Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-08, 14:12   #1231
DiTu77
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

100 lat dla
Bianeczki Katriny i Lenki Kolanosi

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
kochane wklejam Wam zdjęcie z chrzcin
hmmm wyszło przyzwoicie wszystko się skończyło o 16 mama zachowywała się ładnie i teściówka również
A jeszcze się pochwalę wózeczkiem
http://www.allegro.pl/item991118410_...ka_gratis.html
JUż jeździmy w nim bo skórkowaniec strasznie płacze w głębokim a w spacerówce jak jest na leżąco to się podpiera na łokciach głowa do góry i tak wisi więc musiałam jej na wpół leżąco dać.
Nie wiem już chce siedzieć twardo tylko czy to nie za szybko?ale z drugiej strony co mam ją przywiązać?
Fajny wózeczek
Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
...
Zahario,
mnie też włosy wypadają jak szalone mam nadzieję, że się to niebawem unormuje.
Poza tym, strasznie mi strzela w stawach czuję się jak taka rozklekotana szkapa - muszę zrobić morfologię!
U mnie narazie ok z włosami, może to cisza przed burzą
Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Mate moge z czystym sercem polecic

Wczoraj polozylam ja malemu na tarasik i super sie nadaje! Do ogrodu tez, na trawke polozyc a tak mieciutko fajnie

A tu jak ktos chce sie posmiac z mojego lobuziaka

http://www.youtube.com/watch?v=Oi7_lFGg8Ek
Kurcze ale kusicie tą matą - ale Madziutek już ma tyle tego...

Ale Andre ma zasięg gada, że hej...
Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
[/CENTER]
...
Jeszcze pytanie mam, od kiedy kaszki wprowadzac?
Ja zamierzam od 6 miesiąca
Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
przepraszam, ze nie skomentuje nic, ale jestem kompletnie rozbita i nie mam na nic czasu ani checi... w telegraficznym skrocie- mojego ojca nie bylo na chrzcinach Mai, bo jest w szpitalu

tylko jedno pytanko i lece, bo sie majla zbudzila.
jakie macie spiworki do spania??
bo moja ma taki na 0-6m i sie robi kusy. musze cos dokupic. bo ostatnio mi sie przekreca na bok jak spi, wiec kolderka czy kocyk odpadaja.

Moja ma śpiworek 6-12 dodatkowo przyrzucam kołderką.
Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
...
ja zawsze byłam za modelem 2 + 2
...
u nas lepiej Grzesiowi - miał wczoraj bledsze gardło
ale jest leń - ładnie się przekręca ale leżec nie chce ani na brzuszku ani na pleckach, bardzo lubi siedziec na kolanach i się wówczas długo bawi
Ja chciałabym mieć trójeczkę
Super, że Grzesiowi lepiej...

Ola mnie się bardziej pierwsze podobają
Domi - Twoje włosy są śliczne - poczekaj chociaż do ślubu...
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 14:20   #1232
katekatee
Zadomowienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Nio Oluś masz racje nasze dzieciaczki to takie drobinki My jutro idziemy na szczepienie. Mam nadzieje że Wiki będzie ważył 7500 bo jak nie to zacznę go dokarmiać butlą. Ja wiem że wszyscy mówią że jak ja byłam mała to byłam jeszcze chudsza niż on, no i tżt do szczupłych osób należy ale kurcze martwie się że jak on zacznie biegać to już wogóle będzie chudzinką

Aniulka Agusia jak zawsze ślicznie wyglądała Jeśli chodzi o słonce to ja staram się Wikiego tak ustawiać żeby mu nie świeciło, a jak już świeci to on po prostu oczka zamyka. A z wiatrem nie zauważyłam jakiś problemów ale jak jest duży wiatr to ja go wkładam od razu do wózka i zakrywam kocem żeby mi go nie przewiało

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 14:38   #1233
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
...

Zapomniałam wczoraj napisać, że byłam u ginki na kontroli i jestem zdrowa, i jak to określiła moja pani doktor mogę rodzić kolejne :P Ale to za jakieś 1,5 roku. Dostałam Novynnette (nie wiem czy dobrze napisałam) więc liczę, że skończy się mój horror z okresami.

Dobra zabieramy się na spacerek
Super, że wszystko w porządku
Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
wstawie tutaj jedno zdjęcie z chrzcin w kościółku jak mała usnęła na rączkach myślałam że organy ją obudzą ale spała mocno dopiero jak ksiądz polał jej główke to sie obudziła ale nie płakała nie mam na razie więcej bo tata źle porobił zdjęcia i wogóle Agusi prawie na nich nie widać i jestem troche na to zła

Moja też była bardzo grzeczniutka - najgrzeczniejsza Naprawdę - najpierw grzecznie leżała na rączkach u chrzestnego, ale ksiądz trochę przesadził z długością kazania i usnęła zudzona pod koniec kazania. Przespała cały chrzest, obudziła się dopiero pod koniec mszy. Myślałam, że obudzą ją wrzaski dzieci (chrztów było14). Mówię Wam to nie był płacz tylko wrzask, aż było mi ich szkoda. I tak całą mszę - płakało co najmniej jedno albo cały chór...
Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
Cześć Wam kochane moje
...
U nas wszystko jest dobrze.Wiktorek rośnie niechce lezeć w łóżeczku tylko by siedział juz ale jeszcze niemoże,
Ja już doszłam do siebie wszystko jest ok.
Jak coś to zajrze do was wieczorem.

Tęskniłam za Wami

Pozdrawiam i całuje
Zaglądaj częściej i czekam na jakieś fotki
Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
Domi, juz wylaczylam ) 15minut chyba jej nie zaszkodzi.. Poza tym chce jej kupic baby einstein, zobaczymy czy jej sie edukacja po angielsku spodoba )

A na zawieszki nie choruj tylko kupuj :P no, chyba, ze Polcia ma juz wystarczajaco zabawek Mi sie ciagle jakies dla Blanki nowe podobaja, ostatnio bylam w takiej hurtowni gdzie byly wszystkie zabawki chicco i fisher price, myslalam,ze zwariuje i kupie wszystko... ale nie mozna bylo placic karta, a mialam 50zl przy sobie i to mnie uratowalo

Cytat:
...
A tak w ogole to jestem w szoku, bo chcialam przeczytac, co sie stalo z tym chlopczykiem znalezionym kolo Cieszyna i otworzylam jeden artykul a tam bylo zdjecie tego chlopczyka! Po utonieciu!!
Nie wiem, moze dziwna jestem, ale jak mozna cos takiego wstawic do gazety?? Teraz mam caly czas przed oczami ta twarzyczke...
Straszne - też widziałam te zdjęcia - mają pomóc w identyfikacji...
Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

My dziś byłyśmy oddać mocz małej i na badaniu krwi.
U Nas piękna pogoda dziś więc zaraz zmykam na spacer bo podobno od soboty znów załamanie pogody

Wczoraj na wieczór małej podałam mleko z Nan po wyjęciu butelki z buzi małej pokazały się jakieś czerwone plamy wokół ust. Nie wiem co to było , ale chyba będzie na nie uczulona

karenina19ślicznego masz synka a jak sobie guga hehe
Włosy mi tak samo wypadają.
Trzymam kciuki za badania
Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny my wróciłyśmy po godzninnym spacerku i tylko godzinnym bo mała zaczęła marudzić i wróciłam do domu a ona nasiusiala sobie mocno do pampersiaka i chyba jej w tą dupcie było za ciepło

ostatnio pytałam o słoneczko i wiaterek ale nikt mi nie odpisał

czy wasze dzieciaczki bardzo mocno mróżą oczka jak im poświeci słoneczko i jak jedziecie wózkiem to macie jakąś parasoleczke doczepioną i co z wiaterkiem jak mocniej powieje czy tak jakby próbowaly złapać powietrze?
no bo moja jak świeci słonce to strasznie mróży te oczka i razi ją nawet jak patrzymy przez okno a słońca mocno nie ma patrzy ale widze że jej te światło jeszcze przeszkadza

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

i dziękuję ślicznie za komentarze

Agusia wyglądała ślicznie w tym kościółku
a chrztów było tylko 2, była chrzczona Zuzia i moja Agusia
ale ta Zuzia to malusia jeszcze w beciku a moja Agusia to w płaszczyku była bo juz za duża na becik mi się wydaje
Moja też mruży oczka - staram się nie kierować buzi wprost na słoneczko i ostry wiaterek.

Moja była w sukieneczce, bolerku i kapelusiku
Stary 2010-04-08, 14:43   #1234
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Nie wyobrazam sobie tego aby to ogladac,za miękka jestem do takich spraw
Kareninko pewnie wstawili zdjecie dziecka bo moze ktos go zidentyfikuje,z tego co slyszalam to nikt nie zglaszał zaginiecia takiego dziecka wiec pewnie dlatego to zdjecie

Ja nie chcialam wcale tego ogladac, ale otworzyla mi sie strona centralnie na zdjecie

Ja wiem, ze oni poszukuja rodziny itd. ale mogli zrobic naprawde idealna rekonstrukcje taka jak zdjecie normalne a nie taki widok dawac...nie rozumiem naprawde

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
karenina19ślicznego masz synka a jak sobie guga hehe
.

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Kamila nawet nie gadaj o tym chłopczyku, to się stało niedaleko Nas i tżt oglądał zdjęcia zrobione zaraz po wyłowieniu Ja bym się raczej nie nadawała do pracy w policji bo jakbym dorwała tego kto to zrobi to od razu by go chyba zastrzeliła.....

I jeszcze miałam napisać że Andre to bardzo silny chłopczyk i jaki już duży, ciekawa jestem ile waży. Bo tak jak widzę porównanie to jest dużo grubszy niż mój Wiktor.

Ja jak mysle o ludziach zdolnych do takich rzeczy to mam bardzo okrutne mysli, co bym z nimi zrobila...

André wazy okolo 7800 wiec chyba nie tak duzo...

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Własnie Kareninko mialam pisac ze Andre cudowny chłopczyk i te jego guganie przesłodkie

A ja odgapilam od Kareninki i wlasnie zamowilam ta duza mate Tiny Love,przyda sie tym bardziej ze mały juz sie przewraca co chwilke i na łózku juz go boje sie samego zostawiac a łozeczko w drugim pokoju a maly chce byc z mamusia

Bedziesz zadowolona z maty

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Ale Andre ma zasięg gada, że hej...

My juz po spacerku....jakas jestem nie do zycia dzisiaj....

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-04-08 o 14:44
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 15:00   #1235
katekatee
Zadomowienie

Kamila a nie waży więcej Bo na zdjęciach to te kitka takie konkretne ma A może on po prostu nie jest taki długi jak Wiktor i dlatego tak mi się wydaje:confused : Sama nie wiem. Może ja jestem jakaś psychiczna. Siebie widzę grubszą a małego chudszego niż w rzeczywistości

Stary 2010-04-08, 15:06   #1236
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:

ale śliczności i jaką ładną sukienusię miała
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 15:15   #1237
katekatee
Zadomowienie

Ditu Madzia również ślicznie na chrzcie wyglądała. Kurcze Wam mamusiom dziewczynek to fajnie, jest tyle ciuszków dla dziewczynek. Dla chłopców jest dużo mniej. Oczywiście w sklepach i dla chłopców znajdzie się coś fajnego ale kurcze wydawać 60 zł na koszulę i 100 zł na spodnie to trochę przegięcie. I to już nawet nie chodzi o to że nas nie stać ale wydaje mi się to takie nie ekonomiczne kupować takie drogie ciuchy dla tak małego dzieciaczka. A wy jakie macie zdanie na ten temat?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-08, 15:19   #1238
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Kamila a nie waży więcej Bo na zdjęciach to te kitka takie konkretne ma A może on po prostu nie jest taki długi jak Wiktor i dlatego tak mi się wydaje:confused : Sama nie wiem. Może ja jestem jakaś psychiczna. Siebie widzę grubszą a małego chudszego niż w rzeczywistości
Raczej nie wazy wiecej...chyba ze moja waga klamie...
A udka to moj maly ma...

Cytat:
Ditu Madzia również ślicznie na chrzcie wyglądała. Kurcze Wam mamusiom dziewczynek to fajnie, jest tyle ciuszków dla dziewczynek. Dla chłopców jest dużo mniej. Oczywiście w sklepach i dla chłopców znajdzie się coś fajnego ale kurcze wydawać 60 zł na koszulę i 100 zł na spodnie to trochę przegięcie. I to już nawet nie chodzi o to że nas nie stać ale wydaje mi się to takie nie ekonomiczne kupować takie drogie ciuchy dla tak małego dzieciaczka. A wy jakie macie zdanie na ten temat?

Ja tez mam podobne zdanie, z tym, ze u mnie konczy sie na posiadaniu tego zdania, bo w rzeczywistosci caly czas kupuje malemu cos do ubrania...
z tym, ze nie kupuje takich drogich ubran...tak po kilka euro

Stary 2010-04-08, 15:30   #1239
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:

To całkiem nieekonomiczne - dlatego najlepszy biznes to handel małymi ubrankami
Co do chłopców i dziewczynek to chłopcy są tańsi w utrzymaniu
Ja kupuję różnie (również na allegro) - a w sklepach jak trafi się jakaś promocja to na zapas - znaczy ciut większe Poza tym dostajemy sporo prezentów - od mojej siostry z zagranicy, która jest chrzestną Piotrusia i obkupuje go w fajne rzeczy
Stary 2010-04-08, 15:33   #1240
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

To całkiem nieekonomiczne - dlatego najlepszy biznes to handel małymi ubrankami
Co do chłopców i dziewczynek to chłopcy są tańsi w utrzymaniu
Nie daj boze, zeby miala coreczke...

Stary 2010-04-08, 15:36   #1241
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Karenina, pieniążki raz są raz ich nie ma - więc daj boże , daj
Stary 2010-04-08, 15:46   #1242
zebra666
Zakorzenienie

Moja bestioa nie chce zasnąc i już wściekła sie robi echhh... zeżarł na obiad 2/3 słoiczka dyniowego i popił 60 ml soku marchwiowo jabłkowego

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 15:48   #1243
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:

mi tez się wydaje że dla chłopców jest mniej ciuszków a jak już jest coś fajniejszego to znów cena od razu idzie w górę, dla dziewczynek jest więcej różnych różności sukieneczek spudniczek spodeneczki a dla chłopca jednak spodnie spodenki i koniec mniej do wyboru

dziewczyny zauwazyłam ostatnio że moja niunia bardzo lubi leżeć na brzuszku i tak szybko fika z plecków na ten brzuszek że hej ale nieumi jakoś załapać obrotu z powrotem na plecki i czasami jak jest na tym brzuszku to ulewa jej sie jeszcze mleczko mimo że minimum pół godzinki po wypiciu mleczka dopiero jej pozwalam się przewrócic
a nóżkami wywija i podwija je jakby się chciała odepchnąc i przesunąć do przodu haha strasznie fajnie to wygląda
Stary 2010-04-08, 16:02   #1244
zebra666
Zakorzenienie

Aniulka ślicznie wyglądała malutka na chrzcinach Dama

A mój takich cudów jak przewroty nie robi do tej pory no i nie chce długo na brzuszku leżeć... więc czasem jak ma dobry dzień kłąde go pare razy an nim... ale to i tak niewiele zmeiniło... Przez chwile mu pasi a po paru minutach zaczyna płakać choćbym nie wiem jak zabawiała.

Stary 2010-04-08, 16:08   #1245
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Karenina, pieniążki raz są raz ich nie ma - więc daj boże , daj

No dobra niech bedzie

Chociaz ja nie narzekam az tak na brak ciuszkow dla chlopcow - spodnie sa rozne rozniaste - poldlugie, dlugie, krotkie, w paski, kratke itd, ogrodniczki (), na szelkach, kamizelki, bluzy, bluzeczki, rampersy (), dresiki itp. daje rade

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-08, 16:10   #1246
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

A tu jak ktos chce sie posmiac z mojego lobuziaka

http://www.youtube.com/watch?v=Oi7_lFGg8Ek
zakochalam sie w nim FIlip tez prubuje sie w ten sposob przemieszczac nie raz mu sie uda to jest przeszczesliwy

Cytat:
T

Kupilam wczoraj dwie sukienko-bluzki, ale stwierdzam, ze sa zbyt podobne i jedna musze oddac, tylko nie mam pojecia ktora..?
pokaz pokaz

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
Ja dziś jadę kupić buty i tak się zastanawiam....te:
http://www.primamoda.com.pl/index.ph...roduct_id=3402

dieta proteinowa jest najlepsza
te
dieta proteinowa? mhm poczytam

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Wszystkiego naj dla naszych milusińskich jubilatów z okazji następnych miesięcy

ja zawsze byłam za modelem 2 + 2
uwielbiam siersciuchy ale u nas z uwagi na Grzesia alergie odpada
a tak zapytam Olu jesli mozna - jesteś jedynaczką?
bo ja tak i nie chciałabym aby moje dziecko nie miało rodziny takiej najbliższej
dolączam sie do zyczen

i ja jestem jedynaczka i to jest najgorsze co moze byc;( pol zycia przez to przeplakalam bo rodzice zawsze mieli duzo pracy a ja siedzialam sama wiecznie w domu i sie nudzilam;( i jak poznalam tzta (on ma 3 rodzenstwa) to calymi dniami u niego siedzialam bo bylo taaak wesolo

Cytat:
Ah jaka ta moja Synowa jest cudowna

Cytat:
Dkurcze wydawać 60 zł na koszulę i 100 zł na spodnie to trochę przegięcie. I to już nawet nie chodzi o to że nas nie stać ale wydaje mi się to takie nie ekonomiczne kupować takie drogie ciuchy dla tak małego dzieciaczka. A wy jakie macie zdanie na ten temat?
hm no drogie te ciuszki ale ja sobie powtarzam ze bedzie dla nastepnego wiec kupuje najczesciej w H&m'ie w Reserved i w 5-10-15

Przyszlo krzeselko dla Filipcia jest o takie a Fifi taaaki zadwolony wkleje wam zdjecie w weekend jak nie zapomne

Bylam dzis na spacerku w parku mlody pospal a ja skonczylam czytac ksiazke i zabieram sie za nastepna jutro wraca tz wreszcie nie bede sie nuddzic

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 16:15   #1247
katekatee
Zadomowienie

No wiesz Kamila ciuszków dla chłopców jest dużo ale naprawdę tak obiektywnie patrząc do dla dziewczynek jest więcej. A co do ubranek to nie wiem jak u Ciebie ale u mnie w sklepach to za mniej niż 50-60 zł jest ciężko kupić jakieś fajne ubranko. A biorąc pod uwagę żę takich spodenek czy bluzeczek w jednym rozmiarze trzeba mieć kilka. A jeden rozmiar sama wiesz na ile starcza to strasznie dużo kasy jest. A u Nas to niestety nikt nam nie kupuje ciuchów dla Wikiego, chyba że takie bieliźniane typu body i śpiochy.

Aguś ja tak szczerze to liczę że drugą to będę miała córeczkę. Chociaż biorąc pod uwagę to że wszystkie rzeczy jakie kupujemy są w kolorystyce raczej chłopięcej to jeśli będzie chłopiec to będę mieć chociaż argument ekonomiczny

Edytowane przez katekatee
Czas edycji: 2010-04-08 o 16:19
Stary 2010-04-08, 16:21   #1248
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Aniulka ślicznie wyglądała malutka na chrzcinach Dama

A mój takich cudów jak przewroty nie robi do tej pory no i nie chce długo na brzuszku leżeć... więc czasem jak ma dobry dzień kłąde go pare razy an nim... ale to i tak niewiele zmeiniło... Przez chwile mu pasi a po paru minutach zaczyna płakać choćbym nie wiem jak zabawiała.
a może z powodu tej przepuklinki nie bardzo chce leżeć? ja ci powiem że mam tą przepuklinę brzuszną i na brzuchu uwielbiałam zawsze spać a teraz na chwile jak legne na brzuch to mi jest strasznie niewygodnie i taki jakiś dyskomfort mam, coś mi niepasuje jakoś tak dziwnie niby nie boli ale źle mi po prostu

a niunia przed chwilą jechała autkiem haha
leżała na brzuchu i było tylko tak bzzzzuuum bzzuum bzzuummm i bańki przy okazji i pełno śliny ale te bzum to tak mięciutko robi a nie tak dosłownie że smiałam się przy niej jak szalona haha

i właśnie usnęła w łóżeczku włączyłam jej konika i padła ze zmęczenia
ide jej paznokietki obciąć bo śpi

Edytowane przez aniulka8204
Czas edycji: 2010-04-08 o 16:23
Stary 2010-04-08, 16:24   #1249
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
zakochalam sie w nim FIlip tez prubuje sie w ten sposob przemieszczac nie raz mu sie uda to jest przeszczesliwy

pokaz pokaz

Nieeeee, nie pokaze, bo bedziecie sie smialy, ze kupilam dwie takie same...

Cytat:
No wiesz Kamila ciuszków dla chłopców jest dużo ale naprawdę tak obiektywnie patrząc do dla dziewczynek jest więcej. A co do ubranek to nie wiem jak u Ciebie ale u mnie w sklepach to za mniej niż 50-60 zł jest ciężko kupić jakieś fajne ubranko. A biorąc pod uwagę żę takich spodenek czy bluzeczek w jednym rozmiarze trzeba mieć kilka. A jeden rozmiar sama wiesz na ile starcza to strasznie dużo kasy jest. A u Nas to niestety nikt nam nie kupuje ciuchów dla Wikiego, chyba że takie bieliźniane typu body i śpiochy.

U nas roznie, np. w C&A, H&M czy Ernstings Family sa spodenki od 5-12 eu, bluzki tak samo...
Ale masz racje, na jeden rozmiar, zeby skompletowac to trzeba sporo wydac
Teraz kompletuje na 74 i 80...

Na prezenty tez nie ma co liczyc, bo np. André dostal trzy takie same spioszki - z kubusiem puchatkiem i to na ten sam rozmiar...

Stary 2010-04-08, 16:40   #1250
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Aguś ja tak szczerze to liczę że drugą to będę miała córeczkę. Chociaż biorąc pod uwagę to że wszystkie rzeczy jakie kupujemy są w kolorystyce raczej chłopięcej to jeśli będzie chłopiec to będę mieć chociaż argument ekonomiczny
ja tez mam nadzieje ze druga bedzie dziewczynka a ciuszki po fifiku mamy takie kolorowe albo biale zadko zdazaja sie niebieskie wiec i dla dziewuszki beda ladne

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 16:52   #1251
brombusia
Zakorzenienie

Młody urządza sobie już trzecią drzemkę dzisiaj, normalnie co 2 godziny jest zmęczony i chce spać

Co do ciuszków, to ja dużo kupuję w lumpkach, wypiorę, wyprasuje z obu stron i git I najczęściej są to rzeczy z dobrych firm : h&m, next, carters, early days itd. Wolę kupić używane niż na targu
A jak wyjdę w teren to też zazwyczaj coś wywlokę ze Smyka albo 5-10-15 czy h&m.
I na allegro kupuję, polecam firmę Fixoni, mają super bodziaki, z ekstra bawełny, bardzo mi się podobają.
Filuś ma takie tylko niebieskie oczywiście
http://www.allegro.pl/item986403234_...80_okazja.html

Teraz się czaję na te z carters, bo są fajnie wycięte przy nóżkach, więc nie krępują ruchów i jakie fajne napisy mają
http://www.allegro.pl/item992239825_...y_r_74_9m.html

Co do kompletowania, to ja już powoli kupuję na lato na rozmiar 80
Bo te na 74 teraz są dobre i w sumie nic nam nie brakuje, no może jeszcze kilka bodziaków
W ogóle od 2 miesięcy nie ubrałam Młodego w śpiochy, nawet już półśpiochy za często mu nie zakładam tylko dresiki i skarpetki.
No chyba, że mamy dzień lenia i marudzenia to cały dzień "chodzi" w pajacyku w który go ubieram do spania.

Ale się rozpisałam

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2010-04-08 o 17:03
brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 19:50   #1252
zebra666
Zakorzenienie

Ditu piękna malutka

Aniulka pediatra mi to sugerowała, że nawety może boli jak uciśnie jelitko jak wlezie jak leży I taki paradoks... powinien leżeć żeby się to zmniejszyło, a nie może bo mu źle... nigdy się nie przewróci na plecki

Głowe ładnie podnosi ale rączki w piąstki ma jak jets na brzuszku i nie ma mowy żeby sam sobie dał rade je dać tak przed siebie pod buźkę. Muszę mu pomóc albo ma obok siebie...

Od dwóch dni cyrkuje przy kąpaniu... że taki niby śpiący....

Stary 2010-04-08, 20:25   #1253
brombusia
Zakorzenienie

Coś tu cicho dzisiaj

Ja na all siedzę i rampersy oglądam

Stary 2010-04-08, 20:32   #1254
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Coś tu cicho dzisiaj

Ja na all siedzę i rampersy oglądam

Ja rampersy srednio lubie wedlug mnie bardziej odpiwednie na lato sa

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 20:34   #1255
katekatee
Zadomowienie

no cichutko strasznie. Ja właśnie oglądam Posejdona i piszę pracę Marcelinko jak znajdziesz coś fajnego do daj linka

Stary 2010-04-08, 20:35   #1256
kachula27
Zakorzenienie

No faktycznie cicho dzis ,jak ja mam dzis troszke czasu zeby popisac to wszystkie pouciekały

Ide tez na allegro,moze znajde cos fajnego

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 20:35   #1257
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
no wiesz? córeczki są cudowne

Chociaż drażni mnie czasem tak ograniczony wybór kolorów, róż jasny, róż ciemny, białe z różowym, żółte z różowym, itd. Chociaż te mieszanki są jeszcze do zniesienia

A tak w ogóle, to jak tak dalej pójdzie, to mnie wyklniecie z tego forum, tylko przyłażę wieczorami i was przelatuję ale ostatnio nie mam zupełnie czasu w ciągu dnia. Sandra chyba rozkręca swój skok i ostatnio robi wszystko to, co u waszych maluchów jakoś tak się rozłożyło w czasie. A mianowicie w sobotę nauczyła się piszczeć, teraz doszło miauczenie, podejmuje próby obrotu zarówno z brzuszka na plecki jak i z plecków na brzuszek (jeszcze jej nie wyszło, ale widać postępy), dziś zaczęła unosić się na całkiem prostych rączkach i nawet raz jej się udało równocześnie unieść pupę. O siadaniu już nie wspomnę. Jak jest w bujaczku to czasem tak usiądzie i siedzi, a jak się zmęczy to zamiast opaść z powrotem zaczyna marudzić i płakać . Wtedy jedynym ratunkiem jest przeniesienie na matę, bo z leżącej pozycji jeszcze nie jest w stanie się podnieść. I w ogóle nie chce spać drzemek, za to przysypia mi potem przy cycu

I szukam też ostatnio jakiejś zabawki, żeby jej kupić od 6+. Powiem szczerze, że te w sklepach mi się nie podobają, są takie plastikowe. Co byście polecały. Muszę też poszperać po allegro
Stary 2010-04-08, 20:45   #1258
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ja rampersy srednio lubie wedlug mnie bardziej odpiwednie na lato sa
Domi, przecież ja na lato szukam, na wiosnę już wszystko mamy

Gucia możesz przelatywać, ja się nie obrażę

Co do zabawki 6+ to polecam szczeniaczka uczniaczka
http://www.allegro.pl/item981914494_...piramidka.html

Kate te z h&m są śliczne:
http://www.allegro.pl/item982606202_...pszczolka.html

http://www.allegro.pl/item983717925_...yskiem_80.html

http://www.allegro.pl/item986291466_..._superman.html

Ale jak sobie pomyślę o niespieralnych plamach po marchewce na rampersie za 50 zł

Stary 2010-04-08, 20:52   #1259
kolanosia
Rozeznanie

Hej kobitki!

Ostatnio bywam tu nie często, ale przygotowania do chrzcin idą pełna parą więc musicie wybaczyć Impreza jest w sobotę czyli za dwa dni a mi się jak zwykle wydaje, że nie zdążymy....Trzymajcie kciuki za pogodę bo jak aura spłata nam figla i jakimś śniegiem sypnie to już naprawdę się załamię.

A tak poza tym to moja Lenka kończy dziś 4 miesiące Od mniej więcej tygodnia jemy słoiczki ale na razie to chyba bardziej zabawa niż prawdziwe jedzonko! Niunia jest fajnym pucolkiem choć nie waży dużo....5,700 więc chyba nie jest grubaskiem. Próbowałam ją przestawić na 4 h plan dnia ale jakoś nam nie szło bo bardzo mało jadła???? Wróciliśmy więc do 3,5h odstępów i czekamy na rozwój sytuacji.

A u was już 4h plany w toku???

Zeberko jeśłi chodzi o leżenie na brzuszku to tak samo zachowuje się moja niunia. Rączki na piąstkach i raczej po bokach ciał, a po kilku chwilach placz. U nas to zachowanie jest wynikiem tego wzmożonego napięcia i asymetrii i rehabilitantka mówiła żeby jej na razie nie kłaść na brzuszku bo to tylko pogłębia złe zachowania i jej dyskomfort. Ja jednak od czasu do czasu kładę ją tak choć na chwilkę by sie nie odzwyczaiła.

Lecę was troszke nadrobić!
Stary 2010-04-08, 20:54   #1260
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam mamusie widzie ze nie tylko gucie wydziedziczycie z watku ale i mnie tez, jest taka piekna pogoda ze z Kamilka dzis caly dzien my byly poza domem, włóczyłysmy sie po chałapch a na koniec jeszcze pojechalysmy na budowe bo nam pan schody drewniane robi

U mnie Kamilka nauczyla sie juz przekrecania z pleców na brzudzek ale z brzuszka na plecki cos jej nie wychodzi.

Uzywam 2 dzien tych pieluszek tetrowych i uczulenie juz rawie zniknelo jeszcze jutro bede uzywac i wracam do pampersów, strasznie sie ciesze ze uczulenie zeszlo

Sro lat dla solenizantów

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości