|
|
#1201 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ponowne starania po t. Zaczynamy
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1202 |
|
Raczkowanie
|
Ja jeszcze nie wiem jaką decyzję podejmę, bo u mnie to dopiero sam początek, ale wydaje mi się, że jeżeli na usg będzie wszystko dobrze i Pappa wyjdzie dobrze to nie będę się decydować na żadne badania dodatkowe. Ale tak jak mówię, u mnie jeszcze trochę czasu i okaże się wszystko po prenatalnych
|
|
|
|
#1203 |
|
Raczkowanie
|
No ja w zasadzie na ostateczną decyzję tez daję sobie czas po usg. Niemniej jednak z racji tego, że już amniopunkcje przeszłam to nie jest ona mi tak straszna. Ech znowu wybory, decyzje
|
|
|
|
#1204 |
|
Raczkowanie
|
Pchełka też miałam w poprzedniej ciąży Amnio i mimo że chciałabym mieć 100% pewność nie zdecyduje się, zawsze zostaje ten procent ciąż poronionych po Amnio a tego bym sobie nie wybaczyła gdyby okazało się że dziecko jest zdrowe a ja straciłam przez to badanie ciążę, ufam lekarzowi ktory robił mi USG i analizował pappe, wg niego nie ma wskazań do dalszej diagnostyki bo wszystko jest ok
|
|
|
|
#1205 |
|
Raczkowanie
|
guska8 właśnie takiego samego zdania jestem. Jeżeli wszystko jest ok, nie ma ryzyka i podejrzeń to po co narażać ciążę na niepotrzebne ryzyko. Ja to bym się chyba zabiła jakbym przez amnio straciła zdrowe dziecko
|
|
|
|
#1206 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny rozumiem Was doskonale i też zdecyduję finalnie po usg i rozmowie z najlepszym specjalistą od usg w kraju. W poprzedniej amnio ryzyko utraty było takie samo, ale każda z nas podjęła to ryzyko mimo ze liczyła się z tym że dziecko może okazac sie zdrowe. Nic. Miłego wieczoru Wam życzę.
|
|
|
|
#1207 |
|
Raczkowanie
|
Ja jade na test podwójny do Poznania do kliniki i juz nawet z moim gin rozmawiałam o tym i on stwierdzil ze jesli usg i pappa wyjda ok to nie bedziemy sie kłuć amnio bo to bezsensu jest i jedyne na co musze byc naszykowana to później połówkowe też w Poznaniu.Ufam mojemu obecnemu gin i tak jak mi doradzi tak zrobie.
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Pchełko nie kazdej z nas było dane mieć amniopunkcje.U mnie było za późno w poniedziałek dowiedziałam sie o tragicznym stanie Igorka a w czwartek juz miałam T i to był ostatni dzień kiedy mogłam to zrobić. |
|
|
|
#1208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1209 |
|
Raczkowanie
|
Pchelka216 - jutro wypada mi 11+4 tc i wizyta !!!
Czuję przerażenie na samą myśl o jutrzejszym badaniu. My z mężem skłaniamy sie do nifty - jeśli usg będzie ok, jeśli zaś beda jakies niejasnosci - amniopunkcja. Ja w poprzedniej ciąży robilam nifty, amniopunkcja potwierdziła wadę. |
|
|
|
#1210 |
|
Raczkowanie
|
MamusiaOliwierka trzymam kciuki!
Ja niby jeszcze spokojna, do badań tydzień, ale już w małym napięciu... |
|
|
|
#1211 |
|
Raczkowanie
|
Pchelka216 tydzień temu też "moj" stres był mały, za to dzisiaj czuję że chyba odpłyne...
A wizyta dopiero w poznych godzinach wieczornych 😢 |
|
|
|
#1212 |
|
Raczkowanie
|
MamusiaOliwierka napisz nam jak najszybciej jak będziesz po badaniu. Ja z każdą z osobna przeżywam Wasze badania jak swoje
trzymam mocno kciuki ! Ja idę jutro zobaczyć czy serduszko bije i też się strasznie boję
|
|
|
|
#1213 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny proszę Was o kciuki 😋
Ten stres mnie wykończy ... |
|
|
|
#1214 |
|
Raczkowanie
|
MamusiaOliwierka trzymamy! Będzie wszystko dobrze, ale dokładnie wiem co czujesz bo dwa tyg temu sama to przeżywałam.
|
|
|
|
#1215 |
|
Raczkowanie
|
MamusiaOliwierka pewnie że trzymamy kciuki bedzie wszystko wporządku.Ja w pon ide do swojego gin natomiast 30.11 pappa i usg genetyczne w Poznaniu wiec też ten najwiekszy stres jeszcze troszke u mnie ale nerwy mam juz teraz.
|
|
|
|
#1216 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki za każdą z Was będę trzymać kciuki. Proszę się stresować jak najmniej !! Damy radę
|
#1217 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziękuję za odzew i kciuki 😘
Jestem jeszcze przed wizytą 😐 Ból rozsadza mi głowę 😓😓😓 |
|
|
|
#1218 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj wszystkie z bólem głowy ja i ninka😆Odezwij sie po badaniu bo ja specjalnie jeszcze nie śpie bo czekam
|
|
|
|
#1219 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja juz jestem po usg genetycznym. I tym razem wszystko wygląda jak należy
no i zapowiada się spory chłopak wg pana dr . Usg miałam wczoraj w 12t1d i wg badania ciąza jakby o tydzień starsza ryzyko podstawowe t21 z 1:119 spadło do 1:539 podobnie inne trisomie. W piatek mam umowione nifty a we wtorek usg z testem pappa. Ale jestem juz spokokniejsza i chyba zaczynam wierzyć ze tym razem się uda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1220 |
|
Raczkowanie
|
gynvael gratuluje, kolejne pozytywne wieści, super
MamusiaOliwierka a u Ciebie jak tam ? Czekam z niecierpliwością na wiadomość od Ciebie |
|
|
|
#1221 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny próbowałam wczoraj dodac post z telefonu, ale za cholere nie szło. Wyskakuje mi informacja, że jakiś token csrf jest nieprawidłowy
![]() Ale do rzeczy - usg wyszło dobrze !!! Bynajmniej w ocenie mojego lekarza. NT 1,6 kość nosowa ok, przepływy też ok. CRL 5,3, tętno 156 ud/min. Ryzyko podstawowe t21: 1:109, a skorygowane 1:2170. Dziś pobrano mi krew na pappe, więc zobaczymy co będzie dalej. Na wtorek jesteśmy też umówieni na nifty - mąż się uparł, no w sumie ja też chcę w końcu odetchnąć... Dziękuję Wam za kciuki, to pomaga ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
U mnie wczoraj 11+4, a na usg też nieco więcej bo 12+0. |
|
|
|
|
#1222 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, gratuluję prawidłowych badań, chyba dla każdej z nas to będzie już wielki stres po tym co przeszłyśmy więc tym przyjemniej czytać kolejne dobre wieści
ja zniknęłam na jakiś czas bo byłam na urlopie, a dzisiaj wieczorem idziemy z mężem na wizytę startową In Vitro. Proszę o dużo kciuków bo jeśli wszystko będzie szło dobrze, to pierwszy zabieg może być już na przełomie listopada i grudnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1223 |
|
Raczkowanie
|
MamusiaOliwierka mnie też często ten błąd wyskakuje, nie wiem co to. Zazwyczaj wchodzę za jakiś czas i już się da. Nawet nie wiesz jak się cieszę z Twoich dobrych wyników, i z każdej z Was zresztą. Ja za godzinę mam wizytę u mojej gin, żeby sprawdzić czy serduszko bije a mam tak czarne myśli, że nawet sobie nie wyobrażacie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1224 |
|
Raczkowanie
|
Musimy wzajemnie się wspierać
Tak naprawdę to tylko my wiemy jakie to wszystko jest stresujące - po tym wszystkim, przez co przeszłyśmy. Strach przed wizytami u lekarzy, badaniami, wynikami badań będzie towarzyszył chyba do końca Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki i nie puszczam |
|
|
|
#1225 |
|
Raczkowanie
|
Mamusia Oliwierka, Gynvael - super!
Pierwszy oddech można wziąć ![]() Nina - też się stresowałam bardzo tym pierwszym usg, także rozumiem w 100%. Daj znać co i jak. Japonka, właśnie się zastanawiałam co u Ciebie; oby sprawni poszło wszystko. Rozumiem, że to dofinansowanie w wawie działa? Miłego dnia dziewczyny. |
|
|
|
#1226 |
|
Raczkowanie
|
Mamusia Oliwierka to super wieści.Powera takie nowiny dodaja.Ja jeszcze troszke do testu podwojnego ale w poniedzialek ide do swojego gin to chociaz poogladam maluszka.
Ninka bez stresu bedzie dobrze. |
|
|
|
#1227 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny cieszę się waszymi wynikami jakby były moje
i zazdroszczę ze macie to już za sobą... ja chyba zwariuje do 14 grudnia... no a jeszcze za tydzień usg oficjalne pierwsze. Kurcze to jest taki stres... staram się na razie jak naj mniej myśleć bo mnie paraliżuje aż. ...Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
Miło się czyta jak i was wszystko dobrze przebiega... ja już jakoś się pozbierałam po poronieniu jestem dobrej myśli mam nadzieje ze następnym razem uda się i mi...
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Wkoncu zawsze po każdej burzy kiedyś słońce wychodzi... |
|
|
|
#1229 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi się udało w kolejnym miesiącu czyli ok 3 tyg po poronieniu.Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1230 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jestem już po badaniu. Serducho bije, jest 6 tydzien choć wg OM powinien być 7 ale to nie ma na tym etapie większego znaczenia. Narazie taki mały kamyczek spadł mi z serca
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.

no i zapowiada się spory chłopak wg pana dr
. Usg miałam wczoraj w 12t1d i wg badania ciąza jakby o tydzień starsza ryzyko podstawowe t21 z 1:119 spadło do 1:539 podobnie inne trisomie. W piatek mam umowione nifty a we wtorek usg z testem pappa. Ale jestem juz spokokniejsza i chyba zaczynam wierzyć ze tym razem się uda