|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mycie włosów odżywką
Czy odżywka jest w stanie zmyć silikon amodimeticone?Używam spray do rozczesywania włosów który ma go w składzie.
|
|
#1262 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
To co w takim razie syrenko byś mi poleciła.Chodzi mi o jakis psikacz ,który mogłabym uzyć po umyciu włosów odzywką.Chce ograniczyć uzywanie odżywek i masek do włosów,bo niestety nic mi one nie dają.Próbowałam już wszystkiego:i wizażowych hitów i profesjonalnych odżywek i olejów i niestety moje włosy wciąż są brzydkie ,suche mimo że nie prostuje ich i nie suszę.
Wiem że po części to zasługa fryzjerki która obcięła mi włosy degażowkami i sa strasznie postrzepione na końcach a po części taka ich natura.
|
|
#1264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
* BOBINI, Płyn ułatwiający rozczesywanie włosów Brzydkie czyli jakie? |
|
|
|
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzydkie to znaczy sztywne,grube,gęste,puszą ce się.Nie do ujarzmienia.Z wierzchu sa proste,mam mnóstwo krótkich włosków ,które odrastaja bo kiedys mi wypadały.Włoski te strasznie odstają i nic nie chce ich wygładzić.Pod spodem moje włosy falują .Nie moge ich rozpuścić bo wyglądam jak czupiradło.Teraz mają długośc do końca szyi ale zapuszam mimo zniszczonych degażówkami końców żeby chodzić w kucyku i dopiero po ok.pól roku ściąć te wystrzępione na dole włosy. Wcześniej miałam boba ale nie mogłam sobie z nim dac rady. Włosy strasznie wolno mi rosną,degażowane końce się kruszą i to spowalnia ich wzrost .Cieszę się jednak że mam już przyzwoitą kitkę i tak z nią pochodze pewnie do grudnia. Poza tym moje włosy są suche i porowate i zawsze takie były,Farbuję je cztery razy w roku farbą bez amoniaku Zaczęłam czytać wasz wątek o kręconowłosych i postanowiłam zrezygnowac z szamponu i trzy razy umyłam wlosy odżywką,najpierw Hegronem potem Isaną. Włosy sa bardziej miękkie,oprócz tych postrzępionych końcówek.Za pierwszym razem nałożyłam odżywkę Garnier z avokado i masłem shea ale włosów zrobiło się jeszcze więcej .Wczoraj umyłam Isana i nie uzyłam odzywki tylko trochę sprayu i dla wygładzenia odrobinke olejku migdałowego i było lepiej. A czy ta odzywka sie nadajeNivea Hair Care, Diamond Gloss, Spray Treatment (Odżywka w sprayu 'Diamentowy blask')? U mnie jest dostępna ta skromniejsza wersja. Przepraszam za długi wywód,mam nadzieję że cię nie zmęczyłam
|
|
|
#1266 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
uważaj, bo zaczną się robić coraz cieńsze i mniej gęste;Skoro już zaczęłaś mycie odżywką to polecam kontynuować Jak je czeszesz? Jakie odżywki stosujesz na co dzień? Próbowałaś stosować odżywki d/s i na to b/s? Np. na ociekające wodą włosy? Spray Nivei skład ma fajny, urozmaicony, nie ma silikonów, ale ma polyquaternium wiec nie jest zgodny z CG. Możesz go stosować przy myciu odżywką jeśli co jakiś czas umyjesz włosy szamponem z SLES. |
||
|
|
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ci dziękuję za odpowiedz Właśnie myślałam żeby raz w tygodniu uzywac szamponu bo chce tez raz w tygodniu uzywac nafte kosmetyczną a w pozostałe dni właśnie myc odżywką Włosy myje codziennie,czasem co drugi dzień. Wiem na pewno że odżywki z keratyną i proteinami mi nie służa.Po balsamie Joico do grubych,porowatych włosów czyli takich jak moje miałam jeszcze gorsze,napuszone,sztywne siano. Teraz uzywam Garniera z avokado,odżywke i szampon,Nivea Intense repair,miałam maskę Matrixa do farbowanych włosów,mam Waxa polskiego do suchych i zniszczonych włosów,Naturię bez spłukiwania. Problem w tym ze zadna z tych odżywek nie nawilża mi włosów,sa nadal suche tak od połowy,bo do ucha sa ok. O skręt raczej nie powalczę,może o fale ale to dopiero wtedy jak pozbede się zdegazowanych kocówek,które sterczą,czyli gdzieś za pól roku. Od dwóch tygodni wcieram też codziennie Jantar na szybszy porost włosów(nie mogę po nim rozczesać włosów),wcieram zawsze wieczorem w suche włosy. Zawsze po umyciu i nałożeniu odżywki jak włosy trochę podeschą na te suche sterczące włoski nakładam olejek migdałowy i wtedy włosy robią się miękkie i nawilżone i wcale nie tłuste.Mam tez kokosa ale mniej mi służy. Olejowanie przed myciem nie słuzy mi wcale ,mam sztywne i szorstkie włosy po nim. Włosy czeszę na mokro jak już troszkę przeschą. Zamierzam sobie kupić jeszcze ojeje jojoba i avokado i używac po myciu. Czy odzywka poradzi sobie z niewielką ich ilością.? Czy myjąc odzywką nalezy myć cały czas jedną czy mozna je zmieniać co któres mycie? Przepraszam za tyle pytań ale jestem w tym zielona i nie chcę czegoś robic źle,żeby sobie nie pogorszyć.
|
|
|
#1268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niektóre odżywki mają proteiny (Yung różowy) więc tu uważaj; Czy odżywka zmyje olej to zależy od włosów; małe ilości powinna zmyć; jak zauważysz obciążenie użyj łagodnego szamponu. Jeśli nie lubisz protein to spróbuj humektantów: gliceryna, pantenol, hydromanil, aloes, żel hialuronowy i tym podobne; możesz też spróbować miodu, żelu lnianego; półprodukty dodawaj do odżywek/masek; można zrobić z nimi psikadło, dodać do odżywki b/s. Naturię bez spłukiwania polecam bardziej jako odżywkę b/s albo nawet do mycia niż odżywkę do spłukiwania. Pytaj bez wahania
|
|
|
|
|
|
#1269 |
|
BAN stały
|
Płakać mi się chce jak czytam,że walczycie o bardziej miekkie, lekkie włosy
ja po mocnym nawilżeniu mam piórka, zależy mi na ich obciążeniu, da się coś zrobić? Bo tracę nadzieje
|
|
|
|
|
#1270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I może lepiej skopiuj swoje pytanie do wątku o walce o piękne włosy bo stąd nas przegonią za off top
|
|
|
|
|
|
#1271 |
|
Raczkowanie
|
odżywka Joanna Naturia jako szampon spisuje się nieziemsko
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1272 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1273 |
|
Raczkowanie
|
Joanna Naturia odżywka bez spłukiwania z miodem i cytryną do włosów suchych i zniszczonych
niestety trochę ciężko się rozprowadza, do jednego mycia zużywa się jej sporo, ale przynajmniej nie ma później tzw. siana na głowie, jak to zwykle bywało po użyciu szamponu...
|
|
|
|
|
#1274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1275 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Tak czytam i czytam na tym forum i spodobała mi się metoda CG.. no może bez tych ceregieli z balsamami, maskami itp bo to dużo czasu ![]() Ale doszłam do wniosku pod wpływem tego wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=373086 że szampony naprawdę muszą nieźle włosy niszczyć. No i znalazłam ten temat, o myciu odżywką. I zastanawiam się czy odżywka SYOSS (seria niebieska) nadaje się do tego. Sprawdziłam skład wraz z wizażowskim słownikiem i oprócz Benzyl alcohol i jakiegoś konserwatu nie ma tam nic "groźnego". Poza tym na moich włosach świetnie się sprawdza
|
|
|
#1276 |
|
Wtajemniczenie
|
syoss do mycia nadaje sie na krótką metę.
calkiem niezle sie pieni jak na odzywke (ja mialam pomaranczowy z serii repair), ale poniewaz ma w skladzie polyquata nie jest w 100% zgodny z zalozeniami metody mycia odzywką. i to bylo widac u mnie. mylo sie przyjemnie, wlosy wygladaly calkiem niezle, ale po 4-5 myciach syossem z rzedu wlosy domagaly sie szamponu. ten polyquat jednak delikatnie sie nadbudowuje. |
|
|
|
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
A czym zabiezpieczać końcówki prze mechanicznymi urazami?Mam wielki problem z rozdwajajacymi sie końcówkami i suchymi włosami.Chciałabym zacząć myć odżywką,ale jednocześnie moje włosy bez serum/jedwabiu na końce rozdwajają się jeszcze gorzej niż zwykle i są strasznie spuszone...
|
|
|
|
|
#1278 |
|
Wtajemniczenie
|
paradiso - naturalne oleje np. kokosowy moga z powodzeniem zastapic jedwab do ochrony na dzien, a przy systematycznym olejowaniu na noc przed myciem problem rrozdwojonych koncowek u wiekszosci stosujacych znika na dobre
|
|
|
|
|
#1279 |
|
Zadomowienie
|
Ja już używam różnych olejków(rycyna,kokos,arga nowy,oliwa,jaśminowy)od roku przed prawie każdym myciem i niestety włosy nadal rozdwajają się jak szalone...Może mycie odżywką pomoże.I rzeczywiście olej na końce po myciu
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1280 |
|
Raczkowanie
|
już od jakiegoś czasu stosuje mycie włosów odżywką i mam je w coraz lepszej kondycji. na początu używałam odżywkę do włosów farbowanych z Yung, a teraz przerzuciłam się na balsam Mrs. Potter do farbowanych i ta jest o wiele lepsza
pieni się prawie jak szampon
|
|
|
|
|
#1281 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, czy odżywka Yung 2 minutowa kuracja odbudowująca nadaje się do mycia głowy ?
|
|
|
|
|
#1282 |
|
Raczkowanie
|
skuszona Waszymi wypowiedziami podążam za zwolenniczkami, zakupiłam odżywki rossmannowe, bo trafiłam na promocję, za 2.99
. nie myję włosów codziennie, raczek co 3 dni, często noszę w kucyku, ale koncówki są tragicznie suche i się kruszą (farbowanie). wspomagam sie jedwabiem, zobaczymy, czy podpasuje mi odżywkowanie zamiast szamponów . zastanawiam się jednocześnie, czy mojej córce nie zastosować tej metody, bo ona ma cieniutkie i strasznie kołtuńskie włosy. spray lilliputz mało pomaga.
|
|
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
czy odzywka z garniera ta z karite tez nadaje sie jako szampon
??
|
|
|
#1284 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie myję włosów odżywką, ale kojarzę, że jest ona za ciężka (może obciążyć) do mycia i nie ma składnika myjącego. Odżywka do mycia musi mieć w miarę prosty skład.
|
|
#1285 |
|
Raczkowanie
|
wiecie co... zapaliłam się do tego mycia odżywką, myję od jakichś 3 tyg, w tym czasie ze 3 razy umyłam szamponem i... nie myłam nigdy włosów codziennie, tylko co 3-4 dni. a teraz już na drugi dzień są jakieś tłuste przy skórze
. coś chyba nie służy mi to odżywkowanie, nie wiem? Używałam 2 odżywek z serii Isana - tej z różowym i brzoskwiniowym kolorem opakowania. Jakieś rady, wytłumaczenie?
|
|
|
|
|
#1286 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny! Od wczoraj zakładam akcje intensywnej terapii dla moich włosów!
Tyle się naczytałam tutaj o szamponach że cały dzień siedzę i się drapię po głowie :P Wczoraj pierwszy raz umyłam włosy odżywką-wprawdzie nie taką jak zalecacie bo w swoim składzie zawierała silikon... ale chciałam zobaczyć jak to będzie! Po spłukaniu nałożyłam WAX na kilka minut. I... włosy są nieco bardziej nawilżone- ale to może być spowodowane tym, że nie użyłam suszarki tylko zaplotłam na noc warkocz! Doszłam do wniosku, że bez sensu jest na siłę zmuszać moje włosy do tego by były proste- robiłam to susząc je strumieniem skierowanym ku dołowi bądź susząc na szczotce. Te zabiegi za bardzo je wysuszyły... Dziś jadę na zakupy nowych specyfików do mycia: Odżywka Hegron do mycia, Malwa Gloria maska do regeneracji, Rossman Young lub issana do mycia, ziaja z rycyną do układania. Zamówię też kallos mleczną maskę ale to na allegro bo w auchan lub rossmanie chyba jej nie dostanę! Najlepsze jest to że już zaraziłam tą odbudową włosów mojego TŻ! Sam mnie już podpytywał czy znalazłam jakieś dobre odżywki do mycia włosów ) On ma problem z wypadaniem włosów i jak na taką długość są jakieś matowe więc myślę że mycie odżywką też mu pomoże![]() Zakupię też gruby grzebień i wyrzucę do kosza szczotkę do włosów! Podczas rozczesywania po myciu zazwyczaj 2 szczotki włosów wyciągałam... ;( To wszystko spowodowane zmieszaniem farby do włosów ze sprayem rozjaśniającym joanny(nie przeczytałam informacji na opakowaniu)... dzięki temu połączeniu moje włosy zrobiły się gumowe ;( Na czubku głowy już się nawet "pourywały" przez te szarpanie szczotką ;( Teraz zaczesuję je go góry żeby tego nie było widać... mam nadzieję że jakieś intensywne nawilżanie je poratuje
|
|
|
|
|
#1288 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Kupiłam dziś w salonie fryzjerskim pewien produkt do stylizacji kręconych włosów firmy Alter Ego, ale nie jestem pewna czy będe mogła go używać gdyby któraś z Was mogłaby mi pomóc byłabym wdzięczna. A to skład owego fluidu : Aqua, Polyacrylamidomethylpropa ne Sulfonic, Acid, Dimethicone PEG-8 Meadowfoamante, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Hydroxide, Dimethicone Copolyol, Panthenol, Propylene Glycol, Parfum, Limonene, Geraniol, Benzyl Alcohol, Linalool, Citronellol, Methylchloroisothiazolino ne, Malachite Extract, Methylisothiazolinone. Czy są tu jakieś składniki które nie będe mogła zmyć samą odżywką? |
|
|
|
|
#1289 |
|
Raczkowanie
|
słuchajcie, a co powiecie na farbowanie włosów przy takiej metodzie? chwytają farby dobrze? jestem po i niestety wyszło kiepsko bardzo, mam wrażenie właśnie, że włosy za bardzo odżywione, oblepione i się nie dały farbie... choć umyłam przez farbowaniem zwykłym szamponem dobrze. Jak myślicie?
|
|
|
|
|
#1290 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A oto link: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=408837&page=35 Ale na moje oko ten kosmetyk naładowany jest silkonami (pogrubione) i ich na pewno nie zmyje się odżywką, do tego potrzebny będzie szampon z SLS bądź SLES. Do tego ekstrakty na końcu.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

uważaj, bo zaczną się robić coraz cieńsze i mniej gęste;

ja po mocnym nawilżeniu mam piórka, zależy mi na ich obciążeniu, da się coś zrobić? Bo tracę nadzieje

??
. coś chyba nie służy mi to odżywkowanie, nie wiem? Używałam 2 odżywek z serii Isana - tej z różowym i brzoskwiniowym kolorem opakowania. Jakieś rady, wytłumaczenie?