![]() |
#1231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VIII :)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1232 | ||
Zakorzenienie
|
Wreszcie wyszedł uparciuszek. Gratulacje dla dzielnej mamy!
![]() Cytat:
Cytat:
pierwsza noc za nami. Tatuś sie wyspał. Buła spała tyle ile chciała. i tylko mama najmniej. no ale rano tż przejął dziecko, dokarmił butla wiec mogłam odpoczac troche. i tylko martwimy sie bo mąż jest zaziębiony coś a Buła kichnęła kilka razy. zakropilismy nos i potem zielonego gluta tatus wyjął. oby nie była chora poza tym urzadziła wczoraj taki wrzask po kąpieli i przy przewijaniu, ze sasiedzi na pewno juz wiedza o nowej lokatorce bloku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1233 |
Wtajemniczenie
|
Dzwoniłam jednak do położnej, okazało się że to moje szwy rozpuszczalne się nie rozpuściły... kazała mi je wyjąć i wycisnąć z tej guli płyn..
No myślałam że zawału dostanę, małż mi trzymał lusterko a ja wyciągnęłam dwie nitki i faktycznie dziurka się zrobiła i płyn zaczął uchodzić, ulga jak skurczybyk, wydaje mi się że jeszcze jedna nitka jest, ale nie mam jej jak wyciągnąć, położna mówi, że jak się ta gula zmniejszy jak płyn spłynie to powinno się zrobić lepsze dojście... ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Moja biedna piiiiiipkaaaaaa ![]()
![]() |
#1234 |
Zakorzenienie
|
AnetkaIzabell, po orzechach nic mu nie jest na razie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1235 |
Zakorzenienie
|
Futbolowa gratki
![]() Kasiu rob nasiadowki z rumianku ,ja miałam to samo poprzednio ze szewki gnily zamiast się rozpuścić i miałam ropne gule.po nasiadowlach takich 20 minutowych nitki same wychodxily ![]() Moja ma od wczoraj policki w krostkach czerwonych ale nikektore maja biale czubki- może to tradzik ![]()
![]() |
#1236 |
Zakorzenienie
|
Aleksandretta takie kichanie to moze byc teraz czeste. Glutki tez
![]() ![]()
![]() |
#1237 |
Wtajemniczenie
|
A to nie jest tak ze zielony glut gorszy niz przezroczysty?
U nas jak siostra pytała co dla Zuzi porzeba to pow o karuzelce do lozeczka. I tego typu rzeczy jakby kto pytał ![]()
![]() |
#1238 |
Zakorzenienie
|
Na swieta pewnie od rodzinki dostaniemy pieluchy lub pieniadze by kupic cos mlodej. Tyle co moja siostra cioteczna zapowiedzala ze kupuje dla malej mate. A ona rodzi w grudniu przed swietami to chce pieluchy i chusteczki. Bo wszystkie maty bojaczki ma po starszym.
My kupimychyba ramke na zdjecia gdzie mozna zrobic odcisk nozki lub raczki ![]()
![]() |
#1239 |
Wtajemniczenie
|
A samo kichanie jest ok
![]() ![]() Zu tez kicha ale ja przeziebona ale mam nadz ze to nie to. Miala badania przez moja infekcje. Ma podwyzszona leukocytoze ale crp w normie. Dzis powtorka badan zobaczymy.... mam nadz ze bedzie ok... Ja dostalam w trakcie porodu antybiotyk dozylnie na ta moja infekcje
![]() |
#1240 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1241 |
Zadomowienie
|
ja tez nie. Jak widze, ze juz nie je tylko ciumka sobie to od razu cyca wyciagam. Czasami jest tak mocno zassany, ze musze mu brodke odchylic bo jakbym tak ciagnela to strasznie boli.
![]() |
#1242 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1243 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=justynaw1982;491342 76]A dziewczyny powiedzcie czy Ja teraz udałoby mi sie nie dawać wogole mm tylko samo kp to co z wit K? Podawać czy nie a mały w niedziele skończy 2 tyg ja karmie tylko piersią i mam brać K i D3 Cytat:
Cytat:
ja ubieram pajac... skarpety i niedrapki...no i kombinezon... w środek jeszcze pielucha tetrowa na wszelki wypadek..a w wózeczku... na dno podwójnie złożony różek... pielucha flanelowa.... na to nasz maluch...i na to kocyk ciepluteńki akrylowy.. złożony na 4... i oczywiście czapeczka... cieplejsza... i wózek jak to gondola jeszcze na wierzch zapinany materiał od wózka... jak wrodziliśmy ze spacerku to no ani zmarznięty... ani zagrzany nie był.. no i buźka w kremik Cytat:
ja bym pojechała sprawdzić... mnie troche boli jak siedze...i palcem wyczuwam tą kulkę.. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1245 | |
Rozeznanie
|
Kasia widze ze sie wyjaśniło... dobrze, że wiesz co i jak.. i że już nie boli..
Cytat:
położna mówiła żeby nosek zatkać wtedy puści..ale ja tego nie praktykuje... dziewczyny też mace jeden cyc troche wiekszy ? jak to skorygować i wyrównać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasia no u mnie ta gulajke ogladala polozna na dwoch wizytach i tez mowila ze przez szwy
![]() |
![]() |
#1247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki, trochę mnie uspokoiłyście z tym kichaniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1249 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1250 |
Zakorzenienie
|
A jedynki wypadaja mniejsze niz jedynki pampersa
![]()
![]() |
#1251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny rodzić co się w listopadzie zamkniemy ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Tez macie wyrzuty sumienia, że się za mało zajmujecie jednym lub drugim dzieckiem ;( wczoraj to się poryczalam ze z córką juz tyle czasu nie spędzam ;( A z kolei jak małego odloze to jego mi szkoda ;( Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-11-29 o 14:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1253 |
Rozeznanie
|
to chyba normalne, noworodki więcej uwagi matki potrzebują, ale to nie znaczy, ze mama kocha mniej starsze dziecko... później się to wyrówna...dzieci razem się będą bawić... a może
ja jestem starsza od swojego brata 3,5 roku...nie wiem jaka u Was różnica wieku, ale mama mnie angażowała w opieke nad małym... tak ..w ciąży spuszczałam samochody z mamy brzucha..super zabawa dla mnie była... a potem też na krok mamy nie odstępowałam.. podawałam różne rzeczy i mama mi opowiadała o małym.. zainteresowała mnie nim... potem się biliśmy....takie uroki... ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Anuszka na pewno obojgiem dzieci się super zajmujesz ![]() ![]() może niech starsze dziecko( nie wiem ile starsze jest) Wam zdjęcia porobi.. Ty im porób zdjęcia..będzie zabawa i pamiątka.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1254 |
Wtajemniczenie
|
Anetka ja Ci powiem, że za każdym razem jak karmię piersią ( i chłopaków i Sarę ) mam lewy cycek mniejszy od prawego... dopiero jak skonczyłam karmić to wróciły do jednakowych rozmiarów
![]()
![]() |
#1255 |
Rozeznanie
|
moje chłopaki śpią... codziennie za dnia sobie drzemkę tatuś z synkiem robi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co nie znaczy, że jest gorzej ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Mąż odwalił taki obiad że hoho!
![]() |
![]() |
#1257 |
Zakorzenienie
|
moja dzisiaj kicha wiecej niz zwykle i slychac ze cos furczy jej w nosku, psikalam juz woda i odciagalam frida, mam nadzieje ze to nie katar
![]() wszyscy zdrowi u nas wiec skad by miala dostac ![]() zaraz maja wpasc sasiadki na odwiedziny , wczoraj sie zapowiedzialy ![]() jutro Andrzejki a ja nie mam prezentu dla malza...... ![]()
![]() |
#1258 |
Rozeznanie
|
Happy
![]() Futbolowa Gratuluję! Czekamy na zdjecia Zosienki ![]() Aleksandretta jak zielony glutek to ropny ![]() Nasza uszko ma już w porządku ale w gornych drogach oddechowych cos slychac wiec oprocz poprzednuch kropelek robimy jeszxze inhalacje. Oby pomoglo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1259 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wow gratulacje dla oddzielnej mamy, napisz coś więcej ☺ Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W paczce ze szpitala dostałam krem na ujedrnienie z tolpy, nie wiem czy coś daje ale smaruje brzuch Tylko mała dosyć ta tubka Cytat:
Cytat:
My nasza dostaliśmy jak A. Miała 2 miesiące ale myślę że wcześniej można by było ją na niej kłaść. Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1260 |
Rozeznanie
|
Mojian nie przejmuj sie dokarmianiem. Moja tez o polnocy mm dostaje, ale masz racje jezt taka presja na kp ze sobie myslicz co inni powiedza. Ja teraz juz mam spoko ale moja przez pierwzzy tydzien praktycznie tylko na mm byla bo nie mialam pokarmu.
Poza tym jest tyle dzieci na mm wychowywanych i nic im nie jest. Wazne ze Ty jestes dobra mama, dbasz o dziecko i zapewniasz mu poczucie bezpieczeństwa ![]() Ciekawe jak Klara odzywala sie Frau? Dzisiaj bylam u endokrynologa na kontroli okazuje sie, ze znowu pobilam wszelkie rekordy jesli chodzi o zle wyniki... do mojego zestawu lekow dolaxza wit d3 i wapn Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-11-29 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:09.