|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 |
Kuźnia inspiracji
|
Dot.: Zmieniam swoje życie - czyli wychodzę na prostą po życiowym zakręcie! :-)
Może i to wszystko jest prawdą... chociaż rzeczy innych motywujące mają u mnie skutek odwrotny.
Mogłabym coś sprostować, ale... niech będzie, jak jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1232 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie daj się jesiennej chandrze ani kiepskim myślom! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1233 |
High Quality Since 2007
|
Inspire, cholernie dobrze rozumiem to o czym piszesz. Jeden z moich eksów wmawiał mi, jak to bardzo mnie kocha i jak to go raniłam... a potem się dowiedziałam, że po 2 tygodniach już miał inną. Gdy się dowiedziałam o tym, minął ROK!!!! od naszego rozstania, a ja to okropnie przeżyłam (a byliśmy ze sobą jeszcze krócej niż Ty w swoim związku....). Napiszę wprost i bez owijania w bawełnę: czułam się jak szmata, która nic nie znaczy. Którą on wytarł sobie buty a potem wyrzucił. Mimo, że to było już kilka lat temu, pamiętam jakby to było dziś, jak jadę na uczelnię i chce mi się rzygać tym wszystkim... nim... jest mi niedobrze, nie chce mi się nigdzie iść i najchętniej też rzuciłabym się pod tramwaj.
Miałam 2-3 dni takiego koszmarnego samopoczucia. Płakałam, krzyczałam. Ale to się uspokoiło w końcu. Wykrzyczałam się. Tu musi minąć czas, tu nie ma żadnego złotego środka, który ci pomoże. Ale w końcu zaczyna do Ciebie docierać, że to nie Ty jesteś bezwartościowa. Nie masz już na nic wpływu, to on Ciebie skrzywdził i to on nie był wart Ciebie. Być może ta dziewczyna z którą teraz jest, też pozna jego złe cechy charakteru. Albo ona z kolei da mu do wiwatu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1234 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiec głowa do góry,pojdz na jakis fitness,czy cos innego,to zajmie Ci czas i nie bedziesz o tym wszystkim tyle myslala,wiem co mowie,bo ja sama jak siedzialam w domu ciagle wspominalam eksa chociaz mnie bardzo skrzywdzil(wielokrotnie), ale chce spelniac marzenia,realizowac plany i nie mysle o nim juz wogole prawie.. I tu tez Cie rozumiem,tylko nie wiem czy masz na mysli znajomych,bo u mnie ciagle w domu słysze jaka to zla nie jestem i ze zamiast pojsc do normalnej pracy to mi sie gabinetu zachcialo,a pewnie i tak sie nie uda,ale nie zwracam uwagi na to,mam tylko nadzieje ze kiedys pozauja ze we mnie nie wierzyli. Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#1235 | |
High Quality Since 2007
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1236 |
Raczkowanie
|
Ja,żeby nie sklamac,powiem,ze juz wogole nie wierze w to,ze czlowiek sie moze zmienic tak szybko.. czy Cie zabezpiecza ograniczenie kontaktu z byłym,sadze,na swoim przykladzie,ze nie..ja z moim eks jak sie kiedys rozstalismy,spotykalam sie z nim raz na jakis czas,az wkoncu uwierzylam ze sie zmienil,choc to bylo tylko na pokaz,co sie okazalo po dłuzszym czasie,teraz mam z nim kontakt tylko telefoniczny(z jego strony) i nie zamierzam sie z nim spotykac..
![]() |
#1237 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Uważam, że człowiek może się starać, ale prawdziwa natura wyjdzie prędzej czy później. Przykro mi, że mam akurat takie zdanie, ale niestety przekonałam się o tym na własnej skórze.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1238 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1239 |
High Quality Since 2007
|
Pewnie macie rację... Choć niby są np. alkoholicy którzy przestają pić i się jednak zmieniają, więc może inne obszary w życiu też można zmieniać? Na pewno nie cała osobowość... ale jakieś obszary?
Chociaż ja i tak raczej nie wierzę w to, że wrócę do eksa kiedykolwiek... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1240 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, ja tylko na chwilkę wpadłam bo ostatnio mało czasu na wszystko, u mnie nic nowego więc nie będę się rozpisywać ,poproszę Was tylko o kliknięcie w baner
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1241 |
Kuźnia inspiracji
|
Kliknęłam.
Chyba dzisiaj już jest lepiej, przynajmniej tak mi się wydaje. Po prostu musiałam to wyrzucić z siebie i już... Dzieki za rady, wiecej chyba nie jestem w stanie wykrzesać. Mimo to i tak mi się flaki przewracają jak ich widzę, ale się przyzwyczaiłam do tego. Ssami, chodziło mi i o rodzinę, i o znajomych. Cóż, pierwszego się nie da zmienić, nawet gdybym bardzo chciała. Prostuję - nie pracuję, jeszcze się uczę ![]() A tak w ogóle to grałam w siatkówkę ze znajomymi i było ciekawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1242 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ama4 czy mi się wydaje czy trochę masz nadzieje na jego zmianę? Hej ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Martaa21 Czas edycji: 2011-11-18 o 21:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1244 |
High Quality Since 2007
|
Marto, trochę we mnie nadziei na pewno jest, trudno żeby nie było po kilku latach związku tak od razu po rozstaniu. To nie do końca wynika z tego, że mi teraz źle samej, bo tak nie jest. Może wynika bardziej z tego, że życzę mu wciąż dobrze i że jak dla mnie ma potencjał do zmiany... Doskonale wiem jednak, że najpierw sam jej musi chcieć i musi ją przeprowadzać dla siebie.
Ciężkie to wszystko przecież... nie da się z dnia na dzień przestać myśleć o kimś, kto był dla nas tak długo ważny... ale mój zdrowy rozsądek wciąż jest przy mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1245 |
Kuźnia inspiracji
|
Tak, zapraszam
![]() Co do posta ama4: to jest przecież normalne, że po tak krótkim czasie były jest nadal bliską osobą i dobrze sie mu życzy, zwłaszcza, jeżeli odbyło się to w miarę komfortowej atmosferze. Ponadto sądzę, że ma nadzieję na jego zmianę, bo po prostu chce, żeby stał się lepszy. i chyba nie dlatego, że chciałaby wrócić (bo o ile dobrze pamiętam, to ama4 zaznaczyła, że to definitywny koniec). |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1246 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Inspire
![]() ![]() ![]() Aaa i chciałam Wam napisać ,że wczoraj weszłam niepotrzebnie na fejsa mojego eks i zobaczyłam jakiś post od takiej jednej dziewczyny , taki wiecie milusi ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo proszę o te głosy bo nie ma mnie jeszcze w rankingu nawet ![]()
. Edytowane przez tuliiipanek Czas edycji: 2011-11-19 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1247 | ||
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chyba każdą by zakuło, gdyby zobaczyła coś takiego. Ale przecież jak to ktoś napisał wcześniej "ma prawo układać sobie życie"... Naprawdę, niedługo ludzie będą się oświadczać przez fejsa, ech ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1249 |
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1250 |
High Quality Since 2007
|
Inspire, dokładnie tak. Chociaż nie ukrywam też, że miewam momenty słabości, gdy wspominam te dobre chwile, tego chyba też jest ciężko się pozbyć od razu... Ale na pewno muszę nabrać dystansu.
Morello, dla związku robi się różne rzeczy - najważniejsze, żeby je robić zgodnie z samą sobą i nie gwałcić swoich zasad. Jeśli w tamtym momencie takie mieszkanie było dobre dla waszego związku, to po prostu podjęłaś dobrą decyzję ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1251 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Morello Czas edycji: 2011-11-19 o 11:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1252 | ||||
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cóż, czasem lepiej jest być szczęśliwą singielką niż połówką czegoś hmm... tragicznego. W każdym bądź razie gratuluję decyzji i ciesz się, że to ty mogłaś być panią sytuacji, a nie zostałaś postawiona przed faktem dokonanym. Decyzje decyzjami, ale trzeba je pozostawić za sobą i zacząć podejmować zgodnie z własnym i tylko własnym sumieniem. Cytat:
Często widujesz byłego? Bo od tego również zależy to, jak szybko się zdystansujesz od niego. Cytat:
Nie masz czego żałować. Po prostu było, mineło. Teraz zapisujesz nową kartę życia i zyczę Ci, żebyś nie musiała na niej nic przekreślać. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1253 |
High Quality Since 2007
|
Inspire, nie widuję w ogóle, to były mój warunek. Ale nie mam tak jak Ty, tzn. nie dojeżdżamy razem nigdzie i tak dalej.
Morello, rozumiem co masz na myśli. Ale to nie jest tak naprawdę istotne, ile on w to wkładał wysiłku. Ważne, że TY żyłaś zgodnie ze swoim sumieniem, zachowałaś się fair. Więc nie żałuj. Żyj w poczuciu, że zrobiłaś to tak jak umiałaś najlepiej, a teraz po prostu... zaczynasz inne życie, fajniejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1254 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1255 | |
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
![]() I tak trzymać, Morello ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1257 |
Rozeznanie
|
Ja nic nie piszę, bo mam dzisiaj gorszy dzień, a to przecież nie jest wątek od smęcenia. Może jutro obudzę się pełna energii i chęci do działania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1258 |
Kuźnia inspiracji
|
Eee tam, przecież wychodzenie z zakrętów to nie tylko dobre strony, ale też złe. Jak mam potrzebę, to smęcę. Jeżeli Ty nie chcesz, to nie musisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1259 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj jestem zdecydowanie po tej złej stronie. Niech ten wieczór szybko się skończy!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1260 |
High Quality Since 2007
|
Ja z kolei wczoraj miałam bardzo zły wieczór i wcale do kręgu siłaczek nie należałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.