Wszystko o Avonie - Część II - Strona 417 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-23, 10:00   #12481
urshoola
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość
yy przepraszam, zagalopowalam sie. dostalam 08 a nie 09. ups

To jak masz papierowy K08 to powinnaś też mieć ofertę netto Jakbyś wkleiła fotkę albo skan str 7 to byłoby supcio, bo już tu były zdjęcia oferty ale właśnie str 7 jest trochę ucięta :/ z góry dzięki
urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 10:35   #12482
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Mi też się zmiany nie podobają. Jak już ma być częściej katalog, to kwota zamówienia powinna być niższa. Choćby nawet 100zł pierwsze zamówienie, a kolejne niech już sobie będą 50zł.
Dla mnie na pierwsze zamówienie nie będzie raczej problemem to 150zł. Ale będzie problemem na dwa następne uzbierać 50. Tybardziej jak jakaś klientka będzie chciała jedną czy dwie rzeczy. Zobaczymy jak to będzie. Ale nie podobają mi się te wszystkie zmiany. Klienci może na tym zyskają bo mają kosmetyki co tydzień, ale plusów dla konsultantek to nie widzę
Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
To jak masz papierowy K08 to powinnaś też mieć ofertę netto Jakbyś wkleiła fotkę albo skan str 7 to byłoby supcio, bo już tu były zdjęcia oferty ale właśnie str 7 jest trochę ucięta :/ z góry dzięki
Napisała że dostała katalog a nie ofertę netto
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 10:42   #12483
...Skierka...
Zakorzenienie

Witam, dopiero wrocilam z wyjazdu za granice, troche mnie nie bylo i teraz jak wrocilam widze ze szykuja sie jakies grubsze zmiany? Wiedzialam tylko ze ma byc czesciej katalog, ale zmiany opustow? Gdzie mozna sie tego dowiedziec bardziej szczegolowo...?
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 10:53   #12484
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
Witam, dopiero wrocilam z wyjazdu za granice, troche mnie nie bylo i teraz jak wrocilam widze ze szykuja sie jakies grubsze zmiany? Wiedzialam tylko ze ma byc czesciej katalog, ale zmiany opustow? Gdzie mozna sie tego dowiedziec bardziej szczegolowo...?
Nie ma zmian opustów, tylko katalog co 3 tygodnie.

Taka jedna - można zawsze dokupić w COKu za mniej niż 50zł
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 10:57   #12485
porzeczka2602
Zakorzenienie

A mi to się wydaje że dzięki tym zmianom wiele dziewczyn zrezygnuje bo nie bedzie im się opłacało. Avon zobaczy że na takich "ulepszeniach " się przejedzie
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 11:13   #12486
_Kasia23_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
A mi to się wydaje że dzięki tym zmianom wiele dziewczyn zrezygnuje bo nie bedzie im się opłacało. Avon zobaczy że na takich "ulepszeniach " się przejedzie
Tez mi się tak wydaje, że wiele konsultantek poprostu odpadnie. Sama nie wiem, czy nie zaliczę się do tej grupy... bo coś ostatnio mam mało klientek. Te główne (czytaj: składające zamówienia co katalog i na conajmniej 100 zł) wyjechały... do Anglii
W pracy z kolei mam prawie samych facetów...
Ciężko.
_Kasia23_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 11:18   #12487
Ulaczek
Rozeznanie

Cytat:

w coku też za min. 50????? wydawało mi się że w dostawie ale nie w cok

EDIT: ok ok juz rozumiem, źle doczytałam
Ulaczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-23, 11:19   #12488
...Skierka...
Zakorzenienie

Tym bardziej wydaje mi sie (a przynajmniej w moim wypadku) ze ukazujący sie katalog co miesiąc motywował do robienia w nim zakupów, bo jak sie cos podobało to klientki zamawiały od razu, nie czekając na to co dziedzie w następnym. A teraz jak bedzie czesciej mysle ze zamowien bedzie mniej...
Stary 2007-05-23, 11:27   #12489
zabula87
Wtajemniczenie

Cytat:
Tym bardziej wydaje mi sie (a przynajmniej w moim wypadku) ze ukazujący sie katalog co miesiąc motywował do robienia w nim zakupów, bo jak sie cos podobało to klientki zamawiały od razu, nie czekając na to co dziedzie w następnym. A teraz jak bedzie czesciej mysle ze zamowien bedzie mniej...

Teraz wyjdzie na to, że w Oriflame będzie się bardziej opłacało, bo tam nie ma jakiejś kwoty za którą trzeba kupić. Ja kiedyś chciałam się zapisać do Avonu, ale los chciał, że wyszedł Ori i może lepiej...

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub
zabula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 11:27   #12490
Ulaczek
Rozeznanie

Cytat:
nie wiem jak wy, ale ja teraz (od dawien dawna) robię tak, że pisze na katalogu jedną datę zamowienia, i wszyscy zamawiaja na tę datę, oczywiście, zawsze informuję, że katalog jest ważny i zawsze mozna cos domówić, ale moje klientki są tam zmobilizowane ża dają mi zawsze na tę datę swoje zamówienia i zadarza sie że cos domawiaja, ale to rzadko, i teraz też tak będę robić, jedna data z zaznaczeniem, ze mozna zawsze domówić

a propo dzwoniłam na infolinię dziś w sprawie preparatu do skórek, i podano mi datę 28 maja
Ulaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 11:45   #12491
mmk
Raczkowanie

zwiększenie katalogów to beznadzieja - więcej katalogów, to nie znaczy wiecej zamówień od klientek - przecież one nie są w stanie zuzyć wiecej niz do tej pory. Ja też większość zamówienia mam w pierwszym terminie i tak to zostawię - pierwszy, ewentualnie trzeci - a na drugi nie będę zamawiać.
W każdym razie na pewnoo będę miała mniejszy opust.
Tak sie zastanawiam, czy nie trzeba masowo pisać do Avonu - może to dotrze do odpowiednich osób?
mmk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 11:47   #12492
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ulaczek Pokaż wiadomość
a propo dzwoniłam na infolinię dziś w sprawie preparatu do skórek, i podano mi datę 28 maja
to widze co dzien termin będzie sie oddalał, ta firma ma niezywkłą organizaje
chyba znów powinno pare osob z wyższych stołków spać i zrobił by sie porządek, przynajmniej na chwile
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 11:58   #12493
silesianna
Zakorzenienie

słuchajcie, mam taką myśl (jeśli ktoś już na to wpadł kilka(naście) stron temu to nie bierzcie mnie za debilkę, po prostu z braku czasu "ominęłam" kilkanaście stron i do tej pory nie mam kiedy ich nadrobić )
bo dziewczyny, które miały późny dzień wysyłkowy przechodzą na wcześniejsze...
a dziewczyny, które miały wcześniejsze dni, martwią sie, że spadną na późniejsze...

nie martwcie się
moja zdolność przewidywania i logicznego myślenia podpowiada mi (to nie żadne przecieki, to czysta kalkulacja )
że oni zmniejszają liczbę dni wysyłkowych - było ich 10, a teraz będzie 5 (zauwałżyłyście, że nie ma żadnego "nowego" dnia dalszego, niż E?)
z resztą sam fakt, że dostawy będą co tydzień (a nie co 2) sugeruje, że i dni wysyłkowych będzie dwa razy mniej, bo inaczej straszny bałagan by im się zrobił (a i tak go mają ) - bo by im różne "dni" wypadały w tym samym terminie...

pojutrze zamawiam z 07... jak na razie prognozowana wysokość MOJEGO zamówienia wynosi ok. 180 zł a mam jeszcze do zapłacenia yves rocher za stówę

weźcie mnie do czegoś zniechęćcie, co?

1. stylowy zestaw str. 6 (za takie pieniądze mam go sobie odmówić? )
2. podkład str. 21 (nie mam już podkładu, więc muszę
3. puder sypki str. 23 (jak wyżej)
4. krem do twarzy bronze ze sztyftem spf20+35 + zielone mleczko do opalania spf 40 (lato idzie, trzeba jakoś walczyć z uczuleniem na słońce...)
5. scrub do ciała tropikalny
6. nowe solutions do twarzy (str.59) żel-pianka, tonik, scrub (no wszystko sie pokończyło, ech...) ale nie biorę trzech przyborników - nie biorę żadnego! mam ten niebieski co był parę lat tmu i dobrze mi z nim
7. balsam do ust aloes - głupotka, ale i drobiazg finansowy
8. płatki peelingujące do stóp (TO PRZEZ WAS!!! ) i krem do szybkiego pedicure'u, a do nich 2 maseczki AT w wiązanej

no i 180 się uzbierało

08 jest niby kiepskawy dla mnie, ale za to netto08... brak słów.
normalnie jestem bankrutem!
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 12:33   #12494
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
1. stylowy zestaw str. 6 (za takie pieniądze mam go sobie odmówić? )
Ja nie mam na razie zamówienia na żadną rzecz z kolorówki ale nawet gdybym miała to i tak bym nie wzieła tego zestawu...fakt cena jest śmieszna i niektórzy biora bo tanio...ale kosmetyczek w domu mam ful a ta z zestawu jest brzydka, tusze do rzes też mam, tak samo z błyszczykami ( zreszta z obrazka to ten kolorek mi nie podpasował). Albo najwyżej po przemyśleniu bym wzieła ten zestaw i sprzedała każda rzecz oddzielnie...i bym se pare groszy zarobiła..o ile by znaleźli się na te rzeczy chętni.

Ja z K07 biorę:
*** próbeczki Avon Shine
*** próbeczki "laseru" na naczynka
*** z demo nabłyszczający spray do włosow
*** i serum na końcówki bo mi się skończyło a jest świetne
*** i może na zapas mgiełke z internetowej oddech amazonii (niedawno była w netto i wziełam sobie a że idzie lato a mgiełka jest fajna to może zrobie zapas)

Czyli wyszło mi 28.07 już po zniżce a jeśli dojdzie mgiełka to 34.97..kurde za dużo i jeszcze ori mi przyjdzie..
a w tym katalogu każdej klientce dałam 10 % zniżki więc moj zarobek będzie niewielki..
Częstsze katalogi zrobią ze mnie bankruta a ja tak nie chce !

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 12:56   #12495
Scarlet23
Zadomowienie

Własnie skompeltowałam zamówionko z 7 i jestem w szoku mam z kolorówki zamówienie na 200złlux bo z reguły nikt tego u mnie nie zamawia jednak upust zachęcił
pozatym będe miała dzień E
Scarlet23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 12:57   #12496
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:

Nie mam COKu. Najbliższy 100km :P

Cytat:
Napisane przez Ulaczek Pokaż wiadomość
nie wiem jak wy, ale ja teraz (od dawien dawna) robię tak, że pisze na katalogu jedną datę zamowienia, i wszyscy zamawiaja na tę datę, oczywiście, zawsze informuję, że katalog jest ważny i zawsze mozna cos domówić, ale moje klientki są tam zmobilizowane ża dają mi zawsze na tę datę swoje zamówienia i zadarza sie że cos domawiaja, ale to rzadko, i teraz też tak będę robić, jedna data z zaznaczeniem, ze mozna zawsze domówić
Ja zawsze zamawiam na oba terminy, ale jak będzie dostawa co tydzień to trrudno będzie mi zamawiać na wszystkie terminy. Teraz to zamawiam na oba bo różnym klientkom różnie pasuje. Np. nie mają wczesniej kasy a chcą z tego katalogu coś to od razu mówią że na drugi termin i ja to jak najbardziej rozumiem.
Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
słuchajcie, mam taką myśl (jeśli ktoś już na to wpadł kilka(naście) stron temu to nie bierzcie mnie za debilkę, po prostu z braku czasu "ominęłam" kilkanaście stron i do tej pory nie mam kiedy ich nadrobić )
bo dziewczyny, które miały późny dzień wysyłkowy przechodzą na wcześniejsze...
a dziewczyny, które miały wcześniejsze dni, martwią sie, że spadną na późniejsze...

nie martwcie się
moja zdolność przewidywania i logicznego myślenia podpowiada mi (to nie żadne przecieki, to czysta kalkulacja )
że oni zmniejszają liczbę dni wysyłkowych - było ich 10, a teraz będzie 5
Nie tyle ktoś na to wpadł co było to podane, że komuś powiedziano że tak będzie :P
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 13:17   #12497
...Skierka...
Zakorzenienie

mi sie calkiem podoba obecna oferta internetowa... i chyba polowe mojego zamowienia 07 bedzie wlasnie z niej:

-zel pod prysznic Little Black Dress (6,90)
-zastanawiam sie nad balsamem Extraordonary (6,90) lub Surreal (5,50)
-dotleniająca mgiełka z Planet Spa (6,90)
-nawilżający krem kololryzujący (6,90) tu cena jest kusząca ale nie bardzo orientuje sie co to za krem i czy faktycznie ladnie rozprowadza kolor, moze ktoras z was cos o tym wie?\
a z katalogu
-cień do powiek Gold z kolor trend (zamowila go wlasnie moja klientka i wyglada super, ladny odcien i swieci sie slicznie, na lato super
-pomaranczony scrub do ciala senses
-mleczko w sprayu do wlosow z AT

Jak narazie to wszystko... juz nie moge sie doczekac az przyjdzie mi ta paczuszka
Stary 2007-05-23, 13:32   #12498
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

Divine18 ja uwielbiam TTA In Bloom. Generalnie nie przepadam za kwiatowymi zapachami ale ten jest dla mnie cudowny.
Gdyby nie to ze własnie dostałam od TZ ta nowa Chanel Chance zielona to znowu bym sobie wzieła In Bloom. A moze i tak sie skusze bo to dwa zupełnie rózne zapachy. Bankructwo gotowe bo jeszce pare rzeczy z K 06 potrzebuje.

Czy mozecie mi podac numer atomizerka i cene bo nie moge znalez.

B. dziekuje za odpowiedz w sprawie TTA Heart.
Amaretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 13:51   #12499
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez off-wietrzka Pokaż wiadomość
no tak, ja miałam do tej pory D i zamówienia przez internet zawsze miałam do wtorku... więc C ma do poniedziałku...
ja podobno będę C i będę miała zamówienia i dostawy w piątki...

Cytat:
Napisane przez mmk Pokaż wiadomość
zwiększenie katalogów to beznadzieja - więcej katalogów, to nie znaczy wiecej zamówień od klientek - przecież one nie są w stanie zuzyć wiecej niz do tej pory. Ja też większość zamówienia mam w pierwszym terminie i tak to zostawię - pierwszy, ewentualnie trzeci - a na drugi nie będę zamawiać.
W każdym razie na pewnoo będę miała mniejszy opust.
Tak sie zastanawiam, czy nie trzeba masowo pisać do Avonu - może to dotrze do odpowiednich osób?
obawiam się, że to nic nie pomoże...

Cytat:
Napisane przez Scarlet23 Pokaż wiadomość
Własnie skompeltowałam zamówionko z 7 i jestem w szoku mam z kolorówki zamówienie na 200złlux bo z reguły nikt tego u mnie nie zamawia jednak upust zachęcił
pozatym będe miała dzień E
ja dałam klientkom 15% opustu na tą kolorówkę i żadna nie zamówiła... :/

Cytat:
Napisane przez Amaretta Pokaż wiadomość
Divine18 ja uwielbiam TTA In Bloom.
ja też

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 13:57   #12500
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majula Pokaż wiadomość
oj nie poznalam Cie przez tego avatorka
Oo, Ty też widzę zmieniłaś

A wracając do pudru to moja mama go bierze dla siebie, więc nie omieszkam się pochwalić wrażeniami i ja
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 14:04   #12501
Hosenka*
Zakorzenienie

ja z K7 mam zamówienia na ok 500 zl a dla siebie biorę tylko maseczkę oliwkową Planet Spa - i tak sie nadal nad nia zastanawiam czy w K8 mozna kupić ją sama, BEZ balsamu?? Przejechałam sie ostatnio na sake i ryż wiec wolałabym poczekac na pierwsze opinie

aaa i wzme dla siebie jeszcze kolczyki Tavya (chyba tak to sie pisze) bo dla mamy na dzień matki bedzie naszyjnik

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 14:06   #12502
asia_z
Zakorzenienie

u mnie kolorówki też nikt nie bierze, ale kosmetyczke z tuszem i błyszczykiem chcą wszyscy cfaniaki. a ja ciągle czekam na podgląd faktury i jeszcze nie ma.
Stary 2007-05-23, 14:34   #12503
julitkas
Raczkowanie

Cześć kobietki! Mam tylko pytani: Czy w kampanii 08 zamawiając 3x Shine otrzymam opust 40% na te 3 wody czy na całe zamówienie??
Dzięki!
julitkas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-23, 14:35   #12504
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julitkas Pokaż wiadomość
Cześć kobietki! Mam tylko pytani: Czy w kampanii 08 zamawiając 3x Shine otrzymam opust 40% na te 3 wody czy na całe zamówienie??
Dzięki!
tylko na wody

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 14:38   #12505
Scarlet23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
ja podobno będę C i będę miała zamówienia i dostawy w piątki...

obawiam się, że to nic nie pomoże...

ja dałam klientkom 15% opustu na tą kolorówkę i żadna nie zamówiła... :/

ja też
ja właśnie dałam 15% i zadziałało ciesze sie bo po 1 podbijam zamówienie a po 2 etui się przyda no i księga piękna też

Cytat:
Napisane przez julitkas Pokaż wiadomość
Dzięki!
TYlko na wody shine niestety
Scarlet23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 14:47   #12506
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarlet23 Pokaż wiadomość
ja właśnie dałam 15% i zadziałało ciesze sie bo po 1 podbijam zamówienie a po 2 etui się przyda no i księga piękna też
ajjj a ja ani tego ani tego nie dostanę

Stary 2007-05-23, 14:52   #12507
asia_z
Zakorzenienie

pAtiŚ ja tak samo. mam już podgląd faktury w brakach dalej preparat do skórek alternatywny mam świąteczny płyn do kąpieli. poza tym próbki szminek nabłyszczających dostane w koncu wszystkie i nie wiem jakim cudem, mam opust 25%

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-23, 14:58   #12508
Ja_MoNa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
pAtiŚ ja tak samo. mam już podgląd faktury w brakach dalej preparat do skórek alternatywny mam świąteczny płyn do kąpieli. poza tym próbki szminek nabłyszczających dostane w koncu wszystkie i nie wiem jakim cudem, mam opust 25%
Dziś dzwonilam i dowiedziałąm się, że preparat będzie po 25 maja.
Ja_MoNa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 15:02   #12509
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
dobrze że nie jestem sama :d

a co, miałaś nie mieć 25% opustu?

Stary 2007-05-23, 15:06   #12510
asia_z
Zakorzenienie

no właśnie wydało mi się to dziwne, bo myślałam że zamówienie mam za małe na 25%, ale w sumie dobrze, że mi takie wyszło miła niespodzianka
poza tym napisałam do nich odnośnie mojego dnia wysyłkowego i dostałam taką odpowiedź:
Cytat:
Szanowna Konsultantko,
W odpowiedzi na Pani zapytanie, informujemy, że komunikacja na temat zmiany harmonogramu zostanie przesłana wszystkim Konsultantkom w katalogu 2007/07. Przepraszamy za utrudnienia.
Z pozdrowieniami,
Anna Kłoszewska
Obsługa Internetu Avon Cosmetics Polska
te panie na infolinii i w obsłudze internetu nie są zbyt pomocne.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości