Od słowa mama do randkowania czyli maluchów cała nasza zgraja - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-18, 19:35   #1261
dudipopka
kobieta za ladą

Dot.: Od słowa mama do randkowania czyli maluchów cała nasza zgraja

nie da sie mucha gigant złapać

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 19:36   #1262
AgaMili
BAN stały

A nie masz packi na muchy? Pacnij i po klopocie
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 19:42   #1263
dudipopka
kobieta za ladą

no ni mom packi
gotuje pierogi z mięchem ale sie zazre

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2009-05-18, 19:52   #1264
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izun Pokaż wiadomość
moja droga ja też tak myślałam,a tu proszę,dwa tygodnie wolnego minęly i to już po 10 latach!!!Więc możesz mi wierzyć-urlop ci się trafi szybciej niż się spodziewasz!
dobre dobre to pozostaje zacisnąc zwieracze i jakoś przetrzymać te 10 lat

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
hej na moment bo nie mam czasu
wyobrazcie sobie poszłam oddać sandałki bo za duże i chciałam wejś cdo pewnego sklepu obuwniczego-----zostałam z niego wyproszona bo nie wolno z wózkiem----nie pytajta jakie qrwy latały po sklepie zrabałam babe i wyszłam z hukiem
lece może zajrze potem

izun dowiem sie o co qman z tym pw do mnie? bo mnie to nurtujr
No nie moge!Nie dziwi się że gwałtownie zareagowałaś.Osobiście puściłabym chyba tą budę z dymem

Braxa Wiem co czułaś kochana Dobrze że Wierkowi nic się nie stało.Ale co żeście sie strachu najedli to wasze.Nastka tez juz zaliczyła przygode z prądem.Boszszsze jak ja sie wtedy wystraszyłam!

Ira moja tez zaliczyła upadek z łózka na gołe panele.Jakies 5 miesięcy wtedy miała.Wina była i moja i tz-ta więc na sobie na wzajem psy wieszalismy.

Aguś głowa do góry Zawsze masz nas.Wiem że to nie to samo co spotkanie z kimś na żywo,ale jesteśmy z Tobą.

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Młoda mi się kręci w łóżeczku,a myślałam że po dzisiejszym długim spacerze będzie ładnie spała.
Te cholerne jedynki jeszcze się nie przebiły!Niepojęte...

Sączę lampkę tokaja

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Dudi weż krowe na wabik.Nie masz gdzie w śmieciach jakiejś zakasztanionej pieluchy Julci?
A potem gazetą ubij...

Edytowane przez Kurzoslawa
Czas edycji: 2009-05-18 o 19:45
Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 19:53   #1265
dudipopka
kobieta za ladą

u mnie tyż jedynek brak tz u młodej....chociaż

młoda usneła ufffffffff a ja sierota se nastawiłam na 1 pokrętło w kuchence(mam na prąd) i sie dziwie czemu sie woda nie gotuje

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2009-05-18, 19:53   #1266
atenk1
Wtajemniczenie

Kurza dobry patent
atenk1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 19:55   #1267
AgaMili
BAN stały

ide na m jak milosc a potem mloda klasc i do garow, Humor mam pod psem wiec lepiej sobie juz pojde zeby was nie zarazic. Poza tym ciesze sie ze was mam
Do jutra babolki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-18, 19:58   #1268
atenk1
Wtajemniczenie

Ja też lecę bo mi się to i owo skapszoniło...a katar gorszy niż wczoraj...pa pa
Słodkich snów
Stary 2009-05-18, 21:01   #1269
evelin2000
Zadomowienie

hejka jeszcze nie czytalam co tam u was ale powiem wam tylko ze glodna jestem potwornie o matko chyba umre

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Kasiu dzieki Bogu, lec do sklepu kupic zaslepki do gniazdek zalozcie oprd nie stalo i to jest najwazniejsze. NIgdy nie jestesmy w stanie zabezpieczyc dzieci naszych przed wszystkim ile razy Zuza przywalila glowa w podloge to wole nie liczyc i starsznie sie tego boje ze kiedys udezry w jakis przedmiot albo w kant pudelka czy cos takiego ale ja to jestem paranoiczka i tyle jeszcze raz dzieki Bogu ze nic sie nie stalo
A mnie zaitrygowala opowiesc o zachowaniu psa bo sama mam psa ktory jest zazdrosny o mala jak ta historja ygladala? powiesz cos wiecej???To ze mamy juz 7 zebow na wierzchu to juz wam mowilamm????

Aga Milenka ma dopiero niecale 2 latka daj sobie troche czasu. Jeszcze bedziesz pracowac i miec kolezanki. NIc sie nie martw nie na darmo sie mowi ze mamuski w pracy sa sto razy epsze niz te bezdzietne. To naturalne ze poczatkowo jestesmy troche od ludzi odsuniete bo musimy naszym pisklakom czas poswiecic. Jak narazie postaarj sie zalapac kontakt z mamuskami z osiedla np??? albo z tych spotkan co to chodzicie i spokojnie konatkty pomagaja i znajdziesz w ten sposob tez i prace tylko sie nie ograniczaj. Tz nie zazdrosc bo to naturalne ze on chodzi do pracy i ma tam znajomych a ja wierze ze ty swoich tez znajdziesz a do tej pory bedziemy tutaj cie wspierac

Dudi ten sklep to trzeba jakos oznaczyc np wyslac do tv info o takim traktowaniu albo do lokalnej gazety narobic im smrodu to im sie odechce. Kurna ludzie to sa starszni pamietam jak z moja mala kiedys do przychodni na pobranie krwi chodzilam jak miala 4 miechy to mnie nikt bez kolejki nie chial wpuscic mimo iz na drzwiach byla wywieszka ze dzieci do 6 miesiaca bez kolejki ludzie to -y

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

no to dobrej nocki wam zycze klade sie co by przetrwac kolejny ciezki dzien
Stary 2009-05-18, 21:28   #1270
BRAXA
Zadomowienie

GG do BRAXA

Cytat:
Napisane przez atenk1 Pokaż wiadomość
Braxa musisz sobie dać trochę luza...bo zestresowana matka w niczym sobie nie poradzi...
leć kobitko na chwilę ...zrzuć ciężar z piersi

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

I powiem Ci jeszcze Kasiu że jesteś najlepszą mamą jaką mogliby mieć
Anetko dziekuje bardzo za te słowa

Bo właśnie na piwku z elektrykiem byliśmy i tylko szczęście ze trafił na faze taką co nie robi dużego bum

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Ewelinko trza uważać na psa i tyle zaślepki mam tylko jedno było beż oprawki i mogła być tragedia

pa pa dobranoc
BRAXA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 22:01   #1271
Kurzoslawa
Wtajemniczenie

No i wszystkie polazły...pieknie To ja chyba tez lece...

Kurzoslawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-19, 05:36   #1272
atenk1
Wtajemniczenie

Witajcie z rana Jak ja się cieszę że Was mam baby...nawet nie wiecie jak bardzo
Lecę na tą przekichaną wycieczkę Żadna nie chciała zamiast mnie pojechać!!!!!! !
Może przeżyje..ale dziś chętnie posiedziałabym w domku
MaladT trzymam kciukaski i jestem pewna że dziś w Toruniu będzie słonko Ci świecić
Braxa kobito to co napisałam to święta prawdaTylko Ty i nie waz mi się myśleć inaczej!!!
Agunia nie łam się ...ja też sama jak palec..co prawda mam 5 paznokci ale te lubią mi się wpijać w ciało..Mam koleżankę w Londynie i ona na zmiany pilnuje czasem dzieciaczki innych babek...Pomagają sobie...Gdy jedna na straży inne maja czas na maleńkie przyjemności...Spróbuj zagadać ...a nóż widelec jakąś fajna babeczkę jak Ty poznasz
Dudi ubiłaś samolota?...
No nic lecę...Miłego dnia kibitki...Piszcie dużo to sobie poczytam po przyjeździe...pewnie dyńka będzie bolała..ale przy Was wszystko jakieś takie bardziej sympatyczne i miłe niż w rzeczywistości
Stary 2009-05-19, 07:56   #1273
evelin2000
Zadomowienie

Hejka dzisiaj taka piekna pogoda ze ho ho normalnie zal mi tych chwil chyba wyjde szybciej z pracy

jem sucha kanapke i chyba zaraz cos puszcze ale wczoraj wytrwalam od 18 bez jedzenia hurrraaa jeden dzien meczarni za mna zaraz zejde na dol kupie jakies pomidorki co chociaz chwila przyjemnosci

Noc spokojna ZUzon spalod 19:00 do ranca uhhh co za zycie

Pozdrawiam wszytskie i zycze milego dnia,

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

no wybaczcie ale zeby nei bylo od mojego ani jednego postu to normalnie jakas katastorfa

Edytowane przez evelin2000
Czas edycji: 2009-05-19 o 08:00
evelin2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 10:29   #1274
AgaMili
BAN stały

Ewelinko ja juz pisze
Dzis pozniej bo rano musialam zupe nastawic i oproznic suszarke do naczyn. Pospalam do 9. Milenka sie sama bawila na dywanie a ja 1 okiem na nia zerkalam, tak mi sie wstawac nie chcialo, pokoj zamknelam na klamke zeby sama po domu nie chodzila i jeszcze polezalam troszke, malej dalam mleko, przebralam pieluche i sie bawila sama, pobojowisko zrobila i zaraz sie za sprzatanie zabieram. Z tz niefajnie, on mysli ze jest ok a mi wcale sie tak nie wydaje. Dobrze, ze weekend bedzie rozrywkowy to troche odetchne, w niedziele komunia, przyjezdza rodzina z Polski ktora jeszcze Milenki nie widziala w ogole, pogoda ma byc sliczna; obiad w restauracji, pozniej imprezka w domu. Umowilam sie z mama ze zrobie ciasto, salatke jarzynowo-buraczana i jajka nadziewane pasta pieczarkowa z majonezem. Macie jakis latwy przepis na tort? Chcialabym zablysnac
Milek siedzi na dywanie i rozmawia z zabawkami, daje im ciumki i mowi mniam mniam chyba pora isc sniadanie zrobic
Ale nudaaaa, dziewczyny piszcie cos bo zasne..

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2009-05-19 o 10:30
Stary 2009-05-19, 10:56   #1275
evelin2000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Ewelinko ja juz pisze
Dzis pozniej bo rano musialam zupe nastawic i oproznic suszarke do naczyn. Pospalam do 9. Milenka sie sama bawila na dywanie a ja 1 okiem na nia zerkalam, tak mi sie wstawac nie chcialo, pokoj zamknelam na klamke zeby sama po domu nie chodzila i jeszcze polezalam troszke, malej dalam mleko, przebralam pieluche i sie bawila sama, pobojowisko zrobila i zaraz sie za sprzatanie zabieram. Z tz niefajnie, on mysli ze jest ok a mi wcale sie tak nie wydaje. Dobrze, ze weekend bedzie rozrywkowy to troche odetchne, w niedziele komunia, przyjezdza rodzina z Polski ktora jeszcze Milenki nie widziala w ogole, pogoda ma byc sliczna; obiad w restauracji, pozniej imprezka w domu. Umowilam sie z mama ze zrobie ciasto, salatke jarzynowo-buraczana i jajka nadziewane pasta pieczarkowa z majonezem. Macie jakis latwy przepis na tort? Chcialabym zablysnac
Milek siedzi na dywanie i rozmawia z zabawkami, daje im ciumki i mowi mniam mniam chyba pora isc sniadanie zrobic
Ale nudaaaa, dziewczyny piszcie cos bo zasne..
ale ci dobrze pospalas sobie ja kurcze musialam sie znowu zwlec o 6 z lozka ale nic to juz wieksza polowa dnia za mna no i przyszla informacja ze pensja wreszcie bedzie wiec

ja torcika to nie potrafie niestety ale pewnie mozna sobie ulatwic troche i kupic spody do przelozenia juz gotowe, zrobic krem smietanowy i np taka wz-ke ??? smaczne taki torcik zamowilam na chrziny Zuzuni byl przepyszny ale nie pytaj mnie prosze jak sie ten krem robi mysle ze tutaj Anetka przyjdzie z pomoca albo Kurzi one sa ciastowe

ja potrafie bez przepisu zrobic tylko jablecznik i murzynka a na reszte musze miec na kartce napisane co i jak

ale fajnie ze rodzinka przyjedzie do Ciebei to sie troche rozerwiesz i zawsze to kontak z bliskimi
Stary 2009-05-19, 12:27   #1276
izun
Rozeznanie

Witam mamuśki!U mnie właśnie zaczęła się normalność...obiad w trakcie gotowania,zakupy zrobione,lodówka pełna...tylko dziewczyny jakieś takie humorzaste wróciły;ciągle się kłócą,o coś obrażają...a brudów to mam tyle,że do świąt chyba będę prać!A tu jeszcze od rana pogoda do d..y!KATASTROFA!Aguś kiedy chcę błysnąć ciastem wyjątkowym,kupuję spody tortowe i przekładam je różnymi galaretkami wymieszanymi z bitą śmietaną,czasem dodaje owoce,albo kupuję do tego gotowe kremy i dodaję do niech odrobinę alkoholu...póki co nikt się nie skarży,a jedzą,że hej...No a roboty z tym dużo nie ma...A,miałam jeszcze ogłosić-już wiem jak wkleić zdjęcia do albumu!!!:jup i:Więc kto ciekaw-zaglądać!Tylko mi się nie śmiać za głośno
izun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 12:34   #1277
evelin2000
Zadomowienie

hejka Izun wreszcie ktos zajrzal bo juz normalnie z tej samotnosci pracowej dostawalam deprechy

zdjec nie widze czy ten album juz powstal ???

I gratki szczesliwego pworotu dziewczynek do domu, no tak 10 lat to juz panienki to sie bocza o obrazaja ojej jakie to slodkie jest jesli chodzi o te torty to juz chcialam napisac ze oooo fajnie zrobie taki tez ale sobie przypomnialam ze od wczoraj nie jem slodkiego i stoi u mnie w kuchni pol blaszki jablecznika co to tz upiekl ale ja nie moge

wspolczuje prania sterty nie cierpie prania i jakos nigdy nie moge doprowadzic to stanu pustego kosza na brudna bielizne zawsze wystaje z niego
Stary 2009-05-19, 12:38   #1278
AgaMili
BAN stały

Izun ja tez nie widze zdjec
A co do prania to ja tez nigdy nie moge oproznic kosza

No moze rzeczywiscie kupie gotowe spody i kremy i bedzie git

Ewelinko ja jadlam jablecznik mojej mamy wczoraj, mniam uwilebiam ciacha a tez przydalaby sie dietka... ;/

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2009-05-19 o 12:40
Stary 2009-05-19, 12:43   #1279
izun
Rozeznanie

No dziewczyny,chyba już jest!A co do prania to znam ten ból i wierzcie mi-nie bez powodu pisałam,że do świąt mi to zejdzie

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

BŁAGAM!nie mówmy o odchudzaniu!Bo jak słyszę tylko "ciacho"to mi się coś robi....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-19, 12:50   #1280
AgaMili
BAN stały

Izun sliczne dziewczynki ale chyba nie sa jednojajowe? Bo widac roznice miedzy nimi. Fajnie miec blizniaki, sama bym chciala zeby Milka miala siostre w tym samym wieku

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Hej gdzie reszta dziewczyn? Nie mam co robic, obiad ugotowany, pranie wywieszone, Mila spi, tz tez, no a ja nudze sie
Stary 2009-05-19, 12:56   #1281
izun
Rozeznanie

Dzięki Aguś.Rzeczywiście nie są jednojajowe ale pomysły mają podobnie niepoważneNo niestety muszę was opuścić-obiad do podania-ale mam nadzieję wrócić wieczorkiem...Buziole:cmo k:
Stary 2009-05-19, 13:05   #1282
evelin2000
Zadomowienie

No super dziewczyny a jak szybko urosly te z kiedys to nasze na czasie

Izun pikna kobita jestes

Oh wy obiadki sratki a ja tu glodna ale dzisiaj kumpela mi podala prosty szybki przepis to go dzisiaj zrobie

cukinia podsmazona z czosnkiem ze smietana i serem plesniowym z makaronem i do tego karkoweczka z sosem czosnkowym mniammmmmmm zjem to przed 18
Stary 2009-05-19, 13:12   #1283
dudipopka
kobieta za ladą

elo
jestem zła miałam wyjść i duuuuuuupa taka pogoda siem zrobiła ze szok
a chciałam oddać gazetnik w sklepie po 5 zeta i wejść na przychodnie bo mi mloda coraz bardziej kaszle
i duuuuuuuuupa wsio spakowane dziecie ubrane no i se siedzimy
ja już po obiadku u mnie dziś były zapiekane grzanki z pieczarkami i kielbaską mniam
o matko co ja będę cały dzień w domu robić

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2009-05-19, 13:23   #1284
evelin2000
Zadomowienie

Dudiku mala na smycz i na wizazu posiedz bo cosik ciebie ostatni otu malo
Stary 2009-05-19, 13:26   #1285
dudipopka
kobieta za ladą

ewelinko bo jakoś nie mam nastroju coś mi sie porobiło.............dziś chyba poczytam bo w czoraj byłam w bibliotece
a poza tym to mie wciągneło to kilkugodzinne łażenie po dworzu........teraz łaże z pauliną bo mieszka już u rodziców a to 10 minut ode mnie i tak se łazimy gadamy a dzieciaki zwiedzają
a dziś dzwoniła czy idziemy poczekam z godzine i chyba zniose wózek an dół

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2009-05-19, 13:49   #1286
evelin2000
Zadomowienie

no lece do domu powoli bede dzisiaj wieczorkiem chyba ale po 21 bo na step dzisiaj lece zrzucic troche sadla paski
Stary 2009-05-19, 13:50   #1287
Kasiamaja
Zadomowienie

GG do Kasiamaja

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
elo
jestem zła miałam wyjść i duuuuuuupa taka pogoda siem zrobiła ze szok
a chciałam oddać gazetnik w sklepie po 5 zeta i wejść na przychodnie bo mi mloda coraz bardziej kaszle
i duuuuuuuuupa wsio spakowane dziecie ubrane no i se siedzimy
ja już po obiadku u mnie dziś były zapiekane grzanki z pieczarkami i kielbaską mniam
o matko co ja będę cały dzień w domu robić
A ja wyszłam bo musiala za neta zapłacić i ogólnie zakupy zrobić ,a jak wrociłam to chocby spod prysznica ,dobrze ,że zawsze mam folie na wozku (przyzwyczajenie z irl) więc mała suchutka . W ogole to kupilam mielone i mowie tż ,że będą kotlety a jego odzew (ehhhhhh ,ahhhhhhhh ,a nie ma co innego) tak własnie człowiek się stara ,a menda nie docenia i jeszcze sapie. Młoda nie chce spac ,co troche posprzatam to ona na nowo wszystko z szaf wywala i zabawki ,gotowac nie moge bo jak ide do kuchni to do kosza się dobiera i w ogole dupny ten dzien jest ,a jeszcze o 18 fotograf przyjdzie pokazać nam swoje prace i ewentualnie umowe podpisać I to tak w skrócie sorki ,że tak mało pisze ,ale moje młode mi żyć nie daje ,ostatnio poszła spać o 12 w nocy już sobie rady nie daje ,a poza tym w sklepie mnie kopać zaczeła ,a wyglada na aniołka

evelinka obiad zapowiada się smakowice mmmm

Agus fajnie ,że tak sprawnie Ci wszystko idzie ,ja mam szał pał w domu

chwila na wizazu i juz młoda mi wywalila torebke ,otworzyla i wszystko na ziemi , dodatkowo całą suszarke z pranie też powaliła ((((( HELP me wejscie tego gremlina !!!!!!!!!!!!!!!!!!

70,60...68,2.....66....64.....62....6 0

Edytowane przez Kasiamaja
Czas edycji: 2009-05-19 o 13:52
Kasiamaja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-19, 13:59   #1288
atenk1
Wtajemniczenie

No i po zwiedzaniu Nareszcie w domciu...Odkryłam że plasterek na pepku to najlepsze lekarstwo na mdłości
Było sympatycznie i miło,niepotrzebnie się martwiłam Dzieciaki trochę rozrabiały ale w granicach przyzwoitości
Klikłam se fotkę ..po głębokim oczyszczeniu na ścieżce krajoznawczej...tylko się nie śmiać ...bo lekko blada byłam..zaraz wklejęA obiad się ugotował(nie ja przy garach stałam)...mniam całkiem smaczny
Stary 2009-05-19, 14:17   #1289
BRAXA
Zadomowienie

GG do BRAXA

Witam

Anetko ciesze sie że miałaś fajna wycieczke zaraz bede ogladać zdjątka Twoje i Izun

U mnie tez pogoda do kitu tyle ze na chwile przestało padać ale zaniesone niebo pewnie jeszcze lunie ale jest ciepło

Ira byłaś u Macieja i jeszcze dzisiaj masz wychodne
BRAXA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-19, 14:41   #1290
NibyNic
Zakorzenienie

hej jestem i ja
TŻ zajmuje się tym naszym szalonym dzieckiem więc mam chwilkę. Starałam się Was czytac na bieżąco ale już nie wiele pamiętam
Było cos o ciastach, piekę często i różne ciasta mam nawet za soba pracę w cukierni ale co do tortów to nie wiele pomoge bo ja nie przepadam za nimi.
Obiad - u mnie dzisiaj "soczysty kurczak"

I nie pamiętam co więcej miałam pisac

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości