|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)
Babeczki kochane, wsiego najlepszego z okazji New Roku
u nas piżama party na całego, zaraz będę oglądać film zrobiłam sałatkę. W tym roku w domu siedzimy tylko my i babcia Zdróweczko babeczki
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Babki, ciesze sie, ze u Was zabawa przednia! u mnie jak najbardziej, mlody daje czadu i nie kladzie sie spac, wlasciwie polozymy go po 22, bo o 23 idziemy w tany do znajomych, ktorzy maja bar. O polnocy oczywiscie obowiazkowe jajka Kinder, zobaczymy, co tez nam ten rok przyniesie
.A tak poza tym mam tak znakomity humor, jak nigdy doslownie i licze, ze 2011 bedzie dla nas wyjatkowy. Tego samego zycze rowniez i wam, drogie moje babeczki, zycze Wam duzo sukcesow i spelnienia marzen, zeby 2011 rok przyniosl Wam tego, czego zyczycie sobie najskryciej! |
|
|
|
#1233 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
No ja po 3 drinku - Alicja nadal śpi, Lenny w łazience siedzi i słucha muzy
chyba mnie coraz większa dolina nachodzi, że w sylwka w domu sama siedzę ![]() Ale się już obiadłam chipsami ![]() Raz mi się chce śmiać raz płakać - hihi - pijana jestem - wiem głupoty piszę Cytat:
Jak dowiadywałam się o ceny przedszkoli na [pobliżu mojej pracy to ceny 900zł miesięcznie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Alicja bardzo lubi kuchnię - też robi herbatkę i kaszkę ; duplo dostała takie z małą ilością elementów dlatego tak sobi---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:48 ---------- Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
POMYŚLNOŚĆI W NOWYM ROKU
SPEŁNIENIA MARZEŃ OBJĘTYCH GRAFIKIEM NA ROK 2011 ja już na nogach, Miki zrobił pobudkę o 8, a położył się gdzies koło 23 u nas też domowo minął nam sylwester, bo jakoś niezbyt dobrze się czułam żeby ktoś inny, czy u innych wytrzymać na luzie, a tak kiedy chciałam to mogłam polec na łożu rozkoszy i poleżakować ![]() wczoraj wyczesałam w ciuchlandii dziecięcy czajnik niby elektryczny na baterie co za hit Miki cały czas go włącza ( jest szum gotującej się wody) i robi kawę tż chyba wczoraj z wannę kawy wyimaginowanej wypił fajna zabawaka , sporo czasu się nią Miki zajmował, na bank się zamortyzowała ( bo kosztowała 1,50 zł )
|
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie NOWOROCZNIE
sonce u nas pięknie świeci ale wiatr taki ze ze spaceru raczej nici będą ![]() Wiki wstała o 8 i od razu płacz ze jest dzien i ona chce na dół a nie w sypialni i tak płakała az TZ wstał mam nadzieje ze jej tak nie zostanie a TZ 39 stopni gorączki i lezy jak placek. Jutro do lekarza pojdzie bo jak nie to go sama zaniosę no i siedzimy sobie i oglądamy żółwika Sammmiego ![]() a wczoraj obejrzelismy tego "chłopca w pasiastej pizamie " i ......hmm straszne zakonczenie
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
powiedzmy że wyspana poszłam spać 5.20 o 6 rano miałam pobudkę, bo bracik z dziewczyną wracając z imprezy postanowił złożyć mi noworoczne życzenia. A że nie miał poczucia czasu to już inna sprawa ![]() jak mu powiedziałam ile jest godz. to się zaraz zmył potem musiałam wstać o 8.15 bo miała przyjść pielęgniarka z zastrzykiem Ale jak poszła to jeszcze się walnęłam do łóżka takuśna dzieciaki w końcu wyzdrowiały a Karolek ma jeszcze jeden zastrzyk wieczorem i koniec pociągnę mu jeszcze kilka dni inhalacji i mam wielka nadzieję że ten rok będzie zdrowszy |
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
u nas nadal posylwestrowe lenistwo, nawet makijażu nie chciało mi się dziś machnąć, dla lepszego samopoczucia
![]() tak Takuśna ten film, ma koszmarne zakończenie, szczególnie jak ogląda go matka z jakimś tam poziomem empatii ja bardzo się wczuwam jak na filmach pokazują cierpienie dzieci a w okresie miedzyświątecznym obejrzałam sobie serial wojenny Pacyfik http://pl.wikipedia.org/wiki/Pacyfik...telewizyjny%29 polecam, dla lubiących takie tematy, bardzo realistyczny,niezwykle psychologiczny, a nade wszystko tak nostalgiczna muzyka ,że wczoraj ryczałam na zakończeniu jak bóbrpewnie hormony ciażowe dają znać o sobie na maksa,że sie tak rozklejam |
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
hello baby - witam w Nowym Roku
![]() Wszystkiego najlepszego Wam życzę - szczęścia, spełnienia marzeń i zdrówka dla Was i waszych rodzin u nas też była piżama party Majki nie kładliśmy spać bo u nas na osiedlu walą petardami gdzieś od 18-tej i to ostro między blokami tak się niesie, że łeb pęka więc o spaniu nie byłoby mowy. Dziecko mi pięknie wytrzymało, żadnego marudzenia, latała sobie w piżamie, oglądała z nami filmy albo się bawiła jak ją położyłam przed 1 to padła jak kawka ogólnie fajnie było i śmiesznie wstaliśmy dziś o 10.30 teraz robię szybki obiadek, potem lecimy do mojej mamy na pożegnalną kawkę bo siostra dziś do Francji wraca jutro chyba teściów odwiedzimy bo ospa na wykończeniu więc strachu nie ma jeśli chodzi o zarażenie
|
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
O Maluśna my też z Olą do 0:30
my wstaliśmy o 9 a drzemka Oli wyniosła minut 30, ja Wam mówię że mam cyborga a nie dziecko ![]() Baby no i nie mogę zakończyć aukcji przed czasem a chciałam, bo mam dwie oferty i mało nie padnę a zakończyć się nie da
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
co Ty Kasiulko piszesz, jak to się nie da zakończyć aukcji przez czasem, przecież tam jest taka opcja, piszesz jakiś tam powód zakończenia odwołujesz oferty i po sprawie
|
|
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak się już nie da
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
a to o tym to nie mam pojecia, bo nigdy nie ustawiała sie w ten sposób z kupującym
![]() ps. Kasiulko wspominałaś o sprzedaży łożeczka, to znaczy że Olutkowa ma już jakieś inne bardziej dorosłe łoże? wyszła już zza kratek ? znaczy szczebelków ?
|
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć babulaki
![]() Wszystkiego dobrego w tym Nowym Roku Imprezka się udała, popiłam winka i pojadłam pyszności Mati poszalała u dziadków. Były balony, trąbki, serpentyny, konfetti i inne rzeczy o których pewnie nie mam pojęcia Nie ma problemu, żeby zostawić ją u moich rodziców ![]() Kasiunia, nie da się zakończyć aukcji w momencie jak "określony człek" jest najwyżej w licytacji? Jakiś czas temu mój TŻ tak kończył aukcję. Tak samo w wakacje babka kończyła dla mnie aukcję z kuchnią.
|
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() Kasiulko dla mnie babka zakonczyła aukcje przed czasem i owszem na stronie allegro nie widniałam ze wygrałam a mail do mnie przyszedł ze wygrałam nie wiem o co chodzi ![]() a my dzis znowu z małą do tesciów bo moi przyjezdzaja dopiero po południu a my od 14 do 22 w pracy. No i zmuszeni jestesmy tam zostac na noc bo przeciez nie bęziemy dziecka po nocy wozic
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
hello
kościółkowaliśmy się ale jestem tak zniesmaczona że hej nie mszą bynajmniej ale dzieciakiem co się przyssał do Mikiego zabawek zawsze zabieram ze sobą kilka gadżetów, bo co biedak ma robić przez godzinę ![]() no to jakiś pazerny się przywalił do Mikiego i łaps za wagoniki, no dobra nie interweniowałam ale jak chciał coś Mikiemu z ręki wyszarpać to już nie wytrzymałam a najbardziej to jestem wku.... na ojca tego małego smrodka, bo dla niego to takie naturalne że syneczek wyszarpie zabawki obcemu koledze a Miki stał jak ten baranek tylko mi mówi "mama niunio nie ma kolejki" a jeszcze monetę na ofiare chciał gwizdnąć Mikiemu ale wtedy już pozwoliłam sobie złapać obcego za łapkę i powiedzieć że to juz mi sie nie podoba, a ojciec nic ![]() o Cestia grunt to pomyśleć też o sobie szczególnie w sylwestra , Matylek już duża więc wiadomo że pozostanie z dziadkami będzie super rozwiązaniem |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
witam się
Jak na razie siedzimy w domu ale jak Karolek się wyśli to idziemy do mojej siostry na spóźnioną kawkę urodzinową Byłam dziś z Karolkiem na dworze, ale się cieszył wczoraj wyszedł tylko na dosłowne 5 minut bo tak wiało że szło głowę stracić, a dziś super pogoda \ turlał się w śniegu choćby pierwszy raz widział śnieg w sumie za bardzo nie miał okazji się w nim wybawić anka ja też zawsze mam nerwy na takie zachowania//a raczej przyzwolenia rodziców na takie zachowanie dziecka// Cestia super że się wybawiłaś na sylwestra i że twoja córa się wybawiła z dziadkami My na sylwka też trochę potańczyliśmy //mieliśmy orkiestrę jedno-osobową ![]() syn nam grał na organach //było super/ |
|
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie super, jeszcze odsypiam Sylwka .Sosnowa, normalnie probowalam zrobic banerka i wyszedl, ale jak klikam na niego to strona nie wchodzi.. nie mam pojecia jak to zrobic. Mozepodpytam sie jeszcze mojej kolezanki
|
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
ja już u siebie. jutro rano przedszkole, znów mję serce ściśnie na widok szklanych oczu
|
|
|
|
#1249 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie,
ja już w pracy. Założyłam dzisiaj kozaki na obcasach i szłam jak paralitka bo tak ślizgo ![]() Fajnie, że Wasze imprezki się udały ![]() Szkoda, że Alicja w sylwka nie wytrzymała za długo, ale chociaż mogłam się skupić na psie, który był spanikowany. Oczywiście w pracy nadal wody nie ma i do tego jeszcze winda nie działa - dobrze, że chociaż prąd jest
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
ja też w pracy - fajnie jest bo pełen skład, w końcu ludzie powracali z urlopów i wyjazdów świątecznych ![]() Dorbar - ja całą zimę śmigam w kozakach na szpilkach już się przyzwyczaiłam do śniegowych zasp i lodowiska na chodnikach
|
|
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie się umówiłam do dentysty, ząb mnie tak napitala, że mało w powietrze nie pójdę
spuchło mi całe dziąsło wkoło ![]() w dodatku tż mi dzwoni, że jedzie do lekarza bo tak go boli pęcherz, że się zwija...no masakra jak nam się nowy rok zaczyna
|
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
O kurczę, Maluśna zdrówka dla Ciebie i TŻta
A zęba może da się uratować ![]() Muszę tu wspomnieć, że mojemu dziecku od pewnego czasu "buzia się nie zamyka" Gadanie ruszyło na całego A my z TŻtem mamy nieziemską polewkę |
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
elo. ja na moment.
mam 40min. na umycie i wysuszenie łba, ogranięcie kuchni i zakęcenie placków z serka homo na obiad (dopiero po południu zakupy) Iga oddana, płacz oczywiście był, no ale miała przerwę więc nie dziwota. Po południu musimy wybyć w poszukiwaniu deski na sedes bo róziowa została u babci na stałe (nie miałam już wczoraj siły jej brać do pkp )w przedszkolu ustaliłam,że w tym mcu płacę za posiłki, od jutro Iga zostaje na obiady,a po weekendzie obiad +drzemka ![]() no i łudzę się,że w tym mcu trochę pochodzi i ewent. zarażenie skońćzy się na katarze tylko a nie mega chrychaniu jak w grudniu ![]() poza tym muszę nas do fryzjera zapisać,bo moja grzywka a jej cały fryz o pomstę do nieba wołają. może jeszcze dziś się uda. paaaaaaaaaaaaa |
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Cestusia - dzięki
tż mógłby mnie podwieźć ale chyba będzie jeszcze siedział u lekarza, ma 30-ty numerek zgroza
|
|
|
|
#1255 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała - ja tej zimy założyłam obcasy drugi raz więc odzwyczaiłam się. Wygodniej mi w płaskich .
Jeśli chodzi o dentystę - to H od ponad tygodnia męczył się z bólem, w zeszłym tygodniu miał zakładane lekarstwo ,a le i tak strasznie go bolało, brał ketonal parę razy dziennie - nie pomagało - 1 stycznia pojechaliśmy na pomoc doraźna - nic nie zrobiła babka bo nie miała rendgena. Wczorak pojechaliśmy do Helpa - tam zerobili mu rendgen i babeczka wyczysciła kanały co ulzyło mu bardzo, zapłacił 70zł. Szukając dentysty pojechaliśmy wczoraj też w miejsce, ktore ma podpisaną umowę z NFZ gdzieś na Wildzie (Pozdem czy coś takiego) - masakra, jakiś rzeźnik - akurat gościu miał wyrywany ząb - pacjent stękał, a dentystka - proszę nie ruszać brudką przecież nie boli. ucieklismy stamtąd. Dziewczyny - wnioski o przyjecie do przedszkoli wydawane są w lutym? Orientujecie się może?
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
heloł, u nas wydają wnioski od kwietnia...
Marti, ja sie jeszcze za banera nie zabrałam. Jak swojego skończysz, to pociskaj. I wógle serdecznie dzięki za wsparcie na facebooku! to dla mnie bardzo ważne! A Ty już rozpoczęłaś działania na fb? dodać Cię do lubianych??
|
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Dorbar - OMG
do takiego rzeźnika też nie chciałabym trafić porządnie robi w sumie mam nadzieję, że uda się zachować jakoś ten ząbek ![]() a jeśli chodzi o przedszkole to zobacz, może wniosek można pobrać w internecie? ja będę składać do 2 przedszkoli, oba mają strony w necie i wnioski do pobrania są |
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
Hej piękności
O kurcze Igusława już na obiadki zostaje dzielna dziewczynka U nas także z tych przedszkoli które mnie interesowały wnioski można pobrać w necie Byłam na big spacerze i zakupach spożywczych. Ola karmiła kaczki i wrzucała śniegowe kule do wody, ostatnio to jej ulubione zajęcie Cestusia Ola także się rozgadała na dobre, co chwilę jest "cio to" a jakie historie opowiada ![]() Oglądam właśnie "Drugą stronę medalu" z Izą Sokołowską, co ona przeszła (choroba nowotworowa i walka o synka), dzielna z niej babka ![]() Maluśna sister trzymaj się dzielnie kochana i zdrówka dla tz
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
zdrówka w 2011
zębowe sprawy - łączę się w bólu, za 9 dni mam wizytę u orto też powoli rozglądam się za przedszkolem, w ogrodzie Wam później pokażę jakie mam na oku - znajome dzieci chodzą. ocenicie czy ok, bo ja nie mam zielonego, jak to ma wyglądać ![]() w albumie Zofia-lekarz i przed urodzinami koleżanki plus obiecana biżu od mikusia
|
|
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
zanim uciekniesz napisz mi w co się powinnam zaopatrzyć, co kupić. 31. zakładam górę i dół.
przede wszystkim pokaż wosk, kupowałaś na all ? Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2011-01-03 o 14:15 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.

u nas piżama party na całego, zaraz będę oglądać film
zrobiłam sałatkę. W tym roku w domu siedzimy tylko my i babcia
Zdróweczko babeczki 
.

Bo prywatne placówki kosztują tu mniej więcej tyle ile trzeba wydać w państwowych przedszkolach na tzw. zajęcia dodatkowe 
i na dodatek reprymendę, że co ja chcę od tego dziecka, skoro ona taka grzeczna jest
heh.
; duplo dostała takie z małą ilością elementów dlatego tak sobi

jak bóbr

my wstaliśmy o 9

A Ty już rozpoczęłaś działania na fb? dodać Cię do lubianych??
do takiego rzeźnika też nie chciałabym trafić
dzielna dziewczynka
(choroba nowotworowa i walka o synka), dzielna z niej babka