|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Kolanosia ale mój nie ma asymetri no i najpierw jest zadowolony jak leży, smieje się do zabawaek, guga, podnosi się ... a potem nagle płacz... U nas wygladfa to na to, ze przestałam go kłaść jak miał pachwinową- bo ja prowokował takim wysiłkiem. wcześniej leżał dłuzej i chętniej. chyba ta cała asymetria jest od początku albo jej nie ma? Oredzej bym pwoiedziała, ze może coś to napięcie mięśniowe, bo jak leży na brzuszku to łapki w piąstki zawsze ma. Zreszta nie chce sobie schizów nowych znajdować, bo zeświruje napewno jeśli jeszcze coś się małemu przypląta... To już nie na moje siły...
Pietrusia super, że pozbyliście się uczulenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cześc Kochane ,przepraszam ze pisze i przeszkadzam ale strasznie sie zle czuje ....wiem macie woje sprawy itd .....z mała jest coś nie tak ,nie wiem co mam z Sobą robic ,nie radze Sobie
![]() ![]() ![]()
#1263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Rozeznanie
|
Zeberko nie chciałam cię zdenerwować ale może to też to napięcie mięśniowe, bo te piąstki takie podejrzane??? Ale powiem ci, że naprawde bardzo dużo dzieci ma to wzmożone napięcie i dawniej też to było częste ale nikt tego nie korygował. Po prostu nasze dzieci mogą robić później pewne rzeczy. Ja już sobie to wszystko w głowie poukładałam i nie panikuję. Lena kończy 4 miesiące i pewnie odstaje troszke od innych dzieci w tym wieku ale tragedii nie ma. Jakoś to sie wszystko poukłada. Ty też bądź dobrej myśli!
A i jestem naprawdę wzruszona....ostatnio tak rzadko zaglądam a Wy pamiętałyście o mojej Lecne! Kochane wizażowe ciocie ![]() I widze też że rampersiki na tapecie....ja przedwczoraj kupiłam taki z h&m u w dwupaku z biedronkami - też śliczny! I zn nowych zakupów też wózek spacerowy z rozkładanym oparciem infinity IV http://www.allegro.pl/item980162398_..._4_gratis.html Byliśmy już nim na dworzu i świetnie sie prowadzi. Jest taki lekki i zwrotny. ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Asiccca zgadzam się z Zeberką, uderzaj do neurologa. Bardzo mi przykro, ale jestem pewna, że wszystko będzie dobrze!
#1265 |
Zakorzenienie
|
Asiu to podejrzewasz ten zespół Westa czy tak Dominisię zdiagnozowali??
A u neurologa z nią byłaś?
#1266 |
Rozeznanie
|
A i jeszcze jedno.....Olalicious naprawdę wiem co to jest absorbujące dziecko - przy mojej to nawet pójście do wc to nie lada wyczyn a o pisaniu na wizażu to mogę tylko pomarzyć.....nie mówiąc już o zrobieniu obiadu
![]() I chyba Ela pisała o tym, że nie dosypia ![]() Dobra kobitki spadam sie kąpać i karmić małą! Dobranoc!
#1267 |
Zakorzenienie
|
Kolanosia nie zdenerwowoałaś mnie .i przepraszam jeśli tak to odebrałaś..... ja tą świadomość z napięciem mam już jakiś zcas ale nie panikuje ... chociaż w tym jednym.. były przykrzejsze sprawy jak wiecie-te choler.e przepukliny. Czasem boję się, ze nawwt w palcach mu sie zrobia... ech... i dlatego do piatek podchodze jak Ty- nie panikuje nie latam po rechabilitantach, bo dla niego to znowu stres by był a dla mnie chyba już gwóźdź do szaleństwa... Mój do tego urodzony wczęsniej więc naprawdę dam mu na wszytsko więcej czasu... Pamiętam ja martwiłam się, bo nie reagowął na zabawki... tearz skupia sie na nich, i uderza raczkami i nawet łapie i wpycha do dziubka
![]() Zobaczysz wszytskim nam się pukłada z dzidziami. Asiu u neurologa na korytarzu widziaąłm kiedys dziewczynkę, która cała się non stop trzęsła, telepała czy drgała... Napewno neurolog zduagnozuje i da zalecenia... Nie martw się na zapas, bo u maluszków wiele jest w stanie się zregenerować, cofnąć! |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Rozeznanie
|
Zeberko - pewnie, że będzie dobrze
![]()
#1269 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje Kochan Zeberko....wiem ze neurolog to może zdiog. i od urodzenia jestesmy praktycznie pod kontrolą ....mamy eeg dopiero 21
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2010-04-08 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas był w toku do soboty, a potem się wszystko rozsypało przez to, że Sandra nie chce spać w ciągu dnia. A to prawdopodobnie było spowodowane głodem, bo miałam dość mało mleka. Generalnie dziś miałam trochę załamkę, gdy do porannej drzemki usypiałam ją przez całą godzinę a ona pospała 30 minut ![]() ![]()
![]() |
#1271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Domi moze u Was w Rzeszowie przychodnia albo jakis gabinet prywaty gdzie mozna zrobic eeg
![]() |
#1272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się dzielnie, wszystko będzie dobrze ![]()
![]() |
#1273 |
Zadomowienie
|
Jejku Asica bardzo Ci współczuję. Trzymaj się kochana bo musisz robić wszystko żeby jak najszybciej zdiagnozować i leczyć małą. Może poszukaj tutaj lekarza ja zawsze tutaj szukam jak muszę się udać z sobą lub Wikim do specjalisty:
http://www.znanylekarz.pl/ranking-le...obry+lekarz.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asia w Rzeszowie napewno cos jest, ale ja sie nie orientuje...w sumie mam tam jakies 50 km ![]() trzeba byloby sie dowiedziec...mam nadzieje, ze jednak z Domi jest wszytsko w porzadku ![]() a z siostra jak sie mieszka? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nawet nie wiecie jak macie dobrz macie zdrowe dzieciaczi sliczne i wogóle ....nie wiecie co ja czuje ....cos musze robic ale co ja nawet nie wiem ...najgorsze jest to ze ja nic nie wiem co jesj jest wszystkiie wyniki wyszły dobrzen (wczesniej ) teraz zostało eeg ......tu sie dziej wszysto w móżgu a mózg daklej jest zagadka dla lekarzy dla wszystkich moja mamam tez jest chora tzb upodledzona od upadku z krzesła (rozumiecie ) i dlaczego i ni na to nie mozna poradzic
---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Domiteraz mieszkam u mamy niestety zime nie dało by rady u siostry ...nie ma warnkoów .......napisze jutro cos więcej dzis nie jestem w stanie ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Domiteraz mieszkam u mamy niestety zime nie dało by rady u siostry ...nie ma warnkoów .......napisze jutro cos więcej dzis nie jestem w stanie ![]()
![]() |
#1276 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje, ze wszytsko bedzie okej
![]() ![]() ide spac, dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Zakorzenienie
|
Asiu naprawde nie musi być tak źle!!! Jeszcze do niedawa to ja takieego doła miałam jak mojemu maluszkowi wyszły przepukliny czego tylko się dało... plus szpitale, pomylone wyniki(jak na białaczke),żołtaczka niemająca końca, anemia.... i pachwinowa pzrepuklina ponoć nie cofnie się nigdy... i co? Nie ma jej miesiąc nie miał operacji i modle się aby nie pojaiwła się nigdy więcej. cuda się zdarzają...
Kolanosiu też tak sądze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Zakorzenienie
|
Asiccca trzymam kciuki za zdrowko coreczki,idz do neurologa z malutka a jak nie do jednego to do innego,tak jak dziewczyny pisaly co dwie głowy to nie jedna
Bedzie dobrze zobaczysz
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Zakorzenienie
|
Asiu, masz rację, że mamy za co dziękować i cieszyć się, że nasze dzieci są zdrowe, ale jednak pamiętaj o tym, że te choroby, które są wcześnie zdiagnozowane mają szanse być wcześniej wyleczone lub wyciszone, albo przynajmniej zrozumiane.
A z padaczką to nie wiem dokładnie jak jest ale ponoć mój brat jako niemowlę miał ataki padaczki i teraz nie ma po nich śladu. Zresztą ja nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek miał atak (jestem 5 lat młodsza od niego)
#1280 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() Grzes też ma podobną wagę i nie wygląda na zabiedzonego Cytat:
ja uwielbiam moją księżniczkę - moge ja stroic w sukienki ![]() poczytaj o diecie dukana - ona jest dobra - długa ale skuteczna - mozna kupic tego goscia książkę "nie potrafię schudnąć" jakieś 12 zł i tam on opisuje dokładnie wszystkie etapy diety i mechanizm jej działania Cytat:
Cytat:
po drugie po to mamy forum aby na nim pisać mam nadzieję, ze wszystko wszystko się wyjaśni i będziecie mogli cieszyć się rodzicielstwem |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | |||
Zakorzenienie
|
Nie noooo, ja tylko dlatego, ze wtedy juz calkiem zbankrutuje na ciuszkach ![]() Cytat:
A z kolorow dla coreczki to wybieralabym fioletowy w kazdym odcieniu i czerwony bo uwielbiaaaam! ![]() Cytat:
No i ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Asia, nie zartuj z tym przepraszaniem - od tego tu jestesmy, zeby sie wspierac ![]() Trzymam wielkie kciuki za twoja malutka, pierwszy krok do sukcesu to znalezienie dobrego specjality ![]() No nie nieeee.... ![]() I te loczki Izuni jeszcze...i te oczka duuuze cudne... ![]() Dzien doberek ![]() moje dziecie ma nowy zwyczaj - budzi sie po 6 na mleczko, je i potem spi do teraz caly czas.... ![]() No a poza tym znow mialam pobudki po 2 i kilka po 4... ![]()
![]() |
#1282 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.allegro.pl/show_item.php?item=985516036 Cytat:
![]() Paznokcie robilam w piatek, dzień przed ślubem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Koszulek co prawda jeszcze Stasinkowi nie kupuję, mam 3 (dostałam) ale na razie za chlodno było i nie chodzilismy w nich. A spodnie za 100 ktore ubierze pare razy to bardzo nieekonomiczne ![]() ![]() Cytat:
![]() Asia przykro mi. Znajdz dobrego lekarza ![]() Madzia jak tam pierwsze dni w pracy? Dajesz radę czy myślisz cały czas o Grzesiu? Kate, a jak tam Twoj kurs tanca? Chodzisz jeszcze?
![]() |
#1283 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Dzisiaj mnie syn obudził koło 3 ale byłam tak nieprzytomna, że najpierw dałam mu cyca a dopiero potem spojrzałam na zegarek ![]() Teraz już śpi, a ja próbuję dojść do siebie, nie ma bata, dzisiaj idę spać przed 22 ![]() Jutro małż będzie malować mieszkanko Mamy, tez bym chętnie coś tam porobiła, ale ktoś musi się dzieckiem zająć ![]()
#1284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak połowę wyrzucam, ale mówi się trudno, na spodzie zawsze sobie zapisuję datę kiedy otwarłam, bo potem nie pamiętam ![]() Jak zaczniesz dawać Stasiowi kaszki, to możesz kupować ryżowe i robić je na tym mleku. Mój pediatra kazał mi robić kaszki na wodzie i dodawać trochę swojego mleka i tak w sumie robię, ale Młodemu średni smakują ![]() ![]() Ale wczoraj zrobiłam mu na Bebilonie i wciągnął bez protestów ![]() Jeszcze chciałam się pożalić że prowadzę zaciętą walkę z ciemieniuchą ![]() ![]()
![]() |
#1286 |
Wtajemniczenie
|
Moja krolewna dzis znow obudzila sie o 3 na jedzonko ale udalo mi sie przetrzymac i oszukac smokalem do 6
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |
Zakorzenienie
|
Nie jest zle, bo i tak malz wstaje wtdy wiec mnie budzi a tam jest chociaz czas, zeby w spokoju sie wykapac i zjesc do tej 9... ![]() Cytat:
A kaszke dajesz z butelki? Bo ja wole lyzeczka, zeby sie przyzwyczajal... ![]() No i wole chyba dawac kaszki kukurydziane, bo boje sie znow zaparc po tych ryzowych.... ![]() A i sa tez kaszki juz na mleku modyfikowanym robone... ![]()
![]() |
#1288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zaparć to na razie odpukać nie miewamy ![]() Tak, wiem że są na mleczno-ryżowe, ale specjalnie napisałam Konspiracji o samych ryżowych, bo wtedy może do nich użyć modyfikowanego, więc więcej go zużyje i nie będzie musiała wyrzucać połowy. A mój pediatra twierdzi, że te mleczno-ryżowe są na "niebieskim" mleku w proszku ![]()
![]() |
#1289 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki Brombuś
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
Karenina, koniec laby, książę się obudził, lecę ![]()
![]() |
#1290 |
Zakorzenienie
|
Robię mu kaszkę na 100 ml wody i potem jeszcze sobie cycuje
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.