|
|
#1261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
Cytat:
.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
||
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2008-07-24 o 20:36 |
|
|
|
#1263 |
|
Wtajemniczenie
|
Carmel dostała obietnicę, że następny jadłospis tego typu to ostrzeżenie. Widać bardzo chce je dostać. Moim zdaniem mówienie nic tu nie pomoże
. Carmel może zajrzyj na krzywe zwierciadło czy coś?
|
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
7:00 musli z jaśkami i cini minis na mleku 1,5%, mała kawa z mlekiem
w szkole 1: dwie kromki mieszanego pytlowego posmarowane pastellą tuńczykową, 2 plastry sopockiej, plaster sera topionego, sałata pomidor w szkole 2: danone naturalny 14:00 sałatka z ryzu brązowego, groszku, marchewski, ogórka konserwowanego, surimi z łyżeczka musztardy sarepskiej, banan, 2 rogaliki kruchodrożdżowe z dżemem, 2 kostki gorzkiej 17:30 tuńczyk w sosie własnym z sosem słodkokwaśnym (w puszcze), trogalik jak wyżej, pół paczki snacków z biedronki (200kcal) beznadzieja. odciągnijcie ode mnie słodycze!! |
|
|
|
#1265 |
|
Zadomowienie
|
Moje R:
S: owsianka: 25g płatków ows. na wodzie, 120g sera białego 0%, 100g maślanki, średnie jabłko, cynamon 2 rzodkiewki, kawałek ogórka S2: 2 kanapki (chleb razowy posmarowany jogurtem nat. plasterek poledwicy drobiowej z warzywami, papryka czerwona) kawa INKA z odrobina mleka- wypiłam pół szklanki O: wołowina ok.60g+ fit up duszona z pomidorem, kawałkiem czerwonej papryki, oregano, pieprzem. 100g got. bez soli ziemnaków 200g młodej kapusty (bez tł.,1 pomidor, 3/4jabłak na cały gar) pół kalarepy P: pół kalarepy serek wiejski light 150g 20g nerkowca K: tuńczyk wsw z puszki, pomidor, 2 rzodkiewki, 2 liście pekinki, kawałek ogórka marchewka
|
|
#1266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
postaram się zrobić tak następnym razem ![]() na kolacje zjadłam to jajko, kalarepę i homo nat. z łyżeczką cynamonu - nie chciało mi się jeść, no ale dzisiaj było mało to musiałam się zmobilizować ![]() Pozdrawiam.
|
|
#1267 | |
|
Rozeznanie
|
Oczywiście, przepraszam za pomyłkę...
Cytat:
|
|
#1268 |
|
Zadomowienie
|
Zjadłam wołowinę (choć malutko), dla uciechy tatusia, ktory bardzo sie martwi, ze ciągle jem takie samo mięso.
Dziękuję za ocene
|
|
#1269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mleko 0%, ok? a czym zastąpić chleb tostowy 3 ziarna? Polędwica w sensie wędlina, 2 plasterki. Makrela bez oleju
|
|
|
#1270 |
|
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze U/lekkie P
Śniadanie: Serek naturalny "1" + fitella jabłkowo-cynamonowa , kawa z mlekiem II Śniadanie: 2 plastry ciasta drożdżowego z jabłkiem i cynamonem , kawa zbożowa z mlekiem , pomarańcz Obiad: 150 g grillowanej piersi z kurczaka , 1/2 opakowania warzyw na patelnię z bazylią i tymiankiem, 2 pieczone ziemniaki Deser: Pudding serduszko, banan Podwieczorek:Serek kokosowy Vitello z wkruszonymi 2 waflami ryżowymi o smaku kokosowym, trochę rafaelek Kolacja: Twarożek domowy z przyprawą fit-up, szczypiorkiem , pomidorem i 1/2 ogórka do tego kromka chleba wieloziarnistego, i kromka chleba wieloziarnistego z 1/2 serka topionego fit paprykowego , 1/2 papryki |
|
|
|
#1271 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenko - i słusznie,ja chciałam się z tym wstrzymać,ale może tak będzie lepiej
.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1274 |
|
Zadomowienie
|
Jak zwykle bardzo dziękuje za ocenę
Fitella była prawie cała bo wczoraj odsypałam tylko łyżeczkę do serka a owoców rano nie miał kto dostarczyć ,plastry drożdżówki miały ok 2 cm ale dokładnie nie mierzyłam za bakaliami natomiast nie przepadam,a twarożek domowy jak zwykle cały(żal by mi było zostawić) a kromki jak dla mnie były duże
|
|
|
|
#1275 |
|
Wtajemniczenie
|
No to ja (prawie jak do spowiedzi)
U: Śniadanie: fitella jabłkowo-cynamonowa, serek wiejski lekki, pół jabłka, cynamon. II Śniadanie: 2 kromki żytniego z plastrem sera żółtego i dwoma plastrami polędwicy z indyka. Obiad: 2 krokiety z kapustą i grzybami, kubek barszczu (niestety z proszku ), sporo surówki meksykańskiej.Podwieczorek: Pełna miseczka twarogu aksamitnego z 2 łyżeczkami masła orzechowego, łyżką wiórków kokosowych i łyżeczką sezamu. Kolacja: Duża miska gęstej pomidorowej z ryżem z gotowaną piersią z kurczaka. |
|
|
|
#1276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
9:00 śniadanie: 2 kromki ciemnego pieczywa, troszkę serka (śmietankowego lub ze szczypiorkiem) , plasterek szynki, pół pomidora i ogórek gruntowy, czasem jakiś jogurt ile procent tłuszczu ma serek? mało białka, zamiast jogurtu lepiej zjedz twaróg lub serek homo, albo jakiegoś tuńczyka. 13:00 2 kromki Wasa, 2 plasterki szynki, pół pomidora, ogórek, kostka gorzkiej czekolady, 2 orzechy włoskie, 4 laskowe wyrzuć wasę na rzecz zwykłego pieczywa, czekolada na R niezbyt, orzechy byłyby ok gdybyś nie łaczyła tłuszczów z węglowodanami. Dodaj jakieś białko. 16:0O jabłko to nie posiłek, zjedz do tego serek wiejski i pamiętaj, że na R owoce do 16.00 18:00- 19:00 obiad różnie, czasem sama zupa, czasem mięsa kawałek, 2 ziemniaki zależy co jest w domu zupa w porządku jeśli jest gotowana na chudym mięsie i nie zabielana. mięsa daj więcej niż kawałek, byle było chude, bez sosów i zasmażek. Serek ma 22 procent to dużo, ale daje go mało naprawdę. A serek homo taki naturalny?? Co do łączenia tłuszczy z węglowodanami, wasa, warzywa ma ich mało a czekolada i orzechy też . Tak mi się bynajmniej wydawało najwyżej wyprowadź mnie z błędu. Do jabłka może coś innego niż serek wiejski, poporstu nie trawię go strasznie, raz zjadłam i wolę nie mówić jaka była moja reakcja, a 2 razy serek homo to chyba też nie ma sensu chociaż sama nie wiem ![]() Co do zup chude, nie zabielane to samo z mięsem, bez sosów i ziemniaki także bez tłuszczów, a z obiadem różnie ale staram się chudo i nie za dużo Pomocy ![]() |
|
|
|
|
#1277 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hypnotic ale masz chudy avatar! Avatar ma przytyć!
|
|
#1278 |
|
Zadomowienie
|
P:
Śn. owsianka(garść owsianych, garść żytnich, 0,5szklanki mleka, łyżeczka budyniu,) łyżka otrębw z jabłkiem, garść musli, homo naturalny, kilka łyżek maślanki wiśniowej, garść BF, 100g truskawek, kawałek melona softies 2Śn. bułka razowa posmarowana homo naturalnym i linessą wiśniową, łyżeczka masła orzechowego, duże jabłko Ob.sałatka z :dużego pomidora, ogórka zielonego, ogórka kisonego, rzodkiewki, sałaty, łyżka jogurtu naturalnego,łyżka twarogu 40g kaszy kuskus, 50g makaronu pełne ziarno, puszka tuńczyka wsw, kotlet sojowy, łyżka kukurydzy D:70g czereśni,big jabłko, precelek,5 tic-taców marakujowychP:fantazja owoce leśne,70g jogurtu naturalnego, łyżka twarogu, 4(tyle zostało )czereśnie, 100g truskawek, big jabłko,10 min ćwiczeń na mięśnie, 4km spaceru, 100skoków na skakance K: 3 kromki razowca, homo owce leśne, łyżka linessy wiśniowej, łyżka twarogu, garść BF, 100g truskawek, 10g orzeszków w wasabi, 10g italian mix orzeszków, 0g orzeszków w papryce, 10g orzeszków w miodzie razem :2565 i jak?Matko ja jem 1kg owoców dziennie
|
#1279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kalorii, rzeczywiście może trochę mało ale... . Mam zamiar dążyć ku lepszemu
|
|
|
|
|
#1282 |
|
Raczkowanie
|
Moje R, proszę o ocenę:
1. Garsc BF (około 50-60g), kiwi, 100g twarogu chudego, 3 łyzkijogurtu nat, kromka chleba zytniego, plaster poledwicy, pomidor. 2. Omlet z 3 białek (dość małe jajka), brokuły gotowane, szpinak, odorbina jogurtu nat, 4 cienkie plasterki polędwicy, wszystko smazone na łyzeczce oliwy. Jakos pol godizny po tym zjadłam troche pestek granatu, pol jablka i kawa z mlekiem ale nie wiem jak to traktowac boprzeciez nie moze byc to oddzielny posiłek. 3. wieśniak lekki + orzechy włoskie ok 20g, marchew 4. 3 plasterki szynki z indyka (dośc grube), kromka zytniego (co prawda nie duza ta kromka, ale nie za pozno na ww? ), pomidor, pol ogorka, przyprawy 5. Serek homo nat 150g, z cynamonem, marchewka. |
|
|
|
#1283 |
|
Rozeznanie
|
U:
1: Jogurt naturalny danone ze swiezym ananasem i kiwi. Kromka żytniego z masłem orzechowym. Kawka 2: Jogurt naturalny danone. Batonik cini-minis. Szklanka nektaru bananowego. 3: Woreczek ryżu, marchewka z groszkiem, pierś z kurczaka w sosie chrzanowym. 4: 100 gr nerkowcow w miodzie 5: Jajecznica z 2jajek z pomidorem,szczypiorkiem i szynka. Kromka żytniego z serkiem wedzonym i pieczarkami w zalewie ![]() ---- Jabluszko i 2 kiwi po
"Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." I learned that success and happiness are not values to pursue; they are values to develop Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze. |
|
|
|
#1284 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie, że dodałaś trochę.Cytat:
|
|
|
#1285 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiosenko drugiej połowie nie było przykro bo zjadłam ją poprzedniego dnia
.Kromki to były takie raczej małe . Krokiety za to normalnej wielkości, każdy ważył 110 g.Tego twarogu to było tak 5 łyżek. Zupą się najadłam bo to naprawdę duża miska, było 2 i pół chochli i do tego ryż i jeszcze ta pierś, ale już się nie tlumaczę, bo wiem, że moglo byc więcej .
|
|
|
|
#1286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a garść orzechów to wiesz w szkole raczej nigdzie nie znajde ,a obiad wcale nie jest taki mało kaloryczny ) Co do dokładności to może troche, ale staram się z tym walczyć, już nie ważę warzyw . A owoce to broń panie Boże dla zapchanie ja je
|
|
#1287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1288 |
|
Rozeznanie
|
Ech dziewczyny, zmobilizujcie mnie, proszę. Znowu zasłużyłam na lanie - jestem okropna. Cały tydzień grzeczna dieta, a potem jeden dzień i całotygodniowe wysiłki idą sobie precz... Już dawno bym skończyła R, gdyby nie te moje grzeszki
![]() Śniadanie: dwie kromki chleba fitness 125 g twarożku 0% banan 2 Śniadanie 125 g twarożku 0% banan jabłko Obiad: ogórek wieśniak lekki jabłko przegryziony: batonik jakiś fit - mało tłuszczu, trochę białka, dużo węgli - ogólnie 80 kcal, więc nie tragicznie Podwieczorek: homo nat 3 garści NNKT przegryziony: banan Kolacja: twarożek 125 g rzodkiewki szczypiorek pomidor i potem: ok. dwóch garści czipsów... Wiecie co, to chyba faktycznie przez to bananowe wysokie IG. Mam potem ogromną ochotę na słodkie... Nie wierzyłam trochę w to IG, ale dzisiaj widzę, że po prostu nie mogłam się powstrzymać... Od dzisiaj na R nie jem już ani jednego banana.Jak zauważycie w moich jadłospisach banany - bijcie ![]() Uratowało mnie tylko to, że rano - po śniadaniu, przed drugim - miałam 1,5 h tańca. Ale te czipsy na koniec to porażka... Muszę się za siebie wziąć ![]() Zmobilizujcie mnie i skrzyczcie.
|
#1289 |
|
Zadomowienie
|
Iza Nie czulam się dobrze, kiedy policzylam że po 2 śniadaniach mam już 1tys kcal na koncie..dlatego na wieczór podwieczorek i kolacja są lekkie, w większości skladają się z warzyw i bialka..
A nnkt to narazie sobie daruję , bo ostatnimi czasy pochlanialam aż za dużo orzeszków, juz na nie patrzeć nie mogę. |
|
|
|
#1290 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje Uuuuu/ malutkie P:
Śn. miska corn flakesów z mlekiem 2% (nie wiem dokładnie ile- miseczka celofanowa jak do zupy), jabłko, 4 owoce suszone, brak białka, wiem, ale twarogu nie lubię z płatkami ![]() 2 śn. 2 kwadratowe kromki razowca, z margaryną, sałatą, plastrem wędliny, pomidorem Ob. 3 naleśniki zwykłe- 2 z konfiturą (1.5 łyżeczki), jeden z: 3 łyżkami tuńczyka, zielenizną, łyżką słonecznika 2 kokosanki Pod. 2 naleśniki- jeden z łyżeczką nutelli, drugi z tuńczykiem j/w Kol. 2,5 małej kwadratowej kromki, z margaryną, 1,5 z pasztetową, 1 z wędzoną makrelą, łyżka słonecznika, zielenizna Ile tu może być kcal? Na moje oko: 400+200+ 450+100+300+ 300= 1750? Czy może się mylę? ;> Myślałam, że jem ponad 2 tys sporo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

.

. Carmel może zajrzyj na krzywe zwierciadło czy coś?
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
postaram się zrobić tak następnym razem 

to po małym jogurcie mimo wszystko mam ochotę na jeszcze jakieś małe conieco... bo jogurt to za mało, żaden posiłek, brak w nim białka itp. A tak w ogóle to co można jeść po godzinie 18?? to zależy, czy jesteś na R

), sporo surówki meksykańskiej.
tic-taców marakujowych
)czereśnie, 100g truskawek, big jabłko,

.