METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-16, 15:09   #1231
igusia13
Wtajemniczenie

Dot.: Sposób na pokój.....

znalazlam u siebię w koszu ( komputerowym ) coś takeigo

super są te pokoje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nfBb3fXbCh9rXyLLGX.jpg (42,4 KB, 153 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tak_jak_w_kinie_art.jpg (40,5 KB, 142 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tr1.jpg (32,4 KB, 148 załadowań)
igusia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-16, 15:17   #1232
igusia13
Wtajemniczenie

takie kolorowe poduchy sa fajne . kup poszewki w żółtym kolorze i zielonym i nałóż je na duże miękkie poduchy ( giełda , ikea , sklep z kołdrami itp ..) .. Ułoz na łóżku ( nie wiem jakie masz ale jak masz aparat wklej zdjęcia ) i będzie o wiele lepiej . Firanki hmm zależy jaki masz pokój i okno . nie wszystkie zasłony pasują . muszą być fajne i takie bys mogla spokojnie w tym pokoju pracowac , odrabiac lekcje itp ... Myślę ze dywan tez mozesz zmienic jesli masz jakis nie ładny albo jesli masz tylko panele . Kup taki mały włochaty dywanik ( lub duży przyjemny ) (nie są drogie ) do 100 zł kupisz na pewno .
Kup jakąś ciekawą roślinkę moze to byc nawet kaktus . Można go ciekawie ozdobić i nie wymaga duzo wody ale podlewac trzeba raz na jakis czas . Mozna zrobić mu kapelusik ( jak na rodeo ) nie wiem jak to się piszę ale chyba wiesz o co chodzi . Możesz tez zrobic narzutę na krzeslo jesli masz obrotowe . Na fotel także mozna zrobić . Uszyć samemu albo zamówić u kogos albo kupić . Ale najważniejsze trzeba posprzątac i samemu pokombinowac .
Stary 2007-01-16, 15:22   #1233
igusia13
Wtajemniczenie

nie wiem czy zajzalas tutaj ale jak nie to to zrób . sa tu fajne pomysly

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=60517

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=122505 - tu takze na zrobienie rzeczy samemu
Stary 2007-01-17, 10:08   #1234
igusia13
Wtajemniczenie

nikogo nie ma ?
Stary 2007-01-17, 16:47   #1235
Kas!a_Kati
BAN stały

JESTEM JESTEM...ten dywan jest boski z poduszkami też coś pokombinuje a zasłonki mam takie dajne z ikea w kwiatki
Kas!a_Kati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-18, 07:55   #1236
igusia13
Wtajemniczenie

aha to super . a o ktory dywan ci chodzi ? na zdjeciu czy taki jaki opisywalam ? czy moze twoj z pokoju hehe ?
Stary 2007-01-18, 13:54   #1237
Kas!a_Kati
BAN stały

choidzi mi o ten na 1 zdjęciu futrzaty

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-18, 16:40   #1238
thougful-girl
Zadomowienie

skoro podoba ci się ten dywan, to pokaże wam mój, jest podobny tylko we wzór, może cię zainspiruję , sorry za jakość, ale nie dysponuję lepszym zdjęciem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif dywan.gif (87,9 KB, 22 załadowań)

thougful-girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-19, 14:05   #1239
Kas!a_Kati
BAN stały

No ciekawy, ciekawy...poszukam czegoś
Stary 2007-01-20, 07:37   #1240
tysia_15
Chi~

GG do tysia_15

heh, ja nie chcę nic mówić, ale wierz mi, znudzi ci się włochaty dywan, gdy codziennie będziesz musiała zbierać kłaki z podłogi, nawet w oddalonym pokoju, wierz mi. Ja miałam taki i go znienawidziłam bo każdego dnia było wszędzie pełno włosów, a najbardziej na moim granatowym kocu

Zobacz, co słychać na moim blogu
tysia_15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 12:40   #1241
Kas!a_Kati
BAN stały

A może jakiś lichy ten dywan był??? nie sądze by robili take dziadostwo za ponat 100zł.........
Stary 2007-01-20, 12:41   #1242
Kas!a_Kati
BAN stały

A może jakiś lichy ten dywan był??? nie sądze by robili take dziadostwo za ponad 100zł.........
Stary 2007-01-20, 15:37   #1243
thougful-girl
Zadomowienie

mi mój dywan służy dobrze, jest bardzo fajny i świetnie preentuje się w pokoju, nie wiem może to zależy od firmy, trudno powiedzieć, w każdym rszie ja z moim dywanem nie mam żadnych problemów

thougful-girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-20, 19:08   #1244
żurawinka
Zakorzenienie

Zielone poszewki to nienajlepszy pomysł jeśli masz niebieskie meble( już trzy kolory)chociaż takie limonkowe mogą się sprawdzić, bo to ciepły odcień zieleni.
Bardzo zmienią wnętrze żółte zasłony, takie półprzezroczyste, jeśli jesteś odważna i nie drażni Cię kolor, poszewki w żółcieniach. Jak znudzi Ci się kolor zawsze można zmienić na pomarańcz, ale podejrzewam że żółty lepiej komponowałby się ze ścianami. Sama jestem po dużych zmianach w tym zakresie, ale meble mam olcha Pozdrawiam
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-21, 10:19   #1245
frantic
Zakorzenienie

Dot.: Jak urządzić kawalerkę dla dwojga?

Dziewczyny jesteście kochane, bardzo wam dziękuję za wszystkie pomysły i przepraszam, że tak późno odpisuję, ale remont trwał. Teraz już wszystko dobiegło końca, a zatem już żadna demolka ścian nie wchodzi w rachubę. Zresztą kuchnia u nas nie może być otwarta, bo my z tych, co mycie naczyć odkładają na potem. Najbardziej spodobała mi się propozycja Selfish, o ta:
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...7&d=1168255523
Podobnie myślałam by to urządzić. Wersje z biurkiem we wnęce zupełnie odpadają, bo musiałabym stale pracować przy sztucznym oświetleniu, a tego - biorąc pod uwagę ilość godzin pracy - by moje oczy nie zniosły. Zatem na 99% we wnęce będzie właśnie stało łóżko. Nie mam jednak pojęcia jakie, bo perspektywa składania go codziennie też mnie nie zachwyca. W tej wersji zastanawia mnie jeszcze sprawa usytuowania akwarium - otóż będzie na nie padać sporo dziennego światła, a to nie jest wskazane, bo rośliny będą sie rozwijać w zastraszającym tempie... Więc może by w miejscu gdzie proponujesz regał pod wymiar, umieścić komodę z powiedzmy pięcioma szufladami, a na tej komodzie postawić akwarium? Myślałam jeszcze o tym, by na lewo od wejścia do pokoju (na ściance długości 83 cm) postawić od ziemi do sufitu niezbyt szeroki regał na książki i inne bibeloty. Co o tym myślicie? Tylko jeżeli przeniosę akwarium, to łóżko pozostanie "otwarte" i nie będę miała oddzielonej strefy do spania. W takim razie może jakiś parawan, który zawsze można złożyć jak w domu będzie więcej osób? Czekam na waszą opinię.
frantic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-26, 21:50   #1246
MartuśAnga
Raczkowanie

remoncik pokoju ! baardzo proszę o pomoc!

witam wszystkich ;*
Jestem szesnastoletnią dziewczyną . Mam 20 m<kwadratowych> , ale dziele go z moją o 4 lata młodszą siostrą. jak nadejdzie wiosna < ohh tak już nie mogę się doczekać> będziemy miały remont w pokoju <nareeeście >

i baardzo bardzo liczę na waszą pomoc.
mam baardzo dużo pomysłów ale nie wszystko się nadaje ponieważ musza być 2 łóżka ( aktualnie mamy łóżko piętrowe ale będą rozcięte jako dwa osobne > , dwa biurka...

chciałąbym mieć swój kąt do poczytania dobrej książki , posłuchasnia muzyki , wyżycia sie artystycznie< rysowanie malowanie> ((; itepe.
chcę mieć pokój bardzo naturalny a zaraem straaasznie orginalny. chce dużo rzeczy z wikliny itd. < jakieś koszyczki pudełka >
teraz mam błękitne ściany... są straaaasznie 'zimne' .
marzą mi się jakieś fajne kolorki na ścianach , ciepłe , może jakieś malowidło ? albo cooś ..
uwielbiam także zdjęcia. lubię robić ... szczególnie sepia i czarno-białe . myśle że jakoś można by wykożystac je .

chce zrobić swój < znaczy nasz z siostrą > pokoik na cuuudo! tak żebym i ja i siostra i goście < znajomi przyjaciółka ..> z chęcią przebywali w moim małym świecie

czekam na wasze propozycje , zdjęcia ...
;**
MartuśAnga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-28, 17:21   #1247
elianka
Zakorzenienie

Dot.: remoncik pokoju ! baardzo proszę o pomoc!

martuś- mogłabyś wkleić zdjęcia pokoju, 20m to bardzo dużo.. mysle, że dobrym pomysłem byłoby powieszenie pod sufitem suwanych paneli (np. z Ikea) które rozdzielałyby wasz pokój na dwa kiedy byście chciały być oddzielnie, a które nie stanowiłyby konkretnej ściany- można je zsuwać i rozsuwać wg potrzeby..

wklej zdjęcia i napisz co możesz kupic, co musi zostać, a pokombinujemy, żeby wyszło ładnie i małym kosztem
Stary 2007-01-28, 17:27   #1248
elianka
Zakorzenienie

troszkę inspiracji- naturalne i oryginalne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13.JPG (34,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 320761.jpg (20,8 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg msde10036957af1.jpg (83,5 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg msde10044039af1.jpg (104,7 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg msde10044122af1.jpg (77,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg patawan.jpg (37,7 KB, 16 załadowań)
Stary 2007-01-28, 19:55   #1249
AsIIIcA
Przyczajenie

Smile Jak mozna odnowić meble?

Mam do was prośbe. Jesli macie jakies ciekawe pomsły na zmienienie mebli,ozdobienie czy cos podobnego.Poprostu juz nie sa za nowe i znudziły mi sie, chciałabym je zmienic, a na nowe nie mam kasy =) Licze na wasze pomysły =))
AsIIIcA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 20:29   #1250
Planet Spa
Raczkowanie

Tani pomysł na mieszkanie./metamorfozy

Za kilka miesięcy przeprowadzimy się do nowego mieszkania. 2 pokoje, kuchnie, łazienka. Problem polega na tym, że nie będzie tam nic... Tzn. białe ściany, gumoleum na podłodze... Teraz mieszkamy na stancji, niektóre meble będą musiały tutaj zostac. Proszę was o pomoc.
Czy macie jakieś pomysły, sposoby, strony w internecie-cokolwiek, jak niedrogo i z pomysłem umeblowac i urządzić nowe mieszkanie? Chodzi mi tutaj o kolory ścian, jakieś własnoręcznie zrobione mebelki i tym podobne rzeczy.
Bedę wdzięczna za każdą pomoc.

Pozdrawiam
Planet Spa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 22:29   #1251
MartuśAnga
Raczkowanie

fotki mojego pokoju.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PIC00045.jpg (107,0 KB, 109 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PIC00033.jpg (92,5 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PIC00040.jpg (113,4 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PIC00043.jpg (64,8 KB, 59 załadowań)
Stary 2007-01-31, 22:47   #1252
MartuśAnga
Raczkowanie

cd.
jeszcze jedna fotka oraz plan pokoju .

;**
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg plan pokoju.jpg (14,5 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PIC00042.jpg (119,1 KB, 45 załadowań)
Stary 2007-01-31, 23:02   #1253
MartuśAnga
Raczkowanie

a co do mebli ..
więc tak:

zostają na pewno łóżka i biurka .
na podłodze będą panele , pianino zostanie przeniesione , a co do tych czernych mebli.. chcąc mieć naprwadę ładny pokój i żeby były ciepłe kolorki ścian i brązowe meble i podłoga , wiklinowe i drewiane dodatki to musze zakupić nowe. jeszcze muszę przekonać rodziców na tą zmiane mebli. więc prosze o jakies ciekawe pomysły < no i własnie jak najmnieszym kosztem > szafki muszą być pojemne .. ponieważ w nich muszą się zmieścić ciuchy 3 kobietek ;D < mamy , moje i siostry > . <myslałam o rozsuwanej szafie na ściane ale rodzice nie bardzo chcą się zgodzić>
aha i co do biurek to komputer też będzie przeniesiony do innego pokoju już niedługo więc myślałam o zostawieniu tylko jednego biurka? tylko nie wiem czy to dobre rozwiązanie .

pozdrawiaaam;**
czekam ((;
Stary 2007-01-31, 23:19   #1254
MartuśAnga
Raczkowanie

jeszcze dwie fotki biurek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PIC00044.jpg (97,8 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PIC00048.jpg (117,1 KB, 69 załadowań)
Stary 2007-02-02, 20:19   #1255
Paulinkaaa14
Przyczajenie

GG do Paulinkaaa14

A wiec...ja bym proponowala pomalowac sciany na kolor pomarańczowy/brzoskwiniowy - ale nie moze byc za slaby bo nie bedzie efektu..Pościel tez w kolorach pomarańcza lub cos w tym sytlu...na parapecie moga byc kwiatki jakies małe, z doniczki tak jakby "obklejone" wiklina...są takie specjalne nakładki na doniczki z wikliny. JA bym jeszcze proponowała regał (same półki) wypełnione ksiązkami...obok tego mały stoliczek z lampa i wiklinowy foltelik...na półkach moga byc tez w wiklinowych flakonach zasuszone róze (och mam bzika na punkcie suszonych róz) hehe... co do mebli jezeli bedziesz wymieniac to postam na ciemny (ale taki bez przesady) brąz. No i oczywiscie na łózkach jakies poduchy, moze jeszcze takie malutkie włochate dywaniki na podlodze...
Aha i na scianach w jakis fajnych ramkach zdjecia twoje, przyjaciol, rodziny czy jakie sobie zechcesz
NO mam nadzieje ze pomoglam
Paulinkaaa14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 22:57   #1256
Moniś00
Raczkowanie

GG do Moniś00
Dot.: duży pokój - co zrobić zeby był przytulny

czesc .. sory ze sie tak dlugo nie odzywalam ale mialam problemy z komputerem .. mam juz ten projekt ale cos mi jeszcze tu nie dziala i nie moge go załączyć.. postaram sie coś wymyśleć , żeby bylo ok ;-) pozdrowionka ;*
Moniś00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-03, 09:11   #1257
kinolec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
troszkę inspiracji- naturalne i oryginalne
elianka zostałas moderatorem moje gratuolacje ok nie zasmiecam watku
Stary 2007-02-03, 14:56   #1258
elianka
Zakorzenienie

tak, rządzę się tu już od Nowego Roku. Tu i na głównym ZTS
a wracając do tematu to mebelki mozesz przemalować tylko tą witrynkę wyrzuć, bo ona jest nieuleczalna... propozycju nie wklejam, bo nie jestem u siebie i nie mam dostepu do swoich zbiorów
Stary 2007-02-03, 16:53   #1259
aneta_live
Raczkowanie

GG do aneta_live
Dot.: duży pokój - co zrobić zeby był przytulny

Rany dziękuję Wam wszystkim za pomysły! napewno coś wykorzystam, tylko tak: kanapy zostawić nie mogę, niestety żeby kupić łóżko muszę sprzedac kanapę, a szafa w tej wnęce koło drzwi była już ale wystaje i przez to pokój jest ciemny, kiepsko tam wyglądała :/
Moniś00 czekam z niecierpliwością
aneta_live jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 09:22   #1260
(Mo)Nik@
Raczkowanie

Thumbs up Oryginalne pomysły do urządzenia pokoju

Mam problem. Dzielę pokój z młodszym bratem (11 lat) i nie dość że nie jest on jakoś szczególnie duży to on cały czas go zagraca. Co zrobić żeby stał się ładniejszy? Pomóżcie!
(Mo)Nik@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości