|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oryginalne pomysły do urządzenia pokoju
Mogłabym wkleić coś jak projekt mojego pokoju, ale nie wiem jak wkleja się fotki. Pomożecie?
|
|
|
|
#1262 |
|
Raczkowanie
|
Sorry, już wkleiłam. Wszystkie meble są opisane. Zapomniałam tylko dodać że okno jest przy biurkach (na obrazku na prawej ścianie).
|
|
|
|
#1263 |
|
Raczkowanie
|
No to powiem tak:
-Pokój jest malutki bo ma 8.64 -Dzielę go z bratem (11 lat) -Sama mam 13 i chcę mieć trochę prywatności Pokój jest dość dziwnie pomalowany. Spróbuję wam to wytłumaczyć: niebieski zielony zielony niebieski zielony niebieski Mam nadzieję że zrozumieliście o co chodzi. Wkleję też projekt mojego pokoju (zrobiłam go w paincie, ale zawsze coś). Zapomniałam dodać tylko okno. Jest między biurkami, naprzeciwko drzwi (na niebieskiej ścianie). Meble: Łóżko 2-piętrowe - sosnowe, niebieska poszewka (albo jakoś tak) na materace Szafki i szafa - szare z czarnymi wzorkami a'la prawdziwe drewno, ze srebrnym akcentem. Niektóre z nich drzwi mają z niebieskiej płyty. Biurka - z niebieskiej płyty. Dywan - szaro-biało-zgniło-zielono-różowo-czarny. Kwadratowy. Podłoga - zapomniałam jak to się nazywa, ale to takie paseczki drewna powklejane w kostke. Żyrandol - stary i niemodny, przypomina białą kulę. Bardzo was proszę pomóżcie mi! Wiem, że trochę wam namieszałam z tym opisem, ale chcę żebyście mieli żywy obraz mojego pokoju. |
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi się, że nie ma potrzeby zakładania dwóch identycznych watków... łącze je oba w jeden.
|
#1265 |
|
Raczkowanie
|
Dobra. Sorci za to. Ale pomyślałam, że w jednym nie za bardzo opisałam mój pokój.
|
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Moniko- korzystaj z opcji edytowania, ponieważ takie pisanie posta pod postem rozwleka wątek.
Co do pokoju- przydałyby się zdjęcia Wtedy byłoby o wiele łatwiej coś doradzić. Jedno, co mi przychodzi po opisie- to przemalowanie, chyba ze te kolory są jasne? Niebieski i zielony kojarzą mi sie z ciemnymi kolorami, a one optycznie pomniejszają i tak mały pokój. Co do zagracania przez brata - pomyślcie nad jakimś "przedzieleniem" pokoju na część twoją i jego - za pomocą szafki czy parawanu. Wtedy każde z was będzie miało swoją część. |
|
|
|
#1267 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: duży pokój - co zrobić zeby był przytulny
napewno nie mozesz miec i łózka i kanapy..? bo ja w sumie tak wymyslilam ze i bys miala taki jakby kacik sypialny no i taki co by byl Tv ta lawa kanapa .. a w tej wnece to co bys widziała..? bo jesli tam zadne meble nie wchodza to chyba pozostaje tylko postawic jakiegos duzego kwiata i poprzywieszac na scianie obrazki lub zdjęcia.. hm .. a co do tego łóżka to tak mniej wiecej ile bedzie miala metrów szerokości .? cos kolo 2.?
|
|
|
|
#1268 |
|
Raczkowanie
|
biurka nie masz taa.? ;P
|
|
|
|
#1269 |
|
Raczkowanie
|
Niestety na zostawienie kanapy nie ma szans. Łóżko będzie mieć wymiary ok. 90x200. W tej wnęce mogą być meble tylko nie szafa bo jest za duża.
A właśnie dzisiaj zobaczyłam cudowną tapetę w leroy merlin i zamierzam sobie wykleić nią jedną ścianę! Zakochałam się w tej tapecie, śliczna jest, załącze jej zdjęcie bo mam próbkę w domu ![]() PS. Biurka bym nie chciała, nie lubię takiej naukowej atmosfery :P |
|
|
|
#1270 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
. Aktualnie cierpie na brak weny.Dużo razy projektowalam wnetrze mojego pokoju, jednak zaden projekt mi sie do konca nie podobal . Wiem ze napewno sciany beda zielone a na podlodze znajdzie sie mieciutki dywanik shaggy tego samego kolorku .(nawet upatrzylam juz sobie taki w sklepie ) Chcialabym was prosic o to zebyscie wysylali fotografie z aranzacjami pokoji o zielonych scianach. Bede bardzo wdzieczna. . A propo czy pomaranczowe dodatki bede dobrze wygladac przy zielonym kolorze? .
Edytowane przez Anna:] Czas edycji: 2007-02-09 o 21:04 |
|
|
|
#1271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pomoc w aranżaci wnętrza:)
przepraszam z gory za błedy
|
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Przy wszystkich swoich postach masz opcję edycji i możesz błędy poprawić
|
#1273 |
|
Raczkowanie
|
Mi to pomararańczowy z zielonym sie nie podoba.
No właśnie ja też będę miała nowiutki pokój. Ściany będą 2 zielone i 2 żółte. Szukam ciekawych mebli ->drewniane najlepiej. Mam takie cuś... |
|
|
|
#1274 |
|
Raczkowanie
|
A ja myślę, że jeśli fajnie by połączył zielony z pomarańczowym to czemu nie? Poza tym nie trzeba się kierować kolorem mebli. Może to być np. wysokość albo materiał.
|
|
|
|
#1275 |
|
Raczkowanie
|
Siema
Zapraszam do mnie.. trzeba mi doradzic -- > http://www.wizaz.pl/forum/showthread...# post3648061 Pozdrawiam i dziękuje za rady
|
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Zajrzyj tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=120820 może coś się spodoba
. Pozdrawiam.
|
#1277 |
|
Raczkowanie
|
Pomarańczowe jak najbardziej będą pasowac do zielonego bo moja koleżanka tak ma i świetnie to wygląda
|
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
Mała zmiana pokoju ? Wasze propozycje!! Czekam ;**
Witam
![]() Mam do was mega wielka prozbe Co moglabym zrobic z tym pokojem? Jakies ozdoby itp, male przemeblowanie (nie mam zamiaru narazie wymieniac mebli ani malowac scian. Macie jakies propozycje ?Do ozdobienia sciany koło drzwi, strasznie tam pusto :/ Czekam na wszystkie wasze rady i pomoc. Z gory dzieki ![]() ![]() ![]() Pzdr;**;**
Edytowane przez Renatka_2108 Czas edycji: 2007-04-06 o 22:36 |
|
|
|
#1279 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mała zmiana pokoju ? Wasze propozycje!! Czekam ;**
Jesli w gre nie wchodzi wymiana mebli...hmmm
1.Pozbylabym sie czesci misiów i figurek z pólek. ...a raczej wiekszosci:P 2.Zakryc kaloryfer 3. Zmienic narzute na łóżku 4. Pufy sa z innej beczki...moze jakis pokorowiec na nieP 5. Jekies żywe<turkusowe> poszewki na poduszki. 6. Wymiana okleiny na lozku i jak bys dała plan pokoju:P bo łatwiej było by cos wymyslic:P trzymam kciuki:P |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1280 |
|
Raczkowanie
|
ja bym myslała o takiej szawfe-wspólnie jednak osobno:P
|
|
|
|
#1281 |
|
Raczkowanie
|
dorzuć gorące kolory, poduszki, obrazy, coś z drewna lub namaluj coś na ścianie... w wątku o farbowaiu firanek znajdziesz zdjęcia mojej kuchni... jak namalowałam drzewka, to nawet zasłon nie trzeba... ;o)
acha.... i ciepłe ciężkie zasłony też ocieplają wnętrze.... pozdrawiam ciepło |
|
|
|
#1282 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się z poprzedniczką. Przede wszystkim trochę mniej misiów i wszelkiego rodzaju pierdółek. Może na ścianę nad spaniem zawieś jakiś obraz?
Ładnie wygląda jak jest ich więcej. Poszukaj w sieci lub w gazetach, napewno znajdziesz dużo pomysłów jak samodzielnie zrobić poszewki (będą oryginalne) Może postawisz łóżko w miejscu szafy stojącej w rogu? Niewielka zmiana, ale jednak Mam nadzieję, że pomogłam choć trochę |
|
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozbądź się zasłon - ten kolor i tak nie pasuje do ściany i mebli, bo to zupełnie inny odcień niebieskiego. |
|
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się i z frimi też. Dodałabym jeszcze jakieś roślinki zielone.
|
#1285 |
|
Rozeznanie
|
Jak dla mnie brakuje tu kolorów. Jest trochę za blado. Można kombinować z dodatkami, ale bez przesady. Fajnie zasłonić grzejnik, zdecydowanie zmienić nakrycie na łóżko (fotki) i poduszki, zmieniłabym również firanki, a raczej pozbyłabym się ich, może jakiś fajny, mięciutki dywanik, no i pufy-zdecydowanie zmienić obicie. Jest to prosta sprawa, sama możesz to wykonać. Na pustej ścianie możesz np. namalować coś fajnego. Koniecznie pozbądź się kartek z lustra
![]() Pokaż nam koniecznie efekty zmian ![]()
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Łózko jest z kompletu mebli ... a ta narzuta to chwilowo tylko
musialam cos polozyc zeby wam tego bałaganu nie pokazywac ![]() hehe Plan wkleic chcialam ale niestety za duzy byl :/ a niewiem jak sie zmniejsza ![]() ![]() Oj z firankami to koniecznie musze zrobic porzadek bo tez mnie denerwuja juz... okropne sa ... A macie jakies pomysly na zakrycie tego kaloryferu ? Roślinki zielone sa na oknie i jedna na meblach , fakt bylo ich wiecej ale ten pokoj nie jest zbyt wielki wiec za duzo tego bylo a co do puf (fakt z innego kompletu ) na jaki kolor by je mozna zmienic ?? Dzieki dziewczyny za propzycje ![]() ![]() ![]() A co do przemeblowania łozka to nie da rady :P bo w tym kaciku malo miejsca jest i sie nie zmiesci :P i tak juz zmienialam z tymi meblami chyba z 100 razy ![]() i zostalo jak narazie tak... Pozdro i dzieki![]() ![]() Jesli macie cos jeszcze to czekam
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie... ja lubie jak mam duzo zdjec w pokoju... i pocztowek Nakrycie na lozko zmienie napewno Jak mozecie to dajcie jakies rady jeszcze , kolory itp ![]() A zmieny jesli nastapia pokaze napewno
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjecia wyszly strasznie blado. Ten pomaranczowy jest mocniejszy niz na fotkach
(sciany) i inne kolory tez sa nieco ciemniejsze... A i chcialabym cos zrobic zeby w pokoju w dzien nie bylo tak jasno :/ akurat mam tak ze slonce swieci prosto w okno i jest strasznie jasno... denerwuje mnie to juz :/ macie pomysly zeby w pokoju bylo ciemniej ??
|
#1289 |
|
Zadomowienie
|
Zeby bylo troszke ciemniej mozesz kupic jasne roletki materialowe na okno, takie ktore beda przepuszczac swiatlo, ale bedzie go mniej. takie jak tutaj http://www.allegro.pl/item165412782_...ub_magnes.html
i bez tych zaslon, rzeczywiscie nie pasuja.. Co do zdjec, to mozesz kupic sobie duza antyrame i zrobic taki jakby kolaz z tych zdjec, widzialam kiedys to u kolegi i fajnie wygladalo- a i nie bylyby tak porozwalane. I jesli umiesz malowac, mozesz namalowac sobie jakis obraz( tam przy lozku i drzwiach to tak pustawo) moze to byc nawet abstrakcja-wystarczy ladnie polączyc jakies zywe kolorki ![]() to tyle na razie moich pomyslow
|
|
|
|
#1290 |
|
Rozeznanie
|
Można zasłonić sitką lub bambusem, albo powycinaną w różne wzorki płytą.
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

. Aktualnie cierpie na brak weny.Dużo razy projektowalam wnetrze mojego pokoju, jednak zaden projekt mi sie do konca nie podobal
. Wiem ze napewno sciany beda zielone a na podlodze znajdzie sie mieciutki dywanik shaggy tego samego kolorku