|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
hehe niezle ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() A co do ruchów to ja dopiero teraz konkretniej wyczuwam a mam 18 tc 😊 17t4d |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Raczkowanie
|
Cześć !!
Ale naprodukowałyście dziewczyny ![]() Gratuluje wszystkich udanych wizyt, miło czytać jak maleństwa rosną. Ja wizytę mam za tydzień i również nie mogę się doczekać. Ktoś pisał o zatykających się uszach, mam niestety to samo, zresztą w pierwszej ciąży też to miałam.. do teraz nie odgadłam o co chodzi, ale jest to mega wkurzające. |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Prześlicznie są te wszystkie ubranka, które kupujecie ![]() I gratuluje wszystkim udanych wizyt i ruchów ![]() Ja jeszcze nic nie czuję, 16t5d więc może już niedługo ![]() I zaczynam powoli misję wyprowadzka i jestem między kartonami, porządkami a IKEA ![]() ![]() Dodatkowo ZUS jeszcze mi nie wysłał kasy i nie ogarniam tego. Jestem na zwolnieniu już od 3 maja przez te problemy na początku. Wizytę mam teraz średnio co 3 tygodnie i tego samego dnia dostarczam szefowej zwolnienie. Pierwszą wypłatę ze zwolnienia dostałam od niej mimo, że nie zatrudnia 20 osób ![]() ![]()
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-07-12 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
czyżbyś zamówiła, tą sukienkę w kropeczki co ja? Niżej zdjęcie i jeszcze inne wczorajsze łupy z hm ![]() Cytat:
Gratulacje chłopaka! ![]() Cytat:
Body imitujące smoking wymiata! ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie piersi bolały tylko pierwsze tygodnie, mdłości też już nie mam od chyba 17 tygodnia. Za niedługo dojdzie zgaga, ciągnięcie w brzuchu i inne miłe sprawy, więc ciesz się chwilą spokoju ![]() Cytat:
![]() Mi za czerwiec chcą zapłacić 13 Lipca... Ciekawe kiedy za Lipiec... Dziady...
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Zadomowienie
|
Wstawiłam w klubie fotkę z USG
![]()
![]() |
#1210 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=PaniMigdalek;629132 76]Nie martw się, to jest normalne
![]() Mnie piersi bolały tylko pierwsze tygodnie, mdłości też już nie mam od chyba 17 tygodnia. Za niedługo dojdzie zgaga, ciągnięcie w brzuchu i inne miłe sprawy, więc ciesz się chwilą spokoju ![]() Dziękuję za słowa otuchy ![]() ![]() Przepraszam że zapytam, bo pewnie już pisałaś. Który to już u Ciebie tydzień ? Pisałaś chyba że spodziewasz się córci? Jak Twoje samopoczucie? Ja jeszcze nie mogę wyjść z anemii. Dodatkowego żelaza w postaci kapsułek niestety mój żołądek nie przyjmuje. Zastanawiałam się nad kupnem syropu żelazowego.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane, melduję się, że jestem i żyję żebyście mnie na listę zaginionych nie wrzucały
![]() ![]() Gratuluję poznanych płci ![]() ![]()
![]() |
#1212 | |
Zakorzenienie
|
hej Kochane
![]() u mnie dzisiaj tak paskudna pogoda że aż zaspałam ... poszłam oddać mocz do badania bo jestem ciekawa czy po antybiotyku pozbyłam się bakterii.. byłam tam o 9;07 a się okazało że do 9 przyjmują ... ale ładnie poprosilam i pani przyjeła ;P inaczej musiałabym jechać do centrum a nie chciało mi się w ten deszcz.... wyniki jutro po 14. W piątek znów idę na badanie moczu i morfologię żeby mieć na wtorek na wizytę świeże wyniki ![]() Lecę po nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję, to miłe ![]() ![]() ![]() żeby nie było, że mnie to całkiem nie ma to wstawiłam wam fotki mojego wielkiego brzucha do klubu ![]()
USG: 03.10 - 2090g szczęścia ![]() USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2016-07-12 o 11:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz jestem w 18t 6d. Ruchów nie czuć, może raz na 2-3 dni jakieś bulgotanie ![]() Czuję się ok, mam huśtawki emocjonalne, denerwuję się o byle co, wzruszam byle czym i śmieję z byle czego ![]() ![]() Ja to chyba w internecie czytałam, ale możesz zadzwonić i się wypytać, albo zajść i od razu dowiedzieć się czy widniejesz u niech jako na l4.
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
Pytanie nie do mnie ale może na PUE ZUS będzie info. Tam trzeba mieć założone konto i potwierdzone w jakiejkolwiek siedzibie ZUSu. Jak dostawałam macierzyński to tam były terminy wszystkich wypłat i kwoty jaką dostanę w danym miesiącu.
![]() |
#1217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
polecam
![]() ![]()
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze lupy z textil market i tiffo.
![]() ![]()
#1221 |
Zakorzenienie
|
Kurczę dziewczyny współczuję z tym Zusem ;/ jakbym nie miała regularnie wypłaty to by było kiepsko... dobrze że pracuje w dużym zakładzie w takim wypadku to mega ulga.. przelew zawsze do 10 i spokój...
Ale faktycznie oni się nie śpieszą ale weź Ty zwykły śmiertelniku zapomnij im zapłacić ;/ ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Emosz ale cuda ![]()
#1222 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() U nas po wczorajszej wizycie wszystko ok ![]() ![]() Ze spraw urzędowych to trochę gorzej, ale coś się rusza, także myślę, że na plus ![]() ![]() PaniMigdałek bardzo proszę o dopisanie daty kolejnej wizyty na 28 lipca i pokolorowanie nas na NIEBIESKO ![]() Wszystkie znaki wskazują, że będzie SYN, choć lekarka mówi, że czasem psikusy też wychodzą, ale trzymamy się wersji męskiej ![]() Edytowane przez snufey Czas edycji: 2016-07-12 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Hejka!
Nie było mnie dwa dni, bo najpierw chciałam trochę odpocząć od kompa, a potem zagrzebałam się w moich ubraniach, posegregowałam, większość idzie w wory i do garażu na dobre kilka miesięcy ![]() ![]() Cieszę się, że Wam się podobał mój post o wózkach i że Was rozbawiłam linkiem o Denwerze ![]() Darunia, ewelinus, super że dzieciaczki zdrowo rosną ![]() Lucky, gratuluję córci ![]() Cytat:
![]() Jak oglądniesz jeszcze raz, to koniecznie daj znać jak wrażenia. Cytat:
Ja to dalej mam mętlik w głowie i rozważam miliony opcji ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Poza takim "drobiazgiem" jak wygórowana cena, widzę jeszcze takie minusy jak brak podnoszenia oparcia w gondoli (tak mi się wydaje, bo nigdzie nie znalazłam info, żeby to było) i prawie żadna amortyzacja. Co Ty o tym sądzisz? Wiesz, czy faktycznie tak jest? Masz już ten wózek "wymacany"? ![]() ![]() Poza tym skąd go wytrzasnęłaś? Ze sklepu stacjonarnego? Jakoś strasznie dziwnie mało jest tych wózków w necie sprzedawanych - ani na allegro, ani na bobowózkach. Ciekawe o co chodzi ![]() Cytat:
![]() Za trzecim razem to już przecież będzie,eee... luzik... Musi być, prawda? ![]() ![]() Cytat:
Zawsze mówię, że dla dziecka najlepszym lekarstwem jest pierś, a dla piersi dziecko ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dobre! ![]() Gratuluję Ci poczucia humoru i luźnego podejścia do wpadki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Mąż to taki szczęśliwy, że zobaczył maleństwo ![]() Od razu poszedł do sklepu lego oglądać ![]() Myślę, że on nie bardzo zdaje sobie jeszcze sprawę z tego, co go czeka i ile obowiązków dojdzie, bo jest chyba najbardziej optymistycznie nastawionym człowiekiem do narodzin dziecka, jakiego znam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
Połowa z nas zna już płeć a dopiero co pisałyśmy wyniki bety i relacje z pierwszych wizyt u ginekologa
![]()
#1229 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=folinka;62921571]Hejka!
Nie było mnie dwa dni, bo najpierw chciałam trochę odpocząć od kompa, a potem zagrzebałam się w moich ubraniach, posegregowałam, większość idzie w wory i do garażu na dobre kilka miesięcy ![]() ![]() Cieszę się, że Wam się podobał mój post o wózkach i że Was rozbawiłam linkiem o Denwerze ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- ![]() ![]() Dobre! ![]() Gratuluję Ci poczucia humoru i luźnego podejścia do wpadki ![]() Zazdroszczę Ci już tych ciuszków. Ja jeszcze nie mam co segregować. Za 2 tygodnie jak poznam płeć to na pewno wybiorę się na porządne zakupy. Potrafię się śmiać sama z siebie. A ta sytuacja może kiedyś by mnie wkurzyła. Odkąd jestem w ciąży nie przejmuje się drobiazgami. Kiedyś dbałam o ładny fryz do pracy i porządny make-up. Dziś mi na tym nie zależy. Polowa kosmetyków leży gdzieś rzucona. Poświęcam więcej czasu aby zjeść porządne śniadanie i naszykować jedzonko do pracy. A reszta być nie musi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Blond forever!
|
Hej, ja mam paskudny humor, bo miałam nieprzyjemności w pracy (zostałam zdyskryminowana w pracy ze względu na ciążę, nikomu nie życzę takich przeżyć, mam nadzieję, że jestem tutaj dzisiaj ostatni raz), ale gratuluję wszystkim poznania płci i takich szybkich decyzji dotyczących imienia - u nas tak na pewno nie będzie
![]() A dzisiaj mam wizytę na 19:00 - w końcu! Nie mogę się doczekać ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.