Mamusie czerwcowe 2016 cz. 8 (i chyba ostatnia!) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-12, 18:24   #1201
miszkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 8 (i chyba ostatnia!)

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
08.07.2016 przyszła na świat o 13.25 Ida 3630g i 55cm.Porod bardzo ciężki ale już za nami najgorsze.Od dziś jesteśmy w domu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Moja córeczka

Gratulacje, śliczna dziewuszka

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Honcia
kanwa gratulacje śliczna

My też kąpiemy dzieciaki codziennie,ze względu na rytuał i sami nie lubimy spać brudni po całym dniu a zwłaszcza w upały

Dziewczyny tfu tfu nie chce zapeszyć dzisiaj kolka nas ominęła, albo od zwiększenia dawki espumisanu (jakby co daje o 10, 14,18 i 22 po 10 kropli ) dodatkowo 5 kropelek biogaji i Franuś nie płacze tylko zapobiegawczo włożyłam go w chustę o 19.30, wtedy zaczynała się kolka i tak pochodziliśmy godzinkę, troszkę pokimał, kąpiel karmienie i śpi Nawet nie wiecie jaka radość w domu
Suuuper. Oby tak dalej!

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Tylko ze u mnie więcej smutków
Pisz, Pisz, będzie Ci lżej!

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Witam sie z karmienia jest 1. W nocy.maly po kapieli jak padl (19:30) tak spal prawie do polnocy.wstalam kolo 23 zeby mleko odciagnac bo piersi cegly.ja kapie co dwa dni ale zastanawiam sie czy nie zrobic codziennie bo zawsze mi po tym tak pieknie spi...jeszcze mi ciezko samej z tymi plecami.wczoraj tz jak poszedl do mamusi to pekl i znowu wszystko sama rob...

Pytanko moje bobo polozylam spac na brzuchu i tak spal 3 h a ja sie balam zasnac ze on sie zadusi czy cos...mozna tak zostawiac bez nadzoru dziecko spiace na brzuchu?

Bykismy wczoraj na spacerze i dramat.nie wiem czy to upal czy co.plakal stale.tylko na rekach byla cisza.jak wsadzilam do wozka ryk.nie czaje innym kobietom dzieci spia na spacerach a ten moj to szok.a i potwierdzone: nienawidzi sklepow marketow itp miejsc.moze spac jak zabity wjade w drzwi oczy jak 5 zl i po chwili ryk! Ludzie sie gapia ja nic nie moge kupic bo tylko na rekach cisza...zalamana jestem.w netto bylam 15 min a mialam wrazenie ze z godzine chodze.mega stres.wyjechalam na dwor cisza.tyle ze nie spal i tak a po 10.min ryk i tak caly spacer....a przewijalam go na dworze karmilam itp nic nie pomagalo....
Dopóki dzieci nie nauczą się odwracać na boczki i z powrotem itp.nie powinno się zostawiac bez nadzoru na brzuchu .

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Strasznie szybko czas leci przy takich maluszkach niestety
Najlepszego dla Twojego niemowlaka!

To normalny odstęp pomiędzy karmieniami, starsza mi się caly czas budziła albo ja wybudzaliśmy co 2,5 w nocy.
Esia potrafi przespać 4h i schizuję z tego powodu czy nie za długo i czy jej cukier nie spada

GRATULACJE!!!
I super że już w domu
Idka ma na sobie sukienkę na tym zdjęciu?

kaska87 brawo Ty!😉 Miałam Ci pisać odnośnie tego, że Miśka wysypało po pomidorach. Spróbuj teraz na targu kupić i zjedz jeszcze raz, jest już sezon, mniej oprysków i polskie pomidory, może takie mu nie zaszkodzą

honcia mocne się trzymają

---------- Dopisano o 02:38 ---------- Poprzedni post napisano o 02:34 ----------

pik ja mam zakodowane że na brzuchu bez nadzoru czyli np w nocy nie można

Wczoraj nie udało się kupić esiulkowej kreacji na chrzest, wiec dziś powtórka
A o co chodzi z pomidorami i wysypka?
Bo ja jem codziennie i Kubus ma krostki na buźce. Najpierw myślałam, że trądzik ale chyba nie bo pojawiły się też na dekolcie
I nie wiem co to

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
I znowu to samo usypianie od dwóch godzin. Wszystko na nie. Glowa mi pęka od wrzaskow itp

---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ----------

Ja bym się cieszyla jakby mi tyle spala... a nie po godz i dwie jak nie wiecej usypiania. Meczy mnie to i od rana juz mam nerwa

---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ----------

Dla odrobiny spokóju i ciszy zdecyduje i przejde na mm. Bo kp mnie wykończy nerwowo.

---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ----------

Brodawki mnie bola od ciągłego dawania cyckow.

---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------

Hej Justynko
Na razie to odechciało mi się czytać....
U mnie wyszlo wrazliwiec i żywczyk i bardziej ten typ obstawiam.

Ja wszystkiego szukam zeby moje dziecko wiecej spalo....zeby w ogóle spało.
Moze i ja zastosuje wiazanie.

Gratuluję wagi
Moj starszak spał ładnie tylko przez pierwszy miesiąc. Potem spał po 30 min chyba, że był w wózku i kółka się kręciły to wtedy spał i 3godziny. Musisz zaakceptować i się przestawić bo się wykonczysz

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Pikpik chodzilo o to mi ze to mleko wlasciwe przychodzi ok trzeciego tygodnia po porodzie, a teraz teoretycznie mam przejsciowe, czyli wiecej wody niz tluszczu. Mleko matki najlepsze ))

---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ----------

Fiazo ksiazka "jezyk niemowlat" ja dopuero na drugim rozdziale, ale pozwala mi akceptowac sytuacje ze syn potrzebuje duzo bliskosci i stad tylko przy cycu by chcial siedziec.
Ania to podbny typ. Czyaj ksiazke dakej i sie nie stresuj. Nasze pocuech sa takue bo obie mialysmy ciezkie porody. Musisz sie pogodzic. Wydaje mi sue ze orzejscue na mm duzo nie zmieni. Ale sue nie znam. Rob tak abys byla szczesliwa to i Maja bedzie miala leoszy humor
Kurcze. Może faktycznie coś w tym jest.
Pierwszy poród długi i ciężki i synek lubił być przy piersi a potem budził się często nawet jak był starszy.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie mam czasu na forum. Nie ogarnę. W skrócie wczoraj wypisali nas do domu. U Mikiego zdiagnozowano wadę serca z tych co same się nie zarastają. Kazano zgłosić się pod opiekę kardiologa i wsio. Tyle informacji :-( pewnie domyślacie się jak się czuję. Na czwartek umówiliśmy się prywatnie do kardiologa. Marzę o tym, żeby się to okazało straszną pomyłką.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Przyulam
Ale super że już w domu

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Zdrowka

Moje dziecko spalo w nocy prawie 9 godzin zjadla, poszla spać dalej obudzila sie o 8.30 zjadła, trochę aktywności i teraz usnela
wiec ściągam mleko - denerwuje mnie too ściąganie.. A "jak na zlosc" mleka nie ma mniej, jest nawet wiecej niz bylo... Jakby go nie bylo łatwiej by mi bylo przejść na samo mm.. A tak szkoda :/
9godzin ciągiem?

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U nas pogoda się popsuła, deszcz pada, ale czuję się jak nowo narodzona! I dziewczynki dzisiaj dłużej pospały więc i ja jestem bardziej wypoczęta

Śliweczka, wystarczy, że przetoczysz się trochę na brzuch i już pięknie podajesz drugą pierś! I dziecka nie trzeba przeskakiwać chyba że Ci pierś nie pozwala, żeby ją trochę przygnieść, moje nie są aż takie wielkie, to jak mam noc mega lenia to właśnie tak sobie radzę
Haha,, niezle sposoby

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Jak ta wysypka wyglada i gdzie ja ma? Bo mojego tez wysypało i nie wiem czy to potowki czy moze od jedzenia. Ignas ma po bokach twarzy na uszach i place na głowie :/

Trzymam kciuki za Mikołaja i za Ciebie zebu jakos sie ułożyło

Moze pij szałwię na zatrzymanie laktacji
Moj ma podobnie

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

-Mam pytanko, od wczoraj karmię kubusia butelką moim mlekiem i wypija czasem 60 a czasem 90 ml, ja ściągam jednorazowo 120 ml i czy on nie za mało zjada? (je co 3, czasem co 2,5 h)

- Czy wasze maluszki też po karmieniu postękują i tak jakby ciężej oddychają ?
Moj, takye ilości zjadal jakoś około 3-4 tygodnia. Tzn. Bliżej 100 ml

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Dziewczyny wyszlam na spacer sama! Wózek ciężki jak cholera! Ale dalam rade. Maja od razu usnela. Niestety pogoda się popsuła i po pół godziny wróciłam. Mala dalej spi w wózku na balkonie a ja mam chwile ciszy Jem jablka i pije herbate
Brawo Ty! Widzisz, jak sobie pięknie radzisz?! Może właśnie tego Mają potrzebuje tzn. Spacerow. Usnie w wózku , potem balkon i chwilka dla Ciebue

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Trzymam mocne kciuki zeby sytuacja się wyjasnila i kardiolog stwierdzil pomylkę

My juz po usg główki. Krwawienia juz nie ma, niestety pozostał po nim slad w postaci pomniejszonej jednej z komór mózgowych. Prawdopodobnie nie bëdzie to rzutowac na rozwój Marcelinki, ale mamy ją obserwowac i w razie czego konsultowac neurologolicznie. Jestesmy dobrej myśli bo jak na razie córcia rozwija się jak należy A i z wagą juz jest ok, w tydzien przypakowała 240gram

Dziękujemy za wszystkie kciuki zacisnięte dla Marcelki
Suuuper

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Wiesz, zdecydowałam się na butelkę ponieważ mały się nie najadał, nie potrafił ładnie ściągać i miałam piersi jak kamień, do tego poranione sutki i największy powód że zaczełam wpadać w depresję, nie chciałam się nim opiekować, ciągle płakała, mały wisiał mi na piersiach cały czas a i tak był płacz bo się nie najadał, jeszcze do tego wczorajsza okropna sytuacja przystawiłam go jeszcze rano do piersi, a on się po prostu zachłystnoł, przekręciłam go na brzuch na reke i stukałam w plecy żeby zaczoł oddychać, nie oddychał jakieś 30 może 50 sekund, oczy mu staneły, robił się fioletowy i zimny,dostał drgawek gdyby mama szybko nie przyszła i go nie uderzyła po pleckach i nie włożyła mu palca do buzi to bym już synka nie miała teraz jak już go karmię butelką to widzę że się najada i odrazu zasypia po karmieniu lub leży i się usmiecha, nie placze i już nie ma cały czas zapchanego noska.

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Ja czuję się już lepiej, humor lepszy, tylko krocze jeszcze boli okropnie ;/
Ojej. Ale miałaa sytuację, współczuję bardzo. Dobrze, że mama w porę zareagowała.
Współczuję bólu krocza ale to minie. Wiem. Bo sama urodziłam niedźwiadka. U mnie gorzej było z głową tzn. Z psychika. Musiało upłynąć duuuzo czasu zanim zaczęłam myśleć o kolejnym dziecku czyli porodzie. Wcześniej na samą myśl o porodzie chciało mi się wyć i nie wyobrażalam sobie, że mogę kiedykolwiek jeszcze rodzić sn.
Oby u Ciebie było lepiej!

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
To się biedna zestresowałaś

Super nastawienie Na pewno wszystko będzie ok, ale trochę czujności nie zaszkodzi

Ja wróciłam od fryzjera 😎 Mężu super sobie poradził przez te dwie godziny, ululał Małą i gites majonez, więc będę na pewno częściej korzystała z wychodnego

Eno, brawo dla Pana męża

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 18:38   #1202
soffinka
Zadomowienie

Kapała któraś dziecko w krochmalu?
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 19:38   #1203
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Madzius to nic tylko się cieszyć, że młody ma taki sen i daje się mamusi wyspać 😊 niech Zuzia idzie w jego ślady
jak pojdzie w slady brata to moze za 3- 3,5 roku zaczne sie wysypiac
zawsze to jakas perspektywa

Cytat:
My juz po usg główki. Krwawienia juz nie ma, niestety pozostał po nim slad w postaci pomniejszonej jednej z komór mózgowych. Prawdopodobnie nie bëdzie to rzutowac na rozwój Marcelinki, ale mamy ją obserwowac i w razie czego konsultowac neurologolicznie. Jestesmy dobrej myśli bo jak na razie córcia rozwija się jak należy A i z wagą juz jest ok, w tydzien przypakowała 240gram

Dziękujemy za wszystkie kciuki zacisnięte dla Marcelki
super wiesci
wierze ze wszystko bedzie ok i Marcelinka bedzie sie prawidlowo rozwijala

Cytat:
Opis porodu:
wspolczuje ciezkiego porodu. ale nagroda po wszystkim najwspanialsza
Slicznego masz synka

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
nie
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 19:43   #1204
agusiia69
Zakorzenienie

Kinia ma prawdopodobne nietolerancje laktozy Byłam dziś z małą u lekarza i wszystko na to wskazuje. Musimy zrobić badanie, jeśli łaskawie kupa się pojawi i zobaczymy co dalej. Na pewno zmiana mleka mm i chyba wtedy zrezygnuje z kp
Stary 2016-07-12, 20:04   #1205
kaska87
Zakorzenienie

Claudette matko ale musiałam się strachu najeść

Cierpliwość jadłam już zupę pomidorowa i ketchup było ok więc podejrzewam że takie działkowe pomidorami małemu ne zaszkodzą

MamaNiny bardzo mi przykro oby to była pomylka (: kciuki za Mikusia !

Wysłane z mojego EM63 przy użyciu Tapatalka

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 20:21   #1206
Paulinagm
Zadomowienie

Agusia ale na nietolerancje laktozy jest przeciez delicol - wszystkie dzieci przed 3 msc maja niedobor laktazy!

Chyba ze alergia na bialko mleka krowiego, wtedy trzeba mleko np nutramigen i delicol nie pomoze...
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 20:24   #1207
soffinka
Zadomowienie

Cytat:

No... To ja wykapalam dzis
Stary 2016-07-12, 20:35   #1208
Paulinagm
Zadomowienie

I jak bylo? Jak to sie robi w ogole? Z maki ziemniaczanej?
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 20:43   #1209
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
Agusia ale na nietolerancje laktozy jest przeciez delicol - wszystkie dzieci przed 3 msc maja niedobor laktazy!

Chyba ze alergia na bialko mleka krowiego, wtedy trzeba mleko np nutramigen i delicol nie pomoze...
Ototo. Pediatra i położna mówiły mi to samo

australia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 20:44   #1210
haneczkab92
Ania

Claudette-ciezki miałaś porod ale najważniejsze że jest ok

miszka-tak, ciagiem 9 godzin

pomidory moga uczulac.

Moja Hania dala popis wieczorem co potrafi, nie mogłam nawet jedzenia jej zagrzac bo tak krzyczała :/
Dopiero po kąpieli sie uspokoila, zjadla i chyba juz spi(siedze dalej od niej, ściągam mleko, a lekko sie przykryla pieluszka , wiec nie widze), nie marudzi wiec chyba spi

I chyba powoli jednak bede konczyc ściągać mleko.. Jeśli jest ktos w domu, ok, zajmie sie mala, a jak nie , to ciezko jest ściągać :/

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 20:55   #1211
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ototo. Pediatra i położna mówiły mi to samo

No proszę a gdyby spytalam się jak małej pomoc do czasu zrobienia badań kazała tylko masowac brZuszek.. Gdy puszcza bacZki ewidentnie ją boli i płaCze, to samo przy jedzeniu. Na to ten delicol pomoże?

Edytowane przez agusiia69
Czas edycji: 2016-07-12 o 20:56
agusiia69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 21:15   #1212
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Kopsnij przepisa jak to robiłaś

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 21:17   #1213
fiazo
Zakorzenienie

Haneczka nie poddawaj się. Moja bratowa ściąga gdy karmi z butelki. Ja już parę razy też tak robiłam, albo daje jedną pierś a z drugiej ściągam. Tylko taki system działa jak nie ma starszaka. Jak jest to się nie da.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 21:26   #1214
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Claudette-ciezki miałaś porod ale najważniejsze że jest ok

miszka-tak, ciagiem 9 godzin

pomidory moga uczulac.

Moja Hania dala popis wieczorem co potrafi, nie mogłam nawet jedzenia jej zagrzac bo tak krzyczała :/
Dopiero po kąpieli sie uspokoila, zjadla i chyba juz spi(siedze dalej od niej, ściągam mleko, a lekko sie przykryla pieluszka , wiec nie widze), nie marudzi wiec chyba spi

I chyba powoli jednak bede konczyc ściągać mleko.. Jeśli jest ktos w domu, ok, zajmie sie mala, a jak nie , to ciezko jest ściągać :/
Wow, to dala mamusi pospać. Pięknie!

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

A to nie wiedziałam, że mogą uczulać maluszki

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Haneczka nie poddawaj się. Moja bratowa ściąga gdy karmi z butelki. Ja już parę razy też tak robiłam, albo daje jedną pierś a z drugiej ściągam. Tylko taki system działa jak nie ma starszaka. Jak jest to się nie da.
Mi o takim systemie mowila ostatnio pielęgniarka, która przychodzi. Ma kobieta jakąś schize jakby przeszkadzaly jej te 2 butelki mm, które podaje Kubusiowi. No i to podobno sposób na zwiększenie laktacji.
Ale ja nie mam na to siły ani ochoty. I tak jak mówisz, to raczej niewykonalne gdy w domu starsze dziecko.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

W takim razie przestaje jeść pimidory

Żabinek
Stary 2016-07-12, 21:29   #1215
ania230
Zakorzenienie

Dzisiejszy dzień mogę nazwać bardzo udanym!! Chciałabym aby każdy dzień był taki!!

Z Maja wybrałam się na spacer. Pięknie w nim spała. Wróciłyśmy do domu bo nas deszcze złapać i jeszcze trochę mi pospała na balkonie.
Później odwiedziła mnie koleżanka i zaopiekowała się Mają aaa ja mogłam na chwilę się oderwać. Maja znowu usnęła na około godzinę ... zawsze to coś. Koło godziny 16 poszłyśmy na spacer i do 18 Malutka dalej spała z przerwana na dwa szybkie karmienia. Koło godziny 19 koleżanka pojechała do domu a My urządziłyśmy sobie kąpiel Po kąpieli cycek i 40 ml mm i jak na razie śpi moje dziecko
Mm podałam z racji takiej że ścisnęłam swoje brodawki pomasowałam je aaa tutaj pusto.
Zastanowiło mnie czy może być tak że na wieczór po całym dniu mogę już nie mieć mleka... i dopiero w nocy ono się pojawia Zauważyłam również że mleko mi wypływa z prawej piersi z paru kanalików a z lewej z większej ilości iiii jak to zrobić żeby wypływało ze wszystkich

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
i jak było ?

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
na pewno nie dasz rady dalej ściagać ?

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Claudette-ciezki porod ale najważniejsze że jest juz dobrze, ciesz się swoim Skarbem

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 21:29   #1216
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
I jak bylo? Jak to sie robi w ogole? Z maki ziemniaczanej?

Cytat:
Kopsnij przepisa jak to robiłaś

No wlałam wody do wanienki normalnie tylko troche cieplejszej. A około pol szklanki maki ziemniaczanej rozrobiłam w miseczce z zimna woda, rozrobiłam i to wlałam do wanienki Umulam w tym młodego a ze on ma potowki tylko we włosach, na uszach i po bokach twarzy to mu te miejsca moczyłam i dotykałam namoczona w tym roztworze gaza nie pocierałam zeby dodatkowo nie podrażnić tak samo przy wycieraniu delikatnie dotykałam ręcznikiem 3 dni tak zrobie jak nie bedzie poprawy to do pediatry
Ogólnie Ignas podczas karmienia ma kropelki potu we włosach :/
Stary 2016-07-12, 21:31   #1217
miszkaaa
Zakorzenienie

Zmieniam od dzisiaj system wieczornego karmienia.
Zamienię porę podawania mm z 21.30 na 20. Może się naje i pójdzie wcześniej spać a nie o 23.
A moje mleko sciagne i podam w butli przy następnej pobudce.
Może zacznie chodzić spać wcześniej niż ok.23

Żabinek
Stary 2016-07-12, 21:39   #1218
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
No wlałam wody do wanienki normalnie tylko troche cieplejszej. A około pol szklanki maki ziemniaczanej rozrobiłam w miseczce z zimna woda, rozrobiłam i to wlałam do wanienki Umulam w tym młodego a ze on ma potowki tylko we włosach, na uszach i po bokach twarzy to mu te miejsca moczyłam i dotykałam namoczona w tym roztworze gaza nie pocierałam zeby dodatkowo nie podrażnić tak samo przy wycieraniu delikatnie dotykałam ręcznikiem 3 dni tak zrobie jak nie bedzie poprawy to do pediatry
Ogólnie Ignas podczas karmienia ma kropelki potu we włosach :/
Dzięki w razie czego będę wiedziala jak się za to zabrać
Soffinko a Wy juz u siebie? Bo chyba konczyliscie mieszkanie z tego co pamiętam

Stary 2016-07-12, 21:41   #1219
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
No proszę a gdyby spytalam się jak małej pomoc do czasu zrobienia badań kazała tylko masowac brZuszek.. Gdy puszcza bacZki ewidentnie ją boli i płaCze, to samo przy jedzeniu. Na to ten delicol pomoże?
Masaż nie zaszkodzi, ja jeszcze Marysię częściej wykładałam na brzuszek, bo wtedy bączki pięknie szły No i dobrze też robiło dociskanie na kilka sekund nóżek do brzuszka. My (odpukać) mamy od 2-3 dni względny spokój, widać, że czasem ciężko Małej zrobić kupkę, ale już nie ma przy tym takiego płaczu i to chyba zasługa probiotyku... Pediatra kazała nam spróbować Delicolu jeśli po kilku dniach podawania BioGai nie będzie widać poprawy. No ale na razie nie mamy potrzeby

australia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 21:42   #1220
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
nie myslalam o sciaganiu podczas karmienia.. Nie wiem czy dam radę.. Mam duze piersi i ciezko mi sciagac, wiec zazwyczaj trzymam piers.. A tu karmiac, nie wiem jakby to mialo wygladac. Ale moze spróbuję..
Dziś sciagnelam mleko rano, o 14.30 k teraz dopiero okolo 21.00 bo wcześniej naprawdę nie dalam rady.. Meczy mnie to, choc wiem, ze zal to porzucić, skoro mleko jest..

Cytat:
Dzisiejszy dzień mogę nazwać bardzo udanym!! Chciałabym aby każdy dzień był taki!!

Z Maja wybrałam się na spacer. Pięknie w nim spała. Wróciłyśmy do domu bo nas deszcze złapać i jeszcze trochę mi pospała na balkonie.
Później odwiedziła mnie koleżanka i zaopiekowała się Mają aaa ja mogłam na chwilę się oderwać. Maja znowu usnęła na około godzinę ... zawsze to coś. Koło godziny 16 poszłyśmy na spacer i do 18 Malutka dalej spała z przerwana na dwa szybkie karmienia. Koło godziny 19 koleżanka pojechała do domu a My urządziłyśmy sobie kąpiel Po kąpieli cycek i 40 ml mm i jak na razie śpi moje dziecko
Mm podałam z racji takiej że ścisnęłam swoje brodawki pomasowałam je aaa tutaj pusto.
Zastanowiło mnie czy może być tak że na wieczór po całym dniu mogę już nie mieć mleka... i dopiero w nocy ono się pojawia Zauważyłam również że mleko mi wypływa z prawej piersi z paru kanalików a z lewej z większej ilości iiii jak to zrobić żeby wypływało ze wszystkich [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Claudette-ciezki porod ale najważniejsze że jest juz dobrze, ciesz się swoim Skarbem

Jej, Ania, super, ze choc dziś dzien udany, oby tak dalej
Podalas mm, dziecko spi, wiec badz szczęśliwa

Nie wiem.. Moze to jakis taki kryzyz, bo jak chce sciagac, to Hania albo marudzi, albo sie budzi.. Jakos tak wychodzi... Więc jest ciezko coraz bardziej.. :/

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-07-12, 22:01   #1221
Honcia
Zakorzenienie

Dziewczyny odciagajace pokarm mam pytanie, nie lapiej i szybciej by Wam szlo odciaganie ręcznie? W sensie, ze bez uzycia laktatora tylko masujac piersi dlońmi?
Ja na szybkosci jak Mala nie doje z cyca jestem w stanie w 5 minut udoic z jednej piersi 40ml więc tak się zastanawiam czy nie szybciej by Wam było

Stary 2016-07-12, 22:14   #1222
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Zmieniam od dzisiaj system wieczornego karmienia.
Zamienię porę podawania mm z 21.30 na 20. Może się naje i pójdzie wcześniej spać a nie o 23.
A moje mleko sciagne i podam w butli przy następnej pobudce.
Może zacznie chodzić spać wcześniej niż ok.23

Właśnie mi puściły nerwy bo niestety, dziecko obudziło się po 15min.
Mam dość. Znów śleczenie do 23

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:

Zastanowiło mnie czy może być tak że na wieczór po całym dniu mogę już nie mieć mleka... i dopiero w nocy ono się pojawia Zauważyłam również że mleko mi wypływa z prawej piersi z paru kanalików a z lewej z większej ilości iiii jak to zrobić żeby wypływało ze wszystkich

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

i jak było ?

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Mi się wydaje, że to nie kwestia końcówki dnia. Ale powiem Ci, że u.mnie wieczorem też lipa i piersi jak flaczki. Nie wiem dlaczego.I właśnie dlatego podaję mm żeby się najadl na noc

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Dziewczyny odciagajace pokarm mam pytanie, nie lapiej i szybciej by Wam szlo odciaganie ręcznie? W sensie, ze bez uzycia laktatora tylko masujac piersi dlońmi?
Ja na szybkosci jak Mala nie doje z cyca jestem w stanie w 5 minut udoic z jednej piersi 40ml więc tak się zastanawiam czy nie szybciej by Wam było
Ja już nie ściągam ale powiem szczerze, że chyba nie umiałabym ręcznie ściągnąć.

Żabinek
Stary 2016-07-12, 22:15   #1223
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki w razie czego będę wiedziala jak się za to zabrać
Soffinko a Wy juz u siebie? Bo chyba konczyliscie mieszkanie z tego co pamiętam

Dobrze pamiętasz niestety jeszcze nie mieszkamy wczoraj byliśmy ścignąć majstra od łazienki bo umawiał sie na lipiec a teraz mówi ze nie sie czy sie wyrobi bo u kogoś taras wielki robi :/:/
Liczyliśmy ze max w połowie sierpnia sie wprowadzimy a tu znowu poślizg

A tu kierownik budowy (jakies 2-3 tyg temu )ImageUploadedByWizaz Forum1468354493.588047.jpg
Stary 2016-07-12, 22:17   #1224
haneczkab92
Ania

Cytat:
- ja nie umiem ściągać ręcznie.. tzn, coś tam leci, ale, że mam płaskie te sutki, to w zasadzie wszystko leci po piersi, a nie do kubeczka..tak więc pozostaje laktator w moim przypadku.

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-07-12, 22:19   #1225
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak ściskam pierś to nic nie leci ale może ją coś źle robię? Po 8 h sciagnelam niecałe 100 ml.. gdzie to mleko ja się pytam:P
Stary 2016-07-12, 22:20   #1226
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
- ja nie umiem ściągać ręcznie.. tzn, coś tam leci, ale, że mam płaskie te sutki, to w zasadzie wszystko leci po piersi, a nie do kubeczka..tak więc pozostaje laktator w moim przypadku.
W moim przypadku tez wszystko leci po piersi :/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-12, 22:23   #1227
haneczkab92
Ania

Cytat:
Dobrze pamiętasz niestety jeszcze nie mieszkamy wczoraj byliśmy ścignąć majstra od łazienki bo umawiał sie na lipiec a teraz mówi ze nie sie czy sie wyrobi bo u kogoś taras wielki robi :/:/
Liczyliśmy ze max w połowie sierpnia sie wprowadzimy a tu znowu poślizg

A tu kierownik budowy (jakies 2-3 tyg temu )Załącznik 6533236

Słodziak!!!

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-07-13, 00:51   #1228
ania230
Zakorzenienie

Cyc

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-13, 02:53   #1229
fiazo
Zakorzenienie

Haneczka zapomniałam dodać, że bratowa nie trzyma na rękach malego tylko np w foteliku siedzi. Ona była zmuszona radzić sobie bo mój brat byl w Niemczech.

Ania super dzień. Zrelaksowałaś się i dziecko też 😊

Ja ręcznie nie próbowałam ściągać. Laktator super sobie radzi

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 04:06   #1230
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Ja moja Hanie kapie w krochmalu co drugi dzień może nawet cześciej oczywiście jak są te upały to krochmal bo malutka ma potoweczki :/

Krochmal przygotowywuje zawsze mój maz lub mama jak jest i gotuje wodę w gatku a w małym kubeczku rozrabia mąkę z woda jak w garku woda sie gotuje to wlewa i miesza ściąga wlewa do wanienki a pózniej dolewa wody według uznania moja Hanoa uwielbia sie kapac ja jej w krochmalu nie lubię kapać bo jest wtedy bardzo śliska i trzeba strasznie uważać

---------- Dopisano o 03:06 ---------- Poprzedni post napisano o 03:03 ----------

Co do ściągania ręcznego ja ściągam jak mal jest strasznie głodna a tak to laktator przynajmniej mleko spływa w jedno miejsce bo tak jestem cała mokra
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości