiaj? boli? twardnieje? ja leżę na balkonie z kotem, mąż obok maluje łóżeczko.. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio budzę sie z nim rano jak wstaje do pracy tj przed 5 i pózniej kręcę sie do 6-7 i dopiero zasypiam... Dzisiaj, tfu tfu nie boli stwardniał raz jak wstawałam na pierwsze siku i jak kładłam sie na kanapę. Młoda za to wariuje i czasami mnie zaboli jak mnie kopnie. Coraz mocniejsze te ruchy są aż brzuch podskakuje pod kocem. Tak sie zastanawiam czy tymi bólami nie ma związku położenie dziecka bo np właśnie wczoraj i przed była bardzo nisko bo nawalala mnie cały czas po pęcherzu i spojeniu a dziś już buszuje przy pępku i po bokach brzucha. To sobie leniuchujesz... a jak u Ciebie dzisiaj brzucho? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bardziej czuję taki dyskomfort przy przesuwaniu się Małej,jak się wypina to też odczuwam..a ruchy to prawda coraz mocniejsze..u mnie też potrafi się podnieść ubranie.. możliwe,że pobolewał Cię od jakiegoś innego ułożenia dziecka..ja nie lubię jak córcia jest bardzo nisko bo wtedy też brzuch bardziej boli...czytałam o przyklejaniu taśm-plastrowaniu w ciązy..na wizycie chcę zapytac lekarza co o tym sądzi i jak będe miała zielone światło to jadę podkleić brzuch od dołu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
nie na niewygodna pozycję dziecka.. ja chciałabym ze względu na twardnienie, bo czytałam,że przy skurczach jest zalecane, zapobiega ewentualnym rozstępom i odciąża dolne partie brzucha..a wieczorami czasami mam takie uczucie ciągnięcia,mam dośc mały brzuch i ogólnie szczuplas jestem i czuje już teraz ciężar Malutkiej, mimo ,że jej gabaryty pewnie też nie są duże..a co będzie potem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie cukier podwyższony jest na czczo, czasem 90-98. Śniadania: od czasu, gdy je zmieniłam i wprowadzilam chleb pro body, mam w normie. Po obiedzie zawsze 89-100. ![]() Po lodach (sorbetach) i po kawie z cukrem mam maks 105. Ale jak zjem coś z mąki pszennej np.jedna kluske to od razu 160 :-( ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
15.11. ![]() 11.12. serduszko ![]() ![]() 7.02. ostatnia wizyta u dr P. TP: 28.07. Oliwierek ![]() cudzie trwaj ![]() ![]() Edytowane przez BeataAmelka Czas edycji: 2016-05-21 o 14:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sniadanje jem monotonne raczej, ale cukier jest ok, wiec nie kombinuje, bo mi smakują ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
Musze po weekendzie temat ogarnąć ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Pierniczku mój brzuch przestał twardniec po wizycie u dr ![]() Chyba wyluzowalam jak mnie uspokoił, że wszystko jest w porzadku ![]() Popijam dziennie 2 l wody, teraz chce ilość zwiększyć do 3 litrów ![]() Przyznam, że ja mało odpoczywam, mało lezakuje, ponieważ nie mam na to czasu :-( ciągle pracuje a jestem też osobą żywa i ciężko mi tak leżeć z 15-30 min :-P :-P :-P
![]() |
#1210 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja sie tez właśnie zastanawiam czy to sie noe nasila od moich schizowych myśli i obserwowaniu sie non toper i dotykaniu tego brzucha. Bo jak rozmawiałam ze swoim ginem przed wejściem na IP to powiedział mi nospa przede wszystkim i sie uspokoić wyluzować bo nakręcanie sie wzmaga. A ja niestety mam skłonności do hipochondrii i panikarstwa ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1212 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny moze mam glupie pytanie ale co tam, od rana mam sluz na wkladce taki brazowy. Rano bylo go wiecej teraz troche mniej, brzuch mi twardnieje ale mam wrazenie ze nie jakos wiecej niz normalnie. Bobo sie rusza.
Dzwonilam do mojego gina, ale on powiedzial ze przez tel nic nie doradzi tylko zeby jechac na IP. Troche mnie tym wystraszyl;( Co robic? |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak bym zobaczyła u siebie plamienie to bym pojechala nawet bez telefonu do gina... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ej nie pytaj sie nas Twój gin podał juz Tobie rozwiazanie. Jedz na IP i daj znać co tam orzekli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ja mam jak Superhuman panikarstwo,stres,nadwraż liwość..pewnie wzmaga twardnienie ![]() fajnie,że możesz prowadzić taki aktywny tryb, ja zdecydowanie lepiej się czułam i mniej schizowałam jak mogłam normalnie funkcjonować.. Cytat:
to mamy podobne podejście ![]() a masz Tija jakieś info na temat tych tejpów w ciąży? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
Nie za duże
![]() ![]()
#1219 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez zdecydowanie lepiej sie czułam bo teraz mam wrażenie ze co bym nie zrobiła to będzie złe ![]() Muszę sobie w notatkach zapisać bo zawsze mam pełno pytań do giną i cześć zapominam i dam znać ma pewno ![]() Gulasz sie robi (knorr z torebki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi lekarz też dał takie zalecenia jak Tobie na IP hehe poszalalaś z łobiadem..poznańskie pyrki do tego? najważniejsze ze ślubem,żeby było tak jak Wy chcecie.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |||
Rozeznanie
|
Witam
![]() Nadrabiam was powoli. Cytat:
![]() Cytat:
![]() To dziwne bo jak przeszłam na dietę cukrzycową to zaparć mam mniej pewnie przez zwiększoną porcję błonnika z warzyw. Cytat:
znowuzapomnialamhasla Pytałaś o tatę. Ogólnie to ok bo wyniki ma dobre, ale jest bardzo słaby zawsze zaraz po wyjściu i dopiero jak ma już wracać na oddział to trochę sił nabiera. Ale teraz dostał dłuższy "urlop" bo do 6.06 to może trochę się tym wolnym nacieszy. Chyba już wspominałam że kiedyś pracowałam w laboratorium. Więc co do poboru moczu to moja sugestia jest taka żeby z TŻem nie harcować w noc przed. Bo potem w próbce moczu mogą pojawić się plemniki i panie z labu mają ubaw! ![]() Ja zaraz będę zajadać tartę z truskawkami i kremem mascarpone ![]() Tija głupie pytanie, jak zaczyna się poród to najpierw są skurcze a potem te wody odchodzą? Czy wody odchodzą i potem skurcze? Bo kiedyś czytałam na jakimś blogu jak autorka opisała że jej wody odeszły w salonie przy gościach ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jak czytam opisy porodów na innych wątkach to często dziewczyny piszą że np. obudziło je w nocy uczucie mokrego więc niektórym wody odchodzą najpierw ![]() ![]() Wniosek taki że każdy poród inny i zależy (a właściwie nie zależy ![]() ![]() Czekamy co Tija nam powie na ten temat bo też ciekawa jestem ![]()
![]() |
#1223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i moja mama odbierała wyniki badań moich a tam była informacja o tych plemnikach:P Ale mi później głupio było ![]() U mnie wody odeszły niespodziewanie i bez zapowiedzi. Nie miałam nawet jednego skurczu przepowiadającego. I po prostu chlupnęły, nie że się sączyły, po prostu jeden wielki chlust.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kurczę nie wiedziałam że je w moczu widać ![]()
![]() |
#1225 | ||
Zakorzenienie
|
Za 2-3 tygodnie ta pchełka będzie u nas!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#1226 |
Zadomowienie
|
Tija jesteś pewna co do liczenia tej wagi dziecka? Tak się przeraziłam tym 2 kg
![]() ![]() http://www.pi.nhs.uk/growth/example.htm Aż mnie głowa rozbolała jak myślałam o tym dwa kilo....wszystkie tutaj piszą na tym etapie 1-1,400 a u tu by była taka różnica:P
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
#1228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
A jak to się mierzy?
![]() ![]() ![]()
#1230 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tomek mi opowiadał jak mu serdelki z talerza kradła ![]() No przeraziło mnie to ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
http://www.open.edu/openlearnworks/m...40&printable=1
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.