Panny Młode 2008 cz. III - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-07, 20:16   #1261
LilStar
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode 2008 cz. III

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
A mogę spytać jaką masz umowę z biurem nieruchomości? otwartą czy na wyłączność, na wyłączność typu bezpośredniego?
na wyłączność-z adnotacją przy ofercie, że oględziny po uprzednim umówieniu w biurze

***przy ofecie zamieszczonej w gazecie czy w internecie nie ma adresu*****

Edytowane przez LilStar
Czas edycji: 2008-07-07 o 20:17 Powód: dopisek:)
LilStar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 20:21   #1262
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izka19855 Pokaż wiadomość
A może ktoś lubi zupkę pomidorową, a nie znosi pomidorów?
a to mój braciszek

Ja natomiast uwielbiam sok porzeczkowy a nie cierpię czarnych porzeczek "surowych"

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 20:23   #1263
izka19855
Zadomowienie

Smile Dot.: Panny Młode 2008 cz. III

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
a to mój braciszek

Ja natomiast uwielbiam sok porzeczkowy a nie cierpię czarnych porzeczek "surowych"
O widzisz, tego jeszcze nie słyszałam, to prawie tak jak z pomidorówką
izka19855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 20:31   #1264
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Ja lubie pomidory a pomidorówki nie a lubie ogorkowa nie biorac surowego ogórka do ust od 20 lat
Stary 2008-07-07, 20:32   #1265
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LilStar Pokaż wiadomość
na wyłączność-z adnotacją przy ofercie, że oględziny po uprzednim umówieniu w biurze

***przy ofecie zamieszczonej w gazecie czy w internecie nie ma adresu*****
Acha czyli umowa nie była typu bezpośredniego. Bez dwóch zdań babki mają do Ciebie przyjść po uprzednim wstawieniu się w biurze!
Przepraszam, że tak spytałam, siedziałam kiedyś "w tym temacie", pisałam nawet pracę mgr o biurach nieruchomości.
Stary 2008-07-07, 20:42   #1266
izka19855
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izazusia Pokaż wiadomość
Ja lubie pomidory a pomidorówki nie a lubie ogorkowa nie biorac surowego ogórka do ust od 20 lat
Próbowałam kiedyś zjeść kawałeczek pomidora... to było tak
gry chleba, znowu gryz i znowu i potem maleńki kęsek pomidora i przegryzany oczywiście chlebem..ojj to było straszne...
Stary 2008-07-07, 20:44   #1267
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Acha czyli umowa nie była typu bezpośredniego. Bez dwóch zdań babki mają do Ciebie przyjść po uprzednim wstawieniu się w biurze!
Przepraszam, że tak spytałam, siedziałam kiedyś "w tym temacie", pisałam nawet pracę mgr o biurach nieruchomości.
nic się ne stało

nie chciałam tej bezpośredniej właśnie dlatego żeby uniknąć takich sytuacji-odwiedziny świątek, piątek czy niedziela o każdej porze. mieszkam sama i trudno mi ocenić czy aby ten kto się podaje za kupującego i zainteresowanego na pewno nim jest. Dlatego właścicielka biura doradziła mi taką umowę.
minusem jest to, że jak mieszkam na wsi to wieści o sprzedaży domu szybko się rozniosły i teraz wystarczy spytac kogos pod sklepem o dom i już wszyscy wskazują jak dojechać. poza tym dom stoi w charakterystycznym miejscu. nie robię problemów jeśli ktoś przyjedzie o ludzkiej porze.ale od 20 nie otwieram. musiałabym czuwać do 22 bo a może ktoś zechce przyjechać.zero intymności.
a ludzie nie wgłębiając się w sens istnienia umów z biurem myślą że jak oni sami przyjadą to sprzedam im bez udziału agencji-jak tłumaczę że nie o i wyzwiska lecą, o komentarzach nie wspomnę-że za młoda jestem żeby się dorabiać

i znów się żale-się zbliża @
agunia m.a.r.t.a i izka dziękuję

jak sprzedam dom i nie zwariuję od wizyt tych Kupców to będzie dobrze

***a ja pomidorasy uwielbiam-jem jak jabłka, najbardziej uwielbiam te wprost z krzaka

Edytowane przez LilStar
Czas edycji: 2008-07-07 o 20:46 Powód: zapomniałam o pomidorach:)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-07, 20:56   #1268
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
musiałabym czuwać do 22 bo a może ktoś zechce przyjechać.zero intymności.
a ludzie nie wgłębiając się w sens istnienia umów z biurem myślą że jak oni sami przyjadą to sprzedam im bez udziału agencji-jak tłumaczę że nie o i wyzwiska lecą, o komentarzach nie wspomnę-że za młoda jestem żeby się dorabiać

Niestety niektórzy ludzie wołają o pomstę do nieba. Bądź twarda i trzymaj się warunków umowy. Chyba ktoś jest nienormalny, że będziesz obcych przyjmowała o każdej porze dnia i nocy. Jak ciekawy Twego domu, proszę bardzo niech się spotka z Twoim biurem i tam zasięgnie informacji. Tylko szkoda, że niektórzy tego nie rozumieją. Żeby nie robić już offtopów. Inną korzyścią z niepodpisania umowy na wyłączność typu bezpośredniego jest fakt, ze nie płacisz pośrednikowi najwyższej z możliwej prowizji w wysokości 6 % od wykonanej usługi.

Idę cosik zjeść, bo mi smaka zrobiłyście .
Stary 2008-07-07, 20:56   #1269
izka19855
Zadomowienie

Cytat:
nic się ne stało

nie chciałam tej bezpośredniej właśnie dlatego żeby uniknąć takich sytuacji-odwiedziny świątek, piątek czy niedziela o każdej porze. mieszkam sama i trudno mi ocenić czy aby ten kto się podaje za kupującego i zainteresowanego na pewno nim jest. Dlatego właścicielka biura doradziła mi taką umowę.
minusem jest to, że jak mieszkam na wsi to wieści o sprzedaży domu szybko się rozniosły i teraz wystarczy spytac kogos pod sklepem o dom i już wszyscy wskazują jak dojechać. poza tym dom stoi w charakterystycznym miejscu. nie robię problemów jeśli ktoś przyjedzie o ludzkiej porze.ale od 20 nie otwieram. musiałabym czuwać do 22 bo a może ktoś zechce przyjechać.zero intymności.

i znów się żale-się zbliża @
agunia m.a.r.t.a i izka dziękuję

jak sprzedam dom i nie zwariuję od wizyt tych Kupców to będzie dobrze

***a ja pomidorasy uwielbiam-jem jak jabłka, najbardziej uwielbiam te wprost z krzaka
Ja tam się wcale nie dziwię, gdybym była sama, to obcym strach otwierać..rożni są ludzie, jedni przyjdą żeby kupić, a drudzy nie wiadomo...
Stary 2008-07-07, 20:59   #1270
kotekk81
Zakorzenienie

hej kochane sloneczka
mam pytanko, nie wiem czy byl juz ten temat tu rozpatrywany ale kompletnie nie wiemy ile sokow/napoi( nie wiem czy dobrze napisalam) liczycie na glowe??dodam ze mamy 90 osob...pomozecie rozwiklac ta "zagadke"??

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 21:02   #1271
LilStar
Wtajemniczenie

lepiej mi jak się wygadałam-wyklikałam

m.a.r.t.a już nie będę zaśmiecać (ostatni raz:jak kupię w tej agencji mieszkanie to zapłacę tylko 1% prowizji)
i smacznego

dostałam sms od Koleżanki że sztyftu nie znalazła-trzeba pomyśleć o czymś innym

A Wy będziecie grosik do bucika dawać?
Stary 2008-07-07, 21:04   #1272
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
hej kochane sloneczka
mam pytanko, nie wiem czy byl juz ten temat tu rozpatrywany ale kompletnie nie wiemy ile sokow/napoi( nie wiem czy dobrze napisalam) liczycie na glowe??dodam ze mamy 90 osob...pomozecie rozwiklac ta "zagadke"??
soków na pewno 2 litry na osobę się liczy

Stary 2008-07-07, 21:06   #1273
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
hej kochane sloneczka
polecam wątek: jak Wy to liczycie. na pewno znajdziesz tam wiele przydatnych informacji
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=222779
Stary 2008-07-07, 21:12   #1274
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Lilstar ja też skorzystam
O widzę że za Twoje trzy posty będziemy pić- przejdziesz z raczkowania w rozeznanie
Stary 2008-07-07, 21:13   #1275
kotekk81
Zakorzenienie

oo ale ze mnie ciapa w takim razie pieknie dziekuje i przepraszam za zamieszanie

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 21:16   #1276
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izazusia Pokaż wiadomość
Lilstar ja też skorzystam
O widzę że za Twoje trzy posty będziemy pić- przejdziesz z raczkowania w rozeznanie
proszę bardzo

jej dopiero zauważyłam stawiam

i jak z tym grosikiem???dajecie do bucika???
Stary 2008-07-07, 21:19   #1277
katey
Rozeznanie

GG do katey

Cytat:
Napisane przez madziczek Pokaż wiadomość
Nasz ksiądz proboszcz na naukach takie teksty rzucał Bardzo mi się to podobało, że podkreślał wazność żony w przyszłym życiu mężczyzny i miejsce mamy (rodziców) po założeniu przez syna (córkę) własnej rodziny.
Cytat:
Napisane przez madziczek Pokaż wiadomość

Też chcemy kupić piccolo dla osób niepijących tj. kierówców i dzieci Zastanawiam się tylko jak wyliczyć ile którego szampanika kupić.
Kto będzie pił i co ?? ... czy Wy zwracacie na to uwagę?

u nas ma być wódka, piwo, wino .... nalewka babuni na stole ze słodkościami (nie wiem czy się na to zdecydujemy ostatecznie) a ja chyba poprosze tatę, żeby mi zapewnił nalewkę jego roboty, którą dużo bardziej wolę jak wódkę (niby jest mocniejsza bo na spirytusie, ale jakoś przyjemniej się pije)

taki ksiądz to potrafi wyluzowac atmosfereJ i pośmiać się można i madrze gada

co do piccolo to my kupiliśmy dwa-czeresniowe żeby kolorem się wyróżniały, a ze dzieci nie będzie za wiele wiec powinno wystarczyc
u nas bimberek tez ma być i obawiam się ze będzie lepiej szedł niż wodka…i piwko ma być do grilla bo jest w cenie…

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
patrzylismy cene wodki na wesele. bedzie polonaise ( czy jak to sie tam pisze) za 17,50 ( nie wiem czy to duzo)

tez rozważaliśmy ta wodke.. wg moich panow (Tz, taty i teścia) nie jest „gryzaca”, ale koniec koncem zdecydowali ze będzie luksusowa, kolega TZ załatwi sporo taniej, wyjdzie jakies 14zl/0.5l

Cytat:
a tak poważnie-pozazdrościłam i sobie dobrutkę zrobiłam-deserek lodowy z bitą śmietanką, rodzynkami i owocami-mniam mniam

eeeej znecacie się nade mna!!! A ja to już nie powinnam tak podjadac….za duza się robie chyba…

Cytat:
Próbowałam kiedyś zjeść kawałeczek pomidora... to było tak
Cytat:
gry chleba, znowu gryz i znowu i potem maleńki kęsek pomidora i przegryzany oczywiście chlebem..ojj to było straszne...

Hehe ja mam podobnie z cebula, surowej za nic nie zjem ale podsmazona lubiea ostatnio przekonałam się do czosnku a kiedys to za nic w swiecie bym go nie ruszyla!!!

Dziewczyny nie wspominalam ze na weekendzie bylam tez rozejrzeć się za sukienka na drugi dzien i się załamałam! Normalnie jestem wielka,gruba i do tego wszystkiego plaska jak deska….normalnie nie wiem jak się to rozklada u mnie ze w cycki ni nie pojdzie za to poszerzam się w „zebrach” i brzuchu…
Albo w sklepach maja zaniżone numeracje albo ja już powinnam ubierac się w puszystych!

Koniec koncem załamałam się ze w nic się nie wcisne i pojde na drugi dzien w spodniach…Bo nie mam pomyslu na uszycie sukienki chociaz krawcowa mam i pewnie dalaby rade uszyc jeszcze ale jaka??????? Macie może pomysły ciekawe?Nawet Tz się pytałam czy chce taka gruba babe za zone?!

Ehh jakis poniedziałkowy dol mnie dopadl… do tego TZ na służbie i nawet nie mam się jak wyżalić i nie ma mnie kto przytulic…. Wy tu dolujecie takimi smakołykami a ja sciskam żołądek żeby nie jesc po 19….
Zmykam spac to nie będę o jedzeniu myślała….

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

katey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 21:24   #1278
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
A Wy będziecie grosik do bucika dawać?
Nie. Nawet by mi było niewygodnie, nie lubię czuć czegoś pod stopą. Jeszcze zacznie mnie uwierać. Ech nie lubię problemów.
Stary 2008-07-07, 21:26   #1279
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katey Pokaż wiadomość
taki ksiądz to potrafi wyluzowac atmosfereJ i pośmiać się można i madrze gada

co do piccolo to my kupiliśmy dwa-czeresniowe żeby kolorem się wyróżniały, a ze dzieci nie będzie za wiele wiec powinno wystarczyc
u nas bimberek tez ma być i obawiam się ze będzie lepiej szedł niż wodka…i piwko ma być do grilla bo jest w cenie…

tez rozważaliśmy ta wodke.. wg moich panow (Tz, taty i teścia) nie jest „gryzaca”, ale koniec koncem zdecydowali ze będzie luksusowa, kolega TZ załatwi sporo taniej, wyjdzie jakies 14zl/0.5l

eeeej znecacie się nade mna!!! A ja to już nie powinnam tak podjadac….za duza się robie chyba…

Hehe ja mam podobnie z cebula, surowej za nic nie zjem ale podsmazona lubiea ostatnio przekonałam się do czosnku a kiedys to za nic w swiecie bym go nie ruszyla!!!

Dziewczyny nie wspominalam ze na weekendzie bylam tez rozejrzeć się za sukienka na drugi dzien i się załamałam! Normalnie jestem wielka,gruba i do tego wszystkiego plaska jak deska….normalnie nie wiem jak się to rozklada u mnie ze w cycki ni nie pojdzie za to poszerzam się w „zebrach” i brzuchu…
Albo w sklepach maja zaniżone numeracje albo ja już powinnam ubierac się w puszystych!

Koniec koncem załamałam się ze w nic się nie wcisne i pojde na drugi dzien w spodniach…Bo nie mam pomyslu na uszycie sukienki chociaz krawcowa mam i pewnie dalaby rade uszyc jeszcze ale jaka??????? Macie może pomysły ciekawe?Nawet Tz się pytałam czy chce taka gruba babe za zone?!

Ehh jakis poniedziałkowy dol mnie dopadl… do tego TZ na służbie i nawet nie mam się jak wyżalić i nie ma mnie kto przytulic…. Wy tu dolujecie takimi smakołykami a ja sciskam żołądek żeby nie jesc po 19….
Zmykam spac to nie będę o jedzeniu myślała….
na pewn nie jest tak źle
numeracje są faktycznie zwariowane- w jednym sklepie 36 jak worek w innym 38 za małe
może skusiłabyś na spodnie 3/4 i do tego tunikę?
w tamtym roku moja koleżanka była w takim zestawie na poprawinach i bardzo ładnie wyglądała-spodnie były satynowe brązowe-taka ciemna czekolada , a bluzka-tunika turkusowa

mój też na służbie-niestety

i proszę się nie smutać

i muszę kupić piccolo

**hm...tego grosza to niech B. wkłada-ja muszę miec coś niebieskie, stare, nowe, pożyczone

Edytowane przez LilStar
Czas edycji: 2008-07-07 o 21:29 Powód: żeby nie było, że post pod postem:)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-07, 21:30   #1280
izka19855
Zadomowienie

katey

Wszystko pod kontrolą!!
Katey jeśli masz krawcową, to Ty masz cudaśnie...nie ma co sie stresować niepotrzebnie, bo na pewno sukienusie wybierzesz, będę przeszukiwać internet to jak coś fajnego znajdę to wstawię... i nie smutaj sie, bo dla Tż jesteś najpiękniejszą kobietą pod słońcem ...

A grosika nie włożę i jush!

Edytowane przez izka19855
Czas edycji: 2008-07-07 o 21:45 Powód: Za dużo cytowałam :)
Stary 2008-07-07, 21:36   #1281
monai
Rozeznanie

GG do monai

o, no i się dowiedziałam jak z kapustą jest tak podejrzewałam

LilStar ja się nie dziwię Tobie że się boisz obcych ludzi wpuszczać do domu, ech co za naród wogóle

Cytat:
A może ktoś lubi zupkę pomidorową, a nie znosi pomidorów?
mój przyszły szwagier podobno ma na odwrót a ja lubię i pomidorową i ogórkową a najbardziej pieczarkową i szczawiową

Cytat:
proszę bardzo

jej dopiero zauważyłam stawiam

i jak z tym grosikiem???dajecie do bucika???
Liluś to jeszcze jeden tylko i pijemy

a mojemu bratu coś się paprze na twarzy i to chyba liszaj zakaźny jest - wygląda paskudnie, strasznie się martwiłam 2 dni, jutro idzie do lekarza... i jak się zarażę tym to go ukatrupię
monai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 21:41   #1282
izka19855
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monai Pokaż wiadomość
o, no i się dowiedziałam jak z kapustą jest tak podejrzewałam

LilStar ja się nie dziwię Tobie że się boisz obcych ludzi wpuszczać do domu, ech co za naród wogóle

mój przyszły szwagier podobno ma na odwrót a ja lubię i pomidorową i ogórkową a najbardziej pieczarkową i szczawiową

Liluś to jeszcze jeden tylko i pijemy

a mojemu bratu coś się paprze na twarzy i to chyba liszaj zakaźny jest - wygląda paskudnie, strasznie się martwiłam 2 dni, jutro idzie do lekarza... i jak się zarażę tym to go ukatrupię
A ja taki raczkowaczek drobny..
Lepiej sie trzymać z daleka od wszystkiego co zaraża bo może być z tego ukatrupieniec..cokolwiek by to znaczyło...
Stary 2008-07-07, 21:44   #1283
katey
Rozeznanie

GG do katey

dzieki dziewczynki za pocieszenie potraficie poprawic nastroj... ale i tak sie robie gruba pewnie przez tabsy...puchne...ale jeszcze 3miesiace i odstawka....

jak byscie cos znalazly, jakies fajne kiecki to bede dzwieczna

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

katey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 22:01   #1284
LilStar
Wtajemniczenie

no to zapraszam na dżamprezkę
Stary 2008-07-07, 22:10   #1285
izka19855
Zadomowienie

Cytat:
no to zapraszam na dżamprezkę
hopsa hopsa...dziewczynki pijemy nie siedzimy.

Gdzie są ogórki na zakąskę...hym?

Gdzie są wszyscy?
Stary 2008-07-07, 22:11   #1286
agunia82
Zakorzenienie

No Liluś oblewamy : winko:

Stary 2008-07-07, 22:13   #1287
monai
Rozeznanie

GG do monai

:hot : normalnie gratulacje no idę sprzed komputera chyba w końcu więc dobrej nocki wszystkim ;*
monai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-07, 22:21   #1288
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:
No Liluś oblewamy : winko:
Cytat:
Napisane przez monai Pokaż wiadomość
:hot : normalnie gratulacje no idę sprzed komputera chyba w końcu więc dobrej nocki wszystkim ;*
Cytat:
hopsa hopsa...dziewczynki pijemy nie siedzimy.

Gdzie są ogórki na zakąskę...hym?

Gdzie są wszyscy?

oż kurczaki ale impra, urodziny za prawie miesiąc-ale nie ma co powtórzymy jakby co

dzięki moje Kochane

a ogórki małosolne się robią

monai dobrej nocki

na którymś z atków podczytałam, że wiejski stół kosztuje od 1000 do 2000zł. planujecie coś takiego?
my mamy to w prezencie od Właścicieli restauracji, ale jakbym miała płacić to obyłoby się bez.

Edytowane przez LilStar
Czas edycji: 2008-07-07 o 22:24 Powód: się zapomniało:)
Stary 2008-07-07, 22:23   #1289
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
oż kurczaki ale impra, urodziny za prawie miesiąc-ale nie ma co powtórzymy jakby co

dzięki moje Kochane
A to obowiązkowo powtórzymy

Stary 2008-07-07, 22:26   #1290
izka19855
Zadomowienie

Cytat:
A to obowiązkowo powtórzymy
Ja jeszcze rozeznania ponoć nie mam, ale mam intuicję, że powtórzyć będzie to trzeba...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości