OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-07, 15:18   #1231
"Magdalena"
Rozeznanie

GG do "Magdalena"
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Magdalena wiem co czujesz. Moja Olimpia tez mialam okropna wysypke i tez na twarzy, szyi i troche na glowce. Wszystko zeszlo jej po 3 tygodniach. Teraz nie ma sladu. I nie kazda wysypka jest zaraz skaza bialkowa. Bardzo czesto winne sa hormony mamy, powodujac wlasnie tradzik niemowlecy, ktory czasami moze wygladac paskudnie.

Xandra gratuluje coreczki!

No to mnie pocieszylas, jutro juz bedzie 2 tygodnie od momentu jak pojawily sie pierwsze krostki, a jak u was wygladaly te krostki?? ja na mala gadam "pryszczata" bo doslownie to wyglada jak pryszcze

Scorpioniec tez juz myslalam ze to skaza no ale wszyscy twierdza ze to hormony i oby to szybko zeszlo bo niewiem jak dlugo to jeszcze zniose
Stary 2009-01-07, 16:15   #1232
drobciaa
Raczkowanie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Witajcie!
Dzieciaczki prześliczne!! Uwielbiam jak wklejacie zdjęcia
xandra wielkie gratulacje, nareszcie się doczekałaś!! Wracajcie szybciutko tutaj do nas!!
katakumba wszystkiego Naj na urodzinki, zdrówka dla dzidzi i całej rodzinki!!!!

A my byliśmy dziś na wycieczce, na spacer było jeszcze zbyt zimno, więc zapakowałam małego w samochód i byliśmy się przejechać, małemu się podobało, a jutro jedziemy do mojej przyjaciółki, ma 7 mies córeczkę, zrobimy sobie imprezkę, nie ma co
Ale jest nadzieja, że od piątku ocieplenie, więc spacerki wrócą do codziennego harmonogramu, nareszcie!
drobciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 18:06   #1233
nelijka
Raczkowanie

Niobe powiem szczerze ze na chrzciny kupilismy malej tylko rajtki wszystko inne dostala Stwierdzilam ze nie bede jej kupowac ubranka na jeden raz tym bardziej ze w kosciele przeciez jej nawet z kombinezonu nie wyciagnelismy
Sukienke dostala od mojej kolezanki i pewnie to byl jedyny raz kiedy ja miala na sobie bo niby na 62 a byla w sam raz No a butki od dziadkow dostala, troche duze ale chcialam im frajde tym sprawic

A wogole to tak sie dogadalam z chrzestnymi ze teraz mamy 2 swiece hehe. Ja bylam przekonana ze swiece kupuje chrzestna wiec nawet mi do glowy nie przyszlo zeby chrzestnemu powiedziec zeby nie kupowal, a tu niespodzianka przyjechal ze swieca ale uzgodnione zostalo ze chrzestnego swieca na chrzciny (bo ponoc tak to wlasnie jest) a chrzestnej na komunie (za 10 lat)

No i my juz dzisiaj tez po szczepieniu - ale mojego dziecka jakos to chyba nie rusza Zero zmian w zachowaniu, mam nadzieje ze jej sie przyjmie ta szczepionka
nelijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 18:35   #1234
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez "Magdalena" Pokaż wiadomość
No to mnie pocieszylas, jutro juz bedzie 2 tygodnie od momentu jak pojawily sie pierwsze krostki, a jak u was wygladaly te krostki?? ja na mala gadam "pryszczata" bo doslownie to wyglada jak pryszcze
Byly albo czerwone tylko albo z bialym czubkiem. Potem skora zrobila sie sucha jak tarka i dopiero po kolejnym calym tygodniu doszla do stanu sprzed tradziku.

Katakumba wszystkiego najlepszego w Dniu Urodzin! Zdrowia i szczescia dla Ciebie i Poli!
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 19:00   #1235
an.ka.b
Raczkowanie

GG do an.ka.b

Katakumba wszystkiego dobrego z okazji urodzin!!

Xandra gratulacje!!
an.ka.b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 19:27   #1236
Mbu83
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Mbu83

Xandra gratulacje za wytrwałość!!

Ja w końcu w domku. Czułam się jakbym wracała po rocznym wyjeżdzie.
Mój psiurek oszalał jak zobaczył niunie - teraz chodzi wkoło łóżeczka i pilnuje.
Malutka tylko wcina i śpi nawet 4 godziny bez przerwy.
Na razie zmykam sie troche ogarnąć. Zagladne jutro.
Acha - wybaczcie ale nie jestem w stanie przeczytać wątku od początku wiec bede sie was wypytywać o rzeczy o których juz pewnie pisałyście.
Pozdrowionka
Stary 2009-01-07, 19:49   #1237
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość
niobe7 jak mały się zanosi to podnosze go na pionowo i delikatnie klepię w plecki i przytulam a jak tak bardzo mocno się zanosi to kazali mi powietrze do ust mu wpuścić ale jescze nie musiałam na szczęście tego robić. Zauważyłam że już mu to powoli przechodzi w szpitalu tylko mi powiedzieli zebym przed szczepieniami informowla o tym lekarza zeby wiedzieli na wszelki wypadek
sliczny Twoj maly mezczyzna
ja tez tak podnosze Karolke, ale zawsze ze strachu mi zimny dreszcz po plecach przechodzi
Cytat:
Napisane przez nelijka Pokaż wiadomość
Niobe powiem szczerze ze na chrzciny kupilismy malej tylko rajtki wszystko inne dostala Stwierdzilam ze nie bede jej kupowac ubranka na jeden raz tym bardziej ze w kosciele przeciez jej nawet z kombinezonu nie wyciagnelismy
Sukienke dostala od mojej kolezanki i pewnie to byl jedyny raz kiedy ja miala na sobie bo niby na 62 a byla w sam raz No a butki od dziadkow dostala, troche duze ale chcialam im frajde tym sprawic
sukienka bardzo mi sie podoba, tez nie chce kupowac ciuszka na jeden raz, jakis falbaniastych sukienek, bo szkoda mi kasy na takie cos i jakos nie spaecjalnie mi sie to podoba. Fajnie wyglada na wieszczkach, ale jakos stracilam przekonanie do takich ciuszkow, zeszta jest zima i z kombinezonu jej w kosciele nie wyjme, wiec nie bedze widac jak jest ubrana a w domu napewno jej bedzie wygodniej w sukience tego typu co miala Twoja mala.

katakumba - sto lat !!!

Mbu - witaj i pytaj o co chcesz

Karolinka dzis zasnela od razu jak ja wlozylam do lozeczka :O
w szoku jestem, ale caly czas mam wrazenie ze zaraz sie obudzi
Stary 2009-01-07, 20:40   #1238
"Magdalena"
Rozeznanie

GG do "Magdalena"

Cytat:
Byly albo czerwone tylko albo z bialym czubkiem. Potem skora zrobila sie sucha jak tarka i dopiero po kolejnym calym tygodniu doszla do stanu sprzed tradziku.

Katakumba wszystkiego najlepszego w Dniu Urodzin! Zdrowia i szczescia dla Ciebie i Poli!
no to teraz po twoim opisie moja mala ma to samo, na glowce sa jeszcze takie z bialym czubkiem ale na szyjce i policzkach jest strasznie sucha az drapie, wiec mam nadzieje ze juz niedlugo to potrwa

Katakumba wszystkiego najlepszego!!!

wy wszystkie siedzicie z maluszkami w domu bo za zimno a ja niestety ale musza z mala wyjsc zeby sie troche uspokoila, i tez ciagle mysle o tym czy jej niezazimno jest u nas w ciagu dnia bylo -5 no i przez sniezne zaspy ciezko sie wozkiem przepchac, wiec na dzien dzisiejszy spacery nie naleza do przajemnosci

a teraz w lozeczku oprocz malenstwa lezy wlaczona suszarka od jakis 15 minut, moje dziecko milczy ale spac chyba tez niezamierza wykapana nakarmiona a do spania jej daleko, to napewno bedzie dlugi wieczor a ciekawe jaka bedzie noc, do tego jestem sama bo tz w pracy i wroci o 6:30 mam nadzieje ze niepadne
Stary 2009-01-07, 20:58   #1239
Paula Szyszka
Zadomowienie

katakumba sto lat sto lat... najserdeczniejsze życzonka!!!!!! spełnienia marzeń!!!

"Magdalena" życzę Ci spokojnej nocki żeby mała ładnie spała i dala odpocząć mamie!

Mbu83 super że już w domku jesteś i oczywiście pytaj śmiało o co chcesz my wiemy jak to jest jak nie można wątku nadrobić

nelijka
ja też nie kupuje nic małemu na chrzciny dostałam ubranko takie ładne ale skromne spodenki i sweterek od męża siostry po jej maluszku a kumpela mi pożyczy biały kombineznonik ona specjalnie kupowała na chrzest rok temu swojemu synkowi ale jak bym nie miała od niej to bym małego wzięła w zwykłym kombinezonie najważniejsze żeby mu było ciepło i wygodnie

drobciaa
udanej imprezki życzę tylko tam nie szalejcie z Filipkiem za bardzo

scorpioniec super że udało się złapać te siuśki malutkiej mam nadzieje że wyniki wyjdą dobre

mam pytanko do tych co już ochrzciły swoje maleństwa! ile płaciłyście za chrzciny??? nam ksiądz powiedział że co łaska a hrzcimy małego 15.02 ale nie mamy pojęcia ile najlepej dać zeby głupio nie wyszło a żeby też nie przesadzić
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 21:08   #1240
Sniezynka21
Zakorzenienie

Cytat:
Jak jest zapakowana to ryczy jeszcze bardziej, kolysze ja przytulam spiewam i przemawiam ale nic niedziala

tez juz probowalam wziasc ja na przetrzymanie tylko ona tak wrzeszczy ze mi sie zanosi i poprostu niemoge jej takiej placzacej zostawic, dzis juz myslalam ze mi sie udusi bo sie sina robila a ja przewracalam ja nogami do gory

glodna napewno nie jest oprocz moich cyckow dokarmiam ja butelka

normalnie niewiem co mam poczac polozna mowi ze niestety ale musze byc cierpliwa i to przeczekac,
a jakby tego bylo malo to ma straszna wysypke od 1,5 tygodnia na buzi glowce i szyjce, normalnie serce mi sie kraje jak na nia patrze, co dzien wyglada gorzej, polozna powiedziala ze to przez moje hormony podawane w mleku, ale tego coraz wiecej w niedziele pojechalismy do doktora i co?? 2 ja obejrzalo i powiedzieli to samo co moja polozna i smarowac tylko moim mlekiem,
moze cos jej dolega a ja niewiem co

Moja Sarah tez miala taka wysypke, lekarka powiedziala, ze to baby akne ( nie wiem jak to w Polsce sie nazywa ) I kazala smarowac mascia Eubos- haut ruhe. Sprobuj moze pomoze, nam pomoglo.
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 21:09   #1241
Sniezynka21
Zakorzenienie

Cytat:

mam pytanko do tych co już ochrzciły swoje maleństwa! ile płaciłyście za chrzciny??? nam ksiądz powiedział że co łaska a hrzcimy małego 15.02 ale nie mamy pojęcia ile najlepej dać zeby głupio nie wyszło a żeby też nie przesadzić
Nam ksiadz powiedzial, ze mamy dac po 5 € dla ministrantow Tylko, ze ja chrzcilam w Niemczech, wiec pewnie niewiele Ci to pomoze
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-07, 21:44   #1242
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sniezynka21 Pokaż wiadomość
Moja Sarah tez miala taka wysypke, lekarka powiedziala, ze to baby akne ( nie wiem jak to w Polsce sie nazywa ) I kazala smarowac mascia Eubos- haut ruhe. Sprobuj moze pomoze, nam pomoglo.
Tradzik niemowlecy
Stary 2009-01-07, 23:27   #1243
katakumba
Zakorzenienie

moja mala walcuje od 3 po poludniu, dalby bog jest 11.30 w nocy, nie spi, nie je
po szczepionce chyba taka

a moje urodziny? porazka, napisze wam jutro jak bede miala czas
i dziekuje wam za zyczenia

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 00:58   #1244
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
moja mala walcuje od 3 po poludniu, dalby bog jest 11.30 w nocy, nie spi, nie je
po szczepionce chyba taka

a moje urodziny? porazka, napisze wam jutro jak bede miala czas
i dziekuje wam za zyczenia
No wspolczuje. Moja ma dzis zatkany nos i tez marudzi caly dzien.

Czemu porazka?
Stary 2009-01-08, 09:09   #1245
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
wy wszystkie siedzicie z maluszkami w domu bo za zimno a ja niestety ale musza z mala wyjsc zeby sie troche uspokoila, i tez ciagle mysle o tym czy jej niezazimno jest u nas w ciagu dnia bylo -5 no i przez sniezne zaspy ciezko sie wozkiem przepchac, wiec na dzien dzisiejszy spacery nie naleza do przajemnosci
do -5 wychodzilam na spacer, ale teraz ciagle w granicach -10, wiec chyba troche za zimno

Cytat:
u mnie w tamtym roku ksiadz chcial 100 zl
zobaczymy jak bedzie w tym jak do niego pojde

Karolka wczoraj sie jednak nie obudzila na ponowne usypianie, w szoku jestem do teraz

Zapowiadaja ocieplenie nareszcie, jutro u mnei ma byc tylko -1 - w wielkopolsce

Dzeczyny, ktore chrzcily - jakie prezenty dostaly Wasze dzieciaczki?
Stary 2009-01-08, 09:14   #1246
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

u mnie dzis -3 i chetnie bym wyszla z malą ale mialy być dziś mega mrozy to popralam kombinezony (bystrzacha ze mnie wszystkie naraz).. i nadal sa wilgotne..

więc kblujemy w domku

u nas ksiądz po kolędzie dosta 10 zł a i tego nie chcial wziąć bo mówi ze lepiej coś malej kupić... jak go pytalam o chrzest ro tez powiedzial ze nic nie weźmie..

ale pewnie cos bedzie mu trzeba wcisnąć

no wlasnie jakie prezenty dostaje sie na chcrzest?

moja koleżanka chrzcila rok temu.. i min maly dostal srebrną łyżeczkę ze swoimi inicjalami i datą urodzin (i chyba chrztu) podobalo mi sie to duzo bardziej niz lańcuszek z medalikiem

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2009-01-08 o 09:16
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 10:51   #1247
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
No wspolczuje. Moja ma dzis zatkany nos i tez marudzi caly dzien.

Czemu porazka?
bo moj tz mial kiepski dzien. albo sie zle czul albo nie mogl znisc ze to jest moj dzien a nie jego. niby dorosly facet a zazdrosny...
dzis jest jak w niebie, i buzi i kocham i takie tam
wczoraj? no coz, to tylko raz w roku

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
u mnie dzis -3 i chetnie bym wyszla z malą ale mialy być dziś mega mrozy to popralam kombinezony (bystrzacha ze mnie wszystkie naraz).. i nadal sa wilgotne..
dobre, bystrzacho
my lecimy w nd do polski do katowic, mama mowi ze minus 20 bylo wczoraj, a ja nie posiadam takich grubych rzeczy dla dziecka, wiec moja mama juz zakupila jakies cieple bambosze

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 11:01   #1248
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
bo moj tz mial kiepski dzien. albo sie zle czul albo nie mogl znisc ze to jest moj dzien a nie jego. niby dorosly facet a zazdrosny...
Ale przeciez on tez ma swoj dzien, tylko on nie byl wczoraj... Za facetami nie nadazysz.

Cytat:
my lecimy w nd do polski do katowic, mama mowi ze minus 20 bylo wczoraj, a ja nie posiadam takich grubych rzeczy dla dziecka, wiec moja mama juz zakupila jakies cieple bambosze
Katakumba, Ty zamierzasz z dzieckiem wychodzic przy -20 stopniach?

A ja mam takie pytanie z innej beczki mianowicie czy juz chodzicie z maluszkami wszedzie? Ja wciaz boje sie chodzic np. do centrow handlowych, tam gdzie sa duze skupiska ludzkie. Boje sie, ze zlapie grype albo cos...
Stary 2009-01-08, 11:31   #1249
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

hej mamusie
no nareszcie cieplej,wczoraj nosa z domku nie wychylalismy,cieplo bylo,sniezek sie stopil,ale nie chcialam po szczepionce targac malego,nie wiadomo co moze byc potem, tempka spadla fajnie,odzyskalam mojego synia,ruchliwy,gadajacy,k rzyczal po mleczko, czyli norma
dzisiaj idziemy na spacerek do agencji,jak nam podwyzsza rent to przeprowadzka,masakra,tyl e tego uzbieralismy,bedzie katorznicza praca,az mnie dreszcz przechodzi,za ta cene to wole cos lepszejszego

chrzest dziewczyny a jakie formalnosci sie zalatwia? procz spowiedzi?

katakumba nie przejmuj sie,faceci tacy sa, ja bylam po porodzie i w urodzinki sie poryczalam jak bobr a ten sie pyta czemu? bo zapomnial zyczen zlozyc,owszem w sobote, 2 dni przed zlozyl itp ale chcialam tez zeby konkretnego dnia zlozyl,ale co tam,wiem ze pamieta itp

aliyah my tesco i raz centrum ale przed swietami to bylo i tlumy,wyprzedaze wiec czekamy na po szczepionce

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 11:43   #1250
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
A ja mam takie pytanie z innej beczki mianowicie czy juz chodzicie z maluszkami wszedzie? Ja wciaz boje sie chodzic np. do centrow handlowych, tam gdzie sa duze skupiska ludzkie. Boje sie, ze zlapie grype albo cos...
ja czasami wbiegam do marketow, ale przed swietami nei chcialam, bo za duzy tlok.
Doslownie wbiegam, bo Karola najczesciej w sklepie sie budzi i zalacza syrenke, wiec sie spiesze.

Cytat:
to Ci zazdrosnik jeden

Wiecie co, w biedronce sa jakies kombinezony - za 10 zl i podobno fajne - mama poleciala mi kupic, bo Karola powyrastala z tych co ma.
No i albumy do zdjec tez sa calkiem spoko - na 200 zdjec 10*15, i szyte za 9,99 - takie na allegro sa tajtansze za 13 zl.
Stary 2009-01-08, 11:57   #1251
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
katakumba sto lat!!

woreczki sie nie nadaja jak twierdzi lekarz bo one zachowują steylność jesli od razu po wysikaniu sie je odklei i odda mocz do analizy...

a w przypadku niemowlaka to nie możliwe.. my pobraliśmy wieczorem a rano poszedl do badania i tylko w pojemniczku mógł być

no kajtek to rekordzist wątkowy w przyieraniu na wadze gratuluję
Ja właśnie tak robiłam-wstałam wczesnie rano i nakleiłam-nasikał po 5 min. i za pół godz już oddałam do badania

Magdalena Kajo też ma podejrzenie skazy białkowej, ale to nie są czerwone krostki, wiem na 100% bo konsultowałam to z kilkoma lekarzami. Skaza to szorstka skóra, krostki są prawie niewidoczne, a najwięcej jest ich na policzkach i za uszami. Do tego dochodzą jeszcze częste kupki ale nie zawsze. Ja zaczęłam smarować Kajtkowi policzki kremem emolium i jakby ta wysypka się zmniejsza więc mam wielką nadzieję, że to nie skaza. Alergię wykluczam bo nic nowego małemu nie daję ani nie karmię piersią.

Edytowane przez mała82
Czas edycji: 2009-01-08 o 12:01
mała82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 12:03   #1252
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisey Pokaż wiadomość
hej mamusie
no nareszcie cieplej,wczoraj nosa z domku nie wychylalismy,cieplo bylo,sniezek sie stopil,ale nie chcialam po szczepionce targac malego,nie wiadomo co moze byc potem, tempka spadla fajnie,odzyskalam mojego synia,ruchliwy,gadajacy,k rzyczal po mleczko, czyli norma
dzisiaj idziemy na spacerek do agencji,jak nam podwyzsza rent to przeprowadzka,masakra,tyl e tego uzbieralismy,bedzie katorznicza praca,az mnie dreszcz przechodzi,za ta cene to wole cos lepszejszego
Moja Olimpia sie o jedzenie nie upomina. Rozumiesz cos takiego?

Cytat:
aliyah my tesco i raz centrum ale przed swietami to bylo i tlumy,wyprzedaze wiec czekamy na po szczepionce
Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość
ja czasami wbiegam do marketow, ale przed swietami nei chcialam, bo za duzy tlok.
Doslownie wbiegam, bo Karola najczesciej w sklepie sie budzi i zalacza syrenke, wiec sie spiesze.
Mnie kusi zeby pojechac z nia na zakupy, ale jeszcze sie troche boje...tym bardziej ze wponiedzialek kolejne szczepienie i zle byloby gdyby sie rozchorowala....
Stary 2009-01-08, 12:30   #1253
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

aliyah no to niezle, moj czasem awantury wszczyna o butle,bo taki glodny,dzisiaj to z kolei mnie zadziwil,w nocy spi sobie, zaczyna sie krecic kolo 12 no to ja myk do kuchni,butla nastawiona wracam,mlody spi smacznie, no to ja do wyrka,cichutenko a ten lobuz kolo 3 znow zaczyna, przysnelo mi sie no i wstaje, mysle no tym razem to sie obudzi,a gdzie tam,na sile obudzilam bo juz ponad 6 godzinek bez butli, to sie obudzil zdziwiony
no a zakupki to my sie wybieramy ale kiedy to nie wiem, moze ty nie chodz przed szczepionka, bo jakis wirus sie przypaleta albo cos

mam pytanko ile wasze dzieci spia w dzien? moj np ma drzemki po pol godzinki tak co 3 godzinki,nie za malo?

Fasolinka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-08, 12:31   #1254
skylie
Wtajemniczenie

Witam wszytskie mamusie Jeszcze sie tu nie meldowalam, ale podczytuje Was od jakiegos czasu na ile Bobotek pozwala. Niestety jestem dopiero na 16 stronie Super watek

Jestem mamusia grudniowa- 10 grudnia sn urodzilam Wojtusia- 3485g i 53 cm Za kilka dni konczymy juz miesiac Najgorsze byly pierwsze 2 tygodnie.

Pierwszy tydzien mieszkalismy w szpitalu, bo maly mial zoltaczke w zwiazku z konfliktem w grupach krwii i musial byc naswietlany w inkubatorze. Byl to koszmar, bo ze chlop silny jest krecil sie i machal glowa na wszytskie strony, wiec trzeba bylo pilnowac caly czas zeby mu opaska z oczu nie zjechala Karmimy sie piersia. Poczatki rowniez byly trudne, bo ani On dostawic sie do piersi nie umial, ani ja jego Po kilku probach, wiadrze lez i pomocy poloznych w szpitalu jakos nam idzie Chyba nawet calkiem niezle, bo Wojtus wazy juz ok 4200 g Od poczatku jem prawie wszytsko (oczywiscie bez szalenstw) i Wojtus nie ma zadnych problemow z kupka czy kolkami

Po powrocie do domu- w drugim tygodniu dal nam popalic w nocy. Budzil sie co godzine i czesciej i chcial jesc. Cale szczescie spal jak zabity w dzien, wiec bylo kiedy odespac Po wprowadzeniu smoka uregulowalismy jedzenie mniej wiecej co 3h, wiec jest OK. teraz w nocy spi nawet i wiecej. Oczywiscie zdarzaja mu sie wybryki i wycie przez pol nocy, ale za to nastepnej odsypia po 4-5h wiec mama tez ma czas na regeneracje sil Niestety teraz sa poroblemy z usypianiem bez smoka

Pomalutku sie werandujemy, ale niestety tegie mrozy sie zaczely, wiec ze spacerami musimy jeszcze poczekac. Narazie tylko wystawia nos przez okno, w przyplywach szalenstwa wystawiam go do ogrodka na kilka minut, ale nie za dlugo.

Niestety kilka dni temu Wojtus dostal krostek na twarzy, ktore nie chca za bardzo zniknac. A smarowalam juz oliwka, bepanthenem, balneum, codziennie sie kapiemy w Oilatum i nic nie pomaga... Jutro idziemy do pediatry zeby zobaczyl czy to aby nie jest skaza bialkowa Mam nadzieje ze nie.

Pozdrawiam jeszcze raz serdecznie, a rady udzielane na watku juz mi sie niejednokrotnie przydaly jako poczatkujacej mamie

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2009-01-16 o 13:37
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 12:57   #1255
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:

ja jeszcze po sklepach z nia nie chodzilam.. po pierwsze wokól jakas epidemia angin i grypy...

a po drugie rozbieranie i ubieranie jej to armagedon... ostatnio czapka to wróg nr jeden.. próbowalam juz kilku i kazda jej nie pasi... nawet te bawelniane po kąpieli..

no a w centrum by bylo trzeba ja rozebrac.. ale po kolejnych szczepionkach chyba sie wybierzemy coby ja przyzwyczaic do ludu trochę pojde w dzien jak tłumów brak..

Cytat:
Napisane przez niobe7 Pokaż wiadomość

Wiecie co, w biedronce sa jakies kombinezony - za 10 zl i podobno fajne - mama poleciala mi kupic, bo Karola powyrastala z tych co ma.
No i albumy do zdjec tez sa calkiem spoko - na 200 zdjec 10*15, i szyte za 9,99 - takie na allegro sa tajtansze za 13 zl.
moja tesciowa nabyla taki w realu za 16 zeta.. ale to doslownie dwie podszewki i praktycznie zero ocieplenia - do niczego sie nie nadaje

Cytat:

mam pytanko ile wasze dzieci spia w dzien? moj np ma drzemki po pol godzinki tak co 3 godzinki,nie za malo?
moja mala je co 3h i po kazdym jedzeniu ucina drzemki ok 20 min... rzadko kiedy usnie w dzień na dlużej(ew na spacerze).. ale za to śpi w nocy od ok 22-23 do 4-5 rano i potem do ok 9 rano

skylie witaj u nas!! ślicznego masz synusia

napisz jeszcze swój wiek i maiasto z którego piszesz a przy okazji wciągnę cię na naszą liste
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 12:58   #1256
niobe7
Zadomowienie

skylie witaj i zapraszamy czesciej, w koncu sie ujawnilas, bo widzialam Cie jako podczytujaca wczesniej
slicznie wygladacie, a jaka fajna czuprynke ma Wojtus
mojej Karolce z przodu wloski sie przerzedzily i tylko z tylu pozostaly gesciejsze
Stary 2009-01-08, 13:05   #1257
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

skylie witaj w naszym wesolutkim gronie

scorpionec a ja myslalam ze moj to taki anty spiacy w dzien, no w nocy ladnie spi nie powiem,ale w dzien to malutko,chyba ze go wymeczymy z mezem no i spacerki to tez spi jak zabity,pomijam jazde autem,to mu sie podoba najbardziej,bedzie mial z mezem wspolny jezyk a ja czas dla siebie, tylko keidy to bedzie

ogladalyscie dzisiaj tvn dziendobry? byly masazyki dla niemowlat i pan zawistowski oczywiscie,nic nowego w sumie sie nie dowiedzialam, czekam tylko az Gabrys podrosnie i bedziemy sobie chodzic na zajecia z masazyku, moj slodziak uwielbia jak po kapieli masuje mu cialko z balsamem,lapki rozklada,usmiech na buzce,pogaduje sobie

Fasolinka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-08, 13:07   #1258
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
moja tesciowa nabyla taki w realu za 16 zeta.. ale to doslownie dwie podszewki i praktycznie zero ocieplenia - do niczego sie nie nadaje
te podobno dosyc grube - ale nie wiem bo nie widzialam
Stary 2009-01-08, 13:14   #1259
skylie
Wtajemniczenie

Dziekujemy

28 lat, Krakow
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 13:17   #1260
molka86
Rozeznanie

katakumba spóźnione życzonka. Wszystkiego najlepszego, dużo szczęścia no i oczywiście jak najmnie kłopotów z Polką .

skylie witaj . Nie udzielałaś się wcześniej ale widzę, że już nadrobiaś zaległości i opisałaś nam wszystko co się u Ciebie do tej pory działo .

Ja byłam z małą w centrum handlowym bo potrzebowałam prezentu dla koleżanki. Byłyśmy 40 minut. No i niestety Maja źle to zniosła bo później darła się cały wieczór . Chyba było to dla niej stresjące. W ogóle źle znosi wizyty gości . Zawsze jak nas ktoś odwiedzi to później drze się tak, że nie można jej uspokoić .
molka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości