|
|
#1231 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: politechnika świętokrzyska
Ja jestem z 4 gr, ale jak cos chcesz to mozesz tu pisać: http://www.facebook.com/groups/125500120933129/ |
|
|
|
|
#1232 |
|
Przyczajenie
|
Hejka. Może ktoś ma do sprzedania :
* Hożejowska S., Hożejowski L., Maciąg A., ''Matematyka w zadaniach dla studiów ekonomiczno - technicznych'' * Roman Milewski "podstawy ekonomi" (Ćwiczenia i teoria) * International Express Intermediate student's book (taka zielona) * "analiza matematyczna w zadaniach"cz I Krysicki, Włodarski wiec jeśli ktoś chciałby sie któryś z tych książek (mogą być też ksera) pozbyć chętnie kupie
|
|
|
|
|
#1233 |
|
Raczkowanie
|
Hej, interesują mnie progi punktowe z zeszłorocznej rekrutacji na PŚK, wie ktoś może gdzie można je zobaczyć? Ciekawi mnie również gdzie moge sprawdzić jakie przedmioty wykładane są na każdym z kierunków bo szukam szukam i znaleźć nie mogę
|
|
|
|
|
#1234 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#1235 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1236 |
|
Przyczajenie
|
Ja
Na jaki kierunek startujesz?
|
|
|
|
|
#1237 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o kierunek to myślałem nad transportem. Wciąż zastanawiam się gdzie studiować, PŚK czy UŁ. Jestem ze świętokrzyskiego więc bliżej mam do Kielc, ale jakoś nie przyciąga mnie to miasta, zwłaszcza po zeszłorocznym długim i męczącym kursie na prawo jazdy.
Edytowane przez SerceKapusty Czas edycji: 2013-05-29 o 10:57 |
|
|
|
|
#1238 |
|
Przyczajenie
|
Hmm wydaje mi się że studia techniczne zawsze lepsze niż uniwersytet ale wybór należy do Ciebie
Zresztą Kielce nie są takie złe, Łódź np mi się kojarzy z miastem przemysłowym i nie wydaje mi się żeby było dużo ciekawsze od Kielc.. A co do studiów to ja niestety wybieram się na inny wydział
|
|
|
|
|
#1239 |
|
Rozeznanie
|
ja sie wybieram na ekonomie
![]() nie moge ogarnac tej strony, gdzie mialy byc progi punktowe ;( |
|
|
|
|
#1240 |
|
Przyczajenie
|
ja też nigdzie oficjalnych nie mogłam znaleźć, ale spoko, z tego co się orientuje to na ekonomie nie jest trudno się dostać
w ogóle poza GiK, AiU, budownictwem i IŚ to na wszystko inne nie potrzeba zbyt wielu pkt
|
|
|
|
|
#1241 |
|
Rozeznanie
|
no wlasnie w miedzyczasie sie juz dowiadywalam od znajomych
w sumie myslalam ze te progi beda sporo wyzsze, bo np na ekonomie w tamtym roku bylo potrzebne kolo 80 podobno
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1242 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie!
Wiem, że już jutro ogłoszenie wyników, stąd też mój paraliżujący strach Jak to jest z tymi kierunkami, czy kierunek alternatywny ma o wiele większy próg niż ten głowny (jak to np. na AGH)? Czy mając 90% z podst. matmy mam jakieś szanse dostać sie na geodezje (k. główny) bądź ekonomie (k.alternatywny) Mam nadzieje, że jeszcze dzisiaj uzyskam odpowiedzi. Czekam z niecierpliwością
|
|
|
|
|
#1243 |
|
Przyczajenie
|
na ekonomię na 100% się dostaniesz. Na geodezję z tego co pamiętam to próg był jakoś 140 pkt. musisz więc sobie przeliczyć ile Ty będziesz mieć. Powiem jeszcze że na geodezji jest dość ciężko, wysoki poziom matmy
na ekonomii to luzy raczej.
|
|
|
|
|
#1244 |
|
Przyczajenie
|
a jeżeli wzięłam ją jako 2 kierunek alternatywny? żałuje swoich wyborów, chyba przez to sie nie dostane. Mogłam liczyć sie z tym, że na geodezje sie raczej nie dostane. A ja mam 102,6 :/ Wiecie może o której godzinie można sie spodziewać wyników?
|
|
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
`
Edytowane przez alytjow Czas edycji: 2013-07-10 o 11:35 |
|
|
|
|
#1246 |
|
Przyczajenie
|
Z tego co pamiętam to w pierwszym terminie bylo 117 punktów, ale zawsze można sie odwołać ;P A przy drugiej rekrutacji własnie zwiększyli ilość punktów do 140. Ale geodezja to jest ciężki kierunek, ja jestem co prawda na zaocznych i u nas np. egzamin z matematyki zaliczyło 6 osób na 80 w sesji letniej
)
|
|
|
|
|
#1247 |
|
Przyczajenie
|
Skoro do dzisiaj była rejestracja to czy mogłabym jeszcze zmienić kolejność tych kierunków? np Ekonomie jako kierunek główny? Wypada mi z takim błahym pytaniem do nich dzwonić czy sie ośmiesze?
|
|
|
|
|
#1248 |
|
Rozeznanie
|
dzisiaj miala byc lista kto sie dostal i nie ma (poza architektura) czy to ja jestem jakas nieskrecona i zle cos zrozumialam albo nie umiem tego znalezc?
|
|
|
|
|
#1249 |
|
Raczkowanie
|
To są Kielce, tego nie pomalujesz. Dodadzą wyniki jak będą mieli taki kaprys
|
|
|
|
|
#1250 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
zaczyna może ktoś w tym roku studia na PŚk ? Wiecie może jak to w tym roku jest z inauguracją podobno jakoś pokręcone jest.. Orientuje się ktoś?
|
|
|
|
|
#1251 |
|
Raczkowanie
|
Z informacji danej przez nasz samorząd zrozumiałam że normalne zajęcia zaczną się do 1.10 a inauguracja w której zazwyczaj bierze udział tylko 1 rok będzie 30.09
Odkąd studiuje było tak ze po inauguracji szło się normalnie od razu na zajęcia Możliwe że właśnie o to chodzi z "pokręceniem"
|
|
|
#1252 |
|
Raczkowanie
|
Hej..Dziś chciałam dokonać wpłaty na studia oczywiście na pierwszy rok
i nijak nie mogę znaleść numeru konta..trafiłam na notkę że każdy ma indywidualny ten numer..więc pytanie do Was Kochane jak i skąd go wziąść, czy trzeba jakieś wnioski o ten numer pisać czy z przydziału każdy dostaje??? Pozdrawiam![]() ![]()
|
|
|
#1253 |
|
Raczkowanie
|
Na stronie Politechniki na facebooku widziałam informację, że dostaje się ten nr na pierwszym zjeździe, bo chyba chodzi o studia zaoczne. Mam rację? Spróbuj się dodzwonić do dziekanatu, może uda się uzykać od naszych kochanych pań dokładniejszą informację
|
|
|
#1254 |
|
Raczkowanie
|
Wielkie dzięki za pomoc..dzwoniłam..przegon iłam kolegę do dziekanatu i udało mi się zalogować do usosu a tym samym zdobyć numer konta do opłacenia studiów zaocznych oczywiście
![]() Ale wielkie dzięki za pomoc, bo narazie to zupełnie nieogarnięta jestem gdzie czego i jak szukać
|
|
|
#1255 |
|
Zadomowienie
|
Zajecia są od 1, 31 jest tylko inauguracja dla pierwszych grup bez zajęć
|
|
|
|
|
#1256 |
|
Rozeznanie
|
Wie ktoś może od jakiej mniej więcej średniej było stypendium rektorskie na ekonomii w tamtym roku? Wiem, że dopiero jeden semestr się skończył, ale jestem ciekawa i przynajmniej wiedziałabym czy się starać w drugim semestrze czy odpuścić
|
|
|
|
|
#1257 |
|
Przyczajenie
|
KONKURS - wygraj darmowy wyjazd z Shake It Travel!!!
Przepiękne plaże Chorwacji i największy festiwal muzyki elektronicznej na świecie! SHAKE IT! zaprasza na Ultra Music Festival do chorwackiego Splitu! Chcesz jechać za darmo? to jest konkurs dla Ciebie! https://www.facebook.com/shakeitpl?s...45219&app_data |
|
|
|
|
#1258 |
|
Przyczajenie
|
najgorsza szkoła... studiowałam i nie poleciłabym nigdy tej szkoły...
wykładowcy są okrutni.. rzadko kiedy trafi się na normalnego... nie dają ci żadnej szansy poprawy.. niektórzy oceniają przez rzucanie kartek... nie ważne ile umiesz i ile napiszesz.. jeżeli masz farta i twoja kartka spadnie na stolik zaliczasz.. jak nie no to buśka pa... do tego za powtarzanie przedmiotu płacisz kosmiczną kasę... także na prawdę życzę ci powodzenia... |
|
|
|
|
#1259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.