|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]()
![]() |
#1232 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
Ja idę do gina w przyszłym tyg. Napisali mi na wypisie ze szpitala, żeby pójść po 4 tyg. i tego się trzymam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1233 | |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() nie było mnie wczoraj i dziś, ale byłam zajęta. między karmieniami i usypianiem Kuby robiłam fotki ubranek do sprzedania, pisałam opisy i wysyłałam takiej jednej przyszłej mamusi. straciłam na to dwa dni... i dziś mi typa napisała, że jednak nic nie będzie kupować... powiem wam, ręce mi opadły i zabrakło mi słów. tyle czasu zmarnowałam ![]() a jak tam u was? ominęło mnie coś ciekawego? narazie nie będę czytać poprzednich stron, bo naprawdę, nie mam na to sił. nadrobię jutro ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A swoją drogą brakuje mi tego dreszczyku emocji z Poczekalni, jak czekałyśmy na nowe porody. Człowiek wchodził na forum i sprawdzał na początku kto, co i ile punktów ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- boszzze dziewczyny, jestem taka zmulona ![]() ![]() ![]() ![]() Chce moją dawną energię! ![]()
![]() |
#1235 |
Rozeznanie
|
u nas jest taki sklep co się zwie 3 KIWI i wszystko tam kupuję...albo na allegro. Sporadycznie gdzieś indziej.
#1236 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1237 | ||||||
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj nastąpił po południu jakiś przełom i młoda poszła spać o 17 i spała prawie do 21
![]() ![]() A! Kupiłam se dzisiaj "Język niemowląt" i o ile uda mi się jutro cokolwiek przeczytać, to wcielamy w życie usypianie w łóżeczku bo ja na prawdę nie wytrzymuję nerwowo jak się budzę w nocy i widzę łokieć tżta na jej głowie... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdzie ja se coś mogę o tych skokach przeczytać? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() O masz, a ja akurat sobie zapas na allegro poczyniłam bo te rossmanowe 14,50 a na alle są pandy po 7,50... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1239 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Korzystając z chwili iż Małolat śpi z tatą ,a ja aktualnie powinnam zajmować się pisaniem pracy wpadłam na chwilkę Was odwiedzić ![]() Pokrótce co u nas dla tych , które nie czytają na fejsie : Eryk rośnie i wzdłuż i wszerz ![]() ![]() ![]() Ja ... czuje że tyje ![]() ![]() ![]() 24 lutego mamy chrzest. Z tż różnie bywa, bo bywają kłótnię o zupełne pierdoły,ale akurat przechodzimy dobre dni,bo nie prowokujemy kłótni i stwierdziliśmy ,ze lepiej przemilczec cos niz sie kłócić. Po tym jak pow tż co mnie boli i że potrzebuje spedzać z nim czas i odpocząć czasem od małego to tż się stara i dzięki paru chwil zupełnie dla nas jest o wiele lepiej ,więc POLECAM. Dodaje też fotki Eryczka dla tych ,które nie są na fejsie ;] i spadam pisać dalej ![]() aaa i INTERESUJEMY SIĘ JUŻ GRZECHOTKĄ ![]()
![]() 30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1240 | |||||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak u Was sprawdza się ten konik morski?
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale tak w ogóle to moja też ostatnio jakaś taka marudna była - może taka pogoda ![]() W starszych wątkach jest link do artykułu ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1241 | ||||
Raczkowanie
|
Dzień doberek laseczki
![]() ![]() ![]() ![]() Ja już po śniadanku, zupka na obiad jest potem tylko popołudniu zrobię zapiekankę jak tż wróci. Ooo już sobie posiedziałam, ojciec przyszedł ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- U nas 4 tyg od porodu było bunga bunga ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Dobra idę bo tak głupio siedzieć przy kompie jak ojciec jest ![]() ![]()
![]() |
#1242 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- u mnie tak sobie ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1243 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak Jasiek zaśnie to ja lecę pralkę wstawiać, prasować, ładować zmywarkę i jeszcze odpalam laptopa, masakra ![]() ale jest już lepiej niż to co było w grudniu - wyglądałam i chodziłam jak śmierć ![]() nawet jak tu położna przyszła i spytałam o spacery to usłyszałam "pani najpierw sama dojdzie do siebie, a na spacery przyjdzie czas" ![]() http://www.osesek.pl/wychowanie-i-ro...emowlecia.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1244 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1245 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Witam się w nowym wątku (choć pewnie mnie nie pamiętacie z poprzedniego, ale z dwójeczką na stanie ciężkko znaleźć chwilkę wolną). Mój malutek skończył juz 2 miesiące i w przerwach między spaniem i marudzeniem gada i śmieje się jak szalony. Od 3 dni jednak jest "nieodkładalny" zarówno w dzień jak i w nocy. Czyżby skok rozwojowy? (ten z 9 tygodnia) Miałyście tak? |
![]() ![]() |
![]() |
#1246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1247 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z drugim fakt mniej sie stresuje ![]() Cytat:
![]() bedziemy wtedy sexi mamusiami ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() śliczny słodziaczek ![]() Sola ja mojej konika puszczam jak już na noc odkładam ją do łóżeczka 2 razy włączam i zasypia ale jakiegoś szału to na razie nie robi za to Tomek go uwielbia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1248 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1249 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() Przyszłam tylko zameldować, że za jakąś godzinę jedziemy do rodziców na 3 tygodnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I wracam do pakowania. Swoją drogą - spakować takiego maluszka na 3 tygodnie to jakaś masakra jest ![]() ![]()
#1250 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zwracajcie uwagę czy Waszym maluszkom nie przekrzywia się ciałko jak leżą w tych leżaczkach - bujaczkach jak są zapięte w pasy. Ja to zauważyłam, a to za zdrowe dla kręgosłupa nie jest. Jeśli tak jest u Was to póki nie zacznie siedzieć może podkładajcie jakieś kocyki po bokach lub jak macie dziecko cały czas na oku to może wypinajcie z pasów, bo to one się do tego przyczyniają + brak stabilizacji po bokach,. Jest lekki skos, dziecko zsuwa się w dół zgodnie z siłą grawitacji, pasy blokują ruch, dziecko nie ma siły się utrzymać prosto i się przekrzywia na boki - tylko wtedy nie wolno spuszczać dziecka z oka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1251 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1252 |
Zadomowienie
|
Hej, byliśmy dziś z Oliwierkiem u lekarki, bo w nocy jakoś tak dziwnie chrząkał i charchotał no i niby jak go osłuchała to wszystko w porządku, mam mu dawać wapno 2xdziennie po pół łyżeczki a na ropiejące oczko kropelki tobrosopt.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1253 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() p.s ja tez z utęsknieniem czekam na wiosnę ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Ojciec przed chwilą poszedł więc mogłam trochę nadrobić. Mały o dziwo jeszcze śpi ale pręży się przez sen bo nie może się wypurkać. Może dzisiaj uda mu się kupkę zrobić ![]()
![]() |
#1254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Może poprzyciągaj mu nóżki do brzuszka - ale tak bardziej na boki, tak jak żaba ( na zmianę raz jedna nóżka raz druga, potem obydwie naraz i tak po kilka razy) . Jak byliśmy u ortopedy to jak mojej tak porobiła to zaczęły się bączki, a jak wróciliśmy do domu to pielucha była pełna. Możesz też położyć go na brzuszku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1255 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no tak niedługo juz wiosna ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1256 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1257 | |
Rozeznanie
|
hello!
Malutki śpi, więc mama zabrała się za porządki, posprzątała kuchnie, łazienkę, kibelek. TŻ zostawiłam odkurzanie i mycie podłóg ![]() Cytat:
U mnie nawet daje radę. Czasami cieszy się przy nim a czasami potrafi przy nim zasnąć chociaż nie zawsze. Bardziej słucha go niż patrzy. Ja juz a ciąży puszczałam mu go. ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Wczoraj miałam bardzo przyjemny dzień. Najpierw poszłam do lekarza, wszystko ok, ranki zagojone więc można bunga bunga ![]() ![]() ![]() Później poszłam do centrum handlowego, kupiłam sweterek, skarpetki, dla małego rękawiczki i czapeczkę po kąpieli bo te co miał (a miał 4, z czego założył tylko 2) juz były za małe;-) Spotkałam koleżankę, a ponieważ tŻ nie dzwonił to poszłam z nią na ciacho. Wróciłam do domu i zastałam synka nakarmionego i śpiącego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1258 |
Zadomowienie
|
Ksiądz chciał mi porwać dziecię
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez advena85 Czas edycji: 2013-01-18 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1259 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1260 | |
Rozeznanie
|
matko... twój już grzechotkę sobie trzyma, a mój Kuba (który się z resztą urodził wcześniej, bo 11.11.) narazie tylko obserwuje ... zaczynam się martwić, bo ani nie leży na brzuchu podparty na łokciach, ani nie przekręca się z pleców na brzuch...
![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- myślałam o tym. ale głupio wystawić same body za powiedzmy 5zł... porobiłabym komplety, ale znowu coś z jakiegoś kompletu może się komuś nie spodobać... ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.