Plotkowy dla dietetyczek :) IV - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-10, 18:33   #1231
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) IV

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Właśnie daje komu się da,ale wszyscy oglądają i ładnie dziękują póki co mam 6zamówień,ale takich drobnych niestety nie mam kosmetyków ori do prezentacji,gdzie mogę je zdobyć? strasznie niedoinformowana jestem

Próbki chyba zamawiasz (przynajmniej tak jest w avonie) oczywiście nie dostajesz ich za free ale musisz je kupić. Niestety narpierw trzeba trochę zainwestować. Uzbrój się w cierpliwość - na początku jest ciężko, ale im dłużej będziesz konsultantką tym więcej osób będzie Cię kojarzyło i będziesz miała coraz więcej klientów. Spróbuj wsród rodziny i znajomych - przy dużych zamówieniach dawaj jakieś rabaciki, staraj się, aby osoby otrzymywały kosmetyki w miare szybko (nikt nie lubi długo czekać) Zadowolony klient wróci i przy tym poleci Ciebie swoim znajomym

Cytat:
Napisane przez malinka_86 Pokaż wiadomość
Witajcie
Jak mija dzień? Ale jestem zmęczona ledwo wstałam. Ząb mnie boli Nie chce mi się nic kompletnie. Eh...

Buźka

Do dentysty szybko Jak to się nie chce Taka ładna pogoda - więc się wszystko chce

Cytat:
Napisane przez Carmel Choco Pokaż wiadomość
Czy Wy też tak macie, że jak tylko pierwsze słoneczko, pierwsze ciepełko to od razu mnóstwo energii, zapału i dobrego nastroju?
Ja mam tylko nie wiem jak długo, bo jutro pogoda ma być gorsza, a koniec tygodnia to wogóle ma być niezaciekawy

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość

Milciu btw. ładniuśki płaszczyk

Więcej napisze później bo teraz mykam się pouczyć Francuski, angielski, geografia i matma czekają

Dziękuje Tamo

Miłej nauki i się czasem nie przemęczaj

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane

Dostałam piąteczkę z polskiego ha,jak czytałam lektury to dostawałam 3 ze spr a jak przeczytałam streszczenie,to piąteczka

Jutro mam pracę klasową z hiszpańskiego i spr z angola,więc muszę się jeszcze trochę pouczyć no i będzie dobrze,mam nadzieję
W ogóle cały tydzień troszkę przepełniony nauką,jedynie w piątek nie mam żadnego spr
Oj ja też często dostawałam lepsze oceny jak czytałam streszczenia albo wogole co mało czytałam, ale wykazywałam się kreatywnością Gratuluje I prosimy o powtórkę ocenki na jutrzejszych sprawdzianach

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość

Wychowawczyni obcięła punkty za zbyt 'podniosłe i wyszukane słownictwo',ale i tak ,zważywszy,że nic się nie uczyłam jest si. Do tego w maju max z testowych zad.i zadowoliłby mnie wynik 60%

Następnie chłopacy z klasy uraczyli nas ładnymi 'złotymi'różami z jednej z lepszych kwiaciarń i po tabliczce czekolady Alpen Gold. Wolałabym Milkę z karmelem
Też sobie powód do obniżenia oceny znalazła No ale skoro się nie uczyłaś i Cię ocena satysfakcjonuje to gratuluje

Ale jesteś wybredna Ale masz racje milki lepsze

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
A ja po siłowni, zabieram się za naukę. Sorka powiedziała, ze z atydzien pyta ze wszystkich epok o.0 No to tak sobie policzyłam: z racji tego, ze weekend zawalony, bo jadę do jaskiń i w ogole to mam 5 dni na przypomnienie sobie wszystkich epok ; / Bosko. Nie wiem jak to zrobię. Eh.

Lece się ukac
Dasz rade

To sobie pojechałam na zajęcia Doszłam do pętli i mnie oświeciło, że nie mam przy sobie portfela i dokumentów - no i musiałam wrócić do domu, bo na gape nie lubie jeździć
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-10, 18:55   #1232
tamonita
Zakorzenienie

Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) IV

Agness Gratuluje ocenki i trzymam kciuki za jutrzjsze sprawdziany
Schism zamiast się cieszyć, że chłopcy cokolwiek Wam kupili to Ty jeszcze wybrzydzasz, że czekolada nie Milka Nam tam nic nie kupili I kij im w oko
Milciu, o mnie w kwestii przemęczania w nauce martwić się nie trzeba

Powiem Wam, że za przeproszeniem wymiotuje już francuskim Tylko dozyć do weekendu, a potem wolne Normalnie nigdy się tyle nie uczylam tych chole***ch słówek
A tak ogólnie to się zastanawiam jak poszła mi poprawa z matmy... na 5 zadań zrobiłam... 4 cóż może tą 2 dostane...

Tymczasem idę się wykąpać, niedługo wróce
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-10, 19:05   #1233
Milka19
Zakorzenienie

Cytat:
Tymczasem idę się wykąpać, niedługo wróce
Czekamy z niecierpliwością na Twój powrót
Stary 2008-03-10, 19:22   #1234
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

Milka dentysta nic nie pomoże bo to 7demka próbuje sie wybić no własnie na mnie pierwsze słoneczko działa usypiająco nie pobudzająco

Idę spać

Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los -
Metro "Chcę być kopciuszkiem"
malinka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-10, 19:24   #1235
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gujana Pokaż wiadomość
Ewuś, do pisania mojej pracy to jeszcze troche, narazie czytam materialy ktore mam a ze wiekszosc jest po niemiecku, to tak szybko pisac nie zaczne ale ciesze sie, ze moja mgr przyda mi sie jezykowo, bo inaczej wogole nie chcialoby mi sie jej pisac...
najważniejsze ze masz motywację, wszystko jedno jaką

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Obiecana fota
cu-do-wny płaszczyk

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Właśnie daje komu się da,ale wszyscy oglądają i ładnie dziękują póki co mam 6zamówień,ale takich drobnych niestety nie mam kosmetyków ori do prezentacji,gdzie mogę je zdobyć? strasznie niedoinformowana jestem
u mnie to wszystko było super ułożone mam super wspaniałą dyrektorkę i liderkę które sie mną zajęły od samego początku, zrobiłam masę kursów, same proponowały mi swoje materiały i w ogóle gdyby nie one to bym sobie nie poradziła chyba... do teraz jak mam jakiś problem to po prostu dzwonię i wszystko da sie załatwić....
ale jeśli musisz sobie radzić sama to tak jak Milkuś mówiła próbki trzeba sobie kupować, jeśli chcesz organizować pokazy makijażu np to powinnaś mieć swoje kosmetyki kolorowe z Ori... sporo tego
ale jakbyś potrzebowała pomocy to wal śmiało, w końcu jesteśmy z tego samego miasta

Cytat:
Napisane przez malinka_86 Pokaż wiadomość
Witajcie
Jak mija dzień? Ale jestem zmęczona ledwo wstałam. Ząb mnie boli Nie chce mi się nic kompletnie. Eh...

Buźka
jak boli to najlepszy będzie dentysta

Cytat:
Napisane przez Carmel Choco Pokaż wiadomość
Czy Wy też tak macie, że jak tylko pierwsze słoneczko, pierwsze ciepełko to od razu mnóstwo energii, zapału i dobrego nastroju?
dokładnie tak mam

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość

Dostałam piąteczkę z polskiego ha,jak czytałam lektury to dostawałam 3 ze spr a jak przeczytałam streszczenie,to piąteczka

Jutro mam pracę klasową z hiszpańskiego i spr z angola,więc muszę się jeszcze trochę pouczyć no i będzie dobrze,mam nadzieję
W ogóle cały tydzień troszkę przepełniony nauką,jedynie w piątek nie mam żadnego spr
gratuluję 5 i trzymam kciuki za resztę sprawdzianów
Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość

Następnie chłopacy z klasy uraczyli nas ładnymi 'złotymi'różami z jednej z lepszych kwiaciarń i po tabliczce czekolady Alpen Gold. Wolałabym Milkę z karmelem

oj Ty wybredna

Cytat:
A ja po siłowni, zabieram się za naukę. Sorka powiedziała, ze z atydzien pyta ze wszystkich epok o.0 No to tak sobie policzyłam: z racji tego, ze weekend zawalony, bo jadę do jaskiń i w ogole to mam 5 dni na przypomnienie sobie wszystkich epok ; / Bosko. Nie wiem jak to zrobię. Eh.
dasz radę Kochana, wierzę w Ciebie

Cytat:

To sobie pojechałam na zajęcia Doszłam do pętli i mnie oświeciło, że nie mam przy sobie portfela i dokumentów - no i musiałam wrócić do domu, bo na gape nie lubie jeździć
jaka porządne obywatelka

Cytat:

A tak ogólnie to się zastanawiam jak poszła mi poprawa z matmy... na 5 zadań zrobiłam... 4 cóż może tą 2 dostane...

na pewno będzie pozytywnie

wróciłam niedawno z angielskiego, wcześniej wykorzystałam ładną pogodę na... spacerek

współczuję ze musicie sie tyle uczyć... mnie nikt nie stoi z siekierą nad głową wiec oczywiście nie robię nic ciekawe kiedy sie obudzę

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-10, 19:43   #1236
winyl
Zakorzenienie

Powodzenia na tych wszystkich sprawdzianach!
Malinka, oby Ci szybko przeszło!

A ja jutro mam dość luźny dzień (aczkolwiek lekcje, których nie lubię), a potem sesja fotograficzna . Żyć nie umierać .
Gorzej będzie popołudniu (mam jakąś koszmarną pracę na informatykę do zrobienia) i w środę!
winyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-10, 21:11   #1237
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
najważniejsze ze masz motywację, wszystko jedno jaką

cu-do-wny płaszczyk

Ewusia,ach motywacje mam i owszem Fajny promotor, fajny temat, no i korzysci jezykowe.. hihi jakos pojdzie (tylko boje sie, ze bede sie z tym za bardzo babrac, skoro wszystko tak mi sie podoba, bo jak by mi sie temat nie podobal to bym napisala jak najszybciej zeby sie go pozbyc... ).

a co do plaszczyka to ja rowniez uwazam,Milkus, ze jest sliczny

gujana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-10, 22:25   #1238
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ewusia,ach motywacje mam i owszem Fajny promotor, fajny temat, no i korzysci jezykowe.. hihi jakos pojdzie (tylko boje sie, ze bede sie z tym za bardzo babrac, skoro wszystko tak mi sie podoba, bo jak by mi sie temat nie podobal to bym napisala jak najszybciej zeby sie go pozbyc... ).
to świetnie żyć nie umierać tylko pisać powstanie wiekopomne dzieło

zmykam do wanny

dobranoc Kochane

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2008-03-11, 05:53   #1239
tamonita
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Cytat:
Czekamy z niecierpliwością na Twój powrót
Jednak troche musiałyście się wykazać niecierpliwością

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
na pewno będzie pozytywnie
Mam nadzieję, że w tej kwestii będziesz miala rację...

No i już wtorek Mam nadzieję, że minie szybko
Na dworze chyba znów ciepło, bynajmniej tak wyglada
Dziś znów mam na druga lekcje
Wogóle to ozywiście dzień szkolny zapowiada się w całości przerąbany czyli: francuski, angielski- kartkówki,
polski, geografia, matematyka- pytają I
znów się boję

Tymczasem idę po kawe

Miłego Dnia Aniołki

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-03-11, 06:18   #1240
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Dzien dobry kochane ;*

ALe dzisiaj piękną pogodę mamy , dobzre, ze dzisiaj tylko 3 lekcje, a później na targi edukacyjne idę z klasą ^^ A jutro już wolne, bo rekolekcje, a że nie chodze na religię to mam 5 dni lenistwa

MIłego dnia kochane ;*

życiowy parkiet bywa śliski
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 06:32   #1241
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry kochane ;*

ALe dzisiaj piękną pogodę mamy , dobzre, ze dzisiaj tylko 3 lekcje, a później na targi edukacyjne idę z klasą ^^ A jutro już wolne, bo rekolekcje, a że nie chodze na religię to mam 5 dni lenistwa

MIłego dnia kochane ;*
Nefruś zazdroszcze ! Ale ja mam rekolekcje od poniedziałku nastepnego, więc cały przyszły tydzień wolny Miłego Dnia Słonko

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-03-11, 06:43   #1242
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Witajcie kochane
Chciałam przywitać się z Wami w końcu Wieczorem wpadnę w końcu na jakieś ploty.
Ja mam już cały tydzień wolny - łącznie z dziś. Chociaż ja tam wolałabym być jednak w szkole...

Miłego i pełnego sukcesów dnia Wam życzę
Mangolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 06:52   #1243
Milka19
Zakorzenienie

Super, że Wam się płaszczyk podoba

Ale dziś pogoda cudna - niebo bezchmurne a ja niesety dziś mam ćwiczenia, więc będę gniła w klasie przez kilka godzin

Miłego dnia

Mango zazdroszcze wolnego
Stary 2008-03-11, 07:24   #1244
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Napisane przez Mangolina Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Chciałam przywitać się z Wami w końcu Wieczorem wpadnę w końcu na jakieś ploty.
Ja mam już cały tydzień wolny - łącznie z dziś. Chociaż ja tam wolałabym być jednak w szkole...

Miłego i pełnego sukcesów dnia Wam życzę
tydzien wolnego? szczesciara szczerze zazdroszcze

Cytat:
Super, że Wam się płaszczyk podoba

Ale dziś pogoda cudna - niebo bezchmurne a ja niesety dziś mam ćwiczenia, więc będę gniła w klasie przez kilka godzin

Miłego dnia

Mango zazdroszcze wolnego
mi tez sie plaszyczyk podoba ale nie mialam czasu napisac wczoraj Pogody jak zwykle tez zazdroszcze.U mnie bez zmian niestety

dzien dobry.

Nie mialam czasu wczoraj zagladnac.. Mialam ciezki dzien..Wogole okazalo sie,ze szefowie jednej z firm,ktora ja robie przyjezdzaja 2 maja z USA do Glasgow na ''pogaduchy'':e ek: zapowiada sie spotkanie ze mna i moim managerem i chyba jednym z glownych szefow naszej firmy
matko,mam nadzieje,ze do 2maja sprzedamy ten dom i sie wyniose stad..Juz mam stresa a to dopiero w maju..

mam nadzieje,ze u was wszystko oki, lece tymczasem milego!
Stary 2008-03-11, 08:22   #1245
gujana
Wtajemniczenie

Helloł

U mnie też śliiiiiiiiczniusieńka pogoda, jeszcze nie wychodziłam, wiec nie wiem, ale jesli jest tak cieplutko jak wczoraj, to zapowiada sie super dzien

Miłego Laseczki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-11, 09:12   #1246
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Dzień dobry Kochane

słoneczko nadal dopisuje, mam nadzieję ze będzie tak również wtedy jak będę wychodzić, bo mam dopiero po południu wykłady

Agolku - rozumiem że się stresujesz, ale staraj sie o tym nie myśleć ja tam wierzę ze do tego czasu już Was w Glasgow nie będzie

miłego dnia Skarby

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2008-03-11, 15:18   #1247
Baby14
Zakorzenienie

Hej .

Nie bylo mnie 2 dni a tu tak zasuwacie ze szok To wszystko spowodowane wirusem na komp.

Dzis pisalam konkurs z aglaka. 70/100 pkt. Moglo byc lepiej Pogoda śliczna a wrecz cudowna. Na wfie bylismy na polku
No i wreszcie chlopak w ktorym sie bujnełam cos zauwazyl i najpierw caly czas sie na mnie gapil,pottem chodzil za mna ( w tym niby nie chcaca na mnie wpad a potem otarl jego dlon o moja ) a potem zagadał pod pretekstem czy ide na zawody. AA myslalam juz ze jest nie dociumany
Dzis czeka mnie jeszcze nauka fizyki i chemi. Ale jakos przezyje to Milego popoludnia

Mangolina: Czemu wolalabys byc w szkole? czyzby z tego powodu ktory mam na mysli?

nefre: Czemu nie chodzisz na religie? Jestes nie wierzaca?
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 15:35   #1248
madame_apple
Zadomowienie

hej
wczoraj miałam tak zabiegany dzień, że ni dało rady nic napisać, podczytywałam tylko Teraz tez padam na pyszczek wiec nie pokomentuje wszystkiego niestety
Dzis bylam w ramach odchamiania z rokiem na wystawie - beznadzieja, malarstwo to nie jest moja działka, przynajmniej nie takie tradycyjne jak Rubens i spolka. jakis Dali to co innego Ale w to co widziałam dziś to bym, za przeproszeniem, nawet frytek nie zawinęła
Wiem wiem, chamidło ze mnie, ale przynajmniej szczere
Od soboty nie miałam kiedy odespać i ciagle chodzę półprzytomna...na szczescie okazalo sie, ze jutro nie ma zajec (=nie muszę pisać recenzji z teatru )wiec w koncu sie wyspie
I na zakupy jutro czmychnę chyba - czuję potrzebę koloru, jakieś bluzki wiosenne by się przydały no i coś makijażowego - cienie, lakiery do paznokci...koloru chcę!
Na dziś fajrant - zajęcia odwalone, wystawa odwalona, korki odwalone radocha
Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
No i wreszcie chlopak w ktorym sie bujnełam cos zauwazyl i najpierw caly czas sie na mnie gapil,pottem chodzil za mna ( w tym niby nie chcaca na mnie wpad a potem otarl jego dlon o moja ) a potem zagadał pod pretekstem czy ide na zawody. AA myslalam juz ze jest nie dociumany
"dociumamy"- takiego określenia to jeszcze nie słyszałam
gratuluję, cieszę się razem z Tobą

Milego dnia kochane

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 15:37   #1249
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Baby - oczywiście, ze jestem wierzącą Nie uznaję po prostu katolicyzmu

Rozchorowałam się kochane Do jtura musze wyzdrowieć, bo w koncu karnet na siłownie mam Nos mam zatkany, głowa taaaaaaka i gardło boli Łykam juz gripex max, spałam przed chwilką. Posiedze dizisaj cały dzien w domu to moze przejdzie..

MIłego dnia kochaniutkie ;*

Stary 2008-03-11, 15:37   #1250
winyl
Zakorzenienie

Baby, szalejesz . Gratuluje konkursu - w końcu 70% to niemało!
Aaa wątki miłosne w szkole To co lubię najmniej i najbardziej zarazem . Ach och, no to nieźle .
Chłopak, który mi się podoba zawsze się do mnie tak pięknie uśmiecha (chociaż mnie nie zna :P), ale myślę, że z Niego to nic nie będzie .
Stary 2008-03-11, 15:41   #1251
tamonita
Zakorzenienie

Ehh Kochane cóż za dzień...
Pogoda piękna, aż żyć się chce, tylko w szkole tak se... mianowicie kartkówka z ... matmy No właściwie zrobiłam 3 na 3 zadania, ale zapewne źle... I będzie laczek Potem kartkówka z francuskiego... masakra...

A Wy jakoś tak dziś jesteście dziwnie milczące ?

Miłego dnia Aniołki

Baby gratuluje tych punktów
Nefruś, jakto nie uznajesz katolicyzmu ? Wybacz, że pytam, ale nie rozumiem... Mam nadzieję, że szybko wyzdrowiejesz

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-03-11, 15:45   #1252
madame_apple
Zadomowienie

Cytat:
Baby - oczywiście, ze jestem wierzącą Nie uznaję po prostu katolicyzmu
ale w takim sensie, że wierzysz w "swojego" Boga (w sumie sporo osób tak robi) czy wyznajesz inną religię? Kiedyś pisałaś coś na ten temat, ale nie dość jasno żebym zrozumiała co to za wyznanie Przepraszam jeśli moje pytanie jest nietaktowne - w końcu religia to sprawa prywatna
Cytat:
Rozchorowałam się kochane Do jtura musze wyzdrowieć, bo w koncu karnet na siłownie mam Nos mam zatkany, głowa taaaaaaka i gardło boli Łykam juz gripex max, spałam przed chwilką. Posiedze dizisaj cały dzien w domu to moze przejdzie..
mam nadzieje,ze przejdzie
Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Chłopak, który mi się podoba zawsze się do mnie tak pięknie uśmiecha (chociaż mnie nie zna :P), ale myślę, że z Niego to nic nie będzie .
a czemu tak myslisz? chociaz z drugiej strony... uśmiechac to oni sie potrafia,ale przejsc do konkretow czesto trudniej - az strach bierze jacy niektorzy faceci sa niesmiali
I w ogole witam nowa plotkare, bo chyba Cie nie przywotalam

tamo, głowka do gory

Ech nie chce mi sie juz pisac kolorowa czcionka Leń

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 15:56   #1253
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Kochane - wierze w tego samego Boga co Wy, nie żadnego swojego
Może napisze jak to u mnie jest. Kochane po prostu zaczęłam czytać Biblię i co?> Zauwazyłam, ze wiele spraw mi się nie zgadza z tym co mówią w kościele. Zaczęłam pytac księdza, zadawac pytania - dostawałam zawsze wymijające odpowiedzi. Raz poszłam do pewnego księdza i wyłożyłam mu swoje zdanie na temat religi katolickiej i co? " Dziecko drogie, Ty zrozumiała,s ale czy to bydło zrozumie?". Przepraszam, ale ten tekst powiedział mi prawie wszystko . Staram się żyć po prostu wg. Biblii, w swoim życiu nasladować Jezusa Jestem wyznania biblijnego, do żadnej religii nie należę. Po prostu wierze w Boga, wierzę, ze Jezus umarł na krzyżu dla naszego zbawienia.

Jabłuszko - kochana,nie było nietaktowane. Masz rację - religia to prywatna sprawa, ale jesli ktoś potrafi dobzre sfromułowac swoje pytanie/wątppliwości to nic takiego sie nie dzieeje Gorzej jesli od razu ktoś wyzywa od satanistów itepe =='

Mam nadzieję, ze zrozumiałyście

Stary 2008-03-11, 16:00   #1254
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madame_apple Pokaż wiadomość
ale w takim sensie, że wierzysz w "swojego" Boga (w sumie sporo osób tak robi) czy wyznajesz inną religię? Kiedyś pisałaś coś na ten temat, ale nie dość jasno żebym zrozumiała co to za wyznanie Przepraszam jeśli moje pytanie jest nietaktowne - w końcu religia to sprawa prywatna

mam nadzieje,ze przejdzie

a czemu tak myslisz? chociaz z drugiej strony... uśmiechac to oni sie potrafia,ale przejsc do konkretow czesto trudniej - az strach bierze jacy niektorzy faceci sa niesmiali
I w ogole witam nowa plotkare, bo chyba Cie nie przywotalam
Witam .

Dlaczego tak myślę? Hm no bo mnie nie zna, poza tym wydarzyła się pewna dziwna sprawa i On chyba myśli, że "coś do Niego mam" w sensie bardzo negatywnym i takie tam .... Skomplikowane to, bardzo. W każdym razie ten uśmiech to On ma boski . Ale zawsze jest jeszcze jeden, tylko że chodzi ze mną do klasy ...
Stary 2008-03-11, 16:02   #1255
gujana
Wtajemniczenie

Nefre, a ja troche nie rozumiem. Uznajesz tą samą biblię co Katolicy, ale nie jesteś Katoliczką?

Stary 2008-03-11, 16:09   #1256
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Gujanko - nie, nie, nie. Źle zrozumiałaś Wyznaję tego samego Boga co Ty I hm.. to nie jest tak, że np. 1000latka to jest Biblia katolicka Po prostu ja staram się życ wg. Biblii a nie wg kościola katolickiego. Kosciol katolicki zawiera wiele nieprawdiłowosci jesli chodzi o Biblię. Wiele spraw sobie pozmieniał, przeinaczył tak, aby mu było wygodniej.

Stary 2008-03-11, 16:14   #1257
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Gujanko - nie, nie, nie. Źle zrozumiałaś Wyznaję tego samego Boga co Ty I hm.. to nie jest tak, że np. 1000latka to jest Biblia katolicka Po prostu ja staram się życ wg. Biblii a nie wg kościola katolickiego. Kosciol katolicki zawiera wiele nieprawdiłowosci jesli chodzi o Biblię. Wiele spraw sobie pozmieniał, przeinaczył tak, aby mu było wygodniej.

oki, powiedzmy, ze teraz rozumiem dziekuje za wyjasnienie

tak wogole to ja nie jestem nadmiernie "w temacie", bo nigdy nie chodzilam szczegolnie do Kościoła, Biblii tez nie czytam, wiec nie umiem porownac co jest przeinaczone, a co nie.
Nie mogę powiedzieć, że nie wierzę w Boga, ale zebym zyla wg Kosciola tez nie moge powiedziec no coz

Stary 2008-03-11, 16:23   #1258
Spaza
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogę powiedzieć, że nie wierzę w Boga, ale zebym zyla wg Kosciola tez nie moge powiedziec no coz

ja dokładnie tak samo
Spaza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 16:44   #1259
schism_
Zadomowienie

Co się tyczy wiary et.c przyznam z ręką na sercu,że wszelakie religie są mi obce. W stosunku do 'Boga',jestem dość ambiwalentna i obojętna. Ot żyję tak żeby być szczęśliwą bez ograniczania oglądania się na odgórne zasady ,nakazy et.c ,w pewnym stopniu wierzę w to,że człowiek kreuje swój żywot swymi myślami/nastawieniem wewnętrznym negatywnym bądź pozytywnym.
Oczywiście spotykam się z dezaprobatą próbami nawracania przez religijnych/bogobojnych członków rodziny i znajomych,acz ignoruję to.

Wszakże każdy ma inne potrzeby i priorytety,którymi się kieruje

Wiosny dziś ciąg dalszy W szkole jako taki luz, mimo zapowiedzianego sprawdzianu z przedsiębiorczości i polskiego w przyszłą środę,konieczności powtórzenia anglika i geografii,ale dam radę.
Jutro miałam jechać na uniwerek na wykłady o maturze itp,ale znajomi się wykruszyli,poza tym stwierdziłam,że nic nowego sie nie nauczę ;> a i trzeba się wreszcie wyspać. 3 lekcje też odpuszczę. Jak chill'out to chill'out
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 18:26   #1260
tamonita
Zakorzenienie

Nefre, Schism, a jak Wasi rodzice reagują na takie podejście odnośnie Religii / Boga itd. ?

Niech się stanie... !
KCP

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości