|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz
|
|
|
|
#1202 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasi mecze wygrywają a lipcówki swe dzieci na świecie witają! Lipcówki 2016, cz
Cytat:
Cytat:
**Mama Niny jeśli to cie uspokoi to jedz
|
||
|
|
|
#1203 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie przyszło moje zamówienie z Italian Fashion- koszula do karmienia i szlafrok. Koszula super rewelacja, szlafrok trochę mały, ale liczę że mój pociążowy brzuch się zmieści
|
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
A ja liczę na to, że kupię sobie kilka ciuchów na po ciąży w h&m we wtorek po lekarzu. Mam nadzieję, że nie będzie upału
|
#1205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dumnie wpisana była w papierach.. ![]() MamaNiny, jedź ![]() Ja kilka razy byłam bez powodu i żartowali, że panikara jestem, ale usg/ktg mialam zrobione i spałam spokojniej. |
|
|
|
|
#1206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie trochę się boję kupować bo mi chudniecie zawsze przychodziło z trudem :/
Ale jakaś koszulkę do karmienia, stanik to mogę kupić
|
|
#1208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to nigdy nie urodzę 😂
|
#1210 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Mam taką nadzieję
Idę się położyć, nie ogarniam życia. Dajcie mi moc!!!!!!!
|
#1212 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
mamaNiny jasne jedź lekarzami się w ogóle nie przejmuj, grunt żeby wszystko sprawdzili co i jak, zdecydowanie lepiej chuchać na zimne niż coś przeoczyć.
Arida miód na moje serce dają Twoje słowa, fajnie, że jesteś taka szczęśliwa i waga małego rośnie jak trzeba. Na ktg ok, udało mi się by lekarz spojrzał co i jak w trawie piszczy, dostałam globulki i maść choć wg niego nic takiego się nie dzieje. natomiast lekarz skupił się tylko na tym i nie wiem co i jak z moją szyjką czy też rozwarciem. A wracając prawie dostałam zawału z porodem równocześnie. jadąc na ktg mati został sam w domu zamknięty. Nie raz już zostawał na taki czas do dwóch godzin, wtedy sobie siedział grał na xbox i byliśmy w kontakcie tel. jak byłam między ktg a lekarzem zadzwoniłam czy wszystko ok, powiedział, że tak, tylko ktoś pukał ale nie otworzył (na pewno listonosz). Potem jak wyszłam z poradni dzwonię a tel cisza, nie odbierał mimo iż dzwoniłam milion razy i ja i mąż bo tej już go zaalarmowałam. W głowie miałam tysiac scenariuszy co mogło się stać. Jak na złość nie było po drodze taxówki, od tramwaju prawie dobiegłam do domu. A w domu okazało się, ze on niczego nieświadomy, że ja dzwonię, ściszył telefon po tym pukaniu bo się wystraszył. Popłakałam sie jak głupia z tych nerw zresztą on też, bo nie chciał żebym się przez niego tak bała. Mówię Wam masakra.
|
#1214 |
|
Rozeznanie
|
Hej laski. Wizytę miałam na 13.40 a jeszcze przed gabinetem 😈 jedne co wiem to odebrałam wynik gbs ten co robili na NFZ i jest ujemny. Niby to dobrze ale przecież u gin prywatnego 2 tyg temu był dodatni 😮 i co teraz ???? Jaki wynik jest aktualny? I komu mam wierzyć? Co pokazać na pordowce?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1215 |
|
Raczkowanie
|
Arida, wspaniałe wieści
Tak się cieszę, że przybieracie na wadze!Misia, ale się musiałaś najeść strachu, a Matiemu też pewnie było potem przykro. Dobrze, że tylko na strachu się skończyło A teraz pytanie do doświadczonych mamuś: kiedy można noworodkowi dać herbatkę z koperku? Mam wrażenie, ze się zagazowała, może ja coś zjadłam. Chyba nie może ani odbeknąć, ani bączka, ani kupki. Pręzy nóżki co jakiś czas i płacze, wysila się, ciśnie, uspakaja na 15 min i znowu, a bąków nie słychać i kupy nie ma. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Iza no to masz zagwozdke. A oba pobierane z 2 miejsc? Misia dobrze ze tylko na stresie sie skonczylo. Zawsze tak panikujesz czy to przypadlosc ciazowa?
|
|
|
|
|
#1217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przy karmieniu piersią nie powinno się dawać nic do picia oprócz piersi. Po za tym rożne sa opinie odnośnie tego kopru włoskiego - jedni twierdza ze tylko pogarsza sprawę. Spróbuj ponosić w pionie, cieżko jest dziecku zrobić kupę na leżąco
|
|
|
|
|
#1218 |
|
Raczkowanie
|
Godzinami ją nosiłam pionowo. Teraz magicznie jak wam napisałam tamten post poszedł bek, bąk i dwie kupy musztardowe, dwa pampersy w ciągu 15 min. Magic.
|
|
|
|
#1219 | ||
|
Zadomowienie
|
MamaNiny - dobrze dziewczyny mówią. Lepiej sprawdzić i spać spokojnie a tekstami lekarzy się nie przejmuj jak coś
Arida - super wiadomości 😊 super czyta się takie wieści Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1220 |
|
Wtajemniczenie
|
Misia dobrze ze się tylko wystraszyłas
![]() Iza, zapytaj na wizycie co z tym gbs... Mezz mam nadzieję że problemy z brzuszkiem to tylko taka jednorazowa akcja ![]() U mnie przyjemnie pada 3 dzień, cisza spokój... Tak to może być... Niestety o północy wracają lokatorzy kulka w łeb
|
|
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej dmuchac na zimne |
|
|
|
|
#1222 |
|
Zadomowienie
|
Mezzalunia kup rureczki windi do odgazowania
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1223 |
|
Zadomowienie
|
Arida, aż miło się Ciebie czyta, taki optymizm od Ciebie bije
Justyna, oby skurcze przeszly na te porodowe typowo. Uffff jaki upał... Muszę jechać po Młodą, ciekawe jak wejdę do auta w ten gorac... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Hello, kochane!
nadrabiam, ale ciągle coś mnie od kompa odciąga - dwa pranka poleciały, a to telefon, na to mama na kawkę wpadła ![]() Mam dziś luz, obiad dla męża wczorajszy, Hania u koleżanki po przedszkolu, więc jednak między obowiązkami się trochę obijam ![]() zaliczylam dzis Rosska i H&M, dla Jaśka nic, ale Hanię obkupiłam. Arida, cudnie się czyta takie wieści! )) Mezzaluna, przy Hani sprawdzało się kładzenie na brzuszku, wtedy pięknie bączki i kupa szła koperek możesz sama pić, ale jeden dziennie.Misia, na zawał zeszłabym! Dobrze, że wszystko ok ![]() Wy się tu niecierpliwicie, a przecież te grzeczne dzieci czekają na lipiec, skoro są lipcowe! Od piątku się posypie więcej! na weekend przewiduję trzy młode kurczaki w naszym gronie ![]() Zastanawiam się, czy jak już nas tyle z dziećmi po drugiej stronie brzucha, to czy nie warto pomysleć o wątku na Odchowalni? Wiem, że ten okres przejściowy jest ciężki, bo sporo do ogarnięcia będzie, ale jednocześnie już na Odchowalni dziewczyny poruszałyby sobie bieżące problemy, a my stopniowo będziemy dołączać taka tylko luźna propozycja
|
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to możemy już odchowalnie zaliczyć
Jak tam wolicie. Jestem tak zmulona po tej drzemce, że szok Wcale nie jest mi lepiej Chyba taki dzień po prostu. Nic dziś nie zrobilam. Kolejny dzień dobrze, że obiad na dwa dni.
|
#1226 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
70 to ja przed ciążą wazylam. Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1227 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mam zamułkę. Chyba ciśnienie niskie
![]() Usnęłam w trakcie czytania Poradnika KP. Obudziło mnie naparzanie domofonem - taki urok mieszkania nr 1 :/ KAŻDY dzwoni "Proooooszę otwooooorzyć!" Do tego u sąsiadów bunt 2 czy 3 latka, na który reaguję przyspieszonym tętnem ![]() Przeszedł mi syndrom wicia gniazda, sprzątać mi się nie chce, wszystko poukładane. Opadłam z sił, może organizm oszczędza energię na poród? Mam nadzieję, że adrenalina mi pomoże, bo ostatnio jestem jak żółw. Idę robić krem z cukinii.
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to mam taki syf, że najlepiej żebym w ciągu kilku dni nie rodziła bo dziecko przyklei się do podłogi.
Znowu mi się zastrzal robi :/
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://ezakupy.tesco.pl/groceries/p...F-gaAq1d8P8HAQ |
|
|
|
|
#1230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Jak ciasto to robię na ksylitolu.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.

bardzo sie balam ze zjechal z wagi przez te pare dni a on tak przypakowal! Pepuszek ladnie sie goi. Okazalo sie ze ma krotkie wedzidelko i powinien źle lapac piersi, ale nie moj smoczek
jedyny minusik wizyty to,to ze bardzo sie odchyla podczas placzu i jest bardzo napiety, wiec to do kontroli za 2-3 tyg. Jesem przeszczesliwa! Nadrobie was w nocy, teraz czeka mnie sterta prania bo 2krotne wietrzenie dupki zakonczylo sie olaniem i osr... wszystkiego co mozliwe
**

[od 10.09.2011]

kulka w łeb