OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-08, 13:28   #1261
lisey
Zadomowienie

GG do lisey
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Cytat:
Napisane przez molka86 Pokaż wiadomość
Ja byłam z małą w centrum handlowym bo potrzebowałam prezentu dla koleżanki. Byłyśmy 40 minut. No i niestety Maja źle to zniosła bo później darła się cały wieczór . Chyba było to dla niej stresjące. W ogóle źle znosi wizyty gości . Zawsze jak nas ktoś odwiedzi to później drze się tak, że nie można jej uspokoić .
wspolczuje,moj plakal bo byl glodny, dostal butle i spokoj, no i Gabrys uwielbia gosci, jak do nas przychodza, jak idziemy my, lubi ludzi ogolnie,chyba rodzice mu sie juz powoli nudza,a najsmieszniej jak dzwonimy skypem do babc i mlody usypia jak slyszy rozmowe, tesciowa az postanowila wreszcie przyjechac bo tylko czeka az mlody zaplacze,zagada itp,a on nic spi i zazdrosna bo moja juz byla

teraz zasnal kamiennym snem,az dziw bierze,bo juz pol godzinki,hehe a ja migusiem,soczeweczki,maki jzyk,ubralam sie wreszcie z pizamki
wiecie co,ale fajnie miec dziecko bo mozna se polazic w pizamce do poludnia bez wyrzutow sumienia,a jak ktos przyjdzie to powiedziec,ze maly byl absorbujacy

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 14:06   #1262
Nauna
Raczkowanie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

My już jesteśmy po szczepieniach jednych i rotowych. Zero komplikacji Fajnie, bo już się martwiłam, że mi uleje rotę albo coś, że zachoruje i takie tam.
A na uspokojenie używam chusty. Mały zasypia bardzo szybko.
W dzień śpi dość dużo, dwie, trzy godziny pod rząd ze dwa razy. Czytam, że wasze dzieci śpią tak mało i się zastanawiam, czy nasze spanie jest normalne Ale mój szkrab nie ma jeszcze dwóch miesięcy, więc może to dlatego. Zauważam za to, że dłużej jest aktywny, ogląda sobie świat i bawi się karuzelką
Nauna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 14:22   #1263
Paula Szyszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sniezynka21 Pokaż wiadomość
Nam ksiadz powiedzial, ze mamy dac po 5 € dla ministrantow Tylko, ze ja chrzcilam w Niemczech, wiec pewnie niewiele Ci to pomoze
Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość
do -5 wychodzilam na spacer, ale teraz ciagle w granicach -10, wiec chyba troche za zimno

u mnie w tamtym roku ksiadz chcial 100 zl
zobaczymy jak bedzie w tym jak do niego pojde

Karolka wczoraj sie jednak nie obudzila na ponowne usypianie, w szoku jestem do teraz

no ja właśnie sama nie wiem ile najlepiej dać żeby nie przesadzić ale też żeby głupio nie było muszę podpytać kogoś kto ostatnio chrzcił u mnie maleństwo

Zapowiadaja ocieplenie nareszcie, jutro u mnei ma byc tylko -1 - w wielkopolsce

Dzeczyny, ktore chrzcily - jakie prezenty dostaly Wasze dzieciaczki?
też jestem ciekawa co podostawały wasze maleństwa?

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
u mnie dzis -3 i chetnie bym wyszla z malą ale mialy być dziś mega mrozy to popralam kombinezony (bystrzacha ze mnie wszystkie naraz).. i nadal sa wilgotne..

więc kblujemy w domku

u nas ksiądz po kolędzie dosta 10 zł a i tego nie chcial wziąć bo mówi ze lepiej coś malej kupić... jak go pytalam o chrzest ro tez powiedzial ze nic nie weźmie..

ale pewnie cos bedzie mu trzeba wcisnąć

no wlasnie jakie prezenty dostaje sie na chcrzest?

moja koleżanka chrzcila rok temu.. i min maly dostal srebrną łyżeczkę ze swoimi inicjalami i datą urodzin (i chyba chrztu) podobalo mi sie to duzo bardziej niz lańcuszek z medalikiem
hehhe my daliśmy 20 zł na kolędę a co tam mamy inne wydatki np pieluchy kasę daliśmy w kopercie więc była niespodzianka hehehe. Ja też słyszałam o tej łyzeczce fajna sprawa mojej siostry synek dostał od chrzestnego srebrną grzechotkę z wygrawerowanym dniem narodzin wagą i swoją długością a słyszałam też że są smoczki srebrne które się otwiera i chowa tam pierwszego ząbka

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ale przeciez on tez ma swoj dzien, tylko on nie byl wczoraj... Za facetami nie nadazysz.

Katakumba, Ty zamierzasz z dzieckiem wychodzic przy -20 stopniach?

A ja mam takie pytanie z innej beczki mianowicie czy juz chodzicie z maluszkami wszedzie? Ja wciaz boje sie chodzic np. do centrow handlowych, tam gdzie sa duze skupiska ludzkie. Boje sie, ze zlapie grype albo cos...
ja jeszcze nie chodziłam do marketów ale trzeba zacząć jak mrozy odpuszczą... ale będę chodziła jak nie będzie tyle ludzie w sklepie

Cytat:
Napisane przez lisey Pokaż wiadomość
hej mamusie
no nareszcie cieplej,wczoraj nosa z domku nie wychylalismy,cieplo bylo,sniezek sie stopil,ale nie chcialam po szczepionce targac malego,nie wiadomo co moze byc potem, tempka spadla fajnie,odzyskalam mojego synia,ruchliwy,gadajacy,k rzyczal po mleczko, czyli norma
dzisiaj idziemy na spacerek do agencji,jak nam podwyzsza rent to przeprowadzka,masakra,tyl e tego uzbieralismy,bedzie katorznicza praca,az mnie dreszcz przechodzi,za ta cene to wole cos lepszejszego

chrzest dziewczyny a jakie formalnosci sie zalatwia? procz spowiedzi?

katakumba nie przejmuj sie,faceci tacy sa, ja bylam po porodzie i w urodzinki sie poryczalam jak bobr a ten sie pyta czemu? bo zapomnial zyczen zlozyc,owszem w sobote, 2 dni przed zlozyl itp ale chcialam tez zeby konkretnego dnia zlozyl,ale co tam,wiem ze pamieta itp

aliyah my tesco i raz centrum ale przed swietami to bylo i tlumy,wyprzedaze wiec czekamy na po szczepionce
Cytat:
aliyah no to niezle, moj czasem awantury wszczyna o butle,bo taki glodny,dzisiaj to z kolei mnie zadziwil,w nocy spi sobie, zaczyna sie krecic kolo 12 no to ja myk do kuchni,butla nastawiona wracam,mlody spi smacznie, no to ja do wyrka,cichutenko a ten lobuz kolo 3 znow zaczyna, przysnelo mi sie no i wstaje, mysle no tym razem to sie obudzi,a gdzie tam,na sile obudzilam bo juz ponad 6 godzinek bez butli, to sie obudzil zdziwiony
no a zakupki to my sie wybieramy ale kiedy to nie wiem, moze ty nie chodz przed szczepionka, bo jakis wirus sie przypaleta albo cos

mam pytanko ile wasze dzieci spia w dzien? moj np ma drzemki po pol godzinki tak co 3 godzinki,nie za malo?
jeśli chodzi o formalności związane z chrztem to my musieliśmy dostarczyć małego akt urodzenia i nasze akty chrztu chyba mężuś zawoził sama nie wiem ehhee na pewno chrzestni muszą dostarczyć zaświadczenia ze swoich parafi że są wierzący

Cytat:
katakumba spóźnione życzonka. Wszystkiego najlepszego, dużo szczęścia no i oczywiście jak najmnie kłopotów z Polką .

skylie witaj . Nie udzielałaś się wcześniej ale widzę, że już nadrobiaś zaległości i opisałaś nam wszystko co się u Ciebie do tej pory działo .

Ja byłam z małą w centrum handlowym bo potrzebowałam prezentu dla koleżanki. Byłyśmy 40 minut. No i niestety Maja źle to zniosła bo później darła się cały wieczór . Chyba było to dla niej stresjące. W ogóle źle znosi wizyty gości . Zawsze jak nas ktoś odwiedzi to później drze się tak, że nie można jej uspokoić .
nie martw się napewno stopniowo polubi wizyty gości mój mały jak są goście nie chce sapać za to musi być w centrum uwagi hehehe i zawsze ze wszytkimi siedzieć

co do snu to mój maluszek śpi w dzień tylko 3 godz zazwyczaj od 14-17 pozniej chodzi spac ok 21 śpi tak teraz do 3-4 rano póżniej wstaje na mleczko i ok 7 się budzi czasami jeszcze podrzemi ze mna w łożku do 9 więc nie jest źle

skylie witamy na wątku ! wojtuś jest śliczny a jaką ma bujną czuprynkę
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 14:38   #1264
skylie
Wtajemniczenie

A tak z innej beczki- co stosujecie na odparzenia? Wojtus ma chyba mega wrazliwa pupe, bo smarujemy przy kazdej zmianie pieluszki bepanthenem, a ma cala czerwona Polozna doradzila clotrimazol, ale tez nie pomaga. Zaczelismy troche wietrzyc, bo moze to od tego, ze calymi dniami lezy w pampkach, ale tez nie ma rewelacyjnych skutkow Pieluszke zmieniamy przy kazdym karmieniu, wiec co 3h lub czesciej. Juz sama nie wiem co jeszcze moge zrobic...

I jeszcze jedno- kiedy sie dzieciom zmienia kolor oczu?
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 14:40   #1265
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

paula dzieki, a po co akt chrztu rodzicow? jak mniemam macie slub katolicki itp a bez tego nie udzielby ksiadz slubu, cholerka jeszcze latac po paafiach i akty zbierac, cos jak przed slubem, latanie bo chrzest w innej parafi,innym miesice,to samo komunia, i to samo bierzmowanie,heheh,slub tez w innej.No ciekawe chyba babcie se polataja po kosciolach i popytaja

sluchajcie,Gabrys spi dalej,zasnal kolo 13, to juz polotorej godzinki i nici ze spacerku bo chyba za pozno,a smiesznie wyciska soki ze smoka,chybamu sie mleczko sni

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 15:14   #1266
Paula Szyszka
Zadomowienie

lisey nie chce cie wprowadzac w blad z tyymi naszymi aktami chrztu jak wróci małż z pracy to go zapytam i dam Ci dokładnie znać! no to ładnie Gabryś pośpi dziaij mój urwiś śpi już 2 godziny a ja robie właśnie prasowania no i zaglądam do Was bo nie mogę się powstrzymać

skylie z tymi oczkami też się zastanawiam jak to jest jak najczęściej Wojtusiowi wietrz pupkę może spróboj linomag jest bardzo dobry! mój mały 2 razy dziennie tak po 30 min leży bez pieluchy na kocyku a jaki szczęśliwy jest wtedy tylko podkład mu pod tyłeczek wkładam i mam go z głowy
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 15:30   #1267
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

kurcze naczytalam sie na wrzesniowkach o karpatce i zachcialo mi sie pieczenia
korki siadly i teraz kuchenka nie dziala, mimo, ze wszytskie juz powlaczane, nawet te glowne na korytarzu
a tylko piekanik dziala i komputer woec zadnego przesilenia nie powinno byc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-08, 15:38   #1268
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

skylie moze zmień na jakiś czas pieluchy tzn jak używasz pamków to na uggiesy lub inne.. słyszalam ze niektore dzieci mają uczulenie na pieluchy ktore objawia sie cąglymi odpazeniami..

moja mala dostala uczulenie na husteczki do pupy huggiesa ..odstawilismy i dupka po kilku dniach wyzdrowiala

niobe7
ja tez o ciasta ch u nich sie naczytalam i wlasnie piekę jablecznik z pianką

moje dziecko dzis jak nigdy spi..spala juz 2 razy po prawie godzince i teraz trzeci raz spi od godziny ?? cuda panie.. byle nie kosztem nocki

ide to moze obiad jeszze zrobie
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 17:31   #1269
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przeciez on tez ma swoj dzien, tylko on nie byl wczoraj... Za facetami nie nadazysz.

Katakumba, Ty zamierzasz z dzieckiem wychodzic przy -20 stopniach?

A ja mam takie pytanie z innej beczki mianowicie czy juz chodzicie z maluszkami wszedzie? Ja wciaz boje sie chodzic np. do centrow handlowych, tam gdzie sa duze skupiska ludzkie. Boje sie, ze zlapie grype albo cos...
nie zamierzam, ale musze pokonac droge z lotniska na parking i moja mama panikuje

a ja z mloda od poczatku wychodze, dzis bylysmy w sumie 4 godziny - sklepy i spacer. dziecko spi jak zabite, ja mam czas zeby zrobic zakupy

jak dla mnie jak dzieciorek ma 2 misiac ei nie wychodzi to za pozno. ja hoduje malego czlowieka a nie figurke z cukru

Cytat:

mam pytanko ile wasze dzieci spia w dzien? moj np ma drzemki po pol godzinki tak co 3 godzinki,nie za malo?
roznie. czasem godzinke, czasem 2

zakupilam wage, ale taka co to mierzy poziom tluszczu i wody w organizmie. wyprobuje jak tyllko dziecko pojdzie spac, bo na razie smieje sie i grucha

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 17:56   #1270
Mbu83
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Mbu83

Noi jestem ale na chwilusie. Moja malutka zaraz sie obudzi na jedzonko. A ja dziś cały dzień w piżamce i jest mi z tym dobrze. Na dodatek mam w domku mamcie do niedzieli która wszystko za mnie robi - gotuje, sprzata, pierze. A mala śpi już 4 godziny wiec odpoczywam do bólu. Dziś była też pierwsza kąpiel - księżniczka popluskała w wodzie aż miło - nawet nie stęknęła - lubi po tatusiu cieplutkie kapiele. Nie wiem czy nie mam za ciepło w pokoju - 24 stopnie, ale jak jest mniej to małej marzną rączki. Narazie nie wprowadzam zadnych harmonogramów karmienia i spania bo stwierdziłąm że jest jeszcze za malutka i jej organizm musi swoje odpoczac. A na cycku to i wisi nawet 2 godziny na zmianę ze spaniem po 10 min, a potem śpi 4 godziny rzędem.
Uciekam bo sie obudziła...
Stary 2009-01-08, 18:14   #1271
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Mbu dobrze że już jesteście w domku
Moja mała potrzebuje żeby poświecac jej już wiecej czasu i uwagi. Każe się nosić, kłasć na brzuszku a na koniec jest ryk i trzeba ukołysac do snu. Oczywiscie przy cycku potem bujanko. Smoczka nie chce, jak jej go wkaldam do buzi ma odruch wymiotny i badz tu madry. Jak juz zasnie spi 4godziny. Przebudza sie jak zrobi kupe ale potem sama zasypia. Nie chce jej budzic za bardzo. Poza tym przeszlysmy na pampki 2. Na poczatku kupa na plecach ladowala ale teraz juz ok. Mocniej sciskam. I pytanko Czy Wasze dzieciaczki tez maja czesto czkawke? Moja to normalnie jak tylko troszke zmarznie juz czka.

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 18:16   #1272
nelijka
Raczkowanie

Ale znowu naskrobalyscie jak wy czas znajdujecie

Co do formalnosci zwiazanych z chrzcinami to powiem szczerze ze nie wiem bo my tylko zaswiadczenia od chrzestnych dawalismy i ich karteczki ze byli u spowiedzi. Z tym tylko ze wszystkie nasze papiery sa w tej parafii

Na prezent dostala taki fotelik http://www.allegro.pl/item524090378_...w1_wys12h.html

A poza tym ciuszki i miska i pieniadze. Wlasnie mowilam ostatnio tz ze szkoda ze nie ma takiej pamiatki ktora jej zostanie jak wlasnie taka lyzeczka czy grzechotka. Dlatego od nas dostanie kocyk z imieniem data urodzenia waga i wzrostem. Tylko kurcze ten ktory nam sie spodobal juz sprzedany i czekamy ze moze znowu go wystawia za jakis czas. No i zakupilismy jej takze mate edukacyjna i ramke na zdjecie i gipsowe odlewy raczki i stopki ale jeszcze do nas nie dotarla
Mata taka(żyrafa):
http://www.allegro.pl/item518419543_...y_polecam.html

Scorpionec a jak twoje odlewy sie udaly?
nelijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 19:01   #1273
scorpionec
Zakorzenienie

katakumba my np z mala codzienie wychodzimy (wylączając ostatnie mrozy i dzisiejszy zonk z kombinezonami) ale w teren a nie po sklepach.. jakos mi sie to malo atrakcyjne miejsce dla dziecka wydaje.. wole sama bo szybciej a i spokojniej se moge zakupy zrobic i w ciuchowych pomierzyć.. (noo i to jedyna okazja wyrwac sie z domu jak dawniej)

Mbu83 fajnie ze juz jesteście w domu.. odpoczywajcie ile sie da... a jak juz odpoczniesz to opisz nam swoj poród bo nie moge se wyobrazić co tam sie tyle godzin dzialo i skąd tyle szwów??

Petitka4 moja miala czest czkawkę (nawet w bedąć jeszcze w brzuchu) teraz coraz rzadziej ale jeszcze jest

nelijka odciski wyszły super.. dwie ramki powedrowal do dziadków a jedną mam w domu.. jutro zrobie fotkę to wkeję i pokaże

muszę się wziąć za uzupelnienie listy.... jak nie dziś to jutro
Stary 2009-01-08, 19:12   #1274
scorpionec
Zakorzenienie

Nasi milusińscy (czyli po drugiej stronie brzuszka)

1. niobe7/ Magda / lat 28 / Konin ..ur.sn.15.10.2008 (t.p02.11.2008)-KAROLINKA
(2880gr i 54 cm)
2. mala82/Agnieszka/lat 26/Racibórz..ur.cc.22.10.2008(tp.11.11.2008) - KAJETAN
(2900gr i 52 cm)
3. aaliyah /Magda / lat 29 / Londyn.....ur.sn.25.10.2008(30. 10. 2008) - OLIMPIA
(3400gr i 51cm)
4. becia_leszno / Beata / lat 27/ Leszno...ur.cc.29.10.2008(tp.05.11.2008)-IGOR
(4070gr i 62cm)
5. moniola / Monika / lat 27 / ..........ur.sn.30.11.20 08(tp.04.11.2008) - WOJTUŚ
(2820g i 50 cm)
6. anytsuj /Justyna/Lat 26/Słupsk ur.sn.02.11.2008(tp.05.11.2008)-ALEKSANDER
(3350gr i 57cm)
7. scorpionec / Justyna/ lat 28 / Olsztyn ...ur.sn.03.11.2008(tp.02.11.2008) - IGA
(4300gr i 60 cm)
8. KaSiaEG / Kasia / lat 22 / Elbląg ..ur.cc.04. 11. 2008 (tp.11.11.2008)- KACPER
(3950 gr i 52 cm)
9. neljka / Nela / lat 25 / Wrocław / ... .ur.cc.07.11.2008 (tp.02.11.2008) - LENA
(3000 g, 53cm)
10. molka86 / Mariola /lat 22/Warszawa ..ur.cc.08.11.2008(tp.11.11.2008)- MAJA
(3320 g 51 cm)
11. drobciaa / Agnieszka/lat 27 /Poznań ..ur.sn.08.11.2008(tp.11.11.2008)-FILIP
(3620g i ...cm)
12. katakumba / ......../ ...... / UK ......................... ...ur.sn. 09. 11.2008 - POLA
( 3500gr i 52 cm )
13. lisey /Aga/lat 29/Chełm-Basildon ..ur.sn.15.11.2008(tp.10.11.2008)-GABRIEL
(3500gr i 57cm)
14. poisone / Agnieszka / lat 29 / Konin ..ur.sn.17.11.2008(t.p 02.12.2008)-IGA?
(2800 gr i 55cm)
15. anbar77 / Anka /lat 31/Sosnowiec ..ur.cc. 18.11.2008(tp.12.11.2008)-DAWID
(3550gr i 57 cm)
16. logest / Aneta / lat 30 / Nowy Jork ..ur.19.11.2008(tp..19.11.2008)- ADAM
(3665gr i 54cm)
17. ana~' / Ania / lat 26 / Szczecin ..ur.sn. 20.11.2008(tp.21.11.2008)-MATEUSZ
(3110gr i 54cm)
18. kafetka / Iwona / lat 22 / Lublin..ur.sn.20.11.2008(tp.19.11.2008) -DAWID
(3290gr i 56cm)
19. asiak1981 / Asia /lat27/Inowrocław ..ur.sn.22.11.2008(tp.09.11.2008)-KASIA
(4350gr i 61cm)
20. Kbaga / Kamila /lat 29/Londynur.sn.22.11.2008(tp.21.11.2008)-ROSE AMELIA
(3766gr i 50 cm)
21. an.ka.b/Ania/lat 26/Wielkopolskie.ur.sn.23.11.2008(tp.14.12.2008)-MARYSIA
(2800gr i 54cm)
22. LadyM/Ania/lat 24/Kraków ur.cc.24.11.2008(tp.15.12.2008)- WOJCIECH &
MATEUSZ (48 cm i 20009gr a drugi 54cm 2030gr)
23. LookMeHeart/Ewelina/lat 19/Ełk ur.sn.25.11.2008(tp.04. 12. 2008)- JAKUB
(3000gr i 54cm)
24.Gosiaczek1211/Gosia/lat27/Kielce ur.sn.26.11.2008(tp30.10.2008)-MATEUSZ
(3320gr i 53cm)
25. Asiek:PP / Asia / lat 25 / Nowy Sącz ur.sn.27.11.2008(t.p03.12.2008)-KRZYŚ
(3500gr i 56cm)
26. drama/ Basia / lat 25 / Kraków ur.sn.28.11.2008(tp.26.11.2008) - KINGA
(3000gr i 50cm)
27. Snieżynka21/Kasia/lat 25/Niemcy ur.sn.29.11.2008(t.p.11. 11. 2008)-SARAH
(3500gr i 54cm)
28. Paula Szyszka/Paulina/lat 23/Bydgoszczur.sn.29.11.2008(26.11.2008)-IGOR
(3030gr i 56cm)
29. aniak2888 / Ania / lat 30 / Poznań ur.sn.01.12.2008(tp.29.11.2008)- MARCIN
(4140gr i ...cm)
30. JaGaaaa / Jagoda / lat 25 / Toruńur.cc.02.12.2008(tp.01.12 .2008)-SZYMON
(3600gr i 60cm)
31. edyta0131 / Edyta / lat 25 / Zamość ur.cc.03.06.2008(06. 12. 2008) - LAURA
(3500gr i 56cm)
32. salomea1/Aleksandra/la t27/W-Wa ur.cc.03.12.2008(tp.03.12.2008) - MARTA
(4410gr i 59cm)
33. skylie /...../lat 28/ Kraków/ ur.sn.10.12.2008 (tp.10.12.2008) - WOJTUŚ
(3485g i 53 cm)
34. "Magdalena" /Magda/lat 24/Niemcy ur.sn.11.12.2008(tp.03.12.2008)-NICOLA
(4250gr i 56cm)
35. Petitka4 / Karolina / lat 24 / Kielce ur.sn.14.12.2008 (tp.18.12.2008)-AMELIA
(3300gr i 54cm)
36. tola3804 / Agnieszka/lat 25/Lublin ur.sn.14.12.2008(tp.10.12.2008)-MIKOŁAJ
(4240gr i 58cm)
37. Mbu83 / Gosia / lat 24 / Wrocławur.sn.02.01.2009(tp.27.12.2008)-GABRIELA
(3340gr i 53cm)
38. xandra78 / Ola / lat 30 / Łódź ur.cc.08.01.2009(tp.25.12.2008) - CÓRECZKA
(3660gr i 58cm)
Stary 2009-01-08, 19:14   #1275
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
aliyah no to niezle, moj czasem awantury wszczyna o butle,bo taki glodny,dzisiaj to z kolei mnie zadziwil,w nocy spi sobie, zaczyna sie krecic kolo 12 no to ja myk do kuchni,butla nastawiona wracam,mlody spi smacznie, no to ja do wyrka,cichutenko a ten lobuz kolo 3 znow zaczyna, przysnelo mi sie no i wstaje, mysle no tym razem to sie obudzi,a gdzie tam,na sile obudzilam bo juz ponad 6 godzinek bez butli, to sie obudzil zdziwiony
no a zakupki to my sie wybieramy ale kiedy to nie wiem, moze ty nie chodz przed szczepionka, bo jakis wirus sie przypaleta albo cos

Olimpia w nocy w ogole sie nie budzi i tu jest problem bo moze sie odwodnic. Dlatego ustawiamy budzik i zawsze karmimy tak kolo 3 w nocy... A w dzien to juz ostatnio nie chce spac. Czasem sobie kimnie po jedzonku tak kolo poludnia i na spacerku. Ale poza tym caly dzien aktywna az do poznego wieczora...

Ja chyba sobie w ta sobote zakupy odpuszcze z dzieckiem bo w poniedzialek szczepienie.

Cytat:
ja jeszcze po sklepach z nia nie chodzilam.. po pierwsze wokól jakas epidemia angin i grypy...

a po drugie rozbieranie i ubieranie jej to armagedon... ostatnio czapka to wróg nr jeden.. próbowalam juz kilku i kazda jej nie pasi... nawet te bawelniane po kąpieli..

no a w centrum by bylo trzeba ja rozebrac.. ale po kolejnych szczepionkach chyba sie wybierzemy coby ja przyzwyczaic do ludu trochę pojde w dzien jak tłumów brak..
No wlasnie, kazdy teraz kicha i prycha... Pewnie po nastepnym szczepieniu sprobuje ja troche uspolecznic.

Cytat:
Olimpia uwielbia gosci, szczegolnie facetow. Wystarczy, ze uslyszy meski grubszy glos i juz sie cieszy... W ogole jak mamy gosci to jest grzeczna jak anioleczek, siedzi w lezaczku i sie szczerzy tymi bezzebnymi dziaselkami.

Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie chodziłam do marketów ale trzeba zacząć jak mrozy odpuszczą... ale będę chodziła jak nie będzie tyle ludzie w sklepie
Ja tez, jak sie skoncza wyprzedaze... Wtedy bedzie pusciej.

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
nie zamierzam, ale musze pokonac droge z lotniska na parking i moja mama panikuje

a ja z mloda od poczatku wychodze, dzis bylysmy w sumie 4 godziny - sklepy i spacer. dziecko spi jak zabite, ja mam czas zeby zrobic zakupy

jak dla mnie jak dzieciorek ma 2 misiac ei nie wychodzi to za pozno. ja hoduje malego czlowieka a nie figurke z cukru
Ech te babcie. Moja mama na przyklad jest przekonana, ze ja Olimpie za cienko ubieram... i ciagle mi kaze dawac jej herbatke.

Ja tez wychodze z Olimpia ale chodzi mi o to, ze nie chce jeszcze chodzic tam gdzie tlumy ludzi sa jak centra handlowe czy komunikacja miejska.

Cytat:
Napisane przez Petitka4 Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieciaczki tez maja czesto czkawke? Moja to normalnie jak tylko troszke zmarznie juz czka.
Moja ma czesto czkawke.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 19:14   #1276
an.ka.b
Raczkowanie

GG do an.ka.b

skylie witaj na wątku! My też mamy problem z odparzoną pupą, nie obyło się bez maści z antybiotykiem, już drugą testujemy, nie uzywamy też teraz chusteczek nawilżonych, tylko letnią wodą płatkami kosmetycznymi pupe przeżywam, ale może warto sprawdzić inne pieluch jak radzi scorpionec

Mbu83 w domku najlepiej, a jak możesz to wypoczywaj ile Ci dziecko pozwoli i korzystaj z obecności mamy

Petitka4 moja Marysia też często ma czkawkę i to niekoniecznie jak zmarznie, ot tak, ponoć dzieci z tego wyrastają

scorpionec właśnie myślałam o liście

Marysia śpi w dzień po 2h i 2h jest aktywna (rozglądanie się, pogaduchy, picie, pielucha i jej nerwy) w nocy śpi 3-4h i ma przerwy 0,5h szybkie przewijanie i krótkie picie, zwykle bez odbicia, bo zasypia przy cycu.

A teraz pytanko:
czy waszym dzieciom się zdarza, że po odbiciu jeszcze uleją??, bo Marysia nauczyła się odbijać "jak stary", ale opanowała też sztukę ulewania i to często po odbiciu, wydaje mi sie to dziwne

dalej walczymy z katarem malutkiej, dziś znowu miała stan podgorączkowy
an.ka.b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 19:25   #1277
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez an.ka.b Pokaż wiadomość
skylie witaj na wątku! My też mamy problem z odparzoną pupą, nie obyło się bez maści z antybiotykiem, już drugą testujemy, nie uzywamy też teraz chusteczek nawilżonych, tylko letnią wodą płatkami kosmetycznymi pupe przeżywam, ale może warto sprawdzić inne pieluch jak radzi scorpionec
Ale ze mnie gapa. Skylie witaj na watku!

Skorpioniec ma racje. Sa w Polsce Pampersy Sensitive? Podobno sa ultra delikatne, specjalnie dla dzieci z tendencja do odparzen.

Cytat:
A teraz pytanko:
czy waszym dzieciom się zdarza, że po odbiciu jeszcze uleją??, bo Marysia nauczyła się odbijać "jak stary", ale opanowała też sztukę ulewania i to często po odbiciu, wydaje mi sie to dziwne

U nas to samo. Mocno sie Olimpii odbija a potem czasem jeszcze ulewa. Ale sa dzi ze ani nie odbija ani nie ulewa Nie wiem od czego to zalezy...

My tez mamy katarek.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 20:09   #1278
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki- co stosujecie na odparzenia? Wojtus ma chyba mega wrazliwa pupe, bo smarujemy przy kazdej zmianie pieluszki bepanthenem, a ma cala czerwona Polozna doradzila clotrimazol, ale tez nie pomaga. Zaczelismy troche wietrzyc, bo moze to od tego, ze calymi dniami lezy w pampkach, ale tez nie ma rewelacyjnych skutkow Pieluszke zmieniamy przy kazdym karmieniu, wiec co 3h lub czesciej. Juz sama nie wiem co jeszcze moge zrobic...

I jeszcze jedno- kiedy sie dzieciom zmienia kolor oczu?
naodparzenia uzywam sudokrem

a Karolce kolor oczy sie zaczal zmieniac jak miala chyba 1,5 miesiaca, wtedy tak od zrenic sie zaczely jej oczka rozjasniac i teraz sa juz praktycznie cale niebieskie
jak nie zapomne to wkleje fotke na ktorej widac

Cytat:
sluchajcie,Gabrys spi dalej,zasnal kolo 13, to juz polotorej godzinki i nici ze spacerku bo chyba za pozno,a smiesznie wyciska soki ze smoka,chybamu sie mleczko sni
Karola tez czesto przez sen je
smiesznie to wyglada jak jej lataja te male usteczka i jezyczek

Cytat:
niobe7 ja tez o ciasta ch u nich sie naczytalam i wlasnie piekę jablecznik z pianką
daj przepis

a do kuchenki przyszedl sasiad i to nie moja wina, ze padla
kabel z tylu sie chyba przepalil czy cos sie zni mstalo, ze nie dziala i trzeba go wymienic
a juz myslalam, ze to wigilijne fatum mnie dopadli i jak nie winda to sprzety elektroniczne mi wysiadac beda

Cytat:
Napisane przez Mbu83 Pokaż wiadomość
Noi jestem ale na chwilusie. Moja malutka zaraz sie obudzi na jedzonko. A ja dziś cały dzień w piżamce i jest mi z tym dobrze. Na dodatek mam w domku mamcie do niedzieli która wszystko za mnie robi - gotuje, sprzata, pierze. A mala śpi już 4 godziny wiec odpoczywam do bólu. Dziś była też pierwsza kąpiel - księżniczka popluskała w wodzie aż miło - nawet nie stęknęła - lubi po tatusiu cieplutkie kapiele. Nie wiem czy nie mam za ciepło w pokoju - 24 stopnie, ale jak jest mniej to małej marzną rączki. Narazie nie wprowadzam zadnych harmonogramów karmienia i spania bo stwierdziłąm że jest jeszcze za malutka i jej organizm musi swoje odpoczac. A na cycku to i wisi nawet 2 godziny na zmianę ze spaniem po 10 min, a potem śpi 4 godziny rzędem.
Uciekam bo sie obudziła...
tez jestem ciekawa dlaczego tak dlugo sie musialas meczyc
niesamowite, ze Twoja malutka przy pierwszej kapieli nawet nie jeknela
Karolka tez czesto ma raczki zimne, ale karczek ma cieply, wiec sobie tlumacze, ze za szybko nimi macha i sie wychladzaja
wypoczywaj teraz ile sie da

Cytat:
nelijka odciski wyszły super.. dwie ramki powedrowal do dziadków a jedną mam w domu.. jutro zrobie fotkę to wkeję i pokaże
wlasnie zapomnialam juz o tych rameczkach, ze mialas je pokazac
czekam na fotke

Cytat:

Ja tez wychodze z Olimpia ale chodzi mi o to, ze nie chce jeszcze chodzic tam gdzie tlumy ludzi sa jak centra handlowe czy komunikacja miejska.
ja tez wcale nie uwazm sklepow za dobre miejsce na spacery z dzieckiem
zawsze to dla niego zdrowiej pochodzic na swiezym powietrzu, a z zarazkami sie zdazy oswoic
po szczepionce tez warto sobie odpuscic chociaz na tydzien wizyty w sklepach, bo odporosc jest oslabiona

Cytat:
A teraz pytanko:

Karolce czasem sie zdarza ulac po beknieciu, wogole to zalezy od dnia
czasami przez caly dzien nie uleje sie jej ani razu, a czasami po kazdym karmieniu

No to sobie popisalam
Dzis mala tez zasnela prawie od razu
zasnela przy cycku, wiec jak ja odlozylam to po 5 minutach sie obudzial i w ryk, bo chciala sobie beknac i dojesc
jak to zrobila, to odlozylam ja i ladnie zasnela i spi do teraz
oczywiscie jak mialam ja na rekach i chcialam uspokoic to prostestowala, ale ze nie wstalam i nie zacezlam chodzic i bujac to dala spokoj
bujanie na siedzaco dla mojego pisklaka to za malo

ok chyba juz uciekam niedlugo do lazienki na apiel i spanie
dobranoc wszytskim

edit:
i zpaomnialam o zdjeciu
rozjasnilam je troche moze za bardzo, ale lepiej widac kolor oczkow, ktory na zywo jest wlasciwie jasny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01559_.jpg (42,5 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez niobe7
Czas edycji: 2009-01-08 o 20:30
niobe7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 20:18   #1279
poisone
Rozeznanie

nauna - a jakiej chusty używasz?

Sorki dziewczyny, że się nie udzielam,a le czytam dokąłdnie
poisone jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-08, 20:31   #1280
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poisone Pokaż wiadomość

Sorki dziewczyny, że się nie udzielam,a le czytam dokąłdnie
wlasnie, a jak twoja chusta sie sparwuje?
zadowolona jestes?
Stary 2009-01-08, 20:42   #1281
katakumba
Zakorzenienie

ej, ja z dzieckiem tez w 90% po dworze smigam, ale jak potrzebuje isc do tesco to ide, czy jak mam jechac autobusem

mnie sie wydaje ze jak sie nie uodporni teraz na halas, ludzi, zmiany otoczenia to pozniej bedzie jej ciezko

uwielbiam ten moemnt po kapieli kiedy najedzona zasypia w locie. boze jak dobrze...

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-01-08, 20:47   #1282
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
ej, ja z dzieckiem tez w 90% po dworze smigam, ale jak potrzebuje isc do tesco to ide, czy jak mam jechac autobusem

mnie sie wydaje ze jak sie nie uodporni teraz na halas, ludzi, zmiany otoczenia to pozniej bedzie jej ciezko
ja jak potrzebuje isc do sklepu to tez ide
nie mowie, ze nie, tylko po prostu mimo, ze tak robie to nie uwazam tego za najlepsze
a autobusem tez sie musze kiedys przejechac, zeby zobaczyc czy sobie dam rade w razie czego :P
zreszta jak idziemy do lekarza to juz i tak tam tyle tych wirusow lata i pewnie wiecej niz w markecie
Stary 2009-01-08, 20:52   #1283
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
ja jak potrzebuje isc do sklepu to tez ide
nie mowie, ze nie, tylko po prostu mimo, ze tak robie to nie uwazam tego za najlepsze
a autobusem tez sie musze kiedys przejechac, zeby zobaczyc czy sobie dam rade w razie czego :P
zreszta jak idziemy do lekarza to juz i tak tam tyle tych wirusow lata i pewnie wiecej niz w markecie
ni dy rydy dziecka pod kloszem chowac

a ja poprosilam tz zeby mi policzyl ile km dziennie robie bo ciagle ta sama trasa nad morzem chadzamy
sluchajcie, od 3 tygodni rabie codziennie po 15 km

nic dziwnego ze mnie nogi bola wieczorem

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-01-08, 21:36   #1284
drobciaa
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny!
molka86 wszystkiego najlepszego dla Majeczki z okazji ukończenia dwóch miesięcy
skylie witaj na wątku
mbu witaj spowrotem, zdrówka dla maleństwa i mamusi życzę
Dużo tematów dziś poruszałyście, ja jak zwykle jedna z ostatnich wchodzę na wizaż, jakoś tak mi się utarło ,że wieczorkami dopiero..
A więc:
odparzenia pupci- myślę, że warto wypróbować sudokrem, ja sobie chwalę
ulewanie- jak Fifi był młodszy bardzo często mu się ulewało, teraz już prawie w ogóle, choć czasem się zdarzy, że odbije mu się i zarazem uleje porządnie, też nie wiem od czego to zależy
spanie w dzień- zazwyczaj u nas wygląda to tak, że od rana do popołudnia zwykle tak do 16 Filip ucina sobie zaledwie drzemki, natomiast popołudniu jedno spanko jest zwykle dłuższe i trwa tak ze 2 czasem 3 godzinki Dziś jak byliśmy u mojej psiapsióły, to taki był mój synek towarzyski, że przespał cały czas pobytu, na koniec musiałam go wybudzać, tak mu się smacznie drzemało, zauważyłam, że jak go kładę na brzuszek, wtedy wyjątkowo długo śpi, widocznie lubi spanko na brzucholku
A w nocy wygląda to tak, że zwykle budzi się na jedzonko o 2, później o 6 i 9, to jego stałe pory
zakupy w marketach- a my chodzimy czasem z maleństwem na zakupy do marketów, śpi wtedy jak suseł, nic mu nie przeszkadza.
czkawka- gości u nas często i to wcale nie od zmiany temperatury, a ot tak po prostu.
co do Chrzcin to nic nie wiem, jeszcze tego tematu nie przerabialiśmy

Mój mężuś dzisiaj wracanareszcie, a jutro odbieramy nowe autko, pewnie w weekend jakiś wyjazd, bo mąż będzie chciał pobróbować furę, a ja go samego nie puszczę tak się stęskniłam

Odkąd Filip sam zasypia w łóżeczku i nie muszę go usypiać, wieczory stały się jeszcze przyjemniejszec hoć to usypianie też lubiłam, lubię się przytulać do mojego syneczkaDziewczyny ja ostatnio oszalałam na jego punkcie jeszcze bardziej, może to przez to, że dużo czasu spędzamy tylko we dwoje
pozdrawiam Was wszystkie
drobciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 21:43   #1285
"Magdalena"
Rozeznanie

GG do "Magdalena"

Hej!
u mnie znowu buczy suszarka i az boje sie ja wylaczyc bo walczymy juz od 20 i poprostu jestem wykonczona nietylko fizycznie,
wszystkie piszecie ze dzieciaczki malo spia w dzien i ze wiekszosc dnia sa aktywne, moja mala tez malo spi w dzien tylko troche drzemie a jej aktywnosc to tylko placz a raczej krzyk, czasem sie na cos zapatrzy ale to trwa max 10 minut i potem wraca to wrzaskow, a wczoraj skonczyla 4 tydzien, i jakos nic ja niebawi

od ktorego tygodnia zaczely wasze pociechy tak bardziej interesowac sie swiatem???
Stary 2009-01-08, 21:51   #1286
Nauna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poisone Pokaż wiadomość
Mam Bebelulu Kangalu, czyli taką
Nauna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 21:55   #1287
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez "Magdalena" Pokaż wiadomość
Hej!
u mnie znowu buczy suszarka i az boje sie ja wylaczyc bo walczymy juz od 20 i poprostu jestem wykonczona nietylko fizycznie,
wszystkie piszecie ze dzieciaczki malo spia w dzien i ze wiekszosc dnia sa aktywne, moja mala tez malo spi w dzien tylko troche drzemie a jej aktywnosc to tylko placz a raczej krzyk, czasem sie na cos zapatrzy ale to trwa max 10 minut i potem wraca to wrzaskow, a wczoraj skonczyla 4 tydzien, i jakos nic ja niebawi

od ktorego tygodnia zaczely wasze pociechy tak bardziej interesowac sie swiatem???
moja gwiazda walcowalam wczoraj 9 godzin. wiec nie jestes sama
nie wiem co ci poradzic, bo u nas powiedzmy przszlo jej jak zaczela jesc porzadnie
moze ma gazy? pola jak ma zrobic baczka to sie drze niesamowicie

a moze nos ja przodem do swiata, nasza lubi jak widzi co sie dzieje
albo chusta? u nas sie sprawdzilo rowniez

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-01-09, 08:28   #1288
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:

A teraz pytanko:

moja po beknięciu czasem ulewa..ale im starsza tym mniej... podejrzewam ja ostatnio ze ma zgage. bo jak ja trzymam pionowo to sie nie drze tylko przeloze do poziomu to odrazu

a propo kataru wasze dzieci lubia fride? bo moja ma agresje na max jak widzi ze sie z nia zblizam

Cytat:
Ale ze mnie gapa. Skylie witaj na watku!

Skorpioniec ma racje. Sa w Polsce Pampersy Sensitive? Podobno sa ultra delikatne, specjalnie dla dzieci z tendencja do odparzen.
w plsce sa pamki new baby rozm 1-2, potem rozmiary od 3 to active baby,i jeszcze od czworek zaczyna sie drugal linia lets go... innych nima
"Magdalena" mysle ze juz na dniach zauwazysz jak mala po trochu zacznie swiat dostrzegac mozesz jej pomóc grającymi zabawkami..moja najpierw na dzwiek reagowala potem na kolry

u mnie noc tradycyjnie z 1 pobudka o 4 chyba w koncu zaczynamy wypracowywac jakis schemat

aha zapomnialam niobe przepis ten http://www.mojeciasto.pl/jesien/owoce/szarlotka ale nie dawalabym cukru do jablek bo za slodkie wyszlo

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2009-01-09 o 08:40
Stary 2009-01-09, 09:20   #1289
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
ni dy rydy dziecka pod kloszem chowac

a ja poprosilam tz zeby mi policzyl ile km dziennie robie bo ciagle ta sama trasa nad morzem chadzamy
sluchajcie, od 3 tygodni rabie codziennie po 15 km

nic dziwnego ze mnie nogi bola wieczorem
no to ladny kawalek codziennie przebiegasz, ciekawe ile ja km robie - chciaz troche mzieniam trasy wiec trudno zmierzyc

Cytat:
Napisane przez drobciaa Pokaż wiadomość
spanie w dzień- zazwyczaj u nas wygląda to tak, że od rana do popołudnia zwykle tak do 16 Filip ucina sobie zaledwie drzemki, natomiast popołudniu jedno spanko jest zwykle dłuższe i trwa tak ze 2 czasem 3 godzinki Dziś jak byliśmy u mojej psiapsióły, to taki był mój synek towarzyski, że przespał cały czas pobytu, na koniec musiałam go wybudzać, tak mu się smacznie drzemało, zauważyłam, że jak go kładę na brzuszek, wtedy wyjątkowo długo śpi, widocznie lubi spanko na brzucholku
to masz towarzyskiego synka
ale przynajmniej mialyscie czas zeby spokojnie poplotkowac

Cytat:
Napisane przez "Magdalena" Pokaż wiadomość
Hej!

oj naprawde Ci wspolczuje
mam nadzieje, ze jednak sie jakas malej unormuje i swiat ja zachwyci i bedzie bardziej zainteresowana innymi rzeczami niz tylko krzykiem
Karolinka zaczela sie interesowac roznymi rzecami tak ok miesiaca - najpierw swiatla byly super - jak zapalalam ledy w nocy to nie mogla oczu od sufitu oderwac, oczka sie robily wielkie i nie myslala o spaniu juz

Cytat:
a propo kataru wasze dzieci lubia fride? bo moja ma agresje na max jak widzi ze sie z nia zblizam
(...)
aha zapomnialam niobe przepis ten http://www.mojeciasto.pl/jesien/owoce/szarlotka ale nie dawalabym cukru do jablek bo za slodkie wyszlo
oj frida jest znienawidzona, drze sie jak opetana jak tylko zaczynam wyciagac babolki
tak samo reaguje na wode morska jak chce jej wpusic do noska
Chciaz czasami jak ma dobry humor to tylko posteka i sie pozlosci troche bez ryku np dzis rano
dzieki za przepis- wyprobuje, ale po akcji z kuchenka na razie sobie odpuszcze pieczenie
Kuchania naprawiona - sasiad wczoraj zostal wezwany i sparwdzil co sie stalo - tylko kabel ten co sie podlacza do pradu sie spalil

dzis mam pierwsza wizyte pielegniarki srodowskowej, ciekawe co bedzie robic
Stary 2009-01-09, 09:39   #1290
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:

dzis mam pierwsza wizyte pielegniarki srodowskowej, ciekawe co bedzie robic

ooo.. a ja myslalam ze tylko polozne przylaza i ze bede miala juz spokój... o co chodzi z ta pielęgniarką?

ciekawe czy w kazdym miescie tak chodza??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości