|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 | |
Rozeznanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
No to mnie pocieszylas ![]() Scorpioniec tez juz myslalam ze to skaza no ale wszyscy twierdza ze to hormony i oby to szybko zeszlo bo niewiem jak dlugo to jeszcze zniose ![]()
![]() |
#1232 |
Raczkowanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Witajcie!
Dzieciaczki prześliczne!! Uwielbiam jak wklejacie zdjęcia ![]() xandra wielkie gratulacje, nareszcie się doczekałaś!! Wracajcie szybciutko tutaj do nas!! katakumba wszystkiego Naj na urodzinki, zdrówka dla dzidzi i całej rodzinki!!!! A my byliśmy dziś na wycieczce ![]() ![]() ![]() Ale jest nadzieja, że od piątku ocieplenie, więc spacerki wrócą do codziennego harmonogramu, nareszcie! |
![]() ![]() |
![]() |
#1233 |
Raczkowanie
|
Niobe powiem szczerze ze na chrzciny kupilismy malej tylko rajtki
![]() ![]() ![]() Sukienke dostala od mojej kolezanki i pewnie to byl jedyny raz kiedy ja miala na sobie bo niby na 62 a byla w sam raz ![]() ![]() A wogole to tak sie dogadalam z chrzestnymi ze teraz mamy 2 swiece hehe. Ja bylam przekonana ze swiece kupuje chrzestna wiec nawet mi do glowy nie przyszlo zeby chrzestnemu powiedziec zeby nie kupowal, a tu niespodzianka przyjechal ze swieca ![]() ![]() No i my juz dzisiaj tez po szczepieniu - ale mojego dziecka jakos to chyba nie rusza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katakumba wszystkiego najlepszego w Dniu Urodzin! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1235 |
Raczkowanie
|
Katakumba wszystkiego dobrego z okazji urodzin!!
Xandra gratulacje!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1236 |
Raczkowanie
|
Xandra gratulacje za wytrwałość!!
Ja w końcu w domku. Czułam się jakbym wracała po rocznym wyjeżdzie. Mój psiurek oszalał jak zobaczył niunie - teraz chodzi wkoło łóżeczka i pilnuje. Malutka tylko wcina i śpi nawet 4 godziny bez przerwy ![]() Na razie zmykam sie troche ogarnąć. Zagladne jutro. Acha - wybaczcie ale nie jestem w stanie przeczytać wątku od początku wiec bede sie was wypytywać o rzeczy o których juz pewnie pisałyście. Pozdrowionka |
![]() ![]() |
![]() |
#1237 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tez tak podnosze Karolke, ale zawsze ze strachu mi zimny dreszcz po plecach przechodzi Cytat:
![]() katakumba - sto lat !!! ![]() Mbu - witaj ![]() ![]() Karolinka dzis zasnela od razu jak ja wlozylam do lozeczka :O w szoku jestem, ale caly czas mam wrazenie ze zaraz sie obudzi
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1238 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Katakumba wszystkiego najlepszego!!! wy wszystkie siedzicie z maluszkami w domu bo za zimno a ja niestety ale musza z mala wyjsc zeby sie troche uspokoila, i tez ciagle mysle o tym czy jej niezazimno jest u nas w ciagu dnia bylo -5 no i przez sniezne zaspy ciezko sie wozkiem przepchac, wiec na dzien dzisiejszy spacery nie naleza do przajemnosci a teraz w lozeczku oprocz malenstwa lezy wlaczona suszarka od jakis 15 minut, moje dziecko milczy ale spac chyba tez niezamierza ![]()
![]() |
#1239 |
Zadomowienie
|
katakumba sto lat sto lat... najserdeczniejsze życzonka!!!!!! spełnienia marzeń!!!
"Magdalena" życzę Ci spokojnej nocki żeby mała ładnie spała i dala odpocząć mamie! Mbu83 super że już w domku jesteś i oczywiście pytaj śmiało o co chcesz my wiemy jak to jest jak nie można wątku nadrobić ![]() nelijka ja też nie kupuje nic małemu na chrzciny ![]() ![]() drobciaa udanej imprezki życzę tylko tam nie szalejcie z Filipkiem za bardzo ![]() scorpioniec super że udało się złapać te siuśki malutkiej ![]() ![]() mam pytanko do tych co już ochrzciły swoje maleństwa! ile płaciłyście za chrzciny??? nam ksiądz powiedział że co łaska a hrzcimy małego 15.02 ale nie mamy pojęcia ile najlepej dać zeby głupio nie wyszło a żeby też nie przesadzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Sarah tez miala taka wysypke, lekarka powiedziala, ze to baby akne ( nie wiem jak to w Polsce sie nazywa ) I kazala smarowac mascia Eubos- haut ruhe. Sprobuj moze pomoze, nam pomoglo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1242 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1243 |
Zakorzenienie
|
moja mala walcuje od 3 po poludniu, dalby bog jest 11.30 w nocy, nie spi, nie je
po szczepionce chyba taka a moje urodziny? porazka, napisze wam jutro jak bede miala czas i dziekuje wam za zyczenia |
![]() ![]() |
![]() |
#1244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czemu porazka? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1245 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zobaczymy jak bedzie w tym jak do niego pojde Karolka wczoraj sie jednak nie obudzila na ponowne usypianie, w szoku jestem do teraz ![]() Zapowiadaja ocieplenie ![]() Dzeczyny, ktore chrzcily - jakie prezenty dostaly Wasze dzieciaczki?
![]() |
#1246 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
u mnie dzis -3 i chetnie bym wyszla z malą ale mialy być dziś mega mrozy to popralam kombinezony (bystrzacha ze mnie wszystkie naraz).. i nadal sa wilgotne..
więc kblujemy w domku ![]() u nas ksiądz po kolędzie dosta 10 zł ![]() ale pewnie cos bedzie mu trzeba wcisnąć ![]() no wlasnie jakie prezenty dostaje sie na chcrzest? moja koleżanka chrzcila rok temu.. i min maly dostal srebrną łyżeczkę ze swoimi inicjalami i datą urodzin (i chyba chrztu ![]() ![]() ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-01-08 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1247 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis jest jak w niebie, i buzi i kocham i takie tam wczoraj? no coz, to tylko raz w roku Cytat:
![]() my lecimy w nd do polski do katowic, mama mowi ze minus 20 bylo wczoraj, a ja nie posiadam takich grubych rzeczy dla dziecka, wiec moja mama juz zakupila jakies cieple bambosze |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1248 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja mam takie pytanie z innej beczki mianowicie czy juz chodzicie z maluszkami wszedzie? Ja wciaz boje sie chodzic np. do centrow handlowych, tam gdzie sa duze skupiska ludzkie. Boje sie, ze zlapie grype albo cos... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1249 |
Zadomowienie
|
hej mamusie
no nareszcie cieplej,wczoraj nosa z domku nie wychylalismy,cieplo bylo,sniezek sie stopil,ale nie chcialam po szczepionce targac malego,nie wiadomo co moze byc potem, tempka spadla fajnie,odzyskalam mojego synia,ruchliwy,gadajacy,k rzyczal po mleczko, czyli norma dzisiaj idziemy na spacerek do agencji,jak nam podwyzsza rent to przeprowadzka,masakra,tyl e tego uzbieralismy,bedzie katorznicza praca,az mnie dreszcz przechodzi,za ta cene to wole cos lepszejszego chrzest dziewczyny a jakie formalnosci sie zalatwia? procz spowiedzi? katakumba nie przejmuj sie,faceci tacy sa, ja bylam po porodzie i w urodzinki sie poryczalam jak bobr a ten sie pyta czemu? bo zapomnial zyczen zlozyc,owszem w sobote, 2 dni przed zlozyl itp ale chcialam tez zeby konkretnego dnia zlozyl,ale co tam,wiem ze pamieta itp aliyah my tesco i raz centrum ale przed swietami to bylo i tlumy,wyprzedaze wiec czekamy na po szczepionce
![]() |
#1250 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Doslownie wbiegam, bo Karola najczesciej w sklepie sie budzi i zalacza syrenke, wiec sie spiesze. Cytat:
Wiecie co, w biedronce sa jakies kombinezony - za 10 zl i podobno fajne - mama poleciala mi kupic, bo Karola powyrastala z tych co ma. No i albumy do zdjec tez sa calkiem spoko - na 200 zdjec 10*15, i szyte za 9,99 - takie na allegro sa tajtansze za 13 zl.
![]() |
#1251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Magdalena Kajo też ma podejrzenie skazy białkowej, ale to nie są czerwone krostki, wiem na 100% bo konsultowałam to z kilkoma lekarzami. Skaza to szorstka skóra, krostki są prawie niewidoczne, a najwięcej jest ich na policzkach i za uszami. Do tego dochodzą jeszcze częste kupki ale nie zawsze. Ja zaczęłam smarować Kajtkowi policzki kremem emolium i jakby ta wysypka się zmniejsza więc mam wielką nadzieję, że to nie skaza. Alergię wykluczam bo nic nowego małemu nie daję ani nie karmię piersią. Edytowane przez mała82 Czas edycji: 2009-01-08 o 12:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1252 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1253 |
Zadomowienie
|
aliyah no to niezle, moj czasem awantury wszczyna o butle,bo taki glodny,dzisiaj to z kolei mnie zadziwil,w nocy spi sobie, zaczyna sie krecic kolo 12 no to ja myk do kuchni,butla nastawiona wracam,mlody spi smacznie, no to ja do wyrka,cichutenko a ten lobuz kolo 3 znow zaczyna, przysnelo mi sie no i wstaje, mysle no tym razem to sie obudzi,a gdzie tam,na sile obudzilam bo juz ponad 6 godzinek bez butli, to sie obudzil zdziwiony
no a zakupki to my sie wybieramy ale kiedy to nie wiem, moze ty nie chodz przed szczepionka, bo jakis wirus sie przypaleta albo cos mam pytanko ile wasze dzieci spia w dzien? moj np ma drzemki po pol godzinki tak co 3 godzinki,nie za malo?
![]() |
#1254 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszytskie mamusie
![]() ![]() ![]() Jestem mamusia grudniowa- 10 grudnia sn urodzilam Wojtusia- 3485g i 53 cm ![]() ![]() Pierwszy tydzien mieszkalismy w szpitalu, bo maly mial zoltaczke w zwiazku z konfliktem w grupach krwii i musial byc naswietlany w inkubatorze. Byl to koszmar, bo ze chlop silny jest krecil sie i machal glowa na wszytskie strony, wiec trzeba bylo pilnowac caly czas zeby mu opaska z oczu nie zjechala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po powrocie do domu- w drugim tygodniu dal nam popalic w nocy. Budzil sie co godzine i czesciej i chcial jesc. Cale szczescie spal jak zabity w dzien, wiec bylo kiedy odespac ![]() ![]() ![]() Pomalutku sie werandujemy, ale niestety tegie mrozy sie zaczely, wiec ze spacerami musimy jeszcze poczekac. Narazie tylko wystawia nos przez okno, w przyplywach szalenstwa wystawiam go do ogrodka na kilka minut, ale nie za dlugo. Niestety kilka dni temu Wojtus dostal krostek na twarzy, ktore nie chca za bardzo zniknac. A smarowalam juz oliwka, bepanthenem, balneum, codziennie sie kapiemy w Oilatum i nic nie pomaga... Jutro idziemy do pediatry zeby zobaczyl czy to aby nie jest skaza bialkowa ![]() Pozdrawiam jeszcze raz serdecznie, a rady udzielane na watku juz mi sie niejednokrotnie przydaly jako poczatkujacej mamie ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2009-01-16 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1255 | |||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
a po drugie rozbieranie i ubieranie jej to armagedon... ostatnio czapka to wróg nr jeden.. próbowalam juz kilku i kazda jej nie pasi... nawet te bawelniane po kąpieli.. no a w centrum by bylo trzeba ja rozebrac.. ale po kolejnych szczepionkach chyba sie wybierzemy coby ja przyzwyczaic do ludu trochę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() skylie witaj u nas!! ślicznego masz synusia ![]() napisz jeszcze swój wiek i maiasto z którego piszesz a przy okazji wciągnę cię na naszą liste ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1256 |
Zadomowienie
|
skylie witaj i zapraszamy czesciej, w koncu sie ujawnilas, bo widzialam Cie jako podczytujaca wczesniej
![]() slicznie wygladacie, a jaka fajna czuprynke ma Wojtus mojej Karolce z przodu wloski sie przerzedzily i tylko z tylu pozostaly gesciejsze ![]()
#1257 |
Zadomowienie
|
skylie witaj w naszym wesolutkim gronie
![]() scorpionec a ja myslalam ze moj to taki anty spiacy w dzien ![]() ![]() ![]() ogladalyscie dzisiaj tvn dziendobry? byly masazyki dla niemowlat i pan zawistowski oczywiscie,nic nowego w sumie sie nie dowiedzialam, czekam tylko az Gabrys podrosnie i bedziemy sobie chodzic na zajecia z masazyku, moj slodziak uwielbia jak po kapieli masuje mu cialko z balsamem,lapki rozklada,usmiech na buzce,pogaduje sobie
![]() |
#1258 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1259 |
Wtajemniczenie
|
Dziekujemy
![]() 28 lat, Krakow |
![]() ![]() |
![]() |
#1260 |
Rozeznanie
|
katakumba spóźnione życzonka. Wszystkiego najlepszego, dużo szczęścia no i oczywiście jak najmnie kłopotów z Polką
![]() skylie witaj ![]() ![]() Ja byłam z małą w centrum handlowym bo potrzebowałam prezentu dla koleżanki. Byłyśmy 40 minut. No i niestety Maja źle to zniosła bo później darła się cały wieczór ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.