Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o) - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-31, 20:35   #1231
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)

Babeczki kochane, wsiego najlepszego z okazji New Roku u nas piżama party na całego, zaraz będę oglądać film zrobiłam sałatkę. W tym roku w domu siedzimy tylko my i babcia Zdróweczko babeczki

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 21:25   #1232
marticia
Zakorzenienie

Babki, ciesze sie, ze u Was zabawa przednia! u mnie jak najbardziej, mlody daje czadu i nie kladzie sie spac, wlasciwie polozymy go po 22, bo o 23 idziemy w tany do znajomych, ktorzy maja bar. O polnocy oczywiscie obowiazkowe jajka Kinder, zobaczymy, co tez nam ten rok przyniesie.
A tak poza tym mam tak znakomity humor, jak nigdy doslownie i licze, ze 2011 bedzie dla nas wyjatkowy.
Tego samego zycze rowniez i wam, drogie moje babeczki, zycze Wam duzo sukcesow i spelnienia marzen, zeby 2011 rok przyniosl Wam tego, czego zyczycie sobie najskryciej!
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 00:30   #1233
dorbar
Wtajemniczenie

No ja po 3 drinku - Alicja nadal śpi, Lenny w łazience siedzi i słucha muzy chyba mnie coraz większa dolina nachodzi, że w sylwka w domu sama siedzę

Ale się już obiadłam chipsami

Raz mi się chce śmiać raz płakać - hihi - pijana jestem - wiem głupoty piszę

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
Kasiunia, fajne przedszkole

Ja dzięki Wam zaczęłam się interesować cenami w prywatnych przedszkolach i jestem już spokojna o wrzesień Bo prywatne placówki kosztują tu mniej więcej tyle ile trzeba wydać w państwowych przedszkolach na tzw. zajęcia dodatkowe Tak więc Mati będzie przedszkolakiem na bank
to zazdroszczę tych przedszkoli. U mnie na ossiedlu najtańsze prywatne za 5 godzin dziennie bez jedzenia brało 300zł.
Jak dowiadywałam się o ceny przedszkoli na [pobliżu mojej pracy to ceny 900zł miesięcznie

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
U nas jak na razie jest 1 prywatne przedszkole, cenowo wychodzi też ok. 500 zł. Ale koszt pobytu dziecka w normalnym państwowym, z pełnym wyżywieniem i zajęciami dodatkowymi to koszt niecałe 200zł
więc ja na pewno będę starać się o przyjęcie, w marcu można składać wnioski
no u mnie państwowe wychodzi ok 370 miesiecznie , ale to i tak lepiej niż 900 i to bez jedzenia

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
Od czego zależą ceny w państwowych przedszkolach? Ja co prawda jeszcze nie byłam osobiście, ale od osób zorientowanych dowiedziałam się, że u nas koszt państwowego przedszkola to ok 200zł, do tego jakieś jeszcze składki, angielski, dodatkowe zajęcia itp. i wychodzi ponad 300zł. A koszt prywatnego to u nas 360zł Co za bezsens.

360zł za prywatne????? trudno mi w to uwierzyć

Cytat:

u mnie to trwa i trwa
codziennie się pytam mamy, czy Maja była grzeczna i słyszę odpowiedź twierdzącą i na dodatek reprymendę, że co ja chcę od tego dziecka, skoro ona taka grzeczna jest heh.
a moja wszędzie zachowuje się tak samo - i z moją mama i ze mną jest -NIEGRZECZNA

Cytat:
Dorbarku - to ale akcje macie w pracy coś się dzieje na zakończenie roku

Maja też dostała kuchnię - fajnie się bawi, chociaż gotować nie lubi herbatkę czy kawkę zrobi i ewentualnie poda nam na talerzyku owoce
chyba bardziej interesują ją lego duplo - dostała taki łączony zestaw, dużo zwierzątek ma i ludzików - tym się lepiej bawi póki co
wody nadal nie mamy i pewnie szybko nie włączą

Alicja bardzo lubi kuchnię - też robi herbatkę i kaszkę ; duplo dostała takie z małą ilością elementów dlatego tak sobi

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:48 ----------

Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku : roza:
Stary 2011-01-01, 08:33   #1234
anka1900
Zakorzenienie

POMYŚLNOŚĆI W NOWYM ROKU
SPEŁNIENIA MARZEŃ OBJĘTYCH GRAFIKIEM NA ROK 2011

ja już na nogach, Miki zrobił pobudkę o 8, a położył się gdzies koło 23
u nas też domowo minął nam sylwester, bo jakoś niezbyt dobrze się czułam żeby ktoś inny, czy u innych wytrzymać na luzie, a tak kiedy chciałam to mogłam polec na łożu rozkoszy i poleżakować

wczoraj wyczesałam w ciuchlandii dziecięcy czajnik niby elektryczny na baterie co za hit Miki cały czas go włącza ( jest szum gotującej się wody) i robi kawę tż chyba wczoraj z wannę kawy wyimaginowanej wypił
fajna zabawaka , sporo czasu się nią Miki zajmował, na bank się zamortyzowała ( bo kosztowała 1,50 zł )
Stary 2011-01-01, 11:52   #1235
taka sobie
Zakorzenienie

witam sie NOWOROCZNIE sonce u nas pięknie świeci ale wiatr taki ze ze spaceru raczej nici będą

Wiki wstała o 8 i od razu płacz ze jest dzien i ona chce na dół a nie w sypialni i tak płakała az TZ wstał mam nadzieje ze jej tak nie zostanie
a TZ 39 stopni gorączki i lezy jak placek. Jutro do lekarza pojdzie bo jak nie to go sama zaniosę
no i siedzimy sobie i oglądamy żółwika Sammmiego
a wczoraj obejrzelismy tego "chłopca w pasiastej pizamie " i ......hmm straszne zakonczenie

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 14:05   #1236
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

Witam się i ja
powiedzmy że wyspana
poszłam spać 5.20 o 6 rano miałam pobudkę, bo bracik z dziewczyną wracając z imprezy postanowił złożyć mi noworoczne życzenia.
A że nie miał poczucia czasu to już inna sprawa
jak mu powiedziałam ile jest godz. to się zaraz zmył

potem musiałam wstać o 8.15 bo miała przyjść pielęgniarka z zastrzykiem
Ale jak poszła to jeszcze się walnęłam do łóżka

takuśna dzieciaki w końcu wyzdrowiały

a Karolek ma jeszcze jeden zastrzyk wieczorem i koniec
pociągnę mu jeszcze kilka dni inhalacji i mam wielka nadzieję że ten rok będzie zdrowszy

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-01, 14:24   #1237
anka1900
Zakorzenienie

u nas nadal posylwestrowe lenistwo, nawet makijażu nie chciało mi się dziś machnąć, dla lepszego samopoczucia

tak Takuśna ten film, ma koszmarne zakończenie, szczególnie jak ogląda go matka z jakimś tam poziomem empatii
ja bardzo się wczuwam jak na filmach pokazują cierpienie dzieci

a w okresie miedzyświątecznym
obejrzałam sobie serial wojenny
Pacyfik
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pacyfik...telewizyjny%29
polecam, dla lubiących takie tematy, bardzo realistyczny,niezwykle psychologiczny, a nade wszystko tak nostalgiczna muzyka ,że wczoraj ryczałam na zakończeniu jak bóbr

pewnie hormony ciażowe dają znać o sobie na maksa,że sie tak rozklejam
Stary 2011-01-01, 14:26   #1238
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

hello baby - witam w Nowym Roku
Wszystkiego najlepszego Wam życzę - szczęścia, spełnienia marzeń i zdrówka dla Was i waszych rodzin

u nas też była piżama party i to w komplecie do godz 0:45 Majki nie kładliśmy spać bo u nas na osiedlu walą petardami gdzieś od 18-tej i to ostro między blokami tak się niesie, że łeb pęka więc o spaniu nie byłoby mowy. Dziecko mi pięknie wytrzymało, żadnego marudzenia, latała sobie w piżamie, oglądała z nami filmy albo się bawiła jak ją położyłam przed 1 to padła jak kawka ogólnie fajnie było i śmiesznie wstaliśmy dziś o 10.30

teraz robię szybki obiadek, potem lecimy do mojej mamy na pożegnalną kawkę bo siostra dziś do Francji wraca jutro chyba teściów odwiedzimy bo ospa na wykończeniu więc strachu nie ma jeśli chodzi o zarażenie
Stary 2011-01-01, 17:38   #1239
Kasiulka22
Zakorzenienie

O Maluśna my też z Olą do 0:30 my wstaliśmy o 9 a drzemka Oli wyniosła minut 30, ja Wam mówię że mam cyborga a nie dziecko

Baby no i nie mogę zakończyć aukcji przed czasem a chciałam, bo mam dwie oferty i mało nie padnę a zakończyć się nie da

Stary 2011-01-01, 21:16   #1240
anka1900
Zakorzenienie

co Ty Kasiulko piszesz, jak to się nie da zakończyć aukcji przez czasem, przecież tam jest taka opcja, piszesz jakiś tam powód zakończenia odwołujesz oferty i po sprawie
Stary 2011-01-01, 21:36   #1241
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
co Ty Kasiulko piszesz, jak to się nie da zakończyć aukcji przez czasem, przecież tam jest taka opcja, piszesz jakiś tam powód zakończenia odwołujesz oferty i po sprawie
Ania nie o to chodzi, ja chcialam zakończyć żeby określony człek wygrał tak się już nie da

Stary 2011-01-01, 22:15   #1242
anka1900
Zakorzenienie

a to o tym to nie mam pojecia, bo nigdy nie ustawiała sie w ten sposób z kupującym

ps. Kasiulko wspominałaś o sprzedaży łożeczka, to znaczy że Olutkowa ma już jakieś inne bardziej dorosłe łoże? wyszła już zza kratek ? znaczy szczebelków ?
Stary 2011-01-02, 10:29   #1243
Cestia
Zakorzenienie

Cześć babulaki

Wszystkiego dobrego w tym Nowym Roku

Imprezka się udała, popiłam winka i pojadłam pyszności Mati poszalała u dziadków. Były balony, trąbki, serpentyny, konfetti i inne rzeczy o których pewnie nie mam pojęcia Została bez najmniejszego problemu, dała buziaka na pożegnanie i bawiła się z dziadkami w najlepsze, nie myśląc o rodzicach. A i ja przyznam, że niewiele o niej myślałam tej nocy Nie ma problemu, żeby zostawić ją u moich rodziców

Kasiunia, nie da się zakończyć aukcji w momencie jak "określony człek" jest najwyżej w licytacji? Jakiś czas temu mój TŻ tak kończył aukcję. Tak samo w wakacje babka kończyła dla mnie aukcję z kuchnią.
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 10:39   #1244
taka sobie
Zakorzenienie

dobry

Kasiulko dla mnie babka zakonczyła aukcje przed czasem i owszem na stronie allegro nie widniałam ze wygrałam a mail do mnie przyszedł ze wygrałam nie wiem o co chodzi
a my dzis znowu z małą do tesciów bo moi przyjezdzaja dopiero po południu a my od 14 do 22 w pracy. No i zmuszeni jestesmy tam zostac na noc bo przeciez nie bęziemy dziecka po nocy wozic

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 12:46   #1245
anka1900
Zakorzenienie

hello
kościółkowaliśmy się
ale jestem tak zniesmaczona że hej
nie mszą bynajmniej
ale dzieciakiem co się przyssał do Mikiego zabawek
zawsze zabieram ze sobą kilka gadżetów, bo co biedak ma robić przez godzinę
no to jakiś pazerny się przywalił do Mikiego i łaps za wagoniki, no dobra nie interweniowałam
ale jak chciał coś Mikiemu z ręki wyszarpać to już nie wytrzymałam
a najbardziej to jestem wku.... na ojca tego małego smrodka, bo dla niego to takie naturalne że syneczek wyszarpie zabawki obcemu koledze ani się nie zapytał grzecznościowo czy może , ani nic synkowi nie wspomnial że może wypada sie zapytać Mikiego czy mu pozwoli na zabawę, tak mnie to wkurza przecież jest coś takiego jak poszanowanie cudzej własności i rodzice powinni tego uczyć już od pampersów
a Miki stał jak ten baranek tylko mi mówi "mama niunio nie ma kolejki"
a jeszcze monetę na ofiare chciał gwizdnąć Mikiemu ale wtedy już pozwoliłam sobie złapać obcego za łapkę i powiedzieć że to juz mi sie nie podoba, a ojciec nic

o Cestia grunt to pomyśleć też o sobie szczególnie w sylwestra , Matylek już duża więc wiadomo że pozostanie z dziadkami będzie super rozwiązaniem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-02, 15:45   #1246
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

witam się
Jak na razie siedzimy w domu ale jak Karolek się wyśli to idziemy do mojej siostry na spóźnioną kawkę urodzinową
Byłam dziś z Karolkiem na dworze, ale się cieszył wczoraj wyszedł tylko na dosłowne 5 minut bo tak wiało że szło głowę stracić, a dziś super pogoda \
turlał się w śniegu choćby pierwszy raz widział śnieg
w sumie za bardzo nie miał okazji się w nim wybawić

anka ja też zawsze mam nerwy na takie zachowania//a raczej przyzwolenia rodziców na takie zachowanie dziecka//

Cestia super że się wybawiłaś na sylwestra
i że twoja córa się wybawiła z dziadkami

My na sylwka też trochę potańczyliśmy //mieliśmy orkiestrę jedno-osobową
syn nam grał na organach //było super/

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 17:09   #1247
marticia
Zakorzenienie

noworoczne dla wszystkich!

U mnie super, jeszcze odsypiam Sylwka.

Sosnowa, normalnie probowalam zrobic banerka i wyszedl, ale jak klikam na niego to strona nie wchodzi.. nie mam pojecia jak to zrobic. Mozepodpytam sie jeszcze mojej kolezanki
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 22:10   #1248
jowisz
Zakorzenienie

ja już u siebie. jutro rano przedszkole, znów mję serce ściśnie na widok szklanych oczu
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 06:41   #1249
dorbar
Wtajemniczenie

Witajcie,

ja już w pracy. Założyłam dzisiaj kozaki na obcasach i szłam jak paralitka bo tak ślizgo

Fajnie, że Wasze imprezki się udały

Szkoda, że Alicja w sylwka nie wytrzymała za długo, ale chociaż mogłam się skupić na psie, który był spanikowany.

Oczywiście w pracy nadal wody nie ma i do tego jeszcze winda nie działa - dobrze, że chociaż prąd jest
Stary 2011-01-03, 07:09   #1250
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

hej.
ja też w pracy - fajnie jest bo pełen skład, w końcu ludzie powracali z urlopów i wyjazdów świątecznych

Dorbar - ja całą zimę śmigam w kozakach na szpilkach już się przyzwyczaiłam do śniegowych zasp i lodowiska na chodnikach
Stary 2011-01-03, 09:23   #1251
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

właśnie się umówiłam do dentysty, ząb mnie tak napitala, że mało w powietrze nie pójdę spuchło mi całe dziąsło wkoło pewnie będzie rwanie... nigdy nie miałam i się boję
w dodatku tż mi dzwoni, że jedzie do lekarza bo tak go boli pęcherz, że się zwija...no masakra jak nam się nowy rok zaczyna
Stary 2011-01-03, 09:46   #1252
Cestia
Zakorzenienie

O kurczę, Maluśna zdrówka dla Ciebie i TŻta Wiem co znaczy ból pęcherza bo przerabiałam kilka dni temu A zęba może da się uratować

Muszę tu wspomnieć, że mojemu dziecku od pewnego czasu "buzia się nie zamyka" Gadanie ruszyło na całego A my z TŻtem mamy nieziemską polewkę
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 09:58   #1253
jowisz
Zakorzenienie

elo. ja na moment.
mam 40min. na umycie i wysuszenie łba, ogranięcie kuchni i zakęcenie placków z serka homo na obiad (dopiero po południu zakupy)
Iga oddana, płacz oczywiście był, no ale miała przerwę więc nie dziwota.
Po południu musimy wybyć w poszukiwaniu deski na sedes bo róziowa została u babci na stałe (nie miałam już wczoraj siły jej brać do pkp )

w przedszkolu ustaliłam,że w tym mcu płacę za posiłki, od jutro Iga zostaje na obiady,a po weekendzie obiad +drzemka

no i łudzę się,że w tym mcu trochę pochodzi i ewent. zarażenie skońćzy się na katarze tylko a nie mega chrychaniu jak w grudniu

poza tym muszę nas do fryzjera zapisać,bo moja grzywka a jej cały fryz o pomstę do nieba wołają. może jeszcze dziś się uda.
paaaaaaaaaaaaa
Stary 2011-01-03, 10:15   #1254
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cestusia - dzięki mam nadzieję, że będzie ok. Ja mam dentystę o 15,30 - nie było innej wolnej godziny...nie wiem jak zdążę, bo przecież kończę o 15-tej, a gabinet jest daleko i na nogach min. 40 minut. a przecież do domku trzeba zajść, umyć zębiszcza itp. tż mógłby mnie podwieźć ale chyba będzie jeszcze siedział u lekarza, ma 30-ty numerek zgroza
Stary 2011-01-03, 12:12   #1255
dorbar
Wtajemniczenie

Mała - ja tej zimy założyłam obcasy drugi raz więc odzwyczaiłam się. Wygodniej mi w płaskich .

Jeśli chodzi o dentystę - to H od ponad tygodnia męczył się z bólem, w zeszłym tygodniu miał zakładane lekarstwo ,a le i tak strasznie go bolało, brał ketonal parę razy dziennie - nie pomagało - 1 stycznia pojechaliśmy na pomoc doraźna - nic nie zrobiła babka bo nie miała rendgena. Wczorak pojechaliśmy do Helpa - tam zerobili mu rendgen i babeczka wyczysciła kanały co ulzyło mu bardzo, zapłacił 70zł.
Szukając dentysty pojechaliśmy wczoraj też w miejsce, ktore ma podpisaną umowę z NFZ gdzieś na Wildzie (Pozdem czy coś takiego) - masakra, jakiś rzeźnik - akurat gościu miał wyrywany ząb - pacjent stękał, a dentystka - proszę nie ruszać brudką przecież nie boli. ucieklismy stamtąd.

Dziewczyny - wnioski o przyjecie do przedszkoli wydawane są w lutym? Orientujecie się może?
Stary 2011-01-03, 12:51   #1256
Sosnowa
Zakorzenienie

heloł, u nas wydają wnioski od kwietnia...

Marti, ja sie jeszcze za banera nie zabrałam. Jak swojego skończysz, to pociskaj. I wógle serdecznie dzięki za wsparcie na facebooku! to dla mnie bardzo ważne! A Ty już rozpoczęłaś działania na fb? dodać Cię do lubianych??
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 13:00   #1257
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Dorbar - OMG do takiego rzeźnika też nie chciałabym trafić już mnie wszystko boli na samą myśl...ten mój dentysta jest dobry, ma opinię dokładnego a jak ktoś ma ząb do wyrwania to ponoć tylko do niego porządnie robi w sumie mam nadzieję, że uda się zachować jakoś ten ząbek

a jeśli chodzi o przedszkole to zobacz, może wniosek można pobrać w internecie? ja będę składać do 2 przedszkoli, oba mają strony w necie i wnioski do pobrania są składać można u nas w marcu.
Stary 2011-01-03, 14:01   #1258
Kasiulka22
Zakorzenienie

Hej piękności

O kurcze Igusława już na obiadki zostaje dzielna dziewczynka

U nas także z tych przedszkoli które mnie interesowały wnioski można pobrać w necie Dziś koleżanka da mi znać jak z tym prywatnym przedszkolem

Byłam na big spacerze i zakupach spożywczych. Ola karmiła kaczki i wrzucała śniegowe kule do wody, ostatnio to jej ulubione zajęcie

Cestusia Ola także się rozgadała na dobre, co chwilę jest "cio to" a jakie historie opowiada

Oglądam właśnie "Drugą stronę medalu" z Izą Sokołowską, co ona przeszła (choroba nowotworowa i walka o synka), dzielna z niej babka

Maluśna sister trzymaj się dzielnie kochana i zdrówka dla tz

Stary 2011-01-03, 14:06   #1259
wersta
Zakorzenienie

zdrówka w 2011

zębowe sprawy - łączę się w bólu, za 9 dni mam wizytę u orto
też powoli rozglądam się za przedszkolem, w ogrodzie Wam później pokażę jakie mam na oku - znajome dzieci chodzą. ocenicie czy ok, bo ja nie mam zielonego, jak to ma wyglądać

w albumie Zofia-lekarz i przed urodzinami koleżanki plus obiecana biżu od mikusia
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 14:14   #1260
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość

zębowe sprawy - łączę się w bólu, za 9 dni mam wizytę u orto
zanim uciekniesz napisz mi w co się powinnam zaopatrzyć, co kupić. 31. zakładam górę i dół.

przede wszystkim pokaż wosk, kupowałaś na all ?

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2011-01-03 o 14:15
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości